Претражи овај блог

петак, 28. јул 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -28.07.2017.

Mesec ceo dan kroz znak Vage.Lepota, potreba za emocijama, pomirenjem, harmonijom u prvom planu.Postoji veća potreba da se izborite za stvari koje su vam važne( naglašena borbenost)U porastu tvrdoglavost i fanatično držanje za stvari koje štete.Vladaoc Venera trenutno prolazi znakom Blizanaca a danas će bas biti na zvezdi Saif u sazvežđu Orion.Ljubav na rečima, dosta komunikacije, dogovora, druženja i jedne veselije energije, ali i mogućih sklonosti da se završi nešto što je donosilo dugu neizvesnost .Neki vid emotivnog prepoznavanja i nalaženja svog emotivnog " blizanca" jeste u porastu.

Od 2:33am: Mesec u Vagi u sekstilu sa Marsom u Lavu( Mesec na zvezdi Zania u sazvežđu Device donosi prefinjenost i sklonost mirnim rešenjima.Ova noć je mnogima mogla doneti strast, iako su u porastu bile prevare i emotivne manipulacije.Postojaće sklonost kao nekom vidu mirovnih pregovora kroz emocije.Odlicno vreme za ljubav, seks, emotivne avanture.

3:10am: Mesec u Vagi u sekstilu sa Suncem u Lavu( sklad duše i tela, jake volje ispunjene emocijama.

Mesec u fazi spaljenog puta od danas 21:33 do ponedeljka 31.07. do 7:57( spaljeni put uvek područje kada Mesec se nalazi izmedju 15 stepena Vage do 15 stepena Skorpije.Ovo je tradicionalno loše vreme jer može povećati probleme, loše raspoloženje, oscilacije, pa pobunu sa ulaskom Meseca u Škorpiju, tenzije i ljubomoru.

Astro -vremeplov


Na današnji 28.07.1929. rodjena je nekadašnja Prva dama, supruga Johna Kenedija –Žaklin Kenedi Onazis, u znaku Lava sa podznakom u mističnoj, ali nadasve hrabroj i magičnom Škorpiji u podznaku, i Mesecom u Ovnu koji je uticao da bude inspiracija mnogim ženama u Americi po svom stilu, ponašanju i manirima i neki vid „ modne ikone“ 60 godina.Dzeki je rodjena u bogatoj aristokratskoj porodici francuskog porekla( vladaoc Jupiter u blizancima 4 polja polja doma u 7).U mladosti se bavila novinarstvom.Od 1968-1975 bila je udata za bogatog grčkog brodovlasnika Aristotela Onazisa.Bila je intelegetna žena iz senke, a opet Lavoski okrenuta javnosti, ali neko ko je ostavio veliki uticaj na javnost zahvaljujući i svojoj Veneri u blizancima( iako u opoziciji sa Saturnom dva puta udovica).Pluton u raku u 8 osim porodičnih tragedija( muzevi, sin) svakako nosi da je bila veoma snažna, jaka žena, veliki perfekcionista( Mars u devici na Mc), ali veoma emotivna, osećajna i sposobna.Francuski stil i maniri, ljubav prema umetnosti, možemo povezati sa Suncem u 9 polju koji je bio vezan za visoko obrazovanje, ali poznate muževe, kao i to da je uvek bila okrenuta višim standardima.Mesec u ovnu je nosio da je uvek išla ka onome što zacrta, ali da je bila i često emotivno povredjena i sklona impulsivnosti( Mesec kvadrat Pluton).

28.07.1954. rodjen je nekadašnji Presednik Venecuele –Hugo Chavez u znaku Lava sa podznakom u emotivnom, ali patriotskom znaku Raka sa Mesecom u prvom polju.Bio je vodja bolivivarijanske revolucije i pristalica demokratskog socijalizma.Bio je zatvaran zbog lošeg vojnog puča 1992, ali neko ko je imao dosta loše odnose sa Sad.Jedan od vodja koji je bio protiv nezavisnosti Kosova.Bio je u dosta dobrim odnosima sa Iranom i Rusijom.Umro je 2013.

28.07.1974. rodjen je grčki premijer –Aleksis Cipras u znaku Lava sa podznakom u Blizancima i Mesecom u Škorpiji.Pripada najmladjem premijeru Grčke od 1865.Presednik je Koalicije Radikalne levice od 2009.Dobar uticaj Merkura kao vladaoca u znaku Raka sa Jupiterom iz 10 ukazuje da ima dobru viziju grčke politike u oporavku i regeneraciji same zemlje.Njegov uticaj na samu državu može biti značajan od novembra sledeće godine, dom koje će Grčka imati velikih oscilacija.Veoma je tradicionalan, patriota, subjektivan i okrenut svojoj domovini.Sunce u 3 polju ukazuje na jaku dominaciju u govoru, stilu i ponašanju, dok Mesec iz 6 da ima jaku poslovnu intuiciju.Trebao bi da se čuva ishitrenih odluka posebno od kraja godine do sredine proleća, ali u svakom slučaju koliko god je Grčka pretrpela promena, on može biti dobar vodja.

28.07.1972. rodjena je američka glumica Elizabet Bercly u znaku Lava sa Mesecom u Ribama.

28.07.1945. rodjen je klavijaturista grupe „ Pink Floyd“ – Richard Wright u znaku Lava sa Mesecom u Ribama.28.07.1941. rodjen je Riccardo Muti- dirigent , direktor La Skala opere i dobitnik nagrade Emi za najbolji album klasične muzike u znaku Lava sa podznakom i Mesecom u Devici.


28.07.1896. rodjen je Majami –američki turistički grad veoma popularan, smešten u jugizapadnom delu savezne države Florida.Rodjen u znaku Lava( znaku sjaja, glamura, komfora) sa podznakom u Vagi i Mesecom u Ribama.Majami je drugi po veličini najveći grad u Floridi.28.07.1821 rodjena je Republika Peru  država na jugu Amerike koja se graniči sa Ekvardorom i Kolumbijom.Rodjena u znaku Lava sa podznakom u Vagi i Mesecom na poslednjem stepenu Raka.Glavni grad Lima.Teritorija Perua je dom drevnih civilizacija koji su najstariji  na svetu do carstva Inka.

28.07.1938. rodjen je Arsen Dedić, muzička legenda koji je ostavio veliki trag na kulturnom nivou posebno vremena bivše Jugoslavije u znaku Lava sa Mesecom u Lavu..Bio je prepoznatljiv zbog Lavovskog stila, ali pomalo boemskog stila koji je ostavljao na muziku.Bio je pesnik i kompozitor,tekstopisac, kantautor,začetnik literarne šansone,dečiji pisac, veoma temeljan posebno zbog uticaja Venere i Merkura u devici i veliki perfekcionista, iako uvek sramežljiv, oprezan i umeren.Čak punih 42 godine je bio u braku sa pevačicom Gabi Novak koja je bila njegova druga supruga.Sin Matija je krenuo muzičkim stopama ovog najskladnijeg  muzičkog para.Umro je 18.08.2015. posle duge i teške bolesti.

Astro -vremeplov korišćene informacije iz biografije sa Wikipedia.Natasa Paunovski