четвртак, 24. јануар 2013.

PUTOVANJA-SREĆNE ZEMLJE I GRADOVI ZA ZNAK VODOLIJA


DRESDEN( nemački grad u državi Saksonija, rodjen u znaku Vodolije sa podznakom u Blizancima i Mesecom u Vodoliji( smatra se najzelenijim gradovima Evrope).Smatra se izuzetnim kulturnim centrom, a često ga zovu " Firenca na Elbi".Idealan Vodolijama za odmor.

SAO PAULO -glavni grad Brazila i jedan od najnaseljenijih gradova južne hemisfere rodjen je 25.01.1554 u znaku Vodolije  sa podznakom u Ribama ( smešten na Sera de Mar -lancu mora)i Mesecom na zadnjim stepenima Vage i zbog nosi spoj političkog ali zabavnog centra.Ovo je grad vrlo jake istorije.Smatra se medju jačim finansijskim gradovima Južne Amerike.Posebno je zanimljivo da se u ovom grdu nalazi veliki broj nemačkih preduzeća.Poseduje najveću berzu, a u ovom gradu se često održavaju najveći sajmovi cipela, tekstila,gradjevine i mode.Ovo je grad sa najviše helikoptera po stanovniku na svetu.Ovo je idealan grad za turiste jer poseduje najveće pozorište u Brazilu, puno muzeja, a treba spomenuti i fudbalske klubove( poznato je da je Brazil zemlja fudbala).Za Vodolije ovaj grad je idealan za noćni život i život.


HONG KONG -grad u južnom delu Kine rodjen je 26.01.1841 u vazdušnom znaku Vodolije sa podznakom u Biku i Mesecom u Ribama.Sa populacijom od 7 miliona ljudi, smatra se većim gradovima, kao i finansijskim centrom sa vrlo niskim poreskim stopama.Ime Hong Kong znači " mirisna luka".Turisti ga često opisuju kao mesto gde se istok susreće sa zapadom.Poseduje izuzetnu maštovitost, moderan način kulture, ima puno zabavnih parkova, a mnogi akcioni filmovi su snimani u ovom prelepom gradu.Ovaj prelep milionski grad preporučljiv je Vodolijama za život, rad i noćni provod.Topla preporuka!!!!!!!


SIDNEJ( AUSTRALIJA) najveći i glavni grad australijske države Novi Južni Vels rodjen je 26.01.1788 u znaku Vodolije sa podznakom u Raku i Mesecom u Devici.Spada u važnije turističke destinacije, poznat po plažama i Sidnejskoj operi i Sidnejskom Lučkom mostu.Domaćin je mnogih sportskih i većih kulturnih manifestacija.Ipak ne treba zaboraviti reći da se smatra medju skupljim gradovima u svetu.2000 bio domaćin Olimpijskih igara.Spada u veće modne gradove.Vodolijama ideačan za obilazak i život.Ne treba zaboraviti pri poseti ovog grada obići: Dražavnu Operu (treća po veličini na svetu) – jednu od najlepših građevina na svetu i najvoljeniji simbol grada; Čelični most, Australijski muzej; Kineske vrtove; Hajdpark; Kraljevsku botaničku baštu; Sidnejski toranj; Luna park; Kinesku četvrt; Taranga ZOO; luku Darling, itd. Svakako treba otići i na jednodnevni izlet do obližnjih Plavih planina kao i na izlet brodom do otvorenog Okeana (kitovi).

SINGAPUR-grad -država jugoistočnog dela Azije rodjen 29.01.1819. u znaku Vodolije sa podznakom u Lavu( njegovo ime i znači grad Lavova) i Mesecom u ribama što je spoj veličine, dominacije i privlačnosti ovog grada sa kulturnom sjajnom tradicijom.Ovaj grad i država su poznati po uvozu i izvozu, proizvodnji,ali i po deviznim rezervama.Turizam čini poseban deo privrede ovog prelepog grada, a sama država i grad imaju jak vojni značaj.Idealan za život, rad i noćni provod svim Vodolijama!!!!!









PREPORUKA ZA ZNAK JARAC -SREĆNE ZEMLJE I GRADOVI


BUDIMPEŠTA -glavni grad Madjarske, rodjen 22.12.1872, na početku znaka Jarca a zbog podznaka u Vagi i Mesecom u Vagi odiše elegancijom, istorijskim sećanjima i kulturom.Spada u trgovačke, industrijske i političke centr u Evropi, smatra se jednim od popularnig gradova Evrope koji odiše izuzetnom tradicijom.Povoljan Jarčevima za život, rad i odmor.


LIBIJA -sever Afrike, na obali Sredozemnog mora, rodjena 24.12.1951 u znaku Jarca sa podznakom u Devici i Mesecu na zadnjem stepenu Vage , je 4 država Afričkog kontinenta.Poznata po pustinji i Sahari koje predstavlja ogromno prostranstvo bez vegetacije.Poseduje izuzetnu istoriju i lepotu.Iako je trpela velike sukobe smatraju je rajem za turiste.Arhitektura je napravljena na bazi arapskog, otomonskog i italijanskog stila.Poznata po Palati El Berka iz 19 veka, najvećem temetskom parku Al -Buduzurija.Hrana je kombinacije italijanske, mediternaske i arapske ishrane, posebno kus-kus.Jarčevi bi kroz ovu zemlju posebno našli mir od stresnog života, pa im je preporučljiva za uživanje i odmor.


LAOS -kontinentalna zemlja na jugu Azije rodjena je 24.12.1954 u znaku Jarca( ovo je socijalistička država jednopartijaska)sa podznakom u Vagi i Mesecom u Devici.Njenu istoriju prati carstvo Lan Ksang.Ova interesatna zemlja  u poslednje vreme postaje popularna medju turistima.


AUSTRALIJA -država na južnoj hemisferi, kao i najmanji kontinent na svetu rodjen 1.01.1901. u znaku Jarca sa podznakom u Raku i Mesecom u Biku je zemlja sa sjajnom likarskom istorijom koji su začeli australijski domoroci, a sport je posebno važan u ovoj državi.Ovo je zemlja kengura i koala, prelepa za provod i obilazak, a Jarčevima je preporučljiva i kroz život i rad.Australian open u tenisu je posebna atrakcija svake godine u ovo vreme.

MARSEJ-lučki grad Francuske i treća luka u Evropi rodjen je 1.01.1767 u znaku Jarca sa podznakom u Ovnu i Mesecom u Jarcu koji ukazuje na izuzetnu istorijsku simboliku( poznato je da se u Marseju desio atentat na kralja tadašnje Jugoslavije Aleksandra Karadjordjevića).Marsej ima oblik velegrada iako nije toliko mondenski kao Kan.Za turiste je jako interesatna riblja pijaca, opera kao najstarija gradjevina Marseja, ali ogromna crkva Notre Dame de la Garde.Kuhinja je mediteranska, a preporuka je da probate bouillabaisse (bujabes).Ovaj divan grad preporuka je Jarčevima za odmor i provod, ali i za život.


BURMA-država u jugoistočnoj Aziji.Rodjena 4.01.1948. u znaku Jarca sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Vagi.Ovo je zemlja koja je vrlo bogata dragim kamenjem, naftom, prirodnim gasom.Burma odiše izuzetnom lepotom, imate utisak da je vreme stalo iako ima politička ograničenja.Pošto se Jarčevima preporučuje za odmor i obilazak nije loše posetiti Pagoda Švedagon - dragulj Jangona i jedno od najznačajnijih religijskih mesta u Mjanmaru,Pijaca Bađoka - jedna od najpoznatijih u Mjanmaru, pre svega zbog 2.000 radnjica koje se nalaze u njoj i Bagan - po mišljenju mnogih, predstavlja najznačajniji religiozni centar u svetu.



HELSINKI-glavni grad Finske rodjen 12.01.1550. u znaku Jarca sa podznakom u Ribama i Mesecom u Strelcu je grad svetskog i evropskog značaja.U oblasti Skadinavije Helsinki je jedan od 5 značajnijih gradova.U Helsinkiju su 1952 održane i Letnje Olimpijske igre.Grad je decenijama centar savremene arhitekture, pa je poslednjih godina izgradjeno jako puno novih četvrti i hajter zgrada.Idealan za Jarčeve kroz obilazak, rad i život.






среда, 23. јануар 2013.

PREPORUKA NAKLONJENIH ZEMALJA I GRADOVA ZA HOROSKOPSKI ZNAK STRELAC

PITSBURG -drugi po veličini u Usa, rodjen 25.11.1758 u vatrenom znaku Strelca sa podznakom u Blizancima i Mesecom u Vagi  je grad koji je poznat po industriji istorijski gledano, danas po zdrastvenoj zaštiti, obrazovanju, tehnologiji.Poznat po prelepim biciklističkim stazama, ali što se nalazi na visoravni Aplegheni.Poseduje sjajne kulturološke vrednosti i vrlo je interesantan Strelčevima za odmor i obilazak.


BARBADOS( ostrvska državica u Karipskom moru rodjena 30.11.1966. u znaku Strelca sa podznakom u Devici i Mesecom u raku) je pravo uživanje za odmor i relaksaciju dragih Strelčeva.Mesto gde možete napuniti baterije i uživati u egzotici, njihovoj muzici.Barbados je država sa vrlo visokim standardom.


ISLAND-evropska ostrvska država rodjena 1.12.1918 rodjena u znaku Strelca sa podznakom u Devici i Mesecom u Škorpionu , nalazi se na ušću Severnog Atlantika i Artika okeana.Ovo je zemlja koja pripada manjim državama u Evropi, ali država sa dosta niskom rastom poreza, a islandska kultura počiva na nordijskoj baštini.Ova zemlja može biti idealna Strelčevima za odmor, obrazovanje, ali i život.

FINSKA( nordijska državau sveerioistočnom delu Evrope rodjena 6.12.1917. u znaku Strelca sa podznakom u Blizancima i Mesecom u devici), je zemlja na Baltičkom moru koja se graniči sa Švedskom, Rusijom i Norveškom.Zemlja koja pruža sigurnost i obrazovanje i koja zbog uticaja Meseca u devici teži redu, miru i ravnoteži.Strelčevima je ova zemlja jako naklonjena za život i rad, pa topla preporuka ako ste razmišljali o promeni zemlje.

JOHANESBURG( najnaseljeniji grad u Južnoafričkoj Republici, rodjen 8.12.1886. u znaku Strelca sa podznakom u Vodoliji i Mesecom u biku), pripada najimućnijom pokrajini Južnoafričke Republike, pripada najnovijim metropolamai spada u mali broj gradova koji su popularni ali se ne nalaze blizu morske obale.Ceo grad je prepun drveta koje se u proleće cvetom boji u ljubačastu boju.Poseduje Muzej Afrike, u blizini i Grad zlatnog Grebena, Park Lavova i još mnogo toga.Strčnjaci smatraju da je ovo grad koji na pravi način predstavlja Afriku, ali da je grad u kome možete popiti čistu vodu iz česme.Vrlo uredan,sa cenama nižim od evropskiha kvalitet namirnica izuzetan, a kako i ne bi kada ovaj grad ima Mesec u biku koji vlada hranom.Noćni život je poseban, ali vam neću sve otkrivati već ga dragi Strelčevi trebate posetiti jer je ovo idealan grad za odmor, život.


TANZANIJA( država na istočnoj obali Afrike, rodjena 9.12.1961 u znaku Strelca sa podznakom Devici i Mesecom u Strelcu).Poznato da Strelčevi vole egzotiku, ali neobične kulture, pa je ova zemlja vrlo primamljiva za turističke posete, ali istraživanja.Iako pripada najsiromašnijim zemljama ova zemlja poseduje mnogo duha, vrlo plodno tlo i neobične  lepe predele koje treba upoznati.

KRALJEVINA TAJLAND( država u jugoistočnoj Aziji, rodjena je 10.12.1932 u vatrenom znaku Strelca znaku religije pa je poznato koliko su Tajlandjani religiozni.Podznak se nalazi u Vodoliji što nosi potrebu za promenama, napretkom i slobodu i nezavisnost, a Mesec je u biku što posebno nosi hedonizam, uživanje i upoznavanje ove zemlje za strance).Iz ličnog iskustva moram reći da su Tajlandjani jedan miran i vrlo gostoprimljiv narod.Ova egzotična zemlja sa malo vlažnom klimom nudi neverovatan zalazak sunca, prelepe hramove, za turiste prelepe lokacije i masaže.


KANZAS SITI -(najveći grad u američkoj državi Misuri, rodjen 10.12.1843. u znaku Strelca sa podznakom u Vodoliji i Mesecom u Lavu ( dominacija na gradskom području).Grad bogat kulturom,prestižnim kupovinama, ali posebno roštilju.Poseduje preko 200 fontana pa je zato nazvan Grad Fontana.Poseduje više bulavara nego Paris, pa ga često zovu Pariski Kanzas.Tržište je malih privrednika i centara pa je idealn Strelčevima za rad i život.


INDIANA -američka država na Srednjem Zapadu, rodjena 11.12.1816 u znaku Strelca sa podznakom u Ribama i Mesecom u Devici, poseduje duh domorodačkih naroda i izuzetnu istoriju.Ovo je država poznata po velikom broju univerziteta i jakoj ekonomiji.Odlična Strelčevima za život, rad i sve vrste usavršavanja.Posebno država mnogih bitnih eksperimenata i farmacije.

REPUBLIKA KENIJA(istok Afrike, rodjena 12.12.1963, u znaku Strelca sa podznakom u Devici i Mesecom u Škorpionu) ,je posebno poznata kao zemlja parkova i rezervata biljnog i životinjskog sveta, kao i po poljoprivredi i turizmu.Ovde možete naći najbolji safari na svetu, divne plesove Masai.Iako je ovo izuzetno siromašna zemlja prilično sa većim procentom nepismenosti, ovo je zemlja izuzetne kulture i tradicije.Idealna Strelčevima za odmor.




понедељак, 21. јануар 2013.

PUTOVANJA -PREPORUKA ZA ZEMLJE I GRADOVE ZA ZNAK ŠKORPION

AMSTERDAM- najveći grad Holandije rodjen je 27.10.1275. u vodenom znaku Škorpije sa podznakom u Jarcu i slobodoljubivim Mesecom u vodoliji koji nudi grad bez predrasuda, zabrana i potrebe za nečim modernim i naprednim.U Amsterdamu se nalazi najstarija berza, ali pripada cenjenom globalnom gradu.Vrlo je popularan kao turistički grad jer odiše sjajnom arhitekturom.Škorpijama je preporučljiv za život i rad.


ČEŠKA -rodjena 28.10.1918. u znaku Škorpije sa podznakom u Jarcu i Mesecom u lavu.Ova kontinentalna država koja je dosta stradala u Drugom Svetskom ratu( što je razlog i uticaja zodijačkog znaka) odiše nekim mirom, dostojanstvenošću i otmenošću.Poznata po prvom univerzitetuu Evropi, a Mocart je dosta bio vezan za grad Prag.Zemlja hokeja na ledu i lepih predela.Škorpijama naklonjena i kroz odmor i kroz život u ovoj zemlji.


BERLIN -rodjen 28.10.1237. u znaku Škorpiona sa podznakom u Jarcu i Mesecom u vodoliji, pripada drugom gradu Evropske Unije posle Londona.Iako je dosta bio uništen u vreme Drugog Svetskog rata, kao i šezdesetih godina za vreme studentiskih nemira i preživeo mnoge transformacije Berlin je grad koji danas odiše lepotom, mirom, dinamikom, sjajnim zološkim vrtom koji je najstariji u evropi, a grb na kapiji Berlina je medved.Sjajan Škorpijama za život, rad, odmor, ali obrazovanje.


TURSKA-država jugozapadne Azije i vrlo malog dela jugoistočne Evrope rodjena je 29.10.1923. u znaku Škorpiona sa podznakom u Raku( važnost tradicije, vere, porodice) sa Mesecom na 29 stepenu Blizanaca.Ova lepa i bogata zemlja nalazi na obalama Crnog, Mramornogi Sredozemnog mora.Zemlja jakih vrednosti, istorije i kulture, kao i vrlo interesatne kuhinje.Topla preporukama Škorpijama kroz odmor u ovoj zemlji!


PANAMA -najužnija država Centralnog dela Amerike rodjena je 3.11.1903 u znaku Škorpije sa podznakom u Biku i Mesecom u ovnu koji ukazuju na državu sjajne energije, temperamenta.Ova interesatna zemlja odiše hednizmom, zabavom i lepim predelima pa je Škorpijama idealna za odmor i život.


KAMBODZA -država u jugoistočnoj Aziji rodjena je 9.novembra 1953 u znaku Škorpije sa podznakom u Lavu i Mesecom u Strelcu je tradcionalna zemlja strogih pravila8 ne znam koliko ste znali ali u ovoj zemlji je zabranjeno korišćenje mobilnog, farbanje u plavo, izbori za mis ili otvaranje posrednih agencija) kao i pristojnije nošenje odeće tako da iako ova zemlja ima naglašen kulturni i duhovni uticaj verovatno će vremenom doći do oslobadjanja od ovakvih predrasuda.Za sad je tako.U Kambodzi su omiljeni sportovi fudbal i borilački sportovi, a njihova kuhinja je lagana, mada često koriste opasne životinje u ishrani.Za mnoge koji traže malo avanturistički odmor ova zemlja bi bila idealna za odmor i upoznavanje ove interesatne zemlje.


PORTLAND-američki grad u državi OREGON, rodjen je 10.11.1843 u znaku Škorpije sa podznakom u Vodoliji i Mesecom u blizancima, poznat kao " najzeleniji grad u Americi" više puta nagradjivan, ali za turiste poznat po dobroj zabavi, posebno baletu i operi i domu mnogih poznatih umetnika.Smatra se gradom koji ceni kulturu, nauku i koji je dosta živ.Škorpijama može biti zanimljiv za obilazak, ali i život.


ANGOLA -država na jugozapadu Afrike rodjena je 11. novembra 1975 u znaku Škorpije sa podznakom u Lavu i Mesecom u vodoliji je zemlja poznata po prirodnim bogastvima posebno nafti i dijamantima( podznak Lav).Odiše sjajnim vrednostima i duhom.Ovo je svakako zemlja koju treba upoznati jer Škorpijama može biti izazov.Životni vek stanovništva je jako nizak.Idealna za odmor i avanturizam.


POLJSKA -rodjena 14.11.1918. u vodenom znaku Škorpiona sa podznakom u Jarcu i Mesecom u ribama je zemlja izuzetnih prirodnih lepota, ali zemlja sjajnih filmskih umetnika i književnosti.Poseduje čak 10.000 jezera, preporuka ove zemlje Škorpijama kroz jedan lep odmor, obilazak jer odiše nekom jednostavnošću i posebnošću.


FIRENCA -glavni grad italijanske regije Toskane rodjen je 20.11.1781 u znaku Škorpije sa podznakom u znaku Vodolije i Mesecom na nultom stepenu Vodolije.Grad jake istorisjke tradicije privlači turiste širom sveta, ali je vrlo bitan grad po pitanju italijanske mode.Pripada velikom ekonomskom centru, pa je idealan Škorpijama za život, rad i odmor.

недеља, 20. јануар 2013.

ZNAK I PODZNAK VODOLIJA, DETE RODJENO U ZNAKU VODOLIJE, UTICAJ NATALNOG MESECA U VODOLIJI


19.01.2013. u 10:51pm -Sunce planeta rodjenja ušla je  u znak Vodolije


Vodolija je jedanesti zodijački znak, aktivan, muški znak, sangviničnog temperamenta.Njegov element je vazduh, što simbolizuje pokretljivost, spiritualne i intelektualne visine.Predstavlja 11 astrološku kuću: prijatelje, planove, nade, humanost, zajedništvo.Uz Vagu i Blizance spada u najbrže pripadnike Zodijaka.Brzo govori, misli, reaguje, voli kad mu je nešto jasno, brzo se izjašnjava.

U mitologiji postoji uz Deukliona, sina kralja Tesalije, koji je uspeo pobeći na barci i tako izbegao strašan potop koji je zahvatio Grčku.Simbolizuje nove civilizacije.U zodijaku je jedan od tri znaka ljudskog lika: predstavljen je čovekom sa amforom iz koje teče voda.Voda je simbol života, a Vodolija uvek ima nešto da da drugima.

Njegov vladar je Uran, a suvladar Saturn.Vodolija je nosilac i ljubitelj novosti koje na žalost često skupo plaća.On je čovek Promotej koji gine za bolju budućnost i zbog toga mu život karakterišu periodi velike borbe i promena.Samo tako se može pozitivno razvijati i evolurati.Sanja o boljem svetu u kojem vlada ljubav čoveka prema čoveku, životinjama, boljkama, humanost, pravda, istina, red, disciplina, poštovanje.Stoji uvek na strani slabijih, ne dodvorava se nikome, jer je ovo najkorektniji, prijateljski znak.Zato je često osnivač Crvenog krsta, Društva za zaštitu životinja, on je i vidovit i vidi često ispred drugih, lansira svoj stil pre drugih, ljubitelj je mode, ali je često neshvaćen jer ide ispred vremena.Čovečanstvu često pokazuje kuda treba ići, kao da je došao sa druge planete gde su ljudi bolji i na višem spiritualnom nivou.Pobornik je vegetarijanske ishrane, u želji da životinje ne pate.On je prosto institucija za sebe, i vreme pokaže da je bio u pravu.Sloboda i samostalnost su za njega od velikog značaja.Potrebno mu je da se kreće, putuje i kontaktira sa ljudima.Često je sklon kratkotrajnim vezama, jer mu brak ograničava slobodu( što zavisi svakako od ličnog horoskopa).Medjutim, ako nadje osobu visokih moralnih principa koja poštuje njegov integritet, postaje odan i veran.Ne podnosi " okove" i restrikcije, pušta druge da žive, voli novo i različito, a najvise od svega mrzi rutinu i dosadu.Ne uspe li ostvariti svoje dobre ideje, postaje mrzovoljan, beži u poroke.Inače, Vodolija je jako mističan znak, sa izuzetnim osećajem za muziku.



I muški i ženski pripadnici ovog znaka vole slobodu, emancipovani su, pouzdani i korektni prijatelji, saradnici, zapaženi zbog svoje posebne ličnosti, vrlo intelektualni, naprednih ideja, šarmatni i otvorene naravi.Stvoreni su za društveni život, karijeru, ne toliko za dom.Sve što rade, moraju raditi sa velikim entuzijazmom, vole kontakte sa jednostavnim i interesatnim osobama, zabave, vole poseban stil oblačenja, a u stanju su da često na sebi imaju nekoliko modnih stilova, ali rezultat je sjajan.Posebno žene u ovom znaku mogu biti sjajne majke pune ljubavi ir azumevanja, ali uvek će tražiti ravnopravan odnos sa detetom.



Viši tip Vodolije je genije, puno radi, voli nauku i tehniku, živi projektovan u budućnosti, dok je niži egoista, voli sebe, vara u poslovima i na kartama, razdražljiv je, povučen i želi impresionirati specijalnim poznavanjem neke materije

Najlošije vreme za Vodolije je opoziciono leto kada su im sve planete ugrožene, pa mogu imati dosta emotivnih ili poslovnih problema, dok je najbolje vreme baš oko rodjendana.

Često zdrastveno pate od problema sa cirkulacijom, visokim krvnim pritiskom, venama.

PODZNAK VODOLIJA

Ovaj podznak se vezuje za prijatne, napredne , genijalne ljude.Jaki invididualisti, i osobe koje imaju stalnu potrebu da budu drugaciji.Znaju da finansijski budu rasipni.Intelektualno kreativni i dobri govornici.Kritiku teže podnose.Vole moderno, vole kad je sve jednako, pa takvoj i porodici teže.Prijaju im intelektualne osobe i osobe koje su maštovite.Teže velikoj porodici, a kad dobiju decu tek tad uživaju jer se vracaju u vreme koje su voleli.Vrlo im je važno da rade posao koji vole, ali da su u adekvatnoj atmosferi.Ako toga nema, dugo lutaju tražeci pravi posao za sebe.Znaju da na svoje kolege gledaju kao clanove porodice, a mnogo osoba ovog podznaka mogu biti sjajni lekari.Stalno traže svoje mesto pod suncem.Vezuju se za jake partnere i osobe koje su vodece.Iako dobro raspolažu tudjom imovinom, znaju da se zadužuju cega se moraju cuvati.U teškim situacijama su pribrani.Ne vole autoritete i naredjenja.Mnogo vole da se druže, vole da budu ukljuceni u velike organizacije, a mogu biti i dobri proroci.Mogu biti vrlo vezani za roditelje.Znaju da budu ekcentricni i zato moraju težiti licnom redu da bi bili kompletni.Cesto su za njih pogubni podsvesni strahovi.

DETE VODOLIJA

Deca Vodolije su vrlo nestašna deca, mali " antihristi".Hiljadu puta ce vas znoj obliti dok budete gledali vaše dete kako se vere po drvecu ili sumanuto brzo vozi bicikl.Nemojte mu govoriti: " Pazi, Gledaj kud ideš"! jer vas i ne cuje ni vidi.A i da vas je cuo, ne bi vas poslušao, jer uvek radi po svome.Osim toga izraziti je kontraš, pa možda bi tad još više ubrzao.Ne želim da vas uplašim, ali Vodolije ce vas usred mirne šetnje odjednom istragnuti ruku i pojuriti preko ulice jer joj je nešto sjajno iz izloga zapalo za oko.Zato je dobro na vreme malo pritegnuti svoju Vodoliju koja nema strpljenja ni malo.Kod nje je sad ili nikad.Vodolije su u principu zdrava deca, medjutim povrede koje imaju su uglavnom vezane za lomljenje skocnog zgloba, blaži potres mozga, a neke Vodolije cesto imaju problem i sa ravnotežom.Medju Vodolijama najviše ima dece koje stalno gube kljuceve, zaboravljaju jakne u školskom dvorištu, vracaju se iz parka bez svojih omiljenih igracaka.Sklone su da satima sede ispred kompjutera ili tv, i da ruše sopstvene rekorde.Dobro pretresite njihove džepove pre pranja u kojima možete naci svašta.Cesto poseduju puno pokvarenih igracaka.Vole uglavnom krevete na sprat ili da im je pognut prema galeriji.U školi su onoliko prisutni koliko ih zanima odredjena tema.Ne iznenadite se kad dodju kuci iz škole ili vrtica jer im je bilo jako dosadno, ili vam se uciteljica poaži da stalno ustaju i šetaju ucionicom.Ovu decu treba stalno zainteresovati i mnogo vole nove stvari, izume.


Osobe koje imaju Mesec u natalnom horoskopu kao planetu naše duše, raspoloženja, ali emocija, intuicije uvek su vrlo maštovite i nekako uvek sklone da predosete buduće dogadjaje.Zainteresovane su za nove stvari, medjutim često mogu kod nešto  konzervativnijeg okruženja ili partnera osećati neshvaćenost.Izuzetno su genijalne,stalno sklone naglim, nekad grubim promenama, a uvek su u malom sukobu izmedju istrajnosti i ranjivosti.Ipak, često su sklone iznenadjujućim ličnim dogadjajima, iako se trude da uvek stvari drže tako da ostanu nepromenjene.Vrlo često im se mogu dešavati nagla sklapanja veza, braka, ali i nagli prekidi.Često posebno žene sa ovim Mesecom naglo i neočekivano ostaju u drugom stanju.Zdrastveno ova planeta posebno u padu( kroz loše aspekte) hoće da izazove probleme sa venama i cirkulacijom, ali jako osetljiv nervni sistem u periodu kada naidju naporniji aspekti.Ovo su sjajni prijatelji, a poneki pripadnici iz prijateljstva doživljavaju idealne romanse.Posebno žene znaju da nekad nepotrebno budu eksplozivne.Njihova mišljenja su jasna, ali simpatije i antipatije jako uočljive.Kada žele da pomognu drugima, znaju da ulože i utroše mnogo mentalne energije u rešenju problema.Jako im je bitno društvo i prijatelji u njihovim životima zauzimaju važno mesto.Imaju sposobnost da se druže sa različitim tipom osobama.U odnosima sa prijateljima često imaju razna iskustva.Puno sanjare, ali itekako znaju da svoje ideje praktično sprovedu.Prosto obožavaju nove i moderne stvari, aparate, vole da izučavaju nerazumljive pojave, a njih duh teži slobodi i ne vole da ih iko koči i da im naredjuje.Izuzetni humanisti i altruisti, imaju iskrenu potrebu da učine nešto dobro za kompletno čovečanstvo.U tome im pomažu i prijatelji.Često sa svojim majkama imaju flegmatičan, ali moderan prilično prijateljski odnos.To je zato što su otvoreni, ali i generalno sposobni da nadju balans.Većina osoba sa ovim Mesecom znaće da od starog napravi novo.Uvek će odbacivati predrasude u porodici, ljubavi, a ježiće se lažnih načela i licimerstva.Imaće prijatelje u svim društvenim krugovima, gde će njihov značaj biti od velike važnosti.Pošto su naprednih ideja, mogu biti začetnici nekog pokreta, osnivači nečeg novog.Često znaju da " šokiraju" okolinu promenama, može im se ništa posebno dešavati i onda preko noći desiti najbitnije životne promene.Povremeno su sklone fantazijama i hirovitosti.Biće perioda da će posle jedne loše faze sve počinjati iz početka.Pre svega, osobe sa ovim Mesecom poseduju dar za psihologiju, politiku i trendove koji tek treba da budu popularni.Kao roditelji će pokušavati da sa svojom decom imaju jedan prijatan, opušten i otvoren odnos.Pošto kao deca nisu voleli komandu i autoritet, to neće raditi ni svojoj deci.U krizama, ili pod napornijim aspektima ovog Meseca kod ovakvih osoba dolazi do jake mentalne patnje i pada fizičke energije kada se moraju obratiti za pomoć i ponovno regenerisati.Ma koliko deluju da im je život lak i lep, ove osobe sve drže u sebi, posebno kad imaju ozbiljan problem.Osobama koje ovu planetu imaju u svom natalnom horoskopu posebno se savetuje da svoju genijalnost stavljaju na papir i koriste jer mogu postići velike stvari.Za osobe koje iščekuju važnije promene, postoje mogućnosti da ih zvezde uskoro( do početka leta) iznenade.


DRAGE VODOLIJE -SREĆAN RODJENDANKO!!!!!!!!!


субота, 19. јануар 2013.

PREPORUKA ZA GRADOVE I ZEMLJE ZA ZNAK VAGA

FRANCUSKA( rodjena 22.09.1792. na nultom stepenu Vage sa podznakom u Škorpionu( zemlja koja je preživela mnoge revolucije i ratove) i Mesecom u Strelcu spada u zemlje koje su turistima najpopularnije čak ispred Usa i Španije.Ova zemlja opuštenog duha nosi u sebi otmenost i eleganciju Vage  i idealna je za odmor i život Vaga

SAUDIJSKA ARABIJA( rodjena 23.09.1932 u vazdušnom znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecom u raku) je država na Arabijskom poluostrvu.Spada u najveće proizvodjače nafte a nekada su je zvali" Zemlja dva hrama".Utemljena na plemenitim, ali islamskim vrednostima ova zemlja nosi čar egzotične kulture koja se Vagama može veoma dopadati.


MADRID-glavni grad Kraljevine Španije rodjen je 27.09.1464. u znaku Vage, podznaku Strelca i Mesecu u lavu kao jedan od značajnijih kulturnih, finansijskih i političkih centara, sa 6 univerziteta, puno pozorišta i crkava što nije slučajno zbog uticaja Meseca u lavu.Grad u srcu Španije, univerzitetski grad koji je Vagama idealan za život i školovanje.Ne treba zaboraviti za Vage koje obožavaju fudbal da se u ovom gradu nalaze fudbalski klubovi Real Madrid i Atletiko Madrid.


BRIZBEJN(najnaseljeniji grad u Australiji, rodjen je 28.09.1824. u znaku Vage  sa podznakom i Mesecom u Strelcu).Ovaj globalni grad ima posebnu istoriju, a dobio je ime na reci na kojoj je smešten.Najvažniji kulturni centar je EKKA.Vagama je ovaj grad vrlo naklonjen za život i odmor.

 OTAVA(glavni grad Kanade, rodjen je 29.09.1827. u znaku Device, sa podznakom i Mesecom u Jarcu) kao tehnološki i politički centar zemlje, multinacionalan, u kome se spajaju različite kulture.Smatra se najačistijim gradom u okruženju i zbog toga posebno odgovara inače harmoničnim Vagama.Vrlo preporučljiv za život.


NEMAČKI GRAD DORTMUND( rodjen 30.09.1232, u znaku Vage, podznaku u Strelcu i Mesecu u znaku Ovna), poznat kao " zelena metropola", poseduje najveću evropsku luku na kanalu, a posebno odiše sjajnim kontrastima  kulturne istorije.Poznat i po fudbalu, a posebno otvoren Vagama za uživanje i odmor.

KINA -svetski mnogoljudnija zemlja rodjena je 1.10.1949 u znaku Vage sa podznakom  i Mesecom u Vodoliji što ukazuje da ova zemlja može u budućnosti imati mogućnost jakih državnih promena i velikih ekonomskih aspekata na bolje).Narod Kine je prošao razne istorijske inkarnacije, ali ova zemlja turistima može ponuditi izuzetno puno toga, pa je Vagama idealna za turističke obilaske.

BELGIJA -rodjena 4.10.1830. u znaku Vage sa podznakom u Jarcu i Mesecom u Biku je  pravi primer Vage zemlje koja odiše ravnotežom, mirom i harmonijom pa je Vagama idealna za život i rad.Posebno bitna za umetnost i imperativ za književnost i likovnu umetnost.Poznata po festivalima i karnevalima.Poseduje izuzetnu arhitekturu koja može oduševiti Vage.

PORTUGALIJA-zemlja jugozapadne Evrope rodjena 5.10.1143. u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecom u lavu  je zemlja humanog karaktera, a pripada zemljama sa većim stepenom jvaliteta životnog veka pa je idealna za život i odmor.Izuzetno primamljiva za turiste.

BUGARSKA -jugoistok Evrope, rodjena 5.10.1908 u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Vodoliji je zemlja snažnih srednjovekovnih sećanja, ali idealna za odmor.


PREPORUKA GRADOVA I ZEMALJA ZA ZNAK DEVICA

HAG(rodjen 23.08.1370 u znaku Device sa podznakom u Škorpionu i Mesecom u Devici), holandski grad, sedište holandske vlade, ali treći po veličini u zemlji, nudi mir, dobar grad za rad i usavršavanje ovog znaka.

AUSTRIJA( rodjena 24.08.1273 u zemljanom znaku Device sa podznakom u Škorpionu i Mesecom u Jarcu)država centralne Evrope nekad zvana kao " istočno carstvo", zemlja sjajne kulture, elegancije, duha sa puno nacionalnih parkova, ali spada u bogatije zemlje rejona.Devicama vrlo naklonjena za život i rad.

HJUSTON( USA) NAJVEĆI GRAD U DRŽAVI Teksas, rodjen u znaku Device sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Vodoliji je spoj biznisa, slobode, politike, prava i diplomatije.Osnovana 24.08.1836.Globalan grad koji Devicama može ponuditi veći materijalni napredak, ali socijalnu zainteresovanost.To je dom mnogih kulturnih eksponata i institucija, takojde multinacionalan grad.Spada u zanimljive turističke gradove.

URUGVAJ( južnoamerička država rodjena 25.08.1825, u zemljanom znaku Device sa podznakom i Mesecom u vodoliji što ukazuje na jaku želju za promenama, nezavisnošću i društvenim statusom, ali potrebama za slobodom i originalnošću ove male države.Smatraju je ekonomski stabilnom i pozitivnom za život.)





VIJETNAM(istočna azijska zemlja rodjena je 2.09.1945, u zemljanom znaku Device sa podznakom u Blizancima i Mesecom u Raku), postala turističko mesto od 1990, poznata po borilačkim veštinama ali tradicionalnoj odeći ao dai.Iako se dugo borila sa krizom, zemlja koje odiše posebnim duhom.

SAN MARINO(mala država na istočnim obodima Apenina, rodjena 3.09.,301 u znaku Device sa podznakom u Vagi i Mesecom u Vodoliji je pravo mesto za odmor i uživanje svih Devica.Smatra se jednom od najstarijih država, a osnovana u okviru Rimskog carstva pa odiše posebnim istorijskim duhom.Poznata po trci Formule 1.

LOS ANGELES(ili L.A., spada medju najnaseljenije gradove Usa, rodjen 4.09.1781 u zemljanom znaku Device sa podznakom u znaku Vage i Mesecom u Ovnu)grad andjela a poznato je da je znak Devica ima simboliku nečeg nevinog, dobrog andjeoskog, pa je ovo idealno mesto za život, rad i odmor znaka Device.Grad televizijske produkcije, muzike, biznisa i ekonomije.

BRAZIL( jedna od najvećih i najmnogoljudnijih zemalja na svetu, rodjena 7.09.1822. u zemljanom znaku Device sa podznakom u znaku Vodolije i Mesecom u znaku Blizanaca, kao kombinaciji plesa, veselosti, živosti, velikog prirodnog bogastva, ali velikog duha koju nosi ova zemlja).Dobila ime po drvetu Brazil, a peta je po veličini u svetu.Zemlja fudbala, a treba napomenuti da će Olimpijske Igre 2016 biti održane u ovoj prelepoj zemlji, pa Device samo izvolite -putujte!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski