среда, 20. март 2013.

ZNAK I PODZNAK OVAN, MESEC U OVNU KROZ NATALNU ASTROLOGIJU, DETE OVAN

dragi Ovnići -počelo je vaše vreme, tačno sa početkom proleća 20.03. u 12:39.Energija raste, budjenje, pa SREĆAN VAM RODJENDAN!!!!!!!!


Ovan je aktivan muški znak kardinalan, koleričnog temperamenta. Ovan je prvi astrološki znak, pozitivan, muški, aktivan. Njegov simbol je vatra. Vlada od 21.3. do 20. 4. (otprilike, jer Sunce ne ulazi u znakove svake godineu isti sat).. Zna da se mora boriti zaprobijanje puta za ostalih 11 znakova. Odatle agresivnost,grubost, probitačnost, pomanjkanje stila. Ovan je egoista, inkarnacijapionirskog duha, istraživač, tip heroja.

U grčkoj mitologiji simbolizuje Frisa, sina kralja Atamanta i Nefele. Majka je savetovala sina da pobegne na zlatnom ovnu da bi izbegao smrt koju mu je namenila druga Atamantova žena, Ino.

U svemu želi biti prvi, grub je ali šarmantan. Uz Lava i Strelca spada u brze znakove: reaguje brzo, ništa ne ostavlja za sutra. Predstavlja prvu kuću Zodijaka koja je simbol osobe, psihe, ponašanja, spoljnjeg izgleda, karaktera. Simbolizuje rođenje, što je u životu majke i deteta uvijek nasilan i žestok trenutak. Hrabar je,entuzijasta, želi potisnuti druge i to radi napadno. Hoće sve i to odmah. Ne poznaje strpljenje, potcenjuje teškoće a borbu voli ne da potisne suparnika nego da odmeri svoje snage. Želi preći sve granice, ide glavom kroz zid a ako ne uspe pada u krizu. Život mu se odvija između ekstrema: ili je euforičan ili očajan. Rizikuje, putuje u  krajeve gde još niko nije bio. Nikad dovoljno organizovan,al i poseduje hrabrost i ništa više, sve ostale osebine mu nedostaju. Iznad svega cijeni svoju slobodu. On je životinja predvodnik i stado mu se rado prepušta

.Muškarac stoji na čelu organizacije, diriguje orkestrom, uspešan je muzičar,sportista, planinar, arhitekta, satiričar, dobar u metalurgiji i državnim poslovima. On je voda, ratnik, strastven i povlači za sobom mase ljudi. Od njega ne treba očekivati ljubav već samo kratku strast. Duhovit je, za kratko vreme pružit će vam sve, ali nemojte ga sputavajte  u karijeri - izgubit će se bez pozdrava i objašnjenja. Sebičan je,nema takta ali to priznaje. Nestalan je, nepažljiv.Ipak veoma neodoljiv za žene i uvek popularan kod žena.

Žena im slične osobine kao muškarac. Nije uglađena ali ni lukava ni podla.Voli društvo, lumpovanje i ljubav. Ona je šef firme, uspešna u društvenom i političkom životu, glumica, pevačica, putnik. Kad joj jedan odnos dosadi(prijateljski, ljubavni), napustit će vas bez objašnjenja. Voli crvenu i crnu boju.Može biti veliki borac, sposobna je za teške situacije, ali ne podnosi slabost posebno kod muškaraca.Može biti sjajan prijatelj, ali joj prijaju konkretne i otvorene osobe.Ne voli neizvesnost i mutne situacije.Ona uvek zna šta želi i ne voli kad je na sredini nečega.Nije sposobna da bude druga.Viši tip Ovna je vođa, sposoban za nova i velika jela, optimista. Niži tip je egoist,svadljiv, nepodnošljiv, ljubomoran, ne da mu se ništa dokazati, promaši cilj,smeta mu postojeći red i poredak, sposoban je izvršiti zločin.

Najbolji period je u proleće, kad planete uđu u znak Ovna, a najlošiji u jesen,kad Sunce, Venera i drugi planeti uđu u znak Vage i stvaraju opoziciju Suncu Ovna.Ovan pati od glavobolja, migrena, osetljiv je na bubrege.Može imati problema u saobraćaju zbog brze vožnje, zato mora biti jako oprezan, često vozi kad je vrlo rastrzan i napet, često ga nerviraju spori vozači, često plaća kazne. Može imati problema s nosom, ušima i anemijom. Potrebno je kontrolisatii krv, jesti laganu hranu, izbegavati žestoka pića,mnogo mesa i cigarete.

Slaže se s Vagom, Strelcem, Lavom, Vodolijom i Blizancem. Privlačni su mu Riba, Škorpion, Jarac i Rak ali te veze su komplikovane i ne opstanu dugo( naravno to sve zavisi od ličnog horoskopa). Zbog zajedničkih vladara Marsa i Plutona moguća je veza sa Škorpionom.

Broj Ovna je 1. Dan: utorak: Boje: crvena, ljubičasta, crna (boje ljubavi ismrti). Drago kamenje: ametist, koral i svo crveno kamenje.Mineral: sumpor. 


Poznati Ovnovi: Casanova, Ivan Grozni, Napoleon III, Lenjin, Rontgen,Hans Christian Andersen, Charles Baudelaire, Van Gogh, Goya, Leonardo DaVinci, Samuel Becket, Arturo Toscanini, Čehov, Zola, Paul Varlain, CharlieChaplin, J. S. Bach, Otto von Bismarck, Nikita Hruščov, Licio Gelli, Herbertvon Karajan, Baba Bedi, Peter Ustinov, Gloria Swanson, Marlon Brando, OmarSharif, Bettc Davis, Ali McGraw, Claudia Cardinally Steve McQueen, JulieChristie, Gian Maria Volonte, Ugo Tognazzi, Gregory Peck, Paloma Picasso, CorineClery, Gari Kasparov, Jean Paul Belmondo, Simone Signoret, Elton John,Celine Dion,Eric Clapton, Alan Price, Žorž Paro, Veljko Bulajić, Boris Dvornik,Čkalja, Ivan Goran Kovačić, Dzoni Štulić, Momo Kapor, Dušica Žegarac,Beba Selimović. Goran Bregović,Maja Nikolić, Romana Panić, Verica Rakočević, Vojislav Koštunica Doris Dragović.

PODZNAK OVAN
Ovo su vrlo energične, odlučne, borbene, ali vrlo nestrpljive osobe koje često moraju da broje do 10.Vole da se ističu, poseduju takmičarski duh i izuzetnu intuiciju.Praktično dolaze do novca, ali su sklone luksuzu.Vrlo komunikativne, otvorene, rado vole da putuju i vezane su za bliske rodjake.Mnogo vole porodicu i teže miru i harmoniju, u drugoj polvoini života povučenijem životu.Vole da svoju privatnost drže podalje od drugih.Mnogo novca troše na dom i decu.Mogu biti dobri sportisti i pedagozi.Mnogo vole svoju decu koja se često identifikuju sa njima.Profesionalno ssu sklone perfekcionizmu, ali vole red, tačnost i da imaju svaki dan raspored.Ne vole da im se neko meša u posao, ali nikako ne vole autoritete.Emotivno vole duhovite, markatne, ali zaštitnički raspoložene partnere/partnerke.Često ima pripadnika ovog podznaka koji naglo i nepromišljeno udju u brak, pa onda dolazi do naglog prekida.Teško podnose sahrane i loše dogadjaje.U suštini su idealistični, ali pametni.Jako požrtvovani kao prijatelji, ali im ne prijaju osobe koje vole da komanduju.Mogu biti dobri posrednici.Imaju prirodan nagon ka visokom obrazovanju.Vole uspešne osobe.Rado vode druge.Ovo su vrlo ambiciozne osobe, koje dobro prikrivaju svoju unutrašnju ranjivost.Često sklone jakim i istinitim snovima.Na čudan način su često povezani sa drugima.Mogu računati na malo pouzdanih prijatelja.

DETE OVAN
Njegova fizicka snaga je na udaru od malena, pa racunajte da ce od malena ovo dete preležati sve moguce decije bolesti, plus može biti sklono alergijama.Želece da roditelji stalno budu usmereni ka njemu, volece da glasno komunicira( da bi vam naglasilo da je tu), cesto upadati u rec, nadvikavati se.Sklono da se lako naljuti, ali nikad kad nešto uradi nece reci da je ono krivo, uvek ce naci krivca, bilo da se uprljalo ili nije uradilo domaci.Sport je najomiljenija zabava ovog deteta, pa bi savetovala roditelje koji imaju decu u ovom znaku da ih usmere ka toj oblasti.Iako je sklon povredama, prkosno i posebno sklono da pada na glavu, ovo dete voli pohvale, priznanja, pa mu je sport i najbolja oblast.Nikad nece voleti da gubi.Voli da u svemu bude prvi.Astrološki savet za roditelje malog Ovna: Ovo dete je izuzetno intelegetno, poslušno, ako ste i vi takvi! Nece vas doživeti kao autoritet ako sami živite u haosu, neredu i lomu.Bude li želeo da više provodi vremena sa komšijskom decom, proverite šta je tamo lepše.Jako je bitno da ovo dete stalno provocirate na igru, borbu, takmicenje i da ga stalno zainteresujete sa necim.Tako cete jedino uspeti da kod njega probudite zdrav, sportski duh koji ce mu pomoci da brže dodje do cilja.On ce vec sam nauciti da se diže kad padne!!!!!!

MESEC U OVNU

Osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju Mesec u ovnu, poseduju jako želju za samoisticanjem, , poseduju jedan takmičarski sportski duh, teže da budu u pokretu i često ih ne drži mesto.Posebno sa ulaskom Urana u znak Ovna, ova duša se baš budi i stalno ima mogućnost da dolazi na nagle prekretnice.Ovo su direktne, preosetljive osobe koje teže da u svemu učestvuju na dubljem nivou.Stalno ispravljaju greške.Brzo se umore, jer imaju i daju mnogo energije na početku nečega( poslovni projekat, veza).Znaju da budu jako nestrpljive i da često gledaju BELO -CRNO, pa posebno osobe koje ovu planetu u nešto napornijim aspektima imaju kroz poziciju emocija, moraju se čuvati isključivosti i impulsivnosti, jer mogu praviti greške u 5 sekundi, zbog kojih će posle žaliti.Slobodu smatraju izuzetno važnom i ne vole da im neko komanduje i da ih kritikuje.Jako im je važna materijalna sigurnost, a s obzirom da često imaju mogućnost da se rano osamostale, rano dolaze do značajnih individualnih uspeha.Puni su talenata, poseduju neodoljiv osmeh koji pleni.Dešava se da su najstarija deca u porodici ili jedinci, pa ih smatraju važnijim osobama u porodici.Ovo su izuzetno snalažljive, ambiciozne osobe, energične, praktičnih ideja.Često moraju da broje do 100.Ipak, puni su optimizma za druge i jako cene istinu.Vole da znaju na čemu su i ne podnose ograničenja i nezavisnost.Vrlo često kada su pod jačim emotivnim pritiskom, mogu imati pulsirajuće migrene i nagle probleme sa zubima.Nikad se ne prepuštaju propadanju( naravno ako ova planeta ne prima loše aspekte od Saturna i Neptuna), ali su izuzetno zainteresovani za nauku, i u potrazi su za novim informacijama pa mogu biti sjajni novinari.Vrlo su izražajne, ali večito tragaju za nečim posebnim, trajnim.Uglavnom su popularni u svojoj sredini.To im znači jer posebno mogu biti dominatni u grupnom radu.Ugled im je od velikog značaja.Imaju podsvesno veliki strah od poniženja, sramote, pa često imaju stav samoodbrane.Jako im je bitno ono što će im dati ličnu veličinu i važnost.Kad su ljuti, najbolje je tad da se malo izoluju na trenutak, jer u tom momentu mogu napraviti skandal ili sebe kompromitovati, reći ono što ne misle.Vole da sami sebe izdržavaju, obožavaju stalne promene i putovanja.Znaju da budu brzopleti, pa uvek sve moraju planirati polako.Lakše im je da dodju do nečega, nego da to sačuvaju.Ako njihovi najbliži shvate šta im je bitno i imaju punu podršku od porodice, oni mogu napraviti velike stvari, u suprotnom krenuće svojim putem izolovani od svih.Ovaj mesec imaju osobe koje često bljesnu kao zvezda na nebu i nestanu.Stalno su u potrazi za nečim velikim, ali moraju kontrolisati egocentričnost i nekad lakše prihvatati savete drugih.Odlični su u pravu, zakonu, jer uvek brane slabije od sebe.

Moj muzički izbor je opravdan, uz simobiliku vatre, proleća, energije, osmeha!!!!!!

уторак, 19. март 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI 19 MART

Na današnji 19.03.1955. rodjen je jedan sjajan glumac -Brus Willis, sunce na 28 stepenu riba, asc na 27 stepenu device, mesec na 2 stepenu vodolije(" ja sam svoj i  drugačiji").Pozicija Sunca u trigonu sa njegovim Jupiterom i Uranom je poseban znak originalnosti, pozitivne nezavisnosti, ali zaštite i predodredjenosti ka glumačkom uspehu.Opozicija Venere i Plutona nosi neočekivane emotivne veze i buran emotivni život, ali i gubitke.Bio je u braku sa Demi Moore.Mars opozicija Saturn je znak opreza na koje treba obratiti pažnju kroz finansije, ali predodredjenost na hronične urološke probleme.Brus Willis je glumačka legenda koji deluje vrlo svoje, neobično, intuitivno i mudro.Naredni period mu donosi posebno dobru poziciju uspeha kroz porodicu, ali i nove glumačke projekte.

Na današnji 19.03.1947 rodjena je fenomenalna Glen Close, sunce u ribama na 28 stepenu, ascedent na 13 stepenu Lava( stepenu velike energije, vitalnosti i upornosti), mesec na neobičnom 23 stepenu Vodolije- stepenu velike originalnosti i nezavisnosti, ali često uspehu na osnovu negativnijih uloga koje je igrala.).Pet puta je bila nominovana za Oskar: dva puta za najbolju glavnu i tri za najbolju sporednu glumicu. Najpoznatija je po ulogama markize de Mertej u drami Opasne veze i Kruele de Vil u komediji 101 dalmatinca.Izzetna markatnost praćena snagom Saturna i Plutona u lavu, sa stelijumom planeta u ribama koje ukazuju na saosećajnost i emotivnost, uz Mesec i Veneru u vodoliji na naglu popularnost, ali moderan pristup ljubavi, životu.Vrlo nekonvencionalna, pristupačna, intuitivna.Lako prihvata nove projekte i voli izazove.Smatra se jednom od najpristupačnijih i najodgovornijih glumica.


понедељак, 18. март 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI 18 MART

Na današnji 18.03.1963 rodjena je sjajna glumica i pevačica Vanessa L. Williams,sunce u ribama, ascedent na 9 stepenu Raka, Mesec na 29 stepenu Strelca ukazuje na izuzetne vokalne i plesne sposobnosti).Spoj lepote, elegancije i talenta.Iako nisam ljubitelj komericijalnih serija, ovu devojku sam morala da stavim u posebnu listu, najbolja brazilaska serija poznatija iz serije O Clone, sjajna Giovanna Antonelli, rodjena na današnji 18.03.1976., sunce u ribama, ali harizmatični mesec u škorpionu.Kada snimate ono što vam se privatno dešava je poseban doživljaj koji se može desiti samo jednoj Ribi koja se bori protiv zabranjene ljubavi( mesec u škorpiji).Izuzetan plesni talenat u kombinaciji sa glumom.

Čovek koji je osvojio sve što jedan klizač može da osvoji i jedan od najboljih klizača Alexei Yagudin rodjen je na današnji 18.03.1980, sunce u ribama, mars na 28 stepenu lava u blizini zvezde Regulus, Merkur na vidovitom 29 stepenu Riba, sjajno)***


петак, 15. март 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI 15 MART


Na današnji 15. mart 1975 rodjena je sjajna američka glumica -EVA LONGORIA( rodjena u znaku Riba sa podznakom na 22 stepenu Škorpiona što ukazuje na veliku dubinu emocija, magičnost koju prenosi na druge i harizmatičnost.Mars u vodoliji znak je mentalne genijalnosti i potrebe da otvoreno govori o svemu, ali je izuzetno moderna, vesela i naprednijeg uma.Može biti i vrlo eksplozivna, a kako i ne bi kad je Mesec planeta njene duše smešten u znaku Ovna stoje i znak burnih emocija, ali naglih prekida.Iza sebe ima dva braka.Izuzetno intuitivna i povezana sa porodicom( sunce i jupiter u 4).Ipak uticaj njene Venere u trigonu sa Zenitom je znak lične pobede, ali profesionalne omiljenosti i popularnosti.Iako Eva trenutno puni baterije za dalje, druga polovina sledeće godine može joj doneti izuzetno sudbinske emotivne promene( treća sreća).Ova borbena, energična glumica meksičkog porekla poznata je po ulogama u : " Desperate Housewives (Kućanice) kao Gabrielle "Gabi" Solis (2004. -2012)
George Lopez kao Brooke (2006.)
Quite Frankly with Stephen A. Smith kao H-Town trener (2006.)
Dragnet kao Gloria Duran (2003.-2004.)
The Young and the Restless.Smatra se jednom od najlepših žena sveta( kako i ne bi kad je Venera na 24 stepenu Ovna, stepenu senzibilnosti, lepote i magije).

Na današnji 15.03.1962., New York rodjen je jedan vrlo talentovan američki pevač i tekstopisac -Terence Trent d'Arby( Sunce, Mars i Merkur u ribama znak su izuzetnog muzičkog talenta, ali da je svoje početke započeo u crkvenom horu.Mesec u raku je znak povezanosti sa porodicom i jake osećajnosti koju je prenosio na muziku.Jupiter opozicija Uran je znak nagle slave, ali i povlačenja).

четвртак, 14. март 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI 14 MART

Na današnji 14 mart1879 rodjen je jedan od najvećih umova , nobelovac i najznačajnijih ličnosti sveta -ALBERT EINSTEIN( rodjen u znaku Riba na 23 stepenu stepenu Vodolije, ali stepenu genijalnosti, nauke, fizike-formulisao Specijalnu i Opštu teoriju relativnosti kojima je revolucionisao modernu fiziku. Pored toga, doprineo je napretku kvantne teorije i statističke mehanike. Iako je najpoznatiji po teoriji relativnosti (posebno po ekvivalenciji mase i energije E=mc2.Podznak u Raku nosi poseban senzibilitet sa uticajem sjajnog Meseca u strelcu naklonjenom filozofiji, humanosti i duhovnosti u sjajnom trigonu sa Saturnom.Posebnu genijalnu crtu nosi njegov Uran iz trećeg polja u opoziciji Jupitera koji nosi neobičnu mentalnu prirodu usmerenu na novo.Uran inače donosi da je progovorio mnogo kasnije nego ostala deca, ali da je izjavio da mu je u školi bilo jako dosadno.Za njega su čak mislili da je kao dete bio retardiran.Kada je Ajnštajnu bilo pet godina, njegov otac mu je pokazao mali džepni kompas i Ajnštajn je tada shvatio da nešto u „praznom” prostoru deluje na magnetnu iglu kompasa, da bi kasnije ovaj doživljaj opisao kao najveći otkrivački događaj njegovog života. On je, zabave radi, pravio modele i mehaničke spravice pokazujući tako odmalena velike tehničke i matematičke sposobnosti.Počev od godine 1889, student medicine po imenu Maks Talmud (Max Talmud - kasnije: Talmey), koji je četvrtkom uveče posećivao Ajnštajnove u toku šest godina, [1] upoznaje Ajnštajna sa ključnim naučnim i filozofskim tekstovima, uključujući Kantovu Kritiku čistog uma.Sa učenjem matematike započeo je negde oko dvanaeste godine, 1891, učeći samostalno iz školskih udžbenika Euklidovu geometriju u ravni, a infinitezimalni račun počeo je da izučava četiri godine kasnije. Ajnštajn je shvatio kolika je moć aksiomatskog, deduktivnog, razmišljanja proučavajući Euklidove “ Elemente”, koje je on nazivao „svetom geometrijskom knjižicom“- (prema tvrđenju Maksa Talmuda). Dok je bio u gimnaziji, Ajnštajn se često sukobljavao sa školskim autoritetima i vređao upravu, verujući da je duh učenja i kreativnog razmišljanja izgubljen usled nastojanja na čistoj memorizaciji gradiva.Sa 16 godina n preduzima misaoni eksperiment poznat kao “Ajnštajnovo ogledalo” (“Albert Einstein's mirror”). Zureći u ogledalo, on je pokušavao da dokuči šta bi se desilo sa njegovom ogledalskom slikom ako bi on počeo da se kreće brzinom svetlosti. Njegov zaključak, da je brzina svetlosti nezavisna od brzine posmatrača (brzine njenog izvora), koji je, između ostalog, bio podstaknut i ovim razmišljanjem, kasnije će postati jedan od dva postulata specijalne relativnosti.U jesen 1896, Srpkinja Mileva Marić započinje svoje studije medicine na Univerzitetu Cirih, da bi se već posle prvog semestra prebacila na Savezni politehnički institut gde, kao jedina žena upisana te godine, studira na istom smeru kao i Ajnštajn. Milevino druženje sa Ajnštajnom razviće se u pravu ljubavnu romansu tokom sledećih par godina, i pored povike njegove majke kojoj je smetalo to što je ona previše stara za njega, što nije Jevrejka, i što ima fizičku manu (jedna noga bila joj je nešto kraća- mesec kvadratura sunce.Ajnštajn posle diplomiranja nije mogao odmah da nađe nastavničko zaposlenje, ponajviše zato što je kao mladić svojom drskošću očigledno iritirao većinu svojih profesora. Otac prijatelja sa klase zato mu je pomogao da se domogne zaposlenja kao pomoćni tehnički ispitivač u Švajcarskom birou za patente [3] 1902. godine. Tu je Ajnštajn procenjivao vrednost patenata raznih pronalazača, koji su se prijavljivali u ovaj biro, kao i mogućnosti primene tih patenata u tehničkim uređajima, radio je dakle posao koji je ipak zahtevao poznavanje njegove struke, fizike. A posebno je bio zadužen da ocenjuje patente koji su u nekoj vezi sa elektromagnetnim uređajima.( sunce u ribama, jupiter u vodoliji kvadrat Ajnštajn je oženio Milevu Marić 6. januara, 1903. Ajnštajnova ženidba sa Marićevom, koja je bila matematičarka, predstavljala je u isto vreme i lično ali i intelektualno partnerstvo i vezu. Za Milevu Ajnštajn je govorio: „Ona je stvorenje jednako meni samom i koje je jednako nezavisno i jako kao što sam i ja“. - pojačanje idealizacije meseca u strelcu, ali uticaj Marsa u jarcu  u njegovom 7 astrološkom polju često donosi stariju ženu.)


Ajnštajnov frižider

Ajnštajnov i Leo Silardov patentni dijagram za Ajnštajnov frižider.

Godine 1926, Ajnštajn i njegov bivši student Leo Silard (Leó Szilárd) zajednički su patentirali Ajnštajnov frižider. US patentni biro je nagradio Ajnštajna i Leo Silarda za ovaj frižider, 11. novembra 1930. Patent pokriva termodinamičke cikluse rashlađivanja, koji omogućavaju hlađenje bez pokretnih delova, na konstantnom pritisku, sa toplotom kao jedinim ulazom. Rashladni ciklusi koriste amonijak, butan i vodu.( sunce u ribama, mesec u strelcu u kombinaciji venere u biku).

Izjave o religiji
Ja sam zapao — mada sam bio dete potpuno nereligioznih (jevrejskih) roditelja — u duboku religioznost, koja je, međutim, dostigla iznenadni završetak u uzrastu od dvanaest godina.( sunce kvadratura mesec)
Ne mislim da su neophodni slučajevi u kojima su nauka i religija u prirodnoj suprotnosti. U stvari, mislim da ima veoma malo veze između ovo dvoje. Dalje, mislim da je nauka bez religije hroma i, u obrnutom smislu, da je religija bez nauke slepa. Obe su značajne i zato treba da rade ruku pod ruku.Kao odrastao čovek nazivao je svoju religiju „kosmičkim religioznim osećajem“

U „Svetu kako ga ja vidim“ on je napisao: “Teško ćete naći bar jednog među sortom dubokih naučničkih umova bez naročitog religioznog osećanja koje je njegovo lično. Ali to je drugačije od religije naivnog čoveka.” jevrejin koji odbaci usput svoju veru, ili koji čak preuzme neku drugu, još uvek je Jevrejin. 

Albert Einstein veliki um sveta umro je 18.04.1955. u svojoj 76 godini u Prinstonu.

 "Jedina istinski vredna stvar je intuicija".-Einstein

Na današnji 14 mart rodjeni su: ALBERT DRUGI PRINCE I VLADAR KNEŽEVINE MONAKO( 14.03.1958, ZNAK RIBE, PODZNAK 20 STEPEN BLIZANACA, MESEC NA 16 STEPENU JARCA)

Na današnji 14 mart 1933 rodjen je engleski glumac i Oskarovac -MICHAEL CAINE( Sunce u Ribama, ascedent na vrlo duhovitom i intelegetnom 27 stepenu Blizanaca, Mesec na zvezdi Spika).

I na kraju citiraću našeg divnog Miku Antića takodje rodjenog na današnji dan 1932 u Mokrinu: 

Svemu će probati da te iz knjiga nauče. Možeš
naučiti da izgovaraš laž kao istinu. Da
izražavaš kako to dolikuje, ili da imitiraš
žalost i sreću.

Da budeš privržen, ili na izgled privržen. Da
budeš hrabar, ili na izgled hrabar. Da budeš
iskreno ili pritvorno zadovoljan malim.

Da sebe ceniš toliko koliko se žrtvuješ. Da imaš
sažaljenja, ili da nemaš milosti.
Naučiće te da budes čak i pomalo darovit, tek
da bi kunjajući proživeo svoj vek.

Sve se, sine moj, može naučiti iz knjiga, osim
četiri stvari. Osim vrline nadanja,
veštine verovanja, vizionarstva budućnosti
i umetnosti strpljenja.( slava Miki na njegovim delima i sećanjima na njega na današnji dan)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski