среда, 17. април 2013.

VENERA U SEKSTILU SA NEPTUNOM -VREME JE ZA LJUBAV

 Venera u biku sekstil Neptun u ribama -vreme velikog traganja za idealnom osobom, ljubavlju, povećanje romantike i ljubavi, idealno vreme za nove emotivne početke, venčanja, veridbe ili divne proslave sa dragim ljudima.Posebno srećan dan za umetnost.Srećno vreme za plivanje i kontakt sa vodom koji može doneti emotivnu strpljivost i umerenost.Puno zavodjenja, flerta, mnogo suptilnosti na nebu.Danas i sutra mogu biti dani koje ne treba zanemariti jer mogu doneti da upoznate osobu svog života.

Venera u biku- uživanje, jaka čula sa Neptunom nosi maštu, idealizaciju, ali jaka predosećanja koja treba pratiti!Povećanje romantičnosti.Mnogi će biti osetljivi na lepotu, estetiku, pratite svoja čula, ali znake pored puta.Pamtite svoje snove mogu biti tačni i jasni.Vreme kada je i dobro malo biti u svom svetu, mnogi će biti spremni za emocije iz filmova, ali zašto da ne, jedan je život.Isključiti mozganje i analize, samo se prepustiti situaciji! Proleće je -pravo vreme i za ljubav.Sunce donosi energiju, Merkur brze misli, a Venera u zagrljaju sa Neptunom emocije, pa samo izvolite.

Mesec od juče u znaku Raka, pojačavao je malo preosetljivost, nosio senzibilnost, ali danas nosi jaku intuiciju, okrenutost porodici.Za one koji imaju osetljivost probavnog dela, opreznost( vodite računa šta jedete, povećanje stomačnih virusa).Za ostale, odličan dan da se posvetite domu, a ako ste planirali da sredite ormare, kupite nešto lepo za svoj prostor ili odete na neku porodičnu večeru -odlično.

Meni je Mesec u raku doneo da sam dva dana pod utiscima u razgovoru sa klijentima ovih dana , ali da sam još uvek na koncertu Beyonce, svako jutro se pevuši poneka njena pesma pa se bolje radi.Zato( da ne budem dosadna onima koji je ne vole) još danas Beyonce i uspomena na Beograd.





RODJENI 17 APRILA

Na današnji 17 april 1974,Hertfordshire,10:04am, rodjena je engleska pevačica, kreatorka, ali poznatija kao supruga engleskog fudbalera Dejvida Bekama -Viktoria Bekam.Rodjena u vatrenom znaku Ovna, sa podznakom na 12 stepenu Raka koji ukazuje da je ova vrlo poznata dama, prefinjenog ukusa ipak osoba koja je predodredjena za porodicu i veoma osetljiva( često se ponaša suprotno od onoga kako se oseća, malo spava, često ima nesanice, ne zaboravlja stvari iz detinjstva su pod uticajem njenog Marsa i Saturna u blizancima koji ukazuje da veoma ceni svoju privatnost i da samo prikazuje ono što sama želi da pokaže javnosti).Iako njeno Sunce prima loše aspekte od Urana( ekcentričnost, hirovitost), Viktoria je vrlo okrenuta braku, prijateljima, i mislim koliko god joj je slava prijala dok je bila mlada devojka, sada više ima potrebu za porodicom i korisnim stvarima.Vrlo je ambiciozna i sigurno da kod nje vlada moto: "mogu sve sad i odmah.".Opozicija Merkura i Plutona pokazuje da uvek čvrsto stoji iza svojih stavova, ali da može biti vrlo oštra i borbena kada želi da dokaže pravdu.Odrasla je u bogatoj porodici i nije slučajno što je njne otac Entoni Adams bio inžinjer elektrotehnike( sunce opozicija uran, saturn u konjukciji sa marsom može doneti visok stepen intelegencije nasledjen od muških rodjaka).Uticaj Jupitera u ribama na samom Mc je malo i pozicija kada neko ima sreće u životu, ali pre svega znak umetnosti, humanosti, muzike( svetsku slavu je dostigla kao „Poš Spajs“ (Posh Spice).Mesec u vodoliji ukazuje da voli da bude nezavisna, ali da u braku Bekamovih sigurno vlada moto" muškarac je glava, ali žena je ipak vrat!.







Ova dama je majka četvoro dece, vrlo je posvećena svojoj porodici, poslu, naravno da ima i pomoć, ali ona sve stiže, pa je odavno postala i sinonim modne ikone.Vrlo je svoja, prijateljski je naklonjena, ceni ravnopravnost, ali ipak svoju bračnu intimu ne deli sa drugima i sigurna sam da polovina javnosti i ne zna njen pravi život sa Dejvidom.Mislim da će naredni period Viktoriji doneti potrebu za mirom i porodicom, ali da će posebno imati ambiciozne poslovne uspehe od leta sledeće godine, posebno samog kraja 2016 i cele 2017 kada će se o njoj veoma pisati.Uticaj Venere na samom Mc ukazuje da ne emotivna, dobar vizionar, čovek, ali da je veoma trpljiva iako je sklona da veoma brzo " pukne".Počela je da se bavi i pisanjem od 2001 kada  se okušala u odličnim savetima za dobar izgled.

Na današnji 17. april 1972,Houston (TX),6:00am. rodjena je još jedna talentovana i lepa dama, američka glumica i supruga glumca Ben Afflecka-JENNIFER GARNIER.Jennifer je rodjena u duploj kombinaciji znaka Ovna, pa je ona pravi pripadnik ovog znaka( vitalna, uporna, dovoljno tvrdoglava da istera stvari na čistinu, fizički jaka, ali pre svega intelegetna, stelijum planeta u Blizancima i Mesec u blizancima( majka učiteljica) ukazuje na jednu komunikativnu, prilagodljivu, zanimljivu damu koja je željna znanja i promena).Poznata po ulozi CIA agentice Sydney Bristow u TV seriji "Alias". Njezini najpoznatiji filmovi :" Uhvati me ako možeš, Elektra,Pearl Harbor".Jennifer je borac za pravdu, ali osoba koja će imati velike transformacije u karijeri.Horoskop pokazuje da puno vežva, ali da je sklona trovanjima hranom i da može biti često alergična na lekove, kao i da mora biti oprezna u saobraćaju.Ona je majka tri devojčice i sigurna sam da se pronašla u toj ulozi, jer je duhovno vrlo detinjsta.Njen pravi povratak mogao bi da se desi od proleća 2016, tokom cele 2017 kada bi mogla biti okrenutija profesiji.Do tad uživaće u društvu porodice i rodjaka za koje je veoma vezana.

Na današnji 17 april 1985,Le Mans, (France),4:15am, rodjen je francuski teniser ,kongoansko-francuskog porekla-Jo-Wilfried Tsonga.Rodjen u vrlo borbenom vodećem znaku Ovna sa podznakom u Vodoliji i Jupiterom u vodoliji, što je znak jednog prijatnog karaktera, okrenutog slobodi i prijateljstvu.Vrlo neobičan, ali voljen.Mesec u ribama je znak da je veliki sentimenatalac i da teže podnosi poraze, ali Merkur, Venere i Sunce u ovnu znak da je predodredjen za sport i da je veoma uporan.Nadimak mu je Muhamed Ali zbog izuzetne fizičke sličnosti i ponašanja sa bokserskim šampionom. Trenutno zauzima 8. mesto na ATP rang listi najboljih tenisera sveta. U finalu Otvorenog prvenstva Australije 2008. izgubio je od Novaka Đokovića. Od 2004. godine profesionalno se bavi tenisom i do sada ima dve titule u igri parova.Mars opozicija Saturn može biti znak jakih povreda koje mogu prelaziti u hronične probleme.Iako će Conga imati oscilacije u karijeri, on nikad ne odustaje i sigurna sam da će mu se neka ostvarenja dešavati do početka jula ove godine, posebno od jeseni 2017 kada bi mogao imati najbolji plasman.Veoma pitome naravi, ali izuzetno osvetoljubiv kad je besan.Može uvek biti zainteresovan za politiku, brzo uči i sigurna sam da je veliki talenat.Treba izbegavati svadje sa publikom ili sudijama jer mu to uvek može doneti poraz bez razloga.Pred Congom dolazi dobro vreme.


уторак, 16. април 2013.

RODJENI 16 APRILA

NA DANAŠNJI DAN RODJEN JE jedno od najprepoznatljivijih lica u istoriji filma, i najveća filmska zvezda do kraja dvadesetih godina dvadesetog veka- ČARLI ČAPLIN( rodjen 1889, u znaku Ovna sa podznakom na 8 stepenu Škorpije koji ima dvostruki uticaj i zbog uticaja Meseca u škorpionu u prvom polju).Vešto je vladao mimikom i slepstikom( merkur opozicija uran). Njegove komedije su mešavina vodvilja, pantomime, improvizacije i cirkusa, a likovi koje je igrao – hiperaktivni klovnovi koji žive u svojim nerealnim, haotični svetovima, gde opšta logika ne važi, puni gegova i ne baš prijatnih iznenađenja, nose vrećaste pantalone, polucilindar i nekoliko brojeva veće cipele( što inače nosi podznak Škorpija ) Dobitnik je Oskara za najbolju muziku za film Svetlosti pozornice iz 1973. godine, i dva počasna Oskara. Njegovim najpoznatijim filmom se smatra Veliki diktator iz 1940. Američki filmski institut ga je stavio na deseto mesto na listi 100 najvećih glumaca dvadesetog veka.Čarli Čaplin je imao puno ljubavnih veza i afera, četiri braka i desetoro dece. Njegove supruge bile su i po više od 30 godina mlađe od njega, zbog čega je bio kritikovan u javnosti.( uticaj venere u znaku bika sa kvadraturom njegovog saturna u znaku lava) Umro je 25. decembra 1977. godine u Švajcarskoj, gde je proveo poslednjih 20 godina života.

Na današnji 16 april 1971 rodjena je velikameksičko -američka pevačica( ostavila je izuzetan trag na svetsku scenu i zato je stavljam u ovu posebnu listu najboljih) -SELENA PERES.Selenine pesme Como La Flor, Amor Prohibido i Dreaming of You postali su hitovi nakon njene smrti 1995. Godine 1997. po njenoj biografiji je snimljen film Selena sa Dženifer Lopez u glavnoj ulozi.Ova meksička diva čije pesme i danas danas žive, rodjena je u znaku Ovna na 25 stepenu u sjajnom trigonu Meseca u Jarcu( meksičko poreklo, tradcionalna porodica, roditelji koji su je podržavali u njenom radu i velika želja oca da napravi uspeh i nekog ko je prepoznao njen talenat sasvim slučajno kada je imala 9 godina.).Izuzetna snaga sa podznakom na 21 stepenu Vodolije koji ukazuje da je probila granice, da je bila vrlo omiljena i je posedovala izuzetnu potrebu za slobodom i izrazitu kreativnost.Medjutim, opozicija Venere i Plutona, kao i Uran iz njenog 8 polja nosio je naglu smrt( za one koji ne znaju u Selenu je pucala njena najbliža saradnika).16 april nosi veliko sećanje na ovu devojku božanstvenog glasa.


недеља, 14. април 2013.

RODJENI 14 APRILA

Na današnji dan  1625 u Hagu, rodjen je holandski matematičar, astronom i fizičar -Christiaan Huygens.Istoričari nauke često govore o Hajgensu kao jednom od najsvestranijih naučnika.Zapamćen je i po tome što je tvrdio da se svetlost sastoji od talasa. To je u fizici poznato kao Hajgensov princip. Godine 1655. otkrio je Saturnov mesec Titan. Takođe je ispitivao Saturnove prstenove, i 1656. pretpostavio da se prstenovi sastoje od velikog broja manjih tela koja zajedno čine prsten. Iste godine otkrio je i opisao maglinu Orion. Njegov crtež magline Orion, prvi takve vrste, objavljen je u Systema Saturnium 1659. Koristeći moderan teleskop uspeo je da razluči maglinu na pojedinačne zvezde. (Svetla unutrašnjost magline Orion nosi ime „Hajegensova regija“ u njegovu čast.) Takođe je otkrio nekoliko međuzvezdanih maglina i neke dvojne zvezde.Hajgens je razmišljao i o životu na drugim planetama. U svojoj knjizi Cosmotheoros, zamišljao je kako univerzum buja od života, vrlo sličnog životu na Zemlji 17. veka.

Na današnji dan 1973 rodjen je Oskarovac -Adrien Brody( " Pijanista").Ascedent u Devici znak je skromnosti i jednostavnosti, dok Mesec u devici znak da je vrlo požrtvovan, veliki perfekcionista, ali i vizionar zahvaljujući vladaocu Merkuru u ribama na 27 stepenu na descedentu.Opozicija Sunca i Plutona dala mu je uspeh i i da je postao najmladji dobitnik Oskara za glavnu ulogu.Adrijen je odrastao u Kvinsu, a on je inače madjarsko -jevrejskog porekla(saturn opozicija neptun, severni cvor u jarcu koji je uticao i da doživi pad sa motocikla 1992. godine pretrpevši teške povrede od kojih se mesecima oporavljao.)Često ima sukob izmedju idealizma i realizma, a može nekad biti nerazumljiv običnim gledaocima.Pozicija Jupitera i Marsa u vodoliji je znak kreativne genijalnosti, pa ovaj talentovani glumac treba uvek i probirljivo da bira uloge, ali može biti posebno nagradjivan u ulogama koje traže bol, povrede, emotivnu tugu.Posle dobijanja Oskara je malo stao i moguće da je ailazio na psihološke probleme( javnost, mediji, uloge).Ipak njegov horoskop ukazuje da će period od marta 2016 povećati ponovo mogućnost da radi na važnim filmskim projektima.Ima puno skrivenih talenata.Povremeno je opterećen porodicom i rodjacima.Zbog Venere u ovnu, ali i potrebe za emotivnom slobodom može imati vrlo buran život.Bez obzira na porodičnu tradciju bio bi srećan u vanbračnim odnosima.Imaće sreću preko potomstva.Izuzetno je samokritičan i detaljan.Verovatno može biti vrlo uspešan u sportu.


петак, 12. април 2013.

Rodjeni 12 aprila


Na današnji 12.04.1983 rodjena je teniserka Jelena Dokić, rodjena u hrabrom znaku Ovna sa podznakom na 25 stepenu Blizanaca koja nosi izuzetan talenat, veštinu i predodredjenost za ovaj sport.Medjutim loši aspekti Venere iz 12 polja( zabranjena ljubav, psihološki problemi kroz oca, skandali kroz oca sunce u opoziciji sa plutonom i saturnom i iako postoje priče o pomirenju mislim da će Jelena taj problem sigurno nositi duže vreme posebno u periodu kraj aprila, maj ove godine).Ova fantastična devojka rodjena je u Osijeku, preselila se u Australiju gde je dobila državljanstvo i igra za tu zemlju.Poseduje izuzetnu izdržljivost, borbenost zahvaljujući njenom Mesecu u ovnu.Izuzetno intelegetna, praktična i ranjiva.Jelenin put i šansa da se vrati napokon posle toliko kriza po zvezdama se otvara od njenog rodjendana 2013 kada će imati šansu da napravi veliki uspeh.Problemi sa porodicom nikad neće biti stabilni, ali postoje mogućnosti da kroz velike prepreke Jelena kasnije postane majka divnom sinu i dobije mir posle odlaska u tenisku penziju.

Na današnji 12.04.1979. u Zemunu rodjen je srpski fudbaler Mateja Kežman.Nije slučajno što igra poziciju napadača, jer je poznato da je horoskopski znak Ovna najborbeniji i pravi za takvu poziciju.Zbog 29 stepena Raka i Jupitera na njemu Mateja je do 29 ostvario sve što mi je bio san od rodjenja.Posvećen je porodici.Zbog jake pozicije Meseca i Plutona svoju suprugu je upoznao u vrlo ranom periodu, ali brak mu je od velike važnosti, što je kruna i velika porodica, medjutim sa prolaskom Saturna u znak vage od proleća prošle godine stvari su izmakle kontroli i došlo je do krize i povećanja razvoda koji može biti aktuealan posebno u ovom periodu..Od malih nogu predodredjen za uspeh, javnost, vrlo tolerantan, pa sam se iznenadila kad sam čula negativne komentare u novinama, jer Mateja nije sklon skandalima.Ono što ga posebno krasi je religioznost( merkur i venera u ribama nose izuzetnu posvećenost duhovnosti, što se može videti iz njegovih tetovaža).Mars i Sunce u ovnu nose izuzetnu energičnost i prirodan talenat za fudbal.Iako bi Mateja mogao zbog napada Saturna na njegovo Sunce da se oseća lošije, mislim da će letnji period i kraj godine biti vrlo važan.Posebno je mogao imati dobre planove tokom prve polovine 2013, a pravi mir u 2014.Bilo bi dobro da sportsku karijeru završi u nekom domaćem klubu.Postoje veće mogućnosti da jedno od njegove dece nastavi porodičnu sportsku tradiciju.Mateja očekuje uskoro još jednu prinovu.

Na današnji 12.04.1956, Havana, rodjen je jedan od najprivlačnijih kubanskih glumaca Andy Garcia.Kod Andy sam primetila sve zadnje stepene na planetama što znači da je on stalno na kraju nečega.Ono što je sigurno uticalo na uspeh i slavu je Jupiter na veličanstvenom 21 stepenu Lava u trigonu sa njegovim Suncem koji je aspekt velikog uspeha, zaštite i srećnih ličnih okolnosti.Venera u blizancima na malo fatalnijem 8 stepenu Blizanaca nosi poseban šarm, humor i u ulogama gde se sve završava negativno.Glumac velikog srca kome je Kuba u srcu, posebno nadaren za muziku(mesec u biku).Merkur u opoziciji sa Neptunom na zadnjim stepenima može doneti psihološke krize koje već duže vreme izazivaju gojenje, ali opasnost od lekova.Mars u opoziciji sa Uranom nagle povrede i mogućnost smrtnih porodičnih slučajeva.Ipak, Andy je ušao u legendu sa filmovima" Kad muškarac voli ženu, Oceans, legendarnom Kumu".Iako može biti kriza na psihološkom planu, zvezde predvidjaju da će Andy napraviti još puno filmskih ostvarenja, posebno u vrlo uspešnom periodu od 2014-2015, ali periodu od leta ove godine.

Na današnji 12 april 1971, rodjena je američka glumica -Shannen Maria Doherty.Poznata kao Brenda iz legendarne serije Beverly Hills, 90210 i Čari.Rodjena je u vatrenom i vodećom znaku Ovna na 22 stepenu u kvadraturi njenog Marsa u jarcu koji ukazuje da je vrlo tvrdoglava, temperametna, često teška za saradnju i hirovita.Podznak u Devici pojačava perfekcionizam, ali i romantičnost praćen njenom Venerom u ribama  u trigonu sa Mesecom u 7 polju.Iako na početku karijere omiljena i popularna, ipak uticaj Meseca u opoziciji sa Saturnom kroz njeno 3 polje dovelo joj je do toga da postane vrlo neomiljena medju javnošću, poznata po burnim vezama i vrlo netaktičnom ponašanju.Ipak, ova glumica poseduje jednu mentalnu estetiku, emocionalnu dubinu i sjajan talenat za glumu.Iako joj nedostaje duhovna principijalnost, ova glumica poseduje sjajnu energiju da se izbori do kraja za svoje ideje.Njen povratak se očekuje od jeseni sledeće godine kada bi ponovo mogla raditi na ozbiljnijim projektima i kada bi mogla pronaći svoju ravnotežu.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski