петак, 4. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE - 4 I 5.08.2017

Mesec od 4.08. od 2;38 u znaku Jarca u praznom hodu do 9:15am.Mesec ce boraviti  tokom celog petka i subote u znaku Jarca. Kontrola emocija, odgovornost, briznost, melanholicnost, sklonost secanjima, tvrdoglavost, zakasnjenja.

11:23: Mesec u Jarcu u opoziciji sa Venerom u Raku( preosetljivost, porodicne i emotivne brige, suze, problem sa zenama, stomacni problemi i problemi sa kostima, brige oko roditelja, troskovi nepotrebno, emotivne blokade i nervoza, poteskoce ili brige sa starijim osobama, emotivne reakcije zbog autoriteta, neprihvatanje date situacije.)



20:23 Mesec u Jarcu u trigonu sa Merkurom u devici( odlicno vreme za zavrsavanje sitnijih poslova koji su ostali.Dobro vreme za kupovinu, prodaju, trgovinu, zdravlje.Vazne vesti i sklonost planiranju.Jaka logika pa emotivne odluke trezvenije, mudrije.Dobro za ucenje i dobijanje korisnih informacija.Dobro za krakotrajna putovanja, ciscenje doma, majstore, posao u kuci.Vazni kontakti i upoznavanja koja mogu imati poseban uticaj u ovom mesecu.Sklonost preciznosti i analiticnosti.Strpljenje i dobro planiranje moze doneti da svaka akcija u ovom periodu donese dobar rezultat.Odlicno vreme za setnje, kontakt sa prirodo, hobije.


20: 30: Tranzitni Jupiter u Vagi u kvadratu sa Rx Plutonom u Jarcu(može doneti jaču volju, ambicije, ali i porast sebičnosti, prevelike dominacije, na globalnom nivou bogaćenja preko tudjih ledja, porasta korupcije, promena na polju državnog budzeta, ali i jaču želju za socijalnim odnosima.U porastu fanatične, tvrde, krute ideje, principi koji se i kose sa mogućnostima da se nešto drugo promeni.Osobe koje pate od problema sa bubrezima, kičmom, posebno jetrom trebaju obratiti pažnju na ovaj aspekt.Na ličnom nivou treba izbegavati sve što dovodoi do opsesije, preterane dominacije jer to može voditi većoj patnji.)

Astro vremeplov


4.08.1961 rodjen je Barack Obama -bivsi Presednik Usa rodjen u znaku Lava sa podznakom u Vodoliji i Mesecom u znaku Blizanaca.On je prvi Afroamerikanac koji je postao Presednik Usa.


4.08.1955 rodjen je americki glumac i Oskarovac- Billy Bob Thornton u znaku Lava sa ekcentricnim Mesecom u Vodoliji.

4.08.1901 rodjen je jedan od najpoznatijih dzez pevaca i umetnika legendarni Louis Amstrong u znaku Lava sa podznakom i Mesecu u energicnom znaku Ovna.

4.08.1821 osnovana je modna kuca Louis Vuitton u znaku Lava sa podznakom u Raku i Mesecom u znaku Vage koji istice estetiku i ljubav prema modi.


4.08.1496 po julijanskom kalendaru osnovan je Santo Domingo glavni grad Dominikanske Republike u znaku Lava sa podznakom u Vagi i Mesecom u znaku Blizanaca.

Subota, 5.08.2017


5:59am: Mesec u Jarcu u sekstilu sa Rx Neptunom u ribama( jaki snovi, plodne i neobicne ideje, duboka razmisljanja, povoljno za molitve i meditacije, plivanje i kontakt sa vodom, period zastite, ali i kreativnog nadahnuca.)

13:38: Mesec u konjukciji sa Rx Plutonom u Jarcu( unutrasnji nemiri, blokade, opsesije, napetost, svojeglavi potezi, nametanje svoje volje ili mesanje u stvari koje ne bi trebalo da vas interesuju, nagli klimatski uslovi, lose vreme za reumaticare i astmaticare.U porastu emotivne tenzije i nadmetanja.Dobro za karijeru i poslovne planove.Upornost, ali problem sa okruzenjem i razumevanjem.


13:52: Mesec u Jarcu u kvadratu sa Jupiterom u Vagi( neumerenost, paziti na zakone i pravila, emotivni osecaj preterivanja i ne slusanja sebe i svog tela, u povecanju sukobi na polju doma i porodice, emotivno period pogresnih odluka i zrtvovanja na pogresnom nivou.Svojeglavi potezi, sklonost teranju inata, ne slusanju saveta, lose za posredovanje i imovinske poslove, u porastu jake migrene i manji zdrastveni problemi).Mogucnost nepotrebnih troskova i prepustanja stvarima sudbini bez ikakvog ucesca.Pokrenite se i zavrsite ono sto je potrebno.

Astro - Vremeplov 5.08

 5.08.1930 rodjen je Neil Amstrong prvi covek koji je posetio Mesec.Rodjen u znaku Lava sa podznakom u Blizancima i Mesecom u znaku Strelca.


5.08.969. po julijanskom kalendaru osnovan je Kairo -glavni grad Egipta i jedan od zanimljivijih turistickih gradova u znaku Lava sa podznakom u Blizancima i Mesecu u znaku Ovna.


Natasa Paunovski







четвртак, 3. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -3.08.2017

( plesom do zvezda)
Mesec ceo dan kroz znak Strelac.Masta, idealizacija ljubavi, predosecanja, važni kontakti iz prošlosti, važne vesti sa osobama koje dugo niste videli.U povećanju kreativne aktivnosti, povoljno vreme za venčanja i emotivna spajanja, entuzijazam i dosta planova.Onaj ko pronadje srecu u tebi -tvoj je, ostali su samo gosti rekao je Rumi...



56 minuta posle ponoci Mesec u Strelcu u sekstilu sa Jupiterom u Vagi( sreca, blagostanje, optimizam, povoljne prilike, odlicno za zabave i druzenje, lak dolazak do istine, podrsku i emotivnu srecu.Veoma veseo aspekt koji donosi neko otvaranje i sirenje, osecaj vedrine i pre svega dobrog raspolozenja.Dobar aspekt kroz obrazovanje, javne nastupe, putovanja. ovo vreme za one koji ne spavaju aspekt povoljnih informacija i povezivanja sa drugima.Povoljni aspekti kroz brak i sve vidove partnerskih odnosa.


Zanimljivo je da danas imamo i polozaj tranzitnog Urana vracanje unazad i ulazak u retrogradni hod sa 28,31 stepena, po lokalnom vremenu od 7;32.Uran pokrece sve stare zelje i promene, neki vid oslobadjanja, ali ipak kroz retrogradni hod donosi i vise uznemirenosti, stresa i mogucnost vracanja na stare probleme koji se mogu doziveti i malo naglo,Za one koji dugo cekaju promene ili zele nesto da preseku, Uran moze pokrenuti stare zelje.Uran ce do pocetka 2018 boraviti u retrogradnom hodu i u kontaktu sa natalnim planetama moze povećati veću neizvesnost i nemir.Ipak on moze uticati na promenu stavova i ponasanja i staviti akcenat i na neko vidu oslobadjanja namerno-/nenamerno.U porastu mogu biti zemjotresi na podrucjima koji su bili pogodjeni, ali i velike politicke promene u zemljama u kojima je to bilo naceto.Zbog 28,31 moze povecati probleme sa vidom, stitnom zlezdom i alergijama.


9:38: Mesec u konjukciji sa Rx Saturnom u Strelcu( period usporenosti, manjih briga, glavobolja, zakasnjenja ili jakih analiza i razmisljanja, ali pada interesovanja i emocija.Moze dolaziti do prolazne melanholicnosti, apaticnost ili nepovoljnih vesti iz daleka.Dobar aspekt kroz nauku i planiranje.Odbijanje autoriteta i zelja za samostalnoscu.Potreba za slobodom koja u ovom periodu moze imati neki vid ogranicenja.Probajte da razmisljate o pozitivnim stvarima, da se relaksirate, ugadjate sebi i koliko je moguce da radite nesto korisno, i izbegavajte ozbiljne teme.

23:40: Mesec u Strelcu trigon Rx Uran u Ovnu( porast adrenalina, avantura, brzih dešavanja, nagle euforije i promene planova, u porastu nagla upoznavanja i ljubavi, drustvena desavanja, puno dinamike, licnih promena i transformacija.Veoma smeo aspekt, donosi genijalnost i originalne ideje.Dobar za druzenja i prijatelje.Nosi poruku" love on top" i donosi jednu potpuno optimisticnu, slobodnu energiju koja privlaci paznju.Postojace potreba za rizikom, emocije ce se stavljati na pijedastal i moze biti puno spontanih reakcija, ali pozitivnih pokreta.

ASTRO- VREMEPLOV


Na današnji 3.08.1963 rodjen je James Hetfield, muzicar, pevac i gitarista " Metallica" u znaku Lava sa podznakom u Jarcu i Mesecu u znaku Jarca.


Na danasnji 3.08.1940 rodjen je americki glumac Martin Sheen u znaku Lava sa podznakom u Vodoliji i Mesecu u znaku  Lava.

3.08.1926 rodjen je sjajni Tony Bennett u znaku Lava sa Mesecom u Blizancima.


Natasa Paunovski

уторак, 1. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -1-2.08.2017.

Ulazimo u Avgust mesec, pa neka je dobrodošao, sa puno sunca, zvezda padalica i osmeha:-))Mesec počinjemo sa uticajem i optimističnog i vedrog Meseca kroz znak Strelac iako od 14:00 u praznom hodu  koji svojim uticajem vam šalje poruku" opustite se, uživajte i okrenite se svojim željama".Avgust je veoma zanimljiv u astrološkom smislu jer nas očekuje drugo Lunarno Pomračenje 7.08.( za one koji ne znaju uvek u vreme Punog Meseca), kao i druga Solarna Eklipsa( uvek u vreme Mladog Meseca) 21.08.Uran će od 3.08. krenuti  unazad ili retrogradnim hodom sa 28,32 stepena sve do 2.01.2018. kada će krenuti direktno sa 24 stepena.Uran može probuditi ponovo neku uznemirenost, ali i želju za promenom na nivou koji nije realizovan.Neki strahovi duboko ukopani mogu izaći na površinu.Ipak, Uran kao rodjeni buntovnik i revolucionar, inovator malo će se ponovo igrati na otvorenom i otkrivati nove čari života.S obzirom na retrogradni hod poznat kao i nepovoljan može pojačavati ponovnu uznemirenost i stres u nekim situacijama koje ste već prošli.On će definitivno doneti neke promene koje za mnoge od vas mogu doći neplanirano ili na silu.Bez obzira i na malo haotični raspored uticaja ove planete biće mogućnosti i nekog ponavljanja lekcija.4.08. tranzitni Jupiter u Vagi u kvadratu sa Rx Plutonom u Jarcu može doneti jaču volju, ambicije, ali i porast sebičnosti, prevelike dominacije, na globalnom nivou bogaćenja preko tudjih ledja, porasta korupcije, promena na polju državnog budzeta, ali i jaču želju za socijalnim odnosima.U porastu fanatične, tvrde, krute ideje, principi koji se i kose sa mogućnostima da se nešto drugo promeni.Osobe koje pate od problema sa bubrezima, kičmom, posebno jetrom trebaju obratiti pažnju na ovaj aspekt.Na ličnom nivou treba izbegavati sve što dovodoi do opsesije, preterane dominacije jer to može voditi većoj patnji.Tranzitni Jupiter u vagi 27.08. imaće i sekstil sa Saturnom koji će lrenuti direktno od 25.08. i to će biti vreme oslobadjanje od neke težine, vreme upornih, strpljivih i period veće odgovornosti, ali povoljnih odluka i realizacije projekata.


Avgust je zanimljiv i zbog retrogradnog vraćanja Merkura od 13.08.sa 11,38 stepena Device, ali njegov prelaska u znak Lava zadnjeg dana Avgusta.To može povećati otežane komunikacije, nesporazume, pojačane brige za detalje, zdravlje, posao, dokumenta.Budite pažljiviji i ništa veliko ne planirajte, već probajte da fukcionisete po principu" danas za sutra".Sunce koje će prolaziti znakom Lava sve do 23.08. kada će predati palicu Devicama iza ponoći, daće nam mesec prepun kreativnosti, srećnih okolnosti i veoma jake volje 10.08.( sekstil Jupiter), 13.08.( trigon Rx Saturn u Strelcu), i puno neočekivane sreće i prilika za mnoge baš 21.08.( trigon Rx Uran) u vreme Solarne Eklipse, kao i reči koje privlače pažnju i same konjukcije sa Merkurom 26.08..Mars će ceo mesec boraviti u znaku Lava i neutrašivo i strastveno koraćati Avgustom.Vreme dokazivanja, komplimenata, dobre energije osećaće se kroz njegov sekstil sa  Jupiterom 20.08., istrajne ali dobre snage i rešavanja težih obaveza 22.08 u trigonu sa Rx Saturnom.A Venera, kroz veći deo Avgusta sve do 26.08. boraviće znakom Raka i emocije će biti tanane, osetljive, tražiće zaštitu, sigurnost.Malo udara može biti 15.08. kada će tranzitna Venera praviti opoziciju sa Rx Plutonom( kada ćemo baš u to vreme imati 5 retrogradnih planeta na nebu) što može doneti ponovne emotivne krize, porodična nasilja, vraćanja na prošlost i ozbiljnije blokade i strahove koji mogu isplivati.17.08. Venera će biti u kvadratu sa Jupiterom u Vagi pa je potrebno da izbegavate sve vrste finansijskih rizika, moralno emotivnih konflikata i očekivanja bez ikakvog učešća.12.08. imaćemo romantičan, ali prolazan aspekt Venere i Rx Neptuna koja će nam otvoriti srca, maštu, fantazije pa će mnogi osetiti svoje bliske osobe.24.08. može biti neke drame, uznemirenja, naglih prekida i svadja, jer će Venera imati i kvadrat sa Rx Uranom, dok 26.08. Venera ulazi u znak Lava u kome će boraviti do 20.09. kada ćemo imati vreme zabava, uživanja, izrazitih dopadanja, sklonosti luksuzu.Izrazita volja, jake emocije, prelivanje energije i prvih ozbiljnih lekcija sa početka meseca, nosiće jedna sasvim mudra, ali jača energija pri kraju meseca.

Prvi dan Avgusta  do 14.:02 nosi energiju Meseca u Škorpiji koji može povećavati jake analize, sumnje, strahove, tajanstvenost, mističnost, ali pojačane sukobe posebno u periodu izmedju 9:30-11:56am.Dobro vreme za pravne procese, filozofiju, umetnost, medicinu.U povećanju nasilja posebno u periodu izmedju 4-6:30am.Može biti neobično čudnih, pomalo i opterećujućih.Vreme od 11-13h može doneti pojačanu želju za emotivnim odgovorima ili okrenutost važnim emotivnim pitanjima, dobru intuiciju.


Mesec od 14:02 u pozitivnom i veselijem znaku Strelca.Potreba za daljinama, filozofiranjem, jaka vera, entuzijazam, potreba za različitim iskustvima, idealizovanje ljubavi, potreba za putovanjima učenjem.

Mesec u praznom hodu od 14:01-21:02


Drugi dan Avgusta

od 4:01am: Mesec u Strelcu u kvadratu sa Merkurom u Devici( period nervoze, sumnji, strahova, nesanica, nervoze, loše i nepovoljno vreme za saobraćaj, daleka putovanja, problemi sa dokumentima, parkinzima, loše vesti, operacije, može dolaziti do stomačnih problema, problema sa disanjem, nepotrebnog nemira)


6:31: Mesec u Strelcu u trigonu sa Marsom u Lavu( veoma dobro vreme za nove akcije, brzinu, dinamiku, početak novih poslova.Vreme veoma snažnih emocija i jake fizičke privlačnosti.Povoljan za autoritete, bitna putovanja, sastanke, takmičenja.Period dobrog i optimističnog raspoloženja, nestrpljenja , euforije, snage.)


10:45: Mesec u Strelcu u trigonu sa Suncem u Lavu( povoljno za proslave, slave, važne ceremonije.Povoljno kroz kontakte sa inostranstvom, obrazovanje, prava, nauku.Povoljno za ljubav jer ovo vreme nosi slobodu i bliskost.Povoljno vreme za decu, hobije, sport.Vreme povoljnih rezultata i sklada izmedju duše i tela).


17:44: Mesec u Strelcu u kvadratu sa Rx Neptunom u Ribama( idealizacija, bežanje od istine, konfuznost i magla u glavi, neodredjeni planovi, umor, opreznost sa lekovima, alkoholom, naglo menjanje planova i promene raspoloženja.U porastu prolazna razočarenja ili lenjost.Aspekt apatičnosti i bežanja u svoj svet.Teže prilagodjavanje.Dobar aspekt za umetnost.

ASTRO- VREMEPLOV



Na današnji 1.08.1952. u 10:29, Bosanski Šamac- rodjen je Zoran Djindjić( srpski političar, doktor filozofije, dugogodišnji Presednik preratne Demokratske stranke, nekadašnji Premijer Srbije, Gradonalčenik Beograda), rodjen u znaku Lava sa podznakom u vrlo šarmatnom znaku Vage pa su ga doživljavali kao vodju( kao Lav posebno zbog uticaja Sunca I Venere u 10 imao je visoke ambicije I moć), dok podznak donosi ne samo dominaciju Venere, već I miroljubivost, taktičnost, sklonost diplomatiji, umerenosti I mudrost, ali I ravnopravnosti I kolegijalnosti I prijateljskom odnosu sa saradnicima iz stranke zbog uticaja Merkura u lavu u 11 iako retrogradnom iako mu je on doneo vodjstvo I takodje veliku dominaciju u samoj političkoj stranci..Mesec u Strelcu donosi optimizam, veru, slobodu duše, ali da ga je narod doživljavao kao čoveka koji najviše može da uradi za zemlju, ali da se borio za visoko obrazovanje, ekonomiju( vladaoc Jupiter u biku), kao I mlade I talentovane.Mesec u drugom donosi da mu je priroitet bila bolja ekonomska situacija u zemlji, dok jak Mars u škorpiji I pitanje Kosova, gde je imao izuzetno veliki otpor I problem..Uticaj Sunca u sekstilu sa njegovim Saturnom u Vagi doneo je odlične organizatorske sposobnosti,ali iako Lav da je voleo da sve dobro isplanira, zna, da bude upućen.Ono što je najvažnije da je Djindjić imao I Neptun na ascedentu koji je uvek pokazatelj zavera, obmana, skrivenih neprijatelja, kroz vladaoc Veneru u 10( blizu njega), ali sa kvadraturom Jupitera I Marsa( od strane više njih).Iako je proveo dosta vremena u Nemačkoj gde se obrazovao, sam Uran u  raku u 9 polju ukazuje da je uvek imao viziju bolje Srbije, uvodjenja reformi, boljeg života za gradjane svoje zemlje.Stoji da mu je vlast prijala iako je prosto rodjen za to I da je imao želju za vladanjem, medjutim nailazio je na stalne blokade I probleme.Bio je strastven u svemu što radi, ali jedinstven zbog vizija koje se ne ponavljaju tako lako.Ubijen je 12.03.2003.u 12:29( tranzitni Mars u jarcu pravio je kvadrat sa njegovim Saturnom u 12, iz trećeg polja) pa je ubijen na stepeništu zgrade Vlade Srbije.Gledajući njegovu natalnu kartu Zoran Djindjić djak I student svoje generacije, hrabar I u životu I na rečima imao je dosta neprijatelja I prosto taj dan nije očekivao ovakav scenario, čak se negde Jupiter smešio I dotakao mu Sunce, ali dugo planirani napad koji je imao u natalnom pokazatelju od Mars/ opozicije Jupitera, dok veoma loših aspekata Venere/Mars/Jupiter, u srce( Lav vlada srcem), Škorpija( dosta neprijatelja medju saradnicima, područja Kosova, od strane kriminalaca I tajnih službi), kao I Jupitera( zasmetao nekome), nosio je prekid života.Ipak, iako Srbija ide napred, Zoran će ostati kao neko ko je želeo I počeo sa promenama.


Na današnji 1.08.1936. rodjen je modni kreator I kostimograf –Yves Saint Laurent rodjen u znaku Lava( sa stelijumom moćih planeta u polju posla Sunca, Venere I Merkura koji su doneli velika priznanja, ali da je predodredjen da bude poštovan I slavan) sa podznakom u Vodoliji koji donosi originalnost, inovativnost, izuzetnu prefinjenost potrebu za ličnom slobodom kroz modu, ali I Mesecom u Jarcu u 11 koji donosi da mu je bila potrebna izolacija u radu, ali da je lično često imao periode usamljenosti I tuge, ali I porodično emotivne rane s obzirom da je Mesec u veoma lošem položaju sa Marsom I Plutonom u raku, kao I lošem položaju Saturna u ribama iz 1 u opoziciji sa Neptunom koji mu je doneo često maštovit I vizionarski duh, ali I udaljenost, ekcentričnost, kao I poteškoće psihološko –emotivne prirode...Počeo u “ Dioru”, po smrti Diora sam preuzeo tu modnu kucu.Dobio legiju časti, jako ga je zanimala I modna kostomografija pa je radio za razna pozorišta.Napravio je izuzetan trag u visokoj modi, u New Yorku ga I dalje smatraju živim modnim umetnikom čija dela žive.

1.08.1979. rodjen je američki glumac, maneken, režiser, scenarista i producent –Jason Momoa u znaku Lava sa podznakom u erotičnim I intuitivnim Mesecom u Škorpiji Poznatiji po “ Čuvarima plaže, Zvezdanoj kapiji,Konanu Varvarinu I Igri Prestola”.

1.08.1941 rodjena je Natali Delon, francuska glumica, bivša supruga Alena Delona, rodjena u znaku Lava sa podznakom u Jarcu I Mesecom u Škorpiji.

1.08.1942. rodjen je američki muzičar-Jerry Garcia , rodjen u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom u Ovnu.1.08.1965. rodjen je Sam Mendes, Oskarovac, pozorišni I filmski režiser, poznatiji po filmovima” Američka lepota, Skyfall,Spektar, Put bez povratka”, rodjen u znaku Lava sa Mesecom u Vagi.

1.08.1984. rodjen je nemački fudbaler, od skoro I srpski zet –Bastijan Švajnštajger, rodjen u znaku Lava sa podznakom u prefinjenom, mirnom, šarmatnom znaku Vage na zvezdi Spika sa Mesecom u Vagi u 12 polju.Sunce I Venera u znaku Lava ukazuju na veći profesionalni napredak, slavu I izuzetne rezultate koje bi Bastijan mogao da pokreće u većem delu 2017, posebno 2019 koja će ponovo biti njegova veoma uspešna godina.Dobra pozicija Sunca I Urana ukazuje na nagle povoljne profesionalne prilike I jak identitet.Kvadrat sa Saturnom ukazuje da se verovatno bori sa blokadama I poteškoćama u prethodne 2.5 godine.Pluton u prvom ukazuje da je veoma energičan, diplomatičan, da mu ne prija nesloga, agresivnost, I ispadi, da mu je jako važna reputacija, ali da voli medije iako je često pokušavao da sakrije svoj privatni život.Uticaj Venere u lavu ukazuje na brak iz ljubavi I jake strasti, ali zbog kvadrature sa Marsom u škorpiji, I Meseca u vagi u 12 da će tu biti velikih oscilacija I poteškoća gde će stalno neko morati da popušta, ali perioda jakih konflikata I posesivnih poteza.Bastijan je tolerantan, ali ipak kao Lav dominantan koji želi da bude autoritet u svemu.Merkur u devici mu donosi da bira društvo, da je veoma promišljen, analitičan I oprezan, ali velika esteta..Biće veoma strog prema svom potomstvu koje će dobiti uz veće napore.Uporan je I veoma lojalan kao prijatelj.Iako njegova karijera trenutno ima oscilacija, period od avgusta mu donosi novu snagu da pokrene nešto dobro, ali će svakako period od 2017.2019 nositi sjajne profesionalne opcije.

1.08.1876 osnovan je Colorado –savezna  planinska država koja pokriva veći deo Stenovitih planina, zapadni deo zemlje, osma po veličini sa izuzetno lepom klimom prijatnom za život.Rodjena u znaku Lava sa podznakom u Vagi I Mesecom na nultom stepenu Jarca.

1.08.1960. osnovana je Republika Benin –država u zapadnom delu Afrike  rodjena u znaku Lava sa podznakom u Biku I Mesecom u Škorpiji.


2.08.1964 rodjena je američka glumica Mary Louise Parker u znaku Lava sa Mesecom u Blizancima


2.08.1945 rodjena je američka glumica Joanna Cassidy u znaku Lava sa prodornim podznakom u Škorpiji, ali i duhovitim Mesecom u Blizancima.

2.08.762 po julijanskom kalendaru osnovan je glavni grad Iraka -Bagdad, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Vagi ali vrlo provokativnim Mesecom u znaku Škorpije.

Informacije iz biografija uzet sa sajta Wikipedije.U Astro Vremeplovu korišćeni podaci da sajta Astrotheme.

Nataša Paunovski




понедељак, 31. јул 2017.

DNEVNA DOZA LUNE-31.07.2017

Poslednji dan Jula.Mesec u Škorpiji  tokom celog dana.Strast i jake emocije, mašta, idealizacije, jača predosećanja i mnogo jake emotivne povezanosti vezano je za ovaj dan.

Mesec u fazi spaljenog puta do 7:47am.



5:30am: Mesec u Škorpiji u trigonu sa Rx Neptunom u ribama( period neobično plodnih ideja i mašte, jakih i istinitih snova, čuvanja od strane" andjela" i oni koji su otisli i nisu sa nama.Izuzetno duboke umne sposobnosti i moć povezivanja.Period mudrosti i period lakog sticanja ili prenošenja znanja.Jake zaljubljive strane i povezanih emocija, bliskosti.Vreme koje je idealno za ljubav i upoznavanja.U porastu mogu biti prolazne loše vremenske prilike na području Indonezije i Australije.Potreba za velikim snovima i odlukama.Sklonost jakim prognozama i vizijama.Kontakt sa vodom koji prija i regeneriše.Odlično vreme za molitve, meditaciju.Jak uticaj drugih.Preosetljivost, pa sitnice mogu uznemiriti.Vreme tajni i skrivanja.Ipak, aspekt zaštite, duhovno -emotivne povezanosti i period dobrih znakova na putu.Idealno vreme za umetnost, kreativni rad, ljubav.



13:11: Mesec u Škorpiji u sekstilu sa Rx Plutonom u Jarcu( period psiholoske i emotivne jačine, jakih sposobnosti za rukovodjenjem, ali snažnih vibracija koje daju motivaciju da se svaki problem reši na izražajan i samouvereniji način.Prolazna nostalgija, ali sklonost trezvenim idejama i dobrim aspektima kroz druge, poslovnu stranu.Izražena upornost, istrajnost posebno u ljubavnim odnosima.Period odlične procene drugih.Odlično vreme za sve vrste transformacija, vodjenja drugih, rukovodeće položaje, svakodnevne poslove.U slučaju da osetite napor ili osećaj problema koji mislite da ne možete rešiti, period kada možete imati osećaj pobede.Emotivna strast, zrele odluke, ali trezvenost.Trudnicama se u ovo vreme preporučuje poseban odmor.Povoljno kroz kontakt sa bankama, finansijske akcije, berze.Sklonost lakim rezovima i bacanju suvišnog.U pojačanju strast i vreme kada emocije daju dobru motivaciju karijeri, ali pozitivno utiču na zdravlje.Može biti važnih susreta, ali i promena.


Danas imamo i promenu Venere, koja od 16:55 prelazi u vodeni znak Raka, dom Meseca, emotivna i sentimentalna do kraja.Ona će boraviti u znaku Raka od 31.07.-26.08.2017.

Venera u raku doneće nam jaču potrebu za mirom i porodicom, vrlo jakim emocijama, jer znakom Raka prirodno vlada 4 astrološka kuća.Vreme velikog emotivnog maštanja, romantike, ali jake potrebe za sjedinjavanjem, sigurnošću, porodicom može biti u prvom planu.Posebno uticaj jake potrage za sudbinskim ljubavima, romantičnim odnosima i jakim povezivanjem mnogi od vas mogu osetiti 12.08. kada Venera u raku napravi trigon sa Rx Neptunom.Tranzit Venere u Raku nosiće jaku osetljivost i senzibilnost, ali da mnogi odnosi moraju biti na jednom testu, jer ovo je Venera koja ipak traži mir, decu, udoban dom,i nju mogu uznemiravati posebno porodični odnosi, a teže prihvata poraze, gde može biti i na malom udaru kada mnoge veze mogu prolaziti iskušenja 13.08 ( porast fatalnih, opsesivnih veza, veza koje povredjuju), kao i  24.08. kada će tranzitna Venera napraviti kvadrat sa Rx Uranom u Ovnu i doneti nagle prekide, uznemirenost i veće emotivno -porodične tenzije, razdražljivosti, ljutnju,  nagla uzbudjenja, nepotrebne nemire, pa je bitno zadržati mudrost i slušanje sopstvenih instikata.


U svakom slučaju vreme je za ljubav, nežnost,okrenutost najmilijima.Osećanja će biti veoma razvijena, a posebno osobe koju ovu Veneru imaju natalno imaju emocije kao prijemnike( veoma dobro osećaju svet oko sebe i ljude koje vole ili ne vole).Venera u raku je Venera ljudi mekog i pristupačnog srca, ljudi koji su zaljubljivi, srdačni, ne uvek otvoreni i skloni da svoj privatni život ipak drže po strani,, dobrih domaćica, posebno žena koje se mogu potpuno snaći u ulozi majke i koje često imaju predispozicije da imaju i veću porodicu.Ovo su osobe prepune razumevanja, ali koje malo teže podnose neki prekid, emotivnu svadju,  i zbog toga moraju čuvati sebe i svoju psihu.Podrška porodice, emotivni i porodični mir je veoma važan da bi se pokrenula druga polja.Ovo su osobe koje malo teže zaboravljaju prve ljubavi ili " velike " ljubavi pa često sa setom razmišljaju kako su volele ili znaju da se vraćaju na prošlost.Posebno žene sa ovom Venerom sanjaju o romantičnom venčanju, vole ceremonije, vole slatkiše, obožavaju da brinu o osobi koju vole i često imaju vrlo zaštitnički odnos prema drugima.Osobe sa ovom Venerom uvek će znati ko ih voli, a ko ne, i već na prvi kontakt mogu prepoznati svoju srodnu dušu.Ova Venera je i vrlo preosetljiva, zna da bude pomalo dramatična  i uvek malo emotivno " štiti svoju teritoriju".Ipak, osobe ove Venere predodredjene su da budu stub porodice, one vole da ugadjaju svojim najmilijima i znaju da vole punim srcem.Često svaku svoju ljubav dožive kao najveću.Okrenute su ozbiljnim vezama, a često za ovu Veneru razvod i odvajanje dolazi kao velika sramota i lični poraz.Veneru u raku nose i osobe izuzetno jake unutrašnje snage koje mogu sve same zarad dobre budućnosti njihove porodice.


23:32: Mesec u Škorpiji kvadrat Severni Mesečev čvor u lavu/Južni Mesečev čvor u Vodoliji: Vreme provokacija, iskušenja, karmičkih momenata, prepoznavanja, ljutnje pa fizičke povezanosti.Osećaj kontrole može doneti bes.Biće potrebno više slobode, ali i opuštenosti u emotivnim odnosima.Može biti brige oko dece, planova koji mogu kasniti ili sastanaka koju mogu biti otkazani.

ASTRO VREMEPLOV


J.K.Rowling ( Dzoan Ketlin Rouling)–pisac, poznatija po Harry Poteru(31.07.1965, Lav, Blizanac , Mesec u Devici)


Wesley Snap –glumac(31.07.1962., Lav sa Mesecom u Lavu na ascedentu)

Dean Cain –glumac(31.07.1966, Lav sa Mesecom u Jarcu)

Colorado Springs drugi po veličini u saveznoj državi Colorado.(31.07.1871. rodjen u znaku Lava sa podznakom u Devici I Mesecom u Vodoliji).

Geraldine Chaplin ćerka Čarli Čaplina, glumica(31.07.1944, Lav sa podznakom u Ovnu I Mesecom u Strelcu)

Victoria Azarenka-beloruska teniserka(31.07.1989., Lav sa Mesecom u raku)

The Bronx-oblast jednog od 5 glavnih u New Yorku, nalazi se severoisticno od Menhetena.(31.07.1696., Lav sa podznakom u Vagi I Mesecom u Lavu).


Lusaka glavni grad Zambije(31.07.1913, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Devici I Mesecom u raku)



Natasa Paunovski







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski