петак, 1. децембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -1.12.2017.

Hello svima, dobrodošao Decembar 2017, poslednji mesec u godini.Neko iščekuje prvi sneg, neko već slavi, a neko se nije pomerio sa mrtve tačke.Decembar uvek " poseban" mesec jer su pred nama praznici, koncerti, predstave, ali i krajnji obračuni i migrene oko kupovina poklona.Ni ovaj Decembar neće biti drugačiji, čak više pod testom s obzirom da ćemo veći deo meseca imati vraćanje Merkura unazad.Ovaj mesec nosi i jednu veoma važnu promenu na nebu, i to 20.12. kada će Saturn  ući u znak Jarac, znak svog doma, Venera će već prvi dan ovog meseca ući u optimističan znak Strelac u kome će slati samo pozitivnu energiju do 25.12. kada će u tradicionalnom smeru nastaviti znakom Jarca.Mars od 9.12. ulazi u strastveniji, hrabar i duboko harizmatičan znak Škorpiju pa će sve pljuštati od energije, borbe i strasnih ciljeva.Ali ajde da počnemo iz početka:))))

foto / Jessica Marie

Prvi dan Decembra donosi nam optimističnu, slobodnu i veseliju energiju sa ulaskom u Venere u znak Strelac, kada možemo imati poruku" Život je Lep"..Mars  u znaku Vage  istovremeno opozicijom sa Rx Uranom u Ovnu gde može biti dosta eksplozivnog ponašanja, nervoze u partnerskim i ortačkim odnosima, nasilja, neočekivanih nevolja ili poteškoća.2.12. obratite pažnju jer će Mesec biti skoro ceo dan u praznom hodu i može doneti problem u komunikaciji, odlaganja, nesporazume, radoznalost, igru, ali problem sa organizacijom.3.12. imamo veoma srećan aspekt Jupitera i Neptuna koji može doneti prva novogodišnja ispunjenja i olakšanja, medjutim taj dan imamo i vraćanje Merkura unazad i tu moramo obratiti posebnu pažnju jer do 23.12. imamo period blokada i problema u komunikaciji, dokumentaciji, dogovorima, može biti otežanih odnosa, filozofiranja ali manje praktičnih i konkretnih akcija.Ipak u proučavanju Merkura moram da vam kažem da retrogradni Merkur često donese i da sve ono što je stajalo može da se pokrene kad najmanje verujete.3.12. pred nama je i Pun Mesec u Blizancima, sa kvadraturom Sunca i Neptuna i biće nekih " zombi" varijanti, prepuštanja porocima, konfuzije, razočarenja i povećanja prevara i senzitivnih momenata.Ipak kao što vidite svaki dan imaćemo vruću pa toplu energiju aspekata i jedan " koktel" aspekata sa kojima moramo da se prilagodjavamo i da ništa ne prepuštamo slučaju( sudbini).5.12. može doneti ispunjenost, sreću, toplu energiju i povezanost sa bliskim osobama zbog dobrih aspekata Meseca.6.12. ponovno imamo konjukciju Merkura i Saturna, ali Merkura u retrogradnom hodu, pa taj dan posebno može biti odlaganja, kasnjenja, problema sa dogovorima, putovanjima, obavezama, sve može biti usporeno.Ipak, dobar aspekt retrogradnog Merkura sa Marsom, ali i Marsa prema Saturnu doneće strpljenje i mudrije ponasanje, pa će se ići korak po korak.Taj dan može imati dramatiku, ali izražene emocije i ambicije.

foto / weheartit.com

9.12. imamo ulazak Marsa u znak Škorpije u kome će sigurno više doći do izražaja i koji će prenositi seksipil, privlačnost, hrabrost, da se ničeg ne boji i jednu ogromnu unutrašnju snagu.Mars će boraviti u znaku Škorpije do kraja ove godine i sa njim ćemo dočekati Novu 2018.

10.12. pred nama je Poslednja Četvrtina Meseca  koja može doneti prolaznu apatičnost i pritiske na poslu.Venera će biti u kvadratu sa Neptunom idealizujući i fantazirajući o ljubavi, u traženju nemogućeg, ali sklona da lako pada pod uticaj drugih i prilično nedezorijentisana i neorganizovana.Razočarenja taj dan ponovno mogu biti u porastu,propuštene prilike, kao i emotivne obmane i obećanja bez pokrića.Ipak taj dan retro Merkur u pozitivnom aspektu sa Rx Uranom pa nebo može da šalje poklone u pozitivnim vestima, možete taj dan rešiti nešto što vam duže stoji nad glavom, dati ispit, dobiti veću ocenu, prodati nešto ili ipak dobiti važan dokument, odputovati neočekivano.Biće tu neke euforije iako energija tog dana pomalo sivkasta.11.12. može doneti usporenost, ranjivost, nesigurnost, lenjost i sklonost pesimizmu.12.12. Mesec u fazi spaljenog puta do 14.12. može doneti nesanice, blokade, strahove, partnerske probleme, bežanje od obaveza, emotivne oscilacije i vaganja u odnosu na prošlost, a 13.12. Sunce u kazimi sa Rx Merkurom i jaka mentalna prepoznavanja, prodornost, oštroumnost, takodje bitan dogadjaj, vest i rešavanje važnih pitanja( administracija, putovanja, obrazovanje, saobraćaj).Neke poruke neba mogu biti jake kao pismo od nepoznatog posiljalaca.Koliko druga nedelja može biti usporenija, toliko će biti mogućnosti rešiti i nemoguće misije.Ovo će biti nedelja važnih vesti, putovanja, mentalnih izazova, ali oslobadjanja od nečeg što je dugo stajalo kao problem.Osećaće se ipak neki entuzijazam, iako emocije mogu biti na ozbiljnoj probi.

foto /   Ruth Bell

15.12. imamo ponovno Mesec u praznom hodu koji može doneti jake izjave ljubavi, dogovore, izlete, posete, društvena dešavanja, ali pospanu, umorniju energiju gde tekući poslovi mogu ići polako i uz odlaganja.Izuzetno optimističan biće 16.12. uz ulazak Meseca u znak Strelac, ali trigon Sunca u Strelcu i Rx Urana u Ovnu koji će doneti mnogo vedrine, optimizma, planiranja, srećnih momenata, poziva, putovanja, i pozitivne promene energije.Tu se može osetiti i prva euforija oko praznika koji predstoje.Dobro je u to vreme planirati gde za Novu Godinu ili gde odputovati.To može biti dobro vreme za studente.Jaka volja, iznenadjenja, sreća koja dolazi neočekivano.18.12. imamo i prvi Mlad Mesec i poslednji u ovoj godini koji će uz pad Saturna i Sunca doneti nešto mirniju i racionalnu energiju, ali ipak i poruku da slobodno možete zamisliti želje i da one imaju smisla od tog perioda.Veoma stabilan, produktivan, odličan dan za karijeru, nekretnine, završavanje nekih bitnih stvari i poslednje zbogom Saturnu u Strelcu možemo očekivati 19.12. na Svetog Nikolu kada ćemo zagrliti sve nade, želje, pisma skrivena u fiokama, sve ono što smo uradili i staviti potpuno nov nameštaj u retro stilu naših baka i deka, sa kojim ćemo dočekati i ulazak Saturna u znak Jarac.

foto / ratundavola.com

Saturn ulazi u znak Jarac tačno 20.12. u 5:48am i u ovom znaku će boraviti do 22.03. 2020.Saturn u Jarcu je poslednji put boravio u periodu od 14.02.1988.  kada se oko 13.06. ponovo vraćao u znak Strelac, i od 12.11.1988. sve do 6.02.1991. išao znakom Jarca.To jesu bile i veoma napete i teške godine inflacija, ekonomskih i ratnih razdora.Sa njegovim ponovnim tranzitom može biti velikih iskušenja u održavanju mira i privatnosti politike naše zemlje i zemalja u regionu, ali vraćanju na stare rane.Saturn podstiče i jača tradicionalnu bazu, patriotizam, prošlost i duboke korene i tragove prošlosti, ali sve uz poruku još jedne  misije precima i vraćanju korenima.Uz njegov strog tradicionalni učiteljski zahvat svako od nas moraće da uvede red i disciplinu u svoj život.Sa druge strane, oni koji su dugo čekali i stajali u senci praćenoj velikim radom i trudom dobiće šansu da pokrenu veliki start.Saturn će ući u svoj prvi retrogradni hod 18.04.2018.-6.09.2018., u drugi 30.04.2019.-18.09.2019. da bi direktno isao do početka proleća 2020 i završio svoju misiju.

foto /  peylina


Početak zime 21.12. u 17:29.Taj dan imamo i veoma srećan aspekt Venere u Strelcu i Rx Urana u Ovnu koji može doneti veoma pozitivne početke ljubavi, materijalnog neočekivanog novca i odličnih ideja ka nečem novom na tim poljima.Sunce ulazi u zemljani znak Jarac i možemo očekivati veoma jaku i hladnu zimu s obzirom da će odmah napraviti i konjukciju sa Saturnom, kao i veoma niske temperature.Odgovornost na prvom testu veća nego inače.Porast povreda, osetljivosti mišića, sporije energije i pesimizma može se osetiti taj dan.Venera može pomoći kroz slanje energije osmeha , nade i ljubavi, ali i sama najava zimske zvanične energije je u poruci istrajnosti, strpljenja i veoma dugog puta ka ostvarenju.

23.12. od 2:52am Merkur kreće direktno.Dan romantike, inspiracije, zagrljaja, podrške, saosećanja, ljubavi i lakšeg planiranja osećaće se i kroz vikend 24.12.kada će ljubav i vera biti u prvom planu.To može biti posebno zaljubljiv i kreativan vikend.
foto /Bloglovin

25.12. Venera ulazi u zemljani znak Jarac predodredjena za trajne ljubavi i zajednice.Oprezna, rezervisana ali uvek sklona da ponudi poverenje, lojalnost i ljubav biće u prvom planu.Konjukcija Venere i Saturna može doneti emotivna zahladjenja, brige, ali vecu odgovornost i ambicije.Mesec će  biti u praznom hodu pa moze biti manjih zakasnjenja, odlaganja ili kvarova.Ipak, za one koji ovog dana slave Bozic ovaj Božic može imati posebnu energiju tradicionalnog, starog sa novim, nečeg što će vas podsetiti na detinjstvo i ljude koje volite.Jako puno nostalgije, ali pečata prošlosti.U povećanju veoma dugotrajni finansijski planovi.Podsećanja na onih koji nisu sa nama ali nas čuvaju.Muzika za dušu podsetiće nas da život ide dalje sa porukama koje sledimo kao deo svoje sudbine.Dobro je staviti na jelku svoje stare želje ili predmete od velikog značaja koje su čekale vreme.

foto /  maxwagner.com


26.12. zbog Prve Četvrtine, ali ratobornog Meseca u Ovnu može doneti prolaznu ljutnju, agresivnost, nervozu, ali i naglu euforiju.28.12. nosice posebno srećan aspekt Marsa i Neptuna koji nosi sreću, radost, podršku, kreativne sposobnosti, ispunjenja, privlacnost i pozitivne želje.Ovo može biti odličan dan za kupovinu poklona ili već planiranu kupovinu novogodišnje trpeze.29.12. može biti pomalo haotičan i sklon velikim troškovima i tenzijama, dok 30.12. zbog Meseca u Blizancima u praznom hodu i prevelike gužve ( uobičajene ali veće nego prethodnih godina) kroz saobraćaj, ali jednu vrckavu i veselu energiju praćenu povremenim sms porukama koje će stizati sporije nego obično.

foto /acertaincinema.com

31.12.2017 poslednji dan ove godine i doček Nove 2018 može biti veoma umoran i sklon većim tenzijama zbog opozicije Meseca i Merkura( pazite na saobraćaj, odluke, postupke, novac, komunikaciju u periodu do 14h), medjutim kako se budemo približavali večernjim satima energija može biti veoma pozitivna i lepršava.Mesec će biti u Blizancima i biće dosta pesme, plesa pokreta, punih trgova i ugostiteljskih mesta, ali posebno vesele omladine.Mars i Jupiter u plodnom aspektu mogu doneti sreću kroz materijalni napredak i osećaj neke sigurnosti.

DANAŠNJI ASPEKTI:

10:15am: Venera ulazi u vatreni znak Strelac.Pred nama je vedrija, pozitivnija, optimističnija energija puna inicijative, druženja, prijateljstva i osmeha.U porastu avanture, slobodne i neobavezne veze, veze sa osobama druge vere, osobama iz drugih gradova, država, ljubavi koje mogu početi na putovanjima, slučajno.Venera u Strelcu tranzitno u Decembru 2017 do 25.12.


11:06: Tranzitni Mars u Vagi u opoziciji sa Rx Uranom u Ovnu na 25 stepenu: Povećan bes, tenzije, nestrpljenje, eksplozivnost, problemi sa neočekivanim kvarovima, u porastu eksplozije, avionske nesreće i neočekivani problemi, problemi sa internetom, nagle provokacije.Iskušenja na koja ne treba reagovati koja mogu posebno doneti nesigurnost i nestrpljivu energiju na liniji lične želje/partnerski odnosi/ortački odnosi/neočekivani problemi.U porastu zemljotresi.Nametanje tudje volje može doneti bunt i još veću agresiju.Problemi sa autoritetom, frustracije i sklonost ispravljanju nepravde.U povećanju jaka razdražljivost i teško smirenje.Treba dobro razmisliti pre svake odluke i truditi se da budete umereniji u svemu!Osećaj nekog ograničenja slobode, namerni napadi, sklonost da se vrati milo za drago, teško prihvatanje kritika, nepravedne odluke, problemi sa okruženjem.Potražiti pomoć prijatelja i pouzdanih osoba.Mir, molim...



Mesec ceo dan kroz znak Bik.

Od 16:09: Mesec u Biku u opoziciji sa Jupiterom u Škorpiji na 11,11 stepenu: Sklonost lakom nerviranju, ne povećavati obaveze u ovom periodu, sklonost tenziji zbog preopterećenosti.U porastu zdrastveni problemi( grlo, slezina, žuč, krvna slika).Paziti na ishranu jer može biti sklonosti neumerenosti ili uzimanju loše hrane.Na emotivnom planu sklonost apatiji, ljutnji, lažnim obećanjima, lošim dogovorima.Na materijalnom planu veći troškovi.Period žurbe, grešaka, neuskladjene energije, gojenja, emotivnih briga, problema sa porodicom.Ipak, Jupiter zbog blizine zvezde Mimoza i Akruks može doneti odlično vreme za duhovnost, želje, materijalna povećanja.Sreća u nesreći, iz nečeg lošeg može ispasti na kraju nešto dobro.Ipak čuvajte se apatije, lenjosti, da stojite u mestu i nervirate se oko tekućih obaveza, pokrenite sve što možete da završite.

foto /   deadgirls.tumbir.com


16:37: Mesec u Biku u sekstilu sa Neptunom u Ribama na 11,30: Donosi mir, podršku, jaku intuiciju, vrlo jake snove, predosećanja, zaljubljivost, povoljne prilike kroz putovanja, obrazovanje, umetnost, odlično vreme za muziku, estetiku, ulepšavanje ili okretanje sebi i svom telu.Vreme povoljno za manje novčane prihode, emotivno uspostavljanje ravnoteže, pomoć prijatelja.



21:05: Mesec na zvezdi Almah u sazvežđu Andromeda( 14,14 Bika), donosi pozitivne promene, srećne okolnosti, opuštenost, dobro za izlaske i druženja sa prijateljima, može doneti povoljne dogovore u vezi sa novcem, dobro vreme za prodaju.Popularnost i dobrobit koja se može očekivati od drugih ljudi.Sreća i uspeh preko polja umetnosti, javnih nastupa.21:20: Mesec na zvezdi Menkar(14,19 Bika) savetuje da pazite na grlo, glasne žice, prehlade u predelu krajnika, vid, posebno na osećaj gušenja i nedostatka vazduha.Priroda, šetnje i pravilno disanje, odmor mogu prijati organizmu.U porastu emocije.

ASTRO -VREMEPLOV


Na današnji 1.12.1935. rodjen je Vudi Alen –jedan od najuticajnijih ličnosti u filmu, glumac, reziser, pisac, rodjen u vatrenom, filozofskom i neobičnom znaku Strelac sa podznakom u analitičnom,skromnom znaku Device sa Mesecom u genijalnom vizionarskom Mesecu u Vodoliji koji ne povladjuje standardima velikih masa, nego umetničkom posebnom nivou.



1.12.1940. rodjen je američki komičar, pisac –Richard Pryor u znaku Strelac sa podznakom u Ribama i Mesecom u Jarcu.



1.12.1918. rodjen je Island, u znaku Strelac sa podznakom u Devici i Mesecom u Vagi.

1.12.1944. rodjen je bubnjar legendarne grupe Dorsi(1965-1973) –John Densmore u znaku Strelac sa podznakom u Vagi i Mesecu u Blizancima.

1.12.1911. nastao je lik Tarzana koji je postao legenda u filmskoj industriji, nastao u Chicagu u znaku Strelac sa podznakom na poslednjem stepenu Raka, i Mesecu u Ovnu koji jasno ukazuje na njegov lik.



1.12.1945. rodjena je sjajna pevačica i glumica Bette Midler, rodjena u širokom znaku Strelac sa podznakom u energičnom i ambicioznom znaku Ovan, sa Mesecom u Škorpiji koja posebno povećava kontradiktornu emotivnu prirodu, ali izuzetan muzički i filmski senzibilitet.

1.12.1951. rodjen je američki glumac i reziser, poznatiji posebno iz filma“ Kosa“ –Treat Williams, u znaku Strelac sa Mesecom u Jarcu.

1.12.1970.rodjena je neobična, ali izuzetno talentovana američka glumica , producentkinja, provokativna komičarka-Sarah Silverman u kombinaciji duplog Strelca sa Mesecom u Jarcu.Ova neobična dama je medju prvima pokrenula pitanja rasizma, religije, seksa na duhovit, ali veoma provokativan način.

1.12.1978. rodjen je srpski glumac koji je napravio i ozbiljan napredak u inostranstvu –Stefan Kapičić, rodjen u znaku Strelca sa Mesecom u Strelcu.



1.12.1988. rodjena je Zoe Kravitz-američka glumica, pevačica, model, veoma neobična i talentovana, rodjena u znaku Strelac sa podznakom u Vagi i Mesecom u Devici koji je često tera na izuzetna poslovna odricanja i perfekcionizam.


U susret Decembru:-))

Natasa Paunovski




четвртак, 30. новембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -30.11.2017.

Dobro jutro nije samo pozdrav, već odluka, nov dan i nova nada za nov početak.Mesec u Ovnu je odličan po energiji za ovakvu vrstu optimizma pa njegova energija do večernjih sati može imati veliku ličnu ulogu u nadi i veri unutar nas samih.Poslednji dan novembra.Novembar nas je svačemu i nečemu naučio.Ja sam upoznala neke divne ljude i pustila svoje emocije prema ljudima sličnim sebi niz vetar.Ima tu neke fine karme kako nam dolaze/odlaze ljudi kroz život, ništa nije slučajno i ne treba da bude, lepše je:-)Loše stvari zaboravljam, uvek okrenuta vedrom, boljem i pozitivnijem, jer od lošeg se uopšte ne živi, već samo propada, nekako naučiš da je to onaj dosadni kliše da sve što je zastarelo treba baciti i kupiti novo.To je moja poruka vama u susret decembru i kraju ove godine, koja u suštini koliko imala vaganja je imala različitu energiju iz koje imate dve opcije: da izadjete kao sopstveni pobednik/ili da idete po tim klišeima da je sve tako naporno, statično i teško.Nikad i nije lako, samo zavisi sa kog ugla gledaš stvari, i koliko si u stanju da se boriš, trgneš, napreduješ, probudiš?Danas i pod uticajem Meseca u Ovnu mogu da vam kažem Pobeda, i samo Pobeda i ništa drugo:-)).Nekome će danas da proradi pozitivan " Inat", ali i sklonost da se seče sve nakupljeno i završi sa starom energijom trpljenja.Današnji dan nije praćen ni lakim aspektima, ali donosi prepoznavanja i važne poruke neba.


54 minuta posle ponoći: Mesec u Ovnu u kvadratu sa Plutonom u Jarcu na 17,46 stepenu( ovu mogu osetiti svi oni koji imaju loše natalne aspekte na rasponu izmedju 17-23. stepenu znaka Ovna, Raka, Vage,Jarca, recimo ako je moj natalni Merkur na 17 stepenu Raka ja direktno imam kvadraturu sa Mesecom u Ovnu i opoziciju sa Plutonom u Jarcu -malo učimo astrologiju, ako ne znate položaj svojih natalnih planeta, najbolji astro.com): Problem ega, jaka oštrina, napetost, meteropatama ovaj period neće prijati jer može doneti osetljivost glave, kostiju, osetljivost psihe.Vreme kada imamo i napetost izmedju dva kardinalna znaka koja drže do sebe, Ovan se ovde takmiči i nestrpljivo upada u reč Plutonu koji ga strpljivo udara po glavi i kaže nisi ti još zreo za to.Vreme nekih unutrašnjih bolova, emotivnih udara, u porastu zemljotresi, povredjivanja, teških snova ili nekih ličnih transformacija koje se sudaraju sa planovima.Može doći do nekog pritiska u odnosu na okruženje, ali opet i nerazumevanja, nespavanja i prevelikog mozganja.Nadam se da ste uspeli da se malo opustite u ovo vreme i nadjete svetlu tačku.Pobeda:-))


foto / labella - instangram.tumbir.com


8:05am: Mesec na zvezdi Baten Kaitos, sazvežđe Cetus( 21,57 Ovna) -u povećanju nagli udarci, brodolomi, opasnost od vode, požari, emigracije, tenzije.Jutro pod nekim eksplozivnim ponašanjem kao da će nešto da eksplodira, ako to osetite trudite se da brojite do 100 i dišete.U porastu nestanci, agresivnije ponašanje, emotivni izazovi.Posebno povećane nesreće na morima, oluje, loše vremenske prilike.U porastu osetljivost sinusa, disajnih organa, migrena.Treba težiti umerenosti, ishitrene izjave ili postupci mogu vas košati sopstvenih grešaka!Iskušenja, ali pobeda:-))


foto /  deanraphael.tumbir.com


10:18am: Mesec na zvezdi Akamar u sazvežđu Eridamus(23,16 Ovna) zvezda koja donosi energiju duhovnosti, mira, pomirenja, genijalnih ideja, koja je povoljna za putovanja, obrazovanje i druženja.




12:14: Mesec u Ovnu u opoziciji sa Marsom u Vagi( u izmenjenim sedištima, na 24,24 stepenu): U povećanju ozbiljni konflikti, nesuglasice, tenzija, agresija, emotivni padovi i svadje.Problemi sa autoritetima, uvredljivost, teško prihvatanje kritika.Osećaj nepravde, nestrpljenje.Paziti na zakon.Loše kroz sudske procese, rivalitet, takmičenja, nagle promene raspoloženja.U porastu pucnjave i osetljivost na oštre predmete, problemi kroz vulkane, u porastu požari.Emocije u ozbiljnom variranju, nesigurnost, kukavički postupci.Mars nema energiju i želi kompromis na pogrešnom mestu.Loše za posredovanja, medije, politiku, trgovinu( paziti na inspekcije, kontrole).Na ličnom nivou blokade, strahovi, umišljeni problemi, nerazumevanje.Loš period za brak, savetovanja.




13:17: Mesec u konjukciji sa Rx Uranom u Ovnu na 25,02 stepenu: Neočekivana promena energije, iznenadjenja, brzina, gužva, biće potrebno veće strpljenje za obavljanje obaveza u ovom periodu.Neko vas može šokirati/pozitivno/negativno.Sklonost promeni planova, ali genijalnim i spontanim idejama.Ipak i dalje imamo energiju tenzije, stresa, dinamike, ali i povećanih konflikata.Mir...Ovo vreme nije loše za promocije, sastanke, javne nastupe, pokretanje nečeg novog.Na emotivnom nivou u povećanju prekidi, odvajanja, ali jaka fizička privlačnost.Povoljno za estetske promene.Mogućnost pad sa položaja i osclacije na polju karijere.Osobe koje se bave javnim poslovima mogu imati nagli uspeh.




17:51: Mesec u Ovnu u trigonu sa Saturnom u Strelcu na 27,43- Perod smirenije energije, mudrijih odluka, kada sve treba da ide polako/sigurno.Mesec na zvezdi Verteks u sazvežđu Andromeda i može doneti osetljiv vid, povrede očiju, lica, pada.Bilo bi dobro u ovo vreme izbegavati bilo kakav vid intervencija u ovom delu.Period smirenja, umirenja, produktivnijeg rada i emotivne sigurnosti i lojalnosti.Dobro je prihvatati savete od zrelijih/starijih.Dobro za razgovore, važne pregovore.Period koji je povoljan da se nešto trajno isplanira, putuje.Mogu se praviti dobri projekti u samoći, izolaciji.Dobro vreme za pisanje i zbog Saturna u blizini zvezde Etamin.Okrenutost religiji, duhovnoj snazi, poverenju i ostavljanju jakog utiska.


foto  /   milie Sofie


19:38: Mesec u Ovnu u trigonu sa Merkurom u Strelcu na 28,47- Vreme odlično za putovanja, posete, učenje, izlaske, pravljenje planova.Važne vesti, informacije do kojih možete doći, idealno vreme za hobije, ulepšavanje.Idealno vreme za trgovinu, prodaju, medijske prezentacije, koncerte.Optimizam, vera, emotivna upoznavanja, pokloni, bolje raspoloženje, jača aktivnost, puno razgovora, telefoniranja, osmeha, smejanja, duhovite i vrckave energije.Na emotivnom nivou sklonost romantici, strasti, filozofiranju, ostavljanju/primanju utisaka.Odlično vreme za sport/takmičenja.Pozitivno vreme za potpisivanje ili dobijanje važnih papira.Veće zadovoljstvo bez obzira na vremenske prilike.Odlično za studente( sreća prati hrabre:-))


foto /Livia Moraes


20:37: Mesec na zvezdi Alriša u sazvežđu Riba nosi prolazne pojačane ljutnje, ali povećanje osetljivosti psihe, samoanaliza, nesigurnosti koja nisu neobična za današnji dan, ali generalno porast samoubistava i davljenja..Danas treba malo odpustiti mozak, probati spontano i u pokretu rešavati stvari.Medjuljudski odnosi mogu biti problem, ali i Venera koja je u izgonu i može doneti zatvorenost, nepoverenje i emotivna nezadovoljstva posebno u kasnijim večernjim satima kada će se naći na zvezdi Bungula( spajanja pod neobičnim okolnostima.Emotivni rivalitet i posesivnost.Ipak i pod nekim težim okolnostima dolazak do novca).


foto /   lovelustfashionbeatyromance.tumbir.com


21:39: Mesec ulazi u zemljani, ženski znak Bik.Pod uticajem Venere koja će od sutra preći u nešto vedriji znak Strelac.Večeras pod još nekim iskušenjem i analiziranjem ostojećeg stanja.Kada je Mesec u Biku treba malo paziti na grlo, glasne žice, hormone.Pojačan apetit i želja za uživanjem.Potreba jaka za emotivnom i materijalnom sigurnošću.Mesec će biti u krakotrajnom praznom hodu do 23:30 koje može doneti na kratko neka odlaganja, ali ova energija nosi mnogo mirniju i stabilniju emociju, raspoloženje.Odlično vreme za kuvanje, umetnost, zaljubljivanje, poklone, odmor, punjenje baterija.

ASTRO -VREMEPLOV


wikipedia



Na današnji 30.11. rođeni su: Mark Tven, američki književnik, rodjen 1835 u optimističnom znaku Strelac sa podznakom u Škorpiji i Mesecu u znaku Ovna,

Wannabe Man

Vinston Čerčil rodjen 1874, engleski političar i državnik, premijer Velike Britanije, rodjen u znaku Strelca sa podznakom u Devici i Mesecu na zvezdi Regulus koja je posebno zaslužna za njegov jak uticaj i pečat koji je ostavio, književnik, nobelovac, Jovan-Jova Radovanović.
Guardin

 Marina Abramović, slikarka, multimedijalna i konceptualna umetnica, rodjena 1946 u veselom i slobodoljubivom znaku Strelca sa podznakom u Raku koji povećava intuitivne vizije i neobičnim uticajem Meseca u Vodoliji.

Ben Stiller -američki glumac, rodjen 1965 u znaku Strelca sa podznakom u veselom znaku Blizanaca pa jeste prepoznatljiv po komedijama i emotivnom Mesecu u Ribama.

billyidol.com


Billy Idol-britanski rok muzičar, rodjen 1955 u kombinaciji Strelac podznak Blizanac i Mesec u Blizancima koja mu donosi vitalnost, izuzetnu energičnost i jaku invidivualnost.

Elisha Cuthbert, kanadska veoma talentovana glumica iz serije „ 24“,rodjena 1982 u energičnom vatrenom znaku Strelac sa podznakom u Lavu i Mesecu u Blizancima.
Mubi

 Režiser i producent Ridley Scott, rodjen 1937 u znaku Strelac sa Mesecom u Škorpiji.



Natasa Paunovski

среда, 29. новембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -29.11.2017.

Mesec u Ovnu kroz ceo dan, budi emocije, želje i čula.Strast za životom, motivacija prekinuta ponekom kritikom onih nezadovoljnih.Potreba da se diše punim plućima, da se radujemo životu.Preosetljivost praćena nametanjem pravila.Život u trenu, pokretu kada treba uhvatiti po koju ideju i odmah je realizovati.Ništa se ne čeka za sutra ako može danas.Emocije u porastu, ali i glavobolje praćene ponekim stresom u osećaju nepravde.Mars na zvezdi Spika od  15h posebno nosi srećne okolnosti koje treba prepoznati.Jača potreba za podrškom i odobravanjem nego obično.Skrivena nesigurnost i ranjivost praćena jakim samopouzdanjem i porukom da se sve može, da sve zavisi od nas kao indivudualaca jer je tako najbolje.Nerazumevanje i usporenost, kasnjenja i odlaganja i dalje u porastu zbog konjukcije Merkura i Saturna.Jaka okrenutost znanju i učenju.Sve se nešto preozbiljno shvata, pa ne ostaje mnogo vremena za opuštanje.Vraćanje mislima na prošlost, iz koje se stalno teži nekom begu.Nebo nosi jednu sasvim svežu  energiju praćenu jakim instiktima, ali morate se danas osloniti na sebe, svoj optimizam, makar ne dobili podršku od drugih , već samo hrabro gurajte tamo gde mislite da možete i imate snage.Može postojati jaka potreba za oslobadjanjem od pesimizma i takvog profila ljudi, a takodje i potreba za novim poznastvima i upoznavanjem novih ljudi.Impulsivnost, nestrpljenje u sukobu sa vremenom i prognozom i dalje traži ogromno strpljenje.Potreba za novim okruženjem.Sreća preko medija.Venera nešto uspavana na 27/28 stepenu na stepenu izgona i sklona dubokim analizama i testiranjima.Sve nešto izkomplikovano što treba da ide jednostavnije.Mnoga srca danas pod pritiskom i osećanjem jake praznine.Ipak, danas imamo i energiju smelosti, inicijative, vere u sebe, ličnog napretka, pa samo napred:-))



6:23a,: Mesec u Ovnu u trigonu sa Suncem u Strelcu na 7,10 stepenu( donosi dosta optimizma, jake volje, sreću preko polja obrazovanja, jaku religioznost i veru u sebe, jaka motivacija, dosta planova, emocije koje mogu doneti naglu sreću i napredak.Ovo je dobro vreme okrenuti se sebi, svom telu, edukaciji.Osluškivati svoje potrebe i eliminisati i oslobadjati se svega što vas ograničava.Maštanje i sreća preko inostranstva.Idealizacija, filozofiranje, ali snalažljivost.Dobro vreme da se započne nešto novo.
foto / 
the-naughty-southern-belle.tumblr.com


9:51/10:50am: Mesec na zvezdi Algenid, Erakis(9,09-9,42 stepen Ovna)  mogu nositi nagle promene vremena koje mogu uticati na osetljivost glave, stopala, kičme, disajnih organa.U porastu preosetljive izjave i povlačenje.Može ponovo biti osetljivosti brodova na okeanima.Na mentalnom nivou prodornost i sklonost izlaženju iz problema.Odličan period za čišćenje doma, bacanje ili poklanjanje starih stvari, kupovinu antikviteta.Na globalnom nivou u porastu nesreće i požari.Emocije mogu varirati i doneti loše procene, zato je preporuka izbegavanju nestrpljenja!

foto / Natasha Thompson


16:12: Mesec na zvezdi Alderamin( 12,47 Ovna) može doneti dramotu, poniženja, neprijatne situacije, brige ili probleme sa decom, osetljivost kroz polje skole.Na emotivnom nivou neki rivalitet, nervoza i osećaj ograničenja.U porastu sukobi.Može biti dramatizacije na polju doma ili osećaja povredjivanja.Dobro vreme za odmor.

foto  /   chuvakhin.com


18:54: Mesec na zvezdi Alferac(14,18 Ovna) odlično vreme za medije, marketing, prodaju, trgovinu, donosi popularnost, sećne okolnosti preko zarade, kontakta sa bankama.Ljubav i omiljenost u razvoju.Okrenutost lepim stvarima.Mogući pozitivni dogovori.

Večernji sati zbog približavanja opozicije Meseca i Urana mogu doneti uznemirenost, neočekivanu promenu planova ili povećanje prekide, odvajanja, tenzije, ali i sjajne nove ideje.U porastu zemljotresi i vulkani pojačani kvarovi, požari.Biće i nekih prolaznih strujanja i požara u srcu.Nekontrolisane reakcije.

ASTRO - VREMEPLOV
Guardin

29.11.1962. rodjen je američki glumac Andrew Mccarthy u znaku Strelca sa podznakom u šarmatnom znaku Vage i Mesecu u Jarcu.

Los Angeles Times


29.11.1964. rodjen je sjajan američki glumac Don Cheadle, dobitnik mnogobrojnih nagrada( " Hotel Ruanda, Iron Man") u znaku Strelca sa Mesecom u Vagi.

29.11.1777 osnovan je San Hoze  grad u saveznoj državi Kalifornija.Rodjen u vatrenom znaku Strelac sa podznakom u energičnom znaku Ovna sa Mesecom u Strelcu donosi veseo i aktivan grad sa vrlo gostoprimljivim stanovništvom.Spada u treći grad po veličini u Kaliforniji.

29.11.1946. rodjen je političar i pisac Vuk Draškovic u vatrenom znaku Strelac sa Mesecom u neobičnom znaku Vodolije koji je uticao na njegov buntovni i slobodoljubiv otpor 90 godina.


Natasa Paunovski

уторак, 28. новембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -28..11.2017

Blejanje do kasno u noć.Filmovi pod uticajem Škorpije sa filozofskim porukama Merkura.Mesec u Ribama, Prva Četvrtina Meseca uveliko sanjari, ali konfuzno je pustila misli kao hobotnica krake da ovih dana otkrivam neke nove planete koje treba da obidjem u snovima.Pričanje u snu usled radoholičarstva.Poneka greška, osećaj da je Merkur već krenuo unazad.Nema tenzije, sve nešto polako.Kuvanje u ponoć, i razmišljanja dublja nego inače.Sada je život i nikad više slušam iz pozadine playliste, to Zoe tako se peva....Danas i usporenost i mnogo strpljenja treba da se sve završi i organizuje na vreme.Može biti većih kašnjenja, odlaganja i konstatnog gledanja na sat, zato se pripremite za baš pravo strpljenje jer Merkur i Saturn danas stoje na hodniku i mogu mnogo dugo da pričaju o životu, nauci, pravdi i ne pada im napamet da žure i pokrenu motore.Danas možemo puno toga i naučiti, koliko god da može biti neraspoloženja, apatije, povučenosti, nesigurnih poteza i osećaja nekog nezadovoljstva.Emocije na malom izmaku.Bolovi u nogama.Ipak od popodnevnih časova kreće veće budjenje i akcija.Danas imamo i jednu mirniju, lenju energiju u jutarnjim časovima koja traži i dosta rada, discipline, a Mesecu se neće ustajati iz kreveta, dok popodnevni, posebno večernji sati nose neku svežinu, optimizam, incijativu i potrebu da se nešto pokrene sa mrtve tačke.Može biti prvo prepuštanja, pa odjednom nagle euforije i motivacije.Loše vreme za dijete, ostavljanje cigareta, ali odlično vreme za meditacije, spa programe, ulepšavanje.Mašta u porastu i može dolaziti do neobičnih ideja koje treba staviti na papir.Osećaj izgubljenosti, nesporazuma ili nerazumevanja koje se može lečiti osećajem da upravo radite ono što vam prija.Potrebna veća podrška i saosećanje kroz prvi deo dana.



Od 5:35am Mesec na zvezdi Markab( 23,29 Riba), u sazvežđu Pegaz može povećavati dramatične dogadjaje( na Baliju je već krenula evakacija zbog vulkana koja može biti veoma dominatna danas), a ovo vreme pojačava i eksplozije, pucnjave, posekotine u udarce.Osećaj nekog umora u nogama.Ipak za one ranoranioce vreme izrazito izraženih intelektualnih sposobnosti i dobro vreme za učenje i rad.Period koji nije loš za timska duga putovanja, kao i saobraćaj.Pripazite na koncentraciju, mogućnost gubljenja stvari ili zaboravljanja važnih papira.



7:17am: Mesec na zvezdi Sadalbari( 24,23 Riba), zvezda koja može doneti srećne okolnosti i zaštitu.Deca rodjena baš u ovo vreme mogu biti izuzetno zapažena i pokazati genijalnost.Iako usporenost, ipak vreme pozitivno za sport, šetnje, tuširanje i kontakt sa vodom može doneti oporavak organizma i bolje raspoloženje.Emocije u stanju mirovanja.





8:00: Tranzitni Merkur u konjukciji sa Saturnom u Strelcu na 27,27 stepenu galaksije, svetla, snage i vere.Izuzetno izražena kritičnost i samokritičnost, sporo razmišljanje, ali mudrost.Prevelika ozbiljnost gde se nekako gubi optimizam i veselost koju donosi energija Strelca.Pesimizam koji vodi hronicnim depresijama i predavanju.Teško prihvatanje saveta.Hladniji i distancirani odnosi kroz okruženje ili nemanje vremena za komunikaciju.Pazite na telefone moguci kvarovi, takodje preporučljiva opreznija vožnja.Brige oko rodjaka.Usporenost i kašnjenje kroz dokumenta, potpisivanja, gužve baš kad žurite i nešto trebate završiti.Problemi sa autoritetima.Teškoće kroz profesore, školu, studije.Melanholičnost i posebna osetljivost na cinizam, podsmevanje.Ipak, Saturn šalje strpljenje, mudrost, učenje na sopstvenoj koži.Mladje osobe mogu imati problema, posebno osobe koje imaju zadnje stepene natalnih planeta u znaku Blizanaca, Device, Riba.Može tu doći i do teških reči/povlačenja.Da bi lakše prošli ovaj aspekt razoružajte se pozitivnim mislima, veselim ljudima, izbacite brigu, osetite život kao igru, ne primajte stvari lično, opustite se i samo nek prva rečenica bude" sve će biti dobro".Definitivno nam ovaj aspekt prenosi energiju brige, kolebanja, mentalne blokade, strahove.Ipak, ovo nije loš aspekt ako planirate neke trajne investicije.

foto /Ghydaa Ibrahim


10:43am: Mesec u Ribama u trigonu sa Venerom u Škorpiji na 26,15 stepenu: Period koji može doneti emotivni jači intezitet, zaljubljivanja, vreme romantične energije, telepatije, platonskih veza, poklona, jake ljubavne intuicije, tajnih sms poruka.Dobar period za materinstvo.U porastu dobar apetit.Period koji je pozitivan za kontakte sa inostranstvom, pisanje, kreativni rad.Jaki strasti i emotivna ispunjenost.Mogućnost većih troškova ili prolaznih problema sa novcem.Jaki flertovi, neobični susreti, sreća preko žena, porodice i doma.Odlično vreme za hobije, posebno polje plesa, modelinga.Emotivne zavrzlame, igre i važne poruke koje univerzum šalje u ovo vreme mogu preći u simpatične filmske epizode.



12:57: Mesec u Ribama u kvadratu sa Saturnom u Strelcu na 27,28( ponovni pad energije, potištenost, hladnoća, odlaganja, zakašnjenja, osećaj pritiska nad nečim, apatije, usamljenosti, nerazmevanja, distanciranosti u odnosu na bliske osobe, rada pod nekom obavezom, osećaja praznine.

16:22: Mesec na zvezdi Šeat(29,22 Roba) može doneti dosta nepovoljnih vesti, povećanja tragedija, emotivne distanciranosti, pospanosti, osećaja loše koncentracije, nepotrebnih nemira, a u porastu mogu biti poplave, nesreće u rudnicama, avionske nesreće.Sa druge strane zvezda duhovnosti, snage i vere, kao i zvezda koja može pomoći kroz polje učenja, ispita, predavanja, pomirenja.

foto / tatersgbeaty.tumbir.com


17:31: Mesec ulazi u vatreni znak Ovan, prvi Zodijački znak.Vladaoc Mars u blizini zvezde Spika smišlja kompromise i traži podršku drugih.Ipak, energija budjenja, pokreta, prepoznavanja, strasti, hrabrosti, bolje incijative, ono što može danas, ne čeka se za sutra.Zvezda Spika uvek šalje dar ka rezultatima i talentima i može doneti i u toku današnjeg dana, ali sutrašnjeg poklone sa neba.Lak dolazak do istine.Veća energičnost, ali i nestrpljivost i žurba.

Mesec u fazi praznog hoda od 18:45-21:50( period usporenja, kada lično treba uzeti odmor, napraviti pauzu).U porastu pulsirajuće migrene, trema, problem sa sinusima, prehlade, alergije.

ASTRO -VREMEPLOV



Na današnji 28.11.1950. rodjen je američki glumac Ed Harris u vatrenom energičnom muškom znaku Strelca sa podznakom u mističnom vodenom ženskom znaku Škorpije koji povećava i harizmatičnost i privlačnost, sa Mesecom u emotivnom, ali i porodičnom znaku Raka.Tačka Mc u blizini zvezde Regulus ukazuje da će Ed tek praviti hit filmove i biti izuzetno zapažen što se očekuje u periodu 2018/2019.

28.11.1757. rodjen je engleski književnik, pesnik,grafičar, mističar, slikar –William Blake u znaku Strelca sa podznakom na poslednjem stepenu Raka stepenu i najače intuicije sa Mesecom u Raku.

28.11.1960. rodjen je engleski dizajner i nekadašnja desna ruka Cristian Dior kuce –izuzetno talentovan i pomalo ekcentričan John Galliano u znaku Strelca sa energičnim Mesecom u Ovnu.

28.11.1948. rodjena je Oskarovka Agnješka Holand u znaku Strelca sa Mesecom u Škorpiji.

28.11.1912. osnovana je Albanija, rodjena u znaku Strelca sa podznakom u Ribama i Mesecu u znaku Raka.

28.11.1962. rodjen je Jon Stewart, američki glumac, komičar, satiričar i pisac u astrološkom znaku Strelac sa Mesecom u Strelcu koji povećava dupli optimizam i vedrinu.

28.11.1967. rodjena je Anna Nicole Smith –glumica, model i javna ličnost, prerano umrla februara 2007, rodjena u astrološkom znaku Strelac koji joj je doneo jaku potrebu za slobodom i javnim eksponiranjem, sa podznakom i Mesecom u Vagi koji ističe estetiku, fizički lep izgled, ali izuzetnu emotivnu ranjivost i nesigurnost.

28.11.1981. rodjena je francuska glumica Louise Bourgoin, dobitnica Cezara za najperspektivniju glumicu, rodjena u  znaku i podznaku u  ratničkom, avanturističkom znaku Strelca sa Mesecom u Strelcu koji ukazuje na iskrenu, otvorenu, dobitnu kombinaciju za film.Ova mlada devojka može imati velike predispozicije da osvoji i neku od većih nagrada, ali da se nadje i na velikim platnima.


28.11.1969. rodjen je kanadski glumac Martin Cummins, rodjen u znaku Strelca sa Mesecom u Lavu.





Natasa Paunovski
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski