уторак, 26. децембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -26.12.2017.

"Ovaj svet je pun magičnih stvari, koje strpljivo čekaju naša čula da se izoštre."
 Vilijam Batler Jejts





Mesec u Ovnu od 1:23am. Pražnjenje stare i dobijanje nove energije.Mesec do 1am u fazi praznog hoda.Sve stoji, kao da se sve  zna, potreba za nekom novom emocijom, stare se ispražnjene i čekaju neko novo vreme.Mesec u Ovnu pokrenuće neku inicijativu i budjenja u odnosu na prethodne dane.Neka veća gužva, hrabri potezi, preosetljivost, akcija koja pomaže da se ne razmišlja o tekućim problemima, teranje na rad, pojačane intezivne emocije,jaka strast u svemu, nestrpljenje, ali veća dinamika.U porastu glavobolje, osetljivost zuba.U porastu rivalitet i nedostatak zadovoljstva.Svako od vas će danas morati pokrenuti dete u sebi i naći način da mu bude bolje.Svežija energija, pred nama i Prva Četvrtina Meseca, poslednja ove godine.




2:45am: Mesec u Ovnu u kvadratu sa Saturnom u Jarcu na 0,41 stepenu: Veoma teško vreme, u povećanju reumatski problemi, problemi sa zubima, kostima.Moguće nagle vremenske prilike pa meteropatama neće prijati.Osećaj praznine ili potpune depresije.Prevelike samoanalize, hladna osećanja, brige, pesimizam.Može biti kritika koje mogu izazivati bunt i blokade.Problemi sa starijim osobama, autoritetima.U povećanju požari, kvarovi, blokade, strahovi,usporenost, nesanice.


3:31am: Mesec u Ovnu u kvadratu sa Venerom u Jarcu na 1,06: Preosetljivost, emotivni gubici i štete, nedostatak zadovoljstva, intimnosti, emotivni strahovi, samoća, krize, zahladjenja i osećaj nedostatka radosti.Teškoće na emotivnom, materijalnom planu, čudni snovi.Venera na zvezdi Spikilum posebno donosi ograničenja ove noći, osećaj napuštenosti, nedostatak lične udobnosti, jake glabobolje, fizičku slabost i umor.




10:20am: PRVA ČETVRTINA MESECA NA 4,47 Ovna u kvadratu sa Suncem u Jarcu na istom stepenu, donosi vreme jake potrebe za pravdom, istinom, podržavanju idealističkih i humanitarnih ideja.Mesec u Ovnu pod uticajem vladaoca Marsa definitivno nudi borbenu, uspaljenu energiju naspram hladnog Sunca u znaku Jarca gde imamo ciklus vruće -hladno, takvo će i biti raspoloženje, od neke pokunjenosti do naglog adrenalina, ali i pesimizma i naglog optimizma.Uticaj drugih posebno može biti negativan u ličnom napredovanju zbog toga je bitno oslanjanje na sebe i svoju snagu.Treba se distancirati od bilo kakve osvete ili agresije, jer Jupiter sa zvezde Kiffa može biti sklon širenje negativnosti.Emocije ustraptele, sa velikim očekivanjima, gde imamo potpuno kardinalnu energiju  znaka Ovna i Sunca u znaku Jarca koje donosi realizam, ali izvestan pad u odnosu na očekivanja, lične želje, fizički izgled i nedovoljnu samodopadljivost.Treba u ovoj zadnjoj nedelji puno raditi na sebi, pre svega na strpljenju, kompromisima samo uz pomoć intuicije i odmeravanju snagu.Biće teško napraviti balans, jer će energija biti eksplozivna, pa hladna, ali je jako važno ostati dosledan sebi i svojoj slobodi, stavovima bez neočekivanih jakih reakcija.Jake emotivne želje bačene na cestu nepravdi, prošlosti, istrošene od ove godine čekaju vreme regeneracije.Ali danas je nov dan, ne zaboravite da zagrlite prvo sebe, svoje srce, pa onda i svoje najmilije:-)) Ne zaboravite sebe i svoje potrebe, da bi bili dobri za druge:-)) Današnji aspekti ali i faza Prve Četvrtine može doneti i neplanirane loše vesti u svetu, od požara do ubistava.Da će biti lako neće, ali svako po svojoj zasluzi i potrebi.Emocije, taj tračak nade u ovo zimsko vreme kroz podršku drugih, prepoznavanje zajedničkih vibracija doneće mnogo više od onog što se traži.Spontanost će biti in, a agresija i destrukcija out.Ima mogućnosti u ovo vreme da se nešto novo započne što neće ići lakšim putem, ali samo vera može voditi napred svakog od vas.Biće malo nade, više odricanja, napora, upornosti, da bi se sve dovelo do kraja.Nekome će se otvoriti oči i ućiće u ciklus novog života, dok će drugi ostati po strani.Na vama je izbor:-)




18:20: Mesec na zvezdi Algenib u sazvežđu Pegaz( 9,09 Ovna), može doneti posebno vreme naglih vremenskih prilika i jakih veza sa inostranstvom.Ambicije povećane, ali oslanjanje na sebe i svoje mogućnosti.Biće teško dobiti pravu pomoć od drugih, ali ovo vreme može doneti i slabo prosudjivanje, puno nesreća, ozoglašenost, pojačanost nasilja.Vreme dobrog pamćenja, prodornog uma i jake volje koje može mnogima pomoći da realizuju ono što su zacrtali.Dobro vreme za sve vidove kolekcionarstva, ali humanitarnih donacija.Na emotivnom nivou nagli pokret i dešavanja.

ASTRO -VREMEPLOV





Na današnji 26.12.1971. rodjen je američki muzičar, muzički režiser, i pevač alternativnog rok benda „ 30 seconds to Mars“- Jared Leto, u kardinalnom znaku Jarac sa podznakom na nultom stepenu znaka Vage i Mesecom u znaku Ovna.


26.12.1891. rodjen je američki pisac i slikar –Henry Miller koji se uz Hemingveja ubraja u pisce koji su ostavili izuzetan  književni trag.Rodjen u znaku Jarca sa podznakom u ambicioznom i energičnom znaku Ovna sa Mesecom u Škorpiji.

26.12.1893. rodjen je bivši Presednik Kine, politički lider i filozof Mao Zedong u kombinaciji duplog Jarca( vladao Republikom Kinom od 1949 do svoje smrti što jeste simbolika njegove kombinacije trajnost, strogost i poverenje), sa dominatnim liderskim Mesecom u Lavu.


26.12.1986. rodjen je engleski filmski i pozorišni glumac ( „ Igra Prestola“) –Kit Harington u znaku Jarca sa Mesecom u Škorpiji.

26.12.1963. rodjen je jedan od osnivača hevi metal benda „ Metallica“ –Lars Urlich , bubnjar, rodjen u znaku Jarca sa Mesecom u Biku.

26.12.1979. rodjen je rok gitarista, tekstopisac i pevač grupe „ Daughtry“ –Chris Daughtry u znaku Jarca sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Ovnu.

26.12.1975. rodjen je bivši teniski broj 1, čileanski teniser Marcelo Rios u znaku Jarca sa Mesecom u Vagi.


26.12.1989. rodjen je Yohan Blake jamajkanski sprinter, osvajač srebrne Olimpijske medalje u znaku Jarca sa Mesecom u Strelcu.


currentmood  

Natasa Paunovski

понедељак, 25. децембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -25.12.2017.

Dragi prijatelji i klijenti i svi oni koji danas slavite Božić po gregorijanskom kalendaru, neka vam je srećno i neka vas Gospod čuva, u miru, zdravlju i blagostanju:-))

Vaša Astro Luna

Nebo je sinoć nosilo neku posebnu čaroliju.Vibracija, prijatelji, najbolja muzika i umetnost na visokom nivou.Luna se smešila iz znaka Riba dajući inspiraciju i nadu.Danas smo u poslednjoj nedelji ove godine, neki od vas će slaviti sa svojim porodicama, neki će raditi.Mesec će u većem delu dana biti u praznom hodu, preciznije od 4:20am - do kraja dana.Vreme kada treba odložiti veće odluke, ali zadržati svoje snove i želje i staviti ih na papir.Vreme kada ništa ne treba forsirati, već pustiti da stvari idu lakše, laganije.Kada Mesec ide praznim hodom može biti odlaganja važnih sastanaka, potpisivanja, zakašnjenja, netačnih informacija i izvesne usporenosti.Obično ono što se započinje u vreme praznog hoda nikad se ne ponavlja.Može dolaziti i do pojačanog umora, male konfuznosti, neorganizovanosti ili osetljivosti u završavanju obaveza, posebno razumevanju emocija.Ipak, Mesec u Ribama pojačava i dalje izuzetno srećno vreme za duhovne vrednosti, molitve, jak intezitet emocija, punjenje baterija, odmor, odlično vreme za čišćenje kuće i bacanje svega što je suvišno.

3:43am: Mesec u Ribama u sekstilu sa Plutonom u Jarcu na 18,32( vreme regeneracije, pojačanih strasti, borbenosti na ličnom nivou, analiziranja prethodnog dana i ostavljanja utisaka.Vreme bliskosti, karmički izuzetno važan za emotivne odnose.Za one koji rade, vreme snage i produktivnosti).Zbog Meseca na zvezdi Fum Al Samakah ovo je vreme kreativnosti, ali jakih ličnih poruka.Izuzetno dobro vreme za podučavanja.



6:27am: Venera prelazi u racionalan, zemljani, ženski znak Jarac.Pred nama je smirenija emotivna energija, ozbiljnija .Jarac je znak dugotrajnih veza, teži sigurnosti, ali mu je potrebno dosta vremena da se prilagodi i veruje.Zbog toga deluje hladan, sagviničan i distanciran.Ova Venera je vrlo tradicionalna, i može biti sklona da godinama čeka svog dragog/dragu.Sklona je dugoj usamljenosti, povremenom pesimizmu zbog vladaoca Saturna.Ovo može biti vreme kada može biti vraćanja korak unazad i podsećanja na prošlost, ali stara dobra vremena.Vreme strpljive, smirene i uporne energije koja može pomoći i finansijskoj sigurnosti.Pred nama je jedna malo rezervisana, spolja hladnija energija u emotivnim odnosima, ali ipak i energija jakih veza.Biće tu nekog vraćanja, veza sa razlikom u godinama, jakih traženja i analiziranja iz prethodnih iskustva.Ova Venera je mudra, sporija, čeka na ljubav godinama.Venera će boraviti u znaku Jarca do 18.01.2018.

O Veneri u Jarcu sam pisala i prethodnih godina http://natasaluna.blogspot.rs/2014/12/strpljenja-molim-tranzit-venere-u-jarcu.html



13:08: Mesec na zvezdi Markab(23,29 Riba) može povećavati dramatična dešavanja i nervozu preko socijalnih i društvenih odnosa, brige oko prijatelja, rodjaka.U porastu putovanja, neočekivane vesti, nagle promene planova.Deca rodjena u ovo vreme mogu imati veliki i oštar um.Ipak ovo vreme može doneti neku tenziju u vazduhu i veća očekivanja.



15:02: Mesec na zvezdi Sadalabari(24,23) mogu doneti umor, preosetljivost i mali problem sa dokumentima, u saobraćaju, sa izražavanjem, izvesnu nesigurnost u odnosu na druge.Osetljivo vreme za operacije.Osetljivost stopala, psihe, u porastu poroci.Sklonost povučenosti i unutrašnjim razmišljanju, skrivanju emocija.



18:56: Konjukcija tranzitne Venere i Saturna u znaku Jarca na 0,39( zakašnjenja, odlaganja, distanciranje od emotivnih odnosa, kašnjenje sa novcem, zaradom, samokritičnost, hladjenja na ljubavnom nivou ili potreba da se nešto trajno formalizuje.Ipak treba računati da se u sve mora uložiti mnogo truda, i da se za ljubav treba mnogo strpeti/trpeti, jer ovo može biti veoma naporan aspekt koji donosi brige, pesimizam, depresije zbog ljubavi, jaku usamljenost.Mogućnsot nekih bolnih iskustava kroz ovaj aspekt ili loše karme koje posebno mogu osetiti veoma mlade osobe.( problemi u sazrevanju, sa roditeljima).Neki osećaj izolacije, praznine, osećaja gubitka, lišavanja potpune ispunjenosti u ljubavi i zbog toga se smatra veoma teškim aspektom.Teškoće u izražavanju ljubavi, a pod ovim aspektom mnogi mogu proći finansijske teške periode.Samo dugi i duboki emotivni testovi mogu doneti neki napredak.Osećaj neke veće krivice, grize savesti, brige o voljenoj osobi.Svaki dodatni rizik može doneti više problema.

Oko ponoći Mesec na zvezdi Šeat( 29,22) koja posebno malefična donosi progone, osećaj praznine, problema, tragedija, poplava, avionskih nesreća.Ova zvezda nudi jaku intuiciju pa je treba slušati jer vam može pomoći u ono što planirate.

Astro -Vremeplov



25.12.1968. rodjen je danaski nekadašnji super model Helena Kristensen u znaku Jarca sa podznakom u estetskom znaku Vage sa Mesecom u Ribama.



25.12.1954. rodjena je jedna od najboljih pop pevačica Annie Lennox, rodjena u znaku Jarca sa podznakom u Devici i Mesecu u znaku Device.

25.12.1899 rodjen je Oskarovac Humphrey Bogart u znaku Jarca sa podznakom u Biku i Mesecu u znaku Vage.

25.12.1971 rodjena je Dido -britanska pevačica i tekstopisac, producent i kompozitor u znaku Jarca sa Mesecom u Ovnu.

25.12.1872. rodjena je Helena Rubinstein filantrop i biznismen, pristalica lepote i nekadašnja najbogatija žena sveta, u znaku Jarca sa podznakom u Jarcu i Mesecu u znaku Vodolije.

25.12.1949. rodjena je Sissy Spacek, Oskarovka, američka glumica u kardinalnom znaku Jarca sa podznakom u Devici i Mesecu u znaku Riba.

currentmood



Natasa Paunovski

недеља, 24. децембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -24.12.2017.

Mesec u Ribama kroz ceo dan očarava mirnoćom, i regeneracijom.Prva nedelja da mogu da se posvetim sebi i da sve ide polako bez gužve.Romantika u duši, neko smirenje posle nemirnog neba, mašta, idealizacija, bežanje u neki siguran svet mašte, osećaj duše na drugoj planeti,osećaj praznika pokreće neku nadu i trenutni optimizam.Ruka polako zaceljena i spremna za nove izazove.Emocije danas kao maksimum svakog.Ljubav svuda oko nas, širenje i zagrljaji.7 dana do Nove Godine.Danas je pozitivan dan da se okrenete sebi, poklonima za najdraže, ali i nizu novogodišnjih koncerata koji daju nadu u bolju energiju svih nas.Bez muzike nema života:-))

Od 2:05am Mesec na zvezdi DENEB ADIGE ( 5,20 Riba) posebno pojačava plodnost, kreativnost, jake emocije i misli, povezanost, uspeh preko pisanja, duhovnu sreću i mir.Za one koji rade vreme materijalne dobiti.Zamislite želju :-))

4:52am: Mesec na zvezdama SADAHBIA(6,43), BIHAM(6,50) u sazvežđu Vodolije i Pegaz donose uspeh preko novih stvari i svih vidova istraživanja, ali eksperimenata koji imaju skrivenu pozadinu.Možete sanjati mesto koje trebate posetiti ili ljude koji su bitni za vas u narednom periodu.Vreme kada se može naći nešto izgubljeno:-)) Dobra sreća prati hrabre:-) Voda kao lek i čistač dobre energije biće prisutna tokom celog dana.

9:05am: Mesec na zvezdi  SKAT(8,52)  zvezda koja simbolički u prevodu znači ŽELJA,  ukazuje na sposobnost ispunjenja želja.Tradicionalno donosi dobru sreću, trajno zadovoljstvo, slavu, mir u duši, dobru intuiciju, dobra dela, odlično vreme za molitve i osećaj zaštite.Misli dobro i dobro će biti.Odlično vreme za pronalaske, svestrane projekte, šetnje, porodicu, putovanja, okultizam, posebno donosi sigurnost i zaštitu u opasnim situacijama.Vreme jakih emocija i povezanosti na neobičnom nivou.Osobe koje budu započinjale emotivne odnose danas mogu imati veze koje odišu nekom snagom, romantikom, velikom zaljubljenošću.



10:10am: Mesec u Ribama u trigonu sa Marsom u Škorpiji, Mesec na zvezdi Situla(9,25),  pojačava vreme jake emotivne snage i akcije.U porastu sklonost porocima, rizicima a može biti opštih neočekivanih okolnosti( razočarenja, prevelikih očekivanja, prolazne apatičnosti i osetljivosti na oštre predmete).U porastu poplave i problemi na morima.Malo osetljivije vreme za osetljive osobe( psiha, imunitet).Mala opreznost sa lekovima.Dobro vreme za putovanja.Ipak uloga Marsa je ovde jaka, donosi jake emotivne odnose, lični napredak uz ozbiljnu inicijativu, važne posete i planove, energičnost, lak dolazak do istine, jako ostavljanje utisaka.



14:44: Mesec u Ribama u konjukciji sa Neptunom u Ribama na 11,45 stepenu( sjajno vreme za umetnost, stvaranje, ali i za regeneraciju, molitve, meditacije, punjenje baterija.Osetljivost na finese, jaka okrenutost bojama, estetikaProlazana osećaj usamljenosti, nerazumevanja, ali jaka intuicija.Mnogo mašte, zaljubljenosti, osećaja neke prolazne tuge.Opreznost sa lekovima, alkoholom, u porastu trovanja, davljenja, loša organizacija, mali umor, apatija, a opet neki osećaj unutrašnjeg osećaja prepoznavanja.Preosetljivost, senzibilnost, neobične situacije, susreti, osećaj male magle u glavi.Lako upijanje misli drugih, požrtvovanost, naivnost, sklonost idealizaciji drugih.Psihološka ranjivost pa treba raditi na samopouzdanju.Ovo vreme neće prijati osobama koje pate od ozbiljnih problema sa depresijom.



17:32: Mesec u Ribama kvadrat Merkur u Strelcu na 13,12 stepenu( dosta loše vreme za saobraćaj, papirologiju, dogovore, kupovine, granice( velike guzve, konfuznost) u povećanju udesi , magla, loše vremenske prilike pa vozači malo više opreznosti i koncentracije! Vreme nesklada izmedju uma i srca.Neke nedoumice, strahovi, pojačana nesigurnost, problemi u emotivnoj komunikaciji, u povećanju laži.Osetljivo vreme za astmatičare,u povećanju hormonalni problemi i neki unutrašnji nemiri.Može dolaziti do problema sa okruženjem, rodjacima, nekog nerazumevanja, pogrešnih sms poruka ili grešaka u slanju emailova.U povećanju kradje, napadi iz senke.Dekocentrisanost, umor, loše izražavanje.Ako imate u ovo vreme bitnije obaveze, probajte da dišete, radite sve korak po korak i da se koncentrišete.



21:35: Mesec na zvezdi AHERNAR(15,19) zvezda jake duhovne snage, molitvi, filozofije, jakih izražajnih emocija, izuzetno kreativna.Neko će u ovo vreme osetiti period novog ciklusa i izlaska iz mraka.Odlično vreme za opšte spašavanje drugih, kao i humanitarne akcije i pomoć slabijima.Jako pojačano vreme za umetnost, otkrivanje tajnirad na sebi i dolazak do emotivnog i unutrašnjeg mira.Idealno vreme za psihologiju, ples, koncerte.Na opštem nivou osetljivost je otvorena kroz vodu( poplave, okeani).Porast alkoholizma i problema u saobraćaju zbog toga.Može biti nestanaka i gubitka stvari.Vreme povratka, kontakta sa osobama koje dugo niste videli, ali za mnoge šanse za dobijanjem prave prilike za sebe.



22:21: Mesec u Ribama u trigonu sa Jupiterom u Škorpiji na 15,41- veoma srećno i plodno vreme.Vreme odlično za materijalnu, ali pre svega duhovnu sigurnost.Vreme čarolije, magije, zaštite, andjela čuvara.Neko će izaći iz problema kao Feniks.Odlično vreme za započinjanje novih stvari.Mesec i u blizini zvezde Anka u sazveždju Feniks pa je sve u vezi sa jakim emocijama, duhovnom snagom, telepatijom, srećom, romantikom, posebno važno vreme za one koji izlaze iz problema( nalaženje snage za nov početak).Veoma srećno vreme za ljubav, daleka putovanja, javne nastupe.

ASTRO -VREMEPLOV

foto /  news.com.au


Na današnji 24.12.1971. rodjena je velika muzička zvezda portorikanski pop pevač, glumac -Ricky Martin, rodjen u kardinalnom znaku Jarac  sa podznakom u vrckavom, nemirnom, ali krajnje svestranom znaku Blizanaca sa Mesecom na poslednjem stepenu Riba koja mu posebno donosi smisao za ples/muziku.Ricky je potpuno spreman za neke krajnje nove projekte i povratak na scenu tokom druge polovine sledeće godine kada će ponuditi nešto potpuno drugačije i novo.Njegova serija koncerata počinje početkom godine kao zagrevanje za posebno vaznu 2018.

foto /Daily Mirror


24.12.1991. rodjen je pevač, tekstopisac grupe " One Direction" -Louis Tomlinson u znaku Jarca sa podznakom na nultom stepenu Blizanaca i dominatnim Mesecom u Lavu koji će mu doneti da uvek privlači pažnju.

foto / Daily Express


24.12.1922. rodjena je jedna od najlepših glumica sveta, Ava Gardner u zemljanom znaku Jarac sa podznakom na nultom stepenu Lava i Mesecom u znaku Riba kao kombinaciji markatnosti, popularnosti, harizme.

24.12.1954. osnovana je Laos država u jugoistočnom delu Azije u astrološkoj kombinaciji Jarac podznak Devica i Mesec u Strelcu.

24.12.1951. osnovana je Libija država na severu Afrike na obali Sredozemnog mora, rodjena u kombinaciji Jarac podznak Devica, Mesec u Vagi.

currentmood:Veče sa Ivanom Ivanovićem

Moja preporuka za večeras je koncert Vlade Georgijeva,mog omiljenog pevača, umetnika velikog srca  sa kojim sa počela decembarski blog.Vlada će 24/25 da zasija u Sava centru bolji i kreativniji nego ikad.Kad sam čula ovu Vladinu novu pesmu bila sam prava Luna u srcu..Uživanje večeras:-))

Nataša Paunovski

субота, 23. децембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -23.12.2017.

Mesec u Vodoliji buntovno ide do popodnevnih časova, rušeći predrasude i otvoreno bacajući posebne znake želje za promenama.Merkur od 2:52am izlazi iz retrogradne senke i moraću da ga zapamtim kao jedan od najgorih koje sam prošla, iako sam uvek unapred upućena u nebo i aspekte.Da se podsetimo, 3.12 imali smo Super Pun Mesec u Blizancima sa onim energetski teškim aspektom Sunca i Neptuna koji je bacao idealizaciju i konfuziju, jak umor, a sa njim je i Merkur krenuo retrogradno.Ne znam za vas, ali znam za ljude oko sebe koliko je bilo tu muke oko svega, komunikacije, dogovora, osećao se izuzetan energetski mentalni pad, gubitak stvari, primanje i dobijanje informacije, učenje, polje dece,nesporazumi,zdrastveni problem( nagli i neobjašnjivi problemi), teški snovi i nesanice.Čak su i vrabci zapamtili šta on donosi,a za njega su bili zainteresovani čak oni kojima astrologija nije bliska niti su je pratili, pa me je i nasmejalo kad sam juče čula od svog lekara kada me je pitao " Ej kad će onaj retrogradni Merkur da izadje?" Definitivno je zaključak: u ovo vreme kraja godine potpuno je razbio sa energetskim padom da i oni najrazumniji su gubili tlo pod nogama.Od noćas Merkur izlazi iz retrogradnog hoda i polako će korak po korak ići znakom Strelca sve do 11.01.2018 kada će preći u zemljani znak Jarac.Ako ne osetite odmah olakšanje dajte sebi samo strpljenja, jer on mora da se pomeri sa trenutno 13 stepena Strelca u kojem je krenuo u direktan hod.31.12.2017. biće na 17,50 stepenu na zvezdi Sabik.Ja mislim da smo se svi malo nasmejali od muke šta je on doneo, a naredni retrogradni Merkur imaćemo u 2018 od 23.03.kada će ići prvim vatrenim znakom Ovna.Od danas definitivno sa strpljenjem možemo osetiti olakšanja u poljima kojima Merkur donosi( saobraćaj, papirologija, komunikacija, dogovori, zdravlje zavisno i kroz koje je polje prolazio).On će pokretati optimizam u smislu poruke" biće sve dobro" iako se može osećati malo nesigurnosti i trpljenja i više umora pred sam kraj ove godine.Merkure volimo te, budi nam prijatelj od danas:-))

Mesec od 1:55am na zvezdi Kitalfa( 23,07 Vodolije) nosi pozitivno vreme za druženje, prenošenje ideja, originalne kreativne ideje, posebno značajan kroz vozače, putovanja, internet ćaskanja i dolazak do informacija novih, donosi i ljubav prema životinjama, ali vreme koje može doneti pomoć drugima( povoljan za medicinu).Noć usmerena na izazove, više adrenalina, emotivne avanture, nagla upoznavanja i druženja.Može biti tu i ličnog upadanja u rizike i neke nepredvidjene situacije.(2:30am Mesec na zvezdi Sadalsuud).Uopsteno noć osobama koje vole rizik, koje ekeprimentišu može biti jako interesatna, čak doneti nagle dobitke i nepredvidjene i dobre/eksplozivne prolazne situacije.S obzirom da nam Merkur izlazi iz retrgradnog hoda lakše će biti razmišljanja, može se pojaviti i iznutra želja da se nešto prekine, promeni sa mrtve tačke.U porastu manji potresi, osetljivost strujnih udara.Na zdrastvenom nivou umor, posebna osetljivost kolena i nešto osetljivije vreme za srčane bolesnike.

foto /Lars Irby


2:52am Merkur kreće direktno, ićiće znakom Strelca do 11.01.2018.Mesec baš u to vreme na zvezdi Deneb Algedi u sazvežđu Jarca i može doneti vreme nekih važnih odluka i presudnih momenata.Biće tu neke karme, neobičnih, ali istinitih snova, povezanosti sa prijateljima, neobičnih kontakta za one koji ne spavajuali istovremeno i tuge i radosti.



5:02am: Mesec u Vodoliji u sekstilu sa Rx Uranom u Ovnu na 24,37( vreme posebno jakih snova i vizija.Malo osetljivo vreme za senzibilnije osobe, može doneti pojačavanje nesanica i prolazne uznemirenosti.Odlično vreme za ljubav, nosi fizičku privlačnost, nagle vesti.Vreme ipak jedne potpuno nove, sveže energije, pokreta i pozitivne lične motivacije.Ako ste spavali u ovo vreme, vreme ravnoteže, ali potrebe za transformacijom.Vreme telepatije i jakih istinitih snova.



11:14am: Mesec u Vodoliji u sekstilu sa Venerom u Strelcu na 27,44( povoljno vreme za prijateljstvo, ljubav, druženja, neplanirane kupovine, kraća putovanja, početak nečega.Osećaće se dinamika, dobro raspoloženje, dosta vesti, dinamike.Dosta kontakta sa prijateljima, odlično vreme za ulepšavanje, dolazak do zarade ili finansijske promene.Vreme koje je odlično za javne nastupe, talente, nagle emotivne promene.Zbog Venere u blizini zvezde Etamin period idealan za egzoteriju, proširenja, nosi vreme i snažne koncentracije i povezanosti.Humanost na delu, originalnost, odlično vreme za udružene snage i timski rad.



15:43: Mesec prelazi u vodeni, ženski znak Ribe.Romantika, mirna energija, jake emocije, telepatija, jaki snovi, mašta, idealno vreme za umetnost.Senzibilnost na delu.Sklonost tajnim poduhvatima, emotivnoj bliskosti, ali skrivanju emocija, razgovorima u vidu šifri.Odlično vreme za muziku, koncerte, ples, hobije, putovanja prema toplijim krajevima, kontakt sa vodom, meditacije, molitve.



16:31: Mesec u Ribama u sekstilu sa Saturnom u Jarcu na 0,24 stepenu( vreme mira, odlično za odmor, regeneraciju, pripremu za trajne poslove, kontakt sa osobama koje dugo niste videli.Vreme jedne strpljive, studiozne i temeljne energije, zbog toga ovo vreme nije loše i za obavljanje sitnijih poslova.Briga za starije/najmladje.Lojalnost, poverenje, spori ali sigurni rezultati.Prepoznavanje intuitivno pravih prioriteta, jak razum i emocije u skladu.



Mesec u fazi praznog hoda do 19:40( vreme kada neke obaveze mogu kasniti ili se mogu odložiti za nekoliko sati.Nepovoljnije vreme za operacije.Period manje uspavanosti, idealno za odmor.Vreme kada može dolaziti i prolazne apatičnosti, trovanja,umora ili melanholije.U porastu religiozni fanatizam ili skrivene pretnje, trebale bi proći bez posledica.)



19:56: Mesec u Ribama u sekstilu sa Suncem u Jarcu na 2,08 stepenu( u ovo vreme može biti nekih potera, hapšenja, jurnjave za beguncima, porasta kontrola na carinama( droga), ali i osetljivosti vremenskih prilika kroz okeane.Opreznost sa lekovima, antibioticma! Paziti na imunitet, čuvati se prehlada!Energija ozbiljnosti u kombinaciji intuicije lično i emotivno može doneti napredak i srećne okolnosti.Idealno vreme za molitve, kontakt sa svetim mestima.Odlično povezivanje stvari i zaključci koji imaju veze sa onim što se planira.Ne tako loše vreme za finansije.Lak dolazak do istine do koje možete doći uz  spontanost i slučajne okolnosti.



23:09: Mesec na zvezdi Sadalmelik(3,46 Ribe) donosi posebno srećno vreme za astrologiju, putovanja, početak odmora, proslave, porodicu.Može biti variranja i osciliranja raspoloženja kroz posao, sitnijih nedoumica i vaganja emotivno i kroz saradnike sitnijih razočarenja.Mesec u toku kraja dana na kraljevskoj zvezdi Fomalhaut( čuvar juga, 3,52 Ribe) posebno donosi emotivnu privrženost, ljubav, jaka osećanja, odlično vreme za nauku, pisanje.Odlično vreme za želje, molitve, duhovni mir, porodicu.

ASTRO -VREMEPLOV

Carla Bruni/twitter


23.12.1967. rodjena je Carla Bruni -Sarkozy, bivša manekenka i model, franucko-italijanska kantaturka, rodjena u znaku Jarca sa podznakom u nešto emotivnijem znaku Raka sa Mesecom u znaku Device koji donosi spoj jake snage, istrajne predanosti, jake okrenutosti porodici, ali jednako i potrebu da se profesionalno podigne i radi nešto sasvim novo što jeste otvoreno od druge polovine sledeće godine.

23.12.1943. rodjena je Kraljica Silvija od Švedske u zemljanom znaku Jarca sa podznakom u optimističnom znaku Jarca i Mesecu u prodornom znaku Škorpije.

currentmood


Natasa Paunovskli

петак, 22. децембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -22.12.2017.

Foto /  limecrime.tumbir.com

Muzika kao lek od loših vesti koje previru internet.Zatvaram oči ovih dana kada pročitam nešto negativno, molitva za bolju energiju i njeno vraćanje.Telepatija i prepoznavanja sa ljudima istih vibracija.Pad energije i Merkur koji operiše već dugo, psuju ga svi ovih dana, pa i ja.Dokle? Smeh, suze i tako u krug.Bol u ruci i ramenu.Osećaj hronične neispavanistiJednostavne obaveze se završavaju iz petog puta, to jako iscrpljuje, ali još malo..Konjukcija Saturna i Sunca kao da je donela neku ledenu pauzu sinoc i kao da je vreme stalo, imala sam takav utisak.Taksista mi je juče ispričao šta sve treba da spremim za Novu Godinu, pa za Božić, i kad sam izašla iz taksija shvatila sam da ništa nisam zapamtila, misli su mi lutale kao lude šta treba da završim da nisam stigla do praznične trpeze, čak me hrana ne fascinira mnogo ovih dana.Pomislila kakav neobičan i čudan kraj godine.Praćenje potreba i potreba za mnogo sna.Previše ozbiljne misli i razmišljanja od ulaska Saturna u znak Jarac.Teže primanje informacija, samo usmerenost na nešto praktičnije i konkretnije.Luna kojoj se sinoć nije spavalo, pa je radila do kasno..Neki trenutno osećaj nemanja plana, nego puštanja da nebo učini nešto samo što je najbolje ovih dana.Vrtim Pharrella Williams sa pesmom "Happy" , sigurna sam da je napisao kad je prolazio neku Saturn fazu kao ja, ali ona podstiče jaku energiju da struji kao ovaj Mesec noćas:-))

Mesec kroz ceo dan kroz znak Vodolije.Potreba za nekim vidom oslobadjanja od težine, vremena, ali jaka potreba za deljenjem, humanošću, motivacijom kroz druge.Jaka potreba za uživanjem, ali Saturn meri vreme i obaveze.Dosta internet komunikacije i razgovora.Okrenutost ka novim stvarima.Pokret.Razmišljanja o kupovinama, Novoj Godini, praznicima.Neočekivane obaveze.U porastu osetljivost kostiju, kolena, loša cirkulacija, variranje pritiska.

foto /JazzCamilla

5:55am: Mesec u Vodoliji u sekstilu sa Rx Merkurom u Strelcu na 13,04 stepenu pojačava vreme jake mentalne stimulacije, radoznalosti i nosi ne tako loše vreme za učenje, rad, mentalni pokret, obavljanje svakodnevnih obaveza.Može biti nekih važnijih vesti i ostavljenih poruka.Dosta kontakta sa prijateljima, planiranja, naglog adrenalina i povećane želje za razgovorima.Merkur je retrogradan, izuzetno iscrpljujuće deluje jer odlaže, kasni, menja, medjutim u energiji Meseca kroz nešto pristupačniji znak Vodolije on je podložan promenama, transformacijama, nešto po principu" jutros sam ustao/la na pravu nogu".Za ranoranioce odlično vreme za nov početak dana, ali pokretanja nekih poslova koji su stajali( banke, računi, važne posete, putovanja).

foto/tumbir.com


10:18am: Mesec u Vodoliji u kvadratu sa Jupiterom u Škorpiji na 15,14 stepenu, konjukcija Južni čvor u Vodoliji( povećani troškovi, emotivni nemiri, loša organizacija, laka nervoza, sklonost preterivanju u svemu, potrebna umerenost, buntovnost i problem sa autoritetima)

foto /Diana Bercheva


11:33am: Mesec na zvezdi Alnair(15,54 Vodolije) mogu nositi povećane gužve u saobraćaju, ali neku dinamiku, nagli smeh, vesti, brza dešavanja.Idealno vreme za astronomiju, astrologiju, otkrića, pronalaske, jaka povezivanja.Iako sklonost opreznosti, vreme neke idealizacije, dobrih dela.12:30 Mesec na zvezdi Rotananev(16,20 Vodolije), pojačava veselost, dobra dela, pozitivne promene na ličnom nivou, jaku okrenutost meditaciji, pozitivno vreme za društvene dogadjaje, brže obaveze.20:30: Mesec na zvezdi Katra(20,12) pojačava negativne pojave, nezadovoljstva, konflikte, destruktivnost, nepravdu, pokušati se distancirati od te energije, može biti nekih neočekivanih nemira.23:18: Mesec na zvezdi Našira pojačava nesigurnost i vreme kada se treba opustiti i odmoriti mozak, izaći napolje, kupiti sebi nešto, ugoditi, pokrenuti prijatelje, puniti baterije.

ASTRO -VREMEPLOV

Na današnji 22.12.1858 rodjen je italijanski kompozitor( „ Tosca“) –Giacomo Puccini na poslednjem stepenu znaka Strelca( stepenu izuzetnih vizija), ali i podznaku na zvezdi Spika u znaku Vage sa Mesecom u znaku Raka.

Na današnji 22.12.1872 rodjena je Budimpešta, glavni grad Madjarske u znaku Jarac  sa podznakom u Vagi i Mesecu u Devici.


Na današnji 22.12.1972. rodjena je Vanessa Paradis- francuska pevačica, glumica, model, bivša partnerka Johny Depp.Vanesa je rodjena u kardinalnom znaku Jarca na nultom stepenu sa podznakom u harizmatičnom znaku Škorpije sa Mesecom u Raku koja joj pojačava emotivnost, senzibilnost i preosetljivost ali ljubav prema porodici.


22.12.1962. rodjen je sjajni engleski glumac i producent( „  Engleski pacijent, Šindlerova lista“) –Ralph Fiennes u znaku Jarca sa Mesecom u Škorpiji.

22.12.1960. rodjen je Jean Michael Basquiat –američki muzičar, ali veoma talentovani slikar, prvi koji je u New Yorku uveo ulične grafite,  što nije slučajno jer je rodjen na nultom znaku Jarca sa Mesecom na nultom stepenu Riba( nulti stepen uvek prvi u nečemu).

22.12.1993. rodjena je američka mlada muzička zvezda, producent i tekstpisac –Meghan Trainor u znaku Jarca sa podznakom u Vodoliji i Mesecu u vrlo ambicioznom znaku Ovna.


22.12.1949. rodjen je sjajni britanski pevač i tekstopisac legendarne grupe „ Bee Gees“ na poslednjem stepenu znaka Strelca sa podznakom u Škorpiji i Mesecu u znaku Riba.Na isti dan rodjen je i njegov brat blizanac, takodje član grupe Maurice Gibb u znaku Strelca sa podznakom u Jarcu.
22.12.1954. rodjena je italijanska glumica Anna Galiena u znaku Jarca sa podznakom u Ribama i Mesecu u znaku Vodolije.
22.12.1983. rodjena je francuska klizačica( plesni parovi) sjajna Nathalie Pechalat u znaku Jarca sa podznakom u Devici i Mesecu u znaku Lava.

22.12.1974. rodjena je američka glumica Heather Donahue( „ Veštice iz Blera“) u znaku Jarca sa Mesecm u Ovnu.

currentmood 

Natasa Paunovski
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski