петак, 12. јануар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -12.01./13.01.2018.

foto/vanderleideazevedo.com.br

Mesec od 8:05am u znaku Strelca.Noćni sati puni nekog rizika, čudnih snova, a opet direktne intuicije, emotivne borbe, psihološke osetljivosti.Razlog Mesec od ponoći do 7:30am na zvezdama Marsik(25,43 Škorpije) i Bungula(29,29) su nosile pojačanje izdaja, prevara, nasilja i mogla je nositi težu noć.Tu su i preko noći bili neki karmički uticaji nekih čudnih predosećanja,u porastu zemljotresi, prevelike problematike po pitanju finansija, ljubavi i kriza.Mesec danas neće primati aspekte, ali njegov prazan hod do popodnevnih časova može doneti izvesnu lenjost, odlaganja, zakašnjenja i ostavljanje obaveza za neke dalje sate, nemojte da vas to iznenadi.



Mesec u Strelcu povećavaće optimizam, elan, budjenje, intuiciju, filozofiranje o životu, i do kraja vikenda nam doneti jednu sasvim drugačiju energiju.Vikend nam ne nosi ni tako lake aspekte, jer Venera i Merkur mogu primati prilično teške i napete aspekte, pa će umerenost, mudrost i slušanje sebe biti posebno važno.U porastu jeste mentalna ozbiljnost, ali pesimizam jer nam je Merkur od juče ušao u temeljniji, ali trezveniji znak Jarac, a Venera će imati neki vid tvrdoglavosti prema Uranu.Uticaj Meseca u Strelcu može doneti ipak okretanje prema obrazovanju, znanju, pokretanje sopstvenog entuzijazma iako stvari neće delovati ni malo optimistične od vesti do samog osećaja zadovoljstva.Petak može donositi povećanje kriminala, dosta razočarenja, prevelikih očekivanja, neslaganja, ali pod dobrim aspektima i okrenutost duhovnim vrednostima, učenju, raznim vrstama istraživanjima, otvorenijim razgovorima.Emocije u konfuziji, ali opet u porastu je malo iskrenija energija i potreba za slobodom.

U noci 13. januara  od 1:46am: Mesec na zvezdi Antares u sazvežđu Škorpije, jedne od 4 kraljevske zvezde omogućava jake misli, optimizam, nepredvidjena dešavanja, dosta iznenadjenja, jaku okrenutost inostrastvu.U porastu može biti saobraćajnih nesreća i ceo dan je pod aspektima kvarova, porasta nesreća, osetljivosti aparata, dokumenata, usporenih misli.
foto /  yst3.tumbir.com

8:05am: Merkur u konjukciji sa Saturnom u znaku Jarca na 2,48 stepenu- može nositi kašnjenja po pitanju finansija.Može biti problema oko dogovora u vezi sa poslom, bankama, karticama.U porastu odlaganja, osetljivost, teški snovi ili nepovoljne vesti.Prevelika mentalna ozbiljnost i primanja stvari lično.U pojačanju strahovi, mentalne blokade, neopuštenost, jaki kompleksi.U porastu problem sa komunikacijom( kašnjenje sa dobijanjem odgovora, porukama, kvarovi telefona), depresije, zahladjeni odnosi sa okruženjem, brige oko rodjaka.Prevelika preosetljivost na komentare, podsmejavanje, kritike.Jaka okrenutost genetici, starim slikama, čuvanju nasledjenih stvari.Ipak ovaj aspekt je povoljan kroz poslove koji traže temeljnost, strpljenje, može doneti sklonost dugotrajnim planovima i posvećenosti onom što radite.Može doneti veći problem sa autoritetima, ali siromašnima.Bilo bi dobro pokrenuti više izlaske iz kuće, jer izolacija može doneti sklonost samozatvorenosti.Treba paziti na kosti, zube, posebno grlo.Brige oko starijih članova porodice.
foto/gogle.com


8:39am: Mesec u Strelcu u kvadratu sa Neptunom u Ribama na 12,12 -sklonost idealizaciji, tajnama, jakim zaljubljivanjima, ali emotivnim izazovima, pogubljenosti i zaboravnosti.U porastu uspavanost, ali neka čudna romantičnost i inspiracija.Sklonost porocima, obmana, razočarenjima, teškom ustajanju, osetljivosti psihe.U porastu poplave, kradje, trovanja, pojačane infekcije.
foto/ Malak Ali

16:38 Mesec na zvezdi Ras Algeti(16,09 Strelca) u sazvežđu Herkul ukazuje na vreme jake hrabrosti i samoinicijative.U povećanju ljubavni zanos, nagle promena emotivnih planova, borba za voljenu osobu.Ipak na opštem nivou može doneti jaku razdražljivost, sukobe zbog sitnica.Bilo bi dobro od ovog perioda pokrenuti sportske aktivnosti, što više obaveza, pozitivne razgovore sa voljenim osobama, maštu u radu, druženja sa malo veselijim i flegmatičnim osobama, kao i smeh i opuštenost.
foto/  wattson.tumbir.com

20:09: Venera u znaku Jarca u kvadratu sa Uranom u Ovnu na 24,37-Neočekivani emotivni zemljotresi i neplanirane situacije.Biće tu neplaniranih promena planova, izlazaka, u porastu i emotivne tenzije i prekidi, jake svadje i zamor.Krakotrajne avanture i neki čudan adrenalin koji se može osećati.Hirovito i iznenadjujuće ponašanje, ponude.Prijateljstva koja mogu biti pokvarena trenutnim strastima.U porastu zemljotresi.Emotivni izazovi praćeni neujednačenim ponašanjem.Sa jedne strane neka potreba za nalaženjem sebe, slobodom, sa druge destrukcija i praznina ako ovu noć dočekate sami.Moguće afere, kontakt sa ekcentričnim osobama, emotivni problemi u vezi oko različitih stavova, nova ali krakotrajne romanse, poteškoće oko prijatelja, prolazna drama, može biti nepredvidjenih i nepotrebnih troškova i forsiranja da se nešto preko noći promeni.Posebno na emotivnom planu preporuka je da ne žurite da se nešto po svaku cenu desi, jer može doneti osećaj griže savesti.



Po Julijanskom kalendaru mnogi će ove noći slaviti Novu godinu -Srećno:-))

Astro -Vremeplov

foto /Pakistan Today


12.01.1993. rodjena je muzička zvezda, britanski tekstopisac i muzičar Zayn Malik u kardinalnom znaku Jarca sa podznakom u nežnom znaku Riba i Mesecom u Devici.Smatraju ga medju najplaćenijim mladim zvezdama, osnivač popularne grupe " One Direction".
foto/FixQuetes

12.01.1966. rodjen je francuski filmski glumac Oliver Martinez u znaku Jarca sa podznakom u Devici i Mesecu u znaku Vage.

12.01.1876. rodjen je američki pisac , jedan od najčitanijih -Jack London u zemljanom znaku Jarca sa podznakom u inovativnom i književnom znaku Blizanaca sa Mesecom u znaku Lava.
Famous Birthday

12.01.1991. rodjena je sjajna engleska pevačica, glumica i plesačica -Pixie Lott u znaku Jarca sa Mesecom u Strelcu.

12.01.1550. osnovan je Helsinki- glavni grad Finske,  u znaku Jarca sa podznakom u Ribama i Mesecu u znaku Strelca.
Modern Day Muse

13.01.1977. rodjen je britanski veoma popularan glumac Orlando Bloom u znaku Jarca sa podznakom u neobičnom znaku Vodolije sa harizmatičnim Mesecom u Škorpiji.

13.01.1990.rodjen australijski sve popularniji glumac Liam Hemsworth u znaku Jarca sa Mesecom u Lavu.

13.01.1966. rodjen je američki glumac Patrick Dempsey u znaku Jarca sa Mesecom u Vagi.

13.01.1964. rodjen je američka glumica Penelope -Ann Miller u znaku Jarca sa Mesecom u Jarcu.
twitter.com

13.01.1970. rodjena je srpska glumica, književnica i producent Ivana Mihic u kardinalnom znaku Jarca sa podznakom u Devici i Mesecu u znaku Riba.
foto/Svet

13.01.1988. rodjen je srpski glumac Miloš Bikovic u znaku Jarca sa Mesecom u Vodoliji.

#currentmood#

Natasa Paunovski

четвртак, 11. јануар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -11.01.2018.

" Niko ne može da otkriva  svet umesto nekog drugog.Tek kada ga sami otkrijemo, tek tada postaje obično tlo i obična veza,  i prestajemo da budemo sami.-Vendel Beri

Mesec u Škorpiji ceo dan šalje duboke emocije i tragove prošlosti.Neke sevdalinke u glavi paraju srce i uzdišu nostalgično se boreći da sakriju suze.Nebo je danas spremno da nagradi.Borba sa silama rušenja i gradjenja, emocije u porastu idu napred kao da je pitanje života i smrti..Danas imamo krajnje intezivan i emotivan dan prepun nekih unutrašnjih poruka i transformacija, ali nekog osećaja istovremene i tuge i radosti.Merkur od danas u ozbiljnom znaku Jarca je spreman da krene u pravi posao.

6:10am: Merkur ulazi u zemljani znak Jarac i pridružuje se Suncu, Veneri, Plutonu i Fortuni.Merkur će boraviti do 31.01. u znaku Jarca i imati energiju jedne studiozne, ozbiljne, koncentrisane, praktične energije koja nema radosti, ali ima cilj.On može da vas natera da pokupite stvari po kući ili napravite čistku.Merkur u kardinalnom znaku Jarca poštuje autoritet i trudi se da bude primer drugima.Izuzetno samokritičan i posvećen spreman na izuzetno dug rad i trud, učenje u svrhe trajne sigurnosti.

O Merkuru sam pisala http://natasaluna.blogspot.rs/2013/12/tranzitni-merkur-u-jarcu-24122013.html

foto/ weheartit.com

9:23am: Mesec i Jupiter u Škorpiji u konjukciji na 18,36 stepenu -Izuzetno jak intezitet emocija, harizmatične i privlačne energije koja je okrenuta istraživanjima, otkrivanjima, blagostanju i osećanju zaštite.Srećne okolnosti kroz rizike, nešto neprijatno.Jaka povezanost, skrivene poruke,podrška koja dolazi od nepoznatih.Uspeh preko putovanja, obrazovanja, pozitivno kroz trgovinu, zaradu.Jaka okrenutost okultnom, spiritualnom, veri.Jaki emotivni impulsi i osećaj da će se nešto značajno uskoro desiti.



10:27am: Mesec u Škorpiji u sekstilu sa Plutonom u Jarcu na 19,07-regeneracija, hrabrost, promišljenost, odlična procena, realne i objektivne misli, pozitivno za pokretanje promena, lični napredak, ostavljanje utiska na druge i ubedljivost koja može doneti pozitivne rezultate.Može biti prolazne provokativnosti ili ljubomore.Povoljno kroz autoritete.Jaka okrenutost porodici, možete druge podići " sa dna" ili iz većeg problema.Hrabrost.

foto/  rebellessociety.com


13:35: Mesec i Mars u konjukciji na 20,43 stepenu: Veoma osetljivo vreme jer može doneti povrede, emotivna povredjivanja, svadje, tuče, osetljivost na oštre predmete, izuzetnu ljubomoru i opsesivnost, gubitak kontrole, ozbiljne mržnje i nesreće.U porastu neočekivane tragedije, naglost koja može voditi ličnim većim greškama i gubicima novca.Izuzetno osetljivo vreme za predeo creva, genitalija, bešike.Opreznost, mudrost, sporije reakcije, umerenije odluke!

foto/ Dance and Dance Moms Life


14:42: Mesec u Škorpiji u sekstilu sa Suncem u Jarcu na 21,16-odlično upravljanje sobom i okruženjem.Jaka volja, upornost, odlično za završetak bitnih poslova, ambicoznost, dobar balans izmedju srca, razuma, svakodnevnih obaveza.Odlično vreme za ozbiljnije sastanke, ispite, putovanja.Vreme kada iz nimalo očekivanja može doneti puno -uz pomoć lične snage i harizme.Često aspekt probijanja granica kada se može više nego što se proceni.

foto/vk.com


15:54: Mesec u Škorpiji u sekstilu sa Venerom u Jarcu na 21,53-Mudre emotivne poruke.Pad pa nagli uspon kroz regeneraciju i učenje.Sreća kroz obične svakodnevne stvari, ljude.Trajne vrednosti, ljubavi, susreti iz prošlosti, jaki zagrljaji i podrška.Sreća kroz starije osobe.Izdržljivost i samoučenje.Jaka lična samosvest i borbenost za ličnu sreću.Za sreću je potrebno tako malo.Osećaj sigurnosti kroz stalni rad na sebi.Inspiracija i potreba za radom.Završetak bitnih finansijskih obaveza i planiranih porodičnih stvari.Dobro za emotivne dogovore.

Mesec od 21:45 do ponoću u praznom hodu

Astro -vremeplov
AllMusic

11.01.1971. rodjena je sjajna Mary J.Blige, američka pevačica i tekstopisac, dobitnica čak 9 Gremi nagrada, rodjena u upornom znaku Jarca sa senzibilnim Mesecom u Raku u vreme Punog Meseca.
instuyle

11.01.1972. rodjena je američka glumica Amanda Peet u znaku Jarac sa erotičnim Mesecom u Škorpiji.

#currentmood#markolouis#srcekida#



Natasa Paunovski

среда, 10. јануар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -10.01.2018

Mesec u Škorpiji krije dubine podsvesti i briše prašinu svih pora.Simpatije i antipatije na prvi pogled, nema sredine.Ljubav i njena iskušenja uvek imaju nastavak.Praznici koji prolaze nešto malo mimo nas.Danas i ne mora baš sve da se kaže, moglo bi da se oseti kao instikt preživljavanja.Neke skrivene teorije zavere i paranoja pomešana sa tolikom željom za konkrentim stvarima.Moć preživljavanja svih loših aspekata vodi napred.Pitanje vremena više nije zanimljivo, više ono što nosimo u sebi i kako se osećamo ove zime, ali i ovog Januara.Potreba ka otvaranju ka nepoznatim ljudima daje veru više da nebo ima svoje taktike.Spajanja pod neobičnim okolnostima.Merkur na kraju Strelca baš je ima razne poruke od Super Meseca od 3.12 kada je vijugao i smejurio se na svaku našu kritiku da to stvarno nije fer.Filozofiranje o životu, objektivni pogledi i optimizam koji ne zna i da se objasni, ali često  ispraćen rečenicom" biće bolje".Da li ja to  prenosim vibraciju ili sam kao učiteljica svojim klijentima naredila da to mora biti prva rečenica kad se čujemo, iznenadjujete me baš prijatno kad mi to kažete, nije ta rečenica baš bezvredna, dobri ste, ostanite pozitivni.Obožavam vaše stikere,deluju osvežavajuće.Danas i nekako puno svetla ali skrivanja problema i onog što nas muči.Oslanjanje na sebe i sopstvenu intuciju.Ipak, prodornost i stavljanje tačke na jedan ciklus ide ka kraju....

" Kako ti je Saturn? Pitaj ga dal ima odmor ili radi bez pauze, hahaha? Kako trese groznicu i drži još uvek štap, nisam izašla iz ćoška u koji me je postavio nešto više od 20 dana, hoće da me nauči pameti pa to ti je, ne ide njemu, ne ide meni, ali se nadjemo negde na sredini da zajedno ručamo, šta ti misliš o tome? Život pišu romani, ali obavezan je u toj rečenici, i tome kako se nekad dobro živelo , a deca su bila poslušnija i više cenila pravila.Drži neki štap koji kad udari baš zaboli, ali nema modrica.Kako on to fino organizuje vreme da nema više kašnjenja i mora da se poštuje vreme i trud.Hoće da nagradi, ali uvek ima i dodatnu rečenicu, nije sve gotovo, idemo sad na sledeći zadatak, jel već? Dobro, ne pomažu ni prenemaganja, ni umiljavanje, ništa samo rad, trud i disciplina.Razmišlja Saturn da stavi i neki krevet u taj ćošak, ili da otvori vojnu akademiju, al dobro.Tako znači, ne obećava previše.Dal obećava ili ne obećava ništa nije do njega, nego do mene, šta ti misliš o tome, koliko para , toliko muzike.E pa o tome ti pričam.Nego pauza je gotova, mora da se radi, ajd zdravo...."

foto /  sconteh-cdg-xx.fbcnn.net


Saturn u opoziciji sa Venerom -suze i smeh zajedno, ono što te je bolelo nasmejaće te do suza istovremeno, izuzetna tuga i briga, nedostatak ljubavi i razumevanja, bolovi koji istovremeno nose i upornost da se predju ograde koje su izuzetno teške, manje zadovoljstva,gledanje u plafon i praznina koja se mora osetiti bar na svaka dva dana, postoje pravila i male pauze.Puno emotivnih nezadovoljstava u okruženju, napora da se dodje do opuštenosti, napora i odricanja u svemu, nema tu astrološke teorije da nas neko ne voli ili nas unazadjuje, samo osećaj da nešto nedostaje što stvara radost.Pa šta ćemo po tom pitanju, ništa idemo dalje, učimo da stvari nikad ne idu lako, ali da do onog pravog treba doći uz ogroman rad i trud.Šta ti misliš o tome, ko te pita, samo teraj napred...Hiljadu zašto, e zato što pitaš to je zato:-))



1:48am: Mesec u Škorpiji u sekstilu sa Saturnom u Jarcu na 2,26- vreme mira i stabilnosti, ozbiljnih misli, lojalnosti i poverenja.Pozitivno vreme da se smirite i planirate današnji dan polako.Emocije stabilne, može se u ovo vreme doći do nekog dobrog rešenja, saveta, uzeti učiti i temeljno se okrenuti radu ko ne može da spava.Vreme ozbiljnije, racionalne, ali duboke energije.Vreme koje teče polako i kada se možete posvetiti sebi.Sitnice koje život znače.

Narmin Gulieva


3:10am: Mesec na zvezdi Princeps(3,09 Škorpije) donosi posebno važno vreme za sve vidove istraživanja, lako učenje, i vreme izuzetnih principa.Treba izbegavati naglu nepromišljenost i eksplozivnost( javna mesta, saobraćaj) jer može doneti fatalne greške.Duboke, jake emotivne želje i čudni snovi.Jaka potreba za intimnošću, da se otvoreno govori o tajnim željama, može biti neobičnih emotivnih povezivanja za one koji ne spavaju.U povećanju ove noći jaka usamljenost i potreba da se razgovara čak sa nepoznatim osobama.Dobro vreme za učenje, sve vidove hir. intervencija.
foto /  gianna

6:38: Sunce u znaku Jarca u sekstilu sa Marsom u Škorpiji na 19,55 -Aspekt koji povećava samopouzdanje, volju, autoritet, vaše zalaganje i talenat kroz druge, povećava energične ideje i veoma konkretne akcije, ali ipak i dinamiku u sektoru preko kojeg vam prolazi ovaj aspekt.Ovo može biti vreme i suočavanja sa projektima koje ste ostavili kao nedovršene i koje morate započeti.Ulaganje veće energije koja može doneti napredak.Strah neće postojati i ako osetite rivalitet.Možete ostaviti izuzetnu harizmatičnost na druge, a može se javiti veća borbenost u stvarima koje su vam potrebne.Odlično vreme da se pokrenete i počnete da radite nešto korisno za sebe.Dobro vreme za grupne aktivnosti, karijeru, ubrzanje svega što je stajalo.Na opštem nivou zbog Sunca preko zvezde Deneb u povećanju tajne kriminalne akcije, tajni vojni poduhvati, pretnje.Dobro vreme za nekretnine i poslove u domu.Pozitivno vreme za prihvatanje saveta od strane roditelja, ali pre svega za teže fizičke poslove u domu.Na emotivnom nivou izbegavati posesivnost, preveliku kontrolu, pustiti da stvari idu nežnije, slušati svoje unutrašnje ja.

10:03am: Mesec na zvezdi Gakruks(6,44 Škorpije) - posebno povećava mističnost, ali vreme duhovnog punjenja baterija, jakih predosećanja koje bi bilo dobro ispratiti na emotivnom i ličnom nivou.Dobro vreme kroz kontakte sa bankama, osiguravajućim kućama.U porastu infekcije disajnih organa, čuvati se.Na emotivnom nivou u povećanju patnja, brige, izvesna iskušenja i porast tajnih odnosa.Ipak i zbog blizine zvezde Kambalia i vreme lakog otkrivanja tajni, oštroumnih nastupa, snalažljivosti u završavanju poslovnih obaveza, ostavljanje jakih utisaka na saradnike.

foto/  Peonies&Paperclips.uk


20:40: Mesec u Škorpiji u trigonu sa Neptunom u Ribama na 12,08 u blizini zvezde Alfeka donosi vreme romantične, mistične, ali fizički jake energije, i vreme koje može biti značajno kroz važne emotivne susrete, upoznavanja, može biti povezan sa većom ljubavnom srećom, savetima, susretima, neočekivanim emotivnim okolnostima.Dobro vreme za kontakt sa drugim kontinentima, vodjenje dnevnika, kreativne poslove, posebno polje filma, muzika, poezije, plesa.Jako inspirativno vreme, ali vreme dubljih saznanja i povezivanja.

Astro -Vremeplov

foto/I Tunes/Apple

10.01.1945. rodjen je britanski muzičar i tekstopisac, koji je karijeru započeo davnih 60 godina, legendarni Rod Stewart u kardinalnom znaku Jarca sa podznakom u analitičnom znaku Device sa optimističnim Mesecom u Strelcu

10.01.1979. rodjen je filmski producent -Cash Warren u znaku Jarca sa Mesecom u Blizancima.

#currentmood# michaeljackson#


Natasa Paunovski



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski