недеља, 3. јун 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -3.06.2018


“Iskuliraj. Ne nerviraj se. Voli. Miri se. Praštaj. Osećaj. Plači. Smej se. Grli. Ljubi. Šetaj po kiši. Gledaj u nebo. Pevaj. Skači. Divljaj. Upoznaj ljude. Govori ćao i onome koga ne znaš. Radi bilo šta. Sve što ti padne na pamet. Život je jedan. Nema vremena...“ - Džim Morison


Mesec prelazi u znak Vodolije, znak velikih promena, slobode, pobune, demokratije, neograničenja i društvenih odnosa.Povoljan aspekt sa Merkurom u večernjim satima pojačava dobre vesti, jaku mentalnu stimulaciju, dobre ideje, odlične poruke neba.Vreme od 2am- do podneva mogu biti praćeni nešto nervoznijim aspektima i pojavom nesreća, tuča, ljutnjom, ljubomorom, naglim i nepredvidjenim dešavanjima usled lošeg aspekta Meseca sa tranzitnim Uranom iz znaka Bika, ali i konjukciji sa Marsom u Vodoliji..Danas nam je akcenat sloboda duše, govora, kreativnog i originalnog.Pobuna protiv autoriteta, ipak odlične ideje kroz finansije.Na emotivnom nivou poruka neba je“ ono što ne želiš sebi, ne želi drugima“.


OVAN: Ovnovima period od ponoći do podneva nudi druženja sa prijateljima, ali nešto pojačane pritiske i laku ljutnju, pa je važno da ako to osete smiruju strasti! Od podneva Ovnovi ulaze u lakši i mirniji period kada je potrebno da slušaju intuiciju i kreiraju nove stvari.Ovaj dan iako je nedelja –dan odmora idealan je da Ovnovi pokažu veću ažurnost i poslovnu produktivnost, nove ideje, promene u poslu, nove kontakte.Na emotivnom nivou za slobodne Ovnove mogućnost nepredvidjenih dešavanja koja mogu oscilirati od ozbiljne ljutnje i prekida do potpunog mira.Veoma povoljan dan za novac, kupovine, uredjenje stana, posebno kupovine tehničkih stvari.Period do podneva od ponoći traži manje impulsivnosti, nestrpljenja i lakše razumevanje razlika.Mogućnost jakih vizija i izuzetno genijalnih ideja koje Ovnovi lako mogu realizovati.Za lični napredak i okrenutost sebi važan period od 9-11h.Dobro vreme za izlete, brži ritam, zaljubljivanja.Ovnovi danas imaju dosta energije, a mogu imati mogućnost da pomognu drugima, da urade nešto veoma korisno.Neće im se dopadati da im drugi menjaju planove ali mogu se prilagoditi datoj situaciji.Danas mogu računati na dobre prilike preko posla.U toku noći pripaziti na pritisak, posebno predeo kolena i disanja.Odličan dan za izume, tehniku, sve vrste istraživanja, medija.Odlično vreme za fizičke promene, ulepšavanje.Ovnovima danas može prijati i rizik, ali mogu posebno biti motivisani proširenjem posla i novim kontaktima.

BIK: Bikovi koji danas rade trebalo bi da obrate pažnju na polje šefova i poslovnih autoriteta jer su mogući sukobi.Neće im prijati mešanje drugih, ali mogu imati i izvesne napore na porodičnom nivou.Opreznost sa strujom, ali i preporuka da danas malo obrate pažnju na ishranu! Jako srećan period kroz porodična putovanja i izlete, kontakt sa ženskim rodjacima, jako srećan period za renoviranje doma, prodaju/kupovinu nekretnina.Bikovi koji su u braku mogu imati prolaznu ljutnju u popodnevnim časovima, ali današnji dan je odličan za ljubav, porodicu, prodoične dogovore, čak i za zaradu, posebno za Bikove koji imaju privatni biznis.Opreznost kroz polje kože, posebno predela bešike je potrebniji u večernjim satima.Za slobodne Bikove mogućnot neočekivanih poziva i susreta, danas je lep dan za šetnju, životinje, kontakt sa prirodom, ali dosta plodan dan za karijeru.Biće posebno nervozni i osetljivi na kritike i nerazumevanja porodice, pa iz tog dela mogu imati neharmoniju i ljutnju.

BLIZANCI: Blizancima je jako osetljivo vreme do 4am kroz putovanja i saobraćaj , i preporuka opreznije vožnje.Vreme od 10h im donosi dobre prilike preko interneta, karijere i neočekivanih ličnih mogućnosti.Iako mogu biti skloni lakom trošenju novca, polje finansija može biti praćeno i dalje odličnim aspektom Venere i Rx Jupitera pa mogu računati na dobre mogućnosti, posebno Blizanci koji se bave trgovinom, prodajom, marketingom, javnim poslovima.Blizanci danas mogu biti malo više neorganizovani i skloni da ne mogu da postignu sve obaveze, pa je potrebno malo spustiti loptu.Vreme od ponoći do 19h im je posebno naklonjeno za emocije, ljubav, decu, kreativni rad, hobije, pedagogiju, važne posete.Posebno drugi deo dana je odličan za nove projekte, druženja, pokretanje većih poslova.Blizanci su danas posebno buntovni prema roditeljskom autoritetu, razlikama, pa mogu biti skloni sukobima zbog različitog mišljenja.Ipak, prijaće im energija dinamike, mogu biti krajnje duhoviti, snalažljivi i skloni dobroj unutrašnjoj ravnoteži, čak skloni iznenadjenjima.Na polju zdravlja preporuka je izbegavanju neumerenosti i maloj pažnji centru za ravnotežu.Danas je jako odličnim aspektom Venere i Rx Jupitera pa mogu računati na dobre mogućnosti, posebno Blizanci koji se bave trgovinom, prodajom, marketingom, javnim poslovima.Blizanci danas mogu biti malo više neorganizovani i skloni da ne mogu da postignu sve obaveze, pa je potrebno malo spustiti loptu.Vreme od ponoći do 19h im je posebno naklonjeno za emocije, ljubav, decu, kreativni rad, hobije, pedagogiju, važne posete.Posebno drugi deo dana je odličan za nove projekte, druženja, pokretanje većih poslova.Blizanci su danas posebno buntovni prema roditeljskom autoritetu, razlikama, pa mogu biti skloni sukobima zbog različitog mišljenja.Ipak, prijaće im energija dinamike, mogu biti krajnje duhoviti, snalažljivi i skloni dobroj unutrašnjoj ravnoteži, čak skloni iznenadjenjima.Na polju zdravlja preporuka je izbegavanju neumerenosti i maloj pažnji centru za ravnotežu.Danas je jako pozitivan dan za takmičenja, sport.


RAK: Rakovi su danas posebno zaljubljivi i mogu imati dan veoma jakih utisaka, ali veoma strasnih sastanaka i razgovora.Opreznost sa novcem, jer možete trošiti puno, potrebna je malo veća ekonomičnost ili organizacija.Ideje u punoj snazi i sklonost jakim snovima.Puno dodatnih poslova i promena planova.Manja osetljivost kičme i stomaka može biti uzrok i euforije i nestrpljenja u ranim jutarnjim satima.Manji problemi sa internetom, ali dosta trošenja energije na telefon neće danas prijati Rakovima.Opreznost sa pozajmicama! Na polju braka mirniji dan,sa prolaznim trzavicama oko finansija.Dosta kontakta sa bivšim ljubavima i prijateljima.Jaka sklonost sećanjima i pronalasku stvari koje su dugo su stajale u ormaru, starim kutijama, podrumima.Pojačanost nesanica od 4am.Iako Rakovi deluju zadovoljno, potrebnija im je veća podrška prijatelja i imaju jaku vibraciju osetljivosti, pa mogu menjati raspoloženje iz sata u sat.Srećan period za decu.Rakovima danas treba mir i manje rada.

LAV: Lavovi danas mogu blistati kroz javne poslove, izgled, medjutim malko trebaju obratiti pažnju na partnerske odnose jer tu može biti jako velikih tenzija i pojačanih konflikata.Napori i neočekivani problemi mogući kroz ortačke odnose, zakon.Na polju zdravlja treba paziti na alergije i sitnije probleme sa disajnim organima.Na polju ljubavi nepotrebna samoispitivanja mogu doneti dodatne nesporazume, a roditelji ovog znaka mogu biti skloni opterećenjima oko dece.Posebno Lavovi koji su u braku danas trebaju da miruju, iako mogu imati i neočekivane novosti preko voljenih osoba u vezi njihovih poslovnih statusa.Stresniji period može nositi nemire kroz posao, kao i veća fizička trošenja.Lavovi danas mogu imati podršku rodjaka, prijatelja, povoljne aspekte preko polja poklona, prijatelja, dok studenti ovog znaka moraju malo uvesti disciplinu jer se danas ne mogu osloniti na sreću.Lavovi danas mogu imati veoma turbulentan dan kada se sreća i tenzije mogu poklapati, ali mogu dobiti veoma važne poruke neba.


DEVICA: Device danas mogu biti na udaru zbog pada energije, ali pojačane destrukcije koja se može osećati preko polja posla, karijere, društvenih odnosa gde može dolaziti do napetosti kroz komunikaciju, svim vrstama dogovora jer ništa neće ići po planu kako Device inače vole.Poseban pad energije, pojačan bes može se osećati od ranih jutarnjih časova.Ipak na emotivnom nivou vreme od ponoći do 20h može biti veoma naklonjen i nositi veću privlačnost, neočekivane emotivne promene, ali i mir i podršku Devicama koje su u braku.Device koje danas rade neće znati šta pre da završe jer mogu imati dosta dodatnih obaveza.Device danas posebno moraju obratiti pažnju na zdravlje, jer može biti porasta mučnine, nesvestica, povreda, pojačanih kardivaskularnih problema.Device danas trebaju da traže pomoć.Iako su navikle da se oslone na sebe, danas trebaju da uspore ritam i traže pomoć.Kontakt sa vodom,ali brzina, nove stvari im može pomoći usmerenju psihe.U povećanju i neočekivane poslovne ponude.Bežati od gužve i ići ka mirnim mestima.Obratiti paznju na papire, sta potpisujete, sitniji novac.


VAGA:  Vage mogu biti danas veoma aktivne i sposobne za velike preokrete.Emotivno sklone krajnostima i rešavanju situacija.Mogućnost neočekivanih ljubavi na prvi pogled, ali Vage koje duže vreme prolaze težak period i dan konačnih rastanaka.Roditelji ovog znaka posebno će danas imati mnogo posla.Pozitivno vreme za sport, takmičenja, berze, kladjenja.Na bračnom planu dosta stresa i neočekivanih okolnosti preko finansija.Od 11h povoljno vreme za putovanja, obrazovanje.Večernji sati za koncerte, izlaske, pozorište, važne društvene dogadjaje.Može biti neočekivanih okolnosti preko prijatelja.Na polju zdravlja pripaziti malo na imunitet, najviše predeo peta i sinusa.Vagama je danas dosta brz emotivni dan praćen većim odlukama.Mogu biti posebno kreativne i odlični pedagozi.Mogu odlično povezivati druge i imati spasonosna rešenja.Analitičnost, sumnje i opterećenje narednim danima treba izbegavati.



ŠKORPIJA: Škorpija rani jutarnji časovi do 11h mogu doneti dobru zabavu i odlično raspoloženje, ali i pozitivne finansijske mogućnosti i poklone.Vreme od 11-15h može doneti nemir, lošiju komunikaciju, sporije budjenje i dezorijentisanost.Kasni večernji sati mogu doneti usporenost, melanholičnost i jak umor.Ovo je odličan dan za učenje, susrete sa dragim ljudima, ali može doneti brige ili nešto lošiju komunikaciju sa starijim osobama.Mogućnost pojačanih migrena i osetljivosti psihe.Posebno je bitno danas izbegavati brzu vožnju, preticanja, fizička veća trošenja jer to dodatno može doneti opterećenje.Odličan dan za sredjivanje ličnih dokumenata, potpisivanja,kratkotrajna putovanja, kontakte sa inostranstvom, sve vidove humantiranog rada i medicine.Na emotivnom nivou vreme jake fizičke povezanosti sa osobama iz prošlosti pomešane sa unutrašnjim strahovima.Mogućnost naglih upoznavanja sa novim osobama u noćnim satima.Dosta sms poruka, neočekivanih poziva, dobrog raspoloženja ali pri kraju dana i psihološke osetljivosti kada treba izbegavati mentalno naprezanje.Posebno osobe koje imaju problema sa vidom trebaju danas obratiti paznju.


STRELAC: Strelčevi mogu danas započinjati više stvari odjednom, ali mogu imati problema sa vremenom i završecima.Pojačan apetit, opuštenost, ali potreba za porodicom, dosta planiranja budućih putovanja i stvari sa kumovima i prijateljima može im prijati.Telefon ich može posebno iscrpljivati.Bilo bi dobro izbegavati brzu i masnu hranu, jer danas posebno mogu biti skloni gojaznosti i osetljivosti jetre.Može dolaziti do prolaznih trzavica oko auta, kompjutera i slanja emailova.Ipak, na emotivnom nivou mogu se osećati mnogo rasterećenije od 16:30 nego prethodnih dana, a od tog vremena mogu očekivati na veću opuštenost i bolje mogućnosti preko zarade, ili finansijskih dogovora.Strelčevi će danas biti dosta vezani za rodjake, prijatelje, ali mogu obećavati ono što prosto fizički ne mogu da stignu.Mogu imati neplanirane manje kupovine, ali mogu biti skloni posebno lakom učenju.Roditelji ovog znaka posebno danas mogu biti skloni većem trošenju i davanju svojoj deci, ali otkrivanju važnog talenta kod svoje dece.Iako Strelčevi idu jedan korak napred, tri nazad, danas mogu osetiti izvesna olakšanja.

JARAC: Jarčevi iako uvek istrajni i realni, danas malo mogu biti u fazi da ih sve nervira i da malo teže kontrolišu i emocije i reakcije i da će im biti malo teže da pronadju ravnotežu.Imaće utisak da se daju a da ne dobija povratnu reakcije, ali i da nemaju dovoljan autoritet i status, pa mogu biti skloni povlačenju, ali i nervoznim reakcijama.Posebno se mogu teže uklapati  u svakodnevne standarde i mogu imati jako puno emotivnih nedoumica.Izvesna neodlučnost može im praviti smetnje.Na plju zdravlja unutrašnje nezadovoljstvo može pojačavati mogućnost temperatura i pojačnih prehlada, kao i jakih upala.Mladji pripadnici ovog znaka moraju izbegavati rivalitet, ali i brzu vožnju, kao i nezrele reakcije.Jarčevima danas može prijati kuvanje, razni korisni hobiji, meditacija i izolacija od porodice.Iako im intuicija može prilično „ raditi“ mogu kroz ceo dan biti pritisnuti nepravdom i lošim reakcijama drugih.Može im jako dobro ići pisanje, kreativni i javni poslovi, ali mogu osećati da nemaju dovoljnu podršku.Puno vaganja i oscilacija moguće na emotivno –partnerskom nivou.Mogućnost manjih prihoda.


VODOLIJA: Vodolije su danas u centru pažnje i zbog ulaska Meseca u njihov znak pa mogu biti veoma razigrane, iako nešto temperametnije, ali definitivno okrenute velikim ličnim promenama, prijateljima, popularne i okrenute novom ciklusu gde mogu pokazati i preneti nešto sasvim novo zu svoju nesporednost i maštovitost.Vodolije neće danas zaobići gužva, trčanje sa kraja na kraj, držanje telefona i pisanje svega što treba da završe, ali će biti srećne i raspoložene da probaju nešto novo.Vreme od 1-4am može biti malo otežanije starijim osobama u ovom znaku( osećaj gušenja, nesanice).Danas je pozitivan dan za dom, porodicu, druženja sa prijateljima, ali važne proslave i slavlja.Na polju zdravlja trebalo mi malo pripaziti na hormone, posebno želudac!Puno nepredvidjenih poslova, ali i dosta brige i okrenutosti roditeljima.Generalni savet: samo polakoJ).



RIBE: Ribe i dalje drže dobru organizaciju izmedju porodice, posla i prijatelja, ali sve bitnije stvari mogu odraditi u popodnevnim časovima jer im treba mali predah od kompletne jurnjave i gužve ovih dana.Sanjaju odmor, ali i rasterećenje od kuće, dece, obaveza.Na emotivnom nivou danas mogu biti posebno senzibilne i sklone otvorenijim razgovorima, iskrene u tome da opuste neke odnose, ili da se potpuno povlače od onog što im se ne dopada.Ribe koje su porodične posebno danas mogu računati na pregršt obaveza.Vreme od 10-14h posebno može doneti odlično vreme za vežbanje, veće nabavke i kraće kafe sa prijateljima, kao i važne poslove kroz dom.Odličan dan za estetske usluge, kao i veće društvene dogadjaje.Ribe danas moraju obratiti pažnju na saobraćaj i da manje troše energije na duge telefonske razgovore.Trebalo bi danas obratiti pažnju na finansije, jer mogu biti sklone preterivanju.Posebno srećan dan za odmore i kontakt sa vodom.Odličan dan za poslovno –porodična putovanja, sredjivanje dokumentacije u inostranstvu, posebno polje obrazovanja, trgovine.Ribama je današnji dan odličan za poslove selidbi, nekretnina, transporta, izdavastva i umetnosti.

Dnevnu dozu Lune možete pratiti na sajtu www.svetplus.com



Astro -Vremeplov





Na današnji 3.06.1986, rodjen je i reket broj 1, Rafa Nadal.Nadal je rodjen u vazdušnom znaku Blizanaca.Podznak je smešten u nešto rezervisanom, pronicljivom emotivno dubokom znaku Škorpiona koji ukazuje na mističnost, psihološku spremnost, ali vrlo naporan put do uspeha.Opozicija Sunca i Saturna je znak da od malena nije sve išlo lako, iako samo tako izgleda.Taj aspekt može doneti njegovog trenera i strica Tonija koji mu je "drugi otac", ali disciplinu sa kojom se stalno mora suočiti da bi bio prvi, kao i često opterećenje na javnom medijskom nivou..Saturn pravi opoziciju sa Suncem našeg Novaka Djokovića i zbog toga njih dvojica uvek mogu igrati veoma druge i mukotrpne mečeve, ali mogu biti i najveći " rivali".Ipak nevezano za tenis, Rafa je jedan zreo i odgovoran mladić koji teži da postiže nedostižno.Vrlo dobro čuva svoj privatni život, ali može biti i vrlo posesivan kada voli.Uticaj majke na njegov život je vrlo bitan.Sigurno je teško doživeo razvod roditelja gde stalno postoji tenzija(Venera u raku u opoziciji sa Marsom u jarcu).Sklon hroničnim problemima sa zglobovima i kolenima, ali trpljiv.Iako je Rafa u periodu blagog uspona, nesigurnost je nešto što mu uvek može smetati posle težih teniskih mečeva.Vrlo mu je bitan odmor, devojka i sloboda.Voli da troši i obožava druge sportove.Vrlo je romantičan iako dobro prikriva svoje emocije.Njegovo umeće je upornost, samodisciplina i istrajnost koja mu pomaže da se drži na dobrom balansu.Vrlo je human, sažaljiv i voli ljude, more.Može da bude i sujeveran što se vidi na terenu, ali on to doživljava kao neki svoj pozitivni ritual koji mu daje trenutnu snagu na terenu.Ima mogućnost da naglo udje u brak, ali bude veoma brižan otac.Postojaće mogućnost da neko od njegove dece nastavi njegov talenat.U svakom momentu zna ko su mu prijatelji.Biće tu i padova, i uspona, pokretanja starih povreda, ali će mu podrška porodice može pomoći da pobedjuje i bude zadovoljan svojim rezultatima..Nadal je primer hrabrog viteza sa jakim emocijama i izuzetnom psihološkom snagom.Ono što ga povremeno slabi može biti sujeta ili poraz, koja može biti normalna za jednog profesionalnog sportistu.Ne prijaju mu novinari.Učenje stranih jezika mu je predstavljalo veliki problem, ali s obzirom da pripada znaku koji brzo uči, to neće biti velika prepreka za dalje.Nadal je veoma maštovit, veoma vezan za svoje poreklo i sigurno da će po isteku svoje velike teniske karijere pokrenuti neki samostalni biznis koji će mu doneti da se potpuno opusti i dočeka lepu starost.

3.06.1925. rodjen je filmski glumac Tony Curtis u znaku Blizanaca sa podznakom u Raku I Mesecom u Vagi.Pripadao je omiljenim glumcima svoje generacije, a posebno poznat po filmu” Neki to vole vruće”, Spartak”

3.06.1950. rodjena je sjajna pevačica,tekstopisac I producent, dobitnica Gremija-Deniece Williams u znaku Blizanaca sa podznakom u Raku I Mesecom u Jarcu.
3.06.1906 rodjena je plesačica, glumica, ali ambassador Unicefa, I veliki borac protiv rasnih pitanja –Josephine Backer u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici I Mesecom u Devici.
3.06.1982. rodjena je svetska I olimpiska šampionka, skakačica Jelena Išinbajeva u znaku Blizanaca sa suptilnim I intuitivnim, ali jednako borbenim Mesecom u škorpiji.


3.06.1963. u Beogradu, rodjena je pozorišna I filmska glumica –Anica Dobra u znaku Blizanaca sa miroljubivim Mesecom u vagi koji uz Veneru u biku ističu njenu lepotu, ali mladolikost.Konjukcija Marsa I Urana u devici ukazuje na poslovne veće prilike na nemačkom govornom području, ali izuzetnom profesionalcu I perfekcionisti uz srećan Jupiter u ovnu.Merkur I Venera u biku povećavaju ženstvenost, hedonizam I sklonost komforu.





Astrolog Natasa Paunovski



субота, 2. јун 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -2.06.2018


Mesec će tokom celog dana boraviti u znaku Jarca podsećajući da obaveze ne mogu da čekaju,ali da danas ne smemo ništa raditi na brzinu.Ipak, pred nama je danas magičan aspekt Venere u Raku i Neptuna u Ribama koji donosi zaljubljenost, jake umetničke potencijale, neočekivane ali plodne mogućnost, ali i poklone neba u vidu duhovne snage.Danas je posebno dobro meditirati, biti umeren u svemu, i izbegavati preterivanje, jer to može doneti bezpotrebne veće probleme.Mesec će u većem delu dana biti u praznom hodu, što može odložiti odredjene sastanke, posete, putovanja i obaveze.




OVAN: Ovnovima malo stresniji može biti period od 9-15:30 kada mogu biti skloni da moraju da budu strpljiviji, jer će im se planovi menjati, mogući sitniji kvarovi, pojačan stres i manja nervoza u organizaciji.Trebalo bi izbegavati impulsivne i nagle odluke u tom periodu! Period od 21:20 do ponoći može doneti male trzavice oko dece, posla, autoriteta i osećaj umora pa je dobro u to vreme ako možete da punite baterije i udovoljite sebi.Nepovoljnosti moguće preko saobraćaja, potpisivanja, dokumenata, pojačana rasejanost, nerazumevanja kroz govor, pojačane prehlade, konfuzija i loša organizacija.Obratite pažnju da sve radite polako i koliko možete.Pratite intuiciju posebno na finansijskom –emotivnom nivou jer vam može pomoći da izbegnete danas i neke nepotrebne troškove i prolazne konflikte.U suštini, dan donosi da možete završiti puno korisnog posla, ali da danas može biti izvesnog kašnjenja.Stres, apatičnost, meteropatske promene, glavobolje i osetljivost pritiska mogu biti problemi.Ovnovi koji su u braku mogu računati na veće strpljenje i pomoć voljenih osoba.Odgovornost kroz decu, povoljne kreativne sposobnosti, ali loša koncentracija mogu pratiti današnji dan.Ovnovi se posebno danas moraju čuvati popustljivosti i loše emotivne procene, moguća razočarenja.Veća briga o ličnim stvarima potrebna, kao i parkingu.Danas ako je moguće trebalo bi izbegavati veće kupovine, osim da se radi o polovnim stvarima.Poruka dana“ ne budite rob stvari“ i opustite se u vikendu.

BIK: Bikovima je vreme od podneva idealno za porodične izlete, zaposlenje, finansije, odmore, nekretnine.Zbog Meseca u praznom hodu posebno Bikovima koji imaju poslove sa inostranstvom mogu očekivati usporenja.Studenti ovog znaka danas mogu imati manjih problema i osećati nesigurnost.Danas je važno uključiti upornost i istrajnost, ali tražiti pomoć.Opreznost na carinama, moguće gužve i duža čekanja.Podrška dolazi od starijih bliskih osoba.Mogućnost neplaniranih obaveza kroz porodicu( promene plana)koja vam može poremetiti dnevne obaveze.Posebna preporuka da danas izbegavate kladjenja, igre na sreću, posebno davanje novčanih pozajmica! Na emotivnom nivou posebno Bikovi koji su u dugim vezama i braku mogu računati na srećne okolnosti.Srećan dan za izlaske pored vode,koncerte, neko opušteno veče sa prijateljima,jer posebno u večernjim satima će vam trebati da ne mislite na posao i dnevne obaveze.Zdravlje –dobro.Odličan dan za alternativnu medicinu, zdrastvene preglede ili psihoterapiju.Bikovi koji se bave sportom trebaju biti više motivisani i skloni da se ne predaju posle prve prepreke.Dan pun komunikacije, ali bacanja jednog većeg problema koji stoji duže.

BLIZANCI: Blizancima je danas pozitivan dan za obavljanje ličnih obaveza, dan koji im donosi sreću, posebno srećne momente od 20-22h kada mogu ocekivati i značajne dogovore, sastanke i bitne promene.Blizanci jedino trebaju obratiti paznju od 23h kada su moguce brige, zatišja, emotivna udaljavanja ili nesporazumi.Odlican dan za finansije, imovinu, kupovinu.Pozitivan dan za putovanja, dogovore, dan koji nosi odlične ideje i snalažljivost.Ipak, Blizance neće moći da se skocentrišu za jednu obavezu, pa je potrebno da tokom celog dana budu strpljiviji da sve rade korak po korak, jer mogu biti skloni da kasne i sve rade u pokretu menjajući obaveze drugih.Danas je potrebno ipak da gledaju na sat.Blizanci koji su u braku mogu biti skloni prolaznoj nervozii nerazumevanju.Na polju zdravlja pripaziti na imunitet, izbegavati poroke.Čuvati se lažnih prijatelja ili velikih obećanja u popodnevnim satima! Izbegavati polje politike i berzi! Nešto sporiji dan kroz polje banaka.Srećno vreme kroz druženje sa rodjacima i poslove vezane za zemlju.


Rak: Rakove može danas mučiti posao, ali mogu nailaziti na probleme sa kostima, zubima, kičmom.Bilo bi dobro da danas izbegavaju teže fizičke poslove! Popodnevni časovi mogu doneti osetljivost kroz bračne i porodične odnose, prolazne depresije ili okrenutost prošlosti, nostalgiji i nagle oscilacije raspoloženja.Večernji sati odlični za druženje sa prijateljima, internet i naglu euforiju.Iako Rakovima danas nije loš dan za ljubav, poseban akcenat je na komunikaciji koja može doneti niz nesporazuma, povlačenja i tvrdoglavih poteza, zbog toga bi bilo danas pametno da prave kompromise.Sitnije brige moguće oko dece, kao i više obaveza oko roditelja.Ono što Rakovima može ići su ideje, sklonost da drugima pomognu, danas mogu biti odlični posrednici, kao i savetnici što ih može činiti srećnim.Rakovi koji planiraju danas odmore mogu imati podršku zvezda.Studenti ovog znaka mogu računati na odlične aspekte.Lep trigon Venere i Neptuna može im doneti sjajne kreativne mogućnosti, bolju disciplinu na polju ishrane, ali i odlične mogućnosti preko polja inostranstva.Slučajni susreti, stalna sklonost prevelikoj savesti, prevelika odgovornost traže da se Rakovi ipak malo opuste.Kontakt sa prirodom im danas posebno može prijati.Izbegavati kontakt sa osobama iz prošlosti koje su vas povredile jer posebno jutarnji časovi mogu doneti jače strahove i blokade.Dišite i govorite sebi“ Biće sve dobro“.

LAV: Lavovi danas mogu biti jako uvredljiviji, skloni nepopustljivosti i neprilagodljivosti.Potrebno je da verujete danas više u sebe!Ipak, mogu imati super ideje kako da zarade ili plasiraju svoje ideje.Pojačana sentimentalnost i sklonost lakim suzama.Iako mogu biti genijalni po pitanju poslovnih aktivnosti, potrebno je danas malo usporiti ritam i izbegavati naglost i brzinu, jer možete imati dosta problema sa medjuljudskim odnosima! Danas vam neće prijati duga vožnja, čekanje u redu, posebno avio –saobraćaj.Pripazite malo na kičmu, posebno disanje, grudni koš i stres jer možete sami uticati na preosetljivost.Pokušajte da lakše razumete potrebe svoje dece, probajte da budete manje kritični i skloni kontroli, pustite da stvari idu laganije!Ukoliko planirate poslovna putovanja ili nove poslove ostavite to za narednu nedelju i trudite se da završite samo sitnije poslove danas.Radite na sebi, umirujte sebe, jer neka pojačana tenzija praćena nepotrebnom unapred brugom može biti otvorena preko polja dece, ljubavi, ali i poslovnog završetka/početka novih poslova.Preporuka je manjeg fizičkog forsiranja i većeg odmora ako je moguće.Dobar dan za popravke, pravljenje od starog ka novom, kuvanja koje vas može smirivati i uredjenja doma.Trudite se da danas izlazite više medju drage ljude jer će vas to rasteretiti.Izbegavajte da razmišljate o rokovima, jer to može doneti osećaj još većeg stajanja u mestu i tenzije u sebi.Pokažite svoju kreativnost kroz samostalne i porodične poslove!


DEVICA: Devicama je danas jako energetski i mentalno dobar dan za karijeru, pokret, i mogu imati motivaciju da rade više poslova odjednom.S obzirom na prazan hod, potrebno je da se organizuju, ali da ne preteruju u kontroli i perfekciji.Njihova mudra i temeljna priroda može biti inspiracija drugima, i posebno se mogu pokazati jakim kada su potrebne brze reakcije.Jaka okrenutost deci, starijim osobama i sklonost da pomognu drugima doneće dobru energiju.Posebna sklonost odličnim zapažanjima i poslovnom napretku otvorena od podneva od 10:30-18:30 kada mogu završiti sve što su planirale.U jutarnjim časovima mogućnost osetljivosti genitalija i problema sa alergijama.Opreznost sa lekovima potrebna ceo dan.Device će danas biti veoma prodorne, ubedljive, sklone da povedu masu, da odlično prepoznaju momenat za velike odluke, ali sklone da nešto menjaju kod sebe( može biti i fizički).Kontrola emocija, povremena zahladjenja i udaljenost zbog obaveza moguća.Večernji sati mogu doneti mali pad energije, ali emotivne izazove.Ovo je povoljan dan za obrazovanje, finansijske promene kroz inostranstvo, pedagogiju, gradjevinske i ekonomske poslove.Na polju saobraćaja potrebnija bolja koncentracija u večernjim satima.Subota je odličan dan za grupne poslove sa porodicom( završetak starih poslova), ali i druženja sa prijateljima koje nisu videli dugo.Device će danas sve kontrolisati i možda razmišljati dublje sve sektore, ali mogu se pokazati izuzetno zrelim i produktivnim.Nedostajaće im spontanost i emotivna opuštenost, pa je preporuka da se malo opuste i puste da stvar idu u pravcu kako je to dato.Danas mogu računati na dobre aspekte kroz papirologiju i potpisivanja.

VAGA: Vagama vreme od 13-18h može biti veoma važno kroz novosti i veoma bitna dešavanja kroz emocije.Vage su malko ranjivije, osetljivije i treba im veća potvrda i samog rada, posebno emocija.Ipak, u vremenu od 13-18h mogu odraditi dosta korisnih stvari ili nečeg što je dugo stajalo.Neće im prijati kritika, a danas mogu čak i uštedeti novac.Vage koje planiraju važna putovanja, kao i Vage koje imaju privatni, posebno porodičan posao mogu računati na bolje uslove od 15h.Biće poslovne borbe, kao i stalnog sukoba izmedju razuma i emocija, povremene zamišljenosti, medjutim Vage mogu danas i pokazati praktične rezultate.Na polju zdravlja pripazite na ishranu, posebno polje ruku, ramena.Na emotivnom nivou može biti unutrašnjih previranja izmedju prošlosti i sadašnjosti, medjutim slobodnim Vagama danas mogu dolaziti prilično iznenadjujući aspekti naglih upoznavanja i fizičkih povezivanja.Komunikacija im može ići nešto sporije u odnosu na pisanu reč.Dobar dan za pravne procese ukoliko nešto tek započinju.Posebna preporuka za Vage koje su u braku da izbegavaju svadljivost u okviru porodičnih odnosa jer tu mogu potrošiti samo energiju a ništa ne mogu promeniti.Vaga bi danas prijala voda, odmor, kreativni rad i meditacija.Odlično vreme za takmičenja, kao i sve vrste finansijskih investicija i transakcija.Vage posebno u ljubavi danas treba da prate svoje jako šesto čulo koje im može pomoći da lakše razumeju svoje srce.

ŠKORPIJA: Škorpije danas posebno mogu biti borbene, ali posebno moraju paziti na govor, reči, posebno saobraćaj u periodu od 14-17h, kao i na emocije u periodu od 22h jer tu može biti konflikata i pojačanih briga oko porodičnih odnosa.Ipak Škorpije će u popodnevnim časovima imati mogućnost veoma važnih novosti i nekog dobrog dogadjaja koji će im dati snagu regeneracije i uspeh.Relacija okruženje, rodjaci, komšije može ih posebno opterećivati, kao i prethodne veze.Emotivno ovaj dan može biti ispunjen jakim udvaranjem i stalnim pozivima i susretima, ali Škorpije mogu biti sklone da testiraju teren i da se podsvesno sumnjičavo plaše ponovnog pada.Zbog toga se mogu držati po strani, pomalo distancirane.Odličan dan za poslovne pregovore, veće poslove u domu, proslave.Škorpije će imati utisak da idu čas korak napred, čas nazad i da im se dešava neki „ čudan karmički period“, ali iz današnjeg dana mogu povući dosta poruka.Povoljan dan za zaradu, ali im novac može prolaziti kroz ruke.Na polju zdravlja akcenat je na koncentraciji, ali čuvanju psihe.Vreme odlične mentalne stimulacije i lakog dolaska do istine.Mogućnost važnog porodičnog dogadjaja.

STRELAC: Iako Strelčevi danas mogu biti puni nadahnuća, inspirativni, potrebno je da obrate pažnju na finansije, dogovore jer može biti blokada ili odlaganja obaveza.Ako primetite da nešto ne ide po planu, potrebno je da to ostavite za naredni povoljan period jer možete samo potrošiti mnogo energije.Takodje, treba izbegavati danas sve vrste pozajmica, ali i ličnog dokazivanja.Odlično vreme za talente, dom, porodicu, hobije, ali na emotivnom nivou može biti naglih ushićenja i dešavanja posebno u večernjim satima.Zdravlje dobro, samo čuvajte mentalnu energiju za neke konkretnije stvari.Danas su mogući neočekivani susreti i sve što bude išlo planirano biće u drugom planu, pa se okrenite spontanosti.Probajte da danas izbegavate bilo koji veći vid zračenja, korišćenja mobilnog ili interneta jer na tome možete samo gubiti vreme.Okrenite se sebi, svom telu, stvarima za koje niste imali vremena, organizaciji narednih poslovnih dana, ili organizaciji budućeg odmora.Danas je potrebno se odmarati od većeg mentalnog rada.Fizički poslovi vam mogu prijati, kao i sport, priroda, životinje, pa se trudite da iskoristite vikend za neke svoje male stvari koje vas ispunjavaju.Srećno vreme za porodicu, brak, decu.Okrenite se duhovnom, manje materijalnom jer vas to može danas sputavati.Izbegavajte velika planiranja, okrenite se prirodnom, socijalnoj strani.


JARAC: Jarčevi iako pod malo većim ličnim pritiskom ipak danas mogu pokazati jaču volju, ambicije, i uz veće napore mogu imati mogućnost ličnog i profesionalnog napretka.Ono što se preporučuje da se izbegava je samokritičnost, nedovoljna hrabrost jer će vam to danas trebati na emotivnom nivou.Malo veća osetljivost na emotivno –bračnom nivou otvorenija u toku dana, pa će biti potrebno veće razumenje i strpljenje posebno u odnosima sa porodicom.Jarčevi koji su posebno završili skoro veze, mogu danas imati jako velike oscilacije.Pozitivan dan za učenje, da probate nešto novo, da imate neplanirane izlaske sa prijateljima, da završite nemoguće.Na polju finansija potrebno je malo više uzdržanosti i skromnosti, jer današnji dan može doneti da ne treba rizikovati.Ipak mogućnost nagle i neočekivane pažnje i poklona može biti otvorena.Odlično vreme za muziku, pisanje, biznis, lošiji za polje nekretnina i poslovnih i ličnih planova kroz inostranstvo, takodje za pravne i administrativne poslove.Dan dobre organizacije, ali i mira da se opustite.Na polju zdravlja pripazite na zglobove, glavu, najviše na genitalije i organe za varenje.

VODOLIJA: Vodolijama je danas jako brz dan i mogu pokrenuti puno novih stvari.Ipak, preporuka je da ne žurite i da dobro sve snimite koliko možete i kad, posebno kroz polja koja ne zavise direktno od vas.Unutrašnja sigurnost, ali potreba za pokretom i nešto novo je ono što vam može puno značiti.Možete biti zainteresovani za istoriju, stare stvari, ali odlaziti i na mesta koja dugo niste posećivali.Ima mogućnosti za veoma značajnim ličnim dogadjajima posebno preko poslovne strane.Idealno vreme za proslave, rodjendane, svadbe.Pazite na želudac, grudi, izbegavajte danas jaku i previše začinjenu hranu! Odličan dan za odlazak u mirnija i manja mesta, kontakt sa planinama, selima, vikendice.Odlično vreme za selidbe, ali i sredjivanje starijih nekretnina, razne vrste adaptacija.Poslovno ovo može biti veoma dinamičan dan iako praćen i pojačanim pritiscima u prepodnevnim satima.Mogućnost odlaganja obaveza sa prijateljima zbog posla, ali i mogućnosti odredjenih odlaganja na polju obrazovanja, dokumenata, emailova.Ipak, Vodolije su danas vodje ostalim znacima i mogu pokazati izuzetnu neustrašivost i motivaciju.Na emotivnom nivou mogućnost veće prekretnice.

RIBE: Ribe danas imaju izuzetan dar da prepoznaju prioritete, ali da promene život ljudima oko sebe, ali mogu imati i „ moć“ inspiracije, privlačenja, ali jake duhovne tolerancije.Ribe posebno danas mogu imati jak predosećaj za porodicu, koju bi trebalo pratiti.Iako su poznate kao flegmatičnije, danas mogu biti posebno skocentrisane za konkretne važne stvari, ali sklone da mogu pomoći i drugima.Posebno Ribe koje se bave zakonom, imovinskim, porodičnim biznisom mogu biti jako napredne.Na emotivnom nivou danas mogu osećati mir, skocentrisanost na stalne obaveze oko dece, ali pozitivan elan.Ribe koje su same mogu dobiti odredjene poruke i mogu imati mogućnost da se pokrenu.Ono što Ribama danas neće prijati su nagle vremenske promene i gužve u saobraćaju, pa je preporuka da budu ažurnije do 15h a posle toga vreme odvoje za porodicu.Danas može biti dobar dan za obnovu nečega ili pomirenja.Na polju zdravlja mogu očekivati veselost, ali osetljivost nervnog sistema i dalje neispavanost, pa ako je moguće trudite se da se dobro naspavate ovaj vikend.Mala opreznost sa strujom potrebnija je danas.Povoljan dan za veću pomoć prijateljima.

Dnevnu dozu Lune možete pratiti na www.svetplus.com

Astro -Vremeplov

2.06.1972. rodjen je američki glumac Wentwort Miller( glavni glumac serije “ Prison Break”)u znaku Blizanaca sa Mesecom u znaku Vodolije.Ovaj sjajan glumac je pokazao poseban talenat u seriji koji smo svi pratili, a njegov Mesec u trigonu sa Uranom ukazuje da nema predrasude, da ima široko srce, da je veoma društven I da teži slobodi I opuštenosti.Venera I Mars u raku ukazuju na sentimentalnu prirodu I jaku vezu sa porodicom, s obzirom da potiče iz veoma mešovitog braka, ali česte emotivne konflikte I unutrašnju nervozu( Venera u opoziciji Jupitera).Veoma je muzikalan iako taj talenat nije iskoristio.Loš aspekt Saturna I Neptuna ukazuje na alergije.Wenwort Miller je dobar momak iz kraja, veoma veliki nostalgičar, ali neko ko se često bori sa tradicionalnim ograničenjima.Okrenut je dosta prošlosti, knjigama, okruženju u kojem je odrastao, ali bez obzira na uspeh koji je postigao on je “ skroman momak iz kraja” I tako će I ostati.

2.06.1222 osnovan je grad Ultrecht- glavni grad holandske provincije, rodjen u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici sa Mesecom u ribama, pa odiše mirom, blagostanjem.Utreht je 4 grad po veličini u Holandiji, a poznat je I po najvećem univerzitetu.

2.06.1929. rodjen je pozorišni I filmski glumac –Marko Todorovic, u znaku Blizanaca sa Mesecom u ovnu što ukazuje na njegovu otvorenu, energičnu prirodu, jak temperament što smo mogli videti u mnogim njegovim ulogama, posebno u ratnim filmovima.Merkur u blizancima u opoziciji Saturna nosili su umeće za komedije( “ Žikina dinastija”.

2.06.1990. u Kragujevcu rodjena je mlada glumica Nevena Ristić u znaku Blizanaca sa dopadljivim Mesecom u vagi.Ova mlada glumica koja je već osvojila publiku ima izuzetnu oštroumnost, prodornost I temeljnost u radu pa odiše zrelošću, a pred njom su tek velike uloge koje će pokrenuti trajnu karijeru posebno od 2017,2020 kada će biti u centru pažnje.Poznata po ulogama u seriji” Cvat Lipe na Balkanu”, Vojna Akademija”.

#currentmood#columbiana#

 Nataša Paunovski

петак, 1. јун 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -1.06.2018


Naučite da čekate, jer je željama potrebno da nađu put do ostvarenja.“
Džordž Harison






Prvi dan  meseca Juna donosi energiju odgovornosti, samokritičnosti i kontroli emocija pod uticajem Meseca u Jarcu, ali veoma srećnom mentalnom aspektu Merkura u Blizancima i Marsa u Vodoliji koji podstiče promene, pokret, hrabre poteze, rizike koji mogu imati veoma dobar efekat, kao i blagosloven aspekt Venere u Raku i Retrogradnog Jupitera koji donosi sreću kroz ljubav, povoljne finansijske transakcije, veće zadovoljstvo.Jaka vera,izdržljivost, potreba za zaštitom drugih, vrlo intezivne emocije, ali opreznost jeste poruka neba da je strpljenje danas vaš prijatelj.


OVAN: Jaka mentalna stimulacija, puno pokreta, novosti, posebne mogućnosti na finansijskom planu.Iskoristite svoj šarm, jer možete pozitivno uticati na okruženje.Iako danas možete imati veće odgovornosti i pritiske na poslu, možete imati priliku da pokrenete nešto što ste dugo želeli.Odličan dan za sport, druženja, hobije.Moguća manja kašnjenja u prepodnevnim časovima, kao i osetljivost na autoritete.Potrebnija opreznija vožnja u večernjim satima.Veoma pozitivan dan za porodicu i imovinske poslove, zaradu.Pokažite spretnost, jer možete danas biti veoma efektivni i originalniNa polju zdravlja osetljivost glave, zuba i reumatskih problema.Ovnovima neće prijati saveti i mešanja sa strane i mogu najbolje samostalno završiti veći deo obaveza.Mogu brinuti više za roditelje ili osećati veća ograničenja kroz odnos sa roditeljima.Na emotivnom nivou slobodnim Ovnovima ovo može biti srećan dan za upoznavanja, dok Ovnovima u braku vreme koje donosi dobru podelu obaveza.Odličan dan za ortačke poslove, ali u večernjim satima treba obratiti pažnju na koncentraciju u saobraćaju i dokumenta.Ipak dan plodne i veoma produktivne energije koji donosi i mogućnost obnove starih kontakta.


BIK: Bikovi mogu imati odlične ideje kroz zaradu, polje marketinga, medije,komunikacije.Moguće novosti preko porodičnih odnosa i važne kupovine.Šta danas zacrtate možete realizovati.Probajte u popodnevnim satima da ne preuzimate previše obaveza, jer može biti prepreka.Ovo je vrlo plodan dan za potomstvo, kao i ljubav.Može biti manjih usporenja preko polja banaka/kredita/plaćanja/pozajmica.Bikovi mogu imati puno važnih dešavanja, ali sami mogu biti motivisani.Bilo bi dobro da budete više oslonjeni na svoje potencijale, jer nećete imati podršku koju tražite.Povoljno vreme za operacije i važne preglede.Današnji dan može doneti važne novosti izdaleka, ali i pozitivne šanse kroz polje obrazovanja.Na emotivnom planu prijaće vam pokret, pa možete računati na izlaske u 5 do 12, ali i susrete sa osobama koje dugo niste videli.Pazite kome se danas poveravate, ali dan je posebno značajan Bikovima koji planiraju važne finansijske kupovine, kao i Bikovima koji planiraju važna putovanja.Povoljan dan za dijete, kao i sve vidove alternativne medicine.


BLIZANCI: Blizanci imaju pomoć Sunca, ali i Merkura koji je od 30.05. ušao u njihov znak, pa mogu računati na puno smeha, energije, dinamike, pokreta.Danas se Blizanci mogu više baviti domom, porodicom, nekretninama, gde će biti malo veće strpljenje dok se ne završe svi poslovi.Takodje, treba se obratiti pažnja na kvarove ili još uvek malo veća usporenja kroz dogovore( majstori, sastanci).Popodnevni časovi donose kreativnu i širu emotivnu srećniju sliku, pa Blizanci mogu planirati porodična putovanja, druženja sa prijateljima, javne nastupe i dosta upoznavanja i kontakta.Osetljivost kičme i problema sa hemeroidima savetuje danas lakšu ishranu.Dobro vreme za kontakte sa starijim osobama i veću okrenutost starim prijateljima.Blizanci koji planiraju važna potpisivanja ili putovanja, mogu računati na veća olakšanja do 15:30.Noćni sati traže oprezniju vožnju i ako je moguće izbegavanje alkohola.Blizanci su puni ideja, a mogu danas aktivirati ideje i kontakte koji stoje od početka godine.Trigon Merkura u vašem znaku sa Marsom u Vodoliji donosi vam dan kada možete biti originalni, neustrašivi, borbeniji, skloni pobedi i zbog toga nebo vam šalje poruku“ Samo hrabro“..


RAK: Rakovi umorniji malo od svega, ipak će imati veću podršku Venere koja boravi u vašem znaku i pod pozitivnim aspektom sa  Rx Jupiterom u Škorpiji i Neptuna u Ribama pa je ovo jako važan dan za lični i finansijski napredak, ali i ljubav.Mesec kao vas vladaoc jeste u nešto ozbiljnijem znaku Jarca koji vam može unositi do 13h malo više brige, zaštite, osećaja preozbiljnosti, medjutim znajte da je nebo danas uz vas i da sve što lično smislite može biti veoma povoljno.Probajte da danas budete manje skloni kritikovanju voljenih osoba, dok Rakovi koji su slobodni mogu imati mogućnost jakih emocija.Veoma povoljan dan za plodnost.“ Mozak“ će vam raditi 200 na sat pa ćete samo razmišljati šta sve treba uraditi.Imaćete utisak kao da vam nedostaje podrška, i da morate biti oslonjeni sami na sebe.Mogućnost sreće preko preporuka, socijalnih ustanova, osiguranja, imovinskih stvari, prijatelja.Probajte da izbegavate pesimizam i malo se opustite, pratite svoju intuiciju i možete postići i više nego što očekujete.Dobro vreme za kupovine, ali primanje saveta u vezi sa budućim investicijama.Na zdrastvenom planu mogućnost pojačanog apetita, nemira i unutrašnje nervoze koja danas može pogadjati oscilirajuće migrene i sinuse.Meditacija i češće tuširanje može pomoći.Rakovima treba veća podrška u braku i partnerskim odnosima jer osećaju da duže vreme nose sve na svojim ledjima.


LAV: Lavovima je ovo jako dobar period ali i dan za prijatelje, javne nastupe, osećaju da imaju bolju energiju i veoma kreativne ideje.Ono što ih može malo mučiti su problemi sa kičmom i vidom koji mogu biti pojačani, ali usporenost i medjuljudski odnosi na poslu.Mogu biti posebno danas samokritični prema sebi i svom telu.Ipak Severni čvor u vašem znaku donosi da se oslobodite predrasuda i slobodno krenete ka onom što želite.Porodica će vam stvarati mir, iako može biti malih briga oko daljih rodjaka.Na poslu moguća kašnjenja i čekanja.Okrenite se danas miru, prijateljima, izlascima.“ Danas je nov dan“ treba da bude rečenica kako započinjete dan i samo optimizam koliko god stvari nisu onako kako želite.Manja nostalgija, okrenutost prošlosti, ali sitnice koje život znače preplitaće se posebno u popodnevnim satima.Okrenite se obrazovanju, verbalno ste danas posebno jaki i ubedljivi i to može pomoći u sredjivanju dnevnih stvari.Dobar dan za lečenje, operacije, zdrastvene preglede, prelazak na nov način ishrane.Večernji sati mogu doneti poslovni pokret i rešavanje stvari koje ste trebali da uradite u toku prepodneva.Ukoliko ste u prethodnom periodu imali problema sa zubima, obratite paznju danas.


DEVICA: Device će danas imati veću odgovornost prema deci( više nego obično), ali osećati jak emotivni pritisak i prazninu zbog ljubavi.Mogućnost apatičnosti i osećaja neke usamljenosti.Prosto može se osećati umor kroz vraćanje na prethodni period.Devicama ulazak u prvi dan ovog meseca ipak nudi dosta profesionalnih izazova, izuzetan smisao za psihologiju, ali i odlične mogućnosti kroz novac koji toliko dugo iščekuju.Iako će ići sve na „ guranje“ Device moraju danas praktikovati upornost i brojanje do 100.Vreme do 22h može biti veoma naklonjeno studentima/djacima ovog znaka iako mogu osećati roditeljski pritisak ili neki vid treme.Podrška prijatelja kroz polje finansija i neki vid opuštenosti može prijati Devicama, kao i bitne proslave/rodjendani.Povoljan dan za odmore, nešto nepovoljniji za sportska takmičenja.Na emotivnom nivou može dolaziti do oscilacija, sumnji, preosetljivosti pa je potrebno nalaziti vreme za porodicu jer preopterećenost poslovnim uslovima može dati udaljavanje.Devicama je ovo jako dobar period za nove projekte, rizične investicije, jer mogu osećati veliku hrabrost i želju da nešto promene iz korena.Promena delatnosti takodje je preporučljiva.Device koje se bave javnim poslovima mogu biti primer drugima.Na polju zdravlja preporuka je opreznost sa lekovima, kao i da se vodi računa o kolenima, cirkulaciji i pritisku.


VAGA: Vagama je danas preporuka da izlaze iz kuće jer se baš u domu koje inače vole mogu osećati depresivnije, ograničeno i pod pritiskom.Dom može doneti kvarove, nerazumevanje i brige.Vagama mnogo znači podrška prijatelja i potrebno im je da se okrenu novim idejama, finansijskim akcijama jer tu mogu biti prilično vešte.Poslovna strana može doneti danas i pozitivne izazove, ali upoznavanja osoba koje im mogu doneti jak privatni utisak.Na polju zdravlja paziti na imunitet, nesanice, treba se čuvati poroka jer mogu veoma loše delovati na kožu i organe za varenje.Vagama je danas veoma naklonjeno polje inostranstva, putovanja, kontakta sa inostranstvom, zakona i prava.Mogućnost promena i srećnih okolnosti preko voljenih osoba( posebno za Vage koje su u braku), ali velikih i značajnih promena preko dece( pozitivne transformacije, nagli uspesi).Vage mogu biti opterećenije roditeljima, ali sklone strahu od nesigurnosti.Na emotivnom nivou jaka privlačnost i puno novih udvaranja mogu im vratiti samopouzdanje.Ne vraćajte se na prošlost!Vagama će danas trebati više slobode, neograničenja na svim sektorima i poverenja od strane okruženja da bi sve realizovale kako su zamislile.Poruka današnjeg dana“ Tako je malo potrebno za sreću“.

ŠKORPIJA: Škorpije su veoma studiozne i temeljne veoma okrenute tačnosti, pa će ih nervirati ako moraju nekog da čekaju ili da zavise od drugih.Mogu biti odlični posrednici, organizatori i skloni da dobro predvide šta će se desiti unapred.Dosta energije mogu osećati u rukama.Malo više vremena danas mogu izgubiti na papirologiju, čekanja u redu, ali kroz bliske rodjake koji se neće osećati najbolje.Škorpije koje planiraju selidbe ili promene stambenog/radnog prostora mogu računati na sreću, ali da će im trebati malo više strpljenja za majstore, kao i da mogu imati neplanirane manje troškove.Ako možete danas izbegavajte rešavanja važne papirologije i dokumenata, jer sve može ići na guranje i dodatni stres.Može biti neočekivanih dobrih promena preko braka, dok Škorpije koje su slobodne mogu dosta lutati, imati neku skrivenu maštu, ali i problem u emotivnoj komunikaciji.Odličan dan za fizičke aktivnosti, hobije, druženja sa prijateljima, a iako Škorpije neće pokazivati njima će danas jako značiti podrška od dragih ljudi.Lojalnost i poverenje je poruka dana koja će biti značajna zka lični princip od svega ostalog.Ovo je dobar dan za zdravlje, jer možete osećati fantastičnu vitalnost, samo je preporuka Škorpijama koje imaju problema sa želucem da bi bilo najbolje da obrate pažnju na ishranu.Škorpije koje se bave nekretninama, investicijama, osiguranjima, turizmom, naukom mogu imati uspeha.Škorpijama vezanim za javne poslove moguć neočekivan uspeh.Škorpije koje su prolazile kroz prethodni duži period bračnih neslaganja mogućnost manjeg napretka.


STRELAC: Strelcevi su u velikim akcijama, zurbi ali danas moraju imati vise strpljenja jer mogucnost kasnjenja kroz zarade i finansije mogu biti otvoreniji.Jako dobar dan za ucenje, krakotrajna putovanja, javne nastupe,sport,zajednicke poslove sa prijateljima, rodjacima.Strelčevi vezani za zakon mogu imati posebno danas dosta posla.Iako puni elana i pokreta sa pregrst obaveza, Strelčevi mogu stvarati plodne ideje i predosecati sta ce biti unapred.Na porodicnom nivou mogucnost nemira, nerazumevanja ili dodatnih obaveza koje ne ocekuju.Ovo moze biti posebno vazan dan za poslove, zaposlenje, poslovne vazne pocetke, a spontano i neocekivano mogu imati vazne telefonske pozive koje im mogu doneti i ljubav i dobre vesti kroz nesto sto su zaboravili da je moguce.Finansije dolaze kroz velika odricanja, stednje( sto nije primarno ovom znaku), dok Strelčevima nece nedostajati poslovna i mentalna stimulacija, lako ucenje, brzina u svemu.Pojacan haos izmedju kuce i posla, ali povoljnih emotivnih mogucnosti i neocekivanih uspeha preko dece.Sreca i topao odnos stoji preko braka.Pozitivan dan za zaposlenje,ulazak u dodatne poslove, hobije.Nesto osetljiviji dan kroz nekretnine i finansijska ulaganja, kao i polje politike.Strelčevi će prijati novo okruženje i stalna putovanja, a bice skloni da dobro kriju stvari koje ne mogu promeniti.Na zdrastvenom nivou treba malo pripaziti na grlo, vid, hormone!Odlican dan za pisanje, proširenje posla, ali je preporuka ako je moguce danas izbegavanja velikih kupovina i rizika na finansijskom planu.Izbegavajte davanje pozajmica, a moze biti blokada u naplati novca.Odlican dan za istrazivanja, dolazak do istine.Pazite  na vodu, poreske sluzbe, kao i saobracajne kontrole!


JARAC: Jarcevi mogu danas osecati neku prazninu, tugu, nezadovoljstvo sobom, pa je potrebno da unose sto vise motivacije, samopouzdanja tako sto ce zaposliti sebe.Danas nije povoljan dan za fizičke promene, ulepsavanja, estetske korekcije.Novac im moze samo prolaziti kroz ruke,ali mogu biti sposobni da ga zarade tako sto ce pokretati nove ideje.Odlicno vreme za reklamiranja, zaradu preko interneta, polje marketinga.Oscilacije u raspolozenju mogu doneti cas kisu, cas sunce, ali osecaj zamisljenosti i razmisljanja o necemu sto je proslo.Treba obratiti danas vecu  paznju na licne stvari.Prvi dan juna donosi dosta posla kroz dom i srecu preko ukucana, ali neocekivane posete i nagle dogovore i promene kroz prijatelje.Na poslovnom nivou ovo je pozitivno vreme za rad na dve strane, smeh i dobre medjuljudske poslovne odnose.Jarcevi danas mogu i napredovati, ali nalaziti i spasonosna resenja.Lakse ce im ici licni nego telefonski kontakt.Cesto mogu biti neshvaceni ili skloni da se opravdavaju.Sitnice ih mogu obeshrabriti.Mogucnost udaljenih ili losih odnosa sa okruzenjem doma.Ovo je pozitivan dan za brak, veridbe, porodicne proslave, a Jarcevi posebno mogu imati podrsku voljene osobe.Slobodni Jarcevi mogu vise biti okrenuti poslu i starim ljubavima.Dobar dan za poslovna putovanja i trgovinu.Povoljno vreme za godisnjice, mature.Povecana pomoc ali veci troskovi oko prijatelja, tehnike.Jarcevi danas ne treba da se izoluju vec treba da se krecu medju dragim ljudima i pokrecu svoje potencijale.Mladji pripadnici posebno djaci i studenti ovog znaka treba da se cuvaju lenjosti ili prevelike opustenosti.Na zdrastvenom planu moguce migrene, vise osetljivost disajnih organa i variranja pritiska.

VODOLIJA: Vodolije su u punoj snazi, veoma vitalne i u periodu jake energije zahvaljujuci Marsu u znaku Vodolije koji im donosi smelost i izuzetnu originalnost.Ono sto danas moze da im ne prija su guzve, pritisci, ogranicenja i autoriteti.Sklonost povlacenju i potrebi za mirom i nekim vidom punjenja baterija.Novac moze samo odlaziti, ali mogu imati prilicnu neorganizaciju.Ipak period od podneva moze doneti manje zarade, mada i vece promene planova i da nesto odloze.Mentalna strana fantasticna i Vodolije guraju napred.Mogu biti inspiracija drugima.Emocije zatvorene, skrivene, kao da su navikli da vreme radi za njih.Odlicno vreme za dom, porodicu, posete prijatelja, neku pidzama fazu, pa ako mogu veci deo obaveza mogu uraditi u kuci.Neocekivani pozici, izlasci, nagla emotivna desavanja ipak su moguca do kraja dana iako dan moze krenuti krajnje pasivno.Na polju zdravlja trebalo bi pripaziti na psihu, najvise na stomak i zglobove.Na poslu mogu imati pomoc prijatelja.Vise ce im prijati bliskost, toplija atmosfera nego krajnji poslovni strog odnos.Nepovoljan dan za kontakte sa drugim kontinentima.Moze biti manjih problema sa mrezama.Vodolije koje su u braku mogu racunati na dinamiku, guzvu, hiljadu obaveza, posebnu okrenutost deci.Ovaj dan je povoljan i za planiranje potomstva.Pozitivno vreme za planiranje odmora.Vodolije ce danas skrenuti paznju iako to ne zele.Akcenat je na ishrani, ali cuvanju proslosti u sebi, ali moze biti vecih iznenadjenja emotivno, pa mogu biti sklone da se prepuste i da ne razmisljaju sta ce biti dalje.Vodolije koje su u vezi mogu osecati pritiske, ali izvesnu posesivnost i kontrolu.Odlican dan za istrazivanja, psihologiju, ali da pomognete nekom sto ce vam doneti osecaj srece i naglog ushicenja.Dan koji moze doneti cudne snove, ali jake vizije.

RIBE: Ribe su izuzetno umorne, medjutim drze se ustanovljenog plana i mogu danas sve sto zacrtaju da realizuju.Povremeno osecaju odakle im toliko energije, medjutim danas nece odustajati i imace mogucnost cak da spontano zavrse nesto sto je duze stajalo.Nemaju danas vreme za mastanje na koje su navikle,ali imaju tajne kombinacije kako da zarade i dobro uloze novac, pa ce ih energija i kreativne sposobnosti nece napustati.Ribe nemaju mnogo vremena za razgovore, a danas mogu biti sklone da placaju vazne stvari i da sve rade puta 5.Mogu imati manji konflikt, koji ce resiti u 5 minuta.Ovo je odlican period za gradnje, nekretnine, imovinske investicije i kupovine, uredjenja.Pozitivan period za roditelje iako mogu podsvesno veoma biti zabrinute za necije zdravlje.Danas mogu sresti i one koje ne zele da vide.Emotivno, Ribama su deca i ljubav glavni pokretaci ali danas mogu osecati mnogo vise obaveza, ali i briga na tom nivou, ali se sve moze zavrsiti dobro.Ribe koje su same, mogu imati vazne vesti i osecati se zaljubljivo.Dobar dan za potomstvo, igre na srecu, kladjenja, zabave.Ribe koje imaju privatni biznis mogu prosperirati, dok ostale mogu imati osecaj da se nesto pokrece, ali da to moze biti bolje.Na polju zdravlja pazite na ishranu, jer mogucnost vracanja reumatskih problema i problema sa srcem mogu biti otvoreni.Ovo je dobro vreme za odmore, sredjivanje dokumentacije van zemlje, kao i vazne novosti kroz inostranstvo.Na polju obrazovanja moze biti napetih momenata, ali se moze sve zavrsiti iznenadjujuce dobro.Ribe koje imaju danas operacije ili vazne preglede mogu ocekivati mala kasnjenja i duzi oporavak.Dan donosi jaku okrenutost domu, malo vremena za prijatelje i da ce vecernji sati traziti potpunu regeneraciju.

Dnevnu dozu Lune možete od danas čitati i na internet portalu www.svetplus.com

Astro -Vremeplov

1.06.1926. rodjena je legendarna Merlin Monro, pevačica, glumica i model.Njen lik i pojava ostavljaju trag i danas.Rodjena u znaku Blizanaca sa podznakom u atraktivnom znaku Lava, nosili su izuzetan dar za glumu, zabavu, ali prepoznatljivost,preosetljivost I suptilnost bez obzira na lošu poziciju Neptuna iz prvog polja prema Jupiteru I Saturnu.Merlin Monro je imala veoma teško detinjstvo( rodjena je u sirotištu u Los Angelesu) o čemu govori I loša pozicija Saturna u škorpiji u u 4 polju kvadraturi sa Mesecom u vodoliji.Filmsku karijeru je počela 1947, dok je 1950 privukla pažnju u kultnom filmu “ Sve o Evi”, a posle toga su se nizali komercijalni ali jednako zanimljivi filmovi:” Nijagara, Muškarci vole plavuše, Kako se udati za milionera”.Venera u biku u blizini Mc u blizini zvezde Plejade donela joj uspeh na osnovu izgleda, dok vladaoc Uran na 29 stepenu Riba I nagli uspeh, ali večitu maštovitost, izrazitu fotogeničnost, ali erotičnost koju su reditelji prepoznali.Posedovala je I duhovitost,mentalnu radoznalost, ali je stalno spajala ljude oko sebe- zahvaljujuci Suncu I Merkuru u blizancima u 11 polju I bila je večito dobar prijatelj drugima, ali nekako loša za sebe.Koliko god joj je prijala javnost, nekako se borila sa sopstvenom nesigurnošću I željama.Uvek je bila u potrazi za nečim svojim, nekim svojim neispunjenim željama. Često imali jake psihološke krize zbog emocija( Mesec opozicija Neptun,ali I Venera kvadrat Neptun ali I loše emotivne izbore I propale karmičke brakove, iako se smatrala zavodljivom).Bila je privlačna, sklona da uvek napravi pometnju gde god se pojavi, ali poznata I po vezi sa tadašnjim predsednikom Usa John Kenedijem.Njena smrt je ostala zagonetka do danas.Položaj Marsa I Urana u 8 polju ukazuju da je bila otrovana, pa zadavljena, iako je bila sklona uzimanju lekova protiv depresije I psihološkim krizama, rasejanosti I konfuziji što je iskorišćeno u vreme njene smrti.


1.06.1973 rodjena je još jedna atraktivna plavuša –Heidi Klum, supermodel, mama, voditeljka,poslovna žena, dizajner I modni kreator u znaku Blizanaca sa podznakom na 29 stepenu Lava.Takodje rodjena u vrlo atraktivnoj kombinaciji I predodredjena za rani uspeh jer vladaoc Sunce iz 10 polja je ukazivalo na velike potencijale I mogućnosti.Hajdi se bavila glumom, rano je ušla u manekenstvo I smatraju je I danas supermodelom.Rodjena u vreme Mladog Meseca, ali stelijumom planeta u Blizancima u 10 što ukazuje na odličan izgled I stalne velike profesionalne planove kojih će posebno biti u toku 2017-2018.Pozitivan uticaj I Jupitera u znaku Vodolije u 6 ukazuje na dobru socijalnu stranu njenog posla, sposobnost da se menja, ali stalno započinje nešto novo I da u tome bude uspešna.Uticaj Marsa u ribama ukazuje na partnera druge boje kože, idealizam I sreću na početku braka, ali I velika razočarenja I izdaje zbog lošeg stepena Venere na 24 stepenu Blizanaca( bila je sedam godina u braku sa poznatim pevačem Silom).Hajdi Klum je majka troje dece, veoma je odgovorna, ali sve stiže.Raduje se svakom danu I stalno je sklona promenama.Odličan je prijatelj I konstatno pokreće nove projekte I izazove za sebe.Iako će imati mogućnost za drugi brak, neće želeti da se veže papirom.

1.06.1974. rodjena je sjajna kanadsko-američka pevačica I glumica, Alanis Morissette u znaku Blizanaca sa podznakom u Lavu.Položaj Merkura, Saturna I Marsa u znaku Raka u 12 polju ukazuju na izrazitu senzibilnost I emocije koje prenosi na muziku, ali da se često predstavlja jačom nego što je.Prolazila je ogromna porodična iskustva I promene o čemu često piše u svojim tekstovima.Sunce u opoziciji sa Neptunom je odličan primer umetnika I muzičara I povećava odlične umetničke sposobnosti.Iako trenutno prolazi kroz jedan prazniji period koji donosi odmor I gubitak inspiracije, u periodu kraja 2017 na 2018 Alanis može pokrenuti neke muzičke projekte koji su stajali dugo u zagubljenoj svesci.Rekla bih da vodi dnevnik I da je veoma nostalgična što se oseća u njenoj muzici.Pluton I Uran u vagi u njenom 3 polju ukazuju na izuzetan glas I umeće, ali ran ulazak u muzku( svoj prvi tekst napisala je u 9 godini).Često su je zvali “ lutkom muzičke industrije” što nije slučajno jer njena Venera na sjajnom 1 stepenu Bika osvaja svojom harizmom.Dobitnica je mnogih nagrada, ali je često izazivala svojom muzikom veliku tugu I kajanje publike.Ipak njen Mesec u škorpiji mora prolaziti kroz patnju I to preneti na muziku.Vezana je jako za porodicu, dom I svoje poreklo, dok o njenom privatnom životu se ne zna puno, ali je po horoskopu morala proći veoma teške faze, mogla imati velike raskorake I promene, da bi došla do ravnoteže.

1.06.1937 rodjen je legendarni filmski glumac, Oskarovac I reditelj –Morgan Freman u znaku Blizanaca sa podznakom u energičnom znaku Ovna I Mesecom na poslednjem stepenu Vodolije.Morgan je na udaru medija zbog seksualnog zlostavljanja i godina pred njim može mu narušiti zdravlje iz istih razloga i doneti povlačenje i izuzetnu apaticnost.Veoma provokativan aspekt Marsa iz znaka Škorpije( seksualne optuzbe), ali izuzetno naporan aspekt Jupitera i Plutona mogu ukazivati da se ovom velikom glumcu pojaviti trajnije poteskoce pri odlazak u glumacku penziju.

1.06.1971 rodjen je I kubanski filmski glumac Mario Cimarro u znaku Blizanaca sa Mesecom u devici.1.06.1977. rodjena je glumica Sarah Wayne Callies( “ Prison Break") u znaku Blizanaca sa Mesecom u Strelcu.1.06.1926. rodjen je filmski glumac Andy Griffit u znaku Blizanaca sa podznakom u Vagi I Mesecom u Vodoliji.

1.06.1982. rodjen je teniski reket broj 1 u ženskoj konkurenciji –Justine Henin u znaku Blizanaca sa podznakom u Vagi i Mesecom u Vagi.1.06.1968 rodjen je australijski pevač I glumac –Jason Donovan u znaku Blizanaca sa podznakom u Strelcu I Mesecom u lavu.

1.06.1973 osnovana je država Grčka, rodjena u znaku Blizanaca sa podznakom u Devici I Mesecom u blizancima( zbog toga je grčki narod veseo, pun pozitivnog duha).Grci su od juče u generalnom štrajku i tek od Mladog Meseca mogu osećati izvesna olakšanja.

1.06.1978. rodjen je I nekadašnji vaterpolista I reprezentativac, sada I političar –Aleksandar Šapić u znaku Blizanaca sa podznakom u Škorpiji I Mesecom u ovnu.




Astrolog: Natasa Paunovski


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski