петак, 20. јул 2018.

DNEVNA DOZA LUNE - 20.07.2018.


Dobra noć/ jutroJ.Trenutno smo u Prvoj Četvrtini Meseca koji se od 3:14am menja i prelazi u vodeni znak Škorpiju – u praznom hodu do 6:45am koje je posebno osetljivo vreme za teške bolesnike, meteropate , a  pojačano nasiljem i fizičkim povredama. Ipak, vikend je pred nama koji pojačava sa krajem vladavine znaka Raka i jedan ciklus pred ulazak u znak Lav čežnji, prošlosti, nostalgije i donosi mogućnost izbora. Petak 20 jul praćen je izuzetnim emotivnim oscilacijama jer Mesec ide fatalnim znakom Škorpije i budi stare ožiljke i rane, a povećava posesivnost, pojačanu povezanost, ali i unutrašnje nemire.Do nedelje 22.07. imaćemo energiju sa porukom „ VOLIM TE – NE VOLIM TE“.  Od jutarnjih časova Mesec u prilično lošem aspektu sa Uranom može doneti nagle finansijske probleme i teškoće, ljubavne brige i prekide, poteškoće na polju interneta i aparata, ali veoma neprijatne vremenske prilike.Nešto stabilniji aspekti nas očekuju od 11am -14h kada imamo period stabilnosti, poverenja, mudrijih odluka i bolje koncentracije, ali završetka starih poslova.Od 14:14 Mesec u veoma neprijatnom aspektu sa retrogradnim Marsom u Vodoliji može doneti sukobe, svadje, napore, probleme sa srcem, genitalijama, opštu nervozu.Danas je jako važno da ostanete mirni u sebi i pratite svoju intuiciju.Izbegavajte isključivost, nagle, eksplozivne odluke.! Emocije će biti na staklenim nogama, i najmanje sitnice mogu uticati na nervozu.Vladaoc Mars i Pluton imaće ulogu da u vama i za ovaj vikend preokrenu planove i donesu lekciju istrajnosti i da upornost treba da bude nešto čega se trebate držati.Opšti utisak danas je da može biti povećanja nasilja, kriminala, pljački i emotivnih komplikacija.Strast, ali i problemi. Neke tenzije u glavi, pa je jako važno da obratite pažnju na okruženje, posebno na zdravlje.!


Danas je bitno znati: Danas nikako nije dobro započinjati nov posao, jer on može biti praćen velikim problemima sa novcem ! Danas je dobro prazniti emocije, i nalaziti način kako se regenerisati, pratite svoje unutrašnje želje! Izbegavati tvrdoglavost i agresivan stav jer vam može doneti niz dodatnih problema koji nisu u ovom momentu potrebni! U osetljivosti : genitalije, bruh, slepo crevo –ne operisati( inače loš dan za operacije). Emocije danas prejake, pa će kontrolisanje sebe biti veoma važno. Puno bezobrazluka, ljubomornih scena sa negativnim posledicama.U povećanju bunt, provokacije, napori ka pomirenju i opraštanju.Probajte da ostanete mirni do subote ujutru kada ćemo imati nešto lakše aspekte do 22h.


OVAN:  Ovnovi danas kreću u završnu akciju, ali za svaki korak im i dalje može puno pomoći intuicija i iskustvo.Ima mogućnosti da pozavršavaju niz sitnijih, ali važnijih poslova, ali da danas i računaju na više poslovne komunikacije, kao i dogovora.Mogu imati mogućnost da budu zadovoljniji, kao i da naplate manji novac od pre.Jaka okrenutost porodici, braku, pojačana strast i emocije mogu doneti dodatnu motivaciju i optimizam Ovnovima.Mogu imati manjih problema sa autoritetom u poslu, pa je preporuka danas da budu prodorniji i direktniji. Na polju zdravlja trebalo bi pripaziti na genitalije, predeo mokraćnih kanala i creva, danas je važno izbegavati jake sosove i masnu hranu! Povoljan dan za finansijske transakcije, banke. Srećan period za putovanja. Malo nepovoljniji dan kroz prijatelje, kao i kućne poslove i samu organizaciju.U povećanju kvarovi i manje štete u prvom delu dana. Posebno izbegavati nagle odluke i eksplozivnost u popodnevnim časovima, kao i veća fizička trošenja. Ovnovi mogu imati lakši poslovni dan, sreću preko dece i zabava, medjutim mogu biti dosta opterećeni porodičnim uslovima, kao i naporima da dodju do novca. Slobodnim Ovnovima danas moguća veća iskušenja, ali jače emocije. Veća okrenutost braku, kao i krupnijim projektima.Loš dan za sponzorstva i posredovanja. 

BIK: Bikovi su danas pod jakim izazovima i mogu imati dosta provokacija na relaciji lični napredak, zadovoljstvo, brak i ljubav. Bikovi bi trebalo da danas teže smirenju i mudrijim odlukama, i da izbegavaju žustre rasprave, posebno probleme sa okruženjem! Može dolaziti do veće tenzije na polju položaja, dogovora u poslu, ali posebno na relaciji šefova. Tu je bitno zadržati smirenost i strpljenje.Bikovi danas mogu biti na meti ogovaranja, ljubomore, ali i sami mogu aktivirati slabe tačke drugih, pa je jako važno da pripaze na atmosferu i troškove u domu, ali posebno na govor. Može biti porasta prekida saradnje, ortakluka, problema na sudu, dosta osetljivosti u inostranstvu i kroz polje zakona.Na emotivnom nivou –podrška.Stabilnost kroz decu. Na polju zdravlja osetljivost vrata, pojačan stres koji može napadati creva, pritisak, danas je jako važno mirovati i svaku odluku donositi staloženije! Mogući problemi sa koncentracijom, papirologijom, imovinom.Loš dan za nekretnine / selidbe! Bikovi danas treba da teže smirenju, samoanalizi i osluškivanju svojih želja.

 BLIZANCI: Blizanci bi danas trebalo da paze na zdravlje, jer pojačan stres može loše uticati na vid, creva i predeo stomaka.Takodje, na poslovnom planu mogućnost poteškoća, odlaganja, napora.Može biti buntovnih izjava i neprijateljstva.U povećanju povrede. Može dolaziti do većih troškova, iako Blizanci danas uz veće guranje mogu naplatiti deo svojih poslova.Opreznost sa porocima! Može dolaziti i do negativnih odnosa sa daljim rodjacima. Blizanci će teže podnositi kritike, a danas mogu biti na udaru. Na polju emocija prijaće im mir, sigurnost, trajnost, pa Blizanci koji su u dugim odnosima mogu biti skladniji, dosta teško može biti slobodnim Blizancima jer mogu upadati u nevolje, a takodje mogu biti skloni svadjama, polemikama i dramatici. Pojačane nesanice, nemiri, gubici novca u noćnim satima, problemi sa parkingom i na granicama. Pomoć Blizancima dolazi do prijatelja, ali mogu biti skloni i svojeglavim potezima, zbog toga je savet da malo promene energiju, jer danas mogu imati važne poruke. 

RAK: Rakovi mogu imati dosta turbulentan emotivan dan gde će se preplitati sati nagle sreće i uzbudjenja, pa nagle potištenosti i tuge. Ipak, Rakovima stoji zaljubljivanje, nagli susreti, kao i pojačan adrenalin koji moraju kontrolisati, jer može lošije uticati na predeo kičme, vrata i kolena. Može biti neprijatnih iznenadjenja i odbijanja preko polja poznanika, ali dosta nemira preko polja interneta. Može biti dosta obaveza oko dece, ali i okolnosti da Rakovi naglo menjaju planove. Treba paziti na novac u popodnevnim časovima, jer preterana velikodušnost se Rakovima može na neki način obiti o glavu. Rakovi koji su u braku mogu imati pomoć voljene osobe i porodice. Mogućnost manje brige oko dece. Trudnice ovog znaka danas posebno treba da miruju. Treba izbegavati poslove sa strujom, ali teže fizičke poslove, pozajmice, igre na sreću... U poslu Rakovi će biti izuzetni i skloni da završavaju posao do kraja.Mogu ostavljati jak utisak na druge, a imati i nove ideje, pa mogu biti opšte prihvaćeni. Pozitivan dan za poslovna putovanja i javne nastupe.Ono što posebno trebaju izbegavati su emotivni inat, mogućnost poteškoća sa prijateljima oko izlaska, kao i novčani rizici. Na polju doma mogu biti skloni požrtvovanosti.


 LAV: Lavovi mogu biti podsvesno i dalje u jednom energetskom padu i veoma iscrpljeni.Mogu imati čudne snove i nekako neobičan dodir sa mrtvima. Pojačana lenjost, apatičnost, ali sklonost da brane svoje stavove i da imaju povećana nerazumevanja na poslu.Tu je važno spustiti loptu i svoj ego. Puno razmišljanja, ali plodnih ideja.Dan je pozitivan za novac i Lavovi čak mogu doći do većih prihoda. Mogu biti skloni estetici, jakoj ljubavi sa decom, ali izvesnim udarima na polju braka, gde je veoma važno smiriti situaciju ili probati napraviti kompromis i primirje. Posebno je važno obratiti pažnju na finansijske dogovore sa porodicom i zdravlje roditelja, gde može biti neke brige. Lavovima u poslu može prijati izolovanost i manje okruženje, manje buke. Mogu imati osećaj neshvaćenosti, ali i dosta napora u rešavanju tekućih problema.Na polju zdravlja preporuka je da pripaze na kožu, bubrege, posebno predeo srca. 

DEVICA:  Device koje planiraju putovanja danas mogu imati dodatnih troškova, ali i napora. Može biti i poteškoća na relaciji kroz komunikaciju sa rodjacima, komšijama, ali i kroz polje obrazovanja.Device će danas posebno biti prodorne, ali sklone da nemaju mnogo strpljenja, pa mogu upadati u lake nesporazume i verbalne polemike.To ih može prilično uznemiravati, pa je preporuka da se toga klonu! Opreznost u saobraćaju i preporuka manje brze vožnje i poštovanja zakona! Treba obratiti pažnju na inspekcije, kontrole, poreze! U povećanju prehlade grla, ušiju, problema sa sinusima, vrtoglavice. Na emotivnom nivou i kroz porodicu, Device će biti sklone da sve odrade do kraja kako su želele.Imaće mir i strpljenje kroz to polje.Posebno danas pozitivan dan Devicama koje su u dugim odnosima.Mogućnost udaljenosti kroz brak i lošije komunikacije, pa obratite pažnju na to! Poteškoće i odlaganja u inostranstvu i avio saobraćaju. Pojačani noćni nemiri i znojenje, sklonost nervozi i teškom prihvatanju stvari.Device treba da danas idu u prirodu, mir, da budu pored kućnih ljubimaca i da više pišu, rade, manje govore, jer mogu biti na udaru kritika i veće uznemirenosti.

 VAGA: Vage danas moraju biti u nekoj fazi regeneracije, izolacije jer posebno mogu reagovati veoma burno na nepravdu i nagle vremenske prilike.Mogućnost pojačane usamljenosti i osećanja nepripadanja, osetljivosti kroz bračne i zakonske odnose.U povećanju neplanirani troškovi, napori oko rata za kredite, plate, uplate i planirana putovanja ka inostranstvu. Vagama danas može prijati dom, udobnost, neki domaći hedonizam, film, šetnje i manje rada ako to mogu.Mogu biti veoma kreativne i sklone da ako nisu pod pritiskom da urade puno. Uticaće optimistično na druge. Ipak ako su same, mogu upadati u ozbiljne depresije.Ljubav danas spašava Vage, ali ništa ne sme biti na silu. Preporuka je izbegavanju davanja novčanih pozajmica! Bilo bi dobro da se okrenu radu, sebi, svom telu. U suprotnom, mogućnost jakih psiholoških udara i uticaja.


ŠKORPIJA: Škorpije danas mogu biti posebno izazovne, privlačne, ali na udaru provokacija, pa je jako važno da teže pronicljivosti i realnim odlukama, jer mogu gubiti tlo pod nogama.U povećanju velike lične transformacije, ali veliki izazovi na ljubavnom planu. Posebno je važno da ne reaguju na prvu loptu i da ne reaguju ishitreno, posebno u prvom delu dana.Može biti velikih previranja na polju braka, ali iskušenja na polju doma, porodice, dok na emotivnom nivou pojačana telepatija, neobični susreti, jaki fizički kontakti i strast. Škorpije mogu da se oslone na prijatelje, ambicije, organizaciju, preporuke, ali danas moraju dobro da se razoružaju strpljenjem jer mogu biti na velikim izazovima.Ne zaboravite da pratite svoje instikte.Ples, muzika, kontakt sa vodom može pozitivno uticati. Na udaru mogu biti Škorpije koje imaju privatni biznis ili koje su vezane za zakon. Ima mogućnosti kroz drugi deo dana, više večernje sate da računaju na plodnost kroz finansije i zaradu. Biće tu isključivosti, ali reakcija na sve ili ništa.Na polju zdravlja, treba posebnu pažnju obratiti na slepo i debelo crevo, genitalije, jajnike i ishranu.


STRELAC: Strelčevi danas mogu biti veoma privlačni i pod nekim skrivenim izazovom.Mogu biti posebno skloni istraživanjima, ali sa druge strane skloni da spašavaju tudje živote i da podižu druge dobrom energijom.Medjutim, i Strelčevi mogu biti pod nekim izazovnim podsvesnim aspektima.Moraju voditi računa kome se poveravaju i posebno obratiti pažnju na prijateljstva, jer tu može biti nekih izdaja. U iskušenju je posao, jer tu može dolaziti do naglih promena, otkaza, svadja, neprilika i gubitaka novca.To može lošije uticati na psihu.U osetljivosti krvna slika, imunitet, posebno predeo kukova i jetre. Biće potrebna smirenost na polju vožnje, posebno važi za motocikliste. U domu neka gužva, dodatni poslovi, ali i problemi.Ipak, Strelčevi mogu danas uspeti da urade i nešto veliko za sebe.Mogućnost neplanirane kupovine ili poklona koja ih može obradovati.Mogu upoznati osobu koja će ostaviti jak utisak. Dobro vreme za državne službe, politiku, turizam, ugostiteljstvo. Ipak, danas Strelčevi mogu preduzeti neke veće poslovne rizike da bi bili zadovoljni.

 JARAC: Jarčevi mogu imati pozitivno /negativne izazove na profesionalnom planu, ali velike transformacije od jednog jako bitnog dogadjaja i početka saradnje do jedne veće tenzije i prekida. Mogu biti malo više opterećeni roditeljima, ali i skloni naporima na polju domaćih i privatnih poslova.Treba kontrolisati troškove u domu! Može biti napora oko računa, banaka i uredjaja u domu. Jarčevi su još uvek pod malo provokativnim ciklusom, kada mogu biti skloni ozbiljnim materijalnim naporima, ali danas moraju zadržati svoju čvrstinu i istrajnost. Mogu pokazivati sklonost jakim vizijama i mogu imati veoma jaka predosećanja u vezi sa najbližima. Fantastične ideje u vezi sa zaradom moraju čuvati u sebi dok se ne ostvare. Ne treba da žure sa promenama profesije. Na polju emocija moguće ozbiljne oscilacije, ali mogu biti skloni da flegmatično reaguju na stare probleme. Mogućnost jakih emotivnih promena. Može dolaziti do nemira oko dece, ali dosta dodatnih problema.Povoljno za inostranstvo i poslove daleko od mesta stanovanja. Nešto izazovniji dan za prodaju imovine i trgovinu –tu će biti potrebno sve sagledati. Na polju braka mogućnost ispada.VODOLIJA: Vodolije mogu biti veoma pristnute tudjim problemima, i na udaru destrukcija, napada, tudjih nezadovoljstava, što ako osete, moraju bežati glavom bez obzira. Pojačanost pritisaka na polju autoriteta, ali i strahova za roditelje. Mogu biti sklone rizicima, ličnim promenama, ali ipak i danas nešto emotivnije i sklone da puno toga zadržavaju u sebi. Paziti na povrede, jake migrene i probleme sa varenjem! Pojačane dobre prilike preko medicine, komercijalnih i bankarskih poslova.Imovinski deo zaštićen.Medjutim, može biti preosetljivosti na polju braka, poslovno ortačkih odnosa, suda.Vodolije koje planiraju putovanja, mogu se opustiti.Danas može biti neplaniranih materijalnih troškova preko polja doma.Preporuka je da se danas izbegava otvaranje firmi, selidbe ili kupovina stana. Na polju emocija dosta mentalnog naprezanja oko komunikacije, ali i blokada i strahova. Vodolije danas mogu upijati mnogo tudju lošu energiju i moraju jako voditi računa o sebi.Mogućnost dodatnih briga oko porodice, posla, i Vodolija će trebati baš neko vreme za njih same, meditacija i dodatna vera da se očiste.

RIBE: Ribe mogu imati baš jaka predosećanja, ali i mogu imati veoma burne snove, neke jake promene preko važnih osoba u inostranstvu, kumova. Ipak, Ribe su danas veoma snažne, prenose jake vibracije i poruke, a mogu računati na veoma intezivne emocije i zaljubljivanja, kao i povoljne vesti preko kupovina, odmora, mogu imati naglu sreću preko rodjaka, trgovačkih poslova, iako će biti sklone većem trošenju novca.Na poslu može biti nekakvog rivaliteta i forsiranja, ali Ribe danas mogu da izdrže sve pritiske.Moguća neplanirana putovanja.Dosta velika okrenutost karijeri, ali smirenje na polju braka, iako mogu biti sklone većim planovima, ali i analizama.Mogu računati na poverenje i dobre savete sobrih prijatelja.Ipak, Ribe ne drži mesto i mogu danas baš biti u velikim akcijama. Na polju zdravlja, paziti na krvotok, vene, stopala, posebno pritisak.

Dnevnu dozu Lune možete pratiti na www.svetplus.com

Astro -Vremeplov

20.07.1980. rodjena je foto model i manekenka –Žizel Bindšen u znaku Raka sa podznakom u zemljanom znaku Jarca tačno na zvezdi Wega( zvezdi velikog uspeha, koncentracije ali i snage) i Mesecom u fatalnom, ali erotičnom znaku Škorpije.Žizel je bila promotivne lice Dolce& Gabana za parfem The One, ali Victoria secret model, kao najplaćenija manekenka.Pojavljivala se u filmovima „ Taksi i Djavo zvani Prada“.Podznak Jarac utiče na upornost ali posebno važne profesionalne mogućnosti koje su joj otvorene od kraja ove, posebno 2017/2018 koje joj mogu doneti i proširenje porodice.Ima sestru bliznakinju.

20.07.1947. rodjen je muzičar Latino rocka, gitarista iz Meksika –Carlos Santana, rodjen u znaku Raka sa podznakom u Biku sa prepoznatljivim i dominatnim sjajnim Mesecom u Lavu.Dobitnik je mnogih nagrada medju i nagradom Gremi.Njegovi hitovi su lek za dušu.Rodjen u veoma stabilnoj, hedonističkoj i umetničkoj kombinaciji.

20.07.1810. osnovana je Republika Kolumbija –država na severozapadu Južne Amerike.Rodjena u znaku Raka sa podznakom i Mesecom u znaku Ovna koji budi jak temperamant, ali stalnu borbu za slobodu, ravnopravnost i prava naroda ove zemlje.


20.07.1938. rodjena je američka glumica –Nataly Wood u znaku Raka sa podznakom u Vagi i Mesecom u BikuU filmsku mašinu je ušla kao dete, ali.već sa 17 godina stala je dobila sjajnu ulogu „ Buntovnik bez razloga, kasnije su se nizali hitovi legendarni „ Sjaj u travi“, Odavde do večnosti“.Elvis Prisli i Voren Biti su bili i njene najveće ljubavi.Smatra se medju najlepšim glumicama tog vremena.Imala je izuzetnu fobiju od vode.Nesrećno je završila padom u vodu 1981.


#currentmood#srecanrodjendankralju#santana#moon in scorpio

Natasa Paunovskiчетвртак, 19. јул 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -19.07.2018


“Budi miran i čekaj. Možda okean ka kome si se uputio upravo sada stremi ka tebi i svom silinom žuri ka obali.”
 Rumi

Večeras je pred nama Prva Četvrtina Meseca tačno u 21:53 kada će se Mesec naći u znaku Vage u kvadratu sa Suncem u znaku Raka na 27,05 stepenu, faza pred Potpuno Pomračenje Meseca 27.07 ili Lunarnu Eklipsu.Neka ranjivost I skrivena osećanja koja se osećaju u vazduhu, ali nepovoljan kvadrat kardinalnog znaka Raka I Vage ovde podstiču pojačanu nesigurnost, vaganje,nagle promene raspoloženja I jaku potrebu da se stvari formalizuju.Neki haos izmedju želja I mogućnosti a, dalje intezivna potreba za podrškom I potvrdom nečeg unutar može biti jako važan.Od jutarnjih časova smo pod udarom I kvadrata Meseca I retrogradnog Plutona pa neki vid destrukcije, unutrašnje tenzije, pojačanih napora može se osećati.Period od 11:55 zbog sekstila Merkura I Meseca može doneti dobre vesti, ponude, pozitivne odgovore, potpisivanja, putovanja, pokret I sreću.Večernji sati veoma nežni, osetljivi I pod uticajem energije promenjivosti izmedju prošlosti I sadašnjosti,potištenosti, balansiranja izmedju privatnog I poslovnog, kao I pojačane usamljenosti.Prva Četvrtina donosi I dosta problema na polju komunikacije I nesporazuma.Otvorite emocije I kažite šta vam je na srcu I šta vas muči.Ne plašite se I ne planirajte ništa unapred.Odpustite dušu.Mesec će danas biti okrenut lepoti, formi, ali može biti pojačanih problema na društvenom nivou,kao I odlaganja obaveza.Ipak, danas je lep dan za učenje, važne dogovore, izlaske, posete I društvene dogadjaje.Ljubav je na nekom testu, ali nepoverenje može biti ozbiljan problem nastavku dogadjaja.Danas lepa reč I dogovor može imati veću moć nego neka krupna stvar.Ljubaznost I osmeh, kao I potreba za pomirenjem može odpustiti mnogo toga.Varljivo leto 2018 se može nastaviti.Srećno!


OVAN: Iako su na udaru I danas, Ovnovi danas imaju fantastičnu intuiciju koja im može pomoći da procene I stvari urade na drugačiji način.Mogu dobiti veliku pomoć od nepoznatih ili osoba od kojih to ne očekuju I mogu biti zahvalni.Na udaru partnerski odnosi, pravni I ortački poslovi, ali može biti dosta poteškoća na polju doma, papirologije, posebno moraju biti veoma strpljiviji u dogovorima I komunikaciji.Ovnovima je danas potrebna pažnja, kompromisi, jednostavniji dogovori.Na polju finansija mogući manji prihodi na više mesta.Biće skocentrisani I skloni da poslove završe do kraja.Imaće mogućnost iako pod iskušenjima da unesu mir, stabilnost u svoj emotivni život.Mogu imati priliku da nastave tamo gde su stali.Samouverenost im neće nedostajati, samo će biti na udaru nepravde, tudjih mišljenja, želja.Ipak, iako pod pritiskom, Ovnovima danas može biti važan dan.


BIK: Bikovi mogu imati odličnu organizaciju kroz polje doma I porodice, mogu pokazivati talente I danas puno toga uraditi za sebe.Ono gde mogu osećati pritiske su posao, društveni odnosi, kolegijalnost, ograničenja na poslu, vreme, dnevne kupovine koje im neće prijati, dok na poslu se trebaju čuvati I mogućih prolaznih neprijatnosti.Mogućnost pozitivnih vesti izdaleka, ali I povoljnih prilika da zarade novac.Bikovima sledi stabilnost I mir na polju emocija, kao I sklonost da ono što uporno zacrtaju –to i realizuju.Bikovi danas moraju voditi računa o zdravlju, jer ih sitnice mogu pogadjati( kičma, bubrezi, genitalije).Preporuka je da piju više tečnosti.Može biti problema sa autoritetima ili starijim osobama.Mogućnost odlaganja nekog planiranog večernjeg izlaska.


BLIZANCI: Blizancima danas mogući veći pritisci na polju posla I malo pojačana nervoza u vezi poslovnih odgovora, porodice.Blizanci će danas posebno biti skloni jakom trošenju energije, ali I da seku nešto što im ne prija.Mogu biti skloni da pokažu stav, da budu veoma ponosni, ali da ne pristaju na compromise.Danas mogu računati na velike izazove na polju emocija I da im se vraća nešto iz prošlosti.Na polju posla trebaju obratiti pažnju na organizaciju, biće tu nekih odlaganja, ali I pojačane ljutnje.Ipak, Blizanci danas mogu izlavčiti I spasonosna rešenja I mogu se dobro zabavljati iako im ništa neće biti jasno.Na polju zdravlja pripaziti na ishranu I na polje kičme.Pojačane promene raspoloženja I izvesna nezadovoljstva otvorena preko polja braka, kao I problem sa organizacijom.Danas bi trebalo izbegavati kupovine, ali pažnja se preporučuje na polju saobraćaja( zakon).


RAK: Rakovi su posebno nesigurni I ranjivi danas, kada će se skrivati I puniti baterije u domu I truditi se da zaposle sebe.Mogu biti u veoma jakoj telepatskoj vezi sa decom/roditeljima.Dom će im biti utočište od svega što ih muči.Ipak, mogu biti veoma okrenuti lepoti, estetici, detaljima.Danas mogu pokazivati veoma pedagoške sposobnosti, a mogu imati uspeha na polju trgovine, uslužnih delatnosti.Psiha u prvom delu dana može posebno biti na udaru, kao I pojačani problem sa kožom, centrom za ravnotežu, ali I govorom.Povoljan dan za finansije, poslovna putovanja, medije, nekretnine.Rakovi mogu biti zaštitnički raspoloženi prema najbližima, ali imati kontakt sa osobama koje su im stvarale izvesno opterećenje u prošlosti.Na emotivnom planu mogu imati osećaj da ne znaju na koju stranu da krenu.Mogu biti pod jakim pritiskom izmedju karijere I porodice.Biće skloni lakom učenju I uspehu na društvenom planu.Nervozu mogu lečiti slatkišima koje danas treba smanjiti.Poslednja Četvrtina Meseca može imati jak udar na emocije I porodične odnose, pa je jako važno smirivati tenziju I pokrenuti unutrašnji optimizam.Fizičke aktivnosti danas mogu pomoći Rakovima u boljem raspoloženju.


LAV: Lavovi danas deluju neispavano I izuzetno iscrpljeno, mogu biti skloni da rešavaju I svoje I tudje probleme, pa je jako važno da prepoznaju prioritete I šta to treba ostaviti za naredne dane.Mogu imati jake, povremeno teške snove koji ih mogu opteretiti.Ipak, mogu biti dopadljivi, skloni da u svoj toj trci ipak imaju danas I neki lep dogadjaj, ali I vest.Povoljno vreme za kupovine I nastavak novih poslova.Na polju zdravlja predjite na posniju ishranu.Stomak može biti mali problem ovih dana, ali I danas.Veća opterećenja moguća preko povećanja posla I napora preko polja posla, ali I poslovnih odnosa koja mogu doneti izvesna zahladjenja.Pripaziti na kosti, zube.Na emotivnom nivou Lavovi koji su u braku mogu imati veća uzbudjenja I adrenalin.Ostali moraju danas više raditi na komunikaciji posebno u odnosu na porodično –emotivne odnose.Izbegavati posesivnost I nepoverenje!


DEVICA: Device danas moraju da pripaze na finansije jer tu može biti poteškoća I nervoze oko podele novca, dobijanja zarade, porodičnih odnosa, ali I problema na polju računa, ishrane.Devicama je danas na udaru I neki plan na profesionalnom nivou( prijatelji), ali mogu imati dosta jak unutrašnji ponos I samopouzdanje I neće ih poljuljati sitnice, već mogu biti sklone da idu napred.Device danas mogu biti sklone da pozitivno utiču na druge( čak I dobrom kritikom) ali da se polako oporavljaju od nekog lošeg prethodnog perioda.U povećanju nesanice pod uticajem Prve Četvrtine Meseca, ali I opterećenja oko porodičnih dogadjaja iz prošlosti.Na polju posla može biti variranja, ali popodnevni časovi mogu doneti dobru realizaciju nekih bitnih poslova.Danas nisu preporučljive kupovine, jer mogu kupiti ono što im nije potrebno.Na polju emocija posebno trebaju izbegavati hladnoću, povlačenje, tvrdoglavost!Moguce manje brige oko dece.Na polju emocija izbegavati zatvaranje!


VAGA: Vage su u fazi promena pod uticajem Prve Četvrtine Meseca, ali pod jakim tragovima prošlosti iz koje žele da izadju, stave tačku I nastave dalje.Danas mogu imati želju da nešto promene na sebi, kod sebe I da pokrenu nešto novo, ali mogu biti pod velikim pritiskom okruženja I porodice, pa će biti važno da pokažu hrabrost I bez potvrde drugih koja im je jako važna.Manji problem pojačani kroz karijeru I sam položaj( stari problem) a izvesne brige I apatija otvorena preko polja doma, zato je bitno da se danas više kreću, izlaze, urade nešto dobro za sebe.Vage mogu biti posebno okrenute emocijama, alit u može biti neke igre mačke I miša.Biće im važno danas da budu veoma mudre I da ne odstupaju brzopleto.Na polju posla mogu osećati umor I neki vid nezadovoljstva.Na polju zdravlja pripaziti na imunitet/genitalije.Opreznost sa porocima, alkoholom, posebno lekovima.Danas mogu imati nešto nepovoljnije aspekte kroz lekarske preglede( greške), ali I nekretnine.Pojačanost kvarova I prolazne ljutnje u domu.


ŠKORPIJA: Škorpije su I danas pod malo većim udarom neba I veoma je važno da teže diskreciji, da slušaju svoje šesto čulo I da nijednu odluku ne donose dok dobro ne razmisle I samo vreme pokaže šta je dobro za njih.U potrazi su za nekom istinom, koja može imati veze sa emocijama.Mogu danas biti veoma oštre u saobraćaju, ali sklone da naprave problem oko tekućih stvari.Može ih nervirati usporenost I nepoštovanje I mogu biti sklone da reaguju.Nešto osetljiviji dan kroz kontakte sa inostranstvom, ali izvesna melanholičnost može biti sklona kroz neko vraćanje na prošlost.Vodjenje dnevnika, slike, ali teranje sebe na pokret može pomoći danas Škorpijama.Na polju emocija mogu osećati da stvari ne idu kako bi želele.Škorpije koje su u braku mogu imati pozitivne promene preko voljene osobe.Nešto osetljiviji dan za duga putovanja, carine, papirologiju, sud, potpisivanja.Na polju finansija mogućnost uspeha.Na polju zdravlja Škorpije danas trebaju paziti na predeo grudi I disanja.


STRELAC: Strelčevi danas mogu biti u potpunoj akciji, ali još uvek mogu biti pod malo većim pritiskom oko naplate novca, poslovnih sastanaka gde može biti izvesnih promena.Strelčevi su skloni da čuju I nauče nešto novo, a mogu biti skloni da potpuno mentalno rade na sebi.Mogu ih obradovati danas I vesti koje mogu imati veze sa privatnim pitanjima.Pozitivno vreme za decu, selidbe, uredjenja doma.Malo pažnje obratiti na polju vode.U pojačanju osetljivost kroz banke, kao I finansijsku naplatu koja stoji duže.Strelčeve danas očekuje dosta posla u kome ipak mogu uživati.Prijaće im druženja sa prijateljima, ali mogu imati I izvesne porodične proslave.Na emotivnom nivou mogu donositi brze odluke I imati potrebu za promenama.Strelčevi koji su u braku moraju paziti na komunikacijun I dogovore oko novca.Loš dan za ortačke poslove, marjeting, reklame.Strelčevima danas odgovaraju konkretniji poslovi, kao I poslovi proizvodnje I saobraćaja, turizma.Na polju zdravlja paziti na oči, vid, prehlade.Mogućnost pojačanih alergija.


JARAC: Jarčevi su umorni od objašnjenja, opravdanja od strane drugih, I mogu osećati jako veliki pad motivacije, koji se ipak može pokrenuti pozitivnim neočekivanim sastancima, putovanjima I povećanim mogućnostima za zaradom.Pojačani napori otvoreni preko polja komunikacije, kao I emotivne razmene.Mogu biti opterećeni na relaciji roditelji-brak, kao I oko završetka važnog posla.Potreban im je san kao I jasnija organizacija, ali će danas sve završavati u 5 do 12.Mogućnost nagle sreće preko prijatelja.Otvorenost novih opcija kroz zaradu.Na polju emocija variranje od potištenosti do nagle sreće.Na polju zdravlja treba paziti na psihu, kao I čuvati nervni sistem.Prva Četvrtina Meseca donosi I lekcije na polju ljubavi I društvenih odnosa, ali I moć istrajnosti Jarčeva da donose neke važne odluke lično.


VODOLIJA: Vodolije kao da su navikle na pritiske I kao da je to krajnje normalno stanje.Danas mogu raditi na snazi volje, regeneraciji psihe I mogu biti sklone da ojačaju korak po korak.Na poslovnom planu mogu osećati nerazumevanje I nepravdu.Danas imaju I dan karmičkih iskušenja, ali će telepatski osećati čega treba da se čuvaju.Vodolije mogu biti danas veoma inspirativne, kreativne, sklone da ostavljaju jak utisak na druge.Odličan dan za društvene akcije, posete, ali emocije.Biće tu svega, od potpunog pada do naglih dešavanja.Biće danas veoma jakih poruka neba.Može biti posebnog vaganja na relaciji inostranstva.Na polju karijere Vodolije mogu imati mogućnost proširenja posla.Obratiti pažnju na poslovne odnose, kao I na finansije.


RIBE: Ribe imaju mogućnost da posete neka nova mesta, ali da smire energiju I regenerišu.I dalje su na udaru pada energije, ali I pojačanih neprijatnosti kroz neki vid poslovne nepravde.Mogu osećati da je sve protiv njih I da moraju same da se oslone na sebe I intuitivno pokrenu promene koje su im potrebne.Medjutim, za sada je preporuka odmora, manje analiza, pravljenja kompromisa.Danas mogu biti veoma požrtvovani I zaštitnički prema deci, kao I osetljivosti na ljubavnom planu.Dobar dan za pravne I ekonomske poslove, novac.Ribama treba osnova za nešto novo, ali kao da nikako da izadju iz nekih protokola I zavisnosti od strane drugih.Mogu imati dan jakih razmišljanja I odluka.Pojačani strahovi.

Dnevnu dozu Lune možete pratiti na www.svetplus.com

Astro -Vremeplov

Na današnji 19.07.1976. rodjen je engleski pozorišni i televizijski glumac, poznatiji po filmu” Igra kodova, ali I Šerloku, Zvezdanim stazama” –Benedict Cumberbatch u znaku Raka sa podznakom u prefinjenom znaku Vage, ali I temperametnom Mesecu u znaku Ovna.
19.07.1982. rodjen je I američki glumac( “Lovci na naprirodno”) –Jared Padalecki u znaku Raka sa maštovitim ali I tajanstvenim Mesecom u raku u 12 polju koji ga privlači I da snima serijale koji odišu mistikom I tajnama.
19.07.1976. rodjena je američka glumica Vinessa Shaw u znaku Raka sa Mesecom u Biku.19.07.1947. rodjen je gitarista engleske grupe “ Queen“ –Brian May u znaku Raka sa Mesecom u Lavu.Poznato je da u muziku ušao veoma rano, ali da je zaslužan za mnoge songove ove poznate grupe i da je sam pravio svoju gitaru.
19.07.1834. rodjen je francuski vajar, slikar I grafičar –Edgar Degas u znaku Raka sa podznakom u Vodoliji I Mesecom u jarcu.Smatra se izuzetnim predstavnikom francuskog imperijalizma.
19.07.1951. rodjen je scenarista I reditelj –Abel Ferrara(“ Kralj Njujorka,Opasna igra”) u znaku Raka sa Mesecom u vodoliji.


19.07.1871. osnovana je Britanska Kolumbija jedna od 10 najznačajnijih kandaskih provincija, sa glavnim gradom Viktorijom.Rodjena u znaku Raka sa podznakom u Biku I Mesecom u Lavu.
19.07.1610. rodjen je Hampton grad u saveznoj državi Virgina.Rodjen u znaku Raka sa podznakom u Biku I Mesecom u Raku.

#moon in libra#očipuneljubavi#

Nataša Paunovski

среда, 18. јул 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -18.07.2018.“Mudrost je videti čudesno u običnome.”
R.W. Emerson


Dobra noć/dan, Mesec danas putuje znakom Vage pod uticajem vladajuće planete Venere u Devici, pa će traženje balansa, perfekcije, ali opet I detalja koji život znače biti veoma važan.Od jutarnjih časova, precizno 5:20am, Mesec će imati naporan aspect sa retrogradnim Saturnom, pa je potrebno u to vreme poštovati zakon, izbegavati brzu vožnju, može dolaziti do pojačang umora, bolova, ali I naglih vremenskih oscilacija koji neće prijati reumatskim bolesnicima.Od 9am Mesec u veoma jakom trigonu sa Rx Marsom pa se može očekivati brži, dinamičniji ritam, vreme dobrog novog početka poslova, odlično vreme za sport, modu, prijatelje, ali I moguće veće gužve u gradu zbog formalnih poseta.Danas će nam za sve trebati podrška, ali I potvrda onog što radimo/osećamo.Biće jako važan estetski, ali I socijalni nivo.Imaćemo potrebu da dolazimo više nego obično do pravde, istine.Pogadjaće nas sitnice.Bićemo brižni oko vremena, brojki I toga da postajemo robovi pravila.Medjutim, Mesec u Vagi donosi I energiju udruživanja zajedničkih različitih energija ka sreći, okreće se partnerskim odnosima, lepoti duše.Danas je dobro znati: Probajte da kontrolišete pesimizam! Trudite se da nadjete neko lepo mesto za sebe da bi spustili svoje misli na krila ljubavi.Poštovanje, pravila, korektnost, ali emocije veoma intezivne.Strast za promenama iz neke melanholičnije jutarnje faze.Danas je potrebno izbegavati operacije bubrega, mokraćnih kanala I paziti na preparate koje stavljate na kožu! Nesigurnost možete prekriti dobrim izgledom I osmehom.Miroljubiva energija praćena dobrim fizičkim izazovima I motivacijom.OVAN: Ovnovima danas može biti udar na polju medjuljudski odnosa, pravnih poslova, reputacije, braka.Danas je jako važno probati praviti kompromise I promene u emotivnim odnosima.Treba izbegavati naglost I žustrost! Može danas biti nekog osećaja nepravde I nepoštovanja protokola I vremena.Medjutim, Ovnovi mogu imati šansu da se okrenu pozitivnim poslovnim promenama, od manjih ka većim poslovima.Danas treba smirivati emocije.Naći način kako uneti balans izmedju želja, mogućnosti, potreba I same voljene osobe.Može biti I dramatičnih reakcija! Sreća kroz prijatelje I nove projekte! Pazite na kožu, sinuse, glavu.Dobar dan za sport( povoljno deluje na zdravlje).Prvi deo dana donosi pojačane strahove, nemire oko sitnica.Više spavajte!BIK: Bikovima je danas odličan dan za izlaske, druženja, ali I pokretanje ili nastavak hobija.Bikovi mogu biti u fazi jačih emocija I bitnijih planiranja kroz nešto trajnije za voljenom osobom.Mogu biti dosta okrenuti deci, a dan je dobar za proslave, kao I veće profesionalne prekretnice( zaposlenja, razgovore, krupnije projekte, poslovno osamostaljivanje, premeštanja I sl).Bikovima treba sloboda u poslu I mogu učiniti čuda.Na polju braka može biti nesigurnosti I nekih razgovora o prošlosti.Dosta će biti okrenuti stvarima u kući I porodici.Nešto nepovoljniji dan za duža putovanja I kontakte sa inostranstvom.Odličan dan za kupovine, ulepšavanje, zdrastvene preglede.Pijte više tečnosti I ako možete predjite na laganiju ishranu.Slobodni Bikovi mogu imati priliku da dublje sagledaju neke emotivne korake iz prošlosti, ali da idu korak napred I da imaju dublje faze u vezi osobe koja je aktuelna.Dobro vreme za kupovinu novih stvari u domu, kao I porodične posete.BLIZANCI: Blizanci danas imaju mnogo više energije I elana, ali mogu imati malo zakašnjenja I napore na polju finansija.Danas im je veoma aktivan I pozitivan dan za ljubav, putovanja, posebno za medije, promocije, kao I proslave.Blizanci će privlačiti šarmom koji im je danas prijatelj.Mogu dobiti neočekivane vesti izdaleka koje ih mogu obradovati.Mogu biti povremeno napeti u saobraćaju gde treba izbegavati žurbu! U povećanju sklonost kritikovanju najbližih, kao I potrebe za perfekcijom na polju doma.To ih može činiti I umornim.Veoma povoljan dan za registracije I otvaranja, privatni posao, uredjenje nekretnina.Blizanci danas mogu pokazati talenat, ali imati spontano I dobre lične prilike.


RAK: Rakovima je danas potrebna bliskost,toplina doma, a mogu biti I pod jakim uticajem okruženja I roditelja.Prijaće im harmonija, mir, da sve ide polako I postepeno bez pritiska I žurbe.Imaju odličan dan za učenje, pisanje, memoriju,odličan dan za medije, javne nastupe.Mogu imati mogućnost zarade sitnije na više mesta.Pokazivaće izvesni ponos na polju finansija I tu se moraju osloboditi pritisaka I predrasuda.Povoljan dan za kredite, ulaganja u imovinu, posebno auto, uredjaje.Odličan dan za proslave I posete dragih ljudi.Manja opterećenja u jutarnjim časovima mogu imati kroz poslovne dogovore, starije članove porodice I izvesna zahladjenja u braku.Na polju zdravlja pripaziti na želudac, posebno zube.Slobodni Rakovi mogu imati dan kada mogu imati neočekivane izjave I ponude.Važnost prijatelja.Potreba za lepotom u svim oblicima.Mogući sitniji pokloni.Rakovi mogu imati skrivena emotivna vaganja, ali će to kriti na odličan način- osmehom.

LAV: Lavovi danas mogu da plene nekom posebnom energijom, a da pokreću modne savete, da budu veoma ubedljivi I skloni da prolaze tamo gde niko ne može doći.Jaka veza sa rodjacima, decom.Mogu ih malko opterećivati računi, novac, nešto što stoji na porodičpnom nivou, ali danas mogu očekivati dosta poziva, opuštenost, da mogu malko da napune baterije I da pokažu talente.Odličan dan za promocije, modeling, učenje stranih jezika.Pozitivan dan za ortačke, pravne poslove, važne poslovne sastanke.Lavovima danas neće prijati ograničenja, a mogu osećati meteropatske oscilacije.Osetljivost kičme, kostiju.Na polju emocija mogućnost važnih promena kod Lavova koji su dugo zajedno, dok kod slobodnih Lavova bez promena.Odličan dan za umetnost.

DEVICA: Device imaju pomoć Venere koja ih tera da budu bolji I da sagledaju mnoge lične, ali I emotivne aspekte svog života.Danas mogu dosta kupovati, kuvati I težiti nekom miru kroz kreativnost.Pozitivan dan za posredovanja, dobijanje novca, lični izgled,  novac danas brzo može I prolaziti.Dobro za sve vidove ispita, priprema kroz edukaciju, ostrva.Neobični snovi.Opterećenja na polju doma, ali I emotivna opterećenja, brige I jaka veza sa decom otvorena.Devicama su danas dobro otvorena druženja, kao I izlazak iz kuće.Mogu imati pojačanu kreativnost I potrebu da budu bolji.Povoljan dan za poslovne nove projekte.Na polju zdravlja ne preterivti sa forsiranjem, već sve raditi umereno.Treba se čuvati sumnji, strahova I povlačenja na polju emocija jer to može doneti udaljenost I zahladjenja.Devicama danas rad može prijati I mogu spontano dolaziti do fantastičnih ideja.Pojačana osetljivost glave I vena.

VAGA: Vage su danas u centru pažnje I mogu pleniti osmehom, pozitivnom energijom I nekom posebnom inspiracijom I energijom.Ono što im nije naklonjeno je moguće kritike koje mogu dolaziti do porodice, mogući kvarovi u domu, kao I osećaj zatvorenosti I gušenja u domu.Zato moraju danas izlaziti napolje I stvarati van kuće.Može danas biti nekih kašnjenja kroz jutarnje obaveze ili telefonskih poziva koji im ne prijaju.Tražiće prostor prijatelje po duši sa kojima mogu deliti svoje ideale.Vagama je danas moguć veoma uzbudljiv dan kroz ljubav, ali I dobre promene kroz decu, sport, javne nastupe, brak.Neće imati mnogo energije kroz poslovne odnose, ali mogu biti odlične u kreiranju nečega konkretnog.Mogu skriveno analizirati emocije I osećati da što više razmišljaju, da su daleko od toga što žele.Zato je preporuka da se opuste, ali malko paze na imunitet.!

ŠKORPIJA: Škorpijama danas treba mir I vreme koje će posvetiti sebi.Mogu biti nesigurnije podsvesno I sklone da istražuju nešto vezano za emocije.Neke stvari im neće biti najasnije.Dobro će se osećati pored vode I daleko od kuće, mesta stanovanja.Ko je na odmoru, može dobijati energiju za nečim novim I dobrim dalje.Škorpije su I dalje jako dobre kroz preporuke, timski rad, a mogu računati na pozitivne prilike preko prijatelja.Mogu biti više zainteresovane za zdravlje.Danas mogu imati jedan tajni sastanak koji može pozitivno uticati na neke odluke koje će doneti.Imaju mogućnost da završe obaveze u domu I inspirišu ukućane.Ipak, zamaraće ih duži razgovori, rodjaci, priča o novcu I mogu se jako mentalno lako zamarati.Danas mogu primiti I vest o osobi iz prošlosti.Emotivno Škorpije danas deluju odsutno.

STRELAC: Strelčevima danas sledi mogućnost odlaganja bitnih finansijskih sastanaka, kao I mogućnost zakašnjenja u vezi sa naplatom novca što ih može činiti ranjivim I malo nervoznim.Ipak, biće skloni da su I dalje u pokretu I da rešavaju sve u minuti.Mogu biti skloni da su na telefonu I prave nove kombinacije.Mogu danas biti dobri trgovci.Faliće im kompromisi, već mogu biti krajnje mentalno brzi I konkretni.Mogu osećati jači umor kroz porodična pitanja I skloni da se diskretno udaljavaju od svega što se može rešiti kasnije.Strelčevima znači emotivna podrška, ali neće će bežati od svega što je vezano za formu.Mogu imati mogućnost pozitivnih susreta preko internet, saobraćaja, putovanja.Smisao za pedagogiju.Mogu imati pomoć prijatelja.Mogu danas rešiti važan papir.Na polju zdravlja slabljenje apetita, kao I sklonost potrebi da budu fizički jači.

JARAC: Jarčevi danas mogu osećati nezadovoljstvo I neprilagodjavanje u odnosu na druge.Mogu biti izuzetno samokritični I skloni da popravljaju stvari, da traže “ dlaku u jajetu” I da pokreću jači perfekcionizam u poslu.Ipak, Jarčevima kreće danas I jedan dobar materijalni aspect kroz nove ponude, poslove I naglo dobijanje dobitaka.To im može popraviti raspoloženje.Neće moći da prate mnogo komunikaciju I probleme drugih, ali će biti okrenuti korisnim stvarima od kojih žive.Dobar period za završavanje sitnijih poslova u domu.Na emotivnom nivou previranja izmedju emocija I komunikacije.Jarčevi koji su u braku mogu imati talase besa I osećaja praznine.Potrebno je unositi promene u svoj odnos.Danas može biti pozitivnih prilika preko karijere, razgovora o nastavku saradnje, potpisivanjima papirologije( novac).Jarčevi su okrenuti ličnim transformacijama, I strpljivo čekaju svojih 5 minuta.Čuvati se prolaznih prehlada I alergija!

VODOLIJA: Vodolije su danas takodje u centru pažnje I mogu motivisati druge dobrim raspoloženjem, energijom, preporukama I optimizmom.Odličan dan za brak, porodicu, ljubav.Odličan dan za lične poslove, samostalne profesionalne promene.Vodolije imaju danas posebnu humanist da razumeju druge.Mogu biti odlične u proceni, psihološkim pitanjima, medicinskim ispitivanjima.Iako se trude da budu jake iznutra mogu ih mučiti stari problem.Treba danas pripaziti na odnose sa porodicom, jer može biti osećaja gorčine.Emotivno mogu privlačiti pažnju I imati mogućnost jake zaljubljenosti.Na polju zdravlja, šprijaće im lepršavost, opuštenost, otvorenost, I ravnopravnost.Treba pripaziti na polje stopala, peta, pomalo I pritiska.Veoma pozitivan dan za putovanja van zemlje I sredjivanje strane dokumentacije, pasoša.

RIBE: Ribe su još uvek u energetskom padu, ali danas polako dolaze u normalu.Mogu imati priliku da danas vide neke drage ljude ili završe neke bitnije poslove za decu I dom.Na emotivnom nivou zaljubljenost I jako važna potreba za podrškom I odobravanjem.Iako mogu osećati I dalje umor I neki vid osećaja da ne znaju na koju stranu da krenu, Ribe danas obnavljaju polako energiju I kreću u akciju.Nešto će im se podsvesno probuditi kao promena, želja, pa I poslovno mogu danas napraviti puno.Ribe imaju moć da danas I dobro zarade.Na polju braka osećaj blokada I strahova.Samo Ribe koje su u stabilnim vezama mogu osećati nežnost I mir.Na zdrastvenom nivou treba se čuvati iščašenja I osetljivosti desnih.Odličan period za inostranstvo I obrazovanje.Odlično vreme za medicine I kreativne poslove.

Dnevnu dozu Lune možete pratiti na www.svetplus.com

ASTRO -VREMEPLOV

18.07.1918. rodjen je Nobelovac za Mir, kao prvi demokratski presednik Južne Afrike i prvi crnac koji je obavljao tu funkciju –Nelson Mandela, rodjen u znaku Raka sa podznakom u vatrenom, širokom, slobodljubivim znakom Strelca i Mesecom u Škorpiji.Vladaoc Jupiter u egzaltaciji u znaku Raka ukazuje na dobru narav, ali spremnost na odricanja praćena Mesecom u Škorpiji u kvadratu sa Saturnom i Merkurom.Kraljevski 5 stepen Plutona u 7 ukazuje na visoke počasti i presednički mandat, ali veliku veru ovog divnog čoveka.Podznak na vizelnom i duhovno jakom 23 stepenu je poseban znak borbe za mir, ali borbe za prava svog naroda. Kao predvodnika borbe protiv aparthejda rasistički režim Južne Afrike ga je 1962. osudio na pet godina zatvora, a 1964. na doživotnu robiju. Iz zatvora na ostrvu Roben oslobođen je tek 1990. godine, posle ogromnog pritiska svetskog javnog mnjenja kao i javnosti Južne Afrike. Dužnost šefa države obavljao je od 1994. do 1999. godine.

18.07.1963. rodjen je američki glumac, producent i režiser, najpoznatiji po kultnoj serijalu filmova „ Paklene ulice“-Vin Diesel u znaku Raka sa podznakom u fatalnoj i privlačnoj Škorpiji koja voli rizike, adrenalin, koja je tajanstvena i povećava želju za akcijom, i sa Mesecom u avanturističkom znaku Strelca.Mars na ascedentu na poslednjem stepenu Vage iz ukazuju na jak šarm, ali i borbu za nepravdu koju on često pokazuje u svojim filmovima.Povremeno bi lično trebao da obrati pažnju na zakon.Važan Jupiter u lavu u 9 polju povećava samopouzdanje i želju za slavom, dok posle smrti Pol Vokera imao je mogućnost povlačenja i tuge u sebi.Uticaj Venere, Plutona i Urana u devici povećavaju profesionalnu potrebu za redom i perfekciji koja se vidi i kroz polje zdravlja, ali uz pomoć tranzitnog Jupitera sigurno je da od premijere filma Brzi i Žestoki 7 je malko pokrenuo poslovne promene.Zanimljivo je da ima brata blizanca, a takodje da mu je majka astrolog.Svog oca nikad nije upoznao kako i zbog veoma loše pozicije Sunca i Marsa,. Kako i zbog vladaoca Jupitera i Neptuna.Van Disel ima pred sobom posebno zanimljivu jesen 2017 i proleće 2018 kada će raditi punom parom i pokazati svoje filmske potencijale.
18.07.1950 rodjen je britanski biznismen, poslovni magnat ( vlasnik 400 firmi i jedan od najbogatijih osoba u Engleskoj)ali i pisac -Richard Branson u znaku Raka sa podznakom u Lavu i Mesecom u Devici.
18.07.1938. rodjen je osnivač grupe „ Rolling Stones“ –Ian Stewart, škotski klavijaturista u znaku Raka sa podznakom u Blizancima i umetničkim Mesecom u Ribama.

18.07.1969. rodjena je autorka knjige „ Jedi, moli, voli“-Elizabet Gilber u znaku Raka sa Mesecom u Devici.


18.07.1980. rodjena je i američka glumica( najpoznatija iz serije“ Veronika Mars, Heroji“)-Cristen Bell u znaku Raka sa Mesecom u Vagi.18.07.1976. rodjena je španska glumica Elza Pataki poznata iz serijala filmova „ Paklene ulice“, ali i filma Brzi i Žestoki u znaku Raka sa Mesecom u Ovnu.18.07.1956. rodjena je i američka glumica Audrey Landers u znaku Raka sa podznakom u Blizancima i Mesecom u Strelcu.
18.07.1940. rodjen je dobitnik Zlatnog globusa, ali i Oskarovac –James Brolin u znaku Raka sa Mesecom u Jarcu( „ Uhvati me ako možeš, 33“).
18.07.1961. rodjena je i Oskarovka Elizabeth Mcgovern u znaku Raka sa Mesecom u Vagi.( „ Bilo jednom u Americi“).

18.07.1325. osnovan je Meksiko Siti –najveći i glavni grad Meksika.Rodjen u tradicionalnom znaku Raka sa podznakom u fiksnom, ali hedonističkom znaku Bika i Mesecom u znaku Vagi.
18.07.1835 osnovan je Springfield grad u saveznoj državi Misuri u znaku Raka sa podznakom u Devici i Mesecom u Biku.


#currentmood#prelepapesma#tijanabogićevic#moon in libra

Natasa Paunovski


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski