недеља, 19. август 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -19.08.2018



"Kada je LJUBAV u pitanju, zatvori oči i progledaj."
 Ingrid Divković

Preobraženje Gospodnje.Molitva za zdravlje i ljubav uvek dobrodošla.Nebo nas voli, bez obzira na stalne crne oblake.Rasterujemo ih uz pomoć zrelosti i dnevnog učenja.Prva Četvrtina Meseca i Mesec koji se smeši iz znaka Strelca danas u toku celog dana, daje poruku da voleti znači biti slobodan u srcu.Ono što će vas sigurno obradovati( lično moram da priznam da smo brojali minutaže) je da danas od 6:26 am Merkur kreće direktno  sa 11,31 stepena Lava, gde će dobijati na snazi od 22.08 na samom izlasku Sunca iz znala Lava u znak Devicu sve do 6.09 kada će preći u znak Devicu.On će prolaziti kroz svoju senku da bi se 2.09. vratio na stepen od koga je krenuo retrogradno. Merkur će sad imati motiv da dobije na pravom samopouzdanju i superiornosti,  bez obzira što će se osećati nešto konfuzniji 28.08 kada će primati kvadrat sa Jupiterom.Iako sada u fazi polovičnog stanja, sama činjenica da kreće direktno i polako može doneti niz olakšanja.Ipak, u olakšanju može biti komunikacija, papirologija, saobraćaj, razmišljanje i planovi.Ponovno retrogradno kretanje Merkura ali i poslednje u ovoj godini očekuje nas od 17.11. Od 9:50am pred nama je krajnje romantičan, maštovit i srećan aspekt trigona Jupitera iz znaka Škorpije i retrogradnog Neptuna u Ribama na 15,30 stepenu .Ovo je pre svega aspekt nade, velikodušne energije, platonskog spajanja i pozitivnih predosećanja, može biti veoma povoljan kroz materijalne investicije, putovanja, obrazovanje.

Vreme je da doživite neki vid prosvetljenja.U obzir dolaze vizije, ali treba pratiti u ovo vreme snove koji mogu pokazati simobolički ono što vam nedostaje i što bi trebalo da uradite, posebno ako to želite već jako dugo, ali niste imali dovoljno energije da to pokrenete.Socijalna pravda, ravnopravnost, potreba za istinom posebno danas može biti veoma važna i intezivna.Mnogi od vas baš od danas mogu osetiti potrebu da nešto promene u sebi i da pokrenu nešto sasvim staro/novo.Bogastvo, glamur, sklonost luksuzu, putovanjima, potrebi za mnogo sunca i romantike danas će biti posebno važno.Tranzit Jupitera i Neptuna biće u veoma važnoj energiji do kraja sledećeg meseca kada možete imati priliku osluškujući svoje UNUTRAŠNJE JA - da pronadjete ono što vam nedostaje ili očistite sve ono što vam smetalo.Intuicija na visokom nivou,  kreativne mogućnosti na najvišem potencijalu,Ovaj trigon smo imali i početkom decembra prošle godine, krajem maja ove godine, a ovo je poslednji u godini uticaja Jupitera u Škorpiji koji će se polako povući i  preći u znak Strelca od početka novembra ove godine.Ovaj treći ciklus Jupitera u fazi retrogradnog Neptuna u Ribama donosi vreme idealizma koje neće biti nemoguće u realnosti.

"A gde god gledam
Vidim ono o čemu mislim."
 Matija Bećković

Mesec danas:

Mesec u Strelcu kroz ceo dan.Energija optimizma, duhovnosti, meditacije i reseta.Zagrlite nebo, one koje volite, napišite neku lepu poruku koju ćete staviti u svoju kutiju želja, pronadjite one koje ste izgubili, podsetite se na vreme u kome ste bili srećni i motivišite sebe da vratite sebe i svoju sreću.Pomozite slabijima.Okrenite se protiv primitivizma i podela.Pokrenite slobodu da vam duša diše, ona je danas željna da joj pronadjete novi kutak u srcu i neku inspirativnu misao. Ne zaboravite sebe, danas ste sebi najpotrebniji.Znanje je danas nešto što posebno motiviše one koji su se izgubili u tunelima prošlosti.Istina.Ljubav.More.Pesak uspomena.Duša koja traži svoje mesto, a Luna, Luna se smeje...


Od ponoći Mesec na zvezdi Izidis( 2,34 Strelca) u sazvežđu Škorpiona -zvezda koja utiče na lak dolazak do istine i koja je izuzetna u istraživanjima, posebno nalaženju nestalih.Ipak, ova zvezda pojačava izdaje i manipulacije pa je jako važno kome ćete dati poverenje.Od 1 sat Mesec će se pomeriti na zvezdu Akrab koja je veoma dobra za novac.Od 3:45 Mesec će biti na zvezdi Dzabah koja je vrlo srodna prethodne dve , ali zvezda koja pojačava vizije i intuiciju.U povećanju hrabri potezi i akcije.Od 13:45 Mesec će biti na zvezdi u srcu Škorpiona, sjajnoj zvezdi Antares( 9,46 Strelca) koja pojačava neustrašivost, jedna od 4 zvezde stare Persije poznata i kao Čuvar Zapada.U lošoj ličnoj poziciji donosi neočekivane loše dogadjaje ili iskušenja, ali generalno i važne dogadjaje na zapadu.Ona će podsticati idealizam, ali i upliv sudbinskih dogadjaja.Veoma je važna i može povećavati današnji uticaj prepoznavanja.Zbog popodnevnih uticaja i zvezde Rastaban može biti povećanja kriminala ili loših radnji.U pozitivnom obliku entuzijazam i potreba za pokretom može biti izražena, kao i ljubav prema putovanjima, religija i okrenutost višem obrazovanju.Mesec će do kraja dana se naći na zvezdi Sarin na 14, 46 Strelca.

17:14 - Mesec u Strelcu u trigonu sa Merkurom u Lavu -izuzetno srećan aspekt, može doneti dobre vesti, idealan za putovanja, trgovinu, pisanje, komunikaciju, učenje stranih jezika, važne sastanke, izlete, izlaske.Emotivna i mentalna strana u skladu.Jak šarm, harizma, sreća preko ljubavnih sastanaka, mogućnost važnog poziva ili dogovora sa voljenom osobom.Mogućnost važnih ponuda.Dobro za dokumenta, saobraćaj, kontakte sa inostranstvom.Jaka podrška žena.Neko vam može biti inspiracija.Motivacija.Sreća i potreba da pokrenete nešto što je dugo stajalo.Dobro za emotivne razgovore.Odlično vreme za selidbe, nekretnine, kao i posete.

19:15: Mesec u Strelcu u sekstilu sa Venerom u Vagi -vreme zadovoljstva, ljubavi, kreativnih sposobnosti, idealno vreme za zavodjenje, hobije, ulepšavanje.Odlično vreme za pomirenje i pravljenje kompromisa.Osećaj nade i okrenutosti lepim stvarima.Potreba da ljude koje volite zagrlite, nežnost, važnost potvrde partnerskih odnosa.Plodnost.

Nedelja je dan Sunca i dan odmora.Idealan dan za filmove.

Moja preporuka: 

ADRIFT - ( 2018)- sjajan film po istinitom dogadjaju o preživljavanju i ljubavi.
Book Club (2018) - film koji iako slatkastog zanra, slatko me je nasmejao i zbog odlične ekipe glumica.


Astro -Vremeplov

19.08.1883. rodjena je Coco Chanel( pravo ime Gabrijela Bonur)-francuska modna kreatorka koja je napravila veliki bum sa svojom modernom kreativnošću kao modna ikona 20 veka.Rodjena u znaku Lava sa podznakom na poslednjem stepenu Strelca stepenu posebne lične širine I inspiracije sa Mesecom u istančanom I posebno vizuelnom znaku Riba.

19.08.1969. rodjen je američki glumac –Matthew Perry(“ Prijatelji”), u kombinaciji duplog Lava što ističe njegovu markatnost I dominaciju sa mističnim Mesecom u Škorpiji.

19.08.1965. rodjena je američka glumica, dobitnica Zlatnog globusa 2007 –Kyra Sedqwick u znaku Lava sa Mesecom u Biku.

19.08.1955. rodjen je američki glumac Peter Gallagher u znaku Lava sa Mesecom u Devici.
19.08.1989. rodjen je američki reper, glumac I pesač –Lil Romeo, rodjen u znaku Lava sa podznakom u Škorpiji I energičnim Mesecom u Ovnu.
19.08.1945. rodjen je Ian Gillan-engleski pevač poznatiji kao frontmen grupe “ Deep Purple” u znaku Lava sa podznakom u Strelcu sa Mesecom u Jarcu.
19.08.1963. rodjen je Joey Tempest –švedski rok pevač I frontmen grupe “ Europe”.19.08.1986. rodjena je američka pevačica –Christina Perriu u znaku Lava sa Mesecom u Vodoliji.

#currentmood#vaya#love#moon in saggitarius#jupiter-neptun#

Natasa Paunovski


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski