петак, 12. октобар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -12.10.2018

"Nije važno šta drugi ljudi kažu o tebi. Važno je šta ti kažeš samom sebi.
I za Boga miloga, nemoj nikada da stekneš naviku da vrednuješ sebe prema kriterijumima drugih..."
Robin Sharma

Jesen i retro Venera nose posebnu snagu ovog oktobra.Galama i šetnja sa novim šiškama prija da se uzdahne dodadatak kiseonika od svih onih malih detalja koje treba zapamtiti.Neka nova Ja u problemu sa vremenom.Neki novi klinci koji raduju nebo svojom snagom.Sia u pozadini rastura sa magijom glasa.Lišće i jesen koja svetli dvorište i donosi ljubav i pokret.Danas je nov dan.Filozofiranje o životu ispunjeno nekom idealizacijom o dubokoj ljubavi.Telepatija i muzika bez koje se ne može.Osmesi i borice na obrazima.Oscilacije u ishrani.Traženja po kojeg sata za sebe.Po koja migrena koja iščezne po uticajem emocija.Vitamini ovog meseca hrane mozak.A srčka lupa ko mala, i ne može da sakrije takvu snagu i motivaciju kao monitor za bebe.Aleluja pomolite se za sebe.Vikend je pred nama i neka nova ljubav za dan koji dolazi.Plesanje i cupkanje u mestu.Pozdravljanje i osmehivanje nepoznatima.

Mesec od ponoći u zadnjoj dekadi Škorpije pojačava jaku težnju o ljubavi i potrebu za istraživanjem.Neka radoznalost golica dušu.Mesec od 1 sat posle ponoci sve do 17h u praznom hodu, pa sve se može činiti da ide polako, ali po glavi se vrzma koliko toga treba da se uradi.

1:19am: Mesec i Jupiter u Škorpiji u konjukciji na 24,11 nose posebnu plodnost duše i jaku povezanost sa srcem.Srećne okolnosti kroz inostrastvo, obrazovanje, podučavanje, filmove, muziku.Jaka strast i ljubav, plodnost.ipak vladaoc Mars i dalje pod nesto sagorivim kvadratom sa Rx Venerom u Škorpiji može doneti mnogo pitanja koje blokiraju dušu.Tajanstvenost i potreba za skrivanjem.Emocije na višem nivou čekaju neko dobro vreme da se otvore.Žrtvovanje, puno analiziranja, prelistavanja i traženja smisla smeu što se dešava.Carma, I love you.



6:09am: Sunce u Vagi u kvadratu sa Plutonom u znaku Jarca na 18,47 stepeni: Problemi sa egom i osetljivost na kritike.Jaka potreba da se sve kontrolise i da se ne daje drugima da dipu.Poštujte druge, ne budite naporni, posvetite se kompromisima, ne radite ono što ne želite sebi.Oštre tenzije, blokade i strahovi koji su skriveni nekom prolaznom destrukcijom.U osetljivosti stomak koji oseća svaki nerv stresa.Neka samoodbrana i nepotrebna opravdanja.Pustite da se stvari kreću i idu svojim tokom.Naporni rad i ambicije se danas mogu nagraditi.Štreberski aspekt ali sve u pozitivne svrhe.Potreba da se menja voljena osoba, ne radite to, može se načiniti samo šteta.Umesto da menjate svet, posvetite se sebi i svojim manama.Neki duboko ukorenjeni strahovi mogu izaći na površinu sa kojim se treba suočiti.Sklonost da se sve radi ekstremno i isključivo.


10:21: Merkur u Škorpiji u sekstilu sa Saturnom u Jarcu na 3,34 stepenu: Odlično vreme za organizacione poslove i sve ono što traži temeljnost, strpljenje, uslužnost.Vreme mudrih i pametnih ideja, ali prenošenja znanja na druge.Smirenost i odlična koncentracija.Pozitivno za putovanja, kontakt sa bankama, berze, osiguravajuća društva, fakultete.Povoljno vreme za potpisivanje ugovora, kao i učenje, ispite.Pozitivno vreme za ulaganje u nekretnine ili neki vid imovinskih investicija.Iskrena komunikacija, dobra objašnjenja, sticanje i prenošenje poverenja.Pozitivno za rad sa osobama gde postoji veća razlika u godinama/statusu.Jaka interesovanja za dugo zaostale obaveze iz prošlosti.Povoljno da sretnete nekog koga dugo niste videli/čuli.Aspekt mentalne stabilnosti i okrenutosti korisnim i produktivnim stvarima.Veoma izražen smisao da se dodje do istine, istraživački nivo, jak smisao povezivanja činjenicama, ozbiljnost i odgovornost prema drugima.


10:50: Mesec na zvezdi Bungula(29,29 Škorpije)  posebno donosi vreme karmičkih prepoznavanja i pojačanih ljubavnih iskušenja.Jako dobro vreme za prava, filozofiju, religiju, umetnost.Emotivni izazovi i tajanstveni pozivi i situacije.Pojačana sklonost vraćanju unazad.Ipak treba obratiti pažnju na odnos sa ženama, mogućnost rivalitet.Paziti na kičmu, genitalije.Neobične situacije i susreti.Istovremeni bol i radost.

11:54 -Mesec prelazi u vatreni, muški znak Strelac u njemu će boraviti do kraja vikenda, nedelje večernjih časova.Budi hrabar da oslobodis sebe ograničenja i okova koje ti nameću okolnosti biće neka poruka ovog vikenda.Mesec u Strelcu definitivno može doneti optimizam, veru, srećne okolnosti, iako vladaoc znaka Strelca Jupiter na 24 stepenu trenutno deluje uspavano i prolazi kroz podsvesne jake psiološke uticaje.Emocije u ushićenju, ali još uvek pod nekim dilemama izmedju ljubavi, vezivanja i potrebe za slobodom.Filozofiranje o ljubavi, okrenutost višim duhovnim sferama, duhovnim postovima, prepuštenosti zadovoljstvimja, budućim planovima.Okrenutost daljinama, sportu, obrazovanju.Jaka povezanost sa onim što dolazi, jake vizije, treba ih pratiti.



16:18: Mesec na zvezdi Jed Prior u sazvežđu Ofiukus, na 2,18 Strelca može doneti humane aktivnosti, posebno dobre aspekte preko osoba koje spasavaju druge.Pozitivno vreme za uplate iz inostranstva.Osećaj veće snage i samopouzdanja.I zvezda Izidis na 2,34 u sazvežđu Škorpije donosi dosta akcije u ovo vreme, ali može doneti odlično vreme za dolazak do istine.Ipak, u popodnevnim časovima može biti manipulacije, rivaliteta i ljubomore i jako je važno kome se treba poveravati i kome trebate verovati.

17:50: Mesec na zvezdi Akrab u sazvežđu Škorpije(3,11 Strelca) može biti pozitivna kroz materijalni napredak, berze i investiranje.Mogućnost važnih vesti kroz lični napredak i doneti jaku povezanost sa rodjacima.



20:27: Mesec na zvezdi Dzabah, sazvežđe Škorpije( 4,39)  donosi jaku religioznost, ali sklonost opraštanju i vraćanju osoba koje su moge doneti dubok bol.Na porodičnom nivou dosta izazova.Puno transformacija i promena.Sklonost i " sam protiv svih".Povećana buntovnost i prevelika individualnost pa problemi na grupnom nivou.

Astro -Vremeplov


Na današnji dan španski moreplovac Kristifor Kolumbo otkrio Ameriku. Godine 1492. španski moreplovac Kristifor Kolumbo otkrio je Ameriku, iskrcavši se na ostrvce Gvanahani, u sastavu Bahamskih ostrva, nakon 33 dana plovidbe Atlantskim okeanom od Kanarskih ostrva. Dao mu je ime San Salvador.
1887. - Nikola Tesla prijavio svoj prvi patent u oblasti polifaznog sistema prenosa električne energije

Na današnji 12.10.1935 rodjen je italijanski operski pevač i jedan od najznačajnijih tenora 20 veka –Luciano Pavarotti, rodjen u znaku Vage sa podznakom u dramatičnom, ali prepoznatljivom znaku idealno za operu znaku Lava sa Mesecom u ambicioznom i individualnom znaku Ovna.

Na današnji 12.10.1968 rodjen je australijski glumac, plesač, producent-Hugh Jackman poznatiji iz serijala o Iks Man, rodjen u znaku Vage sa Mesecom u Blizancima.

12.10.1978. rodjen je nekadašnji reprezentativac i košarkaš –Marko Jarić u znaku Vage sa podznakom u čulnom znaku Bika sa Mesecom u Ribama.
12.10.1969. rodjena je multitalentovana pevačica ženskog alternativnog kantri benda „ Dixie Chick", tekstopisac, –Martie Maquire u znaku Vage sa podznakom u Blizancima i Mesecu u Škorpiji.
12.10.1968. osnovana je Ekvatorijalna Gvineja kao najmanjih afričkih država na svetu koja se nalazi u zapadnom delu centralnog delu Afričkog kontinenta.Rodjena u znaku Vage sa podznakom u Raku sa Mesecom u Blizancima.
12.10.1570. po julijanskom kalendaru osnovan je Celaya grad u meksičkoj saveznoj državi Guanajuato u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecu u Ovnu.

#currentmood#i have nothing#

Astrolog: Natasa Paunovski


четвртак, 11. октобар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -11.10.2018

#Krijes se iza rijeci.Ne vidim sta je u tebi."
M.Selimovic



Dobro jutro/dan, Mesec u Škorpiji kroz ceo dan.Prate ga Merkur i retrogradna Venera kao agenti oo7 da negde ne skrene i previše emotiviše i napravi neki sarkastični komentar na temu politika, žensko -muškin odnosi...Neka praznina pred još neku oluju.Ipak, pokret i budjenje kao iz " mrtvih" . Lekcije i iskušenja kao obavezan doručak. Smejanje pod cinizmom današnjeg sveta.Smejanje od muke, ali malo i na svoj račun.Emocije dublje i čistije čekaju da izadju na površinu, još malo kiseonika je preostalo, može se reći da je istrajnost na delu važna rečenica.Danas i seksipilniji, ali nešto provokativniji kvadrat retrogradne Venere i Marsa na tapetu u energiji da nije ludje, može biti još ludje i divlje.Strast, svadje, napetost, dokazivanje krivice, bežanje u potrazi za slobodom i emotivnim kiseonikom, bežanje od ograničenja i napornih osoba, a opet i jaka fizička privlačnost sve u smeru " preskoči da dodjes do mene".Danas sve može i sve je dozvoljeno.Samo nije dozvoljeno da bude mlako, slabo, da nema reakcija.Biće tu ozbiljnih sado mazo mučenja na emotivni račun.Teoretisanje ljubavi pod smehom Lune koja šalje poruku" Sta radite bre".Puštanje da nebo otvori svoj put.Ima nade.Sve kako se gleda.Trošenja danas materijalna zbog emotivnog, kao pauza od tuge.Ipak, danas možemo imati snažnu povezanost, izlive ljubavi, reakcije, predosećanja, molitve za ljubav i zdravlje, ali svako od vas i ostavljanje jakog ličnog pečata u poruci" Ne odustajem, klanjam se kosmosu i univerzumu, znam da me čuva".Sve je tako kontradiktorno, sa oscilacijama napetosti koje i mi sami možemo praviti.Škorpija znak preživljavanja, ali seksa, okultizma, tajni, manipulacija pa je energija sva u čarobnom opadanju i begu od prošlosti, ali strahu šta danas.



3 minuta posle ponoći: Mesec u Škorpiji u kvadratu sa Marsom u Vodoliji na 10,12 stepenu: Sklonost isključivim ispadima, napetosti, ljutnji, nervozi.Na svaku provokaciju, ali i reč može se reagovati mnogo osetljivije.U osetljivosti genitalije.Nagla neraspoloženja, osetljivost pritiska i centra za ravnotežu.Brige oko roditelja, bliskih prijatelja.Osećaj propadanja, ali ljutnje i želje da se okrene novi list.


16 minuta posle ponoći: Mesec i retrogradna Venera u konjukciji na 10,19 -Ljutnja i ljubav mogu ići zajedno.Jaka potreba za slatkom, kao neki vid lečenje tuge.Jaka razmišljanja o emociji.Potreba za ušuškanošću u domu.Plodnost i dobro vreme za začećem.Sklonost zadovoljstvu i opuštanju.Dobra intuicija i uspeh preko žena.Dobro za dobijanje novca.


4:30am: Tranzitna Venera u retrogradnom hodu u kvadratu sa Marsom u Vodoliji na 10 stepenu: Jak stepen privlačnosti, ali povećanje antipatije, otpora, tenzije na relaciji partnerski odnosi i krize u vezama na relaciji najdublji odnosi.Nagla uzbudjenja, jaka požuda, ali osetljivost kroz posesivnost, sumnje, osećaj kontrole nad partnerom može doneti kod druge osobe beg.Sklonost neumerenom trošenju i osetljivosti kroz izražavanje.Teško prihvatanje prolaznosti, odbijanja, kritika, sklonost emotivnim napadima, skandalima, mogućim skrivenim prevarama usled nezadovoljstva u ljubavnom životu.Osećaj jakih oscilacija koje mogu datira od fatalnosti do napetosti i svadjalačkog ponašanja zbog drugih.Uticajn drugih može sporeno uticati na odnose.Odlično vreme za ples, fizičke aktivnosti, takmičenja.Ipak vreme kada je važno dobro promisliti o svakoj emotivnoj odluci.Osećaj bola i patnje se može osetiti.Vreme umetničke poetičnosti.




7:13am: Mesec u Škorpiji u trigonu sa Rx Neptunom u Ribama na 14,14stepenu: Vreme dobre unutrašnje snage, odlično za meditaciju, kontakt sa vodom koja može smiriti psihu.Jaka predosećanja i povezanost sa dragim osobama, sklonost idealizaciji, zaljubljenosti.Povećana strast i emotivne jake želje.Dobro za putovanja, kontakte sa drugim kontinentima, jaki i istiniti snovi.Nagla podrška nepoznatih ili naklonjenost.Povećana inspiracija i nov početak.




8:47 -15:20: Mesec na zvezdama Zuben i Kiffa(15 stepen) u sazvežđu Vage- pojačavaju izražene mentalne sposobnosti i snalažljivost, odličnu moć rsudjivanja i smisao za psihologiju.Dobro za pravne i administrativne poslove, važne kupovine.Ipak ovo vreme može doneti povećanje kriminala, tuča, psihosomatskih problema, osetljivosti kroz rodjake.Posesivnost koja može da košta.


15:24: Mesec u Škorpiji u sekstilu sa Plutonom u Jarcu - povoljno vreme za organizacione poslove, završetak starih poslova, važne razgovore i susrete.Period hrabrosti i dovoljno hrabrosti za rešenje problema.Treba se osloniti na svoj instikt.Na emotivnom nivou kroz ceo dan, ali posebno ovaj period povećana fizička želja i jako dopadanjeMogućnost susreta sa osobama iz prošlosti.Neko može ostaviti jak utisak.

21:22: Mesec na zvezdi Unukalhai u sazvežđu Serpens(22,05 Škorpije) može doneti povećano nasilje, probleme sa zakonom, ali trovanja.U osetljivosti debelo crevo, jetra.Odlično vreme za sticanje znanja, isceljivanje, ulepšavanje, dodatne časove, unapredjenja.U porastu davljenja, ali emotivni problemi sa vernošću.




#currentmood#venera#mars#love#madonna#

Astrolog Natasa Paunovski




среда, 10. октобар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE - 10.10.2018

Moon u praznom hodu do 6:37 ide iz krajnosti u krajnost sa osećanjima, od potpunog adrenalina i strasti, do potpunog ludila u glavi i mraka.Brojanja tačkica na zidu i sumnji u pozitivan ishod.Migrene koje ne popuštaju od juče( tako ste mi preneli) što ipak mislim da je razlog i uticaja senzitivnog Neptuna i male planete Ceres koje igraju ozbiljnu ulogu od prvog lunarnog pomračenja.Pakao u glavi.Andjeli i demoni u jednom.Mladina.Puna otvorenih odgovora i više puteva.Koji god da izaberete -vas je, i morate se suočiti ili ga zavoleti i na njemu napraviti nov život.Veneri pa još u retrogradnoj energiji danas se pridružuje drug Merkur sav srećan što će zajedno da raspravljaju u tami, instiktivno naoštren da porobi svet.Vreme kada će sve biti šifrovaneo ali tako jasno.Mističnost  i razgovori i misli o seksu.Puštanje nekih stvari da nadju svoj put.Puno sumnji i debelih analiziranja iz prošlosti prosto teraju da se sa 10 ruku izadju napolje kao veliki teret neba.Put u nepoznato i ponovni osećaj da sve mora iz početka.Intuicija divlja, ali nepogrešiva.Osećaj pripadanja, ali put u nepoznato sa veoma pomešanim osećanjima.Itekako, do izražaja može dolaziti rečenica " Volim te -Mrzim te".

Merkur –planeta našeg uma, komunikacije, misli prešla je u vodeni, fiksni, vodeni znak Škorpije danas od 2:41am -sve do 31.10.2018.Pred nama je pojačavanje mentalne dubine i period kada možemo tražiti u većem obliku mnoge odgovore iz prethodnog perioda.Uticaj Merkura u škorpiji u natalnoj astrologiji je poznat da osobe koje ga nose su izuzetno intuitivne, pronicljive, uporne do kraja, mistične, okrenute okultizmu, neobičnim sferama, hipermaštovite.To su rodjeni detektivi,inspektori, policajci, ali i lekari, posebno psihoterapeuti koji znaju da udju u srž tudjih problema.Mogu biti veoma provokativni, ćutljivi, paranoični, opsesivni.Svakako, da treba naglasiti da su ovi ljudi i posebni jer nose u sebi jednu primamljivu tajanstvenost, ali izuzetno istovremeno i ranjive, ali smele mentalne potencijale da vide stvari mnogo dublje i realnije nego ostali.Ove ljude će pre svega više interesovati skrivena, pa i tamna strana života, nego „ lažna“ lepršavost i površnost da nekom pariraju komplimentima i pažnjom.Postoji uticaj mentalnog rušenja i gradjenja u isto vreme, ali mentalne jačine, pa vam ne bi preporučila da ulazite u konflikt sa ovim osobama, jer one dobro znaju kad i šta treba da urade, posebno kažu.Fascinirajuća je i snaga govora ovih ljudi prepuna žaoka, ali strasti i neke pokretačke energije, ali i prirodni instikt koji samo oni osećaju i poznaju.Iako mogu delovati hladnjikavo, ovo su izuzetno emotivne osobe koje ne podnose nepravdu.Tu uvek mogu i reagovati ekstremno ne gledajući sa kime vode odredjenu polemiku.U stalnoj su potrazi sa upoznavanjem sebe, dobijanju odredjenih odgovora o sebi, emocijama koje ih često iznutra lome, ali istraživanjima na temu bolesti, smrti, seksa,karme, okultizma.Poseduju izuzetno temeljan i detaljan pristup stvarima koje vole, sa kojima se bave, ali dolaze do izražaja posebno u situacijama kada su drugima potrebni.Ne vole laž, teže opraštaju, nisu taktični i često ih nervira da moraju da čuju reč kompromis.Mogu puno da trpe i da imaju faze da osećaju da prolaze kroz „ tunel“ iz koga ne mogu da izadju.Ipak u periodima fizičkog i emotivnog bola, mogu stvarati najbolje ideje ili praviti sjajna kreativna dela.Nauka ih posebno intriga.Emocije im " blokiraju" objektivnost, a mogu često pokazati da imaju predrasude i da ne mogu da se nose sa odredjenim stvarima.To često vodi povlačenju i dugom razmišljanju o svemu.Pre svega, Merkur u škorpiji pripada osobama koje poznaju ljudsku dušu i to ne treba nikad zaboraviti.Koliko god mogu biti patetični, skloni psovkama, ljutnji, oni o svemu razmišljaju na veoma analitičan način i često su besni što neke stvari ne mogu da promene.Cinizam im se pojavljuje kad osete da ih neko podcenjuje ili se podsmeva njihovoj intelegenciji.Od osobe koja poseduje ovaj Merkur uvek ćete dobiti i pitanje koje će vas navesti da duboko razmislite o odgovoru, i ovo nisu ljudi koji su mentalno laki, čak su ponosni na to što na neke stvari gledaju drugačije u odnosu na druge, iako to nosi neomiljenost većine.Želeći ili ne, uvek mogu biti uključeni u komplikovane sfere, probleme drugih, gledati filmove koji nemaju srećan kraj i stalno istraživati život.Iako deluju mentalno smeli, čak mogu biti iznenadjeni da ih se okolina plaši, oni su izuzetno stidljivi, saosećajni,preterano požrtvovani, čak skloni da odlično obavljaju ekonomske, političke poslove.Kroz učenje im je potrebno vreme da im se nešto slegne,jer na sve gledaju veoma detaljno.Često su fokusirani na pitanja intime, partnerskih odnosa.Sposobni su da sebe dovedu do dugih depresija usled prevelikih očekivanja, a uvek će se truditi i da sakriju svoje planove ili slabosti.Ne vole da stvari ostanu nedovršene.Skloni da se bune, sabotiraju ono što im se nameće, ali da se ne plaše da daju svoje mišljenje i budu van velike mase.Ovo su najbolji pisci, blogeri.Često imaju problem sa snovima, kao i problem da se vraćaju na prošlost jer uvek ostavljaju neki deo sebe.Ne vole medijsko šarenilo, lazni sjaj i tad mogu pokazati da obožavaju da tračare jer im to stvara gorčinu.Iako ih nervira preterana romantičnost i patetika, i sami osećaju iznutra da su takvi, ali da to duboko drže u sebi.Ukoliko kontrolisu i rade na svojim emocijama, imaju mogućnost da budu manje subjektivni i veoma uspešni u svojoj profesiji.Često im fali mentalna otvorenost i spontanost osim da drugi pokazatelji to pokažu.Često imaju neobjašnjive vizije, snove, prekretnice.

"Ako si u pravu ne moraš vikati."
zen izreka


Od 19: 37 Merkur će već danas biti u dramatičnoj opoziciji sa Rx Uranom u Biku kao i Fortunom, ali i u kvadratu sa Mesečevim čvorovima( Južni Vodolija, Severni Lav) - Neka drama i paranoja može biti na vidiku.Izuzetno snažno ispoljavanje emocija koje može voditi besu, ali sklonosti da se nešto prekida, stavlja tačka i završava, sve iz ljutnje, ozbiljne destrukcije.Ozbiljna mentalna ubrzanja i uzbudjenja.Preporuka vozačima da budu malo oprezniji.U povećanju nagli kvarovi( internet, struja).Neki adrenalin u vazduhu, ali jaka napetost i sklonost emotivnijem primanju informacija.Ipak, i period jake mentalne satsfakcije i sklonosti da se nešto novo nauči.Nagli susreti i dobijanje vesti.Strpljenje može biti ozbiljno iskušenje.Ipak, drugi vam mogu biti motiv da budete bolji, brži, da napravite neke i pozitivne transformacije u ovo vreme.Paziti na trik pitanja i šalu, može preći u ozbiljnu polemiku i problematiku, posebno nerazumevanje.Može biti naglih pretnji, eksplozija.Može dolaziti do neprijatnosti na putovanjima, kao i problemima sa učenjem.Posebno na udaru mogu biti avioni i kompjuteri.Držite otvoren um i imajte u rezervi sve mogućnosti.



12 oktobra Merkur će smiriti svoje dejstvo i u sekstilu sa Saturnom doneti mudrije i strpljivije odluke, ali i sklonost da strpljivije organizujete svoje obaveze i vodite komunikaciju sa drugima.15. oktobra u intezivnoj konjukciji sa Rx Venerom može doneti pozitivne misli, komplimente, važne kontakte iz prošlosti, razgovore koji mogu pobošljati trenutno napete odnose.19.Oktobra trigon sa Rx Neptunom posebno donosi maštu, umetničke sklonosti, meditaciju, molitve, alternativnu medicinu, sport, ali jaka predosećanja i vrlo istinite snove i poruke, neobične susrete.Isti dan kvadrat sa Marsom traži ponovno strpljenje jer može biti buke, vike, poteškoća u komunikaciji, dogovorima, saobraćaju, u odnosima sa prijateljima.Ipak, razmišljanje intezivno, a komunikacija oštrija i prodornija.Teže se mogu prihvatati u ovo vreme kritike. 22. oktobra sekstil Merkura i Plutona može doneti lako otkrivanje tajni, jake podsvesne veze, poverenje, ali jaku želju da se nešto veliko otkrije, uradi na nešto intimniji način.Tu mnogi od vas mogu preusmeriti energiju na pozitivan rad na sebi.29. oktobra konjukcija Merkura i Jupitera doneće plodnost i sreću kroz učenje, inostranstvo, kupovine, nekretnine,diplomiranje, ispite, rodjake, kao i kredite i berze.

Merkur će krenuti retrogradno od 17.11., a njegov ponovni ulazak u Škorpiju može da se očekuje od 1.12.


Mesec danas od 6:10am u znaku Škorpije pridružuje se energiji Merkura, ali i Rx Venere, pa će ceo dan biti obojen pravom lavom dubokih emocija, komplikacija, želja, podsvesnih predosećanja, ali i povezanosti.Neka borba sa samim sobom, ali osećaj gde treba krenuti.Neobični snovi mogu biti u vezi sa mrtvima kao poruka dobre energije i smera u sadašnjem životu.Jaka seksipilnost, borbenost, ali isključivost.Pojačane erotske želje i potrebe za avanturama.Malo veća odbrambena energija i potreba da se napadne/pa naglo nestane.Vreme ozbiljnih čiščenja/izazova.

6:37am: Mesec i Merkur u konjukciji na nultom stepenu: Jake misli, neobična emocionalno -mentalna povezanost sa onima koje volite, ali nisu pored vas.Jaka plodnost.Povećanje problema i opasnosti na putevima.Teške vesti, ali i povremene oscilacije i destruktivne ideje.Pesimizam ili nepoverenje.Izuzetan dar za psihologiju.Dobro za lekare i spasavanje života.Treba izbegavati svadje jer mogu preći u emotivne jače povrede.

8:07am: Mesec u Škorpiji u opoziciji sa Rx Uranom u Biku, kvadrat Mesečevi čvorovi: Jaka emocionalna uznemirenost, žurba, problemi sa vodom, emotivne tenzije koje mogu preći u nervozu.U povećanju odvajanja, razvodi, emocionalni jači nemiri, problemi sa stanom, majkom ili ženama u porodici.Lošije vreme za putovanja.Ipak Mesec na maloj zvezdi Miaplacidus može doneti nagli stres i ljutnju, ali nešto što brzo prolazi.Treba pripaziti na genitalije, cirkulaciju, nervni sistem, posebno hormone! Nepovoljnije vreme za porodjaje i operacije! Mogućnost naglih vremenskih prilika, klimatskih uslova.

12:13: Mesec u Škorpiji sekstil Fortuna/ Saturn u Jarcu na 3,28-3,55 - Period mira, većeg strpljenja, bolje organizacije, okrenutosti dnevnim obavezama, mudrijim rešenjima, ali ne toliko veselom raspoloženju, više trezvenijem i osećanju malo moranja.Sporije može ići vreme, ali može biti manjih kašnjenja.Povećane dobre prilike preko starijih osoba, ambicija- mogu se završiti poslovi koji stoje izvesno vreme.Mesec u blizini zvezde Princeps može doneti sporije rešavanje ličnih dilema.Odlično vreme za otkrića.Pojačana usamljenost i nerazumevanje.

18:10 Mesec na zvezdi Kambalia -u povećanju spijunaze, hapsenja, racije, ali i rešavanje zakonskih problema.Povećana erotičnost.Dobro vreme za lekarske preglede i bitnije poslovne sastanke.

Astro -Vremeplov





Na današnji 10.Oktobar 1813 rodjen je Djuzepe Verdi-kompozitor zrelog italijanskog belkanta.Verdi je debitao kao operski kompozitor a napisao je i dva sakralna karaktera( „ Requem“).Umro je u Milanu 1901.Rodjen u znaku Vage sa simpatičnim, ali veoma talentovanim dvojnim znakom Blizanaca i Mesecom u Ovnu.

Na današnji 10.10.1963. rodjen je srpski glumac, reditelj i producent –Dragan Bjelogrlić, u znaku Vage sa senzibilnim Mesecom u Raku.Dragan ima i sarmatnu Veneru u Vagi pa je veliki dzentlmen i veoma šarmantan.Posebno u periodu narednih 9 meseci biće u velikim projektima i sklon da pravi nešto veliko po pitanju filma.Dragan je izuzetno analitičan, ali pripada i generaciji koja je originalna i buntovna na neki svoj način.Veoma mu je važna porodica, poreklo, izuzetno je hrabar i uporan kad nešto želi.Mars u konjukciji sa Neptunom u škorpiji nosi mu jednu jaku umetničku viziju koju će kompletno odsanjati posebno od 2018.

10.10.1985. rodjena je Marina Lambrini Diamandis, velška kantautorka i tekstopisac, grčkog porekla u znaku Vage sa Mesecom u u dominatnom vatrenom znaku Lava.

10.10.1973. rodjen je američki glumac-Mario Lopez u znaku Vage sa podznakom u vodenom znaku Riba i Mesecu u znaku Ovna.

10.10.1954 rodjen je rok muzičar, glumac, tekstopisac(Van Halen) –David Lee Roth u znaku Vage sa Mesecom u Ribama.Njegov hit „ Jump“ iz 1984 uvek pokreće jednu pozitivnu energiju.
10.10.1979. rodjena je američka ritam i bluz pevačica –Maja( „ Lady Marmalade“) u znaku Vage koji ističe njenu lepotu i otmenost sa podznakom u Vagi i Mesecu u simpatičnom znaku Blizanaca.

#currentmood#merkur u škorpiji#mesec u škorpiji#

Astrolog: Nataša Paunovski






уторак, 9. октобар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -9.10.2018

Jesen je čarolija.
Nešto što lebdi
između nas.
Neka tajna.
Neka milina.


Pojačaj muziku dok je Mesec Mlad, oslušni svoje telo i pokreni sve aritmije svoje duše.Mlad Mesec u Vagi od jutros po našem vremenu od 5:47am na 15,48 stepenu Vage( Mesec i Sunce u konjukciji)  u blizini veoma male zvezde Merga u sazvežđu Botes.Vladaoc retrogradna Venera u Škorpiji spremna da otvori podsvesne tajne i pokrene sve što joj je na duši.Sunce i Mesec u trigonu sa Marsom u Vodoliji pa je ovo odlično vreme za pokret, promene, posebno veće transformacije, s obzirom na napet, a opet i krajnje regenerativan kvadrat sa Plutonom kao vladarem znaka Škorpije u kome nam i jeste trenutno smeštena Venera, pa ova New Moon jeste na prekretnici izmedju Libre i Škorpije.Vreme za transformacije i veće unutrašnje promene praćene skrivenim stajanjem sa strane i gledanjem šta se dešava jeste u prvoj liniji aspekata.Korak napred, pa dva nazad, ali i kucanje neke prošlosti od podsvesnih strahova, ali ipak i neke posebne unutrašnje snage da kažete " sad je dosta" želim bolji život, ne želim da živim više čekajući nešto što ne postoji, što ne mogu opipati, što nije moje.Ovo jeste odlično vreme za novi ciklus vašeg života, ali definitivno i direktno suočavanje i sa vašom mračnom stranom.Ipak, ima itekako potencijala da se sve izbaci i započne novi list.

Retrogradna Venera u Škorpiji je možda više nego ikad spremna da ide na rizik, ali sada po prvi put u svoju korist.Dosta joj je totalnog davanja sebe u nepoznatom pravcu.Znak Vage gde imamo Mlad Mesec ističe i suptilnost, pravičnost, lepotu, ali ne zaboravite unutrašnju snagu koja je tako važna ovih dana.Vaga ovde daje ravnotežu i umerenost u emotivnim i partnerskim odnosima, dok Rx Venera i seksipilnost i osećaj da stvari mogu biti potpuno drugačije.Juče smo na viber grupi koja se baš zagreva smo započeli temu partnerskih odnosa, formalnosti, odgovornosti i svako je izbacio svoj teret, ali osećaj duše.Takav je i ovaj New Moon socijalan, ali dubok da kaže ono što oseća, da smanji ljubomoru i zavist koja je prilično umerenija pod njim, ali da u najtežim momentima obuče najbolju haljinu/odelo, krene napred pa gde vas srce vodi.Teoretisanja nema.Čista objektivnost i prirodnost.Ako i osetite nemir, prazninu, slabost, znajte da se telo i duša regenerišu u nešto novo, da na neki način je potrebno da to prodjete i nastavite dalje.Svako ima svoje andjele, ne zaboravite da i vama stoji tu pored ramena i čuva vas.

Ukoliko prolazite kroz zamršene ili komplikovane emocije, može biti mogućnosti da se naprave veći koraci.Ako se ništa ne desi, nije pravi momenat ili je kraj, tačka, idete dalje.Nekako vreme uvek pokaže svoje. Zanimljivo je da vam kažem da je ovaj Mlad Mesec sličan i lunarnom Pomračenju koje smo imali krajem januara 2018 zbog aspekta izmedju male planete Ceres ali veće senzitivnosti koja dolazi od planete Neptun koja izaziva i izvesnu saosećajnost i žal.Ovo može biti odlično vreme za dijete, prelazak na novu ishranu, hobije ili nastavak obrazovanja.Medjutim, akcenat je i na partnerskim i medjuljudskim odnosima gde je potrebna veća pažnja i razumevanje, pravljenje mnogo većih kompromisa.Ima mogućnosti ponavljanja ili nastavaka odredjenih situacija koje ste čekali da se dese od januara 2018.Kontakt male planete Ceres koja posebno u ovom periodu pojačava materinske i emotivne potrebe, nežnost i Neptuna posebno nosi potrebu da brinemo za druge i budemo humaniji.Na emotivnom nivou, oni koji se ne suočavaju sa tragovima prošlosti mogu računati na veće potrebe za atraktivnijim partnerima, kao i želju da se pokrenu/više vežu.Hormoni u ovom periodu mogu rasti.Biće potrebna jača emotivna kontrola koja može biti zamenjena većim radom na sebi.Bićemo posebno osetljivi na fizičke mane ili svoj izgled.Ipak, ovo je pozitivno vreme da nešto uradimo za sebe.Pozitivno vreme za kontakt sa prirodom, ali venčanja bez obzira na retrogradnost Venere koja može u ovo vreme samo pojačavati veću strast i želje.Porast poetičnosti i romantičnosti veća.Pozitivno vreme za pravne i administrativne poslove, sudjenja.Odlično vreme za nove veze koje moraju imati pečat veoma jakog emotivnog povezivanja.

Nasla sam ti zvezdu koja će te ostaviti tamo gde ću te čekati i koja će nas spojiti do kraja.Ne boj se, samo leti i budi blizu.Naćićemo se u pravi čas spojenih ruku na  mostu ljubavi.


5:47am: Mlad Mesec, Fortuna tačka sreće na ascedentu u momentu New Moona nosiće zaštitu i podršku onih koji vas vole i kojima ste potrebni.Pokažite lepotu svoje duše, ne šminkajte i ne popravljajte budite ono što jeste.

10:51am: Mesec u Vagi u kvadratu sa Plutonom u Jarcu na 18,46 stepenu - Jaka potreba za kontrolom, koja može dovesti do destrukcije i ljutnje.Ipak, jaka ambicija i osećaj preporoda, potrebe da se saseče sve što ne valja.Dobro vreme da se napravi čistka u svom domu, ali da se povećava profesionalni status, da se radi na boljoj reputaciji.Opreznost sa ortačkim odnosima.Mogućnost razočarenja u prijatelje.
Mesec u fazi praznog hoda može doneti odlaganja sastanaka i nekih dnevnih obaveza, ali i emotivnih susreta.

16:37 Mesec na zvezdi Foramen, sazvežđe Argo Navis, zvezdi promenjive veličine, ali zvezde koja ima izuzetnu moć.Jake vizije, neočekivane situacije.Povoljno za otkrivanje tajni, rad na sebi, nagla putovanja.

Nepovoljno vreme za solarijume.Pazite na kožu.U porastu osetljivost kroz zakon, pucnjave.



19:30: Mesec na zvezdi Spika(23,50) - sazvežđe Device.Pojačani talenti, genijalnost, dobre situacije, povoljno za druženja, upoznavanja, korišćenje svojih potencijala, godišnjice, proslave.



20:11: Mesec na zvezdi Arkturus sazvežđe Botes -donosi sreću preko religije, obrazovanja, putovanja, astrologije, donosi ozbiljna lična zapažanja, nastupe, ali jaku emotivnu telepatiju.Ipak pod nešto nepovoljnim natalnim pokazateljima može doneti porodične drame.



#currentmood#beyonce#moon in libra#

Astrolog Natasa Paunovski







понедељак, 8. октобар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE - 8.10.2018

"Lepota uvek diže oči ka nebu."
 Ivo Andrić



Dobro jutro:-)) Nedelju počinjemo sa Mesecom u nežnom znaku Vage baš pred Mlad Mesec koji nas očekuje u utorak u jutarnjim časovima.Lepota spolja, ali stalno balansiranje i nesigurnost u odlukama i emocijama može se osećati, što može povećavati čas sreću, čas tugu , posebno zbog vladaoca Venere koja je krenula retrogradna i sada trenutno analizira izmedju prošlosti i onog čemu teži.U četvrtak je pred nama nešto nepovoljniji kvadrat retrogradne Venere i Marsa u Vodoliji kada može biti " pucanja po šavovima" ali i nepotrebnog finansijskog rizika, trošenja i kontradiktornosti izmedju potrebe da budete voljeni i slobodni/ te dve stvari često mogu biti u ozbiljnom problemu, a odluke pomalo ranjive, pa će biti itekako onih koji ne znaju zapravo gde da krenu.Mladina u utorak mnogima može za trenutak da otvori oči i donese potvrdu onog što je srce sakrilo u dubine onog najtanjeg.Od srede 10. oktobra Merkur prelazi u znak Škorpije, pa misli mogu biti duboko emotivnije, ali zagonetnije, pod lošijim aspektima i osvetoljubivije, generalno svi ćemo nešto istraživati, ulaziti u mentalnu dubinu, ali mistično kriti ono što ne želimo da drugi vide.Ova nedelja je posebno prepuna crnih rupa, ali otvaranja slabih tačaka, i možemo posebno biti " osetljivi" na nijanse, emocije, podršku koja će nam biti veoma važna, ali mišljenje drugih.


Osećaj odredjenog vida rasejanosti i ne korišćenja " mozga" zbog razdora izmedju emocija i onog što drugi očekuju od nas može se osetiti do srede, kada kroz opoziciju Merkura i retrogradnog Urana mnogi od vas se mogu potpuno mentalno probuditi i pokrenuti promene u sebi.Ipak, budite oprezni jer može biti većeg stresa, tenzije, naglih odluka, da kažete ono što ne mislite onako u ljutnji, pod većim emotivnim pritiscima.Misli se mogu smiriti zbog sekstila Merkura i Saturna kada možemo biti ipak malo mudriji, mirniji, bolje organizovaniji, ali zbog kvadrata Sunca i Plutona može dolaziti do velikih pritisaka u odnosu na okruženje, očekivanja, traženje istine i nekako svog zadovoljstva u petak.Mnogi će ove nedelje želeti da pobegnu od rutine, ali sa ulaskom Merkura u znaku Škorpije biće i onih od vas koji će želeti da se povuku u dubinu svoje duše kada će težiti većoj privatnosti i intimnosti.Radoznalost pojačana.Emocije mogu šizeti posebno tokom cele nedelje, organizacija traži pomoć drugih, jako važan osećaj prihvaćenosti i ljubavi.Vikend nešto umorniji, ali opet sa većom dozom idealizacije u subotu, kao i sa boljim planovima u nedelju.Nedelja koja je pred nama imaće poruku" imate tako puno vrata" u koja ćete želeti da udjete da vidite gde je vaša duša i gde ste zapravo trenutno vi, u kakvom stanju i fazi.


Ponedeljak u nešto osetljivijim emotivnim oscilacijama.Tačka.Napišite ono što vas muči i stavite na list da jesen razume vašu prirodu i želje. Može postojati jaka usmerenost na osećanja, ali i finansije.Povoljno vreme za ulepšavanje, promene na fizičkom i estetskom nivou baš pred Mlad Mesec, samo bez preterivanja zbog Rx Venere koja ne voli ništa veštačko i neumesno.Mesec od ponoći u fazi praznog hoda sve do 3:11am kada ulazi u znak Vage u kome će boraviti sve do srede, jutarnjih časova.Bračni i partnerski odnosi od veće važnosti.Javnost i reputacija.Jaka okrenutost pravnim poslovima i medijima.Jedna reč koja može promeniti sve u momentu.Sve će zapravo vrteti oko ljubavi, o kojoj toliko pričamo ovih dana.Srećna sam što možemo svakodnevno na mojoj viber grupi da podelimo neki delić sebe i da razumemo i planete, ali ono naše svoje kako osećamo kroz planete koje su nam date rodjenjem.U osetljivosti bubrezi, koža, ten sve u vezi sa davanjem i primanjem emocija.Luna od ponedeljka šašavo proba venčanice iako se ne udaje, čisto da vidi kako joj stoje.Stavljanje slušalica i obavezan Vog kao Madonin paradoks da je nedelja takva da se svi trebamo osećati kao iz časopisa.Ženama posebno mogu prijati kozmetika, moda, ali deljenje i posredovanje saveta i emocija.Ipak, danas pred Mlad Mesec neki strahovi mogu biti dobro sakriveni iza crvenog karmina.Nesigurnost nikad izraženija.Sve nešto može, ali ne mora, traženje idealne kilaže pod oblacima.Probajte da se prepustite i pratite svoje potrebe.Ono što posebno ne treba raditi danas, robovati onim što vam ne odgovara, ali isterivanju nepravde na pogrešnom mestu.




8:48am: Mesec u Vagi u kvadratu sa Saturnom u Jarcu na 3,21 stepenu: Saturn je prosao zvezdom Polis u sazvežđu Strelca, što je posebno povezano sa duhovnim radom na sebi.Jaka potraga za istinom, i teško prihvatanje odbijanje.Osećaj neispunjenih očekivanja ili teškog prilagodjavanja u odnosu na druge.Depresija, zabrinutost, kasnjenja.osećaj praznine posebno kroz komunikaciju, pojačana nerazumevanja.Ne tako najbolje vreme za putovanja.Može dolaziti do brige izmedju prošlosti i podsećanja na neki prethodni bol.Osetljivost na poniženja.Mogućnost brige oko roditelja, ali autoriteta.Period odlaganja i oscilacija u raspoloženju, nepotrebnoj okrenutosti prošlosti.Ranjivost.




10:45: Mesec na zvezdi Zania, u levoj ruci Device, na 4,31 stepenu: Period kada se može naći mir, povoljno za pomirenja, posredovanja.Dobro za obrazovanjePrijatni susreti.Ipak, u emotivnom smislu vreme prevara i zabluda.Pojačani politički konflikti, patriotizam.Porast emotivnih povreda.




18:36: Mesec u Vagi u trigonu sa Marsom u Vodoliji na 9,10 stepenu: Odlično vreme za pokret, kontakte sa inostranstvom.Iskrenost.Pozitivno vreme za upoznavanje, sport, sklonost da pokrenete nešto što vam može biti značajno za zdravlje.Jače emocije, sreća preko druženja, prijatelja.Mesec u blizini zvezde Vindemiatriks u sazvežđu Device može doneti nagle dobitke, poklone i prijatna iznenadjenja.Pod lošim ličnim aspektima ova zvezda može doneti sklonost svadjama i sarakazmu, pa bi bilo dobro da u ovo vreme posebno kardinalni znaci malko spuste loptu jer mogu biti osetljiviji.Sklonost većoj odgovornosti u odnosu na druge.Na polju istoka nervoza.Može biti političkih previranja i otkrivanja tajni.Odlično vreme za talente, posebno učenje stranih jezika, fakultete.Danas će nam trebati i malo više opuštenosti u radu, smeha da bi se posao zavrsio lakše, pa će timski rad ipak biti in.

Astro - Vremeplov





Na današnji 8.10.1970. rodjen je američki glumac i scenarista –Matt Damon u znaku Vage sa podznakom u Vodoliji i tradicionalnim Mesecom u Jarcu.Matt je ozbiljan glumac koji osim serijala o Bornu, ali i svežem Marsovcu ima i top hit film „ Dobri Vil Hanting“, dok privatno nosi poruku dobrog momka iz kraja, izuzetne intelegencije, veoma bračnog lojalnog i vernog porodici.Ipak, stvari nisu baš tako ni lake naizgled gledajuci njegovu opoziciju Saturna i Venere, ali pomalo usamljenog Meseca u 12 u kvadraturi sa Suncem koja nosi da je tu bilo ozbiljnih odricanja, čekanja iako sve deluje na prvi pogled pomalo idealno.Svakako mocna konjukcija Marsa i Plutona donosi da Matt drzi stvari pod kontrolom i da je izuzetni perfekcionista, ali i vladaoc Uran u vagi da je sklon transformaciji i da veoma teži nekom svom ličnom putu kroz film.Zato je serijal filmova o buntovnom Bornu bio i pravi izazov za njega.Deluje da mu slava bas ne prija i da u poslu voli neku vrstu izolovanosti.Ipak, prizeljkuje velike nagrade do kojih će i doci uz ogroman rad i trud do 2020.Matt je i prava Vaga koja je veoma mentalno harmonična, kulturna, veoma šarmatna i trudi se da bude korektan.Nije pristalica pritisaka ili uslova i sigurno zbog podznaka u Vodoliji tezi nezavisnosti iako uvek moze imati i tezi put.Veoma je praktično organizovan i neko ko dobro kontrolise svoje emocije.Pre Mattom je dobra i izazovna godina, ali i lično ispunjenje posebno od 2019.

8.10.1985. rodjen je američki pevač i muzički producent Bruno Mars u znaku Vage sa podznakom u umetničkom znaku Riba sa dominatnim i veoma prepoznatljivim Mesecom u Lavu.

Na današnji 8.10.1949. rodjena je sjajna Sigourney Weaver, nominovana za Oskara, glavna junakinja „ Osmog Putnika“, graciozna i talentovana u „ Zaposlenoj devojci“, rodjena u znaku Vage sa podznakom u čulnom, ali praktičnom znaku Bika sa Mesecom na ascedentu.

8.10.1980. rodjen je američki muzičar i glumac –Nick Cannon rodjen u vreme Mladog Meseca sa konjukcijom Sunca i Meseca u vagi i šarmatnim podznakom u Blizancima.
8.10.1997 rodjena je američka glumica, plesačica, model –Bella Thorne u znaku Vage sa Mesecom u Jarcu.
8.10.1939. rodjen je australijski glumac –Paul Hogan, nominovan za Oskara, u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecu u znaku Lava.
8.10.1968. rodjena je američka glumica Emily Procter u znaku Vage sa Mesecom u Biku.
8.10.1979. rodjena je američka glumica i model Kristanna Loken u znaku Vage sa Mesecom u Biku.
8.10.1954. rodjen je američki glumac poznat po borilačkim veštinama –Michael Dudikoff u znaku Vage sa podznakom u Jarcu i Mesecu u Vodoliji.
8.10.1969. rodjen je američki glumac Jeremy Davies u znaku Vage sa Mesecom u Vagi.
8.10.1926. rodjena je fantastična Louse Hay –motivacioni govornik, pisac, u znaku Vage sa podznakom u Lavu i Mesecu u Škorpiji.

Ukoliko želite da pričamo o zvezdama, dnevnim prognozama, ali da se družite sa mnom, pozivam vas na moju viber grupu Astro Luna 

# currentmood#moon in libra#bruno#

Astrolog: Natasa Paunovski
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski