среда, 26. децембар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -26.12.2018.

 "I u svakom početku nalazi se neka čarolija,
ona nas štiti i pomaže da živimo.
E pa hajde srce,oprosti se i ozdravi ! "
Hese

Ukrasi su spremni, a priprema poklona za drage ljude koji su obeležili ovu godinu.Neka unutrasnja svetlost koja rasplamsava prethodnu lošu energiju.Akcija konstatno-Tačka. Gledanje na sat i malo vremena za sve one dobre ljude/sitnice koje život znače.Mir u duši noću u Lunino vreme i dnevna teskoba u saobraćaju.Ipak neka fina energija oko srca i osmeh koji je tako najvredniji u toku dana.Juče me je jedna mlada i predivna duša posetila čak iz Italije da mi pokloni najlepši poklon  -svoj osmeh i šolju za koju zna da tako volim uz jutarnju kafu.Volim svoje klijente jer oni su divni ljudi, a vibracija i energija su nepreocenjive.Još uvek nemam vremena da razmišljam dal ću kao Pepeljuga trčati u ponoć poželeći najveću želju, ali sam sigurna da dobijam na snazi da se radujem ukrasima, svetlu grada i novogodišnjoj atmosferi iako ne volim uopšte gužvu.Valjda to dolazi s godinama.Neki mir i dobar san su uvek na prvom mestu.Ali spavaćemo za praznike, daj da damo krajnje rezultate ove nedelje.Cmok, srećan dan:-))

Merkur je stigao do srećnog 15 stepena koji donosi sreću preko polja religije, filozofije, istraživanja, obrazovanja, ali jedan krajnje pozitivan optimizam.Reči nadahnute praćene otkucajima srca.Velikodušnost koja se vraća kao bumerang u prepoznavanju sličnih.Ljubav na daljinu i glas i vibracije koje spajaju one koji nisu blizu.Sunce danas izmedju 4/5 stepena Jarca može doneti opterećenja na polju doma, porodice, završne popravke i pojačane brige oko starijih.Mesec će uz dosta pažnje privlačiti energijom sve do 18:51 kada će preći u nešto skromniji ženski znak Devicu.Venera duboko i pod crevnom bojom šeta znakom Škorpije komplikujuću srca na sve strane.Sve ono što može biti jednostavno ide nekako otežanije i uz neku rečenicu" nemam pojma šta da mislim".Nemojte ni da mislite, pustite srca da vodi gde strast želi trenutno...


4:08am: Mesec na 21 stepenu Lava na stepenu pada Neptuna može doneti zablude, neobične snove, osećaj neke tuge, potištenosti,ali povećanje laganja, neiskrenih poteza, povrede od životinja kao i osetljivost kroz inostranstvo.Neki vid pronalaženja sebe i sastavljanja duše može biti i poruka današnjeg dana.

9:03am: Mesec na osetljivom 24 stepenu Lava može doneti uspavanost, neorganizaciju, sklonost nekim dramatičnim vestima, uspavanost i osećaj emotivne udaljenosti.

16:38: Mesec u Lavu u trigonu sa Rx Uranom u Ovnu na 28 stepenu donosi puno uzbudjenja, adrenalina, brzine, nestrpljenja, naglih dešavanja, upoznavanja, odluka, jaku afirmaciju, potrebu za dokazivanjem, neobične ideje, ali lični napredak.Povoljno za promenu ličnog izgleda i stila, decu, zabavu, proslave, društvena dešavanja, izjave ljubavi.Može biti uzbudjenja i malo dramatike na porodičnom nivou i jurnjave oko oabveza, ali generalno period koji donosi naglu sreću i napredak.Povoljan period za ceremonije.Pozitivno za hobije.

Mesec na zvezdi Regulus veličanstvenoj zvezdi koja donosi nagli uspeh i moc.


18:51: Mesec prelazi u zemljani, ženski, promenjiv znak Devicu.Vladaoc Merkur u veselom znaku Strelca može doneti jaku inicijativu za učenjem, radoholičarstvo, jaku važnost kroz sitnice, putovanja, kontakte sa strancima, dobro vreme za trgovinu, pisanje.Period manje melanholičnosti, ali jake samoanalize i samokritike.Ipak, period naglog optimizma i plodnih ideja.Dobro za zaposlenje i poslovne razgovore.Okrenutost veća zdravlju, higijeni, kozmetici.Vreme emotivnog preispitivanja i opreznosti.Mesec će boraviti u znaku Device do Petka, do 21:24.U osetljivosti creva, psiha, krvna slika.Potreba za detaljisanjem.U porastu uslužni poslovi.

22:45-23:20 Mesec u fazi praznog hoda može doneti usporenost, depresije, zdrastvenu osetljivost, emotivne oscilacije.

Astro -Vremeplov


Na današnji 26.12.1971. rodjen je američki muzičar, muzički režiser, i pevač alternativnog rok benda „ 30 seconds to Mars“- Jared Leto, u kardinalnom znaku Jarac sa podznakom na nultom stepenu znaka Vage i Mesecom u znaku Ovna.


26.12.1891. rodjen je američki pisac i slikar –Henry Miller koji se uz Hemingveja ubraja u pisce koji su ostavili izuzetan književni trag.Rodjen u znaku Jarca sa podznakom u ambicioznom i energičnom znaku Ovna sa Mesecom u Škorpiji.
26.12.1893. rodjen je bivši Presednik Kine, politički lider i filozof Mao Zedong u kombinaciji duplog Jarca( vladao Republikom Kinom od 1949 do svoje smrti što jeste simbolika njegove kombinacije trajnost, strogost i poverenje), sa dominatnim liderskim Mesecom u Lavu.

26.12.1986. rodjen je engleski filmski i pozorišni glumac ( „ Igra Prestola“) –Kit Harington u znaku Jarca sa Mesecom u Škorpiji.
26.12.1963. rodjen je jedan od osnivača hevi metal benda „ Metallica“ –Lars Urlich , bubnjar, rodjen u znaku Jarca sa Mesecom u Biku.
26.12.1979. rodjen je rok gitarista, tekstopisac i pevač grupe „ Daughtry“ –Chris Daughtry u znaku Jarca sa podznakom u Strelcu i Mesecom u Ovnu.
26.12.1975. rodjen je bivši teniski broj 1, čileanski teniser Marcelo Rios u znaku Jarca sa Mesecom u Vagi.
26.12.1989. rodjen je Yohan Blake jamajkanski sprinter, osvajač srebrne Olimpijske medalje u znaku Jarca sa Mesecom u Strelcu.

#currentmood#moon in leo/virgo#

уторак, 25. децембар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE - 25.12.2018

" Dobro jutro onima koji se usuđuju, nikada ne umaraju i nikada ne odustaju."
 Carlo Prevale



Svim dragim, vašim, voljenim koji danas slave Božić -neka vam je srećno u zagrljaju sa onima koje volite.

Neka vam ono najjednostavnije bude najvažnije. ♡
Srećan Božić




Još se kupe posledice i tragovi od Punog Meseca koji je imao izuzetnu senzibilnu notu ali posle 14 godina ponovni razoran cunami na području Indonezije.Molitve za ljude na tom kontinentu.Danas praznična atmosfera praćena Mesecom u znaku Lava koji obožava ceremonije, goste, poklone, uverljive govore i pažnju.Mnogi danas mogu malo podetinjiti ali se opustiti i ne razmišljati baš o ničemu.I Merkur potpuno izlazi iz svoje senke i dozvoljava da se bar malo opustimo u mozgu i nadjemo svoj optimizam, iako i danas zbog ponovnog kvadrata sa Neptunom može doneti neki vid rasejanosti, zabune, pojačane sklonosti ka porocima ili odsutnost uma ali i idealizacije i maštanja koje nam niko ne može zabraniti.Lunino srce se sastavlja na komadiće.Suze je ostavila po strani, Saturn joj svaki dan zadaje ozbiljne obaveze prema onima koji su je začeli, radost ne sme mnogo da pokazuje jer postala je previše sujeverna ovih dana.Danas su emocije u ozbiljnom intezitetu pa treba reći onima koje volite da ih prosto volite.Neka topla energija, privlačenje svakog delića pažnje i dramatičnog smeha.Hobiji, kreativne sposobnosti na dobrom mestu.I oni uzdržani danas mogu osetiti neku toplinu u srcu.Tačka.Nije sve izgubljeno, samo svakodnevno učimo nove lekcije.Ovo je bila vrlo neobično teška godina pogodjena velikim izazovima i lekcijama koje su posebno dobile svoje mesto posebno sad pri kraju kada bi malko da se opustimo, ali ne moze.Tačka.Ipak, danas se možemo smejati punog srca.Čestitke, jelka, kupovine mogu biti in.Gledanje na sat i prilika da se završe neke stare obaveze.Svakodnevno učenje na mirisu svoje kože.Čišćenje i nastavak dalje.





1:34am: Merkur u znaku Strelca u kvadratu sa Neptunom u Ribama na 13,57  - Jako loša koncentracija, opreznost sa lekovima, alkoholom.Vozači veće strpljenje.Preosetljivost, ali maštovitost.Sklonost da se odluke ipak donose po srcu.Otvaranje pora iz prošlosti.Idealizacija i razočarenja, zablude i nesporazumi.Ipak, odličan aspekt za kreativce i umetnike.Potrebno je paziti kome se poveravate i šta potpisujete /plaćate može dolaziti do grešaka.Sklonost mentalnom umoru i prepuštanju.Zaboravnost.Osetljivost kroz tehničke aparate, mobilne telefone, emailove čuvajte se virusa ili hakerskih napada.Posebno neke tajne mogu izaći na videlo.Potrebno je sporije ali sigurnije pratiti svoju intuiciju.Ne donositi nikakve zaključke naglo, ostaviti da dan pokaže svoju energiju.Ne umarati se previše preko komunikacije, telefonskih razgovora, okrenuti se nečem konkretnom.Merkur izlazi iz svoje poslednje senke sa 13 stepena sa kojeg je i započeo svoj retrogradni hod.Jos po koji dan do 28 da se potpuno opustimo i osetimo ipak i sreću preko Merkura.U osetljivosti psiha, pojačane prehlade, osetljiv imunitet, snovi.U pojačanju neka magla u glavi, uspavanost pa vreme od 1-17h traži oprezniju vožnju.




10:46am: Mesec u Lavu u trigonu sa Jupiterom u Strelcu na 10,22 stepenu donosi odlično vreme za ambicije, karijeru, profesionalni napredak.Pozitivno vreme za porodicu, nekretnine, proslave, diplomiranje, nagrade, poklone.Pozitivna energija, optimizam i samopouzdanje koje će ipak danas biti uz pomoć drugih na višem nivou.Sklonost jakim emocijama, sreći preko inostranstva, obrazovanja, emocija.Povoljno vreme za studente, one koji planiraju da krenu na put.Odlično vreme za decu, finanaijski napredak.Aspekt zaštite i blagostanja.




18:07: Mesec u Lavu u trigonu sa Merkurom u Strelcu na 14,54 stepenu - Odlicno vreme za druženje, kupovine, učenje, pisanje, kratka putovanja, zabavu, veseliju energiju.Vreme ubedljive i srdačne komunikacije, pokreta, važnih vesti.Dobro vreme za trgovinu, pozitivne energije, ali veoma važno za upoznavanje ili poruke neba.Divno vreme za zaljubljivanja, kontakt sa rodjacima, obrazovanje i hobije.Vreme snažnih poruka i molitvi, ali treba slušati i svoje srce.Srećno vreme za decu i porodična okupljanja, kupovinu skupih stvari, selidbe.Reči će veoma privlačiti pažnju.Dobro za posredovanja, javne nastupe, finansijska potpisivanja.




22:38: Mesec u Lavu u kvadratu sa Venerom u Škorpiji na 17,40 stepenu: Vreme pojačne tenzije na polju emocija, posesivnosti i neslaganja.Treba paziti na novac, odnos sa ženama.U pojačanju unutrašnji nemiri i konflikti, osetljivost kroz savete/kritike.Mogućnost dramatičnih ispada i osetljivosti kroz vid, kičmu, genitalije.Mogućnost i glavobolja.U ovo vreme potrebna je odmerenost i sporije odluke.Nedostatak zadovoljstva i brige.Neka praznina i osećaj nepripadanja.

Astro -Vremeplov


foto/ Yahoo Lifestyle


25.12.1968 rodjena je danski model, fotograf i supermodel -Helena Cristensen u znaku Jarca sa podznakom u estetskom zenstvenom znaku Vage sa osećajnim Mesecom u Ribama.
foto/Discogs Annie Lennox

25.12.1954 rodjena je sjajna Annie Lennox, nekadašnji vokal grupe Euritmics, solo pevačica, tekstopisac, jedna od najboljih " belih soul pevačica" rodjena u kombinaciji znaka Jarca sa podznakom u analitičnom i pedatnom znaku Device sa Mesecom u znaku Jarca.Annie je škotska pevačica i jedna od najvećih profesionalaca bar po zvezdama.

Na današnji dan 1870 rodjena je žena koja je izmislila lepotu -Helena Rubinstein u kombinaciji duplog Jarca sa Mesecom u znaku Vodolije.




25.12.1949 rodjena je Oskarovka Sissy Spacek u znaku Jarca  sa podznakom u Devici i Mesecom u Ribama.





#currentmood#annie#moon in leo#merrycrismas#

Astrolog: Natasa Paunovski


субота, 22. децембар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -22.12.2018

“Zar nije život stotinu puta prekratak da bismo se dosađivali?”

Nietzsche



Poslednji Pun Mesec ove godine tačno danas kroz najsenzitivniji i najosetljiviji vodeni ženski, kardinalan znak Rak.Lunin dom uzburkan emocijama gde se tačno oseća istovremena i tuga i radost i nostalgija i prisećanje na ovu godinu koja je donela ogromne životne prekretnice, ali ozbiljna iskušenja posebno praćena od Pomračenja Meseca i Totalne Eklipse 27.07.Ovo danas jeste i pravi ciklus kulminacije i ozbiljnog čišćenja od svih agresivnih i krajnje neprijateljskih aspekata praćenih poslednjih dva meseca.Pogledajte u nebo, zimski Pun Mesec uz romantičan aspekt Venere i Neptuna posebno nose drž i neki telepatski osećaj da ono što vam pripada -treba da dodje do vas i da sve želje koje osećate duboko u svom srcu imaju smisla samo moraju pronaći svoje vreme.Ono što nije dobro se posebno danas čisti pod nebom mašte, jake sentimentalnosti i potrebe za zaštitom i očuvanjem svoje teriotirije.Luna je spremna da obuče svoju novogodišnju haljinu i zagrli svoje najvoljenije i da im kaže da će sve biti dobro i da je najbitnije da je ono najgore prošlo.Tačka.Idemo dalje.Osećaj jakih oscilacija i promena raspoloženja, malo suza, više smeha, inspiracije i platonske veze posebno sa onima koji nisu blizu vas.Još jedan tango i okretanje i spremanje za pozdrav 2018.Bila je teška, ali korisna,nadahnuta otvaranjem svih sakrivenih pora u srcu.Trebalo je nešto da vas razdrma i da vam pokaže da ste živi.Sve je to za emotivce.Tačka.Odličan dan za plodnost.Odličan dan za kupovinu i poklone.Obratiti pažnju na stanje i odnose u porodici i sa nadredjenima jer tu može biti udara.Srećan vikend.....


6:42am: Mesec u Blizancima u kvadratu sa Marsom u Ribama na 23,24 stepenu: Nesigurnost i strahovi koji izbijaju na površinu, čudni snovi i energija.Preosetljivost izmedju emocija i uma, u povećanju izdaje, osetljivost kroz komunikaciju, rodjake, saobraćaj.Nemiri koji se ne mogu objasniti.Tajne radnje, klopke, zabune, nesporazume, emocionalna preosetljivost i izgubljenost.U osetljivosti prehlade, los imunitet, alergije.Neorganizacija, teško budjenje, problemi sa automobilima, osetljivo vreme za operacije/putovanja.


15:22: Mesec u Blizancima u sekstilu sa Rx Uranom u Ovnu, Mesec u blizini supergenijalne crvene zvezde Betelgez i fiksne zvezde Menkalinam u pojasu Oriona donosi veoma moćno mesto regeneraciji i transformaciji, promenama, naglim iznenadjima.Ipak, treba se čuvati požara, sukoba i poteškoća na drugim kontinentima( zapad).U povećanju napadi iz senke.U povećanju nagle loše klimatske promene, kao i poplave.Mogucnost naglih promena na finansijskomličnom nivou.Pokret, akcija, nove ponude, brza dešavanja, nagla nova i važna upoznavanja.Mocna zvezda Betelegez utice na jaku cast i bogastvo a donosi i nagrade na nebu.Jaka intuicija i vizije.Period kada sami mozete imati inicijativu u ispravljanju stvari.Nešto novo/nešto staro, ali neki vid osećaja veće promene u sebi.




17:29: Mesec prelazi u vodeni znak Rak.Emocije, sentimentalnost, jaka veza sa porodicom, korenima, sećanja, jaka okrenutost domu, porodici, deci, prošlosti.Velike promene u raspoloženju.Zaljubljivost, ali i sklonost usamljenosti.Borba sa emocijama.Odlično za domaće poslove, usmerenost na nekretnine, uredjenje doma.Loše za timske i grupne poslove.Preosetljivost, ali dobra intuicija.Jaki kontakti sa osobama koje dugo niste videli.Melanholija pa nagla euforija.Paziti na zeludac, grudi, matericu.Mesec će boraviti u znaku Raka do ponedeljka do 18h.Odlično vreme za uredjenje doma, čišćenje, kuvanje, materinstvo.



18:48: Pun Mesec na 0,49 stepenu u opoziciji Sunca u znaku Jarca - Pun Mesec u pojačanom i intezivnom dejstvu rusi i nosi sve slike prošlosti i svega sto je u srcu.Moze doneti krize na relaciji porodični odnosi/ljubav/proslost/krize identiteta, ali i sukob izmedju ambicija i karijere i porodice.Osećaj pritiska i tenzije na ovim poljima.Biće potrebno mnogo strpljenja.Može dolaziti do ozbiljnog povlačenja u izolaciju i naglih promena i suočavanja sa stvarima koje stoje od leta.Ipak period čišćenja i neke nove energije.Možete videti neke slike koje ste proziveli ali nešto sa cime se možete ponovno suočiti.Negativna osećanja koja mogu izaći napolje.Može biti suza radosnica, ali suza kao izvora pražnjenja.Veoma velika osetljivost na kritike.Pritisci i osetljivi odnosi sa roditeljima.Nesanice i mesečarenja.Pojačan apetit.Gojenje.Ipak, zbog pojačanog dejstva Venere /Neptun ovaj Pun Mesec može doneti jake emocije i obnovu prethodnih odnosa( posebno za one koji su imali probleme).Biće buntovnog otpora u nametanju starijih i posebne osetljivosti mladjih populacija.U povećanju migrene i stomačni problemi.Ipak, period potpunog izvlačenja od dogadjaja koji su prethodili u poslednjih 5 meseci.Sve ono što vam pripada može biti bliže vama samo je bitno da prepoznate.Važne poruke neba bez obzira na osećaj tuge.Period jake unutrasnje snage.Neki znakovi nebeskih poruka u vidu od čega treba otići, osloboditi se upravo dolaze u prvi plan.




Naredna Mesečeva faza: Mlad Mesec -Solarna Eklipsa - 6.01.2019

Mesec u praznom hodu od 21:50-22:20 u praznom hodu posebno donosi slabiju koncentraciju, tugu zbog prošlih ljubavi, potrebu za ususkanoscu, pojačanu lenjost.

Astrološki Vremeplov


Na današnji 22.12.1858 rodjen je italijanski kompozitor( „ Tosca“) –Giacomo Puccini na poslednjem stepenu znaka Strelca( stepenu izuzetnih vizija), ali i podznaku na zvezdi Spika u znaku Vage sa Mesecom u znaku Raka.
Na današnji 22.12.1872 rodjena je Budimpešta, glavni grad Madjarske u znaku Jarac sa podznakom u Vagi i Mesecu u Devici.

Na današnji 22.12.1972. rodjena je Vanessa Paradis- francuska pevačica, glumica, model, bivša partnerka Johny Depp.Vanesa je rodjena u kardinalnom znaku Jarca na nultom stepenu sa podznakom u harizmatičnom znaku Škorpije sa Mesecom u Raku koja joj pojačava emotivnost, senzibilnost i preosetljivost ali ljubav prema porodici.

22.12.1962. rodjen je sjajni engleski glumac i producent( „ Engleski pacijent, Šindlerova lista“) –Ralph Fiennes u znaku Jarca sa Mesecom u Škorpiji.
22.12.1960. rodjen je Jean Michael Basquiat –američki muzičar, ali veoma talentovani slikar, prvi koji je u New Yorku uveo ulične grafite, što nije slučajno jer je rodjen na nultom znaku Jarca sa Mesecom na nultom stepenu Riba( nulti stepen uvek prvi u nečemu).
22.12.1993. rodjena je američka mlada muzička zvezda, producent i tekstpisac –Meghan Trainor u znaku Jarca sa podznakom u Vodoliji i Mesecu u vrlo ambicioznom znaku Ovna.

22.12.1949. rodjen je sjajni britanski pevač i tekstopisac legendarne grupe „ Bee Gees“ na poslednjem stepenu znaka Strelca sa podznakom u Škorpiji i Mesecu u znaku Riba.Na isti dan rodjen je i njegov brat blizanac, takodje član grupe Maurice Gibb u znaku Strelca sa podznakom u Jarcu.
22.12.1954. rodjena je italijanska glumica Anna Galiena u znaku Jarca sa podznakom u Ribama i Mesecu u znaku Vodolije.
22.12.1983. rodjena je francuska klizačica( plesni parovi) sjajna Nathalie Pechalat u znaku Jarca sa podznakom u Devici i Mesecu u znaku Lava.
22.12.1974. rodjena je američka glumica Heather Donahue( „ Veštice iz Blera“) u znaku Jarca sa Mesecom u Ovnu.

#currentmood#full moon in cancer# zima#

Astrolog: Natasa Paunovski


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski