понедељак, 12. септембар 2022.

Dnevna doza Lune -12.09.2022 - Samoinicijativa

 

Nova nedelja je pred nama posle Punog Meseca. Neki umor u pozadini i dogadjaji preko vikenda koji su ostavili utisak. Mesec u znaku Ovna doneće već sa početka nedelje pokret i budjenje. Negde ćemo videti od čega krenuti i šta treba nastaviti. Prvi dan nedelje može nositi puno komunikacije, dogovora, slanja emailova, ali i priličnu samoinicijatvu. Povremo nestrpljenje i isključivost mogu doneti želju da nešto ubrzamo ili brzo saznamo. 

Sekstil Meseca i Marsa kao vladaoca može nositi od ranih jutarnjih časova dobru energiju, intezivne emocije, strast i sklonost razmišljanjima o emocijama. Dobro vreme za sport, pokretanje fizičkih aktivnosti. Današnji dan donosi direktnost, iskrenost i dosta priče po raznim temama. Merkur će se naći u polusekstilu sa Venerom na 8 stepenu pa ipak može danas doneti dosta druženja, humora, opuštenosti i može označiti pozitivno vreme za proslave ili neke posete.Inkonjukcija izmedju tranzitnog Sunca i Rx Saturna na 19 stepenu ( aspekt koji će se osećati do utorka) može doneti osećanje nezadovoljstva ili frustracije u vašim željama, ali osećanje ograničenja, kašnjenja u obavezama ili stvarima koje želite napraviti.Fleksibilnost, umerenost i duhovna širina mogu pomoći ili drugačiji stav prema onom što želite.

Sekstil Meseca i R Saturna moze od večernjih časova doneti mir, odgovornost, potrebu da nešto staro zavrsimo ili da prosto organizujemo odredjene stvari koje smo propustili. Današnji dan može biti dobar za lično isticanje, ali može doneti preosetljivost na kritiku i sklonost intezivnim i burnim emocijama. Ipak, donosi dosta vesti, dešavanja, ali sklonost da sami utičete na neke odluke. 


Što se tiče ove nedelje izdvojila bih: 

Kvadrat Marsa i tranzitne Venere koji može povećavati strast u partnerskim odnosima, ali dosta problema u emotivnoj komunikaciji, ogovaranja ili lošeg uticaja drugih, ali i finansijskih troškova. Može biti sukoba sa komšijama ili rodjacima, ali preosetljivosti kroz odnose u poslovnom okruženju. Ovaj aspekt će se osećati tokom cele nedelje, ali će biti posebno aktivan od petka 16.09. Posebno pripazite na samokontrolu i impulsivne ispade. Telefon ili internet posebno mogu biti uzorčnici sukoba! Ako je moguće izbegavajte posesivnost ili neki vid takmičenja u emotivnim odnosima, ali velikih rizika!

17.09.2022

Opozicija Sunca i Rx Neptuna posebno može smanjiti volju i samopouzdanje i doneti osećanje nesigurnosti, zablude i neke magle. Pod ovim aspektom je dobro razvijati svoju kreativnost, mir, pomagati drugima, ali naći neko mesto gde se osećate zaštićenije.U porastu manipulacije, laži, prevare i osetljivosti na kolektivnom nivou. Opreznost na polju poverenja! U porastu izopačenost, opasnost od sekti, ali i opasnost od psihički bolesnih osoba. Opreznost sa lekovima! Čuvajte se prevara ili iskorišćavanja. 

Poslednja četvrtina Meseca u subotu 17.09. od 23:53 na 24 stepenu znaka Blizanaca na fiksnoj zvezdi Al Heka posebno podstiče nasilje i veće probleme. Problemi na ulicama, u saobraćaju, problemi u bliskom okruženju! U porastu jača emotivna senzibilnost. Može biti situacija da vas neko jako povredi rečima! Pokušajte da ne povredite sebe zbog drugih ili da ne mučite svoj duh!
Budite mi dobro - vaša Astro -Luna


# currentmood# mesec u ovnu# dnevna doza lune# adele


субота, 10. септембар 2022.

Dnevna doza Lune 10/11.09.2022. - Pun Mesec u Ribama

 

Pred nama je intezivan predjesenji Pun Mesec u maštovitom, vodenom i poslednjem znaku Riba na 17 stepenu po našem vremenu od podneva. S obzirom da se retrogradni Merkur vraća unazad od 5:39am on baš negde svojom energijom donosi zbunjujuću, konfuznu, kreativnu, ali nesigurniju emotivnu energiju. Neka maglovitost u glavi koja traži koliko toliko organizaciju .

Vreme pred Pun Mesec nosiće i svadljivu, ali nemirnu energiju izmedju Meseca i tranzitnog Marsa koja može biti veoma osetljiva za vozače i sam saobraćaj, ali koja može biti razdražljiva emotivno jer može dolaziti do istovremene potištenosti i ljutnje.

Iako sam intezitet ovog Full Moon nosi skrivene poruke, nosi i jaku viziju, unutrašnja čišćenja, neverovatnu telepatiju i intuiciju koju mnogi od vas neće moći da objasne. Možete neko prizvati mislima, ili imati neočekivane susrete, maštanja koja negde mogu da se spontano i dese u realnom životu.


Koliko god da sama energija može biti ranjiva i veoma psihološki senzitivna, ipak u vreme Punog Meseca veliko olakšanje imaćemo od strane pozitivnog aspekta Meseca i R Urana koji može da probudi naglu motivaciju, promene, neočekivane pozitivne dogadjaje, ili neko naglo budjenje i mogućnost da nešto dobro pokrenete što ćete prethodno osetiti kao važno. Ovaj aspekt na snazi je od 13:52 i može doneti neko olakšanje ili sklonost realizaciji nečega što ste planirali duže vreme unazad.

Konjukcija Meseca i R Neptuna kao dispozitora od 22:57 posebno može doneti srećno vreme za umetnost, medicinu, ljubav i može se u to vreme osećati jaka zaljubljenost. To može biti i vreme kada treba pratiti znake univerzuma. Jaki snovi, ali osetljivo vreme za psihološki osetljive osobe i zavisnike. Ipak neka unutrašnja vera može pokrenuti neke super ideje, ili neki vid čišćenja ili oslobadjanja. Sklonost da dobijemo potvrdu o nečemu što osećamo - biće važna.

Kroz ceo dan može postojati neka zbunjenost, zaboravnost i osećanje umora. Bol u nogama i osećanje neke udaljenosti i potrebe za mirom u odnosu na okruženje. Pripazite na imunitet i alergije!  Ovaj Pun Mesec naravno mogu prilično osetiti Ribe, Device, Strelčevi i Blizanci kroz osetljivost na polju komunikacije i odluka kao i partnerskih odnosa( Blizanci i Device), ali i strepnje i nagle promene raspoloženja( Strelčevi), kao i sklonost gubitku koncentracije, jakom hroničnom umoru, osetljivosti kroz polje okruženja/ rodjaka, posebno saobraćaja i brige za porodicu( Ribe) ali mogu osetiti Rakovi i Lavovi koji kao pripadnici Meseca i Sunca uvek u ovo vreme imaju neke svoje posebne misije.

Ono što ovaj Pun Mesec simbolizuje su kolektivna ograničenja praćena aspektom izmedju retrogradnog Saturna i Urana koji smo imali od decembra 2021. Kolektivno ekonomska kriza koja donosi pad cele planete, osetljivost još uvek kroz Covid 19, labaratorijske mutnjavine i političke manipulacije, veliku finansijsku nestabilnost što može pojačavati strahove kod običnih ljudi. Dodatni problemi i složenosti mogu biti tek planirani što ćemo negde saznati u narednom Punom Mesecu koji će biti na snazi 9.10.


U porastu mogu biti porodične manipulacije i nerazumevanja, ali strahovi kroz dokumentaciju, puno povećanja osetljivosti kroz saobraćaj/ uredjaje. Škorpije i Bikovi mogu biti pod veoma jakim pritiskom oko posla/ finansija, ali autoriteteta. Moguće greške/ obmane i lagarije, ali i kradje.Komunikacija otežana i praćena ograničenjima i usporenjem.Veoma osetljivo vreme za finansijske veće investicije, kupovine, ali može dolaziti do većeg napora kroz novac.Može se osećati i generalni umor od svega ili osećanje da sve stoji u mestu Vremenske prilike neće pogodavati kardiovaskularnim bolesnicima, ali i astmatičarima.

Koliko vam napominjem da je strpljenje/ ali kroz ovaj Full Moon i vera bitna negde će biti potrebna. Svakako uticaj retrogradnog Merkura na 8 stepenu Vage može posebno uticati na mentalne probleme i osećanje izgubljenosti. Medjutim, ovaj Pun Mesec ima ulogu da pokrene vaše najslabije tačke i da vas suoči sa ovnim što ne smete priznati, ali nečim što trebate odkloniti.

Najnovije tekstove možete pratiti i na mom zvaničnom sajtu: www.astroluna.rs

Nedelja, 11.09.2022Jutarnji časovi zbog snažnog sekstila Meseca i R Plutona mogu doneti jake susreti, snove, regeneraciju ili suočavanja sa nečim što podsvesno stoji. Ovaj vikend može biti interesantan za zabave i proslave, koncerte, samo ne treba preterivati sa porocima. Opreznost sa lekovima!

Od 8:48 am - Mesec prelazi u vatreni znak Ovan. Nosi energiju budjenja i novog početka. Ipak trebalo bi obratiti pažnju na finansijske troškove, kao i mogućnost sukoba izmedju dogovora i emotivnog razumevanja. Ipak, jak uticaj Meseca može pokrenuti hrabrost, puno fizičkih aktivnosti, rada, ali veću otvorenost.

Od 15:10 na snazi imamo jako zanimljiv aspekt trigon izmedju Sunca i R Urana koji kao dodatak donosi promene, važne prekretnice, potrebu za nezavisnošću, potrebu da probamo nešto novo, kao i bez obzira što je nedelja odlično vreme da pokrenemo nešto važno.Uran može uticati da nešto presečete i krenete od pozitivne nule. Takodje, može biti neočekivanih mogućnosti i iznenadjenja. Srećan aspekt izmedju Meseca i R Jupitera u predvečernjim satima mogu doneti odlične vesti, dobre mogućnosti preko inostranstva, odlično vreme za samostalni rad, posebno sport.

23:53: Mesec će se naći u opoziciji sa R Merkurom iz znaka Vage i može pokrenuti svadje, nemire, nezadovoljstva, loše vreme za zakon, nezgodne situacije, nerazumevanja i neprijatna iznenadjenja, loše vesti i problem u komunikaciji u odnosu na druge. Pripaziti na impulsivne izjave i isključivost! Posebna preporuka izbegavati sukobe, jer mogu preći u veći problem. U porastu ogovaranja, ali i problem sa koncentracijom. U osetljivosti bračni odnosi i nerazumevanja od strane bliskih osoba. U povećanju problemi sa zubima, kožom i pulsirajuće migrene povezane sa stresom.

Ovaj vikend od jedne emotivne i pasivne energije donosi da se u nedelju posebno možemo aktivirati. Smenjivaće se raspoloženje od potpune tuge, do nagle sreće. Ovog vikenda mnogi od vas mogu naići na ličnu prekretnicu. Ipak, može se desiti da neke odluke ne budu podržane od strane bliskih osoba što može voditi do pada.

 Pokušajte da verujete u sebe i da pratite znake univerzuma! 

Vaša  Astro Luna
петак, 9. септембар 2022.

Dnevna doza Lune -9.09.2022. - " Melanholija"


Mesec u toku noću na prelazu iz znaka Vodolije u poslednji Zodijački znak Riba donosi vreme tišine i vreme kada treba završiti započeto ili se prosto staviti u relax. Mesec zagonetno sija puštajući signale i čitajući vidovito svaku vašu misao, emociju i promenu raspoloženja.Od jedne čudne i stresne energije, ulazimo u fazu pred vikend i Pun Mesec kada će nam trebati pauza, da negde ostavimo probleme i sve nedaće i misli ispod tepiha. I univerzum želi da se odmori i pokrene neko unutrašnje čišćenje.

Poslednja dva dana jesu bila teška i psihološki zamorna gde nas je neka čudna energija vukla. Danas već možemo ući u period blage fleksibilnosti, ali i melanholičnosti i potištenosti. Imaćemo utisak da sve negde treba da zastane na trenutak i da nas odluke i problemi koje bi trebalo da rešimo, mogu sačekati nešto kasnije.

Mars je u preretrogradnoj fazi od 3.09. i na 8 stepenu nudi senzacije i ozbiljno trošenje na reči na koje trebamo posebno obratiti pažnju. Negde nebo nudi poruku ; Oseti, napisi, sačuvaj, ali ne moraš sve da kažeš - trenutno. Ostavi nešto za sebe. 


Velika Britanija pati zbog gubitka Kraljice. Vladala je punih 70 godina. Jučerašnji aspekti i jesu negde govorili o gubicima osoba koje su baš ostavile trag, voleli je ili ne. Sandra Bulok odustaje od glume, a Us open pati za Novakovim šarmom i divi mu se na istrajnosti i čvrstini. Košarkaši su na putu da vrate staru reputaciju, a politika i stari problemi se mešaju sa svim ekonomskim strahovima koji dolaze.  Bikovi, Lavovi, Škorpije i Vodolije su još uvek u karmičkom procesu velikih oslobadjanja i učenja. Negde se emocije mešaju i danas mogu delovati zbunjujuće. Neka konfuzija, kao kad izadjete na ulicu a zapravo ste zaboravili gde ste krenuli, pa puštate energiju da vas vodi. I u medjuljudskim odnosima je sve po princpu:  Šta je pisac hteo da kaže ili čitati izmedju redova?


Od 6:40 Mesec prelazi u vodeni znak Riba, Dispozitor Neptun retrogradan, kao i suvladar Jupiter. Sve nas nešto tera unazad, iako bi negde krenuli bar malim koracima bar malo unapred. Može nam se činiti da prolazimo kroz neki tunel gde tražimo izlaz. Strahovi, opterećenja emocijama, zdravljem, nagli apetit praćen naletom hormona sa potpunim gubitkom interesovanja mogu biti praćeni ovim uticajem. Sa druge strane, maštanje, bežanje u neki svoj svet gde je nešto bolje i lepše, idealizacija i filmovi po mogućstvu sa srećnijim krajem, bol u nogama i leškarenje ili osetljivost na fizički izgled. 

Danas bi neka masaža spasila sve nerve, ali neka spasonosna reč, kao potvrda da smo na dobrom putu.U ciklusu smo i čišćenja od navike kako smiriti mozak i opustiti se bar na jedan dan?

Jutarnji časovi poaspani sa punio zevanja i promena u vazduhu. Ko može nek se odmara i puni dobrom muzikom i energijom. Ko ne može, nek pravi veće razmake i traži više kiseonika i čistog koliko toliko vazduha.

Dan nije baš savršen za kupovinu, ako vam dodje žuta minuta da lečite probleme ili emocije dobrim šopingom, ali jeste dobar za nešto spontano, kreativno, duhovno, umirujuće, pa čajevi, fini mirisi, lepe boje, čišćenje ormara, neke lagane vežbe, češće tuširanje ili šetnja mogu smiriti ceo organizam. Opozicija Meseca i Venere u popodnevnim časovima deluje kao pms i nosi ogromne oscilacije u raspoloženju i melanholična stanja. Duši treba mir, ali mnogo nežnosti. Bilo kakva vriska, dramatizacija može da utiče lošije. Odluke nesigurne. Čangrizavost u odnosu na emocije, komunikaciju i ne dobijanje pažnje. Inicijativa slaba i sa kašnjenjem. Karma je čudo, koliko puta ćemo je danas spomenuti.

Negde je danas dobro uživati u nekom svom delu dana, ili u nekoj samoći. Pokrenuće se ideje. Emotivno dan kada može doći do sukoba izmedju želja i emocija. Sklonost da se nezadovoljstvo prenosi na druge ili da se emocije leče i nekim porokom. Ipak, snažna intuicija i unutrašnja snaga može mnogima od vas pomoći da promenite ovu energiju i da pokrenete nešto novo iz sebe. 

Biće danas i lagarija i foliranja. Oni iskreni će naći svoj kutak i naočare da to ne vide. A Mesec sija i baca simbole koje trebate osetiti, svako na svoj način. Za bilo koji problem, ima rešenja. Nema kalkulacije, nema drame, samo čista jednostavnost. Ne tražiti odgovore, već se prepustiti....Lp dan - vaša Astro - Luna


# currentmood# la vie en rose# mesec u ribama#

четвртак, 8. септембар 2022.

Dnevna doza Lune -8.09.2022. - " Nerazumevanje i usamljenost u masi"

 

Sigurno vam se desilo da ustanete ujutru, popijete kafu i u glavi imate mir i onda krene stres, stres, pritisak sa svih strana i osećanje da se branite ili da želite prosto da pobegnete od negativne energije okruženja. Pokušate da meditirate, koristite razne mirise, molitve, prošetate i smirite i onda se dan nastavlja sa istom energijom. Prekrstite se i tražite način kako da sebi pomognete. Uzmete da čistite dvorište, pustite muziku na max, prošetate psa, pogledate prirodu i tražite svoju energiju da smirite svoju dušu koja bi da pobegne trenutno od svega što joj se dešava. I onda se desi da prosto stane i nebo, i vaša duša nadje ponovni balans. 

Ovakve promene nisu neobičajene, jer da nam je svaki dan isti bilo bi super. Baš se često ovakva stanja kakva sam upravo opisala i dešavaju kada je Mesec u Vodoliji kada nam treba da smo malo slobodni sami sa sobom, svojim mislima, i kada stopiramo sve što ne želimo da čujemo/ primimo i osetimo. Osim što se često govori o kršenju ljudskih prava u zakoniku bi trebalo da postoji i zakon kada treba bežati od mentalnog pritiska drugih. Nekako su energije ovih dana takve da prosto možemo da osećamo da nemamo uvek konkretan odgovor ili rešenje za sve, i da nam to tako odgovara, jer nam je duša puna tudjih problema i da nam treba da se pozabavimo sobom.Svakako smo u fazi pred Pun Mesec koji ovog vikenda će čistiti sav bes, ljutnju i emocije, najviše strahove. Nemojte se iznenaditi da osetite neku nesanicu, noćni i rano jutarnji nemir i veći stres. Pokušajte da pojedinačno nadjete način da to smirite. 

Danas su nam aspekti baš takvi. Mesec od podneva u vrlo izazovnom aspektu sa R Uranom svojim dispozitorom može doneti nagle i neočekivane promene raspoloženja, stres, promene planova, osetljivost kroz uredjaje, struju, internet i pregrst nerazumevanja koja mogu biti praćena naglim prekidom odnosa ili prosto osećanjem da je potrebno da napustite taj prostor ili društvo.

Može biti istovremeno podjednako osećanja i usamljenosti i nerazumevanja jer Mesec pravi i veoma intezivnu konjukciju sa R Saturnom od 14:35 gde napominje na pritiske, kašnjenja, osećanje tuge, praznine i neke brige koja se kolektivno može više danas osetiti. Bilo bi poželjno ako možete danas se distancirati od politike, svega što nema crtu ljubavi, ljudskosti i bilo kakvih podela. Reakcije brze, nagle i eksplozivne i praćene osećanjem nefer odnosa. Dosta ograničenja u timskom radu, ali i pritiscima od strane autoriteta što može doneti neki vid buntovnosti i osećanja da sve želite da napustite. 

Ipak, uticaj Meseca kroz znak Vodolije može da pokrene i osećanje olakšanja ukoliko budete iskreni sa sobom. Na emotivnom nivou trenutno može smetati i osećanje prevelike analize i nedobijanja pravih rešenja ili osećanja stajanja u mestu ili nekog prolaznog zadovoljstva koje nosi euforiju. Danas će se slični prepoznati po pogledu i maštanju, gledanju u nebo i neprisustvom u odnosu na mase. Danas će oni koji pate razumeti one koji su u goroj situaciji. Kakve god okolnosti bile, potrebno je da iskažete saosećanje i brigu o starijima jer to će biti važno. U osetljivosti i društveni odnosi, ali i emocije koje mogu varirati i možete imati utisak da niste dovoljno voljeni. 

Ipak u celoj situaciji proradiće i neki spontani humor, kao i neočekivana pomoć od onih na koje ne računate. Dozvolite danas univerzumu da vas povede i da ostanete pribrani, ali i čvrsti u svojim odlukama/ stavovima. Bilo koji vid buke, patetike nosiće beg. 

U osetljivosti vene, kolena, kosti i nervni sistem. Veoma osetljivo vreme za hronične bolesnike. 

Iz neke potištenosti može se javiti super ideja koja može da vas probudi iz duboke misli u koju ste ušli. Danas nam ne treba mnogo, samo da drugi razumeju naše potrebe i da ako nešto ne želimo - budemo razumljiviji i prihvaćeni u svojim željama. 

Budite dobro i pratite univerzum - vaša Astro Luna 


# currentmood# coldplay# dnevna doza lune# mesec u vodoliji


среда, 7. септембар 2022.

Dnevna doza Lune - 7.09.2022.- Predrasude i Autentičnost

 

Razmišljam već danima koliko se troši energija na neke nebitne manifestacije( čitaj EuroPrajd) na koje mi je skrenula pažnju jedna klijentkinja u mojoj viber grupi. U prilično tradicionalnoj zemlji koja ponosno pokazuje porodicu kao imperativ neko želi da se šetka i pokaže da je drugačiji. O.k. da se razumemo, treba prihvatati razlike i nemati predrasude, jer je važno uvek kakav si kao čovek, a ne kojeg si seksualnog opredeljenja, ali ipak intima treba da ostane intima. Ako je to uslov Evrope, nek smo zaostali...  Verujem da znate ako ste bili u Beogradu da je to grad otvorenih emocija, ali ne po svaku cenu...

Slušam ovih dana ozbiljne diskusije na tu temu, pa sam i virnula da vidim taj 17.09 i zaprepastila se koliko su loši kako energetski aspekti, kao i aspekti vezani za samu Paradu, ulicu, učesnike, ali i okruženje, tako da mislim da bi bilo super kad se to ne bi forsiralo,nema ljutiš... jer u suprotnom ne "gine" nam još jedan haos na ulici. A to nam je tako sada najmanje potrebno, uz sve skupoće i probleme. Svakako zbog opozicije Sunca i R Neptuna mislim da je ova manifestacija ipak obojena političkim manipulacijama i da su to gradjani našeg grada osetili što nema nikakve veze sa mišljenjem da svako od nas ima nekog prijatelja koji je gej i koji je divan čovek...

Sa druge strane, ne znam kako je kod vas, ali malo malo pa nestaju namirnice, razmišljamo o zimi koja dolazi i neka jeza već unosi nemir šta će biti i kako će to ispasti? Ovaj mesec je inače mesec kada ćemo baš olako podbadati pod uticaj svega što čujemo, pročitamo, pa mislim da je ipak važno koliko god treba da budemo realni i "prihvatimo" svetsku krizu, da se malo opustimo u glavi, ili možda i setimo naših baka koje nisu imale ni pola od onog što mi imamo, posebno kada se radi o životnim namirnicama ili prosto pokušamo da ne analiziramo ništa dok se ne desi. Pokušati neke strahove promeniti u praktičnije stvari.
Mesec od ponoći prelazi u znak Vodoliju i pred nama je jedna brža energija sve do Punog Meseca. Potreba za promenama, pokretom, nekim čudnim adrenalinom koji nas vuče može biti u opticaju, iako moram da vam spomenem da u naredna dva dana i dalje morate imati malo više strpljenja za medjuljudske odnose, jer retrogradnost Merkura može uticati na prilične nesporazume, pa će biti velikog trošenja oko opravdanja ili objašnjenja. 

Danas su nam aspekti prilično dobri, pa bi bilo super da pokrećete neke pozitivne rezove, nove stvari i da se okrenete malo stvarima koje volite. Okrenutost humanitarnim akcijama, pomoći drugima, prijateljima, ili potrebi da budete drugačiji da izadjete iz rutine može prijati.

Mesec od 15:45 prima i pozitivan aspekt  sa R Jupiterom pa može doneti srećne okolnosti, puno smeha, dobre šanse za dobitke, putovanja, obrazovanje, razne vrste kurseva, ali odlično vreme za javne nastupe, pisanje, kontakte i upoznavanja.

Trigon Meseca i Merkura očekuje se od 19:48 koji nosi puno pokreta, razdraganosti, pozitivne afirmacije, puno vesti i promena na emotivnom / mentalnom nivou. Dobro vreme za trgovinu, saobraćaj, kupovine, dogovore, čak i potpisivanja. 

Trigon Meseca i Marsa od 22:14 nosi jaku snagu, strast, odlično vreme i za sportske aktivnosti fizički rad, emotivne odnose, ali i odlično vreme da rešite brzo nešto što je stajalo danima. 


Danas imamo energiju budjenja i dan kada je super da pokažete svoje potencijale/ autentičnost/ originalnost i sklonost ravnopravnosti, ali ne po svaku cenu. Može biti bitnih političkih dogovora, ali i provokacija, kao i neočekivanih senzacija. Priča o struji i gorivu, još neko naglo povećanje i vesti sa fronta, ali i neki vid bunta da se promeni list i krene nedelja u nekom drugom smeru može da vam pomogne da ignorišete ono što vas opterećuje i da poslušate svoj osećaj. 

Dok je Mesec u Vodoliji može dolaziti do osetljivosti kolena, pojačanih upala mišića, kao i osetljivosti kardiovaskularnih bolesnika. Prijaće nam i neki izazov koji se može osećati u vazduhu. Možemo danas nešto novo naučiti, i modernizovati svoje znanje. Dobar dan za upoznavanje novih prijatelja/ poznanika , ali dan kada trebamo i možemo da imamo mišljenje i jake stavove koji se neće baš kositi sa okruženjem. Pratite svoje talente :-))

Pripremite se i na brži dnevni tempo i povećanje obaveza:-))

Budite dobro - vaša Astro - Luna


# currentmood# god is dj # dnevna doza lune# 7. septembar


уторак, 6. септембар 2022.

Dnevna doza Lune - 6.09.2022. ( Strpljenje - molim)

 

Merkur vrckavo tera po svome. Jedno tri puta mi je blokirao sve i kao da je tražio nevidjeno mnogo strpljenja da bi napisala tekst ove noći.Do tad sam mogla da popijem jedno tri kafe, ali ajde. 

Pod uticajem smo Meseca u Jarcu danas koji će od nas tražiti da se usmerimo na obaveze, završetak gomile sitnijih stvari i za sebe i za druge. Pisaćemo, jurićemo, prebrojati i računati šta treba da platimo, šta je preostalo nemajući vremena baš za neko veće zadovoljstvo, osim ko ustaje rano, pa odradi neke dobre vežbe, pa započne jutro i dan onako vojnički. Znam, da ima puno takvih i bacam im kapu, ali stvarnoo...

Poneki smeh pomešan sa nekom tugom pratiće današnji dan. Oni koji krenu udarnički od jutra, biće zaposleni, i neće mnogo razmišljati o tome zašto im je šef grozan i izkompleksiran ili zašto se taj bivši ne javlja, jer on ima neki sat koji drži na ruci, jel uopšte zna u kojem je mesecu/ godini?

Moje iskustvo sa klijentima je da negde odustaju i da su malo umorni od svega. Svima je potrebna promena i to velika i da nešto se pomeri. Malo im je teška realnost i sadašnje vreme. Danas može biti neke težine koja će doneti bol u ledjima i poneki veći uzdah, ali kao da će vam nebo govoriti, piči napred i ne analiziraj...Univerzum kaže rad, rad i samo rad. Poneka okrenutost na prošlost ili osećaj da leto prolazi i nema više vitamina D. Ja često tražim  sunce kao kadar da napravim najbolju fotografiju. Ali to nije tema, ovaj Mesec traži ozbiljnost, odgovornost, brigu za druge, ambicije, planiranje( a tu je negde Merkur koji je kao moja Nina koja tapka po laptopu i zove koga stigne na viberu).. Može biti i nekog unutrašnjeg bunta da ne može više ovako i da se nešto mora menjati i rezati, ali će proći kao trenutno stanje. 

S obzirom da će Mesec praviti odlične aspekte od ranih jutarnjih časova sa Suncem, ali od 11:20 i trigon sa R Uranom ipak danas možemo pokrenuti završetak nečeg što je stajalo kao opterećenje,a možemo imati i ideju da napravimo neku promenu na sebi. Krenuti od sitnijih ka krupnijim stvarima. Uran može da pokrene neki vid transformacije koji može biti dobar za veći deo današnjeg dana. To će nas držati kao rezerva, a može biti i nekih kontakta koji mogu doneti naglo bolje raspoloženje, iako se oseća neki vid melanholičnosti, više u vazduhu. 

Večernji časovi nose kreativnost, sklonost saosećajnosti i telepatiji, zbog kontakta Meseca i R Neptuna. Nemojte se iznenaditi da vam ljudi baš ove nedelje traže potvrdu ili direktnu pomoć. Danas možemo dosta brinuti za starije članove porodice. Jaki utisci prožeti nekim iskustvom iz prošlosti. Neočekivane i dobre šanse. Medjutim, konjukcija Meseca i R Plutona u kasnim večernjim časovima nose neku karmičku promenu i destrukciju, ljutnju i unutrašnje napore, pa bi vam preporučila da ranije legnete u krevet.

Povoljan dan za dijete ili neki lagani post/ čišćenje organizma. Odlično vreme da ponovite neku lekciju od pre ili da potražite neku stvar koja vam može doneti ponovni osećaj sigurnosti. Osećaj kontrole ili autoriteta, davanja saveta na svoju ruku nije preporučljivo. 

Budite mi dobri i istrajni:-))Vaša Astro - Luna


# currentmood# nina bajkovita# mesec u jarcu# utorak


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski