субота, 1. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -1/2.10.2022.- " Velika očekivanja"

 

Hello svima, Oktobar nam je stigao. Negde tražimo žutu boju da malo sijamo u sebi. Oktobar je neobičan mesec praćen intezivnom potrebom za ljubavlju i potvrdom da smo na dobrom  putu i da je univerzum tu uz nas i da uvek postoji neko ko će nas zagrliti. Ja najviše zagrljaja dobijam od klijenata - hvala vam imate toplu energiju... Medjutim ovaj mesec nosi i jednu kolektivnu prekretnicu koja će nam pokazati smer sve do kraja proleća sledeće godine šta će se dešavati u svetu. Svašta smo videli u poslednje vreme, pa želimo samo da se ovaj pakao vezan za bolesti, ljudske vrednosti, nemoral završi. Ovo je mesec kada trebamo( što znam da je najteže) biti najiskreniji prema sebi i malo skloni da popričamo sami sa sobom, jer u suprotnom živećemo u zabludi koja će nas voditi u sve veći mrak. Ipak, ovaj mesec ima neku posebnu energiju gde možemo da dobijemo neku čudnu smelost i zrelost da presečemo sve ono što nas je bolelo i da budemo iznad svega. Ovo nije mesec kada se treba okrenuti prošlosti, već mesec u kome treba da primamo, ono što nas voli.


Detaljniji prikaz Oktobra možete pogledati u emisiji Tv Koperinikus gde sam u toku svog odmora napravila ( staviću uskoro).

Da vidimo dnevne aspekte čime se i ovaj blog bavi. 

Ovaj vikend može biti jako interesantan jer nam Merkur kreće direktno od 2.10. i moćićemo malko da odahnemo, ali budite malkice strpljivi do 17.10. dok Merkur ne izadje potpuno iz druge senke.

Mesec u znaku Strelca do nedelje do jutarnjih časova. Neki čudan optimizam pomešan sa melanholijom, nekom čudnom lenjošću i pomešanim strahovima može vladati prvim danom ovog meseca iako se možemo osećati negde puni entuzijazma. Ipak, malo smirite energiju. Pokušajte da napravite realniji plan i da ne obećavate ono što ne možete ili da prosto ne presirate danas ni energiju ni emocije, jer subota nije baš najbolji dan za velike planove. Oni koji su na odmoru mogu potpuno da se opuste, dok za radni narod neka čudnovata energija gde se može osećati u vazduhu energija pred eksploziju iako ćemo se malo smejati, malo čuditi i skriveno kriti koliko želimo da se nešto brzo promeni.

Mesec do 16h u relativno mirnijem aspektu sa R Saturnom pa negde mogu da se završe neke jednostavniji poslovi ili da se nešto ponovi, obnovi i odradi. Medjutim, jedan od glavnih aspekata danas je opozicija izmedju tranzitne Venere u znaku Vage sa Rx Jupiterom od 20:10 koji može doneti velike želje, sklonost da se zbog ljubavi ili neispunjenih ambicija svasta napravi pa energija može ići od nametanja ambicija i potrebe da nas drugi primete, do potpune depresije. U povećanju ljubavne afere, laži ili loše procene. Negde ako se malo opustite u glavi, dobro procenite osobu preko puta sebe, može vam biti lakše, ali u suštini poverenje i procene su danas na testu. Prvi dan ovog meseca može doneti preterivanje na polju hrane, pića, ali i veće finansijske troškove, pa se trudite da budete malo umereniji, jer možete kupiti ono što vam ne treba i što može " lečiti vaše trenutno stanje"..

Ovaj aspekt može doneti i osećanje da želimo više nego dobijamo ili da osećamo nelagodu u većem okruženju. Pritisci zbog vremenskih rokova ili da će nam ovaj vikend trebati više sati za sve obaveze je posebno uključeno. Posebno osećanje da dajemo, a ne dobijamo zauzvrat može pogoditi partnerske odnose. Nije preporuka davanja pozajmica ili planiranju unapred, idite korak po korak.

Venera je ušla u svoj dom od 29.09. i do 23.10. doneće period kada ćemo biti okrenutiji lepoti, partnerskim odnosima, estetici, društvenim odnosima koji prilično mogu biti pogodjeni početkom meseca. Medjutim, Venera prvog dana ovog meseca donosi mnogo zabune, konfuzije, a može doneti osećanje nekog većeg finansijskog/ moralnog gubitka ili preveliku velikodušnost koja vodi očajanju. 

Moja preporuka danas su popodnevni časovi kada treba spustiti aktivnosti i pokušati pratiti svoj bioritam. Loša pozicija Meseca i Marsa, kao i Meseca i Rx Neptuna može doneti nezgodne situacije, brzopletost, troškove, jak umor, ali iako je Mesec u nešto optimističnom znaku osećanje neke magle u glavi.Pokušajte danas da ignorišete ili da se malo distancirate od ljudi koji vas konstanto opterećuju ili vam oduzimaju mnogo energije!

Posebno osetljivi popodnevni i večernji časovi za saobraćaj, takmičenja, fizički teške poslove, ali emotivna dešavanja jer loši aspekti Meseca i Rx Merkura mogu doneti nesporazume, osetljivost kroz komunikaciju, ali i neprijatne situacije kroz okruženje, rodjake. Danas možemo biti uvredljiviji ili skloni da imamo osećanje da nam brzo pada interesovanje koje može poprilično zavisiti od drugih. Pokušajte da danas polako pronadjete svoj ritam i svoje zadovoljstvo.


Nedelja, 2.10.2022.

Mesec prelazi u zemljani znak Jarac od 9:40am. Potreba za ozbiljnošću, većom kontrolom, radom i obavezama. Ima mogućnosti da se odradi i završi nešto što dugo stoji. Jaka potreba za čišćenjem i izbacivanjem svega suvišnog. Mesec će biti u praznom hodu do 16:40 što može doneti osećanje da se sve odvija sporije i sa nekim zakašnjenjem. Pripaziti na autoritete, ko radi na poslovno okruženje jer može dolaziti do nezadovoljstva. U emotivnom smislu potreba da se nečega oslobodite što vas tišti. Ipak, mogućnost kontakta sa osobama prema kojima ste stavili odredjeni zid. 

Merkur kreće direktno sa 24 stepena znaka Device.

Popodnevni časovi nose kvadrat izmedju Meseca i Rx Jupitera, kao i Venere pa bi bilo dobro to vreme provesti u samoći, punjenju baterija, izbegavati neke ozbiljnije razgovore ili zaposliti sebe u nekom kreativnom radu daleko od najbližih. Jer u suprotnom može doći do nekog nepotrebnog sukoba i nerazumevanja koje može biti u porastu ceo vikend. Vreme posle 16:40 posebno nosi emotivne krize, jake migrene i osećanje bolova u predelu kičme, ali neku melanholičniju energiju. Ko može bilo bi dobro da ili sebe zaposli ka nečem produktivnijem( nekretnine, poljoprivredni poslovi, bašta, kontakt sa prirodom), a da emotivno malo odpustimo mozak od sumnji, budućih strahova jer to može pomoći da ovaj vikend lakše prodje. 

Bez obzira na početak meseca koji može biti ograničen, spor i praćen izazovima, ovaj mesec ima izuzetna iznenadjenja:-)) I ne zaboravite univerzum vas voli:-))Vaša Astro - Luna


# currentmood# angelina carica# mesec u strelcu/jarac/ merkur kreće direktno/ dnevna doza lune


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski