петак, 14. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -14.10.2022. " Godišnjica i dugotrajni planovi"

 

10 godina je baš brzo prošlo. Podsećanje na jedan kišan dan u vreme velikog praznika Pokrova Presvete Bogorodice i sunca kada smo ugledali nebo. Podsećanja na jurnjavu u 1 ujutru  i traženja vina sa kumom i nestajanje struje, problema sa frizurom i velike panike u srcu. Puno radosti, mnogo učenja, nekih dragih ljudi koji nisu više sa nama ali znamo da nas čuvaju, jedne teže prekretnice koja sam pokazala da vredi verovati, izazova i novog početka u narednih 10 godina da nam budu bolje i srećnije. Živeli:-))

Deljenje, prihvatanje razlika, veliki kompromisi, ušuškanost, puno putovanja, velikih oscilacija od očekivanja drugih, rada na sebi, ali i zajedničkog učenja da je Ljubav i Brak ipak nešto dobro....

Spomenula sam vam juče veliki Vazdušni trigon koji nam je danas na snazi baš bas, ali ću pre svega da se vratim na veoma intezivan ali nezgodan aspekt izmedju planete Mars iz znaka Blizanaca i Rx Neptuna. Mars predstavlja mostove, ulice, Neptun vodu i nezgodne situacije. Razmisljala sam juče o toj tragediji koja se desila i moram da priznam da sam bila pod utiskom.

Medjutim, i dalje vam širim dobre vesti. I danas imamo veliki trigon uz izuzetno srećan aspekt Venere i Rx Saturna u trigonu. Dan za poželeti da planirate na duge staze, a ako ste čitali moj uvod, divno vreme da nekog zaprosite, verite, zaljubite se trajno ili da vaš odnos predje u nešto jako dobro. Ali da počnemo iz početka.

 Mesec od 1 sat posle ponoći na kraljevskoj zvezdi Aldebaran može nositi veoma snažnu povezanost i telepatiju.

Od 8:22am na snazi nam je jako važan aspekt izmedju tranzitne Venere iz znaka Vage i Rx Saturn iz znaka Vodolije. Ovo je aspekt jedne pozitivne karmičke veze  i nebeske promene. Odlična za nalaženje novog partnera, ulaska u nešto ozbiljnije, a oni koji vam priadaju možete ih sresti i obnoviti ljubav.Možete uživati i uspostaviti bolji mir kroz prijatelje, ili u svom partnerskom odnosu praveći neke lepe zajedničke planove za prolećePre svega aspekt uazjamnog poverenja, poštovanja. Mogućnost veoma dobrih saveta od strane starijih, ali mogućih emotivnih veza sa osobama iz različitih sredina, godina. Danas će nam tradcionalniji oblik forme ljubavi biti važniji nego neki vid slobodnog delovanja. Dobro za nabaku ili kupovinu tehnike, automobila, posebno stvari vezanih za estetiku. Investiranje u nešto trajno ili štednja za kupovinu nečeg kasnije može imati važnost pod ovim aspektom. Dobro vreme za vraćanje dugovanja ili nalaženje novog načina zarade. Bilo bi dobro pokrenuti nove ideje u vezi sa novcem. Ovo može biti jako pozitivan emotivni aspekt koji donosi stabilnost, ali u profesionalnom smislu vreme odličnog početka nečeg trajnijeg. 



Ono što nam je jako zanimljivo kroz ovaj veliki vazdušni trigon od 19:34 je trigon Meseca sa Rx Saturnom  koji donosi odlično vreme za pokretanje starih ideja, idealno vreme za dugotrajne poslovne planove, susrete sa dragim osobama iz prošlosti, važne vesti preko polja rodjaka ili bitnijih obaveza. Odlično vreme da pokrenete nešto što ste želeli, ali nije bilo vreme, a odlično vreme za pisanje. Vreme ozbiljnijih ideja, ali poverenja. Možete dobiti mogućnost ostvarenja nečeg što ste dugo želeli.  Veoma povoljno vreme za hobije, unapredjenja. 

Od 20:50 : Mesec u sjajnom trigonu sa Venerom  donosi srećno vreme za ulepšavanje, zabave, izlaske, ali posebno ljubav i zaljubljivanja. Može doći do bitnijih ponuda i pozitivnih mogućnosti da dobijete poklon ili olakšicu. Dobro za posredovanje. Mogućnost nagle sreće i pomoći preko žena. Posbeno srećno vreme za zaljubljivanje, važne proslave i društvena dešavanja. Posebno srećno vreme za estetske korekcije ili operacije. 

Naravno kada je Mesec u znaku Blizanaca i danas donosi puno vesti, komunikacije, priče, ideja, akcije, žurbe, ali ipak pozitivniju nebesku energiju.



Budite dobro i blagosloveno - vaša Astro Luna


# currentmood# veliki vazdušni trigon# venera u zagrljaju sa saturnom# mesec u blizancima# 10 godina# rumba#

четвртак, 13. октобар 2022.

Dnevna doza Lune - 13.10.2022. - Važni razgovori"

Od danas pa u naredna dva dana pred nama je jako zanimljiva energija i to Veliki vazdušni trigon koji ne vidjamo baš tako često. Mesec u znaku Blizanaca od 7:09am  pokreće puno priče, razgovora, ali moram da spomenem da u naredna dva dana itekako možemo imati bitne razgovore, posete, i možemo donositi veoma važne odluke!

Odlično vreme za davanje i pripremu ispita, obrazovanje, unapredjenje, putovanja, kontakt sa rodjacima, ali generalno kao da nećemo moći bez telefona/ interneta. U svetu bez obzira na crne vesti( nije počela grejna sezona koja kasni, Beograd je već ozbiljno zagadjen ne znam čime, a da ne pričamo ako odemo malkice dublje u Evropu da su krenule već ozbiljni problemi oko goriva) danas može biti bitnih odluka, vesti i informacija. Naše je da to ispratimo, šta nam spremaju oni koje je nebo negde izabralo da nešto vode.

Juče sam pročitala da postoje izvesni dodatni pritisci za sve one koji žele da imaju slobodu govora, a ako krenu u dublju priču o ratu, koroni, vakcinaciji, može to prilično da ih košta, posebno za korisnike Paypal. Ajme meni, što bi rekla jedna moja draga klijentkinja, znači moramo biti nojevi jos...

Medjutim, ne bih vam dalje crnila, moram da vam kažem da danas možete ipak da ubacite i neku vedru stranu, da pokrenete puno ideja, i da aktivirate svoje mentalne potencijale. Puno flerta, šarma, akcije, dobijanja nekih važnih stvari, i iz tog razloga je jako važno da se razmišlja pozitivno u inat svemu negativnom. 

Period od 7-10h može doneti manju osetljivost na mrezama i aparatima, ali i osetljivost kroz poziciju zakona i saobraćaja, jer će se Mesec naći u praznom hodu.

Ipak, danas imamo dosta povoljne dnevne aspekte. 

Mesec u sekstilu sa Rx Jupiterom iz znaka Ovna od 10:09 pokreće jako nezavisnu, srećnu energiju sa dosta optimizma. Iako se probudite da vam je hladno ili sa nekim grčom u stomaku, ipak može se dan razvijati dinamično, ali se i vi potrudite da budete u centru dešavanja i da danas aktivirate sve svoje potencijale. 


Od 13:30 Mesec će biti u odličnom aspektu sa tranzitnim Merkurom iz znaka Vage, pa to može biti odlično vreme za važne razgovore, ali učenje, putovanja, kupovine, trgovinu, predstavljanje nečeg važnog, posredovanje, javne nastupe i sl. Danas možemo radoznalo naučiti nešto novo, a Luna nas malkice vodi i detinjastom ponašanju pa možemo ipak da se radujemo malim stvarima. Danas su nam reči jako važne i preko njih možemo imati mogućnost emotivnog izražavanja. U porastu snalažljivost i sklonost da se započinje više stvari odjednom. 

Današnji dan može biti posebno važan za Blizance i Device, ali neko budjenje mogu imati Strelčevi, Ovnovi i Rakovi. 




Srećno - vaša Astro Luna


# currentmood# mesec u blizancima# ella, elle




среда, 12. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -12.10.2022. " Veliki ispiti"

 

Miholjdan. Već je 12.10. Kako vreme prolazi. Negde možemo da odlutamo mislima u nešto lepo, čarobno bežeći od dnevnih vesti koje potresaju celu planetu. Danas na nebu imamo ozbiljno važne ispite i mogućnost da se reši nešto važno i ozbiljno, a sa druge strane iz nekog umora i konfuzije može se grešiti na onome što najbolje poznajemo. Danas treba paziti na reči. Neki optimizam može da bude prisutan. Biće pozitivan u motivaciji drugih, ali ipak pričuvati danas psihu, hormone, ne trošiti se baš za svaku sitnicu, da ne kažem za svakog...

Od 3 posle ponoći na nebu ćemo imati veoma značajan aspekt Sunca iz znaka Vage i Rx Saturna iz znaka Vodolije u trigonu. Danas može biti dan kada se u svetu može doneti nešto značajno. Danas je itekako dobro planirati na duge staze iako vreme u kojem živimo deluje nestabilno, medjutim manje priče i usmerite se na svoje ciljeve. Ne trošite se danas na tudje probleme, samo se koncentrišete na ono što dugo čekate ili u rešavanju nečeg značajnog. Izuzetna radna etika, praktičnost, ozbiljnost, posvećenost može uroditi plodom. Možete biti u mogućnosti da preuzmete i više odgovornosti ili da pokažete veće ambicije, ali takodje da pokrenete nešto što vam nije uspelo, baš dugo. Pratite svoj osećaj....

Pratite upustva i malkice uključite i neku vrstu vojne discipline. Čuvajte snagu i usmerite se samo na konkretno! Odličan dan za unapredjenje na poslu ili bolje okolnosti.Osećanje boljeg samopoštovanja, prepoznavanja prioriteta iz prošlosti. Odlično vreme za rutinske poslove i učenje od starijih. Dobro kroz prihvatanje odgovornosti od strane autoriteta ili roditelja. 

Danas na nebu od 7:50 imamo i jedan krajnje osetljiv aspekt izmedju Marsa i Rx Neptuna u kvadratu ili lošem savezu. Mars je planeta energije, Neptun idealizma i mašte. Tu postoji sukob. Ovaj aspekt može doneti jako slab nivo energije, ali da na nebu imamo puno manipulacija, laži, podvala, prevara. Treba otvoriti oči.Itekako na duhovnom i emotivnom nivou možete prepoznati ili se suočite sa svojim strahovima ili osećati da je nervni sistem i imunitet u padu. Dobro vreme da potražite stručnu pomoć ili da se suočite sami sa onim što vas muči.Obratite pažnju na odnose sa drugima, tu može biti i lakih obećanja, razočarenja, planiranja, ali paranoje, skeptičnosti i velikih sumnji.Strah od prevare, pojačane laži mogu doneti i pad energije.Pokusajte da danas tokom celog dana ostanete na svojim nogama! Ostanite racionalni, drzite stvari pod kontrolom, pripremite se da možete doći u situaciju da vam bude neprijatno, ali se držite racia, manje mašte koja može da vas odvede u krajnost.U osetljivosti zdravlje. Trebalo bi smanjiti fizičke aktivnosti, uzimati vitamine, u slučaju većeg umora napraviti pauzu.

Od 8:28am Mesec nas ipak može probuditi u konjukciji sa Rx Uranom i doneti niz neočekivanih obaveza, ali pojačanja stresa i naglih finansijskih troškova. Ipak, neku potrebu za promenom možemo imati od početka ovog dana i želje da se oslobodimo nečeg.

Itekako se danas možete suočiti sa svojim neprijateljima ili osobama koje vam zavide. Preporuka je flegmatičnosti u odnosu na takvo okruženje i ne ulazak u konflikte!

Vreme od 9:25- nosi i opoziciju izmedju Merkura i Rx Jupitera, ovaj aspekt smo imali 3.09. i ovaj aspekt donosi puno obaveza, akcije, opterećenja i naglih promena planova i osećanja. Sa jedne strane ovaj aspekt donosi pregršt velikih planova, sa druge i nagli optimizam, pa nagli pad i potištenost. Teško prihvatanje poraza i prolaznosti. Srećni Jupiter može doneti šansu za uspeh i mogućnost ipak povoljnih poslovnih pregovora, medjutim trudite se da nadjete balans izmedju posla, dnevnih aktivnosti, porodice i emotivnih želja. Danas itekako možemo posebno u jutarnjim časovima osećati haos da ne znamo zapravo od čega da krenemo. Dobro vreme za pisanje, ali lošiji za posredovanja, prodaju/ kupovinu, pravne procese. Komunikacija sa važnim osobama promenjiva, u jednom momentu topla, sa naglim talasom pada.Možete imati i osećaj da ne možete najbolje razumeti ljude koji su vam bliski, ili da ne znate zapravo koju odluku doneti. Ipak, danas možete motivisati druge i oni koji imaju pedagoske sposobnosti mogu biti u prvom planu. Mešavina rutine i potrebe za novim projektima i promenama mogu se mešati od ranih jutarnjih časova.


Kvadrat izmedju Meseca i Rx Saturna u periodu od 9:38am može doneti osećanje umora, usporenosti, neke brige, težeg budjenja, osetljivosti grla i hormona, neke blage apatije koja će se tokom dana menjati i prelazi u period inspiracije i praktičnosti. Pokušajte da nalazite vreme za sebe jer će vam trebati. Iako dan može početi usporenije i sa kašnjenjem, popodnevni časovi mogu biti najplodniji.

Sekstil Meseca i Rx Neptuna od 18:36 ipak može doneti vreme sreće, zaljubljenosti, idealizma, veće opuštenosti od prvog dela napornijeg dana. Ipak, danas se može puno toga korisnog završiti, ali se mora uložiti veliki trud i upornost. Pokušajte da danas ne odustajete lako! Vreme telepatije, povezanosti sa dragim osobama, dobro vreme za putovanja, hobije.

Iako će Mesec doći na zloćudnu zvezdu Algol oko 23h, ipak njegov trigon sa Plutonom može doneti vreme jake regeneracije, promena plodnih desavanja na ličnom nivou, važnih lekcija, ali i sklonosti dolasku do istine i važnih informacija.Vreme oko ponoći provokativno po pitanju prirodnih katastrofa i naglih vremenskih promena koje su u ovo vreme normalne.

Ko danas bude planirao neke finansijske transakcije, uzimanje kredita mora imati dosta strpljenja. Ista je situacija sa imovinskim poslovima, davanjem ispita, učenjem, kao i osiguranjima. Na emotivnom nivou može biti većih očekivanja, ali su moguća i razočarenja. Pripaziti na osobe koje su poročne, ali i na lekove! Iako hrana može uticati na raspoloženje, pripaziti šta jedete, jer dan može pojačavati trovanja ili stomačne viruse!

Držite se! Danas mnogi mogu dobiti šansu da pokrenu i urade puno toga.



Srećno, vaša Astro Luna

уторак, 11. октобар 2022.

Dnevna doza Lune 11.10.2022. - " Dobro misli - dobro očekuj"


 Ponekad nebo nema odgovor na sve. Ali znate kad, baš kada vam treba vreme i ona parola " u pravo vreme na pravom mestu". Nama je teško da to shvatimo, jer žurimo na neki način da dozivimo puno toga lepog, smišljenog ili opravdavamo odredjene stvari i svojim ambicijama i trudom, medjutim postoje ti periodi kada nebo misli da morate da stanete ili sačekate. Toga se setimo, kad se desi, i onda vraćajući se unazad pomislimo" Ah da"... Iako su okolnosti kolektivno promenile, nikako da naučimo da prihvatimo da je važno da stanemo.

Jesen 2022 iako može biti veoma turbuletna, može nas vratiti u stvari koje smo voleli, ili koje nam dobro idu. Negde će biti trend da pratimo druge ili se uporedjujemo sa drugima, što je potpuno pogrešno osim u mentorskom radu kada možemo naučiti nešto korisno. 


Ako me pitate na osnovu prethodne konstatacije, da li mi se nekad desilo da ne mogu da analiziram nečiju kartu, itekako, mada redje, ali postoji taj tip ljudi koji se ne otvaraju tako lako nebeski, što ne znači da su baksuzi ili imaju neke velike probleme, prosto njima je sudbina dodelila da krenu u život bez ičije pomoći, saveta, i da prate svoj put. I mislim da to treba prihvatiti i ne raditi stvari na silu, potrebno je malo više osluškivati sebe, čak i kada vam je potreban savet. 


Često iz prakse znam da kažem " Nemojte dosadjivati nebu" pustite da nešto ide spontanije. I to jeste tačno, verujte mi.

Što se tiče današnjeg dana, nemamo uopšte nijedan značajan aspekt Meseca  koji će kroz ceo dan boraviti u znaku Bika. Potreba za sigurnošću, hranom, opuštenošću, ali intezivna razmišljanja o ljubavi ali i materijalnoj egzistenciji mogu biti u prvom planu. Dobro misli - dobro očekuj jeste i neki vid poruke Merkura koji danas prelazi u znak Vage po drugi put od 1:52am.

Da vas podsetim da smo imali Merkur u znaku Vage od 26.08.-23.09. kada je išao retrogradno i pravio " dar mar", medjutim u ponovnom prelasku kroz vazdušni znak Vage uz Veneru u istom znaku može imati malo skladniji uticaj, pa će nam razmišljanja stvarno biti okrenutija lepšim stvarima, estetici, ljubavi, partnerskim i drustvenim odnosima i to može izuzetno psihički da prija uz ovu depresivnu svakodnevnicu i vesti koje dobijamo svaki dan. 


Mentalna fleksibilnost, okrenutost toleranciji, kompromisi( naravno ne uz preterivanje i istraživanje i procenu situacije posebno 12 i 27.10. kada Merkur može primati veoma nepovoljnu opoziciju sa Rx Jupiterom pa ćemo biti skloni preteranom optimizmu, opuštenosti, uporedjivanja i uticaju drugih, a kvadrat sa Plutonom krajem meseca može izazivati veliku ljutnju, povredljivost i osećanje veće nepravde). Ipak ukoliko ste ušli u fazu da želite ove jeseni da očistite sve od onih malih stvari, do toga da iscelite sebe, ovo jeste pravo vreme za to. 23.10. tranzitni Merkur iz znaka Vage primaće stabilan trigon sa Saturn koji će krenuti direktno i to može biti dugotrajnih odluka, dolaska do pravde, istine i odlične koncentracije i zrelosti koja vam može veoma pomoći u rešavanju i većih problema. 

Poruka Merkura u znaku Vage koji će boraviti ove godine do 29.10. treba da bude da malo šire gledamo na stvari, da se prilagodjavamo svakoj situaciji, i da na sve gledamo na pozitivnijem nivou. Ljubav će biti glavna tema, pa ljubavne nežne poruke, odobravanje, emotivne ponude mogu uticati na bolje raspoloženje i da ostala polja krenu bolje. Nemojmo se zavaravati da svi živimo za ljubav i da su kao neke druge stvari bitne...

Ovaj uticaj donosi da možemo biti dosta okrenuti drugima, ali veoma nesrećni ako nismo savršeni ili ako stvari ne fukcionišu najbolje. Dobro vreme za pravne procese, registracije ili rešavanje važnih dokumenata posebno u nekim ortačkim okvirima. Politika će biti tema želeli to ili ne i mnogi dogadjaji u ovo vreme kao preduslov za nešto veće. Vrlo je važno da budemo iskreni prema sebi, da bi očekivali i prihvatanje sredine. Pravljenje kompromisa sa samim sobom je dosta važno, ali lakše prihvatanje emotivnih razlika. 

Ne mogu reći da je ovaj uticaj najsavršeniji, ali svakako jeste brži u odnosu na Merkur u znaku Device koji je podsticao izuzetnu čangrizavost, sitničavost i preterivanje i gubljenje vremena na detalje. 



Vage mogu biti u prvom planu da pokrenu svoje kreativne ideje ili nešto dobro urade preko partnerskih odnosa, ali uz njih mogu plodne ideje pokazati i Jarčevi, Vodolije, a mogu im priključiti i Blizanci koji imaju toliko ideja da ih mogu uvek dobro prodati, samo moraju biti organizovaniji kao i Bikovi ako budu pametni da unose malo više vedrine.

Ovaj uticaj i prelaz neće baš prijati mnogo kardinalnim znacima( Rak, Ovan) jer mogu osećati veće pritiske okruženja i izvesne profesionalne izazove, ali i Strelčevima i Škorpijama jer mogu biti pogodjeni prevelikim davanjem, ali nepoverenjem i sumnjama u pozitivan ishod. Dobre savete dok traje ovaj tranzit mogu dobijati Device gde će im drugi biti naklonjeni, ali i Lavovi kojima treba svaki deo nekom komplimenta i lakšeg prihvatanja. 

Srećno i samo mirno danas:-))



Vaša Astro - Luna


# currentmood# mesec u biku# merkur u znaku vage



понедељак, 10. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -10.10.2022. " Od akcije do hedonizma"

 

Ulazimo u drugu nedelju Oktobra koja pod uticajem Full Moona u znaku Ovna ipak će nas naterati da se već prvog dana nove nedelje aktiviramo i krenemo napred. Dosta priče, planiranja, žurbe, akcije. Odličan dan za vežbanje i neki fizički pokret. Malo nervoze u saobraćaju i gledanje na sat. Malo manje strpljenja u odnosu na sporije okruženje. 

Mesec već od 2:50 ima sekstil sa Rx Saturnom pa može doneti osećanje sigurnosti, odgovornosti, ali planiranja šta ćemo to sve odraditi ove nedelje Neće biti neobična planiranja venčanja, rodjendani ili zabave, pa i planiranje nekih kupovina, ulepšavanja za te dogadjaje. U poslu možemo biti direktni i konkretni, emotivno strastveni i skloni da tražimo neki adrenalin. 

Posebno pojačan aspekt izmedju Meseca u Marsom znaku i Marsa u Mesecevom znaku( izmenjena sedista) može doneti od 10:15 puno rada, pokreta, dešavanja, poziva i dobro vreme da krenete samoinicijativo u rešavanja stvari koje zavise od vas. Inače, danas možemo malo više biti okrenuti da oslonac i veći deo obaveza odradimo sami. Može dolaziti do neočekivanih vesti, susreta, prolaznog stresa, ali ipak hrabrosti, upornosti i većih ambicija. Imaćemo potrebu da od početka prvog dana ove nedelje bacamo ili poklanjamo ono što nam nije potrebno i da očistimo stambeni/ poslovni prostor i unesemo neke promene u svoj život.

Od 16:03 Mesec u znaku Ovna će biti u kvadratu sa Plutonom i može doneti prolazni bes, ljutnju, presing, osećanje zakasnjenja, odlaganja ili problem sa autoritetima. Na kolektivnom smislu osetljivo vreme za vojne akcije, rat i može doneti povećanje nasilja. Može dolaziti do preosetljivosti i uvredljivosti i pucanja na malim stvarima. 

Mesec prelazi u znak Bik od 23:05. Energija mirnija, suptilnija. Merkur se sprema polako na prelazak u znak Vage. Dobro vreme za kuvanje, ali odmor i neki fini hedonizam i uzivanje Jača potreba za hranom i slatkišima. Dobro vreme za pokretanja i nekih zdrastvnih pregleda ili dobijanja korisnih informacija u poslu i na polju zdravlja, kozmetike, higijene. Ljubav veoma potrebna i izražajna. Potreba za sigurnošću i odmorom. 

Trebalo bi malo pripaziti na grlo i stomak. 

Zbog dispozitora Venere svakako potreba za emocijama i ljubavnim vezama izražajna. Odlično vreme za zagrljaje i potvrde emocija, ali i flertove. 

Vreme oko ponoći donosi da će Mesec biti u praznom hodu pa ne donosi nikakve važne i velike odluke. 





Srećan početak nove nedelje želi vam vaša Astro -Luna


# currentmood# mesec u ovnu# mesec u biku# dnevna doza lune

Nedeljni izvestaj o aspektima ove nedelje možete pročitati na mom zvaničnom sajtu: www.astroluna.rs



субота, 8. октобар 2022.

Dnevna doza Lune 8-9.10.2022- Pun Mesec i igrarije

 


Ovaj vikend nam je vrlo pojačan jakim intezitetom Punog Meseca pa možemo imati sa jedne strane jednu aktivnu, nestrpljivu, dinamičnu energiju praćenu emocionalnim turbulencijama, ali i ozbiljnim budjenje s obzirom da će Full Moon biti u znaku Ovna.

Što se tiče prvo subote 8.10. ono što će biti najinteresatnije da posle Merkura i planeta Pluton kreće direktno sa 26 stepena znaka Jarca od 23:54 minuta. To može biti period malo oslobadjajuće energije, ali i period obnove i regeneracije nečeg iz duboke prošlosti. S obzirom na poslednji aspekt Plutona Merkur svakako da ovih dana itekako možemo imati neke jake utiske i zaključke iz prethodnog perioda ili većeg dela godine, pa neće biti neobično da mnogi od vas odluče upravo od ovog perioda da krenu od nule.

Mesec u Ribama do 17:58 u nešto napetijem aspektu sa planetom Mars od 4:40 može doneti pojačnu uznemirenost, sklonost upalama, lošim snovima, unutrašnjim nemirima, ali periodu psiholoških kriza, osetljivosti i povećanju problema sa bliskim rodjacima, u saobraćaju.

Rani jutarnji časovi izmedju konjukcije Meseca i Rx Neptuna nose mirniji početak dana, kao i da su jutarnji časovi malkice pospani pa se mnogi mogu odlučiti da se dobro odmore. To može biti vreme jakih predosećanja, ali početka kreativnih poslova. U porastu jak emotivni intezitet, ali možda manja neorganizacija i pospanost.

Od 11;15 sekstil Meseca i Plutona može dovesti da krene akcija danas i da možemo ipak da se uključimo u dnevne obaveze, kod nekog će danas biti mirnije, a kod ambicioznijih tipova ljudi dan kada mogu baš puno da rade i završavaju nešto od pre. Mozete i pokrenuti nešto što je stajalo, ali imati i susrete koji na vas mogu ostaviti utisak. Dok je Mesec u Ribama treba negde slušati svoje srce i slušati svoje unutrašnje potrebe. 

13:12 opozicija izmedju Meseca i Merkura može doneti neku pometnju, od nesporazuma, loše komunikacije, osetljivog vremena za kupovine ili uslužne delatnosti, papirologiju, saobraćaj, dogovore i posete jer sve deluje nekako konfuzno i dosta nervozno. Merkur može isticati stroga pravila, a Mesec osećaj kao neke manipulacije ili osećanja da nas neko laže. U osetljivosti odnosi sa okruženjem, brige oko dece, problemi mentalne prirode i sklonost greškama. Obratite pažnju i pokušajte da se skocentrišete. U porastu trovanja, nesporazumi kao i kradje. 

Od 17:58 Mesec ulazi u znak Ovan gde će kratkotrajno biti u praznom hodu. To može doneti  da neki planovi oko izlazaka, društvenih dešavanja, ili ličnih obaveza mogu ići sa nekim kašnjenjem, medjutim ovaj uticaj može doneti naglo budjenje, pozitivnu energiju, jaku okrenutost sebi i svom izgledu, ali ličnom doprinosu. Ovo može biti period ipak lakše komunikacije i neke brzine. Dok je Mesec u Ovnu a dispozitor Mars u Blizancima prisutno je mnogo priče, sms poruka, dogovora, akcije, brzine, putovanja i sl.

21:38 nosi veoma srećnu konjukciju Meseca i Rx Jupitera kroz znak Ovan koja može doneti ipak bolje raspoloženje, blagostanje, pozitivno vreme za novac, kontakte sa insotranstvom, druženja ili da pokrenete neku inicijativu. Ko ima planirane izlaske mogu biti baš vedri samo glavni savet ovog vikenda je pripazite na brzinu i nestrpljenje posebno za volanom jer može dolaziti do i dalje pojačanih saobraćajnih nesreća! Pozitivno vreme za sport, takmičenja, timske aktivnosti, ali i emotivne susrete na prvi pogled gde može biti dosta flerta i pojačane fizičke privlačnosti.



Nedelja, 9.10.2022.


Nedelja je rezervisana za vrlo intezivan Pun Mesec na 16 stepenu znaka Ovna koji će biti u opoziciji sa tranzitnom Venerom iz znaka Vage po našem vremenu od 22:56. Ovaj Pun Mesec osim što pokreće osetljivost i ranjivost u partnerskim odnosima, ipak ima ulogu da se okrenete sebi i nekom svom samoisceljenju posebno ako ste izašli iz nekog teškog i neizvesnog odnosa ili prošli nekakav stresan period. Samoprihvatanje ali pravljenje nekog vida kompromisa u ljubavi može biti i izazovno, a s obzirom da ovaj Pun Mesec traži da budete veoma iskreni pre svega prema sebi, moraćete se prilagoditi situaciji, jer traženje " idealnog rešenja neće biti moguće".

U porastu pojačane migrene, problemi sa sinusima, imunitetom, ali zbog emotivnih situacija i pad u krevet, potpuna depresija ili sklonost čas nervozi i isključivosti, čas popustljivosti. Bilo bi dobro da malo popričate sami sa sobom i budete iskreni bez ikakvog presinga, ali i uticaja drugih, jer vam potvrda treba od vašeg srca, ne od drugih.

Približavanje Sunca Veneri svakako nam donosi od ove faze do poslednje Četvrtine Meseca( 17.10.) da će nam društveni odnosi, ulepšavanje, prijatelji biti od velikog značaja. Medjutim neki emocionalni izazovi mogu biti na testu kao i mnoge veze/ brakovi. Negde ćete sebe staviti na " terapiju" da li možete prihvatiti mane samog partnera/ partnerke ili da li možete prihvatiti mane osobe koja je pored vas. 

Svakako zbog znaka Ovna u vreme Punog Meseca može biti pojačanog i dalje bračnog nasilja koje smo vidjali prilično često u poslednjih mesec dana što je razlog bila i loša komunikacija i nezrelost, ali i psihosomatski kolektivni problemi koji prilično utiču na agresivniji tip ličnosti. Toga možemo prilično imati u ovom periodu gde nažalost prilično stradaju deca. Ovog Punog Meseca mogući su i zemljotresi kojih može biti prilično na polju Koreje, Japana, Čilea, većeg područja Indonezije ali delom u centrlnom delu Evrope.

Ako ovog vikenda izlazite, možda ćete morati sniziti neke svoje standarde i prihvatiti nešto osrednje i nešto što će vas udaljiti od samoće. Porast veza u vidu neuzvraćenih emocija mogu stvoriti u vreme ovog punog meseca veliki broj patnje, pa će ljudi potezati za porocima ili skandalima. Treba dobro razmisliti o svakoj odluci i dobro brojati do 100.

Definitivno može biti ovog vikenda i strasti i skandala, ali može biti i čišćenja samog sebe od loših emocija. Sve u zavisnosti šta trenutno osećate, samo je bitno da ne pratite druge ili želite da živite kao oni, jer ne znate šta se dešava izmedju četiri zida.


Ovaj Pun Mesec mogu jače osećati posebno kardinalni znaci i to Rakovi, Ovnovi, Vage i Jarčevi. Medjutim sekstil izmedju Meseca i Rx Saturna može doneti da Rakovi i Jarčevi ipak donose razumenije odluke i ne žele da učestvuju u nečemu što ih može povrediti ili učiniti javno ranjivim, ali mogu osetiti i osobe ovih podznaka.

Pun Mesec će se odigrati u blizini zvezde Alpheratz koja generalno traži ličnu i emotivnu slobodu, dobre materijalne mogućnosti, ali i potrebu za dokazivanjem časti. Sazvežđe Andromeda može uticati da nas u ovo vreme drugi obeshrabre, zato je preporuka da važne odluke ipak donosite sami i ne tražite nikakvu potvrdu makar i od bliskih osoba jer možete nailaziti na neodobravanje. Biće jako teško deliti emocije, jer ova faza donosi i puno osećanja iskorišćavanja i patetike, ali nekakvog osećanja igranja neke ljubavne igre izmedju mačke i miša koje posebno mogu osećati Škorpije, Blizanci i Ribe. 

Device treba da se skocentrišu na zdravlje, ali pre svega na rad, a Strelčevi na decu i kontrolu emocija, dok Ribe da ne ulaze u nepromišljene finansijske rizike i pozajmice! Ovnovima iskušenja mogu biti vezana za brak i emocije, a Bikovi mogu osećati velike emotivno psihološke pritiske ili mogu biti u potrazi za otkrivanjem nekih tajni. Blizancima je ovaj vikend turbuletniji pa moraju jako paziti na reči i emotivne dogadjaje jer mogu imati provokacije, dok Rakovi mogu imati problema sa autoritetima, ali mogu biti više zaposleni. Lavovima je ovaj vikend odličan da putuju i malo napune baterije, dok Vagama nosi veći emotivni intezitet emocija i popularnost, medjutim Vage mogu imati period jakih strahova u odnosu na druge i osećanje nekog pritiska ili nepravde na poslovnoj strani, Škorpije će ići na sve ili ništa.




Srećno, lp vikend - vaša Astro Luna



# currentmood# full moon# dnevna doza lune


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski