уторак, 25. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -Delimično Pomračenje Sunca -25.10.2022.


 Drugo, a poslednje Pomračenje Sunca ili Solarna Eklipsa nam je danas na snazi, a njen uticaj će biti veoma aktivan do 20.04.2023. Prethodna delimična Solarna Eklipsa je bila 30.04. Inače ulazimo u vreme Eklipse pa će uticaj Solarne Eklipse biti veoma intezivan do potpunog Pomračenja Meseca 8.11.

Ovo Pomračenje Sunca moćićićete da pratite i iz Srbije, a Mesec će dotaći čak 42 posto Sunčevog diska u 11:22am, a napustiće ga 13:38. Čak 82 posto Sunčevog diska biće pokriveno na području Rusije, Sibira i Urala. Ovo Pomračenje moćiće da prate i stanovnici  Azije i severzapadnog dela Afrike.

S obzirom da će se Pomračenje dešavati u znaku Škorpije i to na 2 stepenu definitivno će nositi izuzetno jaku i intezivnu ljubavnu energiju, ali i izazovnu energiju koja može doneti principi" volim te - mrzim te). Svakako, ponovići da se Pomračenje Sunca uvek dešava u vreme Mladog Meseca, pa ovo može biti odličan znak do 8.11. za početak novih poslova, regeneraciju i čišćenje organizma, pokretanja svih važnih, malih stvari koje su bile bitne od proleća.

Najintezivniji aspekt u vreme Pomračenja biće konjukcija izmedju Meseca i Venere kroz fatalan, vodeni znak Škorpije pa je pitanje ljubavi, sigurnosti i udobnosti od velikog značaja. Neće biti neobično u vreme ovog Pomračenja da doživite veliku ljubav, ali da prekinete naglo neki odnos koji vam je delovao potpuno prazno. (inkonjukcijasa Jupiterom definitivno povećava nezadovoljstvo ili tenzije na koje moraju obratiti pažnju fiksni znaci).

Ono što je centar energije ovog Pomračenja su definitivno ljubavne potrebe, paznja, ali velika potreba za druženjem i izuzetna intuicija i kreativnost koju bi trebalo koristiti.Ako planirate neku veću promenu na sebi, ili pokretanje većeg posla, ovo može biti jako dobro vreme za vas.U emotivnom smislu energija Meseca, Sunca i Venere u Škorpiji pojačavaju ljubavne potrebe, seksualnost, plodnost i jaku potrebu za bliskoscu, ali srodnom dušom.Posebno odlično vreme za dobijanje kućnog ljubimca, druženje sa prijateljima, značajne proslave, ali i razne vrste hobija( ples, muzika, gluma).

Sa druge strane, ova energija može doneti i emotivne provokacije, ljubomoru, zavist, i zbog toga je preporuka da koristite svoje diplomatske veštine i pravljenje kompromisa, ali da harizmu i privlačnost stavite u prvi plan. Preporuka je da treba izbegavati dramatiku, jer može doneti i sklonost emotivnom ratu ili rivalitetu, kao i povredama. U povećanju preterana ekstravagancija, jaka potreba za hedonizmom, ali iritacije u medjuljudskim odnosima. Duboke reakcije i jaka telepatija može biti praćena u ovom periodu. Možete na neki način pobediti i one koji vam zavide ili ne žele dobro umiljatošću. Osećaće se jaka borbenost u ambicijama, ali i potreba za vrlo jakim odnosom u emocijama. U povećanju jak umor, povećane nesanice i čudni snovi, kao i osećanje nekog nedostatka energije. Zbog 2 stepena Škorpije koji simboliše znak Bik, povećana potreba za kupovinom, ali jak apetit mogu nositi ovu Eklipsu.Ova Eklipsa može doneti direktnije reakcije i konkretnije odluke. Nekako jeste vreme da sve probleme stavite na sto i pokušavate da ih rešite, dogovorite ili da presečete dragoceno vreme za dalje. Odličo vreme za pokretanja nečeg značajnog u poslu. Preispitivanje starih navika i veće promene su preporučljive. Jako dobro vreme za kupovinu/ prodaju nekretnina ili uzimanje kredita. Ova Eklipsa svakako zbog energije znaka Škorpije nosi rezervisanost i sumnje, ali donosi i istraživačku energiju, pa možete lako doći do istine ili do nečeg izgubljenog. Najbliza značajnija zvezda u vreme Pomračenja bice Princeps na 3 stepenu znaka Škorpije koja donosi čast i velike ambicije, ali pribranost i mudrost u važnim, posebno kritičnim odlukama.

Na kolektivnom nivou pojačani gubici i pretnje. Pošto Sunce predstavlja vodje može doneti osetljivost vodećih osoba. U povećanju je jak okultizam, ali jaki magijski rituali ili okrenutost tabu temama. odlično vreme za psihologiju ili duhovna savetovanja ili kontakte sa takvim mestima Dobro vreme za lečenja. Pozitivno vreme za seoske poslove, poljoprivredu. Neće biti neobične emotivne krize ili haotične situacije, ali opasnog od otrovnih životinja i da mnogi parovi u ovo vreme dodju do kraja svoje priče, kao boljeg početka za oboje.

Ova Eklipsa je posebno dobra za rad na sebi, duboka čišćenja i transformacije, ali donosi i izuzetnu hrabrost ka toj promeni. Pokušajte da manje preterujete. Prepustite se čulima univerzuma koji stvara posebnu magiju na nebu.Kontakt sa prirodom jako važan.

Svakako, ovo Pomračenje će posebno osetiti Škorpije,Lavovi i Vage jer mogu imati važne ljubavne lekcije neba, ali i Rakovi i Ribe kojima će nebo prepustiti kreativnost i odličnu intuiciju. U osetljivosti mogu biti Strelčevi, Bikovi( trebaju se čuvati gubitaka), ali i Vodolije koje mogu osećati neko veće ograničenje i karmičke lekcije iako je planeta Saturn krenula direktno. Vage se mogu posebno osećati nesigurne i veoma osetljive u ovom periodu. Ovnovima treba ravnoteža i pokret, a Blizanci trebaju da se drže roverenih stvari i svog znanja. Jarčevi mogu imati odličan balans i promenu, dok Device trebaju pripaziti na medjuljudske odnose, papire, saobraćaj i dogovore.

Neka vam ovo Pomračenje u vreme rastućeg Meseca do 8.11. donese sto više promena, a u ciklusu u narednih 6 meseci plodne ideje, dobro zdravlje i velike transformacije.

Vaša Astro -Luna

понедељак, 24. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -24.10.2022. - " Skyfall"


 Poslednja nedelja Oktobra. Saturn je krenuo u još jedan ciklus da izazove ovu planetu i čovečanstvo da moramo da se držimo još malo zajedno. Ulazimo u ciklus Eklipsi  a ove nedelje Pomračenje Sunca uz uticaj Venere, Sunca i Meseca kroz znak Škorpije može nam doneti toliko duboke emocije da možemo emotivno rušiti sve predrasude. Neka istina polako dolazi u prvi plan, a borbe dobra i zla su u prvom planu kao u nekom herojskom filmu. Ova nedelja za mnoge može da bude presudna ne samo u emotivnim doživljajima, susretima, već u osećanju povezanosti sa svemirom i željama koje će nas voditi napred. Jupiter se vraća u znak Riba, a Mars kreće retrogradno boreći se sa zmajevima neba. Venera nosi posebno duboke i intezivne emocije, a posle dugog kretanja Merkura kroz znak Vage , Merkur se pridružuje energiji Škorpije od 29.10. jako interesatno....

Nedeljni astro pregled za ovu nedelju imate na mom zvaničnom sajtu na www.astroluna.rs


Što se tiče današnjih aspekata, nedelju počinjemo sa uticajem Meseca u znaku Vage, pa će emotivne misli biti u prvom planu, kao i potreba za lepotom, formom, druženjima, proslavama, emotivnim porukama, ali dolasku do istine. Neko vaganje pred Solarnu Eklipsu može nas učiniti nesigurnim i ranjivim ako ne dobijemo potvrdu onog što osećamo, ali budite strpljivi jer ova nedelja otvara prilična lična i kolektivna pitanja. 

Od 13:09 - Mesec će se naći u sekstilu sa planetom Saturnom, pa je ovo odlično vreme za organizaciju, da sve ide planski i da budete posvećeni, ali skloni preciznosti. Ovo može biti odlično vreme za karijeru, kontakte sa prijateljima, sastanke, ili pokretanje novih ideja. Inače ova nedelja je jako dobra ako planirate da menjate navike. Pravni procesi, posredovanja, potpisivanja odlična kroz ceo dan.

Od 18:02 Mesec i Merkur će se naći u konjukciji i nose puno poziva, ponuda, lepih trenutaka, odlično vreme za posete, sitnije kupovine i druženja Mogućnost da dodjete do neke važne informacije ili rešite neko bitno pitanje. Vreme jače emotivne razmene. Pozitivno vreme za nekretnine, uredjenje doma ili kuvanje. 

Estetika, emotivna pažnja, proslave, ulepšavanje, putovanja mogu imati značaj, i jača povezanost sa sličnim dušama.

Danas oni koji se osećaju usamljenije mogu biti skloni povlačenju. Medjutim nebo dan pred Solarnu Eklipsu daje vam znake šta možete dobiti kroz veću veru u sebe, ali transformaciju koja je jako značajna od ove nedelje. Slobodno potražite pomoć bliskih osoba, jer vam može puno značiti. Srećan početak nedelje, vaša Astro - Luna


# currenmood# skyfall# mesec u vagi


Let the sky fall
When it crumbles
We will stand tall
Face it all together

Where you go I go
What you see I see
I know I'd never be me
Without the security
Of your loving arms
Keeping me from harm
Put your hand in my hand
And we'll stand


субота, 22. октобар 2022.

Dnevna doza Lune - 22/23.10.2022. - Zanimljiv vikend"

 

Pred nama je više nego interesantan vikend gde iz jedne melanholičnije, pomalo lenje energije ulazimo u nov ciklus  gde ćemo Škorpijama čestitati rodjendan, gde imamo da Saturn u poslednjem ciklusu kreće direktno , i gde imamo promenu Venere u znak Škorpije. Dolazi nam polako, ali sigurno Škorpionska energija, onako strasna, intezivna, jaka, duboka. Tu nam je i zanimljiv aspekt izmedju Sunca i Venere u kazimi( spaljeni put) ali i stabilan aspekt izmedju Merkura i Saturna koji pokreće neke dugotrajne planove, ali obnavlja i pokreće važne odnose iz prošlosti. Sve u svemu krajnje interesatno...

SUBOTA, 22.10.2022.

Mesec u Devici kroz ceo dan. Rani jutarnji časovi odlični za pravljenje novih planova, promenu navika. Trigon sa Rx Uranom može ipak doneti da se probudimo nešto aktivniji i okrenemo dnevnim korisnim aktivnostima( odlazak na pijacu, frizera, neka lagana šetnja, neki sport).

Od 14:39 opozicija izmedju Meseca i Rx Neptuna može doneti potpunu konfuziju, preosetljivost, zabunu, period kada aktivnosti nose potpuni unutrašnji nemir. Bilo bi dobro koncentrisati se na važno, ili se odmoriti. Može dolaziti do emotivnih kriza, preispitivanja, nekog nepotrebnog osećanja analize, žrtvovanja, ali psihološke krize. Neptun može da jedino pokrene neku finu maštu koja se dobro može spojiti u poslu. Ali vreme do 20h nije povoljno za važne odluke. 

18:29: Mesec u Devici u kvadratu sa Marsom u znaku Blizanaca nosi još veće udare i nemire. Osetljivost kroz rodjake, saobracaj, nervoza na poslu ko radi, osećanje uznemirenosti ili moguće neprijatnosti. Sklonost povredama ili osetljivosti organizma( ceo dan može nositi povećane prehlade, posebno osetljiv stomak kao posledicu veće iscrpljenosti ili neke neispunjenosti). Treba izbegavati brzopletost, nestrpljenje, traženje ili forsiranje nečeg što ne ide.

Nešto lakša situacija nam dolazi u večernjim časovima kada će Mesec napraviti trigon sa Plutonom pa to vreme može biti pozitivno za neku regeneraciju ili uspešnost u radu, ali posebno može biti fino kroz neke izlaske, zadovoljstva, društvene odnose, posebno što nam Sunce i Venera se spajaju na 29 stepenu znaka Vage. 


Sunce i Venera od 23:19 mogu pokrenuti veće zadovoljstvo, sreću, zadovoljstvo i ljubav. Bolji osećaj samopoštovanja, ali odlično vreme da se opustite i odmorite u prijatnom okruženju, hobijima. Posebno pozitivno vreme za ulepšavanje, javne nastupe ili proslave.Posebno dobro vreme za veridbe, emotivna upoznavanja i generalno će vladati osećaj neke udobnosti i sreće.  Koliko veći deo subote može nositi umor, osećanje nervoze i stresa, večernji sati mogu doneti i neka prijatna iznenadjenja i ponude.Ovo može biti odlično vreme za modu, kao i rad sa estetskim poslovima. Neki vid diplomatije i kompromisa može opustiti stvari koje su vas mučile prethodnih dana. Mogući pokloni.  Potrebno je obratiti na povećanje ektravagancije i preterane želje za hranom, pićem. Ovaj poetični aspekt može doneti mnogo zaljubljivanja. 

Naredna konjukcija Venere i Sunca očekuje nas 13.08.2023. kroz znak Lav.

NEDELJA, 23.10.2022.

3 sata posle ponoći na snazi je trigon izmedju Merkura i jos uvek Rx Saturna koji donosi izuzetan dar za detaljne, odličnu organizaciju, predanost i koncentraciju, ali može biti jako dobro vreme za trajne razgovore ili dugotrajne planove, kao i obnovu nečeg što nije išlo. Današnji dan inače može biti dobar i za potpisivanja važnih papira, pregovore, posredničke poslove, marketing, posebno dobro za nekretnine i trgovačke poslove.

Od 3:25 - Mesec menja znak i ulazi u znak Vage u kome će boraviti sve do 25.10. do samog početka Solarne Eklipse. Kada je Mesec u Vagi potreba za ljubaznošću, emocijama, partnerskim odnosima, ali dobro vreme za svadbe, proslave, društvene odnose, posete može biti izraženije.

Jedini značajniji aspekt Meseca danas biće opozicija sa Rx Jupiterom pa može doneti sklonost pojačanoj lenjosti, apatičnosti, naglim promenama raspoloženja ili prevelikim očekivanjima.


Saturn koji je od 4.06. krenuo retrogradno, kreće u direktan hod sa 18 stepena znaka Vodolije u kome će boraviti do 6.03.2023. Vreme kada Saturn kreće direktno podseća vas na ono što ste naučili, utvrdili i zrelije se posvetili u prethodnom periodu. Saturn je uticao na kolektivne bolove i probleme celog čovečanstva Njegova zadnja uloga je u nalaženju dugotrajnih ličnih i kolektivnih prioriteta i istini kao putu spasenja. 

Od 9:53am Venera menja znak i ulazi u vodeni fiksni znak Škorpije koji će do sredine novembra pokretati jake strasti, intezivne emocije, ali i može doneti velike testove na polju emotivnih odnosa po principu" ili ili". Iako je Venera u padu, može pokrenuti karmičke odnose u smislu povezanosti, kontakte sa prošlošću, ali nagle fizičke odnose. Od 12:37 Škorpijama ćemo moći sa čestitamo rodjendan:-)) Dolazi izuzetno važno vreme za Škorpije, posebno što od sledeće nedelje ulazimo u faze izmedju dve Eklipse koje će biti jako značajne za ovaj znak. Uz Sunce, Veneru a krajem meseca i Merkur Škorpije će imati vreme velikih odluka, transformacija i promena. Iako je ljubav bila na velikim izazovima u prethodnoj solarnoj godini, Škorpije ulaze u Novu Solarnu Godinu sa potpuno sudbinskim ljubavnim preokretima i iznenadjima.

Ovaj vikend podstiče jaču volju, samopouzdanje, optimizam, ali je ipak preporuka da ne preuzimate previše stvari na sebe, jer može doći do preteranog izgaranjama u željama, i zbog ikonjukcije Sunca i Rx Jupitera.

Iako ovaj vikend donosi jake emocije i može biti naklonjen za zaljubljivanja, zbog inkonjukcije Venere i Rx Jupitera neće biti neobični skandali ili prevare. Umerenost, vedrina, društveni život, okrenutost sebi i spolja i iznutra je veoma značajno ovog vikenda u smeru dobrih dešavanja. Ovaj vikend može biti veoma naklonjen Lavovima, Vagama i Škorpijama, a pozitivne i dugotrajne odluke mogu donositi Blizanci, Device, Vodolije i Jarčevi. Subota može biti osetljiva za Ribe, Ovnove i Strelčeve, dok Rakovi mogu biti u naglom padu, pa u nagloj euforiji.Bikovima će odgovarati mir.Srećno, lp vikend, Astro - Luna

# currentmood# sunce u zagrljaju sa venerom# venera prelazi u znak škorpiona# škorpije slave rodjendan# mesec u devici/ vagiпетак, 21. октобар 2022.

Dnevna doza Lune - 21.10.2022. - Dobar dan, ja sam vaš nebeski prijatelj"


 Mesec danas bez aspekata.. Šta to zapravo znači? Mesec svaki dan u odredjeno vreme u zavisnosti gde se nalazite pravi odredjene aspekte sa ostalim planetama pri čemu to može uticati ne na naše misli, osećanja, već i odnose sa drugima, a pre svega planirane aktivnosti, ciljeve ili planove. Kada Mesec ima dan takozvanog dana bez aspekata, tada je vreme da prepustimo nebu ali i sebi odredjene aktivnosti. To može biti izuzetno vreme za meditacije, odmor, čišćenje doma, kancelarije, bacanje ili poklanjanje suvišnih stvari, sredjivanja stvari koje dugo čekaju i stoje, ali na neki način takvi dani su uvek duhovnog nivoa. Smatra se kada Mesec nema dan odredjenih aspekata, da mi nemamo velika očekivanja, ali da mogu da se dese i spontane stvari.

 Danas je petak, dan Venere, i može ukazivati na veoma izraženu potrebu za ljubavlju i lepotom, jer nam Venera prolazi znakom Vage, ali kompromisima i partnerskom harmonijom. Mesec kroz ceo dan u znaku Device bez značajnih aspekata, vreme 4 dana pred Delimično Pomračenje Sunca u vreme Mladog Meseca. Kada je Mesec u Devici mi možemo imati neverovatnu želju da planiramo, zapisujemo šta treba da uradimo, analiziramo nas prethodni rad ili emocije, kao i da zaposlimo sebe, posebno ako se osećamo malkice usamljenije od strane drugih. Trebaće vam danas mir, vaš prostor i spontane reakcije, ali svaki vid dugotrajnog planiranja ostavite ipak za vikend. Danas pustite da stvari idu drugačije... Preporuka laganije ishrane...

Ima tih dana kao danas kada univerzum malo hoće da se odmori od nas i kada sami treba da pratimo energiju i okruženja i nas samih. 

Danas sam imala potrebu da vam pišem o nečemu što nisam do sad spominjala na temu astrologije. A to je kako izgleda odlazak kod astrologa, šta vam je potrebno i šta je to važno za one koji dolaze prvi put.

Kao prvo, vrlo je važno da imate tačne podatke i to datum, godinu, mesto rodjenja i posebno tačan sat rodjenja. Tačan sat možete saznati od roditelja ili možete uvek naći u krštenici/ rodnom listu.

Druga stvar koja je jako važna to su vaša očekivanja, ali i malo upoznavanje sa astrologijom pre odlaska kod profesionalnog astrologa. Znate kada nam je nešto nepoznato, a živimo u vremenu tehnologije, na svakom koraku možemo pronaći neku osnovu od koje ćemo krenuti. Meni je nekad simpatično, ali povremeno " glupo" pitanje kada me klijenti pitaju : Da li vi radite natalne karte?" Jer ako to pitate nekog ko je profesionalno posvećen tom poslu 2o i kusur godina, to je isto kao kad pitate lekara, jer vi izdajete recept za taj lek? 

Takodje, u izboru astrologa veoma je važno da ispratite rad te osobe i da li ta osoba odgovara vašoj duši u smislu konekcije jer to je bitno u svim odnosima. Ne znam za vas, ali meni je veoma važno da imam dobru preporuku ili osobu od koje uzimam odredjenu uslugu koja mi se dopada i prija mi duhovno, bilo da se radi o frizeru, kozmetičaru, lekaru. Prosto razumeću je lakše, ali će i ona meni moći pomoći. 

Razlika izmedju profesionalnog astrologa i amatera je velika. Profesionalni astrolog je osoba koja se školovala i koja je potpuna posvećena astrološkom radu koji obavlja redovno i to joj je osnovna profesija. Svakako da imate profesionalnih astrologa koji su odlični autori knjiga, blogova, koji se odlično snalaze u medijima ili prosto su anonimni i posvećenu su radu sa klijentima ili školama astrologije.

Osoba koja je amater poznaje osnove i voli ovu granu, ali nije profesionalno vezana kroz rad sa klijentima( to nije ni preporuka). Sećam se kada mi je moja prva mentorka rekla, dok ne uradiš prvih 1000 horoskopa, možemo da razgovaramo... Po meni iz dugog astrološkog iskustva veoma je loše ali i " opasno" da neko ko nema iskustva sa klijentima i astrološko obrazovanje radi astrološke analize.Ljubav prema astrologiji je nešto drugo i to je veoma pohvalno, a svake godine što mi je posebno drago rodi se po jedna talentovana osoba. Ali bez obrazovanja ništa, kao i u svakom poslu.

Takodje je važno:

Znači, ne morate znati koje su vam planete, podznak, jer je astrolog taj koji vam čak može jasno i precizno objasniti, ali morate biti upoznati bar malo šta možete očekivati, i kakve sve vrste astroloških analiza imamo. Takodje, moja sugestija posebno ako radite astrološku kartu prvi put, pripremite pitanja i postavite ih, jer se radi o vama i vašem životu, što su pitanja jasnija, odgovori neba su još konkretniji. Znate, to su ipak stvarno vrlo jednostavne stvari i nisu toliko strasne.
Kada pronadjete osobu koja može da udje u srz vaše duše, ali da vam na osnovu položaja vaših planeta pokrene životna pitanja, razgovor treba da bude opušten i veoma prijatan, prijateljski zasto da ne, jer dati nekom poverenje za jednog astrologa je velika stvar...

Iskrenost u razgovoru i diskretno poverenje je jako značajno. Ipak, ono što mnoge buni to su često zapravo prognoze, očekivanja, često i problem same osobe od stvari koje će čuti. Astrolog ima etičko pravo da kaže samo ono što osoba želi i ono što je  interesuje, ali nikako da ulazi u delove klijentove duše koje osoba ne želi. Takodje, astrološki saveti su veoma vredni za osobe koje veruju, i koje razumeju i prate savete.

 Medjutim, vrlo je važna u svemu i slobodna volja svakog klijenta i razumevanje svega. Astrologija je imala veoma težak put na Balkanu u razvoju, i postoji jako puno mojih kolega koji su dali srce za klijente i koji i dan danas rade veoma posvećeno. Iz tog razloga veoma je važno da prihvatite savete, da se ne plašite jer vi znate ko ste i koliko možete i da verujete u sebe i svoje nebo.

Astrolog nije lekar, nije psiholog( osim da ima prethodno medicinsko znanje) već astro tumač i nebeski prijatelj.

Još uvek mislim da ne treba da vas plaše razne vrste kontradiktornosti na temu astrologije o kojoj pišu prilično nepismeni ljudi, gde se astrologija stavlja u grupu tarota, gledanja u šolju, ili kako sam čula pre neki dan sekti. To su stvarno velike gluposti. Niko na silu ili pod pritiskom ne zove nekog da mu da bilo kakvu uslugu tog tipa. Niko ko se bavi profesionalno astrologijom ne sme uticati na loše odluke druge osobe.Nismo mali, a nismo ni maloumni. Druga stavka, tarot, numerologija ne spadaju i nemaju nikakve veze sa astrologijom to zapamtite. Pod time ne mislim ništa loše, svako ko voli, nek izvoli.Ali te podele i stavljanje u pogrešan koš jesu stalno nešto što ljudi koji ne znaju imaju predstavljeno pogrešno.

Takodje, jedno značajno pitanje je pitanje religije. Religija ne podržava astrologiju, iz razloga što astrologija može imati sliku budućnosti a astrologija voli religiju, iz razloga što je vera za svakog astrologa, ali i klijenta jako bitna. Svako ima pravo da veruje u ono što oseća i da prati svoj put. Ipak, nije savet ako ne verujete u ono što pokrećete, da to radite. 

Danas sam bila malo detaljnija, ali sam imala potrebu da vas upoznam sa nečim što se stalno postavlja vrlo pogrešno kako u medijima, društvenim mrežama. 

Puno vas pozdravljam i dozvolite danas univerzumu da se odmori, a pratite svoj osećaj:-))Vaša Astro Lunaчетвртак, 20. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -20.10.2022. - " Pokretanje starih rana"


 Mesec u Lavu u poslednjoj dekadi pod dispozitorom Suncem koji je izazvan Plutonom donosi osećanje nekog pada i osećanje izgubljenosti. Bez obzira što uticaj Meseca generalno donosi vreme svetlije energije, nešto fali. Mešaju se neke stare karme ili snovi, neki čudnji putevi Gospodnji ovih dana. Neka nervoza neobjašnjivog nivoa. Neka čudna opsesivnost koja dere dušu. Za čas može postojati osećanje da možete eksplodirati. Susreti sa ljudima od kojih bežite maksimalno mogu vas provocirati ili neprijateljima. Nema nekog velikog kompromisa, osim da morate biti u stanju da uradite ono što smatrate pravičnim.

Aspekt izmedju tranzitne Venere i Plutona od 8:00am  pojačava fatalne ljubavi, obnavlja stare rane ili susrete u vezi sa prošlošću. Inače cele nedelje imamo neka podsećanja i mogućnost da se prisetimo na nešto što nas je jako povredilo. U vezama se čuvati manipulacije, ogovaranja, posesivnosti, opsesivnih poteza i isključivosti! Ovaj aspekt može doneti jake pritiske u odnosu na autoritete, ali osećanje i presinga kroz novac. U porastu rivalitet i konkurencija pa pripazite i distancirajte se od onih koji žele da vas povrede! Ovaj aspekt može doneti i opsesivnu posvećenost nečemu, ali može doneti nemoguće ili zabranjene ljubavi i velike emotivne povrede ili tuga zbog nemogućnosti da se neki odnos ostvari i krene u povoljnom smeru.. Neki osećaj ni levo ni desno, a i osećanje da ne znate tačno šta da mislite ili krenete, kao da se čeka neki znak od univerzuma....


Mesec u prilično dobrim aspektima danas, i to sekstil sa Marsom od 8:24am može doneti ipak neko bolje budjenje energije, konkretizaciju i samozaposlenje, ali dosta akcije i komunikacije pa to može pomoći u prethodnom aspektu.

Mesec prima i lep sekstil sa Venerom od 11;15 pa to vreme može biti odlično za neke manje kupovine, ulepšavanje, hobije, pedagogiju i učenje, kao i susrete sa prijateljima ili neki kratak predah od svega što se mora. To može biti vreme i pozitivnije emotivne energije i mogućih manjih dobitaka. 

Od 12:36 Mesec u znaku Lava u sekstilu sa Suncem iz znaka Vage ipak može doneti neku ravnotežu izmedju privatnog i poslovnog, i lakšu organizaciju, vreme dobrih dogovora ili pokretanja novih poslova. 

Merkur je u opoziciji sa Kironom pa iako je Merkur izasao iz zadnje senke budi neke misli koje su bile u prošlosti povredjene. Ipak, dobri aspekti Meseca u većem delu dana mogu doneti ličnu produktivnost, bolje raspoloženje, dosta akcije i završetka poslova. 

Od 18:27 Mesec prelazi u znak Device i donosi mnogo veću kontrolu i opreznost u partnerskim odnosima, a veću okrenutost radu, zdravlju, higijenu, okruženju, i povećanu potrebu za žrtvovanjem i uslužnošću. Ipak, Mesec koji će biti u znaku Device do nedelje 23.10. može vam pomoći da se zaposlite i u stvarima koje su stajele i koje su korisne. Bilo bi dobro završiti veći deo poslova do 18:30 jer Mesec ulazi u prazan hod i može doneti da se sve odlaže ili ostavlja za drugi dan.  Kada Mesec prelazi znakom Device veoma će nam biti bitni detalji, može da se javi melanholičnija energija, ali možemo imati želju da saznamo nešto što nam može pokrenuti nova interesovanja. Treba pripaziti na kožu, moguće migrene, posebno organe za varenje. Sve što budete prolazili kroz neki unutrašnji problem, može se osećati preko stomaka. Preporuka je laganije i lako svarljive hrane, zbog mogućih pojačanih dijareja. Srećno, Astro Luna


# currentmood# venera u provokativnom aspektu sa plutonom# mesec prelazi u znak deviceсреда, 19. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -19.10.2022. - " Lose yourself

 

Tomindan. Na današnji dan osnovan je Kolarac.  Mesec u Lavu kroz ceo dan mimikom i osmehom iza Sunca privlači pažnju.  Rani jutarnji časovi donose i sekstil Meseca i Merkura i mogu doneti neke dobre vesti, dobru mentalnu motivaciju i dobro vreme za učenje, rad i organizaciju današnjeg dana. 


Danas su nam snazi dva važna aspekta. Pre svega od 4:22 na nebu imamo trigon izmedju Marsa i Venere , pa je ovaj dan potpuno emotivno jak dan za ljubav, seks, početak veza, ali ćemo inače imati jaču potrebu za uživanjem, pažnjom, decom. Može biti neočekivanih susreta koji mogu doneti ljubav na prvi pogled ili jaku privlačnost. Pripazite na finansije, jer ćete biti skloni lakom trošenju novca! Veze započete pod ovim aspektom mogu imati dozu mentalne snage, ali jake fizičke privlačnosti, a posebno veze vezane za daljinu, mogu biti interesatne. Potreba za pažnjom, ali rečima veoma izražena kroz ovaj aspekt. Prvi deo dana posebno pozitivan i za lične razgovore. Slobodno otvorite srce, biće vam negde lakše, jer ionako se približavamo jednoj bitnoj prekretnici uoči Eklipsi, ali i promene polako Sunca i Venere.( kraj nedelje).

Da li ima uopšte dzentlmena ili su muškarci uvek krivi? To se uči, pa ima vremena popraviće se... Često vidjam veoma mlade ljude koji nemaju ni trunku poštovanja i ponašanja, ali uvek to povezujem sa onim što dolazi iz kuće. Sa druge strane pohvalne su još uvek starije generacije koje itekako nisu izgubile čar manira i šmeka.

 U porastu jaka potreba za kupovinom, poklonima, a današnji dan ipak može biti pozitivan kroz proslave, rodjendane i nešto sl.

Sreda donosi i kvadrat izmedju Plutona iz znaka Jarca i Sunca iz znaka Vage  od 15:30- ovaj aspekt donosi velike političke pritiske i pretnje. Može nositi osetljivost kroz polje autoritete, ali nenormalnu kontrolu i opsesivnost( ovaj aspekt će se osećati do petka). Pripazite na ego jer vas može dovesti u usamljenost, agoniju, ili da sami dodjete u lošu poziciju! Ambicije i potreba za uspehom jeste dobra, ali može ugroziti privatna dešavanja. Biće potrebno mnogo opuštanja, pozitivnih misli posebno što i Mesec u popodnevnim i večernjim časovima može doneti blokade, kašnjenja, pritiske i napetost u odnosu na druge! Juče smo mogli videti dešavanja u Novom Sadu gde se ponovo pojavljuje sila. To i jeste upravo ovaj aspekt koji negde donosi povrede, i da se agresivnijim putem nešto rešava. Novi Sad kao jedan od najlepših gradova Srbije ima simboliku znaka Vodolije i već duže vremena je na meti karmičkih blokada i nezadovoljstva. Ovaj aspekt može pokrenuti veća nezadovoljstva inače u odnosu na autoritete, ali osećanje da smo ljuti sami na sebe jer smo loše procenili ili doživeli pad koji nismo očekivali. Pokušajte ipak danas da ne budete samokritičniji, već pokušajte da pokrenete izvesnu racionalnost. Na kolektivnom nivou veoma haotična energija i veliki pritisci i pretnje. 

Od 18:18 Mesec u znaku Lava u kvadratu sa Rx Uranom iz znaka Bika posebno podstiče uznemirenost, dramatičnu energiju i prolazna uznemirenja. Imaćemo potrebu da nešto sasečemo. U osetljivosti uredjaji ili problemi sa strujom. U povećanju danas eksplozije ili tenzije na polju avio saobraćaja. U osetljivosti medjuljudski odnosi. Potreba za ličnom promenom izražena usled naglog nezadovoljstva.

Od 20:01: Mesec u znaku Lava u opoziciji sa Rx Saturnom iz znaka Vodolije može pojačati tugu i potištenost, osećanje neke nagle pasivnsti ili nedostatak volje i samopoštovanja, pad samopouzdanja ili osećanje krivice. Pokušajte da u ovom periodu sebe ipak napunite pozitivnijom energijom ili radite na sebi, ali nemojte raditi ništa na silu. Kašnjenja, odlaganja i ljubavni problemi kroz one koji su i površnim odnosima. Osećanje neke čudne usamljenosti, ali posebno tuge kroz kolektivna dešavanja. Budite dobro, vaša Astro Luna 


# currentmood# eminem# sunce u sukobu sa plutonom# venera u intezivnom aspektu sa marsom# mesec u lavu# dnevna doza lune


Look, if you had one shot, or one opportunity
To seize everything you ever wanted, in one moment
Would you capture it, or just let it slip?


You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
You only get one shot, do not miss your chance to blow
This opportunity comes once in a lifetime, yo
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
You only get one shot, do not miss your chance to blow
This opportunity comes once in a lifetime, yo
You better…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski