четвртак, 10. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -10.11.2022.


 Mesec danas bez važnijih aspekata. Danas bi bilo posebno dobro da pustite pomoć univerzuma i da svoj duh pokrenete na više strana, i samo emotivnooo ali sa malo više vedrine. Danas treba isključiti negativne vesti, trošenja vremena na neko neproduktivno i negde zapositi sebe u kraćem radnom vremenu, ali kvalitetnijem.  Danas bi nešto uspelo, morate uložiti i mnogo discipline, ali vereee.

Ipak danas imamo jedan dosta težak mentalni aspekt, ali i posle niza loših aspekata Venere, prvi srećniji. 

Od 8:53 Merkur u znaku Škorpije naćiće se u kvadratu sa planetom Saturn u znaku Vodolije što povećava strahove, usamljenost, neku mentalnu prazninu, osećanje pesimizma. Dosta loš dan za trgovinu, potpisivanja, sastanke a može dolaziti do izvesnog opterećenja na polju učenja i rada. Bilo bi dobro da negde postavite umerenije granice u dnevnom planu i da izbegavate veliki mentalni pritisak. Držite se onog što dobro poznajete, i nemojte rizikovati. U povećanju su nesporazumi, sukobi zbog različitog mišljenja, ali izvestan pad mentalnog samopouzdanja ili volje. Iz tog razloga možete imati osećaj da stojite u mestu. Danas je dobro pokrenuti nešto staro, što duže stoji, a opet i negde zbog uticaja Meseca u znaku Blizanaca pokrenuti više akcije.  Ono što je bitno za ovaj aspekt je posebna opreznost u novim sferama, ali za bilo šta važno, potražiti profesionalni ili stručni savet. Danas se ne treba mnogo oslanjati na tudje reči ili uticaj, a opet treba dobro razmisliti o svojim rečima. Ono što je najvažnije bilo bi dobro izbegavati osećanje neuspeha i bilo bi važno uložiti trud u ono što radite. Danas se može osećati poseban beg od rutine, običnih poslova i postojaće potreba za nekim adrenalinom. Medjutim, mentalno se može osećati neka težina ili neko opterećenje u glavi.  Neće biti neobično da imamo osećaj da nam se zapravo danas ništa ne radi, i da čekamo da se nešto samo od sebe desi, da razbije dosadu ali osećanje te težine. 


Od 13:24 na snazi je trigon izmedju Venere u znaku Škorpije i R Neptuna iz znaka Riba koji mogu spasti stvari i uneti više romantike, kreativnosti, mašte, neočekivanih susreta, poklone, ipak uz veći napor i lakšu zaradu u odnosu na prethodne dane, ali pre svega ovaj aspekt može doneti zaljubljenost, jaku intuiciju i emotivnu telepatiju, jake i intezivne snove, ali dobre mogućnosti preko talenata, hobija i sopstvenih potencijala. Danas posebno pozitivno može uticati ulepšavanje, sitnija pažnja, ali može pokrenuti veći idealizam ili sanjanaje o savršenom partneru. Iako možemo biti nepoverljiviji prema sebi, kroz ovaj aspekt možemo biti veoma saosećajni, humani i skloni da pomažemo drugima. Danas treba pokrenuti što više zabave, druženja sa prijateljima, odlazak u bisokop, koncert, sportsku utakmicu, a negde ostaviti brige ili nerešene stvari po strani. Parovi koji se mogu upoznati sa ovim aspektom mogu imati nežan odnos, ali moraju raditi više na komunikaciji koja može biti problem kako na porodičnom, tako i na emotivnom nivou. 



Srecno - Astro Luna

среда, 9. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - 9.11.2022. - " Uživaj u tišini"


 Dan posle Pomračenja Meseca nosi neku prazninu, ali ipak i jak osećaj konekcije sa univerzumom i porukom svakom za sebe šta dalje i šta nedostaje, šta treba dodati i promešati kao i šta nas to vuče kao promena na kojoj trebamo raditi u narednih 6 meseci. Pogled u nebo i neki neobičan sjaj koji prima malo Sunca kao znak da nas nebo voli i greje. Sve ostalo je na nama. 

Negde sam prestala da se nerviram kao rezultat godinama i godinama učenja unazad i  lekcija kada mi stvari ne idu kako treba, jasnije dnevni planovi, poštovanje drugih ili kad mi neko oduzima kvalitetno vreme koje jako cenim. Baš danas u opoziciji Merkura i retrogradnog Urana moram da vam skrenem pažnju da pokušate da razmišljate, dišete u tišini i šta god da se dešava, da pokušate da prihvatite da je tako. Da može biti pojačanih kvarova, neočekivanih vesti, promene planova, ali bogme i nekog bezobrazluka, tenzija i lupanja u sto moze. Medjutim, s obzirom da je uticaj Punog Meseca u Biku do 14:38 treba " iskulirati" i reći sebi" Neću uopšte da se nerviram". Moram danas da skrenem malo veću pažnju vozačima, da budu što više koncentrisani i strpljiviji, ali svima onima koji danas planiraju neke veće kupovine, ili imaju neke procese, jer se sve može menjati. Posebna preporuka da sve što kupujete, potpisujete, ipak malo bolje pogledate pre potpisivanja i plaćanja. Sa druge strane, ovaj aspekt može doneti genijalne ideje, znate onu slikicu čovečuljka kome je sinula sijalica, e to bi trebalo odmah zapisati ili pokrenuti. Danas može biti destrukcije, prekida odnosa, ali uglavnom sa razlogom. Ipak, potrebno je čuvati nervni sistem, i pokušati ne trošiti zdravlje na sitnice. Opreznost sa strujom, ali nepoznatim osobama u okruženju.  Ovaj aspekt je na snazi od 3:43, a može povećavati eksplozivnost, nestrpljenje, žučnost, plahovitost i neočekivane reakcije.


Danas je i Sunce kao centar svega u opoziciji sa retrogradnim Uranom od 9:20am i pojačava buntovnost, revolucionarne poteze, naglost, probleme sa autoritetom, ali veoma jake potrebe za nezavisnošću, pri tom da vam se niko ne meša u život, poslove. Mogućnost neočekivanih ličnih promena, a ukoliko ste osoba šireg mentalnog sklopa danas možete pokrenuti nešto rizično, ali novo i lepo što će pokrenuti jaku euforiju i osećanje slobode i sreće. U povećanju prekidi saradnje, problemi na polju medjuljudskih odnosa, ali velika aneksioznost. Neće biti neobično da u vaš život udje nova osoba koja vam može pokrenuti velike transformacije, ali da i brzo izadje iz njega. Može dolaziti do emocionalnih problema usled nestrpljenja i tenzije u komunikaciji. Iako mnogi od vas danas mogu imati jaku želju za promenom, ipak trudite se da dobro pogledate svaki ugao te promene i da ne žurite. 

Mesec će do prelaska u znak Blizance u prepodnevnim časovima imati jako pozitivne aspekte, i to sekstil sa R Neptunom, Plutonom, kao i retrogradnim Jupiterom, pa ipak vreme do 13h može biti pozitivno za završetak nekih računa, rad, produktivnost, kontakte sa inostranstvom, učenje, kreativni rad, ali poslove u domu.  Mesec će se naći na zvezdi Algol od 7:40 i može unositi pojačanu ljubomoru, rivalitet, nezgodne situacije koje su i praćene lošim aspektom Merkura. Danas se itekako može otkriti nešto što vas može jako uznemiriti, a sa druge strane dan može biti pozitivan za šetnju, kuvanje, hobije, kućne ljubimce, sredjivanje finansija ili manje dobitke. 


Od 14:38 Mesec menja znak i ulazi u vazdušni znak Blizance. Mnogo komunikacije, mentalne žurbe, akcije, dogovora, promene dogovora, okrenutosti obrazovanju, rodjacima, medijima, novostima, pisanju. Svakako zbog vladaoca Merkura u znaku Škorpije  danas ćemo imati potrebu da sve radi brzo, konkretnije ne ostavljajući ništa za sutra. Ipak, itekako su u porastu i nagle vesti ili nešto što može unositi emotivni nemir. Iako danas imamo energiju koja je brža i pokretljivija, ipak neko uživanje u malim stvarima, a posebno u tišini može doneti originalne ideje i sreću a poseban blagoslov jer svima će trebati danas da se ušuškaju u svom malom svetu.



Srećno - Astro Luna


# currentmood# depeche mode# mesec u biku/ blizancima# dnevna doza lune

уторак, 8. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - 8.11.2022. - Potpuno Pomračenje Meseca

 

Nalazimo se u ciklusu Pomračenja koji služe posebno ovog meseca kao vreme velikih suočavanja, izazova, bolnih prepoznavanja i čišćenja. Da vas podsetim ovo je 4 Pomračenje i poslednje ove godine koje će imati izuzetno jak intezitet koji nećemo osetiti do juna 2029. Pomračenje će trajati 82 minuta, a biće vidljivo na području Usa, Australije, većeg dela Azije i severoistoka Evrope.

Pomračenje Meseca uvek se dešava u vreme Punog Meseca, koje će se naći na 16 stepenu znaka Bika u opoziciji sa Suncem u znaku Škorpije. Samo Pomračenje nosi niz dodatnih aspekata koji mogu povećati jaku unutrašnju tenziju, pre svega opozicija Sunca i Merkura sa planetom Uran koja je retrogradna koji može nositi neočekivane lične situacije, rizike, veliko nestrpljenje, eksplozivnost, nagle odluke, isključivost, probleme u komunikaciji, saobraćaju, sa rečima, pa je jako važno dobro razmisliti pre donođenja svake odluke.

U momentu Pomračenja Meseca će se naći u opoziciji sa planetom Merkurom i može doneti veoma jako nezadovoljstvo, problem sa rečima, sukob razuma i emocija, povećane sukobe sa okruženjem, kao i neprijatne situacije. U povećanju hormonalni problemi, pojačane nesanice, jak psihološki nemir, jak apetit, problemi sa grlom, posebna osetljivost genitalija.


Od 12:03 opozicija Sunca i Meseca nosi veliki raskorak izmedju duše i tela, volje, ali i da ovo Pomračenje Meseca izaziva veliki pesimizam, umor, strahove kako i zbog prethodnih uticaja dispozitora Venere koja je od vikenda u lošem aspektu sa R Uranom i Saturnom pa neka briga, opterećenje, udaljenost u emotivnim odnosima i finansijska usporenost uz vremenske prilike mogu stvoriti i kolektivni mrak. U vreme Pomračenja može dolaziti do neočekivanih prirodnih katastrofa, ali pojačana sukoba na ratnim područjima, povećan rivalitet, ljubomoru, glad i egoizam, kao emotivne krize praćene dramatičnim dešavanjima. U porastu eksplozije, problemi sa strujom, još jedno naglo poskupljenje, kao i vreme kada mnogi emotivni parovi mogu biti na velikim testovima. Nezadovoljne emocije hranićemo velikom potrebom za hranom. U osetljivosti kardiovaskularni bolesnici i astmatičari, jer može biti momenata da imamo utisak da ne možemo da dišemo.

Konjukcija Meseca i R Urana ( 13:48)donosi da ipak ulazimo u ciklus u narednih 6 meseci kada ćemo imati potrebu da se menjamo i uvodimo neke rezove u svoj život iako smo pod poslednjim ciklusom izmedju planete Saturn i Uran. Ekonomska kriza, povećanje životnih namirnica, špijunaže, velike kradje i prevare, kao i emotivni umor može biti praćen ovim aspektom. Neočkivana promena plana, problemi, veliki stres. Danas i sutra je posebno važno da dišete, smirujete situaciju ako osetite ove aspekte, kao i da se što više osmarate, šetate i mirnije rešavate stvari. Itekako je potrebno brojati do 100, jer će nam biti potrebno, jer postoji neka skrivena eksplozivnost koja može biti baš izražena kod onih koji dugo trpe. Itekako može biti neprijatnih iznenadjenja, medjutim ipak neke odluke danas mogu doneti i unutrašnju motivaciju da krenete od nule i da se oslobodite velikih opterećenja od maja meseca.

Od 17:21 Mesec će primati i kvadrat sa Saturnom pa pojačavati zatvorenost, rezervisanost, brige, opterećenja, velike samoanalize i odlaganja nekih važnih planova. Na ljubavnom planu mogućnost velikih pritisaka ili osećanja praznine. Posebno ovo POmračenje može biti veoma negativno kroz banke, kredite, nekretnine, može povećavati kriminal i doneti velike izazove na polju kosovskog pitanja, ali veću osetljivost i iznenadjenja kroz američke izbore za Kongres, kao i pojačanu napetost na polju Španije, Italije, južnog dela Amerike, ali i Turske.



 Konjukcija Sunca i Merkura( kazimi) nosi da danas bez obzira na velike izazove, možemo imati mogućnost dolaska do istine, ali iz nekog bola i osećanja praznine nagle plodne dobre ideje, i da ipak može dolaziti do nekih dodatnih dogovora na finansijsko -poslovnom nivou koji mogu uz velika odricanja doneti rezultate. Može biti i vesti koji mogu podići svest i volju da se borite.

Večernji časovi nosiće i opoziciju izmedju Meseca i Venere i povećavati osetljivost, probleme sa ženama, porodične konflikte, a ovo Pomračenje može biti krivac velikih svadja oko novca i povećanja kilograma. U porastu emotivna nezadovoljstva, loše procene ili komplikacije na emotivnom i parnerskom nivou. Ovo može biti posebno osetljivo vreme za trudnice i porodjaje, ali dosta rizično vreme za operacije debelog creva, materice ili prostate, kao i krajnika.

Uticaj Lunarne Eklipse biće veoma jak i 9.11 zbog opozicije Sunca, Merkura i R Urana koja može doneti neočekivane vesti, nemire, povećanje saobraćajnih nesreca, tuča i povećanih nezgoda. Problemi sa autoritetima i moguće nagle promene posla. Sklonost brzini u svemu, pa je veoma potrebno smanjiti ritam i mudrije proceniti situaciju i donositi odluke.

Ovo Pomračenje se neće dešavati blizu nijedne važnije zvezde u sazvežđu Ovna, osim blizine zvezde Menkar koja može povećavati skandale, političke borbe, rivalitet, nepravdu i povećanje magijskih činova, opasnosti od sekti i loših ljudi. Zbog toga je jako važno okrenuti se veri i duhovnosti, unutrašnjem miru, dok ovi olujni aspekti ne prodju.

Ovo Pomračenje posebno mogu osećati Rakovi, Lavovi, Vodolije, Bikovi i Škorpije koji će se naći u važnom ciklusu prepoznavanja i čišćenja.


Budite dobro - Astro Luna

 

понедељак, 7. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -" Podseti me šta to beše ljubav"


 Ulazimo u novu nedelju koja najavljuje puno strelica, izazova u beskraju, neočekivanih dogadjaja i promena planova, pa negde moramo da odpustimo malo emocije, ali ipak i da malo više pazimo na sebe. Ova nedelja prilično traži brojanje do beskraja, i kontrolu i strpljenje. 

Pitanje ljubavi i da li vredi voleti, čekati ili stalno učiti je pitanje koje nebo postavlja, a posle toga vam baca velike bombice da vidi kako se snalazite. 

Venera u znaku Škorpije u kvadratu sa Saturnom posebno pojačava neku tugu i prazninu, strah od ljubavi i osećanje da više nema vremena za ono što negde mašta pokrene. Malo veći umor i lenjost danas možemo osetiti, pa će nas mrzeti da ustanemo iz kreveta a kamoli da isplaniramo obaveze. Sve može da teče sporo, sa odlaganjem, pa ćemo se žaliti na sve i svašta, a zapravo kao da nećemo imati snage i volje da krenemo u novu nedelju.

Razlog tome može biti i prelazak Meseca u znak Bik od ranih jutarnjih časova, koji iako u dobrom položaju upravo zbog dispozitora Venere negde pojačava pesimizam, depresiju, usamljenost, osećanje usporenosti, kašnjenja, nedostatka zadovoljstva i nekog gubitka vere da će se nešto desiti. Možemo puno razmišljati o svemu što je iza nas, a možemo imati strah od starosti, nedostatka ljubavi ili da nismo dovoljno lepi i da nemamo ono samopouzdanje na koje smo navikli.

Danas posebno može biti teško samohranim roditeljima, ali onima koji su dugo sami. Danas posebno može biti teško onima koji su završili neke duge odnose koji su ih iscrpeli, ali i onima koji iščekuju nešto veliko. Ali pre svega danas može biti teško običnim ljudima koji se bore za egzistenciju i koji ne mogu da pruže svojoj porodici sve što je potrebno. Ekonomska kriza je u rastu i ljudima je kolektivno teško.

Danas bi bilo dobro započeti dan polako, smireno, sa ipak nekom organizacijom. Završiti one sitnije poslove i ići ka krupnijim. Strptiti se, pokrenuti rad. Pokušati naći red i neku disciplinu, pokušati biti produktivni. Ne trošiti vreme na ono što je izgubljeno ili ono što nema smisla.  Ako se pak osećate da vas ništa ne pokreće, pa pokrenite sami sebe. Skuvajte omiljeno jelo ili slatkis, šetajte, provodite vreme sa kućnim ljubimcima, pokrenite pisanje dnevnika i izbacite neke bolove na papiru. 


Svakako pokušajte da ne očajavajte. Ono što se dešava vama, dešava se mnogima. Sve prodje, vreme čini svoje. U povećanju jesu danas i praznina, udaljenost, neka distanca, potreba da nam ljudi ne postavljaju previše intimna pitanja ili da vas malo svi ostave na miru. 
Ipak Mesec može da pokrene i neki lični hedonizam koji može da spase stvari. Bilo bi dobro izbegavati ozbiljnije razgovore ili teme. Negde pokušati ubaciti neku vedrinu, ako i nemate razloga za to. 

Pod uticajem smo Pomračenja Meseca od sutra. Pun Mesec, aspekti udaraju, ali ipak ne zaboravite sebe. Zdravlje je najvažnije. I tuga je osećanje kao i radost. 

Ostanite dobro - Astro Luna

# currentmood# mesec u biku# venera i saturn# oliver dragojević


субота, 5. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -5/6.11.2022. -Iznenadna pomeranja"

 

Prvi vikend u novembru praćen je izuzetno turbuletnim aspektom Venere i retrogradnog Urana, ali prelaskom Meseca u vatreni, prvi Zodijački znak Ovan koji pokreće i sa jedne strane neka budjenja( posle lošeg dolazi budjenje, pa promena).

Mesec u Ovnu povećava potrebu za ličnim vrednostima, ambicijama, konkretnim emocijama, ali nosi izuzetnu nestrpljivost, eksplozivnost praćenu nastavkom opozicije Venere i RUrana u večernjim časovima.  Dispozitor Mars retrogradan u vrlo konfuznom kvadratu prema retrogradnom Neptunu može doneti mešavinu konfuzije i jake volje da se negde iskobeljamo iz svega i izadjemo iz neke magle. Ipak, nemojte se iznenaditi da to nosi naglu euforiju, pa pad. Neka očekivanja koja možemo pokrenuti mogu doneti neodobravanja ili ograničenja ili osećanje drugih da to ne vide poput nas. Iz tog razloga, preporuka je da odluke donosite polako, razumno, posebno u emocionalnim odnosima, i da verujete sebi. Nemojte očekivati ovog vikenda da se svima svidite ili da vas drugi razumeju u potpunosti. 

Opozicija Venere i retrogradnog Urana može biti aspekt nekakvog emotivnoh vulkana ili zemljotresa koji nosi da sitnice mogu napraviti veći problem, ali da možemo biti pogodjeni i stresnom, nervoznom, maglovitom i zbunjujućom energijom. Venera je i planeta zadovoljstva, pa kao da će se nekakvo zadovoljstvo praviti veštački, da se nešto desi. Ali neće imati očekivanja koja vas ispunjavaju, jer sve što se gura, pritiska, tera da bude tako, naićiće na ignore ili zid. 

Zato pustite da stvari idu laganije. Opustite, dišite. Koliko god ovaj aspekt može doneti nekakve neprijatnosti, neplanirane troškove, neku nepravdu, ako budete dramatično reagovali, kao da možete napraviti i veći problem. U osetljivosti i porodični odnosi, kao i socijalni odnosi. Osobe koje su same mogu doživeti posebno neko novo budjenje, gde će se u vazduhu osećati neka sila ljubavi, ali generalna preporuka je bez planiranja, bez žurbe, velikih očekivanja, sa oslanjanjem na svoje neko čulo.

Pod ovim aspektom moguća su i prijatna i neprijatna iznenadjenja, ali neke emotivne promene koje se mogu desiti naglo.Možda će vas neka konkretna situacija naterati da sve menjate iz korena i počnete od nule.Mogućnost blokada na kreativnom i umetničkom nivou, ali i promene planova otvorena. Opreznost sa novcem jer može dolaziti do nepotrebnih kupovina. Posebno treba izbegavati ulazak u nove investicije, ortačke odnose ili davanje novca na pozajmicu!

Nedelja, 6.11.2022.

Nedelja iako smo pod energijom oko Lunarnog Pomračenja donosi da ovog dana možemo nešto pametno uraditi za sebe ili se prosto možemo okrenuti stvarima koje nam prijaju. Možemo obnoviti nešto što nas je interesovalo pa smo anglo prekinuli, ili možemo prosto dati sebi neki spa relax momenat. Dan može biti dobar i za završetak sitnijih poslova ili pomoć starijima, sport ili neke kućne poslove. 

Večernji časovi mogu ubrzavati energiju i emocije, pa mogu biti dobri za izlaske, zabave, upoznavanja i zbog sekstila Meseca i R Marsa, kao i za pokretanje nekih interesovanja koja mogu da nas učine srećnijim. 

Kraj ovog dana nosi kvadrat Meseca i Plutona pa ponovo malko treba smiriti emocije, reakcije, jer može dolaziti do povredljivosti, destrukcije, blokada, strahova ili osećanja nerazumevanja.

Ovaj vikend pokreće i nova interesovanja ili sklonost da probamo nešto novo. Možemo osetiti veću hrabrost ili elan, ali ne bi trebalo da preterujemo. U povećanju osetljivost glave, vilice, zuba, vida, ali razlog mogu biti i nagle vremenske prilike koje meteropatama, ali posebno osetljivim osobama neće prijati. U posebnoj osetljivosti su trenutno hormonalni problemi, kao razlog i nekog unutrašnjeg nezadovoljstva ili stresa. 
 Ako možete nalazite vreme za šetnje jer će to prijati vašem umu i telu. 

Ukoliko i bude malo veće drame ko što Venera i Uran pokreću znajte da će biti krakotrajno.




Lp vikend, Astro Luna


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski