петак, 2. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -2.12.2022.


 Petak, 2.12  od ponoći nosi uticaj Meseca u znaku Riba u sekstilu sa Plutonom koji odiše izuzetno jakom unutrašnjom snagom i osećanjem zadovoljstva, jer možete pokrenuti nešto dobro čime ćete biti zadovoljni. Ova noć je veoma emotivno mirna i može nositi plodnost i sreću u partnerskim odnosima. Jaki snovi, pa bi ih bilo dobro ispratiti. Lak dolazak do istine i svi vidovi istraživanja pozitivni. 

 Kvadrat izmedju Merkura i Rx Neptuna  pokreće od 2:10am  lagarije, manipulacije, psihičke krize, aneksioznost, strahove i povećane nesanice. U porastu velike greške na poslovnom nivou, pa sve treba dobro proveriti. Posebne probleme mogu imati osobe vezane za državne i pravne poslove, kao i uvoz i izvoz. U porastu loša lečenja, osetljivost kroz lekove, poroci, emocionalne krize. Posebno obratite pažnju do ponedeljka šta potpisujete, a odluke pod tudjim uticajem mogu doneti greške. U povećanju kvarovi aparata i povećanje nekakve apatičnosti. Biće teško meteropatama i zavisnicima. U porastu kradje ili gubitak stvari. Pripazite na koncentraciju!

Medjutim lakši aspekti Meseca i Venere mogu ovaj aspekt prilično olakšati jer konjukcija Mesec Jupiter od 3:46am može nositi zaštitu univerzuma, a ako pak prolazite kroz neki mentalni nemir ili nešto nedovršeno kao da će doći do smirenja ili lakših rešenja.  

Sekstil izmedju Venere i Saturna od 4:10am - ipak moze malo smiriti stvari jer donosi mudrije odluke, a ako ste i prošli prethodni stres ipak dobro vreme za ispravke, obnovu nečega ili smirenje u ljubavnim odnosima. Veze započete ovog dana mogu biti trajne i vezane za veće razlike u godinama. Možete imati i mogućnost da zadovoljstvo nadjete u jednostavnim stvarima i učenju. Može biti mogućnosti da pronadjete nešto što ste dugo tražili, ili da nešto obnovite što će vam predstavljati zadovoljstvo.

Mesec menja znak od 5:42am i ulazi u borbeniji znak Ovan koji će najaviti veću dinamiku, budjenje i hrabrost. Ipak vladaoc Mars u znaku Blizanaca u  retrogradnom hodu može pomutiti i danas planove i doneti dosta stresa. Pokušajte da ne budete eksplozivni, nestrpljivi i da dobro razmislite o svakoj odluci. Ceo dan može ipak nositi žurbu i gledanje na sat. U povećanju nesporazumi, ali i špijunaže. Danas iz jedne mirnije, pasivnije energije svakako imamo budjenje, takmičarski duh, medjutim bilo bi dobro ne raspšiti energiju na 10 strana, već ako možete danas odraditi samo manje, ali konkretnije obaveze. 

Sport će biti u centru pažnje sa poprilično dramatike u večernjim časovima i potpunom neizvesnošću, ali jačom borbom nego prethodnih dana. U porastu loše sudijske odluke i osetljivost igrača koji imaju povrede. Ipak neka nada i bolja mentalna spremnost  može doneti iznenadjenja i sreću. Lp dan - Astro Luna


четвртак, 1. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -1.12.2022


 Ulazimo u nov, ali i poslednji mesec godine. Kada pomislim na Decembar uvek su mi u glavi poklanjanja i kupovina poklona, misao da li će sneg pasti pre Nove Godine, i da li ću završiti sve obaveze. Ove godine tog pritiska nema. Ima akcije, ima stresa, ali nema pritiska. Kao da treba pustiti da sve ide po nekom toku.

O Decembru sam odlučila da vam uskoro dam detaljni izveštaj na mom instangram live, ovih dana. 

Ono što ću izdvojiti kao značajno: 

1. Neptun kreće direktno sa 22 stepena znaka Riba 4.12.

2. Merkur prelazi u znak Jarac od 6.12. u kome će krenuti retrogradno 29.12. sa 24 stepena.

3.Prvi zimski Pun Mesec 8.12. u znaku Blizanaca prilično će pomutiti planove i doneti mnogo gužve, priče i pomalo dramatike

4. Venera prelazi u znak Jarac 10.01. u kome će boraviti do 3.01.

5. Jupiter se po drugi put vraća u prvi Zodijački znak Ovan od 20.12.-16.05.2023.

6. Početak zime, a sa njom prelazak Sunca u kardinalan znak Jarac

7. Mlad Mesec u znaku Jarca na snazi od 23.12.

Sam mesec iz jedne krajnje dinamične energije, pomalo konfuzne i nervozne sa početka meseca, prećiče u period planova, pogleda na ono što smo naučili i prošli, ali onog što smo propustili što možemo uraditi. Imaćemo svest veće vrednosti u smislu da želimo i ovog meseca da nešto uradimo na sebi. Ovo je mesec obnove i vraćanja starih ljubavi, ali sa početka meseca i priličnih razočarenja na emotivnom planu. Imaćemo hiljadu obaveza i priličan umor, ali od druge polovine meseca možemo da se malo uozbiljimo i krenemo u konkretizaciju svega što je stajalo Bilo bi pametno završiti sve važno do 28.12 i onda odpustiti energiju i pripremiti se za Novu 2023.

Prvi dan ovog meseca nosiće uticaj Prve Četvrtine Meseca u znaku Riba, ali da u ovaj mesec možemo ući pomalo maštovito i idealistički i vrlo sanjivo. Kvadrat izmedju Meseca i retrogradnog Marsa od 9:40am može nas probuditi i nekim neprijatnim vestima i energijom, ili pojačanim radom koji može doneti jak pritisak. Kvadrat izmedju Meseca i Venere od 10:10am nosiće jednu nesigurnu, ranjivu stranu, ali preosetljivost, umor, osetljivost kroz odnose sa ženama, hormonske probleme ili teško ustajanje. Posebno obratite pažnju na popodnevne časove koji nose potpunu maglovitost i konfuziju, zaboravnost, stres oko sitnijih stvari, slabu koncentraciju ili povezivanje stvari, posebno zbog aspekta Mesec/ Merkur od 15:20.

Konjukcija izmedju Meseca i Rx Neptuna od 16;30 može nositi intuiciju, kreativnost, odlično vreme za lečenje, inače ceo dan je odlian za psihoterapiju, masaže, prirodnu kozmetiku i da nešto uradite za sebe. Moja sugestija ne morate uopšte prvi dan ovog meseca( ako ne morate) krenuti oštro i prodorno, brzopleto, već ako ne morate možete slobodno odvojiti dan za sebe i odmor. Emocije danas tanane sa povremenim izlivima jakog besa i prilično osetljivim aspektima kroz finansije( puno trošenja ili neplaniranih troškova, kupovina, ali i emotivnih konflikata). Razlog tome je i opozicija izmedju tranzitne Venere i Rx Marsa.Brige oko ljubavi, nervoza sa velikim oscilacijama u raspoloženju veoma otvorena. 

Emotivni odnosi koji su već prolazili kroz velike povrede i svadje mogu danas kulminirati pa su u porastu i fizičke povrede i pretnje, pojačanu ljubomoru i velike pritiske. U zdravim odnosima pojačana fizička privlačnost. Veze koje se započinju u ovo vreme mogi nositi jaku strast, ali problem u komunikaciji i sa okruženjem. 

Srećan vam početak novog meseca, meseca velikih sabiranja, ali i mesec mudrih odluka:-))Astro Luna
среда, 30. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -30.11.2022.- Prva Četvrtina Meseca 

Mesec od 1 sat posle ponoći u romantičnom, vodenom znaku Riba. Mala konfuzija, unutrašnji nemiri, neka suočavanja koja mogu proći kao okean i emotivni talasi koji vibriraju izmedju radosti i potištenosti. Intuicija pojačana, pa možete osetiti šta će biti u narednih 15 minuta.  Ipak i pomalo zaljubljiva, boemska energija, sa puno pesničkih poruka, a sa druge strane imaćete utisak da vam zapravo ništa nije jasno. Ni gde krenuti. Snovi pojačani, a energija koja nosi nagle vibracije srca, ali meteropatske promene. Pogledi koji sve govore i nekakva čudna telepatija i nedostajanje. Neobična osećanja. 

Ono što danas može da nam pomogne je sekstil izmedju planete Merkur i Saturn. Ipak ćemo negde pronaći smisao, koncentrisati se na obaveze, konkretizovati šta je potrebno, odraditi do kraja ono što smo započeli. Ovaj aspekt nosi i odgovornost i mudrost, ali strpljiv rad i na kraju dobre rezultate. Svakako da smanjuje i stresan aspekt izmedju Merkura i retrogradnog Marsa, gde se danas oseća neka mirnija energija, iako malko izgubljena. Verovatno vam se desilo da krenete po jednu stvar, a kupite drugu ili krenete da završite jedan posao, a desi vam se par sitnijih. Negde iako može biti vraćanja, na kraju će se završiti kako ste planirali. Ono što je zanimljvo za današnji dan je i Prva Četvrtina Meseca na 8 stepenu znaka Riba u kvadratu sa Suncem iz znaka Strelca. Mesec će se naći na fisnoj zvezdi Skat koja ipak donosi zaštitu, mirnije misli ili sklonost da naučite kako da smirite misli. Bez obzira što vam se može učiniti da je sve maglovito, ipak danas možete dosta toga naučiti. Spontane reakcije, puno mašte, pa vraćanje u realnost, ali jake duhovne vrednosti, kreativni poduhvati mogu biti u prvom planu. Biće važno doći do istine, ali povezati neke tajne signale u emotivnim odnosima. Ova lunarna faza do Punog Meseca 8.12. može doneti osetljivost, idealizaciju, povremenu apatičnost i umor, pa je preporuka da se dobro naspavate i regenerišete pomoću raznih tehnika. Iako ne možete odmah dobiti odgovore na sve što vas muči, univerzum širi ruke i nagradjuje sve ono koji mu veruju. 

U porastu kroz ovu fazu mogu biti zdrastveni problemi( hronicni umor, alergije, disajni organi, loša krvna slika), ali i povećane skrivene namipulacije, laži izdaje. Ribe, Device, Strelčevi i Blizanci mogu osećati ovu fazu kroz neki vid ranjivosti( poslovni odnosi, komunikacija, gubitak optimizma, osetljivost kroz dogovore i emotivne odnose).Ukoliko imate potrebu da naredna dva dana provedete u samoći, radu na sebi to može prijati. Odlično vreme za psihoterapiju i traženje pomoći.

Kraj ovog dosta izazovnog meseca mnogi mogu završiti sa važnim lekcijama koje će dobiti na oslobadjanju tek malo kasnije. Postojaće osećaj nekog žala ili osećanja da nije trebalo tako da bude. Budite dobro - Astro Luna

уторак, 29. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -29.11.2022.


 Mesec posle ponoći u sekstilu sa Venerom može pokrenuti neku kreativnost, ali nova interesovanja, kao i ljubav i posebnu vezu sa univerzumom. Negde danas možemo da upijamo neke poruke, iskustva drugih, mudre poruke, negde ćemo biti u potrazi za novim informacijama, ali onom rečenicom da nam neko kaže" Slušaj biće sve u redu". Danas je prilično povećana kritika koja prelazi u ozbiljnu destrukciju i ljutnju praćenu opozicijom Merkura i retrogradnog Marsa. Možda vam se učini da ne možete doći do reči u većem okruženju, i da osećate neku iritaciju, ili da ste toliko umorni već na početku nedelje, da bi samo negde čutali i meditirali. 

Od 1:50 Mesec u kvadratu sa svojim vladaocem Uranom može pojačavati noćnu nervozu ili znojenje, ali i naglu nervozu, osetljivost preko uredjaja, ali pojavu zemljotresa, napetosti u medjuljudskim i partnerskim odnosima, možda neke čudne snove. 

Mesec u praznom hodu od 5:30am - do kraja dana može danas prilično usporavati stvari, a uz opoziciju Merkur/ Rx Mars to nećemo lako podnositi. Ukoliko danas očekujete da dobijete lako odbravanje, ocenu, savet, moram odmah da vam kažem da od toga nema ništa. Danas je pametno osloniti se na sebe i uložiti mnogo muke i truda u sve što budete započeli. Biće i prolaznih situacija gde ćete pomisliti da je sve protiv vas ili da vas drugi uopšte ne razumeju. Svadje i pretnje u saobraćaju, povećane nesreće, ali povećanje nasilja po školama posebno pojačano pod ovim aspektom. 

Od 7:32am nešto dinamičnija situacija prepuna novosti, ali i akcije i tu se može dosta toga odraditi. Dobro vreme za vežbanje i učenje. I Merkur može davati Mesecu malo samopouzdanja, iako danas sve može da se odvija malo kampanjski. Danas posebno treba dobro razmisliti o svakoj odluci, a posebno o rečima, jer se u ljutnji može reći svašta. Da ne bude posle kajanja...

Konjukcija Mesec Saturn kroz znak Vodolije oko 8h može smetati posebno starijim osobama i povećavati osećanje usamljenosti, pritiska, loše cirkulacije, osećanja udaljavanja i nerazumevanja. Brige i opterećenja oko prijatelja, ali osećanje da se osećate potpuno van nekog trenda, kao i osećanje neke tuge mogu doneti osećanje neke potištenosti. 

Ipak, ovaj dan može doneti iznenadjenja, iako će se smenjivati razna osećanja, od tuge, jake ambicije, dokazivanja, emotivnih previranja, ali najviše osetljivosti kroz uticaj drugih. Danas nas ne može baš puno iznenaditi. Ako bi se vratili u prošlost, ovaj datum je nekad bio ponos nacije, ali me je podsetio na jednu odličnu astrološku kartu države koje više nema. 

Posebna preporuka: Trebalo obratiti pažnju jer veoma teška opozicija izmedju Merkura iz znaka Strelca i Rx Marsa iz znaka Blizanaca može doneti veliki bes, ljutnju, destrukciju, jake svadje, provokacije, ogovaranja, a posebnu napetost kroz vesti, dokumenta, saobracaj, škole, decu i veliku jurnjavu koja može prelaziti u eksplozivnije epizode. Posebno ovog dana izbegavajte bilo koji vid rizika, jer postoji mogućnost nesreća, opekotina, povreda i neprijatnih situacija!  Smirenje možete naći u fizičkim aktivnostima i nekoj vrsti različitih psiholoških tehnika. Ako pak ne možete promeniti stvari, prihvatite ih jer pripadaju sadašnjem vremenu. Uglavnom će biti problem, jer ćemo ili razmišljati o vremenu pre i vremenu koje dolazi.  Ako pak doživite nešto neprijatno, razmislite da to nije vaš problem, već druge strane. Veoma osetljivo vreme za komunikaciju koja može biti navaletna, sklona ubedjivanju u pogrešne argumente. Zbog toga svoju dušu morate usmeriti prema svojim ciljevima. Malo flegmatičnosti danas nije naodmet...Budite dobro - Astro Luna

 понедељак, 28. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -28.11.2022.


 Ovu poslednju nedelju novembra započinjemo sa uticajem Meseca u znaku Vodolije. Promene, promene nam trebaju. Negde nije lako promeniti navike. Biti svestan mana, nalaženje uzroka, i pokrenuti to što treba menjati. Medjutim, moram da vam kažem da ove nedelje imamo podršku univerzuma da sve ono što je teško započeti, a time i promeniti, možemo uz veliko strpljenje i pre svega istrajnost. 

Ovu nedelju treba započeti bez suvišnih reči i samo po principu, manje priče - više rada i truda. Svakako, da Mesec aktivira radoznalost za nešto novo, a ako danas unesete nešto novo u svoj ormar, dom, kancelariju, sigurna sam da ćete se osećati bolje. Zato krenite u akciju!

Mesec i Sunce u odličnom sekstilu od 9:57am mogu doneti vreme optimizma, dobre energije, misli, dobrog početka nedelje i mogućnosti da dobro isplanirate ovu nedelju. Ovo može biti pozitivan aspekt kroz kolektivna dešavanja. Držimo pesnice i našoj reprezentaciji kojoj će trebati mnogo truda i dobre koncentracije, medjutim nebo je danas jako dobro da se nešto pozitivno promeni ili dobijemo neku nadu za dalje. 

Danas nebo može biti veoma naklonjeno autentičnim, originalnim i hrabrim osobama. Možete biti dobar primer drugima, ali i pozitivno za prenošenje znanja. Ako ste se poslednjih dana olenjili, svakako danas možete pokrenuti dobre stvari za sebe. Pokušajte da lakše podnosite gužve i dnevni stres ili da pokušate da ga ignorišete. 

Ukoliko danas planirate da obavite nešto što vam duže stoji - povoljno.

Vremenske prilike mogu lošije uticati na reumatske bolesnike, a u osetljivosti mišići, vene, kolena, kičma.


Izuzetno važan aspekt izmedju retrogradnog Marsa i Saturna na snazi je od 18:57- koji nosi dugotrajne ciljeve, istrajnost, potrebu i samu sugestiju da uložite kompletnu energiju u projekte ili stvari koje su vam važne, ali i vreme koje je idealno za dijete, samodisciplinu, prelazak na zdraviju ishranu i hrabre nove korake. Morate rizikovati i izaći iz crte ležernosti ako očekujete neki napredak u narednom periodu. Uložen trud može uticati na samopouzdanje i sklonost emotivnoj stabilnosti. Veoma značajan aspekt za studente, ali sve one koji u narednom periodu žele da pokrenu najbolje iz sebe. Trigon izmedju Rx Marsa i Saturna je na snazi od 18:57 sve do 3.12.
Inkonjukcija izmedju Venere iz znaka Strelca i Rx Urana iz znaka Bika itekako može doneti nagla uzbudjenja i promene koje se mogu desiti u vašem ličnom životu! Može biti i neke drame pomešane sa euforijom, ali mogućnost da uvedete neke promene u vaš odnos je preporučljiv( više tolerancije, razumevanja, podela, razgovora).


Srećno - Astro Luna

субота, 26. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -26/27.11.2022.


 Poslednji vikend u Novembru. Pod uticajem smo Meseca u znaku Jarca, pa neki osećaj usporenja, veće kontrole i razmišljanja šta bi to mogli da uradimo što smo ovog meseca/ nedelje propustili. Razmišljanja o nekim nedostacima i onome što možemo pripremiti kao osećaj motivacije za buduće dane. Negde u nekom osećaju preskakanja, od razmišljanja tri koraka nazad ili tri koraka napred, manje u osećanju trenutnog datuma i meseca. Vreme kada naša duša traži neku osamu da bi pokrenula i stare rane i regeneraciju istovremeno. U osetljivosti kosti, ali mnogi problemi na koje nailazite trenutno mogu biti posledica neke emotivne epizode od pre. Danas će nam prijati podrška ili neki adrenalin da nas naglo pokrene. Manja flegmatičnost ili ignorisanje autoriteta ili svih onih koji bi nam sami dali savet. Ipak, danas nije tako loše čuti šta drugi imaju da kažu, jer dan donosi mudre misli koje mogu kod vas lično pokrenuti nešto dobro. 

Subota 26.11. neće nositi nijedan aspekt Meseca i ovo je dan bez aspekata sa drugim planetama, medjutim to ne znači da će danas biti jako dosadno, čak naprotiv možemo aktivirati sve što smo propustili negde. ... Negde nebo želi da se odmori i prepusti vama da sami kreirate svoj dan. U povećanju sklonost vraćanju na prošlost, ali obnovi starih poslova i kontakta. Ipak, vikend deluje sklon ozbiljnijim mislima, opterećenjima i sklonosti usamljenosti. Vremenske prilike mogu uticati da se ljudi osame.

Nedelja, 27.11 - nosi realtivno budjenje, kao i sklonost završetku svega što je stajalo u protekla dva dana. Ovo može biti čak produktivan dan za one koji rade, ali dan koji nosi jače ambicije i samodisciplinu. Mesec od ponoći u trigonu sa R Uranom može doneti prijatna iznenadjenja, nagle susrete, neke neobične i neočekivane emotivne situacije ali ideje za posao, ali osećanje veće slobode. 

Sekstil Meseca i R Neptuna od 11:10 nosi vreme inspiracije, mašte, završetka starih poslova, podrške ili pomoći starijih, ali odlične intuicije i dobro vreme za sportske i kreativne aktivnosti. Konjukcija Meseca i Plutona od 17:44 nosi ubedljivu, snažnu energiju, ali vreme podsećanja i razmišljanja o mesecima unazad ili gledanju slika od ranije, i analiziranja gde se napravila greška i da li je nebo raspoloženo za neki primirje. Od 21:12 Mesec u sekstilu sa Jupiterom može posebno doneti vreme zabave, dobre zarade, povoljnih vesti i vreme neke veselije energije, ali dobrog planiranja za narednu nedelju.

 Mesec od 23:08 menja znak i ulazi u znak Vodolije gde se pokreće jedna slobodoljubiva, otvorenija, prijateljska energija.Mesec će boraviti u znaku Vodolije do 30.11. Potreba da se nešto menja, uvodi kao novo, ili da se pokrenu neki izazovi može biti značajna. 

Inkonjukcija Merkura iz znaka Strelca i retrogradnog Urana može loše uticati na koncentraciju, pamćenje i doneti jednu konfuznost. Neće biti neobično da tokom vikenda neke stvari odlažemo ili obnavljamo koje su stajale. Pratite svoj osećaj jer vam može ukazivati na rešenje problema, posebno ukoliko se budete suočavali sa problemima vezanim za papire, komunikaciju i dogovore. U povećanju jaka napetost, pa je preporuka bez žustrine i nestrpljenja. Posebno treba voditi računa koje odluke donosite!


Lp i produktivan vikend - Astro Luna


 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski