субота, 24. децембар 2022.

Dnevna doza Lune 24/25.12.2022.- Srećni praznici


 SUBOTA, 24.12.2022.- Mesec  kroz ceo dan u znaku Jarcu, ali će se naći u trigonu sa R Uranom i doneti ipak mnogo volje, dinamike, period da nešto pokrenete, ubrzate i da se radujete malim stvarima, ali da nešto korisno uradite, promenite i pokrenete od 9h. 

Konjukcija Mesec/ Pluton/ od 13:17 može doneti više odgovornosti, ali potrebu za nekom većom transformacijom. To može biti vreme pojačane privatnosti, ali sklonosti da lako saznajete tudje tajne. Za one koje rade, vreme jakih utisaka. U emotivnom smislu danas imamo neke budjenje, ali i dalje neku rezervisanost ili opterećenost.

Konjukcija Meseca i  Merkura u konjukciji od 20:33 mogu nositi snažne emocije, i dalje sklonost dobroj organizaciji i jakim utiscima, ali dobrom periodu za pripremu nečeg važnog.  Mogućnost važnih vesti ili susreta sa bitnim osobama iz prošlosti. Mogućnost susreta koji mogu nešto promeniti. Možete čuti nešto što može promeniti vaše raspoloženje. Dobro vreme za kupovine. Mogućnost susreta ili razmišljanja u vezi sa prošlošću.

 Vremenske prilike neće pogodovati senzitivnijim osobama. Danas je dan veće odgovornosti, a opet i jače potrebe za konkretnim stvarima. 

 Sekstil Meseca i Neptuna i mogu doneti mir, sreću, pozitivne želje, veru, lep provod, jaku emotivnu intuiciju, veru, pozitivne misli, kreativnost i vreme kada treba izaći napolje ili se dobro regenerisati. 



NEDELJA 25.12.20222 - Svima koji danas slave veliki praznik Božić - Srećno

 Od 2:20 am Merkur u sekstilu sa Neptunom( intezivan do 4.01.2023.) donosi maštu, veru, pozitivne misli, jaku telepatiju, prizivanje prošlosti, susrete sa onima koji su označili neke bitne lekcije, ali odlično vreme za zdrastvene kontrole, preglede, rešavanje problema, kao i alternativnu medicinu. Odličan aspekt za sport, muziku, umetnost. Ovaj aspekt može pokrenuti molitvu, pozitivnu afirmaciju i vreme maštovitih ideja, ali povoljnih vesti i jake povezanosti sa osobama o kojima mislite. Lepe poruke uoči praznika.

 od 4:12am Konjukcija Mesec/ Venera donosi puno emocija, sreće i blagostanja. Vreme radosti i podsećanja na one koji nisu sa nama. Pozitivno vreme za ljubav, povećana plodnost, vedrina i jak intezitet emocija. Srećno vreme za proslave. 

Mesec od 8:15am prelazi u znak Vodolije.Prijateljstvo, druženje, sloboda, jake poruke i povezanost, emotivne promene mogu biti važne. Potreba za slobodom, otvorenošću, internet vezama, autentičnošću.

 Sekstil izmedju Meseca i Jupitera od 8:58 nose i povoljne vesti ili novac iz inostranstva. Vreme nade i jake povezanosti. Vreme blagostanja i zaštite neba.




Srećan vikend - Astro Luna

петак, 23. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -23.12.2022. - Poslednji Mlad Mesec u 2022/ u Jarcu


 PETAK, 23.12.2022. - Mesec prelazi u zimski znak Jarac. Ambicije, planovi, kontrola emocija, istrajnost. Mesec do 11:10 u praznom hodu pa sve može ići usporenije, sa otežanjem, ograničenjem.Ozbiljnost, veća odgovornost, povremene teže misli, vraćanje unazad, osećanje nekog ograničenja, povećanih želja, ali nesigurnosti.

Mlad Mesec u znaku Jarca u 11;18( konjukcija Mesec / Sunce) na 1,32 stepenu znaka Jarca na fiksnoj zvezdi Spikulum može povećavati depresiju, doneti veoma hladno vreme koje tokom cele ove nedelje neće prijati letnjim znacima, ali svim osobama koje pate od depresije/ reumatskih problema ili psiholoških blokada. Mogućnost sklonosti crnim mislima i predavanju jer Mesec ima i kvadrat sa Jupiterom gde se gubi optimizam, volja ili dolazi do lenjosti. Može dolaziti do osetljivosti kroz emocionalne odnose, ali i sukoba na polju religije. Ipak, mlad Mesec, prvi zimski Mlad Mesec je dobar znak da svu težinu ostavite iza ledja i krenete od početka. Obnova starog, ali stavljanje tačke na sve što vas je razočaralo - biće veoma važno.


Kvadrat Jupitera iz znaka Ovna i Meseca u Jarcu blokira samopouzdanje, donosi da želimo više, postoji problem oko umerenosti, kontrole emocija, zbog toga reakcije mogu biti naprasne. U povećanju sebičnost. Mnogi mogu imati veliki test izmedju karaktera i vere. Moguć nagli pad berzi. Smanjenje materijalnog napretka i krize.Ovaj aspekt može doneti i na emotivnom nivou veća davanja, pogrešne procene osoba ili veća očekivanja od okoline.Neki mač sa dve oštrice.

Mlad Mesec prolazi preko fiksne zvezde Spikulum, ali i asteroida Higeja koji je vezan za bolesti i može povećavati probleme sa disajnim putevima, ali i neki vid novih manipulacija vezanih za Covid. U povećanju pogrešne dijagnoze, lečenja, strahovi vezani za lekare, terapije, osetljivost kroz operacije, ili dobijanje odredjenih rezultata. Posebno ovaj Mlad Mesec može biti osetljiv osobama koje su sklone narkoticima.

Fiksna zvezda Spikulum je vezana za osetljivost vida ili slepilo. Može doneti morbidne ideje u vezi sa religijom ili verske konflikte.U povećanju psihološki problemi.

Ovaj Mlad Mesec mogu osetiti veoma Jarčevi, Blizanci, Vodolije koje mogu biti sklone obnovi ili završetku nečeg važnog. Ovaj Mlad Mesec senzitivnije mogu osetiti Strelčevi, Rakovi, Ovnovi i Vage. 



Merkur će biti u polusekstilu sa Saturnom i može doprineti ipak dobroj organizaciji, koncentraciji  iako se ne osećate najudobnije. Treba danas pokrenuti što više rada, discipline, istrajnosti u stvarima koje su vam potrebne. Mentalna čvrstina praćena ovim aspektom pomaže da se izborite sa teškim poslovima ili zadacima.

Sledeća lunarna faza: Pun Mesec u Raku -7.01.

Sledeći Mlad Mesec: 21.01. u Vodoliji



Srećno - Astro Luna

 

четвртак, 22. децембар 2022.

Dnevna doza Lune - 22.12.2022.


 Vreme 2:50 izuzetno loše, praćeno opozicijom Mesec/ R Mars može doneti nezgode, tuče, kvarove, povrede, saobraćajne nesreće, emotivne povrede i povećanje nasilja. Večernji časovi nose smirenje, mudrost, dobro za prihvatanja saveta i završetak sitnijih dnevnih poslova. Može doći do nagle uznemirenosti, emotivnih povreda, nepovoljnih reakcija, uznemirujućih snova.

Kvadrat izmedju planete Sunce koja samo što je zaplovila u znak Jarac i  planete Jupiter u ranim jutarnjim časovima može doneti velike želje koje mogu biti u neumerenosti i sklonosti preterivanju. Treba gajiti umerenost, ali samopouzdanje. Na kolektivnom nivou mogućnost moralnih sukoba i osetljivosti kroz političke prilike. U povećanju sramota ili javni poraz. Pokušajte da ne obećavate ono što ne možete odraditi, idite korak po korak, uvedite malo više reda i organizacije u svoj život. Pripazite na finansije! Pokušajte da ne preuzimate obaveze koje ne možete stići, ili da potrošite vreme na ljude koji će vas odvesti u beznačajne stvari i samo trošenje kvalitetnog vremena. 

Trigon izmedju Venere i R Urana ipak može delovati obećavajuće jer nosi dobro vreme za početak emotivnih odnosa, novih poslova, neočekivan vid zarade, ili poklone, zadovoljstvo, završetak nečeg što vam je bilo važno. Veze preko interneta/ putovanja posebno zanimljive. Povećana potreba za samostalnošću i promenom izgleda, ali radnog mesta. Mogućnost novih kontakta koji su bitni, kao i pozitivnog društvenog života, nagle popularnosti. Ovaj aspekt može pomoći prethodnom, ali generalni savet je ekonomičnost i umerenost. Pod ovim aspektom posebno osobe rodjene u znaku Bika, Vage, Vodolije mogu očekivati nešto iznenadjujuće.

Od 19:20 Mesec u znaku Strelca naćiće se u sekstilu sa planetom Saturnom, pa može doneti veću odgovornost, zrele odluke, poverenje i da drugi mogu da se oslone na vas, ali da ipak stvari idu pod nekim boljim planom. Pozitivno vreme za krakotrajne kontakte sa prijateljima, starijim osobama, ali odlično vreme da se nauči nešto novo. Dobro za razgovore koji traže diskreciju.

 Od 21:17 Mesec će se naći u kvadratu sa planetom Neptunom i doneti pri kraju ovog dana preosetljivost, senzitivnost, sklonost prolaznim iluzijama, razočarenjima ili umoru. Osećanje jake senzitivnosti pa je potrebno u ovo vreme se dobro odmoriti, regenerisati i imati kontakta sa vodom, kao i poslušati svoj unutrašnji osećaj.



Srecno, Astro Luna

среда, 21. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -21.12.2022. - Početak zime- rodjendani Jarčevima


 SREDA, 21.12.2022. -ZIMSKA KRATKODNEVNICA, prvi dan zime na severnoj, prvi dan leta na južnoj Zemljinoj hemisferi.Zvaničan početak zime 22:40. Zima će trajati 88 dana.

Sunce ulazi u znak Jarac od 22:50 kada nam dolaze rodjendani Jarčeva koji odaju utisak pouzdanih, ambicioznih, upornih i starih duša. Pre toga snazan sekstil izmedju Meseca u znaku Škorpije i Plutona može doneti da mnogi dan mogu započeti sa velikim odlukama ili imati u toku ovog dana važne želje i promene.

 Jarčevima je ova godina posebno povoljna za rešavanje pitanja nekretnina, selidbi, prodaje imovine ili rešavanja stambenih pitanja, a od druge polovine godine Jarčevi posle dužeg vremena mogu očekivati veće promene na polju ljubavi, kao i odlične aspekte na polju roditeljstva. Jarčevi će dobiti od kraja maja i podršku univerzuma na polju finansija i bolje zarade, ali do tada moraju biti veoma oprezni, ali i strpljivi sa finansijskim odlukama. Srećan početak zime/ Srećno Jarčevi!



Mesec ulazi u znak Strelac od 8:15am i donosi puno entuzijazma, mašte, okrenutosti obrazovanju, nauci, dalekim zemljama, egzotici, ali u srećnom trigonu sa Jupiterom koji je od juče krenuo u znak Ovna već od jutarnjih časova unosi sreću, dobro raspoloženje i pozitivne aspekte kroz putovanja, ljubav, kupovine ili poslovni napredak. Kada je Mesec u Strelcu svakako ćemo imati dan nade, pokreta, okrenutost i nekim ličnim prioritetima, obrazovanju i budućim planovima. Prvi dan zvaničnog početka zime je posebno srećan da zamislite želje i napišite ih, stavite u kutiju, koverat ili tajno svoje mesto.

Vreme oko ponoći donosi i provokativan aspekt Meseca i retrogradnog Marsa i povećava svadje, ljutnju, napetost u saobraćaju, brzoplete zaključke pa se preporučuje mir.

Sa astronomskog ugla 21.12. je važan jer Merkur dostiže najviši nivo na 20 stepeni udaljenosti od Sunca. Moćićete da posmatrate Merkur odmah nakon zalaska Sunca na zapadnom nebu.



Srećno - vaša Astro Luna

уторак, 20. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -20.12.2022.

Mesec u Škorpiji kroz ceo dan. Neke tajne izlaze iz nas i suočavaju nas sa jakim osećanjima i dubokim razmišljanjima šta smo mogli, a nismo. Neka razmišljanja o onima koji su otišli u ovoj godini i kakve su oni poruke ostavili. Emocije danas u velikom udaru, od nagle sreće, do udaraca kao da univerzum baca neke noževe koje treba brzo kupiti. 

Mesec u ranim jutarnjim časovima u sekstilu sa Venerom može za one koji ne spavaju stabilan, emotivno intezivan i povoljan. Osećanje neke unutrašnje sigurnosti. 

Od 7:35am Mesec u Škorpiji u opoziciji sa R Uranom iz znaka Bika - pojačan stres, sklonost brzopletosti, ljutnji, emotivnim naporima, možda i nekom neprijatnom iznenadjenju. Ipak, jutarnji časovi donose mnogima da žele da negde stave tačku i nešto promene. Osećanje kao nekog gušenja i pritiska nosiće da mnogi kažu Dosta. 

12:59: Mesec u Škorpiji u sekstilu sa Merkurom iz znaka Jarca - dobro vreme da se obave neki važni razgovori, dogovori, sitnije kupovine, potpisivanja. Dobro vreme za učenje ili da se unese neka malo bolja disciplina. Dobro je negde odraditi nešto po planu, poslušati mladje, ali dosta starije. Naučiti nešto, obnoviti znanje. Ovo je i aspekt istrajnosti, mudrosti, povoljnih rešenja. 


Od 15:33- Jupiter po drugi put ove godine ulazi u vatreni, prvi, kardinalan znak Ovan. On će boraviti u znaku Ovna do 16.05.2023. Uticaj Jupitera u znaku Ovna donosi lični optimizam i pokret, ali akcenat na ličnim potencijalima i vrednostima. Iako sklon preterivanju, žurbi benefik Jupiter donosi i mogućnost da nadjete ličnu veru u sebe, mogućnost da menjate nešto na individualnom nivou. Jupiter podstiče i veća očekivanja ili sklonost luksuzu( želećemo definitivno više).

Od 17:40 Mesec u znaku Škorpije u kvadratu sa Saturnom iz znaka Vodolije - neke brige, crne misli, opterećenja, zakašnjenja, odlaganja, osećanje neke udaljenosti ili osećanje da nemamo dovoljno prostora da izrazimo osećanja. Ja često ovaj aspekt zovem i duhovnim zatvorom ili mrakom koji osećamo kolektivno već duže vremena. Neke negativne vibracije ili teške vesti. Treba u ovom periodu pokušati naći ritam, nešto vedrije teme, nešto pozitivniju energiju.

20:02: Mesec u Škorpiji u trigonu sa Neptunom u znaku Riba - Aspekt jake duhovne povezanosti, zaljubljenosti, podrške od strane ljudi od kojih to ne očekujete. Veoma kreativno vreme. Vreme opraštanja, saosećanja, vere, unutrašnjeg mira, ali inspiracije koju možete naći u drugima ili obratno. Pozitivno vreme za kontakte sa ljudima koji su daleko, ali emotivno vreme povećane telepatije i romantike. 



Srećno danas - Astro Luna


 

понедељак, 19. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -19.12.2022.


 Ulazimo u više nego interesatnu astrološku nedelju u kojoj će Jupiter po drugi put ove godine ući u vatreni, vodeći prvi Zodijački znak Ovan, a kada ćemo ući i u zvaničan početak zime sa prelaskom Sunca u kardinalan znak Jarac.

Ponedeljak, 19.12.2022 praznik i slava Svetom Nikoli -svi koji slave Srećno:-))

Mesec prelazi u znak Škorpije u praznom hodu i danas neće imati aspekte sa drugim planetama. Kada je Mesec u Škorpiji emocije su intezivnije, dublje, ali zatvorenije. Prvi dan ove nedelje možemo početi sa nekim čudnim osećanjem i tuge, straha, nepoverenja, a opet i jakog utiska u odnosu na prošlu nedelju. U povećanju fatalni emotivni odnosi, ljubomora i problemi sa agresijom. Pazite na reči!  U osetljivosti genitalije, mokraćni kanali i debelo crevo.



Sunce u polusekstilu sa Plutonom može ipak tokom dana doneti više volje, transformacije, ali i ambicija da postignete svoje ciljeve. Možete biti i malo " opsesivniji" u stvarima koje volite ili koje želite da postignete. U povećanju danas duboke misli, istraživanja, povećana posesivnost ili gorčina u emotivnim odnosima. Neka sila može da vam pokrene želju da ono što ste zacrtali morate danas uraditi, bez obzira na prepreke. 


Ipak, inkonjukcija izmedju tranzitne Venere i R Marsa koja je na snazi do petka, donosi slabiju kontrolu emocija i reakcija.U povećanju burni partnerski odnosi, jaka strast, komplikovaniji ljubavni odnosi, ali osećanje nekog jakog, ali čudnog osećanja pa se možete zapitati : Šta mi se to dešava? Mogućnost naglih susreta koji mogu biti praćeni jakim fizičkim odnosima, ali i periodi jakih flertova i emotivnih izazova.



Srećan početak nove nedelje - Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski