четвртак, 12. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -12.01.2023.


 Mesec u Devici u fazi opadanja kroz ceo dan. Dobija značaj na praktičnoj i analitičnoj prirodi pa u prvom delu dana nije loš počistiti sve ono što stoji, izvršiti manje popravke ili majstorske poslove. Danas možemo da se osećamo srećnije ako budemo korisniji, radni, završavamo obaveze i to može da nam prija. Zato i jeste poruka univerzuma danas: Zaposlite sebe!

Koliko god da danas možemo biti u dobrom balansu i organizaciji, planiranju, pisanju budućih obaveza, nemojte preterivati sa mentalno -fizičkim naprezanjem posebno ukoliko osećate da vam imunološki sistem slabiji ili prolazite kroz neki ranjiviji lični period. 

Posebno vreme od 10-14h može biti najefikasnije za rad i završavanje brojnih sitnih i radnih obaveza, jer je energija u usponu, a Mesec će dobijati podršku od strane Sunca koje trenutno prolazi znakom Jarca. Neka upornost pomešana sa temeljnim radom i čišćenjem može vam prijati i izbaciti na taj način loše misli ili preterana mozganja.

Vreme od 14:20-22h posebno ranjivije jer energija pada i senzibilnost može biti pojačana, preosetljivost na vremenske promene pa neće prijati meteropatama i hroničnim bolesnicima. To vreme može nositi i neku konfuziju, umor, osećanje rutine i umora, pa ako možete odmorite i punite energiju na svoj način. Mesec će se naći u opoziciji sa Neptunom pa neka maštanja pomešana i sa manjom apatičnošću mogu biti u centru energije. malo veća opreznost kada nešto kupujete u ovo vreme ili šaljete, jer može biti grešaka ili pogrešnih troškova. Opreznost se preporučuje sa lekovima i davanjem saveta drugma!

Kako budete osećali veći umor, bićete senzitivniji, zato se trudite da veći deo obaveza ipak završite do 14h. Kućni ljubimci i neke komedije, lagana muzika, masaže mogu prijati. Izbegavajte čekanja u redu!

Od 21:55 Mars kreće direktno sa 8 stepena znaka Blizanaca na fiksnoj zvezdi Ain iz sazveždja Hijade.Ovo je vrlo opasan stepen jer povećava trovanja, davljenja, neprijateljstva i rivalitet, nasilje i slepilo, Mars će u svojoj zadnjoj posleretrogradnoj fazi biti do 15.03.

Posebno osetljiv dan za kontakte sa solarijumima ili nekom vrstom veštačkog zračenja ili svetlosti! Za one koje čeka mnogo obaveza, uzimanje vitamina posebno u popodnevnim časovima, sa izbacivanjem kafe i ubacivanjem biljnih čajeva može im pomoći da izdrže današnji dan, koji može imati i malo težu energiju u vazduhu. 

Veoma povoljan dan za mentalno umirenje, primanje smirenije energije i zvukova, molitve i pokretanje raznih alternativnih tehnika podsvesnog mira a sve što je vezano za jaku buku, gužve može doneti potpunu iscrpljenost. Srećno - vaša Astro Lunaсреда, 11. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -11.01.2023.


 Danas je dan kada nam treba malo humora. Iako možda prolazite kroz razne vrste stresa, poslovne, prevelikih očekivanja, odgovornosti, zimske melanholije i nedostatka Sunca, danas se treba smejati na svoj način. S obzirom da je uticaj Meseca u Devici praćen ceo dan analiziranje može da paralizuje našu dušu i utiče na robovanje planerom, vremenom, gledanjem na sat, opterećenošću detaljima i osećanjem težine u stomaku.

S obzirom da je Devica znak koji vlada prirodnim 6 poljem( zdravlje) da bi bili zdravi, potrebno je da danas nešto uradimo da nam se duša probudi u nekom drugačijem nivou.Simptom moram, ne znam dal ću stići, stvaraće napetost i blokiraće zadovoljstvo koje nosi univerzalna poruka: Danas je nov dan!

Ako se osećate neshvaćeno, a opet vas negde vuče neki ludi perfekcionizam i kontrola uma, prvo što bi bilo super uraditi otići na trčanje ili odraditi vežbe disanja, meditacije ili kardio( poseban akcenat na kukove i stomak), jedan dobar tuš da duša ozdravi i onda krenuti sa obavezama. S obzirom da napetost danas može rasti u saobracaju, okruženju, kupovinama, plaćanju računa i vremenu, ipak treba uneti neki smeh da dan prodje produktivno, ali malo opuštenije. Danas treba deliti savete i pokušati smiriti nekom dobrom energijom i druge. Videćete promenu. Zaustavite ego i potrebu da budete prvi. To danas treba da bude u senci. 


S obzirom da će Mesec od 16h primati super aspekt sa još retrogradnim Merkurom kao vladaocem ako ste raspoloženi, danas bi bilo super izbaciti ili pokloniti ono što vam ne treba, Preurediti prostor u kome provodite dosta vremena. Uzeti neku zaostalu knjigu ili pdf koji može da bude koristan u onome što planirate da pokrenete. Učenje, rad, mlo smanjenje proteina i disanje punim plućima, ali i prenošenje vedrije energije drugima, kao i čišćenje prostora u kome treba da ostavite svoje dnevne tragove duše biće bitni. Biće danas nekih vesti, olaksanja, kreativnost jeste pokrenuta pa trebate nastaviti .Sitniji pokloni ili potraga za nekim korisnim savetima i informacijama može doneti osećanje sreće.

Od 22:19 Mesec u Devici u trigonu sa R Uranom može doneti osećanje i neke euforije ili ličnog zadovoljstva, neobične susrete, poruke neba, ali i kroz spontane primere drugih pokretanje neke svoje motivacije. Koliko god danas možemo biti kontrolori i skloni da sve mora delovati savršeno u našoj glavi, preporuka je pokrenuti i spontanost. Mi nismo roboti, mi smo najsavršenija ljudska bića. Dopustite danas i svojoj deci da se slobodnije razvijaju ili daju svoje mišljenje. Pokušajte da shvatite vreme koje ste vi prošli. 

Srećno - vaša Astro Luna


уторак, 10. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -10.01.2023.


 Utorak dan Marsa. Mars retrogradno zapaljuje Veneru i nudi joj direktnija i strastvenija rešenja. Mesec  u znaku Lava danas pokreće kreativnost, ali i samoizražavanje. Ako je naša kreativna strana zanemarena, ako se osećamo da smo u nekakvoj mentalnoj magli i nemamo ideju kako da započnemo godinu, možemo biti veoma razdražljivi i napeti.

Znači, danas je rešenje probuditi kreativnost, probuditi ono najbolje, negde skriveno u sebi i vraćanje samopouzdanja. Kreativnost je lek za dusu.Regeneriše i oplemenjuje, nudi neki poseban momenat svakome od nas. Kreativnost je vid mentalnog andjea koji nam podsvesno govori - sada je vreme da zabavis svoju dusu. 

Dok je Mesec u Lavu može nas pozivati da setimo momenta kad smo bili srećni i radosni, opušteni do kraja i podstiče nas kako da se uzdignemo i zajednički prilagodimo drugim. Negde iako  Lav pripada letnjem znaku, i nema dovoljno Vitamina D, potrebno je da napravi svetlost u sebi, kroz kreiranje novog Ja. Ako toga nema osećanje bega, rutine i dosade, ali nekakve melanholije može se javiti. Mesec podstiče igranje duše, malo osmeha na sitnicama, ali da prosto radimo ono što nam prija. 

Mesec u ranim jutarnjim časovima u opoziciji sa Saturnom - trudite se da zaboravite crne misli, analizirate šta će biti i šta je bilo, izbegavajte da dodajete začin crnila. Opustite se, danas je novi dan. Mesec će pre prelaska u znak Device od 16:16 biti u praznom hodu. Vreme do 21h nije povoljno za velike odluke, akcije, povoljno je raditi, trezveno razmišljati, organizovati ili ići po nekom planeru i zaposliti tu svoju kreativnost bez obzira što Devica nosi veću kontrolu emocija. Popodnevni i večernji časovi su odlični za lični razvoj i podsećanje na ono što smo propustili a želeli bi da uradimo. Ali neke velike akcije ne, jer Mesec neće praviti nijedan značajan aspekt do kraja dana. Mi to zovemo vremenom mirovanja i vremenom koje svaka osoba treba prepustiti sebi. 

Kada je Mesec u Devici nije loše započeti neki plan o promeni ishrane ili većoj brizi o zdravlju. Razmišljanja o fizičkim aktivnostima takodje za naredne dane. Joga, meditacije, theta healing, vežbe disanja pred spavanje mogu pomoći dodatno.S obzirom da Mesec u Devici podstiče samokritičnost i često nezadovoljstvo praćeno i retrogradnošću Merkura u ozbiljnom znaku Jarca , zahvalite se svom unutrašnjem kritičaru na sugestijama, ali probajte da skrenete misli na ono što vam prija. Naredni dani su odlični za osvetljenje prostora, bacanje nepotrebnih stvari ili poklanjanje, ali detaljima od kojih možete započeti novi start. Srećno - vaša Astro Luna


понедељак, 9. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -9.01.2023.


 Sveti Stefan - ko danas slavi, želim vam sve najbolje:-))

Ulazimo u Novu, uzbudljivu nedelju koju će pri kraju ove nedelje začiniti aspekt Venere i R Urana, ali nedelju kada Mars napusta retrogradnu fazu od 12.01. Pozitivni aspekti Sunca i Neptuna nose da u ovoj nedelji treba postaviti ciljeve i osluškivati sebe i svoje emocije i svoj osećaj kuda dalje ili da iz početka. Poslednja Četvrtina Meseca na snazi 15.01. lunarna faza pred Mlad Mesec.

Ipak danas su na nebu dva važna aspekta: 

Trigon izmedju R Merkura i R Urana 24 minuta posle ponoći može doneti budjenje novih ideja, odlične vizije, odlično vreme za promene i pokret. Možete biti dovoljno autentični i hrabri da pokrenete nešto novo ili da rešite nešto što je stajalo dugo. Neočekivane vesti i mogućnosti. Potreba za slobodom i ravnopravnošću, lako povezivanje stvari.

Najzanimljiviji aspekti ovog dana su: Venera u znaku Vodolije u trigonu sa R Marsom( pričala sam o ovom aspektu na youtube kanalu o tranzitnoj Veneri u Vodoliji  Ovaj aspekt koji će biti na snazi u naredna dva dana pokreće jaku emotivnu želju i strast, odnose praćene jakom fizičkom privlačnošću, avanturama i požudom. Mogućnost jakih susreta, upoznavanja i intezivnih emocija. Odlično vreme za izlazak iz teškog i dosadnog odnosa, a ulazak u nešto novo. Pod ovim aspektima mnogi mogu pronaći adekvatnu osobu. Retrogradni Mars pokreće hrabrost i borbenost u kreativnim poslovima, može nositi zanimljive susrete na putovanjima, školama, ali odlično vreme da steknete snalažljivost u zaradjivanju novca.Mesec kroz ceo dan u znaku Lava. Itekako može da pokrene želju da budete prvi i malo da skrećete pažnju na sebe. Velikodušnost, dramatika, jaka i iskrena osećanja, puno utisaka. 

Mesec u znaku Lava u kvadratu sa R Uranom može doneti pojačan stres i dramatiku u jutarnjim časovima i gomilu obaveza sa početka nedelje. Pokušajte da dišete, brojite do 10 i polako krenete od početka.

Srećan početak nove nedelje - Astro Luna


петак, 6. јануар 2023.

Dnevna doza Lune 7/8.01 - Srećan Božić

Mir Božiji - Hristos se rodi
Želim vam svu sreću, puno zdravlja i napretka u ovoj godini - Srećan Božić

9 minuta posle ponoći na snazi je prvi Pun Mesec( Stari Mesec) gde će Mesec biti na suprotnoj strani Zemlje u odnosu na Sunce tako da će njegovo naličje biti osvetljeno.Često nazvan i kao Vučji Mesec.  Pun Mesec naćiće se na 16 stepenu znaka Raka na fiksnoj zvezdi Canopus koja utiče na pobožnost, zaštitu, tradicionalnost i može biti pozitivna u prosvetnom radu. 

Opozicija Meseca i retrogradnog Merkura od 2:30 može uticati na napetost, nesanice, mesečarenje, emotivnu uznemirenost i problem u komunikaciji. Neka poruka može loše uticati na vas. Ipak, stvari će se smirivati od 13:37 kada će Mesec u pozitivnom trigonu sa Neptunom doneti zaštitu, srećne okolnosti, zaljubljenost.

 Konjukcija Sunca i retrogradnog Merkura od 13:58 može doneti mnogo sms poruka, kontakta sa rodjacima i porodicom. Ipak, pripazite na donošenje važnih odluka! Pun Mesec može podstaknuti stare rane, nostalgiju, suze, melanholičnost, ali i vraćanje i ljubav prema porodici. Vreme kada je dobro oprostiti! Kraj dana donosi opoziciju Meseca i Plutona i može povećavati nezgodne situacije, povrede, ali kolektivne probleme. Ovaj Pun Mesec mogu malo osetljivije osetiti Rakovi, Vage, Lavovi.
Detaljniji prikaz o Punom Mesecu ovog vikenda imate na mom youtube kanalu: 

 

Nedelja, 8.01.- prvi dan Božića

Mesec od 3:40am prelazi u znak Lav. 

Trigon Mesec/ Jupiter od 8h može doneti dobro raspoloženje, optimizam, dobru energiju, samopouzdanje i srećne aspekte preko pozicije putovanja, obrazovanja, kontakta sa inostranstvom.Mala paznja od 17:52 jer opozicija Mesec/ Venera može podstaknuti emotivne probleme, osetljivost, dramatičnost, lične napore i osetljive odnose sa ženama. Mogućnost nepotrebnih troškova. Sekstil izmedju Meseca i R Marsa u večernjim časovima može doneti ipak vraćanje dobre energije, vedrinu, dobro vreme za sportska takmičenja, koncerte, fizički rad. Jake emocije i emotivna važna dešavanja. Mogući jaki susreti.


Srećni praznici, Astro Luna💓💓💓💓

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski