четвртак, 19. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -19.01.2023.


 Poruka Meseca danas je negde izmedju optimizma i probijanja svetlosti. Malo entuzijazma ukoliko ignorišete sve loše vesti i napravite sebi neki svoj prostor interesovanja, po koja migrena i to ona meteropatska jer je Sunce i na poslednjem stepenu znaka Jarca. Negde danas zavrsavamo sa svim kočnicama, možemo osećati itekako neku težinu u grudima, ali bi bilo super da uzmemo neki planer i zapisemo danas sve želje, posebno planove za putovanja, ispite, hobije, kurseve, zdrastvene preglede ili nešto obavezno koje bi trebalo završiti do sredine proleća. 

Pošto je Mesec u opadajućoj fazi i dalje možemo duhovno da se konektujemo sa svojim slabostima, ali da na njih počnemo da gledamo optimističnije u smislu rada na njima. Po principu: Znam, svesna sam, Uradiću, Počeću....

Danas je i odličan dan da se oslobodite izgovora i opravdanja. Planirati i ići ka tome da to uradite. Hrabrost i odlučnost može imati efekta u prvom delu dana. Povoljnosti kroz obrazovanje, putovanja ili daljine. Potreba za mirom, ali konekcijom sa nečim uzvišenim Jaka vera.

Jutarnji časovi zbog kvadrata Mesec/ Neptun sanjivi, negde ćemo malo biti mislima u svom svetu, kafa i dobar tuš mogu pomoći ili pokretanje mašte i kreativnosti. Izbegavajte guzve, kupovine, potpisivanja, moguce greske. Teže ustajanje ili potrebno više kofeina.Potreba za mirom da bi se bolje započeo dan. Čutanje ujutru zlata vredno.

Od 11:10 sekstil Mesec/Saturn mogu da nas poguraju da pokrenemo odgovornosti, završetak onog što stoji, da odrqadimo ono što je planski. Može biti dobro. Pozitivno za primanje sitnijih sugestija od prijatelja ili mudrijih saveta od starijih. 

Od 20:13 Mesec menja znak i ulazi u znak Jarac. Vreme mirovanja jer će Mesec biti u praznom hodu. Vreme kada treba iskoristiti za odmor i po koju sitniju obavezu od ranije, ali ništa veliko. Duboka razmišljanja o periodu koji je prošao i koji dolazi. Ozbiljnije misli. Porast reumatskih problema. Ipka istrajnost iako raspoloženje ne na nivou neke velike sreće. Astro Lunaсреда, 18. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -18.01.2023.


 Krstovdan. Svako nosi neki svoj krst i sudbinu na način kako najbolje zna. Baš u vreme ovako važnog praznika Sunce i Pluton planeta svetlosti i planeta tame negde se susrecu kroz kardinalan znak Jarac u popodnevnim časovima. 

Istovremeno i neka velika ambicija, ali i unutrašnja senzitivnost dobro sakrivena snagom i jakom voljom. Neki dah prošlosti pomešan sa velikim tragovima koji su ostali na duši. Nekom kolektivnom mraku ili manipulaciji u proširenju puta dva. Vraćanju na bolne uspomene od davnina mogu probuditi nepotrebne razgovore i nerviranje.

Opet ovaj aspekt budi da osećamo nenormalnu hrabrost da se izborimo ili zainatimo sa samim sobom. Mesec je u Strelcu i malo ćemo filozofirati o životu, karmu, prošlosti, najviše o ljubavi. Univerzum u nekoj magli traži način da pošalje ljubav koja treba da obriše sve loše tragove prošlosti. Neka povredjenost sa njihaljama pitanja i podpitanja gde smo pogrešili. Ili da li sve moramo ostaviti i negde malo naći sami sebe. 

Dobra vest, Merkur kreće iz retrogradne faze sa dosta osetljivog  8 stepena Jarca( u znaku Jarca će boraviti do 11.02.) ali biti u svojoj zadnjj senci do početka februara. Ne možemo reći da nećemo i dalje biti pod pritiskom, odgovornostima, rutinom, pesimizmom  kolektivnih dešavanja, ali Merkurovo izlazak iz retrogradne faze ipak može olakšavati komunikaciju, obnavljati stare poslove, pokrenuti izgubljeno, negde olakšavati sve ono što nije išlo( bilo je veoma usporeno). Ali da će odmah preko noći nešto krenuti, to ne, sve će ići korak po korak....


Vreme posle ponoći Mesec i Jupiter u srećnom aspektu bez obzira na sve prepreke može doneti olakšanje, inspiraciju, kreativnost, zaštitu, dobre planove i raspoloženje. Mesec danas baca i strelice i želi da iz neke povrede završi sa jednim ciklusom od jeseni prosle godine. Mnogi mogu osetiti danas da žele nešto da okončaju i da se ne vraćaju više na tu temu.

Obratiti pažnju od ranih jutarnjih časova na reči. Ako ste povredjeni, možete povrediti druge a da to ne osetite. Ako ste nesrećni možete prenositi osećanje da je sve stalo. Bez obzira šta vam se dešava, pokušajte da to rešite sami sa sobom. Nemojte kriviti druge za ono što trenutno ne fukcionise. Malo vere sa začinom odgovrnosti danas jeste negde u centru  neba iznad nas. 
A Mesec, Mesec ni da sanja, da negde ode daleko, da se osami, smeje, i zaboravi na trenutnu realnost. Negde će i prijati da danas malkice budete isključeni od svega što vas dovodi do stresa. To možete uraditi za sebe. 

Jutarnji časovi savetuju da se pazi u saobraćaju i izbegava nepotrebna impulsivnost i napetost u odlukama! Pozitivno vreme za učenje, obrazovanje, mentalni rad zbog malo viška mentalne energije, negde to može da udalji misli od crnih tema. Danas možete i smiriti druge ili ih na neki način izlečiti. Energija je na rečima i može vaše malo, značiti nekom puno...Kolektivno danas može biti dogadjaja koji mogu označiti prve važne korake u ovoj 2023. Uticaj Sunca i Plutona može biti jak do 20.01.Treba individualno izbegavati preteranu opsesivnost nečemu, ali i preterano nezadovoljstva. Svaki dan kada sačuvate svoj nervni sistem, to je veliki plus za vas. Moćni mogu još više jačati i praviti velike planove koji neće odgovarati slabijima. Koristite danas moć da pročitate okruženje ili osobe oko vas, ili da poradite na svom mentalnom samopouzdanju. Odlično vreme da se dodje do ozbiljnijih istraživanja ili otkrivanja velikih tajni sveta. U porastu kriminalni obračuni i velike političke dominacije i manipulacije nedostupne običnom svetu. 

Izbegavajte dodatno mešanje u stvari koje vas se ne tiču ili zavere, jer možete na kraju vi biti optuženi. Sunce i Pluton danas otvaraju mnogo paranoisanja, ali najteže će biti onima koji su skloni porocima jer mogu otići na dno. Psiha u ozbiljnom izazovu.  Može biti uznemirujućih dogadjaja. 

Period pada uvek vodi samoanalizi, povlačenju, pa pokretanju ponovne snage. To jeste i energija ovog aspekta.Odlično vreme da očistite sve što je muljavo, i nepotrebno. Odlično vreme da pokažete nesebičnost.

Sledeći aspekt Sunca i Plutona na snazi 20.01.2024..

Srećno - Astro Luna

# currentmood# predivna emina#


уторак, 17. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -17.01.2023.


 Mesec u znaku Škorpije u svom padu pojačava duboke misli i razmišljanja, ali potrebu da budemo nežniji prema sebi, a opet i jednako odgovorni da poradimo sa najosetljivijim ili najskrivenijim delom sebe. Na nas danas mogu uticati tudji problemi, a možemo dosta osetljivo reagovati na tudju bol ili agresivnost. 

Danas je dan da negde osnažimo i neki deo sebe, a opet da se istovremeno i bavimo najranjivijim delom sebe i da preuzmemo veću i brigu i odgovornost prema sebi. Posebna suočavanja su važna u stvarima koje poričemo ili opravdavamo, a znamo dobro pravu istinu. Iako danas intuicija može da nas poveže i sa onima kojima smo potrebni, moramo proceniti kada je potrebno da pustimo i bliske ljude da preuzmu veću odgovornost prema sebi. 

Danas ne bi trebalo ići ni na previše zaštite, ali ni previše ekstremnog. Dok je Mesec u Škorpiji, važno je da otkrijemo svoje bolove i da ih negde stavimo u neku fioku.

Jutarnji časovi zbog kvadrature Mesec/ Saturn mogu nositi otežanja, nezadovoljstva, meteropatske promene, osećanje sporine, ograničenja, brige ili osećanje neke težine.

Ipak u dosta bolji balans, posebno ako imate odredjene bitne obaveze može se računati od 13:37 kada Mesec napravi sekstil sa Suncem i donese balans izmedju emocija, poslovnih aktivnosit, želja i više odgovornosti i temeljnosti i posvećenosti. To i jeste dobro vreme za psihološke razgovore, karijeru, ali i dobre emotivne razgovore bez osude.


Mesec u snažnom sekstilu sa Plutonom može doneti bitnija dešavanja u svetu koja na nas mogu ostaviti utisak, ali posebnu sklonost istraživanjima, dolasku do istine, čitanju izmedju redova i proncljivosti. Vreme i jakih flertova i snaznih fizičkih potreba. 

Od 18:34 - Mesec prelazi u znak Strelac Nosi optimističniju, širu, otvoreniju energiju. Okrenutost daljinama, putovanjima, mašti, idealizaciji, iskrenosti, obrazovanju, kontaktima sa inostranstvom. 

Mesec će se naći u praznom hodu i može doneti vreme kada je potrebno smanjiti veće aktivnosti jer može dolaziti do promene plana. 

Danas iz nekog mraka možemo videti svetlo. Može biti jako duboke povezanosti sa univerzumom i podsvesnih ličnih iskustva i poruka. Vreme snaznih emocija, ali jakih samoispitivanja. 

Srecno, Astro Luna

понедељак, 16. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -16.01.2023.

 

Dobar dan dragi moji:-))

Ulazimo u Novu, zanimljivu nedelju gde nas očekuje: izlazak Merkura i Urana iz retrogradne faze, snažna konjukcija Sunca i Plutona, Mlad Mesec i početak rodjendana Vodolija. 

Detaljan prikaz svih aspekata možete poslušati na mom youtube kanalu:

Nedelju počinjemo sa uticajem Meseca u znaku Škorpije. Vreme skrivenih, intezivnih emocija koje mogu dovesti do burnih reakcija i promena u nama. U pojačanju i strahovi i osećanje straha od promena. Možemo delovati spolja jako, a iznutra jako ranjivo. Oldično vreme za istraživanje ili traženje nekakve stručne pomoći za nešto što nam je važno/ potrebno.

Možemo biti i skloni čuvanju tajni ili preživljavanju svega u sebi, ali i suprotnom ponašanju spolja. Jaka povezanost danas sa sličnima, kao i snovi koji mogu ukazivati na neke sitne, ali važne poruke onog što bi trebalo doneti kao odluku. Mir, poverenje i lojalnost je danas na testu, ali će doneti i osećanje unutrašnje sigurnosti. 

Opozicija Mesec/ R Uran može u popodnevnim časovima pojačavati tenzije, veći stres, promene planova, osetljive odnose sa ženama, ali kontakt sa ekcentričnim osobama, kao i neprijatnija prolazna osećanja. Može biti manje pometnje u komunikaciji, posebno sa okruženjem. Na poslu nam može prijati privatnost i da svako gleda svoja posla. Ipak, danas možemo imati potrebu da se nekom otvorimo, poverimo i oslobodimo nekih stega u sebi.

Večernji časovi zbog kvadrata Venere iz znaka Vodolije i Meseca i još uvek snažnog uticaja tranzitne Venere i retrogradnog Urana koji se može osećati tokom celog dana mogu doneti ljubavne brige, osetljive odnose sa ženama, trošenje novca na ono što nam nije potrebno i sklonost naglim promenama raspoloženja i ženskim problemima. 

Danas imamo priliku da otkrijemo nešto novo u sebi ili izbacimo nešto što nam je opterećenje.Timski poslovi, šetnje ili manji izlasci mogu pozitivno uticati na raspoloženje. Danas nije najbolji dan za pozajmmljivanje novca ili finansijske rizike! 

Biće itekako danas optužbi od strane onih koji refleksuju svoje probleme na druge i uvek im je neko kriv, samo su oni pametni, a može biti puno skrivanja slabosti i prenemaganja. Danas mogu pomoći mnogi alternativni vidovi olaksanja i razumevanja sebe. Može se malo i kolektivno osećati kriza i neraspoloženje. Možete prisustvovati i nekom ružnom postupku ili ponašanju drugih. Nemojte se mešati u tudje stvari dok vam neko ne zatrazi pomoć, jer mogu postati gore. 

Danas možemo iskusiti neko neobično osećanje za sebe koje trebamo pratiti.

Srećno - vaša Astro Luna

субота, 14. јануар 2023.

Dnevna doza Lune 14/15.01.2023.


 Dragi moji Srećna vam i ova nasa pravoslavna Nova 2023, mir, zdravlje, nada, puno ispunjenja i zadovoljstva:-))

Što se tiče današnjeg vodiča kroz Mesec i ostale planetice:

Subota 14.01. nosi uticaj Meseca u znaku Vage podstičući nas da idemo napred da bi došli do zamišljenih ciljeva, ali da se okrenemo i ulepšavanju, lepoti iznutra, nekom miru u sebi. Potreba za nekim nebeskim poravnanjem, balansom, diplomatijom( to je trenutno malo teže) može nas dovesti u ravnotezu. Ali nigde ne žurimo. S obzirom da je Mesec u znaku saradnje i ravnoteže, kljucna uloga današnjeg dana je prilagodjavanje i uravnoteženje. Spoljni utisci mogu biti važni, ali doneti i neki vid nesigurnosti ako osećamo da negde ne pripadamo i ne dobijamo emociju koja nam je potrebna. 

Danas je jako dobar dan za traženje stručne pomoći ili mentorski rad. Posebno pozitivno vreme da uvedete neku promenu ako vam je estetika bitna, ali i dan svakako kada će nam ljubavne misli i potreba za partnerskim odnosom biti važna. Odličan dan za timski ili ortački rad, prenošenje znanja.Mesec u srećnom aspektu sa Venerom biće glavniaspekt danas i  donosi dan dobre emotivne energije, srećno vreme za zaradu, zadovoljstvo, poklone, uzivanje i druženje sa prijateljima. Posebno srećno vreme za neku promenu u izgledu i ulepšavanje. Sklonost diplomatiji, šarmu može pomoći u ličnom napretku.

Sunce u polusekstilu sa Saturnom na snazi do srede može doneti više strpljenja i odgovornosti u radnim obavezama i na polju porodice koji može pomoći dobrim rezultatima. Posebno srećno vreme za traženje pravnih saveta ili stručnih saveta. Mladje osobe mogu se osloniti na svoje mentore. Pozitivno vree za rešavanje nečeg što vam je delovalo teško, a takodje i za pokretanje nekog odgovornijeg projekta.

Nedelja, 15.01.2023

Od 2:23am na snazi je provokativan aspekt izmedju tranzitne Venere u znaku Vodolije sa njenim vladaocem R Uranom u kvadratu: Veliki emotivni testovi i iskušenja. Mogući nagli prekidi i razvodi. Nagla neprijatna iznenadjenja i susreti.Potreba za nečim novim i slobodom u emotivnim odnosima. U porastu tajne, komplikovane veze i veze bez obaveza. Mogućnost da prijateljstvo i ljubav se dese ali na pogrešan način. Mogu vas privući neobične, ekcentrične i krajnje neuobičajene osobe. Veze otvorene preko interneta. U slučaju novih veza, dobro proverite osobu sa kojom izlazite, jer se može desiti da nešto krije ili se predstavlja lažno.Preporuka: Manje rizika. U porastu neočekivani finansijski troškovi. Mnogo dramatike, usporiti, razmisliti, izbegavati nestrpljenje! U suprotnom u povećanju veliki emotivno -finansijski slomovi.Od 3:11 am na snazi je Poslednja Četvrtina Meseca - lunarna faza pred Mlad Mesec. Ona će se dešavati na 24 stepenu znaka Vage u kvadratu sa planetom Sunce na fiksnoj zvezdi Aktur.Ova zvezda je pozitivna za karijeru, poslovni uspeh, bolju reputaciju i promene na polju položaja. Često ova zvezda u lošem natalnom aspektu može učiniti ljude svadljivim. Ona utiče na počasti, ali mogućnost dolaska važnih prijatelja u život osobe. U kolektivnom smislu može doneti velike političke borbe i konflikte. Ovu fazu mogli bi malo senzibilnije da osete Ovnovi, Vage, Ribe, Rakovi i Device.

Od 9:10am Mesec u kvadratu sa Plutonom - pojačane povrede, pritisci, problemi sa okruženjem, bračni problemi, nepravda.Izbegavati silom nešto rešiti. Nesigurnost se može rešavati verbalnim konfiktima ili svadjalačkim ponašanjem. Uvredljivost. Potreba za istraživanjem koja može opterećivati emotivni odnos.

Mesec u praznom hodu - vreme kada treba izbegavati velike odluke, početke, posebno do 13:20

Od 13:09 Mesec prelazi u vodeni znak Škorpije. Potreba za mističnošću, tajanstvenošću, ali pojačanim emocijama. Jaka telepatija. Neočekivani pozivi.Odlično vreme za psihologiju. Emocije u jakom intezitetu i pod olujom. Lp vikend želi vam vasa Astro Luna

петак, 13. јануар 2023.

Dnevna doza Lune - 13.01.2023.


 Mesec je na poslednjim stepenima znaka Device u praznom hodu od ponoći koji može pokrenuti niz samoanaliza i dubokih razmišljanja o našem životu. Kada je Mesec u praznom hodu dobro je ne donositi nikakve velike odluke. Ali će Mesec sačekati trigon sa planetom tame Pluton i do 3:30am možemo osećati da smo dovoljno snažni da budemo spremni za naredne promene čišćenja svog života. Sve te noćne misli mogu biti nege zapisane i otvorene kad dodje vreme. 

Devica je znak koji često podstiče našu dušu da razmotrimo ili negde podsvesno nadjemo svetlost naše aure. Vreme praznog hoda vam je kao momenat kada udjete u crkvu ili biblioteku kada vlada mir, privatnost, ali poštovanje prema mestu u koje ste ušli. Blagi tonovi i mir. Zato u danima koje dolaze ali danas moramo se pripremiti za takvu energiju. Mirnija rešenja, praćenje svog osećanja šta je potrebno da izbacimo/ promenimo i oteramo napokon iz svog života. 

Dobro razmislite baš danas ko su to ljudi koji vas čine nesrećnim i ranjivim i na neki način ugrožavaju vaše energetsko polje i blagostanje ličnog razvoja? Ko su to ljudi koji vas teraju na pokornost i stalno robovanje onim što vam ne prija? Zašto ste zbunjeni u nečijem okruženju? Šta vas to odbija i šta je potrebno eliminisati. Ali krenite od starta i samog početka. Ne žurite! 

Mesec prelazi u vazdušni znak Vage od 3:58 am. Potreba za emocijama, druženjem, lepotom, balansom, izlascima može biti u prvom planu.Potreba za unutrašnjim balansom koji ovih dana samo strpljivi i uporni mogu realizovati. Vladaoc Venera tera nas i da nešto promenimo na sebi ili probudimo neku novu Ja. Emocionalni odnosi na velikoj vagi pa će mnogi osetiti da im se klima tlo.

Vreme od 9:35am opozicija sa Jupiterom savetuje da izbegavate preterivanje na polju emocija, i da je potrebno pripaziti na zakon, koncentraciju i okruženje, moguće i pogrešne procene! Velike želje, male trenutne okolnosti.

Od 19:47 trigon sa planetom Mars može doneti puno akcije, nagle sreće, hrabrosti, odlično vreme za fizičke aktivnosti, izlaske i emocije. 

Od 22:56 Mesec će imati kvadrat sa retrogradnim Merkurom, pa pripazite na odluke i reakcije, a može dolaziti do nesporazuma ili loše komunikacije. Vreme kada je potrebno pripaziti u saobracaju i na javnim mestima jer može doći do nezgodnih situacija! Moguća uvredljivost, ranjivost ili poništavanje.

Ovaj dan donosi srećan aspekt izmedju planete Sunce koja će se naći u sekstilu sa Neptunom i koja pojačava duhovne vrednosti, intuiciju i zaštitu.Odlično vreme za zdrastvene preglede, karijeru, ali i psihoterapiju. Posebno srećno vreme za otvaranje sudbine, astrologiju, kontakte sa inostranstvom ili daleka putovanja. Kreativne sposobnosti i lični utisci ipak danas jaki. Idealizacija za nečim dalekim ili nedostižnim.Iako ulazimo u ciklus gde se budimo i želimo da poništimo ono što nas blokira i narušava naše samopoštovanje( što mnogi mogu osetiti u narednih 7-8 dana) možemo biti u izazovu da osećamo da nemamo toliko jaku energiju i samopouzdanje na koje smo navikli.Zato je današnja poruka Meseca: Ojačavajte svoju autu, pronadjite svoje svetlo, tako što ćete eliminisati sve ono što vas sprečava da budete srećni.

Pustite muziku koja prija vašoj vibraciji i probudite to skriveno svetlo u sebi. Radite na samopoštovanju i nesigurnosti! Nemojte ličiti na nikog, budite svoji! Pronadjite ljude koji vole vašu auru!Srećno - vaša Astro Luna


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski