уторак, 24. јануар 2023.

Dnevna doza Lune - 24.01.2023


 Mesec u Ribama sanjalački, maštovito, povremeno usamljenički traži duhovni kutak za sebe. Iz tog razloga danas treba zanemariti neke veće odluke. Imaćemo potrebu da se negde ušuškamo uz neki film, opustimo uz neku super masazu, ujutru meditiramo uz relax muziku, da dišemo i pratimo otkucaje svog srca. Gužva, buka, brzina danas loše utiče na psihu i može doneti nesnadjenost. Zato ako morate izgurati dnevne aktivnosti, polako...

Danas možemo imati osećaj da smo na nekom mostu sudbine i da zapravo ne znamo tačno na koju bi stranu. Takodje, ako bi nam neko postavio pitanje konkretno, osećanje upravo da zapravo osećamo, a ne znamo kako da objasnimo šta bi to želeli, jeste na snazi. 

Ima dana u nedelji kad možemo biti dovoljni sami sebi ili kada nam treba tišina i konekcija sa nebom na svojstven način. Danas jeste takav dan. Vi ne znate da iz tog mira može da se pokrene neka super ideja koju treba zapisati ili odmah staviti u planer. Samo treba osećati i pratiti. Svakako da danas možemo osećati umor u nogama a meteropate će se žaliti na vreme. Kupovine, posete, taksi usluge sve to nekako traži strpljenje, ali i slušanje bučnih kolega ili taman posla svadje može doneti potrebu da stavimo slušalice i pustimo omiljenu muziku u pauzi za doručak/ ručak...

Kao u onim američkim filmovima posle napornog dana najviše nam može prijati neka lepa kupka  sa upaljenim svećama, čašom vina, da izbacimo i spoljni i unutrašni stres ili šetnja sa kućnim ljubimcem koji jedva čeka da nam prenese ljubav koja nam je tako potrebna. Idealizacija, maštarije mogu da nas malo odvedu u krajnost, ali da nam prijaju. Nemojte zanemariti danas radoznalost na pogrešnom mestu od strane komšija ili kolega od kojih bežite da vas ne bi sačekali sa pričom o politici ili poskupljenju. Danas vam treba da se negde konektujete sa Višim Ja, ali sa samim sobom. Ko ima decu, može se smejati ludorijama, ali i može biti jedna nežna ljubav i izvesna flegmatičnost da se i tu oseti ljubav koja daje oslonac.

Oni koji su prolazili ovih dana kroz dramatičnije emotivne epizode, biće smireniji, ali potišteniji i još uvek pod nekim utiskom. Sklonost i povlačenju i razmišljanju sa samim sobom. Negde ćemo tražiti svi neki znak sa neba. 

Od današnjih aspekata: 

8:58am Mesec u znaku Riba u kvadratu sa Marsom u znaku Blizanaca - pojačan stres, žurba, paziti na reči, mentalni umor praćen stresom, nerazumevanja sa okruženjem ili familijom, prolazne nezgodne situacije, opreznost pri rukovanju volanom, ali i oštrijim predmetima. Neka konfuzija i zaboravnost pomešana sa hiljadu obaveza. Možda i neka nerazumljivija poruka. 

11:00 Mesec u Ribama sekstil Merkur iz znaka Jarca - ipak vreme neke trezvenije i praktičnije energije kada može da se istovremeno pokrene i praktična i kreativna strana, i stručna i saosećajna. Ne tako loše vreme za trgovinu, sredjivanje papirologije ili sitnijih poslova, neki sastanak koji je trebao da se održi ranije ili neki vazan razgovor. 

18:44: Mesec u znaku Riba u sekstilu sa Uranom iz znaka Bika - potreba za mirom, ali slobodom. Vreme i pojačanih vizija, predosećanja i neke manje promene koja može doneti naglo povećanje raspoloženja. Dobro za kraća putovanja ili neku prolaznu kafu. Povoljno za hobije i inovacije. 

Danas nije loše ako možete ostati kući, napraviti užitak i uz to možete završiti više posla ili se prosto regenerisati za naredne dane. 



Srećno - Astro Luna

Preporuka za danas i Asmr za dubok san i smirenje:-))



понедељак, 23. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -23.01.2023.


 Pod uticajem smo Mladog Meseca u znaku Vodolije sa čijim uticajem počinjemo novu januarsku nedelju. Venera i Saturn testiraju emotivno strpljenje, snagu i mnoge veze koje deluju još uvek sveže, ali sve one gde se negde ljubav zagubila ili izgubila. Uran izlazi iz retrogradnosti i donosi kao neki vid oslobadjanja od starih modela i ranjivih tačaka prošlosti.

Mesec u Vodoliji povećava potrebu da se podele slična iskustva i negde pokrene ova nedelja sa nekim oslobadjanjem od prethodnog perioda. Svakako možemo biti u energiji do 18:37 da nas interesuju inovacije, tudji problemi, da možemo biti humani, ali ne možemo osporiti da se oseća neka kolektivna tuga ili osećanje ograničenja koje već duže traje. Danas je i pozitivan dan da iz neke tuge, bola ili osećanja da nešto morate uraditi novo za sebe, pokrenete svoje najbolje ideje koje ćete staviti na papir ili pokrenuti sa konkretizacijom. Jako dobro vreme za mentorski rad, učenje ili prenos znanja na druge. 

Jaki snovi koje treba ispričati drugima. Osećanje da se iz neke usamljenosti pokrene potreba da nešto potpuno novo uradimo za sebe/ druge. Potreba da se i drugi osećaju dobro ili da se pomogne slabijima. 

Konjukcija Mesec/ Saturn od 10:30 bez obzira na neko potištenije osećanje može doneti upravo taj smer, uraditi nešto za sebe, poslušati i pratiti poruke univerzuma, izaći iz neke svoje apatičnosti i pokrenuti se. 

Konjukcija izmedju Meseca i Venere od 11:20 nosi vreme ljubavi, zahvalnosti, pozitivno za menja kupovine, donosi odlično vreme za upoznavanja, druzenja, sticanje prijatelja, može doneti iz neke tuge naglo raspoloženje i promenu energije. Mogućnost nagle pomoći, povoljno vreme za zaradu. 

Mesec od 18:37 menja znak i ulazi u poslednji Zodijački znak, vodeni znak Riba. Bez obzira što će nam klimatski uslovi smetati i uticati na nagle promene raspoloženja, uticaj Meseca u Ribama podstiče romantičnost, intezivna, sli skrivena osećanja, potrebu za ljubavlju, ali i da najbolje poslovne stvari mogu da se urade u nekom svom slobodnom prostoru gde smo sami sa sobom.Iako, mogu biti povećani strahovi, psihološka osetljivost i unutrašnji nemiri vezani za nepoverenje iz prethodnog perioda, osećanja, intuicija treba prepustiti i treba se opustiti. Dobro vreme da se okrenete sebi, svom telu, da delite stvari sa drugima, da se posvaetujete sa nekim stručnim ili da pokrenete svoju kreativnost. 



Srećno - vaša Astro Luna


Detaljniju sliku o Mladom Mesecu, konjukciji Venere i Saturna, ali nedeljnom pregledu Meseca i ostalih planeta do kraja meseca možete pogledati na mom youtube kanalu: 

Link: 

петак, 20. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -20.01.2023.


 Sveti Jovan - svima koji danas slave ovu lepu slavu - Srećno i sva ispunjenja:-))

Vodolije - Srećan rodjendan

Sunce menja znak i od 9:31 ulazi u znak Vodolije. Sunce je ovde najslabije u svom izgonu je. Vodolija je najmladji znak Zodijaka. Buntovnik i borac za demokratiju, prijatelj celom svetu, okrenut promenama, protivnih predrasuda i dogmi. Vreme koje je pred nama doneće period budjenja i želje da se promenimo. 

Mesec danas u znaku Jarca. Raspoloženje radno, ali sa povremenim pesimizmom i brigom. Ipak, jutarnji časovi nose dosta vesti, a danas je super dan da sve što nije baš islo( dogovori, potpisivanja, organizacija i kupovina dnevnih stvari) se pokrene. Mesec i Merkur u konjukciji od 9:32 nose i sklonost planiranju, organizaciji, odgovornosti. Odlično vreme za učenje, krakotrajna putovanja, prodaje koje se duže čekaju. 

Povoljno vreme da uz laganu muziku pokrenete svoju kreativnu stranu i krenete korak po korak sa čišćenjem, uredjenjem, radom i da uvedete malo više discipline. Pozitivno vreme da isprobate neki novi recept ili radite sve ono za šta niste imali vremena baš tad. 

Odlično vreme za film, opuštanje, neku masazu i ušuškanost , ali i da izadjete iz linije komfora posle dužeg vremena zbog trigona Mesec / R Uran od 19:56 kada možete da nešto novo pokrenete. Neki poslovi se moraju ostaviti i za rad preko vikenda. Može biti neodvršenog posla još od prošle godine, zbog kašnjenja ili odlaganja nekih obaveza. 



Srecno - vasa Astro Luna


четвртак, 19. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -19.01.2023.


 Poruka Meseca danas je negde izmedju optimizma i probijanja svetlosti. Malo entuzijazma ukoliko ignorišete sve loše vesti i napravite sebi neki svoj prostor interesovanja, po koja migrena i to ona meteropatska jer je Sunce i na poslednjem stepenu znaka Jarca. Negde danas zavrsavamo sa svim kočnicama, možemo osećati itekako neku težinu u grudima, ali bi bilo super da uzmemo neki planer i zapisemo danas sve želje, posebno planove za putovanja, ispite, hobije, kurseve, zdrastvene preglede ili nešto obavezno koje bi trebalo završiti do sredine proleća. 

Pošto je Mesec u opadajućoj fazi i dalje možemo duhovno da se konektujemo sa svojim slabostima, ali da na njih počnemo da gledamo optimističnije u smislu rada na njima. Po principu: Znam, svesna sam, Uradiću, Počeću....

Danas je i odličan dan da se oslobodite izgovora i opravdanja. Planirati i ići ka tome da to uradite. Hrabrost i odlučnost može imati efekta u prvom delu dana. Povoljnosti kroz obrazovanje, putovanja ili daljine. Potreba za mirom, ali konekcijom sa nečim uzvišenim Jaka vera.

Jutarnji časovi zbog kvadrata Mesec/ Neptun sanjivi, negde ćemo malo biti mislima u svom svetu, kafa i dobar tuš mogu pomoći ili pokretanje mašte i kreativnosti. Izbegavajte guzve, kupovine, potpisivanja, moguce greske. Teže ustajanje ili potrebno više kofeina.Potreba za mirom da bi se bolje započeo dan. Čutanje ujutru zlata vredno.

Od 11:10 sekstil Mesec/Saturn mogu da nas poguraju da pokrenemo odgovornosti, završetak onog što stoji, da odrqadimo ono što je planski. Može biti dobro. Pozitivno za primanje sitnijih sugestija od prijatelja ili mudrijih saveta od starijih. 

Od 20:13 Mesec menja znak i ulazi u znak Jarac. Vreme mirovanja jer će Mesec biti u praznom hodu. Vreme kada treba iskoristiti za odmor i po koju sitniju obavezu od ranije, ali ništa veliko. Duboka razmišljanja o periodu koji je prošao i koji dolazi. Ozbiljnije misli. Porast reumatskih problema. Ipka istrajnost iako raspoloženje ne na nivou neke velike sreće. 



Astro Luna



среда, 18. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -18.01.2023.


 Krstovdan. Svako nosi neki svoj krst i sudbinu na način kako najbolje zna. Baš u vreme ovako važnog praznika Sunce i Pluton planeta svetlosti i planeta tame negde se susrecu kroz kardinalan znak Jarac u popodnevnim časovima. 

Istovremeno i neka velika ambicija, ali i unutrašnja senzitivnost dobro sakrivena snagom i jakom voljom. Neki dah prošlosti pomešan sa velikim tragovima koji su ostali na duši. Nekom kolektivnom mraku ili manipulaciji u proširenju puta dva. Vraćanju na bolne uspomene od davnina mogu probuditi nepotrebne razgovore i nerviranje.

Opet ovaj aspekt budi da osećamo nenormalnu hrabrost da se izborimo ili zainatimo sa samim sobom. Mesec je u Strelcu i malo ćemo filozofirati o životu, karmu, prošlosti, najviše o ljubavi. Univerzum u nekoj magli traži način da pošalje ljubav koja treba da obriše sve loše tragove prošlosti. Neka povredjenost sa njihaljama pitanja i podpitanja gde smo pogrešili. Ili da li sve moramo ostaviti i negde malo naći sami sebe. 

Dobra vest, Merkur kreće iz retrogradne faze sa dosta osetljivog  8 stepena Jarca( u znaku Jarca će boraviti do 11.02.) ali biti u svojoj zadnjj senci do početka februara. Ne možemo reći da nećemo i dalje biti pod pritiskom, odgovornostima, rutinom, pesimizmom  kolektivnih dešavanja, ali Merkurovo izlazak iz retrogradne faze ipak može olakšavati komunikaciju, obnavljati stare poslove, pokrenuti izgubljeno, negde olakšavati sve ono što nije išlo( bilo je veoma usporeno). Ali da će odmah preko noći nešto krenuti, to ne, sve će ići korak po korak....


Vreme posle ponoći Mesec i Jupiter u srećnom aspektu bez obzira na sve prepreke može doneti olakšanje, inspiraciju, kreativnost, zaštitu, dobre planove i raspoloženje. Mesec danas baca i strelice i želi da iz neke povrede završi sa jednim ciklusom od jeseni prosle godine. Mnogi mogu osetiti danas da žele nešto da okončaju i da se ne vraćaju više na tu temu.

Obratiti pažnju od ranih jutarnjih časova na reči. Ako ste povredjeni, možete povrediti druge a da to ne osetite. Ako ste nesrećni možete prenositi osećanje da je sve stalo. Bez obzira šta vam se dešava, pokušajte da to rešite sami sa sobom. Nemojte kriviti druge za ono što trenutno ne fukcionise. Malo vere sa začinom odgovrnosti danas jeste negde u centru  neba iznad nas. 
A Mesec, Mesec ni da sanja, da negde ode daleko, da se osami, smeje, i zaboravi na trenutnu realnost. Negde će i prijati da danas malkice budete isključeni od svega što vas dovodi do stresa. To možete uraditi za sebe. 

Jutarnji časovi savetuju da se pazi u saobraćaju i izbegava nepotrebna impulsivnost i napetost u odlukama! Pozitivno vreme za učenje, obrazovanje, mentalni rad zbog malo viška mentalne energije, negde to može da udalji misli od crnih tema. Danas možete i smiriti druge ili ih na neki način izlečiti. Energija je na rečima i može vaše malo, značiti nekom puno...



Kolektivno danas može biti dogadjaja koji mogu označiti prve važne korake u ovoj 2023. Uticaj Sunca i Plutona može biti jak do 20.01.Treba individualno izbegavati preteranu opsesivnost nečemu, ali i preterano nezadovoljstva. Svaki dan kada sačuvate svoj nervni sistem, to je veliki plus za vas. Moćni mogu još više jačati i praviti velike planove koji neće odgovarati slabijima. Koristite danas moć da pročitate okruženje ili osobe oko vas, ili da poradite na svom mentalnom samopouzdanju. Odlično vreme da se dodje do ozbiljnijih istraživanja ili otkrivanja velikih tajni sveta. U porastu kriminalni obračuni i velike političke dominacije i manipulacije nedostupne običnom svetu. 

Izbegavajte dodatno mešanje u stvari koje vas se ne tiču ili zavere, jer možete na kraju vi biti optuženi. Sunce i Pluton danas otvaraju mnogo paranoisanja, ali najteže će biti onima koji su skloni porocima jer mogu otići na dno. Psiha u ozbiljnom izazovu.  Može biti uznemirujućih dogadjaja. 

Period pada uvek vodi samoanalizi, povlačenju, pa pokretanju ponovne snage. To jeste i energija ovog aspekta.Odlično vreme da očistite sve što je muljavo, i nepotrebno. Odlično vreme da pokažete nesebičnost.

Sledeći aspekt Sunca i Plutona na snazi 20.01.2024..

Srećno - Astro Luna

# currentmood# predivna emina#






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski