субота, 4. фебруар 2023.

Dnevna doza 4/5.02.2023.- Drama, izazovi, neočekivane situacije


 Ovaj vikend je zanimljiv i zbog velikog inteziteta Sunca, Meseca, a posebno Urana kao glavne planete koja može izazivati nagle promene, ali i napetost. Pun Mesec ili Snezni Mesec je na snazi u nedelju po našem vremenu u 18:30. Aspekti ove nedelje nose i kvadrat Venere/ Mars, pa su partnerski odnosi u velikoj provokaciji.

Subota, 4.02.

Rani jutarnji časovi nose opoziciju Mesec/ Pluton koji nosi osećanje samopovredjenosti, preosetljivosti, ali i senzitivnosti oko sitnih stvari. Ovog vikenda će biti jako bitna kontrola emocija, pa treba aktivirati sve ono što mislite da vam može pomoći.Promena energije iz jedne potrebe za nežnošću, prelazi u potrebu za većom pažnjom sa ulaskom i Meseca u znak Lav  od 9:50 am. Ovaj vikend je odličan za samoisceljenje, ali izbacivanje velikih emotivnih tereta, ali može biti veoma provokativan jer može doneti gubitak svesti, isključive reakcije, brzopletost i kroz to velike probleme i skandale. Kvadrat Sunca i Urana posebno podstiče buntovnosti, hirovitost, nagle promene planova, nepredvidljivost, pa je jako važna otvorenost, ali fleksibilnost, Nametanje lične nezavisnosti može biti u sukobu sa okruženjem, kao i pojačane svojeglavosti, koja može doneti ličnu štetu. Zbog toga je bitno sve raditi polako, unositi veću opuštenost. Suočavanje sa stvarima koje ne možemo prihvatiti može doneti povećanje egomanije u emotivnim odnosima, ali preterane gordosti ili ponosa koje može štetiti emocionalnim odnosima. Fizička privlačnost može popraviti stvari, kao i unošenje nežnosti, osim u komplikovanijim odnosima koji traju dugo. 

Nagli ispadi, neprijatne situacije ili iznenadjenja, lična i emocionalna napetost, ali sklonost da se isključivo seče tamo gde ste najranjiiviji može doneti lične povrede.Veoma osetljivo vreme za saobraćaj, uredjaje, struju jer može dolaziti do naglih kvarova ili poteškoća.Problemi sa autoritetima, nagli izlivi besa po principu " Svega mi je dosta" mogu oslobadjati tu napetu energiju, ali mogu doneti zdrastvene probleme i beg od date situacije. Potrebno je suočiti se sa trenutnim problemima uz uvodjenje kompromisa, ali nešto lakše komunikacije, kakva god da je situacija u pitanju. Ovo može biti osetljivo vreme za srčane bolesnike, ali osobe koje pate od psihološke senzitivnosti i aneksioznosti.

Ako želite promene, negde ih treba staviti na papir, ali ne treba ih brzopleto nametati. Planiranje obaveza ovog vikenda po nekoj vašoj rutini može biti dobar način da se izbegnu neočekivani problemi. Stoji da ovaj aspekt traži neki vid ličnog rizika da se preseče nešto što je trebalo uraditi ranije, i da se u jednom momentu možete osećati jako i snažno, a zapravo sama energija ovog aspekta nosi izuzetnu nesigurnost.  Ovaj aspekt će se ponoviti 15.08. ove godine kada Sunce bude u znaku Lava u kvadratu sa planetom Uran. 

Pitanje samopoštovanja, ali pojačane drame, haosa, osećanja da nam problemi deluju i veći nego što jesu mogu biti aktuelni. Ipak, Mesec iako u praznom hodu , ipak u večernjim časovima pravi i nešto zaštinički aspekt sa Jupiterom, pa može doneti prvo pad, nervozu, pa onda pri kraju dana i rešenje i osećanje oslobadjanja i sreće. 


Nedelja, 5.02.

Rani jutarnji časovi nosi kvadrat izmedju planete Venere i Mars Koliko god ovaj aspekt podstiče strast, može doneti jake konflikte, napetost koja je pojačanija uz ovaj Pun Mesec, Povećane afere, brzopleti ulasci u odnose mogu doneti i problem sa trajnošću tog odnosa. Partnerski odnosi mogu tražiti veću požudu i privlačnost, ali bilo koje emotivno odbijanje može doneti agresivnost, sramotu i loše reakcije. Koliko god da ovaj aspekt može doneti uzbudjenja, pojačanu tremu pred neki bitan dogadjaj, neko iščekivanje, može izazivati i emotivna nasilja, prekid filma, i tenzije. Pozitivno vreme za vežbanje i razgovore o promeni odnosa ukoliko prolazite kroz rutinski odnos. 

16:09 - Mesec kvadrat Uran

18:30 Pun Mesec u Lavu na 16 stepenu


O Punom Mesecu sam detaljnije govorila, pa možete pogledati na mom youtube kanalu

Lp vikend i samo mirno, Astro Luna


петак, 3. фебруар 2023.

Dnevna doza Lune -3.02.2023.


 Mesec u Raku i dalje nastavlja svoje kretanje tražeći sa jedne strane neki vid zaštite, zagrljaj bez reči, gledanje starih filmova i podsećanje na neko fino vreme, ušuškanost i potrebu za domom. Potreba da brinemo o drugima biće pojačana, posebno ako imate kučnog ljubimca možete primati dodatni izvor dobre energije.

Mesec u Raku nas danas podseća i na nešto bolno, ali nešto što trebamo da uradimo za sebe da bi se bolje osećali. Koliko god je pred nama i dalje sentimentalni dan, sa većim intezitetom emocija, možemo danas da probudimo neku super ideju, nadjemo neko brzo rešenje, uradimo nešto za svoj prostor da se bolje osećamo ili da prosto razmislimo i primirimo energiju.

Danas možemo biti i dobri savetnici u prolazu kupujući namirnice gde nam se može požaliti komšinica, ali možemo da osetimo potrebu da nešto što dugo trpimo u sebi ispričamo prvoj osobi koju smatramo dobrim slušaocem. 

Danas treba pratiti misli, prve osobe koje nam padnu napamet trebalo bi da pozovemo i poželimo im nešto dobro.


Opozicija izmedju Meseca i Merkura od 13:10 nosi da možemo imati problem sa izrazimo emocije, razumemo u potpunosti svoje najbližemo, ustvari više da osetimo nesporazume gde mislimo da nas bliski ljudi zapravo ne razumeju. Ovo nije baš dobro vreme za prodaju/ kupovinu stana, auta ili nečeg što lično prodajete, ali za neke bitnije emotivne razgovore jer može se desiti da se osećate još lošije. Ukoliko osetite neki teret, napravite pauzu, prodišite i pokušajte da smirite taj nemir u sebi. Kontakt sa vodom je danas bitan, kao i nešto bolja koncentracija. Ne gubiti vreme na nebitne teme, pokušati biti produktivniji i korisniji. Razumite potrebe svoje porodice, jer generacijski jaz danas može biti u centru pažnje. 

Večernji časovi kroz trigon Meseca i Neptuna mogu pokrenuti maštu, opuštenost, potrebu za muzikom, relaxom, druženjem ili nekim vidom romantike. Zagrljaji i tema kako ste proveli dan, može biti olakšani kroz najbliže.Ovo je i vreme telepatije, saosećanja, podrške i vreme kada treba iskoristiti za opuštanje. Napravite neku lepu večeru ili pustite film koji ste duže planirali da pogledate. Ako imate sa kim, idite na ples i malo opustite i emocije i mozak. 

Srecno -vasa Astro Luna


четвртак, 2. фебруар 2023.

Dnevna doza Lune -2.02.2023.


 Mesec u Raku kroz ceo dan. Promene raspoloženja ko vreme, malo jeseni, pa malo zime, pa poneko prolećno sunce koje izvire. 3 dana pred Pun Mesec hormoni mogu da prorade na sitnice i izazove suze, pa smeh. Rak upravlja sigurnošću, emocijama, pa može da izazove i probleme sa varenjem, pre svega stomakom, razlog može biti da nešto trenutno prolazite što se prenosi na ishranu. Nagli apetit i nezadovoljstvo pomešan posebno u jutarnjim časovima usled kvadrata Meseca i Jupitera. 

Topla kupka, meditacija, laganija ishrana, disanje može pomoći u jutarnjim satima ako osetire ove znake. Preosetljivost i uvredljivost, pa nagla euforija. Rak često priziva našu Unutrašnju majku da nas zaštiti. Zato će nam danas biti jako važno da imamo osećanje sigurnosti ne samo od najbližih, nego i od okruženja. Pojačana stidljivost i ignorisanje tema koje mogu dotaći slabe tačke. Česta opravdanja mogu doneti i skrivanje slabih tačaka. Moguća veća očekivanja, pa je danas potrebno da pratite svoje duhovno biće, ali svoju dušu, ali da otkrijete šta vas tišiti i odmah poradite na tome. 

Pokušajte danas da ne prenosite privatne stvari u poslovne. Malo podelite ono što trebate i ono što imate. Privatnost će biti važna. Ne tako loš dan za kućne poslove, ali najviše da malo poradite na svojim emocijama. Pravite češće pauze Dišite. Ako imate mogućnosti lezite, i zatvorite oči. Pokušajte da nadjete sliku sebe koju želite da vidite. 

Trigon Mesec/ Venera od 13:15 nosi veće zadovoljstvo, poklone, moguću zaradu, odličnu intuiciju i telepatsku povezanost sa ljudima koje volite. Ovo vreme može biti lepo za ulepšavanje, kupovinu stvari za dom, odnos sa ženama u porodici, ali i za ljubav. Može se desiti da baš u tom momentu mislite o osobi koju volite i da se ona javi/ pojavi.

Danas može biti dobro vreme za zdrastvene savete, bez obzira na unutrašnje strahove i osećanje straha od nepoznatog. Veoma je važno da danas svoje potrebe malo stavite u prvi plan, jer možete uštedeti na nervozu, jer ceo dan može doneti velike oscilacije u raspoloženju...Srećno - vasa Astro Luna

среда, 1. фебруар 2023.

Dnevna doza Lune -1.02.2023.


 Dobrodošao novi mesec - Februar 2023:-))

Detaljno sam vam opisala mesec po danima, ali ću svakako pisati svakodnevno o promenama. 

Najznačajnije promene: 

Sunce u Vodoliji kvadrat Uran -4.02.

Venera u Ribama kvadrat Mars u znaku Blizanaca -4.02.

Pun Mesec u Lavu -5.02.

Merkur prelazi u znak Vodolije-11.02.

Venera u konjukciji sa Neptunom u Ribama 15.02.

Sunce konjukcija Saturn kroz znak Vodolije -16.02.

Sunce ulazi u znak Riba -18.02.

prelazak Venere kroz znak Ovan -20.02.

Merkur u Vodoliji kvadrat Uran -21.02.

Merkur u Vodoliji trigon Mars u Blizancima- 22.02.


Prvi dan novog meseca započinjemo pod uticajem Meseca u znaku Blizanaca. Blizanci su znak digitalne komunikacije na koju svi možemo biti oslonjeni.Neki napori koje ste uložili od Mladog Meseca danas mogu imati efekat ili smer. Danas možemo imati mogućnost da razmotrimo neke opcije da sve što nam deluje nemoguće, itekako može biti moguće.Danas je jako važno da koristite intuiciju, posebno kad primate informacije. Sklonost prilagodjavanju svakoj situaciji, iako možemo osećati u ranim jutarnjim časovima preosetljivost, umor i sklonost da malo budemo sami sa sobom.

Danas možemo uživati u nekom mentalnom izazovu da istražujemo nešto novo. Iako možemo biti skloni promenama raspoloženja, ipak puno radoznalosti, pokreta, obaveza, razigranosti.Postojaće problem da se usmerimo konkretno na jednu stvar.U zdrastvenom smislu, preporuka uzimanju magnezijuma, jer može pozitivno uticati na nervni sistem posebno u ranim jutarnjim časovima, kada koncentracija može biti u padu.

Dan možemo započeti pod nekim utiskom i sna koje smo proživeli dublje. Možda će nam trebati više vremena da se razbudimo. Od 13h možemo računati da budemo korisniji, odgovorniji i organizovaniji i skloni da pokrećemo i nešto novo i raspršimo energiju na više strana. Naravno, ceo dan nosi da će nam komunikacija biti jako važna. 

Mesec ulazi u svoj dom u znak Rak od 21:13 i s obzirom da neće primati nijedan aspekt do sledećeg dana biće u praznom hodu. Iz tog razloga potrebno je od tad ne donositi nikakve velike odluke, i okrenuti se domu, porodici, odmoru, zapisivanju onog što želite da uradite prve nedelje ovog meseca.Kada je Mesec u Raku, svakako je pojačana senzitivnost, sentimentalnost, zaljubljivost, nostalgija.

Srećno u novom mesecu - Astro Luna


уторак, 31. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -31.01.2023.


 Ovaj mesec zavrsavamo sa uticajem Meseca u Blizancima, što ćemo imati i kroz sam ulazak i kraj sledećeg meseca. Danas se negde povećava svest našeg intelekta, potencijala, razmišljanja koje trebamo staviti u prvi plan. Prenos intelektualne energije i reči mogu biti izuzetno značajne. Razgovori o svemu i radoznalo traganje za odgovorima na raznim poljima. Smeh, vedrina i fleksibilnost su potrebni da se ne razmišlja ili podseća na neke teške teme. Uloga uticaja Meseca u Blizancima je socijalna, ali i snalažljiva, pa može doneti da danas imate više opcija da rešavate stvari koje želite. 

Uticaj polusekstila Venere i Jupitera može danas dati začin toplije energije. Mogućnost poklona, nekog zadovoljstva, i pokretanja i sopstvenog doživljaja može biti lepa. Pozitivno vreme za sticanje novih kontakta ili prijatelja. Povećana popularnost i izlasci. 

Od ranih jutarnjih časova Mesec će se prvo naći u konjukciji sa Marsom i doneti jak mentalno emotivni dozivljaj. Mnogo vesti, informacija, mentalnog pokreta, potrebe za saznanjima, ali dobre energije kroz pisanje i učenje. Ipak, nešto nezgodnije vreme još uvek za mladje pripadnike, saobraćaj i osetljivost disajnih organa. 

Mesec će biti u sekstilu sa Suncem i pokrenuti poslednjeg dana ovog meseca i potrebu za promenama. Dobro vreme za važne sastanke, dogovore, putovanja, kontakt sa prijateljima, ali da se iz neke teške vreme ipak izvuče i osmeh i šala. Mogucnost zarade ili povoljnih vesti iz inostranstva. Osećanje sporog, ali sigurnog pokreta. Srecno - Astro Luna


понедељак, 30. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -30.01.2023.


 Polako se bližimo kraju prvog meseca ove godine. Posle malo " uspavanijeg" vikenda, danas Sunce u snaznom trigonu sa tranzitnim Marsom može da nas probudi i pokrene nam hiljadu ideja, planova, ali i vraćanje samopouzdanju i jačoj volji.Ovaj aspekt utiče da se osećate smelije, hrabrije i otvorenije, ali da konkretizujete svoje dalje ciljeve.Danas možete da se uhvatite u koštac sa zahtevnim stvarima, ili možete krenuti potpuno sa pozitivnije nule osećajući da je vreme da nešto pametno i korisno uradite za sebe. Ukoliko danas treba da impresionirate nekog, pravo vreme za to.Odlično vreme da baš pokrenete nešto što ste mislili da vi lično to ne možete. 

Uz ovaj snazan aspekt, i Merkur danas ubrzava mentalne motore i pravi trigon sa planetom Uran, pa pokreće interesovanja, zanimanje za nešto novo, ali može pokrenuti dobre vesti i dosta potrebe da se nešto desi. Danas vas neko može stimulisati da upravo pokrenete puno toga i da osećate da ste sada sprmeni za to. Kontakti sa novim, ali uzbudljivim ljudima samo dodatno može povećati i neko osećanje euforije ili doneti da se osećate svežije i bolje u odnosu na prethodni period.Odlično vreme da naučite nešto ili probate nešto novo.Odlično vreme za trgovinu, prodaju, važne sastanke, ali i da otvorite um prema nečem novom. Jaka sloboda misli. Pravičnost. Odlično vreme da od nečeg starog napravite nešto novo. Odlično vreme da pokrenete svoj sajt, blog, ili da se više zainteresujete za tehničke stvari, internet, ili da rešite nešto što vam je delovalo mučno i teško. Mesec u rastu u znaku Bika do 9:36am. Neki čudni snovi i opterećenja moguća posle ponoći.Ipak trigon sa Plutonom može vam dati dodatnu snagu da započnete novu nedelju. Sledite svoje instikte i nećete pogrešiti!

Mesec u Blizancima može ipak danas pokrenuti neku razigraniju energiju i da se pokrenu sve one stvari koje baš nikako nisu išle od kraja prosle godine. Puno sms poruka, internet ćaskanja, dopisivanja, ali pozitivno vreme za pisanje i učenje.Potreba da saznamo nešto novo i uvedemo nove ljude u svoj život biće aktivan. Danas možemo puno telefonirati, putovati, razmišljati o više stvari odjednom i imati mogućnost da napravimo neke produktivne nastavke ili početke.

Od 18:25 osetljiva energija, jer Mesec i Venera su u kvadratu pa mogu doneti prolazne suze, ranjivost, osetljivost zbog ljubavi, nepotrebne troškove ili nerazumevanje od strane bliskih ženskih osoba, lenjost i apatičnost.

Od 21:00 kontakt Meseca i Jupitera ipak može doneti pojačan optimizam i srećnije okolnosti pri završetku ovog dana. Srecno - Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski