петак, 3. март 2023.

Dnevna doza Lune -3.03.2023.


 Mesec pri samom kraju znaka Raka negde u fazi vraćanja na prošlost, nostalgičnog maštanja uz Merkur u Ribama koji će često voditi da idemo ulicom zamišljeni, sa slušalicama u ušima, i u nekom svom filmu razmišljajući o mnogim temama koje nisu aktuelne. 

Rani jutarnji sati nose trigon izmedju Meseca i Neptuna i ova noć i rano jutro mogu nositi jake snove, podsvesne strahove povezane upravo sa snovima, pojačanu želju za romantikom i potrebu za bliskošću.Pojačana kreativnost, ali potreba da se konektujemo sa univerzumom deluje kao ozbiljno traženje podrške koja nam je ovih dana baš potrebna. Disanje i neka lična meditacija može smiriti emocije. U pojačanju stomačni problemi i jaka emotivna razmišljanja. 

Dan možemo i početi sa malo nežnijom i sentimentalnijom energijom i željom da druge saslušamo i sa jakom vezom sa roditeljima, domom. Emotivna potreba za sigurnošću nikad jača. Vreme do 15h može biti povoljno za kuvanje, čišćenje doma, opuštanje uz neki film ili miziku ili rad od kuce. Danas je povoljno vreme da se čujete i sa onima koje dugo niste videli, ili da nekom kažete da vam nedostaje. 

Popodnevni časovi nose jaku opoziciju izmedju Meseca i Plutona na 29 stepenu koji mogu doneti povredljivost, pritiske, osećanje emotivne neravnoteže, ali može povećavati i svadje ili prolaznu ljutnju. Kolektivno teže vreme za astmatičare i hronične bolesnike, ali i ponovno povećanje prirodnih katastrofa. 


Mesec prelazi u vatreni znak Lav od 16:17. Ipak može povećavati potrebu za pažnjom, skrivanje slabih tačaka, ali i povećano samopouzdanje. Telepatija i potreba za istraživanjem veoma izražena. Dobro vreme za operacije ili rešavanje zdrastvenih problema. Vreme jače potrebe za ljubavlju i jake povezanosti, ali popustljivosti prema deci. 

Mesec neće primati do kraja dana nijedan aspekt, a vikend koji dolazi može biti pozitivan za neki opušten izlazak, putovanje ili hobije. Srecno - Astro Luna

четвртак, 2. март 2023.

Dnevna doza Lune -2.03.2023.


 Mesec u Raku kroz ceo dan. Emocije udaraju, a raspoloženje ljulja centar za ravnotežu. Od generalnih vesti ti dodje da dobro prespavas i probudis se za par meseci. Od tragičnih situacija u Turskoj i Siriji posebno bratskoj Grčkoj. I na Beoviziji ponovna nameštanja, pa pravi talenti ponovo ne mogu doći do izražaja. Negde kad pričam sa običnim svetom postajemo i počinjemo rečenicu" Sve je postalo normalno, to mi govori da su se ljudi ozbiljno umorili, i da mogu očekivati svakodnevno sve. Kada da se gubi motivacija i borba za život. 

Ako vam je juče bio težak dan, ne zamerite zvezdama, jer Mesec pojačava osećanja, nemire, nervozu i nezadovoljstvo koje se i danas može osetiti  već od ranih jutarnjih časova zbog kvadrata Venere i Jupitera. Kao da neka veća očekivanja su pala u vodu. 

Ono što danas može da nam da malo vetar u ledja je konjukcija Venere, Jupitera a tu nam je negde i Kiron i to može doneti neki vid zaštite neba, ali povećanja ljubavi, upoznavanja, dolaska do novca ili povećanja zarade ili ispunjenja kroz stvari koje ste na neki način zaboravili. Koliko god da smo danas u energiji tananih emocija, ali i živaca, ovaj aspekt može ipak doneti neke lepe stvari koje će malo podići današnju vibraciju.


Merkur u konjukciji sa Saturnom na 29 stepenu znaka Vodolije je veoma intezivan i već se osećao juče kada se desila tragedija dva voza na području Grčke. Oni smatraju da je ljudska greška u pitanju što možemo povezati sa znakom Vodolije. Ovo je jako težak aspekt za saobraćaj generalno i može doneti pojačane nesreće, kvarove, kašnjenja majstora, mentalna ograničenja ili osećanje šoka, neprilagodljivost kroz okruženje ili tudje mišljenje, osećanje nedostatka mentalne slobode iako odgovornost baš u delu gde ste najslabiji ili onog što ne volite. Ovo je kritičan stepen, pa može voditi samokritici, ili sajber napadima kolektivno. Takodje donosi izrazito primitivne kritike od nepoznatih. Danas treba paziti na reči. Pronaći deo koji može da vam pomogne da malo podignete raspoloženje, jer ovaj aspekt donosi izraziti pesimizam i brigu. Mogućnost povreda i briga oko prijatelja, ali i dece. Može doneti i na povećanje povreda.Neki vid ograničenja na polju tehničkih aparata, interneta mogući.

Od 11h Mesec u znaku Raka naćiće se u sekstilu sa Uranom i može nositi naglo raspoloženje ili rešenje za trenutno rešavanje nekog problema. Možete imati priliku da pronadjete rešenje za nešto što vam deluje danima kao problem. Dobro za slanje ponuda za posao ili važne razgovore. Povoljno za vreme druženja i neke opuštenosti.


Merkur ulazi u znak Riba od 23:53 u kome će boraviti do 19.03. Puno maštanja, idealizacije, povlačenja u svoj svet, sanjarenja, ali i period konfuzije, prejake emotivnosti koja lođe može uticati na odluke, špijunaža, izdaja i razočarenja. Treba pokrenuti ili poslušati svoj predosećaj.Muzika, kontakt sa vodom mogu pozitivno uticati na mentalnu sliku. Merkur nema snagu u poslednjem zodijačkom znaku Riba pa može da nas odvede u neku filmsku priču, bajkovitost ili nešto nerealno, bežeći od ovog surovog vremena u kojem živimo.Budite dobro - Astro Luna


среда, 1. март 2023.

Mart mesec - mesec snova, izazova i karme


 Ulazimo u Mart mesec - mesec koji su mnogi predvideli kao " sudbinski"

Najznačajnije promene i aspekti:

2.03.- Venera i Jupiter u konjukciji kroz znak Ovan na 12 stepenu

2.03. - Merkuru konjukciji sa Saturnom na 29 stepenu Vodolije

2.03. - Merkur ulazi u znak Riba u kome će boraviti do 19.03.

6.03.- Sunce u Ribama u sekstilu sa Uranom

7.03. - Pun Mesec u Devici na 16 stepenu znaka Device

11.03.- Merkur u znaku Riba sekstil Saturn

11.03.- Venera u znaku Ovna u sekstilu sa Marsom u znaku Blizanaca

14.03.- Poslednja Četvrtina Meseca u znaku Strelca na 24 stepenu

15.03.- Mars u Blizancima u kvadratu sa Neptunom u Ribama

16.03. -Sunce i Merkur u konjukciji sa Neptunom na 25 stepenu

16.03. - vrlo težak aspekt Sunca i Marsa

16.03. Venera u Ovnu u kvadratu sa Plutonom na 29 stepenu

16.03.- Venera prelazi u znak Bik

17.03.- Merkur u Ribama kvadrat Mars

17.03.- Sunce i Merkur u konjukciji na 26 stepenu

17.03.- Venera u Biku u sekstilu sa Saturnom

19.03.- Merkur u Ribama u sekstilu sa Plutonom

19.03.- Merkur prelazi u vatreni znak Ovan

20.03. Sunce u Ribama sekstil Pluton

20.03.- početak proleca, nova astroloska godina, Sunce ulazi u znak Ovan od 22:26

23.03.- Pluton posle 247 ulazi u vazdusni znak Vodolije do 11.06.

25.03.- Mars ulazi u znak Rak do 19.05.2023.

28.03.- Merkur i Jupiter u Ovnu u konjukciji

30.03.- Mars u znaku Raka u trigonu sa Saturnom iz znaka Riba

31.03.- Venera i Uran u konjukciji

Temeljniji pregled možete pogledati na mom youtube kanalu:

Sve najbolje u Martu - astro Luna


уторак, 28. фебруар 2023.

Dnevna doza Lune -28.02.2023.

 

Poslednji dan meseca. Neka presabiranja pomešana sa zimskim umorom. Neke vesti koje nikako da nadju proleće. Zemljotresi koji su redovna pojava kao i bolesti. Ipak, nežne reči i potvrde da će biti sve dobro pomažu tako sitno, a tako veliko.

Mesec i Mars u intezivnoj konjukciji od ranih jutarnjih časova mogu doneti burne emocije, snove, pojačane nemire ili napetost.Preporuka danas je paziti na reči, ali i na koncentraciju posebno saobracaj.Mesečarenje u ovoj prvoj četvrtini meseca. Nagle vremenske prilike danas posebno neće prijati astmatičarima i hroničnim bolesnicima. U povećanju prirodne katastrofe.

U povećanju svadje, pretnje, osvetničke poruke ili veliki emotivni pritisci. Ipak, danas posebno dobro vreme za pisce i studente.

Popodnevni časovi umorniji zbog kvadrata Meseca i Neptuna. Sanjarenje, mašta, strahovi, zbunjenost, konfuznost, nerealni ciljevi, zaboravljanje stvari. Ako mozete bilo bi dobro vreme od 16-20h malo odmoriti i dočekati u nekoj tišini.U povećanju preosetljivost. Danas u većem porastu virusi i osetljivost imuniteta. Treba pre svega iz tog razloga obratiti pažnju na zdravlje! U osetljivosti odnosi sa komšijama i rodjacima. I dalje u pojačanju nesporazumi ili svadje posebno u jutarnjim časovima. 

Danas pokušajte da se malo udaljite od negativnijih uticaja i teških priča. Pokušajte da se organizujete i unesete vedrinu kroz sitne stvari. Kućni ljubimci mogu pomoći boljoj energiji.

Večernji časovi zbog trigona Mesec/ Merkur nose pozitivne vesti, bolji mentalni elan, dobro vreme za putovanja, učenje, druženje, lakše vreme za kupovine ili dogovore, kao i bitnija potpisivanja. To može biti vreme novih ideja ili nekog olakšanja. Možete saznati nešto zanimljivo. Povoljno vreme za prijatelje. Možete se otvoriti prema drugima i kroz to se osećati bolje. Srecno - Astro Luna

понедељак, 27. фебруар 2023.

Dnevna doza Lune -27.02.2023.

 

Ulazimo u poslednje dane februara meseca. Zemljotresi, kolektivna tuga, nagle vremenske prilike, ali i neke loše vesti koje su me potresle prosle nedelje dovele su me da napravim neku malu pauzu. Moja dobra prijateljica uvek vedra, vesela, puna života mora da se bori sa teškom bolešću. Osećanje da je sve u rukama onog od gore i molitve jedine preostaju i vraćaju na neko vreme i moje lične borbe.

U Novu nedelju ulazimo sa uticajem Meseca u znaku Blizanaca. Puno priče, sms poruka, pisanija, promenjivosti u reakcijama i emocijama, čas vedrine, čas potištenosti,Prva četvrtina Meseca na 8 stepenu znaka Blizanaca u kvadratu sa Suncem u znaku Riba( oba u promenjivim znacima) mogu pojačavati te depresivnost i umor, te naglu sreću, kao da će najmanja sitnica, potvrda biti važna da se probudimo. Nepovoljnost Marsa na 18 stepenu znaka Blizanaca( veoma lošem stepenu) može povećavati neprilike kod mladjih pripadnika, osetljive odnose sa rodjacima, u saobraćaju, pojačane svadje i intrige upravo danas. Pripazite na disajne organe, stopala, imunitet. Povećanje virusa u ovoj nedelji jeste pojačano.

Danas može biti i dosta nesporazuma, pa je jako važno i paziti na reči, jasnoću, kao i na reakcije prema drugima. Mnogi planovi se mogu menjati od ranih jutarnjih časova. Nekakav vid konfuzije pomešan sa radoznalošću i sklonošću da na sebe prebacimo puno obaveza mogu biti povećani. 


Zbog polusekstila Merkur Neptun ipak bi danas trebalo pokrenuti i intuiciju. Dobar dan za lečenje i traženje pomoći. Pozitivno vreme za kreativne sposobnosti i razgovore sa osobama koje su daleko od vas. Učenje i korisne aktivnosti mogu vam odvući misli od onog što trenutno osećate. Kontakt sa vodom vazan. Podrška i pomoć može dolaziti od nepoznatih osoba. Povoljnosti i preko alternativne medicine. 

Ovu prvu četvrtinu meseca fazu pred Pun Mesec 7.03. ipak će nositi i nešto pozitivniji aspekt Meseca, Venere, Jupitera i Kirona, pa ipak danas bez obzira na vremenske prilike može biti dosta i poklona, mogućnosti zarade, olakšanja na drugim poljima, emotivnih ponuda, susreta. Danas je dobro da malo nadjete vreme za prijatelje, i da iz jedne usamljenije faze pokrenete razne vrste kontakta. 

Posebno pozitivan dan da u odlukama slušate svoj unutrašnji glas i da se okrenete i spiritualizmu. Pripazite danas na lične stvari, berze i ne ulazite u rizične finansije! Neki odgovori se mogu otvoriti danas kad najmanje očekujete. Srecno - Astro Luna


Detaljniji pregled nedeljnih aspekata možete pogledati na mom youtube kanalu: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski