понедељак, 25. фебруар 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI DAN -25 FEBRUAR

Na današnji 25 februar 1861 rodjen je austrijski filozof , društveni reformator, arhitekta, kritičar -RUDOLF STEINER.Početkom 20 veka osnovao je duhovni pokret, bio je vrlo okrenut egzoteričnoj  filozofiji( podznak Škorpion donosi i povećanje mističnosti), a radio je u saradnji sa različitim kulturnim i umetničkim medijima( venera u vodoliji u opoziciji sa jupiterom u 9 polju kroz znak lava koji je poseban znak duhovnika, filozofa, reformatora).

Сусрет с кармом
Предавање, Др.Рудолф Стеинер
Беч, 8 фебруар 1912, ГА 130

Зашто требамо комфор, утеху у животу? Зато што можемо бити тужни због бројних догађаја, или зато што патимо као резултат боли која нам је нанесена. Природно је да, најпре, човек реагује на бол као да се изнутра буни против ње. Пита се зашто мора трпети бол. "Зашто ми је нанесена ова бол? Зашто мој живот није уређен на такав начин да не трпим бол, да сам задовољан "? На ово се питање може задовољавајуће одговорити на основу правог знања у вези природе људске карме, људске судбине. Зашто патимо у свету? Овде мислимо на спољну као и на унутрашњу патњу која се јавља у нашој психичкој организацији и оставља нас неиспуњени. Зашто се сусрећемо с таквим искуствима која нас остављају незадовољним.Чак и једноставно разматрање живота између рођења и смрти може довести до оваквог гледања. Ако гледамо на укупност живота, међутим, и ако се суочимо са нашом кармом како је објашњено на предавању пре два дана, доћи ћемо до закључка да је сва бол која нас погоди, сва патња која нам дође на пут, такве природе да је била тражена од наших мана. Далеко највећи део наше боли и патње је тражен од несавршености коју смо донели преко од ранијих инкарнација. Пошто те несавршености имамо унутар нас, постоји у нама мудрији човек него смо ми сами који бира пут боли и патње. То је, заиста, једно од златних правила живота да сви у нама носимо мудријег човека него смо то ми сами, много мудријег човека. Онај којем кажемо, "Ја," у обичном животу је мање мудар. Ако би то било препуштено овој мање мудрој особи у нама да бирамо између патње и радости, он би без сумње изабрао пут према радости. Али мудрији човек је онај који влада у дубинама наше подсвести и који остаје недоступан обичној свести. Он одвраћа наш поглед са лаке забаве и пали у нама магичну снагу која тражи пут боли без да ми то стварно знамо. Али што се мисли с речима: Без да ми то стварно знамо? Значи да мудрији човек у нама превлада мање мудрог. Он увек ради на такав начин да су наше мане вођене до наше боли и чини нас да патимо јер са сваком унутрашњом и спољном патњом елиминишемо неку од наших грешака и постајемо трансформисани у нешто боље.

У мом мишљењу космичке мисли живе;
Изгуби себе у космичким мислима.
У мом осјећању космичке силе ткају;
Осјети себе кроз космичке силе.
У мојој вољи космичка бића раде;
Створи себе преко бића воље.

Na današnji 25 februar 1841 rodjen je francuski slikar i impresionista ženske lepote Auguste Renoir, rodjen u znaku Riba  sa podznakom u Vodoliji kao znaku napretka, promena, novina.Veliki stelijum planeta u Ribama( sunce, uran, merkur) kao i uticaj seksipilnog Marsa u znaku Škorpiona nosi da je slikao ljude često u njihovim intimnim trenucima, ali da njegova dela nose žive boje i svetlost.Njegova dela su i dan danas medju najskupljim u svetu.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski