уторак, 22. август 2017.

DNEVNA DOZA LUNE 22.08.2017.

Sinoc je bila prava senzacija gledati Totalnu Solarnu Eklipsu na području Usa.Nasa je otvorila svoj kanal, a mogli smo videti koliko su Amerikanci posebno bili euforični i koliko su se nekoliko dana i više unazad bavili ovom pojavom koja se desila posle 99 godina.Ja sam pogledala uzivo program sa kanala space.com koji ljubiteljima astrologije i astronomije toplo preporučujem i live prenos je isao iz  svake države, meni je bio najinteresatniji iz Idaho Falls pa je bila prava senzacija za uši, ali i oči.Bile su spremne i posebne naočare za ovaj dogadjaj, ali kako to u Usa uvek sledi, svaka država je imala posebnu predstavu uoči ovog važnog nebeskog dogadjaja.U Beogradu ceo dan je vladala povećana gužva i osećaj da odmori polako prolaze, ali u odnosu na Lunarnu Eklipsu osetila sam više smeha, emocija i adrenalina nego obično.Zanimljivo je bilo na Vračaru jer su se čule i petarde tačno u 20:30, pa smo imali osećaj da treba da nazdravimo...Ovaj dogadjaj će Amerikancima sigurno ostati zapamćen, a do narednog sama energija Mladog Meseca povukla je niz planova i odluka koje su pred nama.

Keanu Reeves- jedan od mojih omiljenih glumaca koji će ovih dana posetiti i našu prestonicu rodjen u kombinaciji duple Device i posebno jednostavnim, ali izuzetno preciznim, temeljnim i intelegetnim spojem Sunca i Merkura na ascedentu i senzibilnim Mesecom u Raku daje pečat svakoj ulozi.Retrogradni Merkur preko njegovog ascedenta prema Suncu i natalnoj poziciji Merkura može mu doneti veći rad u ovom periodu i veoma značajne projekte.Ima mogućnosti da pokrene projekat koji je želeo u prethodnom periodu a sada su se otvorili mogućnosti za to.

Danas
Mesec danas ceo dan u znaku Device.Red, rad, planiranje, studioznost, analitičnost, praktičnost.Vladaoc Merkur retrogradan sa 8 stepena do kraja dana na 7,10.Bilo bi dobro da se danas malo obrati pažnja na aparate i majstorske poslove.Posebno je bitno čuvati se požara ili problema sa instalacijama.Oni koji danas imaju planirane sudske sporove mogli bi naići na izvesna odlaganja ili probleme.Dan može biti povoljan za menjanje novca, pronalazak, veoma naklonjen osobama koje rade sa novcem, veoma značajan i kroz berze.( posebno u periodu od 11:30-21h).Noć je bila pojačanija i dalje pomalo apatičnim i destruktivnijim promenama, a u porastu su vec nekoliko dana i aspekti razočarenja, iluzija, emotivnih poteškoća.Dan može nositi izvesne probleme porodiljama, ali i osobama koje imaju problema sa stomakom, crevima, disajnim organima.Postojaće jaka potreba za redom u glavi, pa kad nešto ne može da bude kako je planirano i izvesnih strepnji i samopravdanja.Važnije će biti da se oslonite na sebe, svoj um, nego da tražite pomoć.Takodje bitnije će biti da vi lično budete zadovoljni postignutim, i skloni da se i ljutite na sebe ako ne uradite kako ste planirali, nego da vas drugi pohvale tek tako.Mesec u devici je praktičan, skroman, vredan, i njemu nisu bitni aplauzi, ali mu svakako prija moralna podrška.



11:42am: Mesec i retrogradni Merkur u Devici u konjukciji(mogućnost mnogo analiza, pravljenja proračuna.Prevelikog detaljisanja, pa udaljenost od konkretnih razmišljanja i odluka.Emocije na testu.Period važnih vesti.Period koji može doneti važne promene na profesionalnom planu.Neke zaostale obaveze ili poslovni poduhvati, kontakti mogu se obnoviti.Povoljno za kratkotrajna putovanja, učenje.Sklonost izuzetnoj detaljnosti, memoriji, ali opterećenju sitnicama.Jaka okrenutost preciznosti, upijanju stvari koje vas interesuju, preciznosti ruku, emotivnim previranjima.Dobro za sve vrste gradnji ili pravljenja temelja.Može biti rešavanja nekih papira oko nekretnina, registracija, auta, popravki.Spremite se za strpljenje jer zbog retro Merkura stvari mogu ići sporije.Pojačana prezaposlenost.Može biti sitnijih grešaka na polju zdrastva, u svakodnevnim kupovinama( dobro proverite svoj spisak ili razmislite dal vam to sada je baš potrebno?).Pojačana samokritičnost i sklonost kritikovanju koja može stvoriti i neki vid udaljenosti emocija.Sklonost gubitku, kvarovima aparata, posebno telefona.Preporuka sporije vožnje i bolje koncentracije u saobraćaju(bez velike brzine).Ono što se potpisuje u ovo vreme traži da dobro pogledate i proverite.Ipak, aspekt koji može doneti korisne informacije, važne vesti, lični i mentalni napredak, razmišljanje o pobošljanju stvari koje vam nedostaju.Odlično vreme za kontakt sa pijacama, nabavku hrane, sitnije kupovine, poslovna kraća putovanja, edukacije.Ukoliko planirate već duže vreme promenu ishrane, i osećate da sada možete biti istrajniji, može biti mogućnosti da nešto pokrenete od pre i da to da rezultate.Dosta razmisljanja o zdravlju, ali dolaska do povoljnih preporuka.


15.22: Tranzitni Mars u Lavu u trigonu sa Rx Saturnom u Strelcu( borbenost, istrajnost, jake ambicije, sklonost realizaciji dugo očekivanog, izdržljivost, fizička spremnost.Saturn može doneti nagradu za one koji čekaju duga poslovna rešenja, zaposlenja, unapredjenja ili prosto pokretanje nekih svojih samostalnih akcija.Dobro za autoritete, možete se nečemu trajno posvetiti.Aspekt zrelih, odgovornih pogleda na život i trezvenog rasudjivanja.Definitivno Mars ovde šalje i strast i želju da nešto dovede do kraja.Vaša hrabrost može biti toliko pozitivna da možete biti primer drugima.Dobro za sve vrste organizacionih poslova, kontrola, politike, gradjevinske poslove, pedagogiju, arhitekturu,ali i vojna zvanja.Pre svega ovo je aspekt koji nosi poruku, ako verujes i ides ka tome -ostvariće ti se.Ako ste spremni za teže zadatke, veće poslove i uporni ste da dodjete do toga, ovo je pravo vreme da to započnete.Inače, aspekt koji stvara sliku pouzdanosti, lojalnosti, trajne ciljeve koji mnogi mogu naći u porodici, domu, deci ili planiranju navedenog.



21:18: Mesec u devici u opoziciji sa Rx Neptunom u Ribama( meditacije, molitve, jačanje sebe može pozitivno uticati u ovo vreme kada Mesec u blizini zvezde Zosma može doneti jaku melanholiju, umor, povećana razočarenja, prevare ili sklonost manipulacijama.Čudni snovi, ne slušanje intuicije, na vama je da to promenite!Izbegavanje pravljenja žrtve od sebe ili nekog vida " kukanja nad svojom sudbinom".Opreznost sa lekovima, porocima, povećani strahovi, zaljubljenost, ali nemirna osećanja.Blokada izmedju uma i duše da odlučuje.Period posebno oko ponoći može doneti povećanja nesreća i smrtnih slučajeva.Osetljivost kroz polje bolnica i operacija, pojačana trovanja.Probajte da mislite na lepe stvari, da se opustite, uživate u stvarima koje vam prijaju, uključite optimizam i izbegavate sumnje u pozitivan ishod.Znam da je lako reći, a teže uraditi, ali računajte da vaš oslonac i ravnoteža u ovom periodu je veoma značajna.



" Ti si jedinstven, nezamenljiv, poseban, znaš li to? - Fil Bosmans

Astro -vremeplov

22.08.1893. rodjena je dvostruka Okarovka –Dorothy Parker-američki pisac, scenarista, rodjena na nultom stepenu Device, podznak Bik u izuzetno lepom trigonu sa njenim Mesecom u Jarcu.


Na današnji 22.08.1963. rodjena je američka pijanistkinja, tekstopisac, pevačica –Tori Amos, rodjena u znaku Lava( Sunce I Venera u lavu na zvezdi Regulus ukazuju na harmoničnu prirodu izuzetnu produhovljenu I dominatnu okrenutu lepoti) sa podznakom u erotičnoj I mistično privlačnoj Škorpiji koja prosto mami u njenom specifičnom izvodjenju I Mesecom u Vagi koji donosi dušu koja je prefinjena, estetska, harmonična I koja je u stalnoj potrazi za ljubavlju u svim sektorima.Iako je pre tri godine izdala album pred Tori dolazi period velikih promena na profesionalnom planu I velikih izazova.Venera u trigonu sa njenim ascedentom posebno ističe lepu fizičku prirodu, mladolik izgled I jaku estetiku praćenu I vladaocem Marsom u vagi.





22.08.1964. rodjen je bivši teniski broj 1, švedski teniser, sada komentator teniskih mečeva Mats Wilander,rodjen u znaku Lava  u vreme Punog Meseca u Vodoliji.Njegove kontradiktorne izjave nisu baš omiljene na našim prostorima zbog nepoznate neomiljenosti prema Novaku Djokovicu.Ipak, Mats iza sebe ima širok spektar uspeha i ne mogu mu se zameriti sjajni sportski potencijali.

22.08.1925 rodjena je engleska glumica, nekadašnja Bond devojka –Honor Blackman u kombinaciji duplog Lava I Meseca u Devici.


22.08.1971. rodjen je I britanski glumac poznatiji po ulozi “ Hobit” –Richard Armitage u znaku Lava sa Mesecom u Devici.



22.08.1973. rodjena je američka glumica Kristen Carrol Wiig, poznatija po filmovima” Marsovac, Deveruše, Subotom uveče uzivo” na poslednjem stepenu znaka Lava sa Mesecom u Blizancima koji će je terati da se stalno menja I prihvata različite zanrove.



22.08.1979. rodjena je kanadska glumica –Jennifer Finnigan, “ Tiranin”, rodjena u znaku Lava sa Mesecom u Lavu.

22.08.1975. rodjen je brazilski glumac –Rodrigo Santaro( “ Fokus, 33,Ben Hur”) u znaku Lava sa podznakom u čulnom I privlačnom znaku Bika I Mesecom u Ribama.



22.08.1942. rodjena je jedna od najboljih novinarki na nasim prostorima –Mira Adanja –Polak u znaku Lava sa ambicioznim ali strogim Mesecom u Jarcu.Mira ima konjukciju Merkura I Marsa u devici pa je vrlo predana poslu, izuzetno tačna, precizna, uvek dobro spremljena, ali u stalnoj potrazi za dobrim informacijama I odličnim reportažama.



 Vojin Ćetković glumac, rodjen je 22.08.1971. u znaku Lava sa podznakom u praktičnoj, mudroj I strpljivoj Devici, sa Mesecom u znaku Device. Vojin je veliki perfekcionista I samokritičar, ozenjen glumicom Slobodom Micailovic( 21.08.1981. Lav –Vaga).I Sloboda I Vojin imaju jaku potrebu za privatnošću, porodicom I prijateljima.


Natasa Paunovski



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski