Претражи овај блог

петак, 01. децембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -1.12.2017.

Hello svima, dobrodošao Decembar 2017, poslednji mesec u godini.Neko iščekuje prvi sneg, neko već slavi, a neko se nije pomerio sa mrtve tačke.Decembar uvek " poseban" mesec jer su pred nama praznici, koncerti, predstave, ali i krajnji obračuni i migrene oko kupovina poklona.Ni ovaj Decembar neće biti drugačiji, čak više pod testom s obzirom da ćemo veći deo meseca imati vraćanje Merkura unazad.Ovaj mesec nosi i jednu veoma važnu promenu na nebu, i to 20.12. kada će Saturn  ući u znak Jarac, znak svog doma, Venera će već prvi dan ovog meseca ući u optimističan znak Strelac u kome će slati samo pozitivnu energiju do 25.12. kada će u tradicionalnom smeru nastaviti znakom Jarca.Mars od 9.12. ulazi u strastveniji, hrabar i duboko harizmatičan znak Škorpiju pa će sve pljuštati od energije, borbe i strasnih ciljeva.Ali ajde da počnemo iz početka:))))

foto / Jessica Marie

Prvi dan Decembra donosi nam optimističnu, slobodnu i veseliju energiju sa ulaskom u Venere u znak Strelac, kada možemo imati poruku" Život je Lep"..Mars  u znaku Vage  istovremeno opozicijom sa Rx Uranom u Ovnu gde može biti dosta eksplozivnog ponašanja, nervoze u partnerskim i ortačkim odnosima, nasilja, neočekivanih nevolja ili poteškoća.2.12. obratite pažnju jer će Mesec biti skoro ceo dan u praznom hodu i može doneti problem u komunikaciji, odlaganja, nesporazume, radoznalost, igru, ali problem sa organizacijom.3.12. imamo veoma srećan aspekt Jupitera i Neptuna koji može doneti prva novogodišnja ispunjenja i olakšanja, medjutim taj dan imamo i vraćanje Merkura unazad i tu moramo obratiti posebnu pažnju jer do 23.12. imamo period blokada i problema u komunikaciji, dokumentaciji, dogovorima, može biti otežanih odnosa, filozofiranja ali manje praktičnih i konkretnih akcija.Ipak u proučavanju Merkura moram da vam kažem da retrogradni Merkur često donese i da sve ono što je stajalo može da se pokrene kad najmanje verujete.3.12. pred nama je i Pun Mesec u Blizancima, sa kvadraturom Sunca i Neptuna i biće nekih " zombi" varijanti, prepuštanja porocima, konfuzije, razočarenja i povećanja prevara i senzitivnih momenata.Ipak kao što vidite svaki dan imaćemo vruću pa toplu energiju aspekata i jedan " koktel" aspekata sa kojima moramo da se prilagodjavamo i da ništa ne prepuštamo slučaju( sudbini).5.12. može doneti ispunjenost, sreću, toplu energiju i povezanost sa bliskim osobama zbog dobrih aspekata Meseca.6.12. ponovno imamo konjukciju Merkura i Saturna, ali Merkura u retrogradnom hodu, pa taj dan posebno može biti odlaganja, kasnjenja, problema sa dogovorima, putovanjima, obavezama, sve može biti usporeno.Ipak, dobar aspekt retrogradnog Merkura sa Marsom, ali i Marsa prema Saturnu doneće strpljenje i mudrije ponasanje, pa će se ići korak po korak.Taj dan može imati dramatiku, ali izražene emocije i ambicije.

foto / weheartit.com

9.12. imamo ulazak Marsa u znak Škorpije u kome će sigurno više doći do izražaja i koji će prenositi seksipil, privlačnost, hrabrost, da se ničeg ne boji i jednu ogromnu unutrašnju snagu.Mars će boraviti u znaku Škorpije do kraja ove godine i sa njim ćemo dočekati Novu 2018.

10.12. pred nama je Poslednja Četvrtina Meseca  koja može doneti prolaznu apatičnost i pritiske na poslu.Venera će biti u kvadratu sa Neptunom idealizujući i fantazirajući o ljubavi, u traženju nemogućeg, ali sklona da lako pada pod uticaj drugih i prilično nedezorijentisana i neorganizovana.Razočarenja taj dan ponovno mogu biti u porastu,propuštene prilike, kao i emotivne obmane i obećanja bez pokrića.Ipak taj dan retro Merkur u pozitivnom aspektu sa Rx Uranom pa nebo može da šalje poklone u pozitivnim vestima, možete taj dan rešiti nešto što vam duže stoji nad glavom, dati ispit, dobiti veću ocenu, prodati nešto ili ipak dobiti važan dokument, odputovati neočekivano.Biće tu neke euforije iako energija tog dana pomalo sivkasta.11.12. može doneti usporenost, ranjivost, nesigurnost, lenjost i sklonost pesimizmu.12.12. Mesec u fazi spaljenog puta do 14.12. može doneti nesanice, blokade, strahove, partnerske probleme, bežanje od obaveza, emotivne oscilacije i vaganja u odnosu na prošlost, a 13.12. Sunce u kazimi sa Rx Merkurom i jaka mentalna prepoznavanja, prodornost, oštroumnost, takodje bitan dogadjaj, vest i rešavanje važnih pitanja( administracija, putovanja, obrazovanje, saobraćaj).Neke poruke neba mogu biti jake kao pismo od nepoznatog posiljalaca.Koliko druga nedelja može biti usporenija, toliko će biti mogućnosti rešiti i nemoguće misije.Ovo će biti nedelja važnih vesti, putovanja, mentalnih izazova, ali oslobadjanja od nečeg što je dugo stajalo kao problem.Osećaće se ipak neki entuzijazam, iako emocije mogu biti na ozbiljnoj probi.

foto /   Ruth Bell

15.12. imamo ponovno Mesec u praznom hodu koji može doneti jake izjave ljubavi, dogovore, izlete, posete, društvena dešavanja, ali pospanu, umorniju energiju gde tekući poslovi mogu ići polako i uz odlaganja.Izuzetno optimističan biće 16.12. uz ulazak Meseca u znak Strelac, ali trigon Sunca u Strelcu i Rx Urana u Ovnu koji će doneti mnogo vedrine, optimizma, planiranja, srećnih momenata, poziva, putovanja, i pozitivne promene energije.Tu se može osetiti i prva euforija oko praznika koji predstoje.Dobro je u to vreme planirati gde za Novu Godinu ili gde odputovati.To može biti dobro vreme za studente.Jaka volja, iznenadjenja, sreća koja dolazi neočekivano.18.12. imamo i prvi Mlad Mesec i poslednji u ovoj godini koji će uz pad Saturna i Sunca doneti nešto mirniju i racionalnu energiju, ali ipak i poruku da slobodno možete zamisliti želje i da one imaju smisla od tog perioda.Veoma stabilan, produktivan, odličan dan za karijeru, nekretnine, završavanje nekih bitnih stvari i poslednje zbogom Saturnu u Strelcu možemo očekivati 19.12. na Svetog Nikolu kada ćemo zagrliti sve nade, želje, pisma skrivena u fiokama, sve ono što smo uradili i staviti potpuno nov nameštaj u retro stilu naših baka i deka, sa kojim ćemo dočekati i ulazak Saturna u znak Jarac.

foto / ratundavola.com

Saturn ulazi u znak Jarac tačno 20.12. u 5:48am i u ovom znaku će boraviti do 22.03. 2020.Saturn u Jarcu je poslednji put boravio u periodu od 14.02.1988.  kada se oko 13.06. ponovo vraćao u znak Strelac, i od 12.11.1988. sve do 6.02.1991. išao znakom Jarca.To jesu bile i veoma napete i teške godine inflacija, ekonomskih i ratnih razdora.Sa njegovim ponovnim tranzitom može biti velikih iskušenja u održavanju mira i privatnosti politike naše zemlje i zemalja u regionu, ali vraćanju na stare rane.Saturn podstiče i jača tradicionalnu bazu, patriotizam, prošlost i duboke korene i tragove prošlosti, ali sve uz poruku još jedne  misije precima i vraćanju korenima.Uz njegov strog tradicionalni učiteljski zahvat svako od nas moraće da uvede red i disciplinu u svoj život.Sa druge strane, oni koji su dugo čekali i stajali u senci praćenoj velikim radom i trudom dobiće šansu da pokrenu veliki start.Saturn će ući u svoj prvi retrogradni hod 18.04.2018.-6.09.2018., u drugi 30.04.2019.-18.09.2019. da bi direktno isao do početka proleća 2020 i završio svoju misiju.

foto /  peylina


Početak zime 21.12. u 17:29.Taj dan imamo i veoma srećan aspekt Venere u Strelcu i Rx Urana u Ovnu koji može doneti veoma pozitivne početke ljubavi, materijalnog neočekivanog novca i odličnih ideja ka nečem novom na tim poljima.Sunce ulazi u zemljani znak Jarac i možemo očekivati veoma jaku i hladnu zimu s obzirom da će odmah napraviti i konjukciju sa Saturnom, kao i veoma niske temperature.Odgovornost na prvom testu veća nego inače.Porast povreda, osetljivosti mišića, sporije energije i pesimizma može se osetiti taj dan.Venera može pomoći kroz slanje energije osmeha , nade i ljubavi, ali i sama najava zimske zvanične energije je u poruci istrajnosti, strpljenja i veoma dugog puta ka ostvarenju.

23.12. od 2:52am Merkur kreće direktno.Dan romantike, inspiracije, zagrljaja, podrške, saosećanja, ljubavi i lakšeg planiranja osećaće se i kroz vikend 24.12.kada će ljubav i vera biti u prvom planu.To može biti posebno zaljubljiv i kreativan vikend.
foto /Bloglovin

25.12. Venera ulazi u zemljani znak Jarac predodredjena za trajne ljubavi i zajednice.Oprezna, rezervisana ali uvek sklona da ponudi poverenje, lojalnost i ljubav biće u prvom planu.Konjukcija Venere i Saturna može doneti emotivna zahladjenja, brige, ali vecu odgovornost i ambicije.Mesec će  biti u praznom hodu pa moze biti manjih zakasnjenja, odlaganja ili kvarova.Ipak, za one koji ovog dana slave Bozic ovaj Božic može imati posebnu energiju tradicionalnog, starog sa novim, nečeg što će vas podsetiti na detinjstvo i ljude koje volite.Jako puno nostalgije, ali pečata prošlosti.U povećanju veoma dugotrajni finansijski planovi.Podsećanja na onih koji nisu sa nama ali nas čuvaju.Muzika za dušu podsetiće nas da život ide dalje sa porukama koje sledimo kao deo svoje sudbine.Dobro je staviti na jelku svoje stare želje ili predmete od velikog značaja koje su čekale vreme.

foto /  maxwagner.com


26.12. zbog Prve Četvrtine, ali ratobornog Meseca u Ovnu može doneti prolaznu ljutnju, agresivnost, nervozu, ali i naglu euforiju.28.12. nosice posebno srećan aspekt Marsa i Neptuna koji nosi sreću, radost, podršku, kreativne sposobnosti, ispunjenja, privlacnost i pozitivne želje.Ovo može biti odličan dan za kupovinu poklona ili već planiranu kupovinu novogodišnje trpeze.29.12. može biti pomalo haotičan i sklon velikim troškovima i tenzijama, dok 30.12. zbog Meseca u Blizancima u praznom hodu i prevelike gužve ( uobičajene ali veće nego prethodnih godina) kroz saobraćaj, ali jednu vrckavu i veselu energiju praćenu povremenim sms porukama koje će stizati sporije nego obično.

foto /acertaincinema.com

31.12.2017 poslednji dan ove godine i doček Nove 2018 može biti veoma umoran i sklon većim tenzijama zbog opozicije Meseca i Merkura( pazite na saobraćaj, odluke, postupke, novac, komunikaciju u periodu do 14h), medjutim kako se budemo približavali večernjim satima energija može biti veoma pozitivna i lepršava.Mesec će biti u Blizancima i biće dosta pesme, plesa pokreta, punih trgova i ugostiteljskih mesta, ali posebno vesele omladine.Mars i Jupiter u plodnom aspektu mogu doneti sreću kroz materijalni napredak i osećaj neke sigurnosti.

DANAŠNJI ASPEKTI:

10:15am: Venera ulazi u vatreni znak Strelac.Pred nama je vedrija, pozitivnija, optimističnija energija puna inicijative, druženja, prijateljstva i osmeha.U porastu avanture, slobodne i neobavezne veze, veze sa osobama druge vere, osobama iz drugih gradova, država, ljubavi koje mogu početi na putovanjima, slučajno.Venera u Strelcu tranzitno u Decembru 2017 do 25.12.


11:06: Tranzitni Mars u Vagi u opoziciji sa Rx Uranom u Ovnu na 25 stepenu: Povećan bes, tenzije, nestrpljenje, eksplozivnost, problemi sa neočekivanim kvarovima, u porastu eksplozije, avionske nesreće i neočekivani problemi, problemi sa internetom, nagle provokacije.Iskušenja na koja ne treba reagovati koja mogu posebno doneti nesigurnost i nestrpljivu energiju na liniji lične želje/partnerski odnosi/ortački odnosi/neočekivani problemi.U porastu zemljotresi.Nametanje tudje volje može doneti bunt i još veću agresiju.Problemi sa autoritetom, frustracije i sklonost ispravljanju nepravde.U povećanju jaka razdražljivost i teško smirenje.Treba dobro razmisliti pre svake odluke i truditi se da budete umereniji u svemu!Osećaj nekog ograničenja slobode, namerni napadi, sklonost da se vrati milo za drago, teško prihvatanje kritika, nepravedne odluke, problemi sa okruženjem.Potražiti pomoć prijatelja i pouzdanih osoba.Mir, molim...Mesec ceo dan kroz znak Bik.

Od 16:09: Mesec u Biku u opoziciji sa Jupiterom u Škorpiji na 11,11 stepenu: Sklonost lakom nerviranju, ne povećavati obaveze u ovom periodu, sklonost tenziji zbog preopterećenosti.U porastu zdrastveni problemi( grlo, slezina, žuč, krvna slika).Paziti na ishranu jer može biti sklonosti neumerenosti ili uzimanju loše hrane.Na emotivnom planu sklonost apatiji, ljutnji, lažnim obećanjima, lošim dogovorima.Na materijalnom planu veći troškovi.Period žurbe, grešaka, neuskladjene energije, gojenja, emotivnih briga, problema sa porodicom.Ipak, Jupiter zbog blizine zvezde Mimoza i Akruks može doneti odlično vreme za duhovnost, želje, materijalna povećanja.Sreća u nesreći, iz nečeg lošeg može ispasti na kraju nešto dobro.Ipak čuvajte se apatije, lenjosti, da stojite u mestu i nervirate se oko tekućih obaveza, pokrenite sve što možete da završite.

foto /   deadgirls.tumbir.com


16:37: Mesec u Biku u sekstilu sa Neptunom u Ribama na 11,30: Donosi mir, podršku, jaku intuiciju, vrlo jake snove, predosećanja, zaljubljivost, povoljne prilike kroz putovanja, obrazovanje, umetnost, odlično vreme za muziku, estetiku, ulepšavanje ili okretanje sebi i svom telu.Vreme povoljno za manje novčane prihode, emotivno uspostavljanje ravnoteže, pomoć prijatelja.21:05: Mesec na zvezdi Almah u sazvežđu Andromeda( 14,14 Bika), donosi pozitivne promene, srećne okolnosti, opuštenost, dobro za izlaske i druženja sa prijateljima, može doneti povoljne dogovore u vezi sa novcem, dobro vreme za prodaju.Popularnost i dobrobit koja se može očekivati od drugih ljudi.Sreća i uspeh preko polja umetnosti, javnih nastupa.21:20: Mesec na zvezdi Menkar(14,19 Bika) savetuje da pazite na grlo, glasne žice, prehlade u predelu krajnika, vid, posebno na osećaj gušenja i nedostatka vazduha.Priroda, šetnje i pravilno disanje, odmor mogu prijati organizmu.U porastu emocije.

ASTRO -VREMEPLOV


Na današnji 1.12.1935. rodjen je Vudi Alen –jedan od najuticajnijih ličnosti u filmu, glumac, reziser, pisac, rodjen u vatrenom, filozofskom i neobičnom znaku Strelac sa podznakom u analitičnom,skromnom znaku Device sa Mesecom u genijalnom vizionarskom Mesecu u Vodoliji koji ne povladjuje standardima velikih masa, nego umetničkom posebnom nivou.1.12.1940. rodjen je američki komičar, pisac –Richard Pryor u znaku Strelac sa podznakom u Ribama i Mesecom u Jarcu.1.12.1918. rodjen je Island, u znaku Strelac sa podznakom u Devici i Mesecom u Vagi.

1.12.1944. rodjen je bubnjar legendarne grupe Dorsi(1965-1973) –John Densmore u znaku Strelac sa podznakom u Vagi i Mesecu u Blizancima.

1.12.1911. nastao je lik Tarzana koji je postao legenda u filmskoj industriji, nastao u Chicagu u znaku Strelac sa podznakom na poslednjem stepenu Raka, i Mesecu u Ovnu koji jasno ukazuje na njegov lik.1.12.1945. rodjena je sjajna pevačica i glumica Bette Midler, rodjena u širokom znaku Strelac sa podznakom u energičnom i ambicioznom znaku Ovan, sa Mesecom u Škorpiji koja posebno povećava kontradiktornu emotivnu prirodu, ali izuzetan muzički i filmski senzibilitet.

1.12.1951. rodjen je američki glumac i reziser, poznatiji posebno iz filma“ Kosa“ –Treat Williams, u znaku Strelac sa Mesecom u Jarcu.

1.12.1970.rodjena je neobična, ali izuzetno talentovana američka glumica , producentkinja, provokativna komičarka-Sarah Silverman u kombinaciji duplog Strelca sa Mesecom u Jarcu.Ova neobična dama je medju prvima pokrenula pitanja rasizma, religije, seksa na duhovit, ali veoma provokativan način.

1.12.1978. rodjen je srpski glumac koji je napravio i ozbiljan napredak u inostranstvu –Stefan Kapičić, rodjen u znaku Strelca sa Mesecom u Strelcu.1.12.1988. rodjena je Zoe Kravitz-američka glumica, pevačica, model, veoma neobična i talentovana, rodjena u znaku Strelac sa podznakom u Vagi i Mesecom u Devici koji je često tera na izuzetna poslovna odricanja i perfekcionizam.


U susret Decembru:-))

Natasa Paunovski