четвртак, 4. јануар 2024.

Dnevna doza Lune - Januar 4


 " Vreme je praznika. Poklonite sebi nešto – podsećanje da ove dane provedete na svoj način.

Ne opterećujte se mišlju da ovo doba godine mora biti fantastično i veoma smisleno. Praznično vreme je dovoljno stresno samo po sebi i bez pokušaja da ispunimo kulturološka očekivanja." -
Ilejn Eron

Poslednja Četvrtina Meseca - Mesec u fazi opadanja na 13 stepenu znaka Vage u kvadratu sa Suncem iz znaka Jarca od 4:32am po našem vremenu. Ova lunarna faza pred Mlad Mesec je odlična da se oslobodite svega suvišnog. Ovo je vreme smirenja i sabiranja prethodnih iskustava, ali vreme odmora i okretanju odmora, kreaciji novih ideja koje za sada treba napisati u podsetnik, a od Mladog Meseca 11.01. pokrenuti. Ovo može biti odlično vreme za izbacivanje/ poklanjenje suvišnih stvari, depilaciju, šišanje, dijete. Posebno dobra faza da pustite neke svoje ideje mašti, ali da se malo okrenete miru, tišini i osami da razmislite kakve korake želite da napravite u ovom mesecu.

Ovu lunarnu fazu mogu osetiti kardinalni znaci, posebno znak Vage i Jarca, ali i Raka, Vage. S obzirom da vladajuća planeta ovog Meseca je Venera u znaku Strelca ona će tražiti neki vid oslobadjanja od prošlosti, čišćenja od jake hrane, ali i neki vid duhovnog posta. Venera još uvek ima kvadrat sa Saturnom i može pokrenuti oscilacije na emotivnom nivou od osame, osećanja razočarenja( u slučaju očekivanja ili unapred planiranja), ali i u ciklusu karmičkih učenja o odnosu u kome ste. To mogu svakako osetiti kroz ovu fazu i Device, Blizanci i Ribe. Problem komunikacije može danas biti pojačan kroz emotivne odnose, a možete osećati i mali umor od svega što ste videli ili proziveli. Kao da će nam trebati neko malo čudo sa neba.

Ukoliko nečega želite da se oslobodite, ova faza može biti dobra. Ako nešto započinjete, sačekajte fazu Mladog Meseca( 11.01.).



Mars od 15:59 prelazi u zemljani, kardinalni znak Jarac. U njemu će boraviti do 13.02. Mars je u svojoj egzaltaciji, medjutim može doneti dosta zahladjenja( kako vremena tako i u emocionalnim odnosima), iako njegov uticaj može biti dobar za pokretanje ambicija, starih poslova. On je istrajan i nudi strpljiva rešenja, ali nosi rezervisanu, distanciranu energiju u odnosu na vatreni Mars u Strelcu.

Mesec danas ima kontakt sa Južnim Mesečevim čvorom noseći i mali izazov na polju emocija, raspoloženja, doma, iako Mesec u Vagi teži harmoniji, balansu, estetici, istini. Medjutim, danas može biti nekih oscilacija na polju medjuljudskih odnosa, ali najviše emocija. Možete imati osećanje nekog zahladjenja u svom odnosu, ili brige za druge.

Mesec ori kraju dana ima lep sekstil sa Merkurom i ipak može pokrenuti lepo vreme za putovanja, odmor, razgovore, neke krakotrajne izlaske ili pomirenja. Može biti i nekih vesti koje vas mogu obradovati. To može biti lepo vreme za pisanje, učenje ili kontakte sa dragim osobama.

Srećno - Astro Luna





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski