недеља, 3. март 2013.

RODJENI NA DANAŠNJI 3 MART

Na Današnji 3 mart 1847,7:00 AM Edimbourg (United Kingdom) rodjen je Alexandar Graham Bell(Aleksandar Grejam Bel) pronalazač, naučnik i osnivač telefonske kompanije Bel. Pored rada na polju komunikacija zaslužan je za važne pronalaske u avijaciji. Bavio se istraživanjem mehanike govora pa je 1872. godine u Bostonu osnovao školu učitelja za gluvoneme. Izumeo je električni telefon, koji je više puta usavršavan, a upotrebljava se od 1877. godine do danas. Konstruisao je i fotofon, koji deluje na principu pretvaranja promena intezinteta svetlosti u zvuk, a reprodukcija zvuka u zvučnom filmu zasniva se na tom principu.( rodjen u kombinaciji duple Ribe, sa velikim Jupiterom u 3 polju na 8 stepenu koji je zaslužan za sve spomenuto).1882. godine, postaje naturalizovani građanin SAD. 1888. godine, jedan je od osnivača američkog Nacionalnog udruženja za geografiju, a postao je i njegov drugi predsednik. Dobitnik je brojnih priznanja. Francuska vlada odlikovala ga je sa Legijom časti, a Akademija nauke Francuske dodelila mu je nagradu Volta od 50.000 Franaka, Kraljevsko naučno udruženje iz Londona dodelilo mu je Albert medalju 1902. godine, a Univerzitet u Vizburgu, Bavarska, počasni doktorat.Čovek sjajane podsvesti i vizija, vrlo uporan ima jedan izuzetno interesantan horoskop praćen položajem sunca, saturna u ribama kroz 12 polje- izuzetne ideje, sa kombinacijom Marsa u jarcu u zenitu koji ukazuje na nauku, tehnologiju, pronalaske.

Na današnji 3 mart 1982,12:56 AM Ely (MN) (United States) rodjena je američka glumica Jessica Biel).Poznata po filmovima: Valentine's Day,London,Blade Trinity.Rodjena u vodenom znaku Riba sa podznakom na nultom stepenu Strelca sa uticajem Urana i Neptuna u strelcu koji joj donose nezavisnost, hrabrost, smelost, ali originalnost.Njen Jupiter u škorpionu je poseban znak unutrašnje snage i da je posebno rodjena za uloge koje traže muku, velike transformacije, bol.Venera u kombinaciji sa Merkurom je sjajan znak prijatne elokvencije, promena, popularnosti medija, a sunce u ribama znak potrebe za mirom i porodicom.Ova sjajna glumica tek ima šta da pokaže i sigurno je da će se njeno ime u bližoj budućnosti vrteti na sve strane.Kombinacija šarma, snage i mentalne inovacije su poseban znak dobre glume i uspeha.

Na današnji 3.marta 1965 u Nišu rodjena je fudbalska legenda -Dragan Stojković- Piksi.Sa Suncem i Mesecom u ribama u kombinaciji njegovog horoskopa vidim saosećajnog, humanog čoveka predodredjenog za uspeh, ali posebno ovaj uticaj nosi povezanost sa Japanom gde je i postigao najveći uspon u svojoj karijeri.Karijeru je započeo u Radničkom iz Niša. Godine 1986. je prešao u FK Crvena zvezda. Ubrzo je postao kapiten tima i jedan od najboljih fdbalera u Jugoslaviji. Trećeg maja 1989. promovisan je u petu Zvezdinu zvezdu. Godine 1990. prešao je u francuski Olimpik iz Marseja sa kojim je već u prvoj sezoni došao do finala Kupa evropskih šampiona u kojem se njegov klub sastao upravo sa Crvenom zvezdom, a Stojković je odigrao svega nekoliko minuta. Iz Olimpika je prešao u Veronu gde je proveo jednu sezonu. Igračku karijeru je završio u Nagoji (Japan). U Japanu je tri puta izabran za najboljeg igrača lige: 1995, 1996. i 1999. Za reprezantaciju Jugoslavije je odigrao 84 utakmice. Debitovao je 1984. u Francuskoj. Učesnik je Svetskog prvenstva 1990. u Italiji, Francuskoj 1998. i Evropskog prvenstva 2000. u Holandiji i Belgiji. Njegov pogodak na Svetskom prvenstvu 1990. protiv Španije stručnjaci su proglasili jednim od 50 najboljih golova Svetskih prvenstava. Oženjen je i ima troje dece.Malo lošiji tranzit Urana, Plutona i Marsa u znaku device sa njegovim natalnim Mesecom i Suncem mogli su nositi jake krize na poljumogli su mu doneti veća razočarenja u zemlji  po isteku karijere, posebno u periodu 2008/2009.Period od marta 2014- do oktobra 2016 može biti značajan Draganu kroz menadžerski ili trenerski rad.Dragan je veliki perfekcionista, izuzetan prijatelj i čovek koji voli da pomaže iako je morao prolaziti kroz i neprijatne medijske situacije.

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski