уторак, 14. новембар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -14.11.2017.

Oye Como Va, kako ste?Dok slušam Santanu i uživam do beskonačnosti( samo mi fali plaža, tropski bar i neki koktel),razmišljam da nekim umetnicima na čelu piše (a ja bi dodala) da bi im onako iz publike dodala  bedz Genije, još rodjen u znaku Raka, dva dana pre mene, pa sta dalje mi da pricamo, hahahaha.Danas je  Sveti Kozma i Damjan lekarska slava, nek je srećno svima onima koji slave:-))



Mesec od nešto više od ponoći u znaku Vage.Vaga znak balansa, ravnoteže, miroljubive energije, ljupkosti, pod uticajem Venere koja nam prolazi znakom Škorpije jos uvek u plodnom zagrljaju sa Jupiterom.Pronadjite svoju srecu, u dobroj muzici, dobrim ljudima, osmesima iako ova jesenja "gungula" od vremena nosi samo migrene i poneki bol u kičmi.Meteropatske prilike odlaze kad se pusti dobar zvuk pa nekako sve brzo prodje.Ali da ne budem daleko od neba, imam da vam kažem da danas nemamo uopste aspekte sa Mesecom.Sta to znači ? To znači u prevodu snalazite se danas na svoj način, hahahaha, šalim se naravno, uglavnom to bi trebalo da donese miran tok dana, videcemo i gde će Mesec prolaziti i preko kojih zvezda jer to može da nam malo pomogne da imamo sliku današnjeg dana.Prethodni dani iako smo imali i neke zaštitničke planete nije bio najbolji za saobraćaj i jako puno nesreća, Merkur je lošem aspektu sa Rx Neptunom i dovodi do grešaka, magle,nesporazuma i zato molim vas opreznija vožnja niste mali.Na istoku zemljotresi nista cudno u horoskopu Irana Uran u vrlo lošem polozaju sa tranzitnim Juznim cvorom , a Mars u vrlo losem polozaju sa Saturnom, dok pozicija Irana u vec duzim losim aspektima natalne i tranzitne pozicije Jupitera prema Mesecu, Veneru, ali od juce u u kvadratu Urana/Venere/Jupitera, da ne govorimo o Marsu koji trpi Uran u konjukciji.

foto /  visualoptimism.blogspot.com

Mesec u Vagi danas može pojačavati želju za druženjem, izlascima, okrenutost lepoti( spolja/iznutra), pravljenje kompromisa, ali ljubav će biti tema broj 1.Venera u Škorpiji ne tako ni jednostavna za shvatanje i održavanje jer istovremeno mora osetiti bol, da bi održavala i volela na pravi način ima podršku Jupitera.Dok je Mesec u Vagi može dolaziti do nesigurnosti, vaganja, oscilacija, osetljivosti kože, bubrega, biće veoma važni društveno -partnerski/ortački odnosi, poruka mir pre svega ma šta da se dešava.Popularna, ali energija koja ide polako.

foto /what


Od 8:52 Mesec na zvezdi Zania u sazveždju Device na 4,31 stepenu, imamo prefinjenu i otmenu energiju, dobro vreme za studente koji polažu ispite, ali i vreme pomirenja, opraštanja, religioznosti.Sunce na zvezdi Unukalhai(22,05) u sazveždju Serpes može doneti osetljivost nervnog sistema, pojačanost osetljivosti na lekove, posebno trovanja.Ipak ova zvezda može biti dobra za hirurge i sve one koji pomažu drugima.Ovo vreme donosi dobra opažanja, odličnu memoriju, izuzetno dobre aspekte kroz pedagogiju.U lošim aspektima porast emotivnih zavrzlama, manipulacija, jakih uvreda i neprijatnih situacija na ličnom nivou.Ipak, u povećanju jake strasti i emotivni nastavci.

foto /   thefashiongarden.tumbir.com


19:01: Mesec na zvezdi Vindermiatriks u sazvežđu Device(9,56)- donosi vreme dobrih rezultata, plodnih ideja, ali nam nosi i vreme mogućih šansi za dobrim rezultata, realizacijom nečeg važnog, mogući dobici, pokloni.Ova zvezda može doneti spuštanje lopte, ali i mogućnost da nekog uhvatite u laži i da on pokušava da se opravdava.Neko će morati imati više odgovornosti prema porodici, ali ova zvezda nije baš najbolja za bračne odnose pa može uticati na gubitke.Ona često može da utiče na pojavu razvoda, udovištvo, ali i vreme povećanih nesreća posebno iz vazduha.Posebno opasna od strane islamista jer u arapskom svetu simbolički znači poslat  za žrtvu i nesreće nad drugim ljudima.Biće važna potvrda i podrška drugih, potvrda da ste na dobrom putu u onome što radite, možda krakotrajni saveti u onome što mislite da radite najbolje.Odlično vreme za modu i da se posvetite sebi.Jaka okrenutost brojevima, ali i istoriji.

foto/ Squidoo


19:27: Mesec na zvezdi Porima u sazveždju Device može doneti jaku moć predosećanja i proricanja.Povoljno vreme za proslave i posete, izlaske, koncerte.Ipak na emotivnom nivou može doneti krize, nesigurnost, prevare, prolazna razočarenja ili neispunjenja.

Mesec već oko ponoci će se spremati za konjukciju sa Marsom pa mnogi mogu osetiti nemir, nervozu, nepravdu.

ASTRO -VREMEPLOV

foto /   Viator.com


Na današnji dan 1918 osnovana je Poljska, država u Srednjoj Evropi, rodjena u znaku Škorpije( razlog i zašto je bila prva država na udaru u drugom svetskom ratu, ali i država koja je pretrpela velike gubitke).Podznak Jarac ukazuje da Republika Poljska ima tradicionalnu vrednost i istoriju, ali i jak mentalitet naroda.Mesec u ribama ukazuje na jake želje i povećane mogućnosti same države koje će kroz ekonomski tok proširivati u 2018.



Na današnji 14.11.1948. rodjen je Charles princ od Velsa, najstarije dete kraljice Elizabete.O njemu se mnogo toga i zna, pa neću previše o tome pisati, za one koje interesuje, Charles je rodjen u vodenom znaku Škorpije sa podznakom na veoma zanimljivom 5 stepenu Lava( 5 stepen kraljevski stepen, stepen princeva i svih onih koji nose ovakvu lozu ili to postaju, plus Lav dominantan, jakog ega, ponosan).Mesec na nultom stepenu Bika ukazuje i na majku rodjenu u znaku Bika kraljicu Elizabetu, ali i njegovu emotivnu ispunjenost koju je kasnije realizovao sa drugom ženom Kamilom.Period solarne karte mu je veoma finansijski i porodično provokativan i može mu doneti poteškoće kroz polje majke same kraljice, ali i supruge.

14.11.1907. rodjena je švedska književnica Astrid Lindgren, poznata kao autor „ Pipi duge čarape, Braća Lavlje srce „ i mnogi drugi.Rodjena u dubokom vodenom znaku Škorpije sa idealističkim i maštovitim Mesecom u znaku Riba koji je i pomogao da napise tako divna decija dela.

14.11.1889. rodjen je prvi Premijer Indije –Jawahar Nehru u znaku Škorpije sa podznakom i Mesecom u Lavu.Posle Gandija smatra se najsnaznijim borcem za slobodu Indije.

14.11.2003. okrivena je patuljasta planeta Sedma(trans neptunovski objekat) iz zvezdarnice Paloma u znaku Škorpije sa podznakom u Lavu i Mesecom u Raku.
foto /   list.lisimg.com

14.11.1979. rodjena je ukrajinska glumica i model –Olga Kurilenko u znaku Škorpije sa Mesecom u Devici.


14.11.1972. rodjen je američki glumac( „ Las Vegas“) i bivši foto model Josh Duhamel u znaku Škorpije sa Mesecom u Vodoliji.

14.11.1982. rodjena je američka glumica Laura Ramsey sa znakom i Mesecom u Škorpiji.

14.11.1954. rodjen je grčki kantautor, kompozitor, pijanista –Yanni, u znaku Škorpije sa Mesecom u Raku.

14.11.1962. rodjen je Stefano Gabbana –modni dizajner u znaku Škorpije sa podznakom u Jarcu i Mesecu u Blizancima.

14.11.1719 rodjen je Leopold Mozart, otac Volganga Amadeusa Mocarta, inače kompozitor i violinista, smatran jednim od najtalentovanijih u to vreme.Rodjen u znaku Škorpije sa podznakom u Devici i Mesecu u Strelcu.


Natasa Paunovski

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski