уторак, 18. септембар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE -18.09.2018

"Svako jutro koje svane
Uračunaj u dan više;
Kaži danu: Hvala, dane,
što me čuvaš i što dišem."


 Mošo Odalović





Mesec u Jarcu kroz ceo dan.Jutarnja kafa uz slušalice i obaveznu muziku i razmišljanje: gde je nestala romantika? Da li sam omekšala uz prve sede ili se svet promenio, dodjem ti, dodjes mi, ne mogu ni da pomislim da se zemlja menja, ja nikad.Danas nešto staro, nešto novo.Hiljadu reči u bezbroj sunašca.Srce koje skriveno čuva tajne.Pss, šušu, niko ne sme da zna, Venera se drži dostojanstveno i pali maštu.Dan spreman da se izbacuju sve što boli.Dan spreman da se podsetimo nekog ugla prošlosti koji nas je boleo, ali nas više ne boli, navikli smo.Čika Saturn moj stalni komšija broji mi minute i kaže ajde mala vreme je da radis i da kreneš u akciju, nema više sentimentalnosti.Tako će i danas biti, malo vremena, ali srce kao bomba.Značiće da se nekom poverite.Značiće da pustite i neku suzu.Valja se, ali i zdravije je.Distanciranje, a istovremeno razmišljanje hiljadu zašto i kako.Vreme lakše odmiče uz dosta obaveza.Razoružajte se danas i strpljenjem.Zrele odluke i analiza koju Sunce i Merkur pokušavaju uz stalne zdrastvene savete da pokrenu.Neobavezni razgovori o politici i vremenu.Melanholija i kontrola.Povremena zakašnjenja uz pauzu za ručak.


Jedan deo potrebno je ispuniti danas.Vi dobro znate šta nedostaje slici i vašoj današnjoj duši.Zvuk violine uz tradiconalne zvuke trude se da pomognu Veneri da ne misli da je leto ipak završeno.Maštanja danas i više nego što mislite.Ali danas  je dobro baviti se sobom.Neka uloga psihologa daće osećaj dobrog dela i vraćanja osmeha na licu.Razmišljanja o tome koliko dolaze ozbiljne stvari.Koliko si hrabar da pokreneš ono što želiš godinama.Neka unutrašnja frka dobro zamagljena samokontrolom.Danas imamo dan veoma izražene ranjivosti.Danas će biti jako važno probuditi se i izaći iz senke.To će se posebno osećati na emocionalnom nivou.Izbegavajte deo kada želite da budete žrtva.Nekako imate izbor da danas pobedite sve svoje slabosti pozitivnim stavom.Saturn će danas doneti nagrade najistrajnijima i terati vas da ono što vam deluje nemoguće, deluje jednostavnije u vašim očima.


4 minuta posle ponoći: Mesec u Jarcu u sekstilu sa Venerom u Škorpiji na 5,27 stepenu - Ljubav sa svim iskušenjima, ali osećaj sigurnosti i zadovoljstva u sebi.Odlično vreme da se spoje oni koji se vole.Mir i pomirenja, zrelije odluke i osećaj lakšeg prihvatanja stvari.Strast i potreba za sigurnošću.Jaka veza sa bivšima.Pogledajte u ogledalo, možete videti ono što ste dobro prikrili u sebi.Potreba da se nešto promeni.Pokrene, zadovolji, uobliči.Stara muzika i trendovi.Podrška žena u porodici.Osećaj usamljenosti sa osećajem ipak zadovoljstva ove noći.Potreba za ušuškanošću i porodicom.


5:52am : Mesec u Jarcu na zvezdi Facies, jednoj od najratobornjih zvezda u sazvežđu Strelca.Skrivena manipulacija, ali povećane nesreće i tenzije.Jaki religiozni sukobi i povećana agresivnost.

Mars je već duže vreme u Vodoliji, prvo i kroz retrogradni hod, kraće vraćanje u znak Jarac.Trenutno blizu zvezde Altair u sazvežđu Akvila, zvezdi u grlu Orla.Njegova energija je trenutno u transformaciji uspona, prikazivanju i prepoznavanju moćnih potencijala koje poseduje svako od nas.Mars je spreman za rizik, a ove nedelje i kolektivna čišćenja zbilja i nerado.Osobe koje se bave vojnim i pravnim poslovima mogu biti u ozbiljnom napretku.On utiče i na nagle tropske oluje kojih može biti veoma puno ovog meseca, ali poruku neke pobede nad sobom.

14:02 Mesec na zvezdi Pelagus(12,23) sazvežđe Strelca, na latinskom nazvana zvezdom otvorenog mora.Vreme jakih predosećanja i izuzetne duhovne energije.Religioznost i vera.Dosta dešavanja na polju brodova i aviona.Jaka okrenutost filozofiji i jakoj emotivnoj povezanosti.Dobro vreme za poljoprivrednike.Jaka potreba za slobodom, nezavisnošću, unutrašnjim pokretom.

16:30: Mesec na zvezdi Ascela, sazvežđe Strelca pojačava zadovoljstvo, završavanje važnih poslova, donosi poklone i sreću preko prijatelja.Povoljno vreme za sport.

18:55: Mesec u Jarcu u sekstilu sa Rx Neptunom u Ribama na 14,47 -Mesec u blizini zvezde Manubrium pojačava inat, ali junaštvo.U povećanju patriotizam.Na ličnom nivou izuzetan dar za glumu, ali jaku intuiciju.U opasnosti povrede i opasnost od pozara.Povrede na radu.Na emotivnom nivou slučajni susreti i jaka prepoznavanja posebno kroz osobe koje duže poznajete.


20:00 Mesec na izuzetno magičnoj zvezdi Wega koja donosi uspeh, talente, napredak, neki vid zaštite, odlične procene, uspeh na polju nauke, ali pre svega mogućnost da nešto kvalitetno uradite za sebe.Jako dobro vreme za muziku.Sazvežđe Lira biće prisutno tokom cele večeri.Preporuka je da u večernjim satima vozači malo obrate pažnju na kazne.Možete sresti ili kontaktirati neke drage ljude koje dugo niste videli.

Astro -Vremeplov


Na današnji 18.09.1903. rodjena je Greta Garbo –filmska ikona, dobitnica Počasnog Oskara, „ Dama sa Kamelijama“, pre svega jedna od najvećih glumica tridesetih godina 20 veka.Rodjena u znaku Device sa ascedentom na kraljevskom petom stepenu Blizanaca koji joj je doneo izuzetnu fotogeničnost, ali moć transformacije, ali izuzetan intelekt i srećne lične okolnosti zbog Jupitera na samom ascedentu.Jupiter u opoziciji Urana donosi puno ličnih preokreta, ali izuzetnu jedinstvenost koju je ostavila na javnost.Uz sve to i moćan aspekt iako opozicije Plutona i Marsa doneo je da se proslavila na malo „ tragičnim ulogama“.I sama je bila izuzetno neobična,nikad se nije udavala, niti imala decu( Venera opozicija Saturn koji je bio i u konjukciji sa Južnim čvorom), ali je bila večita enigma javnosti po pitanju muškaraca, ali sama nekako nije želela da priča na tu temu.Zvezde kažu da je tu bilo zabranjenih veza, ali velikih ljubavi koje se nisu završile najbolje.Bila je vrlo otmena, ali rezervisana, ali izuzetan profesionalac i neko ko se radovao izazovima.Mesec u Biku u 12 polju ukazivao da joj je često prijala priroda, izolacija, samoća,ali da je imala i izuzetne strahove.Bila je otmena ali i nekonvencionalna, nadasve svoja jer je plenila intelegencijom, ali i nekom buntovnošću koja u to vreme u Holivudu nije bila česta i zbog toga je i do dana danas ostavila jak pečat na mnoge žene širom sveta.

18.09.1972. rodjena je filmska i pozorišna glumica, pevačica –Ana Sofrenović.Ana je rodjena u zemljanom znaku Device sa vrlo energičnim i hrabrim podznakom u znaku Ovna.Ana je veliki radoholik i perfekcionista, veoma temeljna i posvećena onom što radi, borac za zdravlje i prirodu i neko ko svoj znak predstavlja na izuzetno atraktivan način.Venera u lavu u prirodnom petom polju donosi da je rodjena glumica i da ima izuzetan smisao za pedagogiju i scenu.Mesec na poslednjim stepenima Jarca povećava englesko poreklo, ali emotivne izazove.Ana je izuzetno produhovljena, intelegetna, neko ko može doživeti zbog pozitivnog uticaja Jupitera u Strelcu u 9 uspeh van granica svoje zemlje( snimala je u Engleskoj), ali iako iza sebe ima brak sa glumcem Draganom Micanovicem neko ko tek može doživeti velike emocije s godinama.Ana će imati iznenadjenja u daljem periodu i velike lične promene i transformacije.

18.09.1971. rodjen je šampion i jedan od najpoznatijih profesionalnih biciklista –Lance Amstrong, čovek borac, čovek koji je sedam puta osvajao Ture De France, čovek koji je pobedio rak.Rodjen u znaku Device sa ascedentom na 24 stepenu Škorpije sa Mesecom u Devici.

18.09.1971. rodjena je američka pevačica i glumica –Jade Pinkett Smith sa Suncem i Mesecom u Devici.
18.09.1976. rodjena je velika fudbalska zvezda –Ronaldo Luis Nazaro, rodjen u znaku Device sa dominatnim i proslavljenim podznakom u Lavu, ali dosta emotivnim Mesecom u Raku.Ovaj bivsi brazilski fudbaler smatra se jednim od najboljih napadača svih vremena.
18.09.1968. rodjen je bivši hrvatski košarkaš Toni Kukoč u znaku Device sa Mesecom u Lavu.

18.09.1961. rodjen je sjajni glumac James Gandolfini poznatiji po legendarnoj seriji „ Porodica Soprano“.Rodjen u znaku Device sa Mesecom u Jarcu.
18.09.1973. rodjen je američki glumac i model-James Marsden u znaku Device sa šarmatnim Mesecom u Blizancima.
18.09.1979. rodjena je i američka glumica Alison Lohman u znaku Device sa Mesecom u Lavu.
18.09.1840. osnovan je Okland veoma urban grad na severu Novog Zelanda u znaku Device sa podznakom u Jarcu i Mesecu u Blizancima.
18.09.1565 osnovan je Sent Ogistin grad u saveznoj državi Florida.Rodjen u znaku Device sa podznakom u Strelcu i Mesecu u Raku.

# currentmood#beyonce/Jay# pevaj i ne pitaj" mesec u jarcu

Nataša Paunovski

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski