понедељак, 22. октобар 2018.

DNEVNA DOZA LUNE - 22.10.2018

"Život je lep! Mnogo lepši nego što ste zaslužili! Uživajte u životu, kad ste već imali sreće da se rodite! Tako ste slučajno i lako došli do života, a toliko ste mu pronašli mana! Ko ume da se raduje - ima čemu da se raduje! A ko ume da pati - često pati i bez razloga! Nemojte mi samo pričati o tome - šta ste sve zaslužili a niste dobili. Jer ću vam ja lako pronaći - šta ste sve dobili a niste zaslužili! Živite i uživajte! "- Duško Radović 



Dobra noc/ Dobar dan, nova zavesa je spremna pred ulazak u novu nedelju koja može biti posebno interesatna zbog Punog Meseca 24.10 u kojem ćemo imati mogućnost da izbacimo jedan veliki teret prethodnog perioda, ali da pokrenemo sva ona mala čišćenja u sebi.Kontrola i strpljenje mogu biti na iskušenju, medjutim moramo pokazati sebi koliko možemo da se menjamo, zarad boljih nas.Pre toga, 23.10 čestitaćemo Škorpijama rodjendan, pa ćemo imati užitak, ali posebno zanimljivu energiju uz Merkur i retrogradnu Veneru i ulaska Sunca u znak Škorpije.Petak 26.10 može nositi najintezivnije emociuje i energetski najači momenat kada se možemo naći na prekretnici svog srca zbog konjukcije Sunca i retrogradne Venere kada sve ono dobro što treba da dodje, biće prisutno.Iako možemo imati malo veću napetost pred sam Pun Mesec, sve se polako može smiriti u nedelju 28.10 sa sekstilom Sunca i Saturna kada možemo osećati da smo bolje organizovani, trezveniji, mudriji.Srećan početak nove nedelje:-))


Mesec od ponoci na zvezdi Matar( 25,43) poznatijoj kao Srecna Kisa donosi vreme idealno za prepoznavanje onog što treba ukloniti, promeniti u sebi.Konjukcija sa Kironom može doneti izuzetnu senzibilnost i suočavanje sa slabim tačkama, ali smisao za psihologiju, izrazitu osećajnost i romantičnost.Nežna osećanja, ali skrivena.Sklonost fantazijama i idealizaciji nečega.Karmički osećaj prepoznavanja i telepatije sa osobama koje vam mogu nedostajati, koje su vas naučile nečemu što se sad može pokazati kao lekcija koja može biti veoma važna.Iako uspavana energija, ipak osećaj nekakvog unutrašnjeg balansiranja i podsećanja na ono što trebate ili osećate da možete pokrenuti.Nocni sati i zbog ulaska Meseca u prazan hod od 2:00am -16:45 mogu doneti prolazna stanja apatije, potištenosti i pesimizma.Duboka razmišljanja, ali i strahovi koji mogu isplivati na površinu kao da su traženi ovog vikenda sa početkom u ovu nedelju.Noc ne bas idealna za operacije, porodjaje, opreznost sa lekovima, porocima.Koncentracija vrlo smanjena.Osećaj ili potpunog prepuštanja i flegmatičnosti ili nemira bez ikakvog razloga.




1:45am: Mesec u Ribama u trigonu sa Jupiterom u Škorpiji na 26,14 stepenu: Vreme koje bi trebalo da donese neki vid zastite, srecnih unutrašnjih sklonosti, zadovoljstva, unutrašnjeg mira, zastite i idealno za molitve, meditacije, nalazenje vere i jaku emotivnu povezanost i srecu.Oni koji rade u ovo vreme mogu imati osećaj uspeha.Srecno vreme za slučajne susrete ili nalazenje odgovora.


8:00am: Mesec u Ribama na zvezdi Seat na 29,22 stepenu u sazvežđu Pegaz - Zvezda u desnom ramenu Pegaza.Izuzetno maleficna zvezda koja moze doneti jake nemire, poplave, nesrece, brodolome i avionske nesrece generalno gledano.Vreme uspavanije energije pa je potrebno koncentrisati se na obaveze.Ipak, zvezda i dalje izuzetno jake intuicije pa moze dolaziti do vrlo jakih predosecanja.Bilo bi dobro poslusati sebe!



8:59am: Mesec prelazi u vatreni znak Ovan.Iako u praznom hodu, ipak vreme budjenja, energičnosti, potrebe za promenama, ambicijama, samostalnošću, nezavisnošću.Vladaoc Mars ide znakom Vodolije preko 15 stepena kroz sazvežđe Zdral.I dalje je u opticaju idealizacija, strahovi, medjutim vreme kada možemo više biti okrenuti sebi, ličnom napretku, svom izgledu, radu na sebi.Može dolaziti do Punog Meseca do pojačanih problema sa migrenama, sinusima i cirkulacijom glave, osetljivošću očiju.Bilo bi dobro provoditi više vremena na čistom vazduhu.Može biti puno emotivnog analiziranja i nestrpljenja.Ipak, pokreće se jaka erupcija i želja da nešto uradite za sebe.Danas je savet da to radite polako, korak po korak.




11:04 Mesec na zvezdi Kerb(1,04 Ovna) u sazvežđu Pegaz može povećavati razočarenja, ali i veća očekivanja.

13:35: Mesec na zvezdi Deneb Kaitos u sazvežđu Cetus pojačava ljutnju, samodestrukciju, veća lična očekivanja.U porastu samoubistva i povredjivanja sebe.Moguće teškoće na mentalnom i fizičkom nivou.Odlično vreme za hobije, sport, takmičenja.Ipak, vreme koje traži da pokrenete nešto novo, i da radite više na sebi.




17:00: Mesec u Ovnu u kvadratu sa Saturnom u Jarcu na 4,13 stepenu: Moguce brige oko roditelja.Problemi sa autoritetom i čest osećaj griže savesti, prevelike odgovornosti koja je pritiv ličnih načela.Preosetljivost na kritike.Emotivna distanca i osetljivost.Emotivne oscilacije čas vruće, čas hladno.Preozbiljnost i nesigurnost, nametanje tudje volje što je u sukobu sa željama.Duša koja se buni protiv pravila.Kompleksi, strahovi, zdrastveni problemi.Opterećenje karijerom.Nepovoljno vreme za nekretnine, uredjenje stana.Tvrdoglavi potezi koji mogu doneti emotivne blokade i udaljenost.


21:13: Merkur u Škorpiji u sekstilu sa Plutonom u Jarcu na 18,52 stepenu - Vreme prilično dubokih misli, razmišljanja, ali izuzetno mističnih ideja.Plodno vreme za učenje, pronicljivost.Lako otkrivanje tajni i lako povezivanje stvari.Smisao za psihologiju, samoanalizu.Izuzetno mentalno vest aspekt, ali aspekt i dalje jake intuicije i osećanja.Može dolaziti do podcenjivanja slabijih osoba.Smelost.Hrabrost u rečima.Zainteresovanost za rizike ili nešto što ste dugo želeli da uradite.Intimni i produktivni razgovori, otvaranje intime u najdubljim sektorima.Možete ubediti druge u nešto u šta verujete.Možete saznati nešto što vam u ovom periodu može promeniti misli/život.

Astro -Vremeplov


foto /Harpers Bazaar



Na današnji 22.10.1943. rodjena je francuska glumica  Catherine Deneuve,zapažena po svojoj lepoti i aristrokratskom ponašanju, otmenosti, ali u kombinaciji Vage sa podznakom u Jarcu koji joj pripada.Iako na prvi pogled hladna, rezevisana, distancirana, vladaoc Saturn u blizancima u logičkom ali duhovitom vazdušnom znaku u trigonu sa njenim natalnim Suncem ukazuje da iako voli protokole, zna da bude veoma opuštena, duhovita, ali da pripada osobama izuzetnog intelekta i da je veoma odgovorna i veoma promišljena.Tu je i Mars koji jeste u blagoj konjukciji, ali i Uran koji donosi izuzetnu mentalnu opuštenost, ali transformaciju i sklonost da je Catherine veliki poliglota, politički miljenik i ubedljivi vizionarski glasnik.Ono što je i donelo popularnost i posebnu zapaženost je Mesec i Jupiter u Lavu( slava u Francuskoj ali van nje, kao i presto koji joj sa pravom pripada na filmu), ali vladaoc Venera koja iako u padu, donosi perfekcionizam, brigu o svom telu, strogu notu njenog karaktera, ali izuzetnu temeljnost.Merkur u Vagi donosi kulturan nivo, estetiku, iako horoskop ukazuje na veća lična i emotivna iskušenja kroz kvadraturu Marsa i Venere.Catherine je diva, pravi pripadnik svog znaka, ali dama bez granica.Njena karijera ima trajan rok i mislim da u narednih godinu dana ima želju da još radi.

foto/ twitter

22.10.1952. rodjen je sjajni američki glumac, dobitnik nagrade „ Saturn“ –Jeff Goldblum u znaku Vage što ističe njegov urodjeni šarm i privlačnost prema suprotnom polu, sa podznakom u Raku koji povećava emocije i sentimentalnost, manju nostalgiju, ali emotivne izazove, a junakl filma“ Dan nezavisnosti“ ima i Mesec u Strelcu što povećava duhovne vrednosti, optimizam i jaku potrebu da radi na sebi.

22.10.1811. rodjen je madjarski kompozitor Franc List –jedan od najvećih pijanista svih vremena, rodjen u znaku Vage sa podznakom u Lavu i Mesecu u Strelcu.

22.10.1980 rodjena je televizijska ličnost, model, pevačica Lisa Demato u znaku Vage sa podznakom u Blizancima i Mesecom u Devici koji poveća njen radoholični karakter.

22.10.1964. rodjen je nekadašnji jugoslovenski košarkaški reprezentativac i hrvatski košarkaš , jedan od najboljih košarkaša svih vremena –Dražen Petrović u znaku Vage sa podznakom u Blizancima i Mesecom u čulnom znaku Bika.Ipak izuzetno pogodjena loša pozicija Marsa i Saturna, ali i Meseca kao vladaoca polja saobraćaja u opoziciji sa Neptunom preko dosta lošeg 12 polja doveli su da ovaj perspektivni momak strada u saobraćajnoj nesreći.

22.10.1965. rodjena je italijanska glumica“ Kišni čovek“ –Valeria Golino u znaku Vage sa podznakom u harizmatičnom znaku Škorpije i nezavisnom Mesecu u znaku Vodolije.

22.10.1938. rodjen je zapaženi engleski glumac Derec Jacobi  u znaku Vage sa podznakom u Devici sa Mesecom u Vagi.
foto / Albumism

22.10.1968. rodjena je pevačica i kompozitor kantri zvuka –Shelby Lynne u znaku Vage sa Mesecom u Škorpiji.

22.10.1937 rodjen je Alann Ladd Jr producent filma“ Hrabro srce i Fantom“ rodjen u znaku Vage sa podznakom u Lavu i Mesecu u Blizancima.


#currentmood#enigma#mesec u ribama/ovnu


Astrolog: Natasa Paunovski



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski