понедељак, 17. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -17.10.2022. - " Poslednja Četvrtina Meseca"

 

Ulazimo u novu nedelju, koju počinjemo sa vrlo jakim uticajem Meseca u svom domu, znaku Raka koji može povećavati vrlo jaku senzitivnost, uvredljivost, pasivnost i nagle promene raspoloženja. 

Mesec od 6:10 am može imati sekstil sa R Uranom iz znaka Bika i nositi prepodnevne časove koji mogu biti produktivniji, i koji donose da se jako dobro spaja autentičnost i emotivnost, originalnost i kreativnost, pa bi trebalo započeti dan sa osećanjem slušanja sebe i onog što mislite da želite da menjate. Možete pokazati izrazitu nezavisnost, iako dan jeste emotivan.

16:15 Venera i Mesec mogu biti u kvadratu i doneti posebno nezadovoljstvo, emotivnu nesigurnost, strahove, osetljivost kroz žene, osetljivost kroz kupovine ili ulepšavanje, lošu energiju kroz novac, dom i sklonost nerazumevanju najbližih. U osetljivosti stomak, želudac, grudi, koža kao posledica nečeg što preživljavate trenutno. Loše za poslove u domu. Ko može, odlično vreme za odmor ili spavanje kao odličan punjač energije.

Malo lakša energija dolazi od 17:15 kada će Mesec praviti trigon sa R Neptunom iz znaka Riba, pa povećavati senzitivnost, ali doneti i vreme jake intuicije, odlično vreme za zdrastvene preglede, oslično vreme za masaze ili nešto što vas može opustiti, pozitivno vreme za kreativne poslove, ali emotivne susrete. Možete dobiti podršku nepoznatih, ili se naći na pravom mestu u pravo vreme. Slušate svoj osećaj.


Od 19:16 pred nama je Poslednja Četvrtina Meseca u znaku Raka na 24 stepenu u kvadratu sa Suncem iz znaka Vage( ciklus pred Delimično Pomračenje Sunca, drugo po redu ove godine 25.10.).Nagle promene raspoloženja, osećanje usporenosti, ali nekog nemira i preosetljivosti može nositi ovu fazu. Najmanja sitnica može da podigne/ pogoršava raspoloženje. Sitnice će biti veoma značajne. Možete osećati manju motivaciju na poslovnom nivou, ali i naglo neraspoloženje na polju emocije/ porodica. U osetljivosti posebno Rakovi, Vage, Bikovi, Ribe. Može doći do osećanja usamljenosti, povučenosti, potištenosti ili apatičnosti. Treba smanjiti obaveze i pokušati se odmoriti. U porastu jake migrene, koje posebno neće prijati meteropatama. 

Ponedeljak donosi i inkonjukciju izmedju tranzitne Venere iz znaka Vage i Rx Neptuna pa dodatno može uticati na ljubavne probleme i i neravnotežu izmedju primanja i davanja ljubavi, ali povećanje hirovitosti i detinjastog ponašanja. U porastu porodična nerazumevanja. U porastu emotivna razočarenja, usled loše procene ili želje za nekim idealizmom. Možete se oduševljavati osobama koje ne poznajete ili uporedjivati svoj život želeći da živite kao odredjeni ljudi. Preporuka je da se držite svoje sudbine!

22:57 opozicija Meseca i Plutona mogu doneti osećanje povredjenosti, posesivnosti i teškog prihvatanja prolaznosti, kao i osećanje odbačenosti i nekog pritiska. Pratite svoj osećaj i pokušajte da ne radite niđta na silu. Opustite se. Početak i prvi dan ove nedelje jeste neki vid čišćenja i karmičke transformacije. Danas ipak možemo naučiti nešto novo o sebi. Pokušajte da izbegavate vraćanje na prošlost, jer to može pogoršati emotivno / mentalno stanje. 

Volite sebe. Stay safe - vaša Astro Luna

Nedeljni astro pregled možete pročitati na mom zvaničnom sajtu www.astroluna.rsсубота, 15. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -15/16.10.2022. " Nostalgija, emocije i konfuzija

 

Novi vikend je pred nama, koji će imati mešavinu jakih emocija, nostalgije, povremene melanholičnosti, ali i jednog dela današnjeg dana prilične akcije i malo većeg stresa.

Mesec i Sunce se posle ponoći spajaju u trigon i mogu doneti ravnotežu, umerenost, dobre mentalne sposobnosti i dogovore. Ipak, tokom prvog dela subote 15.10. možemo očekivati negde neprijatnije aspekte Meseca.

Mesec u kvadratu sa R Neptunom iz znaka Riba od ranih jutarnjih časova ( 4:47am)može doneti veće psihološke krize, čudne i neobične snove, ali prejaku senzitivnosti i veće nemire, povećanja kradja i prevara. Nadam se da ste ovo vreme prespavali.

Konjukcija Mesec Mars može od 6:12 biti izuzetno neprijatna iako donosi jak intelektualni stimulans i potrebu da saznajemo nešto novo ili budemo stalno u potrazi za novim informacijama. Medjutim, izuzetno opasni i osetljivi aspekti kroz vozače, dokumentaciju, okruženje doma, moguće nesreće, povrede i pretnje, kao i tuče.Može dolaziti do ironije, sarkazma, pa sukoba. Moguće neprijatne vesti i nagla uznemirenja, ali veći mentalni pritisak, iako će nam mozak raditi 200 na sat.

Mesec od 4:12am -21:30 u praznom hodu pa danas može doneti i odlaganja, kašnjenja, ali izuzetno prisutan stres. Pokušajte da nadjete način da se toga oslobodite. Može dolaziti do većih sukoba na porodičnom nivou, ali pojačanih svadja koje se neće završiti prijatno.  S druge strane glad za informacijama, komunikacijom, nekim novim iskustvom može biti značajna.  Ipak prvi deo dana može doneti mešavinu nemira, nervoze ili tenzija. Paziti na medjuljudske odnose i treba izbegavati brzopletost! U osetljivosti pluća i virusne infekcije.Mesec ulazi u svoj dom, u znak Rak od 18:12 spremajući se od ponedeljka na Poslednju Četvrtinu Meseca, fazu pred Pomračenje Sunca. U povečanju potreba za sigurnošću, senzitivnost, uvredljivost, ali jača potreba za ušuškanošću, porodicom. Pozitivno vreme za porodične proslave, kuvanje, sredjivanje doma ili odredjene kupovine za dom, ali vreme kada treba smiriti mozak, umiriti se i misliti na nešto lepo. Kontakt sa vodom važan. Trebalo bi pripaziti na ishranu u naredna tri dana, s obzirom na moguću osetljivost želuca, grudi i organa za varenje. 

Od 20:45 - Mesec u Raku u kvadratu sa R Jupiterom iz znaka Ovna može doneti sklonost naglom optimizmu i očekivanjima. U porastu susreti iz prošlosti, podsećanja na neki bitniji datum ili dogadjaj. Pozitivno vreme za zabavu, uživanje, ali pokušajte da ne preterujete, jer ovaj aspekt može doneti sklonost naglim promenama raspoloženja, apatičnosti, emotivnim krizama, ali i idealizmu. Ipak, kontakt sa Jupiterom može doneti bolje vreme.Opreznost sa zakonom, i pripaziti na novac, mogući veći troškovi!

Nedelja, 16.10.2022.

Nedelja je idealan dan za odmor, da provedete vreme sa porodicom ili da se sretnete sa dragim osobama koje dugo niste videli. Sklonost vraćanju na uspomene, važne datume. Dobro vreme za čišćenje doma, ormara ili poklanjanje onog što vam nije potrebno. Emocije u priličnom haosu, od nagle potištenosti do nagle sreće. 

Najbitniji aspekt ovog dana biće aspekt izmedju Meseca i Merkura koji može doneti sukob izmedju emocija i razuma. Pripazite na dokumenta, telefone, saobraćaj, prolazne nesporazume ili preosetljivost. Mnogi mogu osećati da ih drugi ne razumeju i da postoji neki vid nepravde. Može dolaziti do pogrešnih procena ili donošenja ishitrenih odluka koje mogu vas lično povrediti. 

Inkonjukcija Sunca i Rx Neptuna posebno može doneti unutrašnje nemire, sumnje u pozitivan ishod i strahove. Veoma je važno nedelju iskoristiti da se dobro odmorite i napunite baterije, ali da se krećete medju pozitivnim ljudima. U suprotnom mogućnost niskog samopouzdanja, manipulacija od strane okruženja. Veoma loš dan za kupovine, posete ili društvene dogadjaje.

Ovaj vikend pred Poslednju Četvrtinu Meseca sa jedne strane pokreće sećanja ali donosi i povezanost sa onima koji su značajni za nas. Ovaj vikend može doneti puno nesporazuma, ali i nesreća, kao i previše subjektivnih odluka. Ako možete dozvolite sebi odmor i regeneraciju po svojoj potrebi. Vikend nije interesantan za pravne procese, pomirenja ili pokretanja važnih odluka jer će se sve odlagati ili možete biti pogrešno shvaćeni.  U porastu je velika senzitivnost, pa se trudite da pratite svoje srce....Lp vikend želi vam vaša Astro - Luna


# currentmood" mesec u blizancima/ raku# vikend je pred nama


петак, 14. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -14.10.2022. " Godišnjica i dugotrajni planovi"

 

10 godina je baš brzo prošlo. Podsećanje na jedan kišan dan u vreme velikog praznika Pokrova Presvete Bogorodice i sunca kada smo ugledali nebo. Podsećanja na jurnjavu u 1 ujutru  i traženja vina sa kumom i nestajanje struje, problema sa frizurom i velike panike u srcu. Puno radosti, mnogo učenja, nekih dragih ljudi koji nisu više sa nama ali znamo da nas čuvaju, jedne teže prekretnice koja sam pokazala da vredi verovati, izazova i novog početka u narednih 10 godina da nam budu bolje i srećnije. Živeli:-))

Deljenje, prihvatanje razlika, veliki kompromisi, ušuškanost, puno putovanja, velikih oscilacija od očekivanja drugih, rada na sebi, ali i zajedničkog učenja da je Ljubav i Brak ipak nešto dobro....

Spomenula sam vam juče veliki Vazdušni trigon koji nam je danas na snazi baš bas, ali ću pre svega da se vratim na veoma intezivan ali nezgodan aspekt izmedju planete Mars iz znaka Blizanaca i Rx Neptuna. Mars predstavlja mostove, ulice, Neptun vodu i nezgodne situacije. Razmisljala sam juče o toj tragediji koja se desila i moram da priznam da sam bila pod utiskom.

Medjutim, i dalje vam širim dobre vesti. I danas imamo veliki trigon uz izuzetno srećan aspekt Venere i Rx Saturna u trigonu. Dan za poželeti da planirate na duge staze, a ako ste čitali moj uvod, divno vreme da nekog zaprosite, verite, zaljubite se trajno ili da vaš odnos predje u nešto jako dobro. Ali da počnemo iz početka.

 Mesec od 1 sat posle ponoći na kraljevskoj zvezdi Aldebaran može nositi veoma snažnu povezanost i telepatiju.

Od 8:22am na snazi nam je jako važan aspekt izmedju tranzitne Venere iz znaka Vage i Rx Saturn iz znaka Vodolije. Ovo je aspekt jedne pozitivne karmičke veze  i nebeske promene. Odlična za nalaženje novog partnera, ulaska u nešto ozbiljnije, a oni koji vam priadaju možete ih sresti i obnoviti ljubav.Možete uživati i uspostaviti bolji mir kroz prijatelje, ili u svom partnerskom odnosu praveći neke lepe zajedničke planove za prolećePre svega aspekt uazjamnog poverenja, poštovanja. Mogućnost veoma dobrih saveta od strane starijih, ali mogućih emotivnih veza sa osobama iz različitih sredina, godina. Danas će nam tradcionalniji oblik forme ljubavi biti važniji nego neki vid slobodnog delovanja. Dobro za nabaku ili kupovinu tehnike, automobila, posebno stvari vezanih za estetiku. Investiranje u nešto trajno ili štednja za kupovinu nečeg kasnije može imati važnost pod ovim aspektom. Dobro vreme za vraćanje dugovanja ili nalaženje novog načina zarade. Bilo bi dobro pokrenuti nove ideje u vezi sa novcem. Ovo može biti jako pozitivan emotivni aspekt koji donosi stabilnost, ali u profesionalnom smislu vreme odličnog početka nečeg trajnijeg. Ono što nam je jako zanimljivo kroz ovaj veliki vazdušni trigon od 19:34 je trigon Meseca sa Rx Saturnom  koji donosi odlično vreme za pokretanje starih ideja, idealno vreme za dugotrajne poslovne planove, susrete sa dragim osobama iz prošlosti, važne vesti preko polja rodjaka ili bitnijih obaveza. Odlično vreme da pokrenete nešto što ste želeli, ali nije bilo vreme, a odlično vreme za pisanje. Vreme ozbiljnijih ideja, ali poverenja. Možete dobiti mogućnost ostvarenja nečeg što ste dugo želeli.  Veoma povoljno vreme za hobije, unapredjenja. 

Od 20:50 : Mesec u sjajnom trigonu sa Venerom  donosi srećno vreme za ulepšavanje, zabave, izlaske, ali posebno ljubav i zaljubljivanja. Može doći do bitnijih ponuda i pozitivnih mogućnosti da dobijete poklon ili olakšicu. Dobro za posredovanje. Mogućnost nagle sreće i pomoći preko žena. Posbeno srećno vreme za zaljubljivanje, važne proslave i društvena dešavanja. Posebno srećno vreme za estetske korekcije ili operacije. 

Naravno kada je Mesec u znaku Blizanaca i danas donosi puno vesti, komunikacije, priče, ideja, akcije, žurbe, ali ipak pozitivniju nebesku energiju.Budite dobro i blagosloveno - vaša Astro Luna


# currentmood# veliki vazdušni trigon# venera u zagrljaju sa saturnom# mesec u blizancima# 10 godina# rumba#

четвртак, 13. октобар 2022.

Dnevna doza Lune - 13.10.2022. - Važni razgovori"

Od danas pa u naredna dva dana pred nama je jako zanimljiva energija i to Veliki vazdušni trigon koji ne vidjamo baš tako često. Mesec u znaku Blizanaca od 7:09am  pokreće puno priče, razgovora, ali moram da spomenem da u naredna dva dana itekako možemo imati bitne razgovore, posete, i možemo donositi veoma važne odluke!

Odlično vreme za davanje i pripremu ispita, obrazovanje, unapredjenje, putovanja, kontakt sa rodjacima, ali generalno kao da nećemo moći bez telefona/ interneta. U svetu bez obzira na crne vesti( nije počela grejna sezona koja kasni, Beograd je već ozbiljno zagadjen ne znam čime, a da ne pričamo ako odemo malkice dublje u Evropu da su krenule već ozbiljni problemi oko goriva) danas može biti bitnih odluka, vesti i informacija. Naše je da to ispratimo, šta nam spremaju oni koje je nebo negde izabralo da nešto vode.

Juče sam pročitala da postoje izvesni dodatni pritisci za sve one koji žele da imaju slobodu govora, a ako krenu u dublju priču o ratu, koroni, vakcinaciji, može to prilično da ih košta, posebno za korisnike Paypal. Ajme meni, što bi rekla jedna moja draga klijentkinja, znači moramo biti nojevi jos...

Medjutim, ne bih vam dalje crnila, moram da vam kažem da danas možete ipak da ubacite i neku vedru stranu, da pokrenete puno ideja, i da aktivirate svoje mentalne potencijale. Puno flerta, šarma, akcije, dobijanja nekih važnih stvari, i iz tog razloga je jako važno da se razmišlja pozitivno u inat svemu negativnom. 

Period od 7-10h može doneti manju osetljivost na mrezama i aparatima, ali i osetljivost kroz poziciju zakona i saobraćaja, jer će se Mesec naći u praznom hodu.

Ipak, danas imamo dosta povoljne dnevne aspekte. 

Mesec u sekstilu sa Rx Jupiterom iz znaka Ovna od 10:09 pokreće jako nezavisnu, srećnu energiju sa dosta optimizma. Iako se probudite da vam je hladno ili sa nekim grčom u stomaku, ipak može se dan razvijati dinamično, ali se i vi potrudite da budete u centru dešavanja i da danas aktivirate sve svoje potencijale. 


Od 13:30 Mesec će biti u odličnom aspektu sa tranzitnim Merkurom iz znaka Vage, pa to može biti odlično vreme za važne razgovore, ali učenje, putovanja, kupovine, trgovinu, predstavljanje nečeg važnog, posredovanje, javne nastupe i sl. Danas možemo radoznalo naučiti nešto novo, a Luna nas malkice vodi i detinjastom ponašanju pa možemo ipak da se radujemo malim stvarima. Danas su nam reči jako važne i preko njih možemo imati mogućnost emotivnog izražavanja. U porastu snalažljivost i sklonost da se započinje više stvari odjednom. 

Današnji dan može biti posebno važan za Blizance i Device, ali neko budjenje mogu imati Strelčevi, Ovnovi i Rakovi. 
Srećno - vaša Astro Luna


# currentmood# mesec u blizancima# ella, elle
среда, 12. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -12.10.2022. " Veliki ispiti"

 

Miholjdan. Već je 12.10. Kako vreme prolazi. Negde možemo da odlutamo mislima u nešto lepo, čarobno bežeći od dnevnih vesti koje potresaju celu planetu. Danas na nebu imamo ozbiljno važne ispite i mogućnost da se reši nešto važno i ozbiljno, a sa druge strane iz nekog umora i konfuzije može se grešiti na onome što najbolje poznajemo. Danas treba paziti na reči. Neki optimizam može da bude prisutan. Biće pozitivan u motivaciji drugih, ali ipak pričuvati danas psihu, hormone, ne trošiti se baš za svaku sitnicu, da ne kažem za svakog...

Od 3 posle ponoći na nebu ćemo imati veoma značajan aspekt Sunca iz znaka Vage i Rx Saturna iz znaka Vodolije u trigonu. Danas može biti dan kada se u svetu može doneti nešto značajno. Danas je itekako dobro planirati na duge staze iako vreme u kojem živimo deluje nestabilno, medjutim manje priče i usmerite se na svoje ciljeve. Ne trošite se danas na tudje probleme, samo se koncentrišete na ono što dugo čekate ili u rešavanju nečeg značajnog. Izuzetna radna etika, praktičnost, ozbiljnost, posvećenost može uroditi plodom. Možete biti u mogućnosti da preuzmete i više odgovornosti ili da pokažete veće ambicije, ali takodje da pokrenete nešto što vam nije uspelo, baš dugo. Pratite svoj osećaj....

Pratite upustva i malkice uključite i neku vrstu vojne discipline. Čuvajte snagu i usmerite se samo na konkretno! Odličan dan za unapredjenje na poslu ili bolje okolnosti.Osećanje boljeg samopoštovanja, prepoznavanja prioriteta iz prošlosti. Odlično vreme za rutinske poslove i učenje od starijih. Dobro kroz prihvatanje odgovornosti od strane autoriteta ili roditelja. 

Danas na nebu od 7:50 imamo i jedan krajnje osetljiv aspekt izmedju Marsa i Rx Neptuna u kvadratu ili lošem savezu. Mars je planeta energije, Neptun idealizma i mašte. Tu postoji sukob. Ovaj aspekt može doneti jako slab nivo energije, ali da na nebu imamo puno manipulacija, laži, podvala, prevara. Treba otvoriti oči.Itekako na duhovnom i emotivnom nivou možete prepoznati ili se suočite sa svojim strahovima ili osećati da je nervni sistem i imunitet u padu. Dobro vreme da potražite stručnu pomoć ili da se suočite sami sa onim što vas muči.Obratite pažnju na odnose sa drugima, tu može biti i lakih obećanja, razočarenja, planiranja, ali paranoje, skeptičnosti i velikih sumnji.Strah od prevare, pojačane laži mogu doneti i pad energije.Pokusajte da danas tokom celog dana ostanete na svojim nogama! Ostanite racionalni, drzite stvari pod kontrolom, pripremite se da možete doći u situaciju da vam bude neprijatno, ali se držite racia, manje mašte koja može da vas odvede u krajnost.U osetljivosti zdravlje. Trebalo bi smanjiti fizičke aktivnosti, uzimati vitamine, u slučaju većeg umora napraviti pauzu.

Od 8:28am Mesec nas ipak može probuditi u konjukciji sa Rx Uranom i doneti niz neočekivanih obaveza, ali pojačanja stresa i naglih finansijskih troškova. Ipak, neku potrebu za promenom možemo imati od početka ovog dana i želje da se oslobodimo nečeg.

Itekako se danas možete suočiti sa svojim neprijateljima ili osobama koje vam zavide. Preporuka je flegmatičnosti u odnosu na takvo okruženje i ne ulazak u konflikte!

Vreme od 9:25- nosi i opoziciju izmedju Merkura i Rx Jupitera, ovaj aspekt smo imali 3.09. i ovaj aspekt donosi puno obaveza, akcije, opterećenja i naglih promena planova i osećanja. Sa jedne strane ovaj aspekt donosi pregršt velikih planova, sa druge i nagli optimizam, pa nagli pad i potištenost. Teško prihvatanje poraza i prolaznosti. Srećni Jupiter može doneti šansu za uspeh i mogućnost ipak povoljnih poslovnih pregovora, medjutim trudite se da nadjete balans izmedju posla, dnevnih aktivnosti, porodice i emotivnih želja. Danas itekako možemo posebno u jutarnjim časovima osećati haos da ne znamo zapravo od čega da krenemo. Dobro vreme za pisanje, ali lošiji za posredovanja, prodaju/ kupovinu, pravne procese. Komunikacija sa važnim osobama promenjiva, u jednom momentu topla, sa naglim talasom pada.Možete imati i osećaj da ne možete najbolje razumeti ljude koji su vam bliski, ili da ne znate zapravo koju odluku doneti. Ipak, danas možete motivisati druge i oni koji imaju pedagoske sposobnosti mogu biti u prvom planu. Mešavina rutine i potrebe za novim projektima i promenama mogu se mešati od ranih jutarnjih časova.


Kvadrat izmedju Meseca i Rx Saturna u periodu od 9:38am može doneti osećanje umora, usporenosti, neke brige, težeg budjenja, osetljivosti grla i hormona, neke blage apatije koja će se tokom dana menjati i prelazi u period inspiracije i praktičnosti. Pokušajte da nalazite vreme za sebe jer će vam trebati. Iako dan može početi usporenije i sa kašnjenjem, popodnevni časovi mogu biti najplodniji.

Sekstil Meseca i Rx Neptuna od 18:36 ipak može doneti vreme sreće, zaljubljenosti, idealizma, veće opuštenosti od prvog dela napornijeg dana. Ipak, danas se može puno toga korisnog završiti, ali se mora uložiti veliki trud i upornost. Pokušajte da danas ne odustajete lako! Vreme telepatije, povezanosti sa dragim osobama, dobro vreme za putovanja, hobije.

Iako će Mesec doći na zloćudnu zvezdu Algol oko 23h, ipak njegov trigon sa Plutonom može doneti vreme jake regeneracije, promena plodnih desavanja na ličnom nivou, važnih lekcija, ali i sklonosti dolasku do istine i važnih informacija.Vreme oko ponoći provokativno po pitanju prirodnih katastrofa i naglih vremenskih promena koje su u ovo vreme normalne.

Ko danas bude planirao neke finansijske transakcije, uzimanje kredita mora imati dosta strpljenja. Ista je situacija sa imovinskim poslovima, davanjem ispita, učenjem, kao i osiguranjima. Na emotivnom nivou može biti većih očekivanja, ali su moguća i razočarenja. Pripaziti na osobe koje su poročne, ali i na lekove! Iako hrana može uticati na raspoloženje, pripaziti šta jedete, jer dan može pojačavati trovanja ili stomačne viruse!

Držite se! Danas mnogi mogu dobiti šansu da pokrenu i urade puno toga.Srećno, vaša Astro Luna

уторак, 11. октобар 2022.

Dnevna doza Lune 11.10.2022. - " Dobro misli - dobro očekuj"


 Ponekad nebo nema odgovor na sve. Ali znate kad, baš kada vam treba vreme i ona parola " u pravo vreme na pravom mestu". Nama je teško da to shvatimo, jer žurimo na neki način da dozivimo puno toga lepog, smišljenog ili opravdavamo odredjene stvari i svojim ambicijama i trudom, medjutim postoje ti periodi kada nebo misli da morate da stanete ili sačekate. Toga se setimo, kad se desi, i onda vraćajući se unazad pomislimo" Ah da"... Iako su okolnosti kolektivno promenile, nikako da naučimo da prihvatimo da je važno da stanemo.

Jesen 2022 iako može biti veoma turbuletna, može nas vratiti u stvari koje smo voleli, ili koje nam dobro idu. Negde će biti trend da pratimo druge ili se uporedjujemo sa drugima, što je potpuno pogrešno osim u mentorskom radu kada možemo naučiti nešto korisno. 


Ako me pitate na osnovu prethodne konstatacije, da li mi se nekad desilo da ne mogu da analiziram nečiju kartu, itekako, mada redje, ali postoji taj tip ljudi koji se ne otvaraju tako lako nebeski, što ne znači da su baksuzi ili imaju neke velike probleme, prosto njima je sudbina dodelila da krenu u život bez ičije pomoći, saveta, i da prate svoj put. I mislim da to treba prihvatiti i ne raditi stvari na silu, potrebno je malo više osluškivati sebe, čak i kada vam je potreban savet. 


Često iz prakse znam da kažem " Nemojte dosadjivati nebu" pustite da nešto ide spontanije. I to jeste tačno, verujte mi.

Što se tiče današnjeg dana, nemamo uopšte nijedan značajan aspekt Meseca  koji će kroz ceo dan boraviti u znaku Bika. Potreba za sigurnošću, hranom, opuštenošću, ali intezivna razmišljanja o ljubavi ali i materijalnoj egzistenciji mogu biti u prvom planu. Dobro misli - dobro očekuj jeste i neki vid poruke Merkura koji danas prelazi u znak Vage po drugi put od 1:52am.

Da vas podsetim da smo imali Merkur u znaku Vage od 26.08.-23.09. kada je išao retrogradno i pravio " dar mar", medjutim u ponovnom prelasku kroz vazdušni znak Vage uz Veneru u istom znaku može imati malo skladniji uticaj, pa će nam razmišljanja stvarno biti okrenutija lepšim stvarima, estetici, ljubavi, partnerskim i drustvenim odnosima i to može izuzetno psihički da prija uz ovu depresivnu svakodnevnicu i vesti koje dobijamo svaki dan. 


Mentalna fleksibilnost, okrenutost toleranciji, kompromisi( naravno ne uz preterivanje i istraživanje i procenu situacije posebno 12 i 27.10. kada Merkur može primati veoma nepovoljnu opoziciju sa Rx Jupiterom pa ćemo biti skloni preteranom optimizmu, opuštenosti, uporedjivanja i uticaju drugih, a kvadrat sa Plutonom krajem meseca može izazivati veliku ljutnju, povredljivost i osećanje veće nepravde). Ipak ukoliko ste ušli u fazu da želite ove jeseni da očistite sve od onih malih stvari, do toga da iscelite sebe, ovo jeste pravo vreme za to. 23.10. tranzitni Merkur iz znaka Vage primaće stabilan trigon sa Saturn koji će krenuti direktno i to može biti dugotrajnih odluka, dolaska do pravde, istine i odlične koncentracije i zrelosti koja vam može veoma pomoći u rešavanju i većih problema. 

Poruka Merkura u znaku Vage koji će boraviti ove godine do 29.10. treba da bude da malo šire gledamo na stvari, da se prilagodjavamo svakoj situaciji, i da na sve gledamo na pozitivnijem nivou. Ljubav će biti glavna tema, pa ljubavne nežne poruke, odobravanje, emotivne ponude mogu uticati na bolje raspoloženje i da ostala polja krenu bolje. Nemojmo se zavaravati da svi živimo za ljubav i da su kao neke druge stvari bitne...

Ovaj uticaj donosi da možemo biti dosta okrenuti drugima, ali veoma nesrećni ako nismo savršeni ili ako stvari ne fukcionišu najbolje. Dobro vreme za pravne procese, registracije ili rešavanje važnih dokumenata posebno u nekim ortačkim okvirima. Politika će biti tema želeli to ili ne i mnogi dogadjaji u ovo vreme kao preduslov za nešto veće. Vrlo je važno da budemo iskreni prema sebi, da bi očekivali i prihvatanje sredine. Pravljenje kompromisa sa samim sobom je dosta važno, ali lakše prihvatanje emotivnih razlika. 

Ne mogu reći da je ovaj uticaj najsavršeniji, ali svakako jeste brži u odnosu na Merkur u znaku Device koji je podsticao izuzetnu čangrizavost, sitničavost i preterivanje i gubljenje vremena na detalje. Vage mogu biti u prvom planu da pokrenu svoje kreativne ideje ili nešto dobro urade preko partnerskih odnosa, ali uz njih mogu plodne ideje pokazati i Jarčevi, Vodolije, a mogu im priključiti i Blizanci koji imaju toliko ideja da ih mogu uvek dobro prodati, samo moraju biti organizovaniji kao i Bikovi ako budu pametni da unose malo više vedrine.

Ovaj uticaj i prelaz neće baš prijati mnogo kardinalnim znacima( Rak, Ovan) jer mogu osećati veće pritiske okruženja i izvesne profesionalne izazove, ali i Strelčevima i Škorpijama jer mogu biti pogodjeni prevelikim davanjem, ali nepoverenjem i sumnjama u pozitivan ishod. Dobre savete dok traje ovaj tranzit mogu dobijati Device gde će im drugi biti naklonjeni, ali i Lavovi kojima treba svaki deo nekom komplimenta i lakšeg prihvatanja. 

Srećno i samo mirno danas:-))Vaša Astro - Luna


# currentmood# mesec u biku# merkur u znaku vageRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski