уторак, 11. октобар 2022.

Dnevna doza Lune 11.10.2022. - " Dobro misli - dobro očekuj"


 Ponekad nebo nema odgovor na sve. Ali znate kad, baš kada vam treba vreme i ona parola " u pravo vreme na pravom mestu". Nama je teško da to shvatimo, jer žurimo na neki način da dozivimo puno toga lepog, smišljenog ili opravdavamo odredjene stvari i svojim ambicijama i trudom, medjutim postoje ti periodi kada nebo misli da morate da stanete ili sačekate. Toga se setimo, kad se desi, i onda vraćajući se unazad pomislimo" Ah da"... Iako su okolnosti kolektivno promenile, nikako da naučimo da prihvatimo da je važno da stanemo.

Jesen 2022 iako može biti veoma turbuletna, može nas vratiti u stvari koje smo voleli, ili koje nam dobro idu. Negde će biti trend da pratimo druge ili se uporedjujemo sa drugima, što je potpuno pogrešno osim u mentorskom radu kada možemo naučiti nešto korisno. 


Ako me pitate na osnovu prethodne konstatacije, da li mi se nekad desilo da ne mogu da analiziram nečiju kartu, itekako, mada redje, ali postoji taj tip ljudi koji se ne otvaraju tako lako nebeski, što ne znači da su baksuzi ili imaju neke velike probleme, prosto njima je sudbina dodelila da krenu u život bez ičije pomoći, saveta, i da prate svoj put. I mislim da to treba prihvatiti i ne raditi stvari na silu, potrebno je malo više osluškivati sebe, čak i kada vam je potreban savet. 


Često iz prakse znam da kažem " Nemojte dosadjivati nebu" pustite da nešto ide spontanije. I to jeste tačno, verujte mi.

Što se tiče današnjeg dana, nemamo uopšte nijedan značajan aspekt Meseca  koji će kroz ceo dan boraviti u znaku Bika. Potreba za sigurnošću, hranom, opuštenošću, ali intezivna razmišljanja o ljubavi ali i materijalnoj egzistenciji mogu biti u prvom planu. Dobro misli - dobro očekuj jeste i neki vid poruke Merkura koji danas prelazi u znak Vage po drugi put od 1:52am.

Da vas podsetim da smo imali Merkur u znaku Vage od 26.08.-23.09. kada je išao retrogradno i pravio " dar mar", medjutim u ponovnom prelasku kroz vazdušni znak Vage uz Veneru u istom znaku može imati malo skladniji uticaj, pa će nam razmišljanja stvarno biti okrenutija lepšim stvarima, estetici, ljubavi, partnerskim i drustvenim odnosima i to može izuzetno psihički da prija uz ovu depresivnu svakodnevnicu i vesti koje dobijamo svaki dan. 


Mentalna fleksibilnost, okrenutost toleranciji, kompromisi( naravno ne uz preterivanje i istraživanje i procenu situacije posebno 12 i 27.10. kada Merkur može primati veoma nepovoljnu opoziciju sa Rx Jupiterom pa ćemo biti skloni preteranom optimizmu, opuštenosti, uporedjivanja i uticaju drugih, a kvadrat sa Plutonom krajem meseca može izazivati veliku ljutnju, povredljivost i osećanje veće nepravde). Ipak ukoliko ste ušli u fazu da želite ove jeseni da očistite sve od onih malih stvari, do toga da iscelite sebe, ovo jeste pravo vreme za to. 23.10. tranzitni Merkur iz znaka Vage primaće stabilan trigon sa Saturn koji će krenuti direktno i to može biti dugotrajnih odluka, dolaska do pravde, istine i odlične koncentracije i zrelosti koja vam može veoma pomoći u rešavanju i većih problema. 

Poruka Merkura u znaku Vage koji će boraviti ove godine do 29.10. treba da bude da malo šire gledamo na stvari, da se prilagodjavamo svakoj situaciji, i da na sve gledamo na pozitivnijem nivou. Ljubav će biti glavna tema, pa ljubavne nežne poruke, odobravanje, emotivne ponude mogu uticati na bolje raspoloženje i da ostala polja krenu bolje. Nemojmo se zavaravati da svi živimo za ljubav i da su kao neke druge stvari bitne...

Ovaj uticaj donosi da možemo biti dosta okrenuti drugima, ali veoma nesrećni ako nismo savršeni ili ako stvari ne fukcionišu najbolje. Dobro vreme za pravne procese, registracije ili rešavanje važnih dokumenata posebno u nekim ortačkim okvirima. Politika će biti tema želeli to ili ne i mnogi dogadjaji u ovo vreme kao preduslov za nešto veće. Vrlo je važno da budemo iskreni prema sebi, da bi očekivali i prihvatanje sredine. Pravljenje kompromisa sa samim sobom je dosta važno, ali lakše prihvatanje emotivnih razlika. 

Ne mogu reći da je ovaj uticaj najsavršeniji, ali svakako jeste brži u odnosu na Merkur u znaku Device koji je podsticao izuzetnu čangrizavost, sitničavost i preterivanje i gubljenje vremena na detalje. 



Vage mogu biti u prvom planu da pokrenu svoje kreativne ideje ili nešto dobro urade preko partnerskih odnosa, ali uz njih mogu plodne ideje pokazati i Jarčevi, Vodolije, a mogu im priključiti i Blizanci koji imaju toliko ideja da ih mogu uvek dobro prodati, samo moraju biti organizovaniji kao i Bikovi ako budu pametni da unose malo više vedrine.

Ovaj uticaj i prelaz neće baš prijati mnogo kardinalnim znacima( Rak, Ovan) jer mogu osećati veće pritiske okruženja i izvesne profesionalne izazove, ali i Strelčevima i Škorpijama jer mogu biti pogodjeni prevelikim davanjem, ali nepoverenjem i sumnjama u pozitivan ishod. Dobre savete dok traje ovaj tranzit mogu dobijati Device gde će im drugi biti naklonjeni, ali i Lavovi kojima treba svaki deo nekom komplimenta i lakšeg prihvatanja. 

Srećno i samo mirno danas:-))



Vaša Astro - Luna


# currentmood# mesec u biku# merkur u znaku vage



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski