уторак, 8. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - 8.11.2022. - Potpuno Pomračenje Meseca

 

Nalazimo se u ciklusu Pomračenja koji služe posebno ovog meseca kao vreme velikih suočavanja, izazova, bolnih prepoznavanja i čišćenja. Da vas podsetim ovo je 4 Pomračenje i poslednje ove godine koje će imati izuzetno jak intezitet koji nećemo osetiti do juna 2029. Pomračenje će trajati 82 minuta, a biće vidljivo na području Usa, Australije, većeg dela Azije i severoistoka Evrope.

Pomračenje Meseca uvek se dešava u vreme Punog Meseca, koje će se naći na 16 stepenu znaka Bika u opoziciji sa Suncem u znaku Škorpije. Samo Pomračenje nosi niz dodatnih aspekata koji mogu povećati jaku unutrašnju tenziju, pre svega opozicija Sunca i Merkura sa planetom Uran koja je retrogradna koji može nositi neočekivane lične situacije, rizike, veliko nestrpljenje, eksplozivnost, nagle odluke, isključivost, probleme u komunikaciji, saobraćaju, sa rečima, pa je jako važno dobro razmisliti pre donođenja svake odluke.

U momentu Pomračenja Meseca će se naći u opoziciji sa planetom Merkurom i može doneti veoma jako nezadovoljstvo, problem sa rečima, sukob razuma i emocija, povećane sukobe sa okruženjem, kao i neprijatne situacije. U povećanju hormonalni problemi, pojačane nesanice, jak psihološki nemir, jak apetit, problemi sa grlom, posebna osetljivost genitalija.


Od 12:03 opozicija Sunca i Meseca nosi veliki raskorak izmedju duše i tela, volje, ali i da ovo Pomračenje Meseca izaziva veliki pesimizam, umor, strahove kako i zbog prethodnih uticaja dispozitora Venere koja je od vikenda u lošem aspektu sa R Uranom i Saturnom pa neka briga, opterećenje, udaljenost u emotivnim odnosima i finansijska usporenost uz vremenske prilike mogu stvoriti i kolektivni mrak. U vreme Pomračenja može dolaziti do neočekivanih prirodnih katastrofa, ali pojačana sukoba na ratnim područjima, povećan rivalitet, ljubomoru, glad i egoizam, kao emotivne krize praćene dramatičnim dešavanjima. U porastu eksplozije, problemi sa strujom, još jedno naglo poskupljenje, kao i vreme kada mnogi emotivni parovi mogu biti na velikim testovima. Nezadovoljne emocije hranićemo velikom potrebom za hranom. U osetljivosti kardiovaskularni bolesnici i astmatičari, jer može biti momenata da imamo utisak da ne možemo da dišemo.

Konjukcija Meseca i R Urana ( 13:48)donosi da ipak ulazimo u ciklus u narednih 6 meseci kada ćemo imati potrebu da se menjamo i uvodimo neke rezove u svoj život iako smo pod poslednjim ciklusom izmedju planete Saturn i Uran. Ekonomska kriza, povećanje životnih namirnica, špijunaže, velike kradje i prevare, kao i emotivni umor može biti praćen ovim aspektom. Neočkivana promena plana, problemi, veliki stres. Danas i sutra je posebno važno da dišete, smirujete situaciju ako osetite ove aspekte, kao i da se što više osmarate, šetate i mirnije rešavate stvari. Itekako je potrebno brojati do 100, jer će nam biti potrebno, jer postoji neka skrivena eksplozivnost koja može biti baš izražena kod onih koji dugo trpe. Itekako može biti neprijatnih iznenadjenja, medjutim ipak neke odluke danas mogu doneti i unutrašnju motivaciju da krenete od nule i da se oslobodite velikih opterećenja od maja meseca.

Od 17:21 Mesec će primati i kvadrat sa Saturnom pa pojačavati zatvorenost, rezervisanost, brige, opterećenja, velike samoanalize i odlaganja nekih važnih planova. Na ljubavnom planu mogućnost velikih pritisaka ili osećanja praznine. Posebno ovo POmračenje može biti veoma negativno kroz banke, kredite, nekretnine, može povećavati kriminal i doneti velike izazove na polju kosovskog pitanja, ali veću osetljivost i iznenadjenja kroz američke izbore za Kongres, kao i pojačanu napetost na polju Španije, Italije, južnog dela Amerike, ali i Turske.



 Konjukcija Sunca i Merkura( kazimi) nosi da danas bez obzira na velike izazove, možemo imati mogućnost dolaska do istine, ali iz nekog bola i osećanja praznine nagle plodne dobre ideje, i da ipak može dolaziti do nekih dodatnih dogovora na finansijsko -poslovnom nivou koji mogu uz velika odricanja doneti rezultate. Može biti i vesti koji mogu podići svest i volju da se borite.

Večernji časovi nosiće i opoziciju izmedju Meseca i Venere i povećavati osetljivost, probleme sa ženama, porodične konflikte, a ovo Pomračenje može biti krivac velikih svadja oko novca i povećanja kilograma. U porastu emotivna nezadovoljstva, loše procene ili komplikacije na emotivnom i parnerskom nivou. Ovo može biti posebno osetljivo vreme za trudnice i porodjaje, ali dosta rizično vreme za operacije debelog creva, materice ili prostate, kao i krajnika.

Uticaj Lunarne Eklipse biće veoma jak i 9.11 zbog opozicije Sunca, Merkura i R Urana koja može doneti neočekivane vesti, nemire, povećanje saobraćajnih nesreca, tuča i povećanih nezgoda. Problemi sa autoritetima i moguće nagle promene posla. Sklonost brzini u svemu, pa je veoma potrebno smanjiti ritam i mudrije proceniti situaciju i donositi odluke.

Ovo Pomračenje se neće dešavati blizu nijedne važnije zvezde u sazvežđu Ovna, osim blizine zvezde Menkar koja može povećavati skandale, političke borbe, rivalitet, nepravdu i povećanje magijskih činova, opasnosti od sekti i loših ljudi. Zbog toga je jako važno okrenuti se veri i duhovnosti, unutrašnjem miru, dok ovi olujni aspekti ne prodju.

Ovo Pomračenje posebno mogu osećati Rakovi, Lavovi, Vodolije, Bikovi i Škorpije koji će se naći u važnom ciklusu prepoznavanja i čišćenja.


Budite dobro - Astro Luna

 

понедељак, 7. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -" Podseti me šta to beše ljubav"


 Ulazimo u novu nedelju koja najavljuje puno strelica, izazova u beskraju, neočekivanih dogadjaja i promena planova, pa negde moramo da odpustimo malo emocije, ali ipak i da malo više pazimo na sebe. Ova nedelja prilično traži brojanje do beskraja, i kontrolu i strpljenje. 

Pitanje ljubavi i da li vredi voleti, čekati ili stalno učiti je pitanje koje nebo postavlja, a posle toga vam baca velike bombice da vidi kako se snalazite. 

Venera u znaku Škorpije u kvadratu sa Saturnom posebno pojačava neku tugu i prazninu, strah od ljubavi i osećanje da više nema vremena za ono što negde mašta pokrene. Malo veći umor i lenjost danas možemo osetiti, pa će nas mrzeti da ustanemo iz kreveta a kamoli da isplaniramo obaveze. Sve može da teče sporo, sa odlaganjem, pa ćemo se žaliti na sve i svašta, a zapravo kao da nećemo imati snage i volje da krenemo u novu nedelju.

Razlog tome može biti i prelazak Meseca u znak Bik od ranih jutarnjih časova, koji iako u dobrom položaju upravo zbog dispozitora Venere negde pojačava pesimizam, depresiju, usamljenost, osećanje usporenosti, kašnjenja, nedostatka zadovoljstva i nekog gubitka vere da će se nešto desiti. Možemo puno razmišljati o svemu što je iza nas, a možemo imati strah od starosti, nedostatka ljubavi ili da nismo dovoljno lepi i da nemamo ono samopouzdanje na koje smo navikli.

Danas posebno može biti teško samohranim roditeljima, ali onima koji su dugo sami. Danas posebno može biti teško onima koji su završili neke duge odnose koji su ih iscrpeli, ali i onima koji iščekuju nešto veliko. Ali pre svega danas može biti teško običnim ljudima koji se bore za egzistenciju i koji ne mogu da pruže svojoj porodici sve što je potrebno. Ekonomska kriza je u rastu i ljudima je kolektivno teško.

Danas bi bilo dobro započeti dan polako, smireno, sa ipak nekom organizacijom. Završiti one sitnije poslove i ići ka krupnijim. Strptiti se, pokrenuti rad. Pokušati naći red i neku disciplinu, pokušati biti produktivni. Ne trošiti vreme na ono što je izgubljeno ili ono što nema smisla.  Ako se pak osećate da vas ništa ne pokreće, pa pokrenite sami sebe. Skuvajte omiljeno jelo ili slatkis, šetajte, provodite vreme sa kućnim ljubimcima, pokrenite pisanje dnevnika i izbacite neke bolove na papiru. 


Svakako pokušajte da ne očajavajte. Ono što se dešava vama, dešava se mnogima. Sve prodje, vreme čini svoje. U povećanju jesu danas i praznina, udaljenost, neka distanca, potreba da nam ljudi ne postavljaju previše intimna pitanja ili da vas malo svi ostave na miru. 
Ipak Mesec može da pokrene i neki lični hedonizam koji može da spase stvari. Bilo bi dobro izbegavati ozbiljnije razgovore ili teme. Negde pokušati ubaciti neku vedrinu, ako i nemate razloga za to. 

Pod uticajem smo Pomračenja Meseca od sutra. Pun Mesec, aspekti udaraju, ali ipak ne zaboravite sebe. Zdravlje je najvažnije. I tuga je osećanje kao i radost. 

Ostanite dobro - Astro Luna

# currentmood# mesec u biku# venera i saturn# oliver dragojević


субота, 5. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -5/6.11.2022. -Iznenadna pomeranja"

 

Prvi vikend u novembru praćen je izuzetno turbuletnim aspektom Venere i retrogradnog Urana, ali prelaskom Meseca u vatreni, prvi Zodijački znak Ovan koji pokreće i sa jedne strane neka budjenja( posle lošeg dolazi budjenje, pa promena).

Mesec u Ovnu povećava potrebu za ličnim vrednostima, ambicijama, konkretnim emocijama, ali nosi izuzetnu nestrpljivost, eksplozivnost praćenu nastavkom opozicije Venere i RUrana u večernjim časovima.  Dispozitor Mars retrogradan u vrlo konfuznom kvadratu prema retrogradnom Neptunu može doneti mešavinu konfuzije i jake volje da se negde iskobeljamo iz svega i izadjemo iz neke magle. Ipak, nemojte se iznenaditi da to nosi naglu euforiju, pa pad. Neka očekivanja koja možemo pokrenuti mogu doneti neodobravanja ili ograničenja ili osećanje drugih da to ne vide poput nas. Iz tog razloga, preporuka je da odluke donosite polako, razumno, posebno u emocionalnim odnosima, i da verujete sebi. Nemojte očekivati ovog vikenda da se svima svidite ili da vas drugi razumeju u potpunosti. 

Opozicija Venere i retrogradnog Urana može biti aspekt nekakvog emotivnoh vulkana ili zemljotresa koji nosi da sitnice mogu napraviti veći problem, ali da možemo biti pogodjeni i stresnom, nervoznom, maglovitom i zbunjujućom energijom. Venera je i planeta zadovoljstva, pa kao da će se nekakvo zadovoljstvo praviti veštački, da se nešto desi. Ali neće imati očekivanja koja vas ispunjavaju, jer sve što se gura, pritiska, tera da bude tako, naićiće na ignore ili zid. 

Zato pustite da stvari idu laganije. Opustite, dišite. Koliko god ovaj aspekt može doneti nekakve neprijatnosti, neplanirane troškove, neku nepravdu, ako budete dramatično reagovali, kao da možete napraviti i veći problem. U osetljivosti i porodični odnosi, kao i socijalni odnosi. Osobe koje su same mogu doživeti posebno neko novo budjenje, gde će se u vazduhu osećati neka sila ljubavi, ali generalna preporuka je bez planiranja, bez žurbe, velikih očekivanja, sa oslanjanjem na svoje neko čulo.

Pod ovim aspektom moguća su i prijatna i neprijatna iznenadjenja, ali neke emotivne promene koje se mogu desiti naglo.Možda će vas neka konkretna situacija naterati da sve menjate iz korena i počnete od nule.Mogućnost blokada na kreativnom i umetničkom nivou, ali i promene planova otvorena. Opreznost sa novcem jer može dolaziti do nepotrebnih kupovina. Posebno treba izbegavati ulazak u nove investicije, ortačke odnose ili davanje novca na pozajmicu!

Nedelja, 6.11.2022.

Nedelja iako smo pod energijom oko Lunarnog Pomračenja donosi da ovog dana možemo nešto pametno uraditi za sebe ili se prosto možemo okrenuti stvarima koje nam prijaju. Možemo obnoviti nešto što nas je interesovalo pa smo anglo prekinuli, ili možemo prosto dati sebi neki spa relax momenat. Dan može biti dobar i za završetak sitnijih poslova ili pomoć starijima, sport ili neke kućne poslove. 

Večernji časovi mogu ubrzavati energiju i emocije, pa mogu biti dobri za izlaske, zabave, upoznavanja i zbog sekstila Meseca i R Marsa, kao i za pokretanje nekih interesovanja koja mogu da nas učine srećnijim. 

Kraj ovog dana nosi kvadrat Meseca i Plutona pa ponovo malko treba smiriti emocije, reakcije, jer može dolaziti do povredljivosti, destrukcije, blokada, strahova ili osećanja nerazumevanja.

Ovaj vikend pokreće i nova interesovanja ili sklonost da probamo nešto novo. Možemo osetiti veću hrabrost ili elan, ali ne bi trebalo da preterujemo. U povećanju osetljivost glave, vilice, zuba, vida, ali razlog mogu biti i nagle vremenske prilike koje meteropatama, ali posebno osetljivim osobama neće prijati. U posebnoj osetljivosti su trenutno hormonalni problemi, kao razlog i nekog unutrašnjeg nezadovoljstva ili stresa. 
 Ako možete nalazite vreme za šetnje jer će to prijati vašem umu i telu. 

Ukoliko i bude malo veće drame ko što Venera i Uran pokreću znajte da će biti krakotrajno.




Lp vikend, Astro Luna


петак, 4. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -4.11.2022.- " Neka svemir čuje nemir"


 Tri dana do totalne Lunarne Eklipse. Mesec baš divno sija ove noći. Mesec u Ribama romantično i tajanstveno čuva sve tajne, ali i probleme u sebi. Danas nam i dalje treba neka unutrašnja motivacija, mir, neka meditacija i puno muzike i kreativnosti. Dan praćen jakim emocijama, ali oscilacijama koje mogu doneti povredljivost ili sklonost povlačenju. Trebalo bi pripaziti na medjuljudske odnose, ali i reči. Danas nas može privuči nešto neobično, ali svi oni koji odišu spontanošću i nekom smirenošću. Mnogima može biti neka zabuna i konfuzija u glavi od svih planova, aktivnosti, pre svega nerešenih odnosa. Možemo da krenemo na jednu stranu, a da završimo na drugoj, kao da će nas svemir vući na svoju stranu. Ipak iako dan može biti i malko neuobičajen, univerzum može pri kraju dana da nas nagradi nečim lepim.

Mesec u Ribama u sekstilu sa Rx Uranom u znaku Bika od 1:30 posle ponoći može doneti vreme plodnih ideja, jakih snova i nekih intezivnih odluka koje možemo osećati u sebi. Možemo imati i smelost da pokrenemo nešto što nas dugo vuče( ideja, želja, kupovina i sl). Pozitivno vreme za kontakte preko interneta. Povoljno vreme ko ne spava( kao ja) da naučite nešto novo.

Od 11:39 Mesec u konjukciji sa Rx Neptunom može nositi izuzetnu senzibilnost i plačljivost. Ipak privlačićemo i one kojima treba pomoć ili koje možemo razumeti. Danas možemo biti u ulozi psihologa ili nekog spasioca. Odlično vreme za ulepšavanje, kontakt sa vodom, emotivne poruke. Pratiti neki svoj osećaj i izbegavati tudji uticaj, koji može stvoriti nesigurnost i ostavljanje obaveza za neko naredno vreme. Može se osećati i neka uspavanost, magla u glavi, ali i zaljubljenost.


Posebno obratite pažnju na popodnevne časove od 16h na snazi kvadrat Meseca i Marsa koji može doneti nezgodne situacije, neprijatnosti, probleme u komunikaciji, pripazite na reči, dokumenta i koncentraciju posebno u saobracaju. Osetljivost kroz škole. U povećanju prehlade. Danas posebno treba obogatiti imunitet vitaminima i dobrim snom. Pošto je i petak, pripazite da imate strpljenja u vožnji, i da izbegavate brzopletost ukoliko morate imati kontakta sa državnim institucijama. Emocionalno period nemira, nervoze, neuskladjenosti, nagle promene planova. Trebalo bi pripaziti na okruženje, komšije, kao i odnose sa rodjacima! 

Od 17:34 - Mesec u sekstilu sa Plutonom može doneti kakve god prepreke prethodno budete imali, da ih možete rešiti, ali ovaj period je jako dobar za jačanje samopouzdanja i istrajnost u aktivnostima. Drzite se svoje organizacije i pravila! Možete doći do bitnih informacija. U povećanju fizička privlačnost.

Od 23:06 konjukcija Meseca i retrogradnog Jupitera donosi neki vid Božije zaštite i period blagostanja. Izuzetno srećno vreme za kontakte sa inostranstvom, učenje, izlaske, emotivna upoznavanja, kreativni rad ili prosto period punjenja baterija. Srecno vreme za kućne ljubimce, kuvanje i istraživanje. Period kada stvari mogu da se smire i da se može naći lakše rešenje. 




Srećno- Astro Luna


# currentmood# bajaga# nek svemir čuje nemir# mesec u ribama

четвртак, 3. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - 3.11.2022. - Verujte svojim osećanjima"


 Posle jučerašnjeg čudnog dana praćenog težinom danas na nebu imamo mirnije, senzitivnije, intuitivnije i kreativnije aspekte. Danas se možemo konektovati jako sa onima za koje smo povezani karmički, ali one koji nam mogu pomoći ili su nam srodni po duši, energiji i osećanjima. 

Mesec putuje kroz znak Riba, maštovito, pomalo odsutno posmatrajući jesen koja se razvija u polako zimsku pripremu. Osećanja prejaka, osećanje kao da će se nešto desiti. Danas treba pokrenuti skrivene talente i sve ono što možete priznati sebi. Divan dan za pisanje, crtanje, psihologiju, masaže, spa, neku finu šetnju i opuštanje uz muziku. Iako deluje sve flegmatično, užasno je emotivno komplikovano, prazno, ali ipak danas drugi nas mogu inspirisati da budemo bolji ili pokrenemo nešto najbolje iz sebe. 

Mesec od 8:44 u trigonu sa Merkurom u Škorpiji pojačava mentalnu moć, ali donosi da prosto predosećanjem možete donositi najbolje odluke. Može biti važnih vesti, ali nečeg što vas može odvesti u malo veći spokoj. Jaki snovi koje treba pratiti. Osećanje neke zaštite. Pratiti unutrašnji glas. Odlično vreme za rad, učenje, kupovine, pripremu bitnih projekata, čišćenje arhive i oslobadjanje prostora. Negde duša danas spremna za obnovu. Reči danas mogu biti suvišne. Jaki utisci, ali dolazak do istine. Slučajni susreti i izuzetna unutrašnja motivacija. Odlično vreme za emotivne razgovore. Dobro je danas malo isprazniti dušu na kvalitetne razgovore ili negde pratiti čemu vas vodi univerzum, 

Od 15h Mesec u znaku Riba u snažnom trigonu sa Suncem iz znaka Škorpije donosi vreme ravnoteže, uspeha, emotivnih jakih reakcija, i aktivnosti. Odlično vreme za sredjivanje bitne papirologije, posete, završetak nekih bitnih aktivnosti. Predosećanja prejaka, isključite racio i pustite da vas srce vodi. Malo danas možemo osećati da nam treba prostor ili vreme da radimo u tišini, da porazgovaramo sami sa sobom. Neobična energija, a opet i pozitivna. Dobro za operativne zahvate ili dobijanje medicinske pomoći. Strahovi mogu biti pod kontrolom. Pozitivno vreme za proširenje porodice. Inovativni aspekt gde možete pokazati požrtvovanost. Dobro vreme za finansijska pitanja.

20:44 Mesec u znaku Riba u trigonu sa Venerom nosi posebno srećan ljubavni aspekt. Oni koji se vole mogu biti pod nekom energijom idealizma. Danas je jako dobro vreme za ulepšavanje i upoznavanje sebe. Promena može biti pozitivna za psihu. Manje vremena treba provoditi u nekim samoanalizama proslog. Ono što je bilo, eliminisati i ne opterećivati mozak. Pozitivno vreme za upoznavanja. Moguće tajne veze ili afere. Ponovo osećanje sjedinjavanja. Pokloni. Romantično veče koje se može lepo organizovati. Dajte svojoj duši danas malo poklona. Pomoć žena. Slični se mogu povezati. Posebno dobro vreme za pomoć drugima i vreme inspiracije. Idealno vreme za umetnost, medicinu i razne vrste istraživanja. 

Za ljubav nikad nije kasno, a današnji dan može doneti neku suptilnost pomešanu sa melanholičnom jesenjom energijom koja može doneti i prijatna iznenadjenja. 




Astro Luna


#currentmood# moon in pisces# dnevna doza lune


среда, 2. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -2.11.2022. " Od melanholije do romantike


 Mesec u Vodoliji pojačava samoanalize, ali vodi nekom smeru malo levo - malo desno, uz veliki nemir iznutra. Posebno vreme posle ponoći do podneva uz jaku konjukciju Meseca i Saturna može doneti velika opterećenja, emotivnu prazninu, teško prihvatanje prolaznosti, osećanje nekog duhovnog ograničenja ili mrzovolje, pa bi ga trebalo i prespavati. Danas inače nemojte ništa da forsirate, ako vam se plače - plačite, ako ste srećni radujte se, jer sve što ćete forsirati ka ostavljanju utiska može ispasti još gore.

Čudni su dani pred nama pred ovu Lunarnu Eklipsu. Klijenti mi dnevno žale da se ne osećaju dobro, uglavnom emotivno. Mi i kad spomenemo izazove, neko pomisli, ju gle nešto dobro. Ali ovo jeste mesec kada veliki bol mora da izadje napolje, i kada možete samo da se dodatno potrošite ako krenete u naglu promenu na silu, ili ako želite da se sa nečim revanširate da bi došli do istine. Definitivno univerzum traži mir, danas posebno mentalni. Ne treba eksperimentisati sa prošlošću, a plus je savet da ne opterećujete um sa nečim gde nemate istinite činjenice da budete unapred uznemireni.

Ono što bi moglo malkice da nas probudi je trigon izmedju Meseca i retrogradnog Marsa od podneva i to može ipak biti vreme neke otvorenije energije, odlično vreme za rad, akciju, ali ipak se potrudite da ne žurite mnogo, i da kontrolišete nestrpljenje. Neki adrenalin može da vuče danas i dobre ciljeve, ali nemojte preterivati. Vreme od podneva nosi jalu emotivnu strast, susrete, odlično vreme za vežbanje, sredjivanje neke sitnije papirologije, računa i okrenite se radu jer će vam pomoći da bolje pokrenete svoj rad. Ne trošite energije na sitnice, posebno u medjuljudskim odnosima. Danas imamo i energiju da oni koji su drugačiji, mogu imati problem sa onima koji ne mogu da shvate šta ovi prvi pričaju. 


Ipak, danas nije tako loš dan za popravke, kraća putovanja, samo pokušajte da budete strpljivi, ali ne tako loš dan za učenje, davanje ispita, posebno hobije vezane za fizičke aktivnosti. 

Od 19:48 Mesec menja znak i ulazi u poslednji Zodijački znak Ribe. Energija se smiruje, i vodi jačim emocijama. Dosta toga se pokreće iznutra, posebno mašta. Može da se pokrene i neka romantika, ali potreba za mirom, punjenjem baterija važna. Intuicija, mašta, kreativnost, pojačana duhovnost, potreba za znanjem i neobičnim sferama, predosećanja i telepatija, sve u jednom. Večernji časovi nose da treba smanjiti veće mentalne poslove, jer može doći do umora ili osećanja neke zbunjenosti. Mogući neočekivani susreti, vesti. 




Budite dobro, Astro Luna


Tekst o retrogradnom Marsu koji je na snazi do 12.01.2023. možete pročitati na mom zvaničnom sajtu: www.astroluna.rs






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski