среда, 25. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -25.01.2023.


 Mesec u Ribama u konjukciji sa svojim vladaocem Neptunom kroz znak Riba otvara jutarnje časove današnjeg dana Meseca nosi suptilnost, predosećanja, prolazni strah od previranja izmedju onog što je bilo i onog što osećamo da želimo da uradimo.Ipak, jutarnji časovi veoma kreativni, a možemo izvući i neku poruku mudrosti, onako spontano...

Skrivena osećanja i neki čudan predosećaj koji naginje ličnoj " vidovitosti".Potreba za tišinom u nekoj meditaciji ili jutarnjim joga vežbama može skrenuti misli od vremena i vesti koje praznjikavo prolaze iz čas u čas. Neki lep tuš pred početak dana i osećanje da nas univerzum nekud vodi ali zapravo u veoma intezivnim emocijama koje nas mogu lično zbunjivati. Šta to univerzum lično želi da kaže? Disanje i brojanje, pa nek počne dan....

Planeta Sunce danas u vrlo optimističnom aspektu sa Jupiterom u sekstilu može doneti i ono malo sreće je potrebno, ali motivaciju, podršku prijatelja, dobro za obrazovanje, kontakte sa prijateljima, inostranstvo, jako dobro vreme za molitve ili neki jači kontakt sa univerzumom u toku prvog dela dana. Muzika kao večita inspiracija. Dobro za zakon i pravne procese, ali neke kao olakšavajuće političke okolnosti. 

Danas je poverenje i čuvanje tajni posebno važno.Do večernjih časova energija mira sa samim sobom i osluškivanja najranjivijih tačaka unutar nas može itekako da nam pomogne u nekakvom suočavanju, ali razvoju sebe. 


U većem delu dana mir, tišina mogu umiriti emocija koje se polako oslobadjaju od prethodnih pritiska, a posebno u smirenju nervnog sistema što je danas posebno važno. Ulepšavanje, kozmetika, estetika, muzika, film, umetnički podsticaj mogu pozitivno uticati na spoljne faktore. U suprotnom ako krenete u dan sa velikom brigom i trošenjem strahovi mogu da vas nadvaladaju i napadaju imunitet. Danas i spavanje može posebno biti dobra regeneracija od svega prethodnog. Sekstil Mesec/ Pluton od 17:17 doneće snagu, lak dolazak do neke istine, okrenutost misticizmu, i danas veliku ulogu igra da negde svoju priču nekom poverite u 4 oka, jer bi mogli imati neki vid oslobadjanja. 

Kolektivno posebno popodnevni časovi osetljivi za veoma senzitivne osobe, meteropate, ali mogu doneti probleme na morima/ rekama. U povećanju trovanja i virusi. 

Od 19:49 Mesec prelazi u vatreni znak Ovan.

Jača mentalna aktivnost i veća snaga i hrabrost, potreba za nezavisnošću i potreba da ipak izadjemo iz neke izolacije. Vreme jačih strasti na emocionalnom odnosu i okretanju fizičkom izgledu. Mesec u praznom hodu do 23h nosi vreme kada treba mirovati i izbegavati neke brze lične odluke. Period do subote nosi aktivniju energiju nekog budjenja i potrebe da nešto konkretizujemo.
Srecno - Astro Luna


уторак, 24. јануар 2023.

Dnevna doza Lune - 24.01.2023


 Mesec u Ribama sanjalački, maštovito, povremeno usamljenički traži duhovni kutak za sebe. Iz tog razloga danas treba zanemariti neke veće odluke. Imaćemo potrebu da se negde ušuškamo uz neki film, opustimo uz neku super masazu, ujutru meditiramo uz relax muziku, da dišemo i pratimo otkucaje svog srca. Gužva, buka, brzina danas loše utiče na psihu i može doneti nesnadjenost. Zato ako morate izgurati dnevne aktivnosti, polako...

Danas možemo imati osećaj da smo na nekom mostu sudbine i da zapravo ne znamo tačno na koju bi stranu. Takodje, ako bi nam neko postavio pitanje konkretno, osećanje upravo da zapravo osećamo, a ne znamo kako da objasnimo šta bi to želeli, jeste na snazi. 

Ima dana u nedelji kad možemo biti dovoljni sami sebi ili kada nam treba tišina i konekcija sa nebom na svojstven način. Danas jeste takav dan. Vi ne znate da iz tog mira može da se pokrene neka super ideja koju treba zapisati ili odmah staviti u planer. Samo treba osećati i pratiti. Svakako da danas možemo osećati umor u nogama a meteropate će se žaliti na vreme. Kupovine, posete, taksi usluge sve to nekako traži strpljenje, ali i slušanje bučnih kolega ili taman posla svadje može doneti potrebu da stavimo slušalice i pustimo omiljenu muziku u pauzi za doručak/ ručak...

Kao u onim američkim filmovima posle napornog dana najviše nam može prijati neka lepa kupka  sa upaljenim svećama, čašom vina, da izbacimo i spoljni i unutrašni stres ili šetnja sa kućnim ljubimcem koji jedva čeka da nam prenese ljubav koja nam je tako potrebna. Idealizacija, maštarije mogu da nas malo odvedu u krajnost, ali da nam prijaju. Nemojte zanemariti danas radoznalost na pogrešnom mestu od strane komšija ili kolega od kojih bežite da vas ne bi sačekali sa pričom o politici ili poskupljenju. Danas vam treba da se negde konektujete sa Višim Ja, ali sa samim sobom. Ko ima decu, može se smejati ludorijama, ali i može biti jedna nežna ljubav i izvesna flegmatičnost da se i tu oseti ljubav koja daje oslonac.

Oni koji su prolazili ovih dana kroz dramatičnije emotivne epizode, biće smireniji, ali potišteniji i još uvek pod nekim utiskom. Sklonost i povlačenju i razmišljanju sa samim sobom. Negde ćemo tražiti svi neki znak sa neba. 

Od današnjih aspekata: 

8:58am Mesec u znaku Riba u kvadratu sa Marsom u znaku Blizanaca - pojačan stres, žurba, paziti na reči, mentalni umor praćen stresom, nerazumevanja sa okruženjem ili familijom, prolazne nezgodne situacije, opreznost pri rukovanju volanom, ali i oštrijim predmetima. Neka konfuzija i zaboravnost pomešana sa hiljadu obaveza. Možda i neka nerazumljivija poruka. 

11:00 Mesec u Ribama sekstil Merkur iz znaka Jarca - ipak vreme neke trezvenije i praktičnije energije kada može da se istovremeno pokrene i praktična i kreativna strana, i stručna i saosećajna. Ne tako loše vreme za trgovinu, sredjivanje papirologije ili sitnijih poslova, neki sastanak koji je trebao da se održi ranije ili neki vazan razgovor. 

18:44: Mesec u znaku Riba u sekstilu sa Uranom iz znaka Bika - potreba za mirom, ali slobodom. Vreme i pojačanih vizija, predosećanja i neke manje promene koja može doneti naglo povećanje raspoloženja. Dobro za kraća putovanja ili neku prolaznu kafu. Povoljno za hobije i inovacije. 

Danas nije loše ako možete ostati kući, napraviti užitak i uz to možete završiti više posla ili se prosto regenerisati za naredne dane. Srećno - Astro Luna

Preporuka za danas i Asmr za dubok san i smirenje:-))понедељак, 23. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -23.01.2023.


 Pod uticajem smo Mladog Meseca u znaku Vodolije sa čijim uticajem počinjemo novu januarsku nedelju. Venera i Saturn testiraju emotivno strpljenje, snagu i mnoge veze koje deluju još uvek sveže, ali sve one gde se negde ljubav zagubila ili izgubila. Uran izlazi iz retrogradnosti i donosi kao neki vid oslobadjanja od starih modela i ranjivih tačaka prošlosti.

Mesec u Vodoliji povećava potrebu da se podele slična iskustva i negde pokrene ova nedelja sa nekim oslobadjanjem od prethodnog perioda. Svakako možemo biti u energiji do 18:37 da nas interesuju inovacije, tudji problemi, da možemo biti humani, ali ne možemo osporiti da se oseća neka kolektivna tuga ili osećanje ograničenja koje već duže traje. Danas je i pozitivan dan da iz neke tuge, bola ili osećanja da nešto morate uraditi novo za sebe, pokrenete svoje najbolje ideje koje ćete staviti na papir ili pokrenuti sa konkretizacijom. Jako dobro vreme za mentorski rad, učenje ili prenos znanja na druge. 

Jaki snovi koje treba ispričati drugima. Osećanje da se iz neke usamljenosti pokrene potreba da nešto potpuno novo uradimo za sebe/ druge. Potreba da se i drugi osećaju dobro ili da se pomogne slabijima. 

Konjukcija Mesec/ Saturn od 10:30 bez obzira na neko potištenije osećanje može doneti upravo taj smer, uraditi nešto za sebe, poslušati i pratiti poruke univerzuma, izaći iz neke svoje apatičnosti i pokrenuti se. 

Konjukcija izmedju Meseca i Venere od 11:20 nosi vreme ljubavi, zahvalnosti, pozitivno za menja kupovine, donosi odlično vreme za upoznavanja, druzenja, sticanje prijatelja, može doneti iz neke tuge naglo raspoloženje i promenu energije. Mogućnost nagle pomoći, povoljno vreme za zaradu. 

Mesec od 18:37 menja znak i ulazi u poslednji Zodijački znak, vodeni znak Riba. Bez obzira što će nam klimatski uslovi smetati i uticati na nagle promene raspoloženja, uticaj Meseca u Ribama podstiče romantičnost, intezivna, sli skrivena osećanja, potrebu za ljubavlju, ali i da najbolje poslovne stvari mogu da se urade u nekom svom slobodnom prostoru gde smo sami sa sobom.Iako, mogu biti povećani strahovi, psihološka osetljivost i unutrašnji nemiri vezani za nepoverenje iz prethodnog perioda, osećanja, intuicija treba prepustiti i treba se opustiti. Dobro vreme da se okrenete sebi, svom telu, da delite stvari sa drugima, da se posvaetujete sa nekim stručnim ili da pokrenete svoju kreativnost. Srećno - vaša Astro Luna


Detaljniju sliku o Mladom Mesecu, konjukciji Venere i Saturna, ali nedeljnom pregledu Meseca i ostalih planeta do kraja meseca možete pogledati na mom youtube kanalu: 

Link: 

петак, 20. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -20.01.2023.


 Sveti Jovan - svima koji danas slave ovu lepu slavu - Srećno i sva ispunjenja:-))

Vodolije - Srećan rodjendan

Sunce menja znak i od 9:31 ulazi u znak Vodolije. Sunce je ovde najslabije u svom izgonu je. Vodolija je najmladji znak Zodijaka. Buntovnik i borac za demokratiju, prijatelj celom svetu, okrenut promenama, protivnih predrasuda i dogmi. Vreme koje je pred nama doneće period budjenja i želje da se promenimo. 

Mesec danas u znaku Jarca. Raspoloženje radno, ali sa povremenim pesimizmom i brigom. Ipak, jutarnji časovi nose dosta vesti, a danas je super dan da sve što nije baš islo( dogovori, potpisivanja, organizacija i kupovina dnevnih stvari) se pokrene. Mesec i Merkur u konjukciji od 9:32 nose i sklonost planiranju, organizaciji, odgovornosti. Odlično vreme za učenje, krakotrajna putovanja, prodaje koje se duže čekaju. 

Povoljno vreme da uz laganu muziku pokrenete svoju kreativnu stranu i krenete korak po korak sa čišćenjem, uredjenjem, radom i da uvedete malo više discipline. Pozitivno vreme da isprobate neki novi recept ili radite sve ono za šta niste imali vremena baš tad. 

Odlično vreme za film, opuštanje, neku masazu i ušuškanost , ali i da izadjete iz linije komfora posle dužeg vremena zbog trigona Mesec / R Uran od 19:56 kada možete da nešto novo pokrenete. Neki poslovi se moraju ostaviti i za rad preko vikenda. Može biti neodvršenog posla još od prošle godine, zbog kašnjenja ili odlaganja nekih obaveza. Srecno - vasa Astro Luna


четвртак, 19. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -19.01.2023.


 Poruka Meseca danas je negde izmedju optimizma i probijanja svetlosti. Malo entuzijazma ukoliko ignorišete sve loše vesti i napravite sebi neki svoj prostor interesovanja, po koja migrena i to ona meteropatska jer je Sunce i na poslednjem stepenu znaka Jarca. Negde danas zavrsavamo sa svim kočnicama, možemo osećati itekako neku težinu u grudima, ali bi bilo super da uzmemo neki planer i zapisemo danas sve želje, posebno planove za putovanja, ispite, hobije, kurseve, zdrastvene preglede ili nešto obavezno koje bi trebalo završiti do sredine proleća. 

Pošto je Mesec u opadajućoj fazi i dalje možemo duhovno da se konektujemo sa svojim slabostima, ali da na njih počnemo da gledamo optimističnije u smislu rada na njima. Po principu: Znam, svesna sam, Uradiću, Počeću....

Danas je i odličan dan da se oslobodite izgovora i opravdanja. Planirati i ići ka tome da to uradite. Hrabrost i odlučnost može imati efekta u prvom delu dana. Povoljnosti kroz obrazovanje, putovanja ili daljine. Potreba za mirom, ali konekcijom sa nečim uzvišenim Jaka vera.

Jutarnji časovi zbog kvadrata Mesec/ Neptun sanjivi, negde ćemo malo biti mislima u svom svetu, kafa i dobar tuš mogu pomoći ili pokretanje mašte i kreativnosti. Izbegavajte guzve, kupovine, potpisivanja, moguce greske. Teže ustajanje ili potrebno više kofeina.Potreba za mirom da bi se bolje započeo dan. Čutanje ujutru zlata vredno.

Od 11:10 sekstil Mesec/Saturn mogu da nas poguraju da pokrenemo odgovornosti, završetak onog što stoji, da odrqadimo ono što je planski. Može biti dobro. Pozitivno za primanje sitnijih sugestija od prijatelja ili mudrijih saveta od starijih. 

Od 20:13 Mesec menja znak i ulazi u znak Jarac. Vreme mirovanja jer će Mesec biti u praznom hodu. Vreme kada treba iskoristiti za odmor i po koju sitniju obavezu od ranije, ali ništa veliko. Duboka razmišljanja o periodu koji je prošao i koji dolazi. Ozbiljnije misli. Porast reumatskih problema. Ipka istrajnost iako raspoloženje ne na nivou neke velike sreće. Astro LunaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski