уторак, 13. фебруар 2024.

Dnevna doza Lune -Februar 13


 " Iako imamo slobodu misliti i delovati, mi se držimo zajedno, poput zvezda na nebeskom svodu s nerazdvojnim vezama. Ove veze se ne mogu videti, ali ih možemo osetiti."

Nikola Tesla

Utorak, dan Marsa. Mesec u Marsovom domu - znaku Ovna. Znači energija, rast i pokret. Od danas i prelazak Marsa u znak Vodolije. Mars će u vazdušnom znaku Vodolije boraviti do 23.03.

Vreme koje nam dolazi pojačava mogućnost novih izuma, autorskih dela, pronalaženja rešenja na osnovu trenutne situacije u vidu bržeg dolaska do rešenja,  ali sa druge strane više pobune, pojačane destrukcije  kako vanredna stanja po celom svetu traju, više zemljotresa i problema u vazduhu, pravljenja novih oružja, ali više druženja naravno na društvenim mrežama. Mnogi u ovim okolnostima mogu da naprave najinteresatnije ideje ili dela....

Novi stilovi i posebno u centru pažnje mogu biti osobe koje su drugačije po stilu, ponašanju, mentalnom sklopu, nešto ekcentrično, drugačije, nešto inovativno, progresivno. Svakako, da je naglasak na ravnopravnosti, a ne na egu, na humanim porukama i udruživanja bez prevelike patetike, već korisnih razloga. Upoznavanja i zaljubljivanja su stavljena da mogu biti konkretnija, brža, ali da će lakše i bolje ići preko prijatelja, interneta, na neobičnim mestima.

Slobodni umetnici i novinari imaće svoju reč. Neće se moći sakriti nezadovoljstvo, ali može biti u negativnom slučaju i poruka protiv države, sistema, ograničenja, autoriteta. Istina će lako dospeti u žižu javnosti. Sve može biti otvorenije i o svemu će se diskutovati kroz svoje mišljenje koje treba i poštovati. Samostalnost je pitanje koje mnogi sebi mogu postaviti u ovom periodu ili poželeti. Ne mogu vam reći da će stvari ići lako, jer ovo proleće kao i ova godina potpuno drugačije i  nosi neke tragove prošlosti, ali da ćete imati priliku da imate svoju reč, delo, svoju slobodnu volju da promenite stvari u svom dvorištu  sigurna sam da ćete imati. Oni koji su kontrolisali svet i mislili da im moć daje potpunu dominaciju, biće najugroženiji. Reč će imati oni najednostavniji, ali najhrabriji kada je potrebno...



Vreme je za jednakost i prihvatanje stvari na drugačiji način. Neko eksperimentisanje sa sudbinom. Neka potreba da se zaštiti društvo, a sada smo svi isti, vreme kada je dobro pomoći onima kojima je to baš potrebno i kada je dobro organizovati sve vidove humanitarnih akcija. Oni koji se odavno osećaju neprihvaćenim, sa etiketom zabrane od drugih, mogu posebno u ovom periodu imati želju da menjaju sve, od mesta, partnera.U povećanju jak stres i osećaj da nemate gde da pobegnete. Imaćemo i period kada sve može da stane, ali kada možemo imati osećaj da i ono malo zabave može da u nekom momentu stane. Neki mrak doneće novu svetlost i preporod.S obzirom da Mars ima i moćnu konjukciju sa Plutonom svakako može delovati destruktivno, eksplozivno bas od danas.

Ipak, osećaj neke energije u vazduhu, kao simbolike andjela koji sprema dobro delo za sve nas. Može biti i faza ljutnje na celu planetu, svet, ali će to trajati kraće nego u prethodnom periodu. Borba će ići kroz novu viziju i priču samo o budućnosti. Važne stvari će se završavati pod pritiskom, često i u 5 do 12. Mnoga rešenja ićiće po principu nezvanično ili bez pravila. U porastu su i slobodne, nekonvencionalne veze, veze sa prijateljima, slobodne i neobavezne veze, najviše započete preko interneta, kako drugačije...



U porastu su nagli prekidi, ali brzi ulazak u nove odnose. Oseća se više društveni, ali nešto ekstremniji idealizam. Neka fascinatna, ali napeta energija dnevno, ipak neki pokret, i samo kretanje i neka akcija, kao da se neće stajati u mestu..Odlično vreme da se pokrenu nove ideje, ali novi biznis, neki novi proizvodi ili da se pokrenu nova poslovna proširenja kod kuće. .Može biti većih političkih provokacija, ali će se završiti brzo. Mnogi će u ovom periodu morati da rizikuju više, sa osećajem podrške drugih, da bi očekivali veći napredak.


Mesec danas u sekstilu sa Merkurom. Može biti raznih novosti i ubrzanja u idejama i realizaciji obaveza. Venera i Neptun su u sekstilu da negde u pozadini pojačavaju idealizaciju, kreativnost, ljubav. Danas može biti dobro vreme da se malo okrenete sebi, i da radite na samokontroli.


Srećno - Astro Luna


Mars u Vodoliji imaju: Justin Bieber, Harry Styles, Scarlett Johansson, Elon Mask, Emma Watson, Drake, Leonardo da Vinči, Kristen Stewart, Justin Timberlake, Jay - Z, imala i kraljica Elizabeta 2, a Mars u Vodoliji ima i Adele, Winona Ryder, Alicia Keys, Snoop Dogg,Matthew David McConaughey, majka zmajeva Emilia Clarke, Gerard Butler, Jada Pinkett Smith, Chris Martin, Jane Fonda, Eva Longoria, Dakota Fanning, Jon Bon Jovi, Axl Rose, Pharrell Williams, Gary Oldman, Cary Grant, Victog Hugo, Alec Baldwin, Jamie Fox, i mnogi drugi, ali veći deo poznatijeg i Holivuda. 

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski