понедељак, 1. април 2024.

Dnevna doza Lune -1.04.2024.- pregled ovog meseca


 Ponedeljak, 1.04.Dan Meseca. Nov mesec april.Vreme teče baš brzo, kao da je negde juče bila Nova Godina. Srećan prvi dan Uskrsa...

Nov mesec u astrološkom smislu, nosi i mesec nove nade. Ovo može biti mesec velikih izazova, lekcija, prepoznavanja, završetaka i naglih početaka, ali mesec kada nas neka čudna intuicija može voditi po odkucajima srca i neke karmičke slike gde trebamo da odemo.

 Nalazimo se u ciklusu Pomračenja, ali mesecu kada ćemo imati i prvi retrogradni Merkur od 2.04. sa 27 stepena Ovna.Ne znam za vas, ali ja ga osećam već od njegove prve preretrogradne senke od 19.03.Merkur će biti retrogradan do 25.04. kada kreće direktno sa 15 stepena znaka Ovna. Venera ulazi u znak Ovan u kome će probuditi strast, nestrpljenje, brze, nagle emotivne odnose i prekide do 29.04. kada će ući u znak Bik - mesto svog doma i sedišta. Venera i Neptun će se na 28 stepenu, stepenu egzaltacije susresti 3.04 i pojačati i romantiku i idealizaciju i maštu i zablude. 6.04 Venera iz znaka Ovna i Pluton mogu doneti snažne reakcije, emocije i privlačnost.

Jedan od bitnijih dogadjaja ovog meseca je i Potpuno Pomračenje Sunca na 19 stepenu Ovna 8.04. u vreme Mladog Meseca ali i snažne konjukcije retrogradnog Merkura i Kirona u tom momentu od 20:22 po našem vremenu. Posebno ovo Pomračenje mogu osetiti Ovnovi, ali i Vage, Rakovi i Lavovi.


Posebno provokativan dan biće 10.04. Tranzitni Mars koji će boraviti u znaku Riba do 30.04. biće u nepovoljnoj konjukciji sa Saturnom u znaku Riba na 14 stepenu mogu pojačati mračne želje, destrukciju, blokade na fizičkom nivou tajne, ali i istrajnost u teškim zadacima.Energiju Marsa i Saturna treba dočekati kreativno i staloženo, kroz mir i meditaciju, jer svi vidovi sukoba ili osvete mogu delovati kao bumerang.

Konjukcija ili kazima Sunca i retrogradnog Merkura na 22 stepenu 12.04. mogu pogodovati pisanju, javnim nastupima, hrabrosti da kažete direktno sve što vam je na duši.Retrogradni Merkur može uticati na obnovu starih odnosa i kontakta, ali ipak prepoznavanje vađoh najdubljih želja.Naravno ovaj mesec sa njegovim uticajem neće proći bez kvarova prekida komunikacije, mentalnog napora i zato ovaj mesec trebate dočekati mirnije, staloženije i sa brojanjem do 100.

Od 19.04- Bikovima možemo čestitati rodjendan kada će i Merkur i Venera da se nadju u snažnoj konjukciji na 17 stepenu i donesu ljubav, pažnju, obnovu starih kontakta bitne kupovine, vesti.Mars i Jupiter mogu doneti neki vid zaštite isti dan kao i mogućnost materijalnog uspeha, sredjivanja zakonskih rešenja ili prosto nagli optimizam.

20.04. Mars i Uran mogu pokrenuti nove šanse koje ćete osetiti intuitivno.Ceo ovaj mesec traži da osetite i pratite svoj osećaj i samo tako možete računati na najbolja rešenja.

21.04 Snažna i sudbinska konjukcija Jupitera i Urana na 21 stepenu znaka Bika može doneti snažnu potrebu za novim iskustvima,slobodom, ali oslobadjanjem od nečega što vam je dugo bilo teret. Ovaj aspekt koji se oseća od sredine marta može doneti nagle promene na berzama, neočekivane materijalne prihode, nalaženje novih načina zarade, nova interesovanja, ali i romanse sve u zavisnosti preko kog polja vam tranzitno prolazi.

Istog dana na snazi je i destruktivan aspekt Plutona i Sunca koji može doneti probleme sa autoritetima, ljutnju, pobunu, ali nagle klimatske promene, pojačane pritiske i kolektivne dogadjaje koji mogu doneti patnju.

24.04. pred nama je snažan ali i turbulentan Pun Mesec u znaku Škorpije na 4 stepenu koji može povećavati ljubomoru, zavist, pojačano gojenje, ali pojavu neprijatnih dogadjaja, ali i zemljotresa/ poplava.

29.04. konjukcija Marsa i Neptuna na 28 stepenu znaka Riba može doneti romantične epizode, ali i zabune, manipulacije, kradje, nestanke, kidnapovanja, trovanja.Posebna opreznost sa lekovima i porocima! Može dolaziti do senzitivnosti i jakih psiholoških kriza, ali i pojave samoubistava i povećane kocke. Čuvajte se energetskih vampira! 

Venera prelazi u svoj dom znak Bik pojačavajući prolaćnu najavu za ljubav, hedonizam i radost, a Mars od 30.04. prelazi u znak svoje snage znak Ovan dajući hrabrost smelost i potrebu za rizicima koji nisu preporučljivi ovog meseca. Negde ćemo se utapati u emociji, povlačiti pred teškoćama ili tražiti mir bežeći od trenutnih kolektivnih dogadjaja.



Prvi dan ovog meseca iako dan šale pod uticajem Meseca u Jarcu( od 6h) može doneti opterećenja, zamišljenost, brige, nagle vremenske prilike koje neće pogodovati hroničnim bolesnicima i osećanje prevelike odgovornosti. Sekstil Meseca i Marsa nosi i poruku da danas radite strpljivo. Fizičke aktivnosti mogu prijati organizmu. Pokrenite stare poslove/ obaveze i bolje ćete se osećati. Može biti kašnjenja/ odlaganja obaveza. Uticaj Meseca u Jarcu nije radostan, ali traži od vas ozbiljnost, predanost i produktivnost.

Srećno u Aprilu - Astro Luna


# 1.april# april 2024# mesec u strelcu/jarcu# my mood




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski