четвртак, 10. октобар 2024.

Dnevna doza Lune -10.10.2024. - Prva četvrtina Meseca u znaku Jarca


 Uragan Milton je noćas po našem vremenu stigao na Floridu i s obzirom da je izuzetno jakog 5 stepena smatra se da je najveći u poslednjih 100 godina. Na Bliskom istoku čak neko primirje pred intezivan Pun Mesec sledeće nedelje,  i kraj ovog meseca koji može doneti opet i neku prekretnicu i nagla iznenadjenja, tamo nema mira..Klimatske promene, jesen koja kuca na vrata i mi kao obični posrednici koji to pratimo. Ne treba zaboraviti da uz pojačana prethodna Pomračenja i naši susedi Bosna i Hrvatska su takodje bili pod jakim uticajem poplava, ali juče smo imali čak nesto par manjih zemljotresa na nasim prostorima. 

Na individualnom nivou emocije udaraju, ali iskustva iz prošlosti. Mars u znaku Raka posebno podseća na neku nostalgiju, ali porodičnu osetljivost.Neka kolektivna karma kucka i provocira ovaj mesec vrlo turbuletno. Na nebu imamo čak 5 planeta retrogradno. Poslednji ciklus Plutona u znaku Jarca kao da negde stavlja tačku na stara žarišta, ali može pokrenuti uspavane demone.


Šta imamo danas na nebu?

Mesec kroz ceo dan u znaku Jarca. Mesec pokreće i potrebu za većom odgovornošću, obavezama, organizacijom, ali može pokrenuti reumatske probleme, preosetljivu unutrašnju stranu, ali ipak i istrajnost. Mesec će sa svojim dispozitorom Saturnom koji je jos uvek retrogradan može doneti od 13h i vreme da završite neke obaveze koje stoje, da možete biti produktivniji u malim odlukama, iako ceo dan može nositi energiju blagog pesimizma i melanholičnosti.Možete osećati da verujete sebi i da ipak možete da se oslonite na sopstveno znanje u planovima za danas. Bez obzira što može biti i malih odlaganja, ipak okrenost karijeri može doneti otvaranje novih planova, a time i boljem raspoloženju.

Večeras od 20:56 pred nama je Prva četvrtina Meseca na 17 stepenu znaka Jarca koji će se naći u kvadratu sa Suncem iz znaka Vage. Osim pojačanih klimatskih promena i oluja, poplava i zemljotresa, ova lunarna faza pred Pun Mesec u znaku Ovna ( 17.10) ova faza nosi i intezivnu opoziciju sa tranzitnim Marsom iz znaka Raka što može doneti jaku destrukciju, ljutnju, impulsivnost, štete i porodične gubitke, ali pre svega jednu provokaciju na polju partnerskih odnosa. 

Ova faza povećava veliku ljutnju, a u povećanju mogu biti nezgodne situacije, tuče, povrede, posekotine i štete. Posebno kardinalni znaci, ali pre svega Vage i Jarčevi mogu osetiti priliv ove faze pred Pun Mesec kada će se jedna teža energija koja se stvara u ovo vreme i čistiti.Možete imati podsećanje na one koji nisu tu, ili se možete suočavati sa nečim što želite da zaboravite. Posebna ljutnja i destrukcija je otvorena u porodičnim odnosima, dok povećanje nasilja na emotivnom nivou može biti intezivna. Emocionalna nestabilnost može biti intezivnija, pa je generalna slika da ovu fazu treba dočekati mirnije, bez suočavanja, provokacija, po potrebi i sa distanciranim povlačenjem od svega što vas opterećuje. Itekako ova faza pod uticajem nervozne svakodnevnice može doneti prenošenje nekog nakupljenog nezadovoljstva u svoj dom. 

Zbog ove provokativne faze generalna preporuka je mir u sebi, aktiviranje fizičkih aktivnosti, okrenutost produktivnijim stvarima, jasnije radu( čak i rad u kući može doneti osećanje korisnog raspoloženja) ili generalnog mirovanja. Ne pokušavajte u ovo vreme ispravljati nepravde, jer možete zapravo sami naići na jači bol ili otpor. 

Srećno - Astro Luna



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski