Претражи овај блог

среда, 26. август 2015.

SREĆAN RODJENDAN DEVICE“ I LOVE VIRGO“

„Važno je dopustiti nekim stvarima da odu, da nestanu. Pustiti ih i rešiti ih se. Ne očekujte da vam se vrate, da vam priznaju napore, otkriju da ste genijalac i shvate vašu ljubav. Zatvarajte krugove. Ne zbog ponosa ili oholosti, već zato što se to više ne uklapa u vaš život.”
Paulo Koeljo

Drage Device, Srećan rodjendanko, da ostanete uvek takve, uslužne I pedatne, tačne I precizne, jer život čine sitnice.


23.08.2015.( 12:38) Sunce je ušlo u znak Device I sve bebe rodjene od ovog perioda  sve do 23.09.(10:22) preuzeće palicu I krenuti u nov život karakterno pokazujući analitičnost, detaljnost, metodičnost I produktivnost.Pisala sam vam u prvim tekstovima kako male Device koje I zbog vladaoca Merkura deluju pametno I kako rano pokazuju sjajnu matematičku memoriju, kako se oduševljavaju detaljima, sitnim igračkicama, ali koliko mogu biti stidljive dok se ne naviknu na poznato okruženje.Takve su I naše Device koje odišu skromnom jednostavnošću I parolom da je rad stvorio čoveka I da treba puno raditi pre svega na sebi, svom telu, I ići ka svojim ciljevima.Devica je znak koji nepoverljivo pristupa novim projektima, ali je uvek zainteresovan da čuje nešto novo I sazna, nauči, memoriše I nastavi dalje.Ovaj ženski znak, drugi zemljani znak voli prirodu, okrenut je praktičnom I realnom I ne očekuje mnogo, uvek se oslanja na sebe I sve što može uraditi sam/a, zahvalan je I najsigurnije se oseća.Sve što dobije preko, oseća kao veliku nebesku zahvalnost I darove svog rada.Ali to ga ne sprečava da se promeni, već će veoma temeljno praviti rasporede, pisati svakodnevne I nedeljne obaveze, planirati letovanje I zimovanje 6 meseci unapred, brinuti o svom zdravlju I zdravlju svojih ukućana, pri čemu će uvek pokazati hipohondrične strahove( osim da se sam bavi medicinom), pri čemu će uvek brinuti o svakoj sitnici I sanjati o svetu gde je sve perfektno I da ima dovoljno vremena da sve stigne što je planirao.Device iako mogu delovati sramežljivo na prvi pogled, pripadaju sposobnim osobama, poseduje neverovatan razum, ali veoma složen I zatvoren temperament.Pre svake odluke dobro ispituju teren, gledaju sa svih uglova I onda kreću u odluke.Nisu nesigurni, ali znaju da ne žele da prihvate nešto polovično I nesigurno na prvi pogled.Veoma su samokritične I kritične prema drugima, što zna da ih malo odvrati od objektivnih pogleda.Ipak, itekako znaju da budu duhoviti, mirni I dobro raspoloženi, skriveni boemi koji sanjaju neki svoj san.Iako pripadaju znaku koji nosio simboliku devičanskog, ipak itekako znaju da budu lukavi, proračunuti, skloni I vrlo žestokim reakcijama.Ipak, jasno je da imaju svoj stil, izuzetno istančan smisao za ukus, odevanje( uvek im je teško da naprave , ali pre svega nadju idealnu kombinaciju za sebe), ali mogu biti odlični savetnici drugima.Imaju uvek osećaj efikasnosti, ne prihvataju bilo šta  I takvi su u životu, posebno emocijama.

Device odišu jakom unutrašnjom snagom, ali skrivenim manama koje samo one kalkulišu I mere po potrebi.Smatraju se razumnim I I savesnim, ali I često plašljivim osobama.Kada nešto započnu, uvek idu do kraja.Iako mogu nekad delovati kao robovi posla, porodice, hladni ili distancirani, oni čeznu za emocijama uvek, ali kao da za ljubav ponekad I nemaju dovoljno vremena.Ne vole grubost I isključivost, uslove I sa njima se uvek možete dogovoriti mirnim tonom.Strpljive su u radu, životu, a mogu ih srušiti samo manipulacije I neiskrenost, podcenjivanje I rivalitet.Ne vole rizike, osim da su potpuni sigurni u to u šta ulaze.Iako često suzdržani, sarakastičnijeg humora, uživaju nekad I nezasluženu reputaciju, pa je potrebno da ih jako dobro upoznate da bi ih prihvatili kao prave.Često svoje strahove za svoju porodicu I decu dobro prikrivaju I odaju utisak osoba koje imaju dobru samokontrolu.Izuzetni su prijatelji, veoma osećajni I skloni da pomognu.Poslovno nije neobično da imaju I po dve profesije, jer ih pokreće radni pokret, ali I materijalna sigurnost.Obožavaju da putuju, ali uvek vole da idu na sigurno.Emotivno su strastveniji nego što deluju na prvi pogled.Često imaju mentalni oklop I zatvorenost jer se na taj način štite od negativnih uticaja.Znaju da pokažu borbenost, posebno kada su napadnuti.Obožavaju porodicu I sanjaju o većoj porodici.Odgovaraju im duge veze, ali često imaju problem sa vezivanjem, je im je potrebno vreme da se opuste I prilagode.U braku posebno mogu pokazati romantičnost.Devica prirodno predstavlja I šestu kuću u Zodijaku koja predstavlja zdravlje.Slabe tačke su stomak, slezina, a mogu biti veoma sklone depresiji.Zbog toga moraju često pokretati fizičke aktivnosti, meditacije I nalaziti slobodno vreme za sebe.

PREPORUKA ZA KRISTALE:


KARNEOL(kamen kreativnosti, individualnosti i hrabrosti. Zovu ga još i "glumački kamen". Veliki je zaštitnik. Pojačava memoriju i pomaže pronaći prave prijatelje. Štiti od ljubomore, ljutnje i straha. Pomaže ostvarivanju želja i donosi sreću, olakšava i uklanja tugu. Pomaže stabilnosti energije u domu. Štiti od ljubomore, ljutnje i straha. Daje hrabrost, potiče pozitivne izbore u životu, odstranjuje apatiju i motiviše na uspeh u poslu i u drugim stvarima. Ovaj kamen pomaže vam da verujete sebi i svojim procenama. )


RUBIN( kamen koji utiče da osoba dobije snagu u životu.Kamen koji povećava strast, stimuliše srčanu čakru i donosi balans.Dobar i za početak ljubavne veze, ali i za novac( bogastvo).Jako privlači seksualnu energiju.Utiče da se osoba oseća bolje, posebno dobar za osobe koje imaju sudske sporove.Prazni se pod vodom, puni sunce 2 sata.) CRVENI JASPIS(kamen koji podržava u periodima stresa i donosi mir i ispunjenje. Pruža zaštitu i pokreće odlučnost u svim poduhvatima. Daje hrabrost da se energično uhvatite u koštac s problemima i potiče iskrenost sa samim sobom. Pruža podršku tokom neophodnih konflikata. Mentalno, jaspis potpomaže brzo razmišljanje, potiče organizacione sposobnosti i sprovođenje projekata u delo do kraja.)


„I live by 'Go big or go home.' That's with everything. It's like either commit and go for it or don't do it at all. I apply that to everything. I apply that to relationships, I apply that to like sports, I apply that to everything. That's what I live by. That's how I like it.”

Paul WalkerTRANZIT SUNCA KROZ ZNAK DEVICE

Iako Sunce šalje malo melanholičniju energiju I nosi sat sa sobom da vas opomene da je vreme za obaveze, odgovornost, učenje I korisne stvari, on svakako šalje I poruku da je vreme da uzmete stvari u svoje ruke.Ukoliko planirate da putujete, da menjate posao, da renovirate stambene I poslovne prostore, idete na razgovor za posao, svakako da njegova energija nosi simboliku, pokreni se I budi koristan.Svakako, da je akcenat na analizama, dubljim razmišljanjima o svakodnevnim obavezama,gubljenju vremena na detaljima, ali ovo jeste dobro vreme da dobro razmislite šta želite dalje I da polako organizujete nastupajući jesenji period.Sunce je dobilo pomoć Merkura iz znaka device koje ga je čekalo da mu ispriča šta ima novo, ali I Jupitera  koje sad širi energiju I tera na razmišljanje I donosi pregršt planova.Ovo je vreme kada možemo imati potrebu da budemo bolji, ali svakako ćemo više analizirati prethodne postupke I imati neke odluke koje trebaju samo da se realizuju.Bilo loše ili dobre, svakako će biti odluke koje u ovom momentu mogu biti važne za nas.Potreba za dobijanjem odgovora, statistikama, emotivnim mozgalicama, ali željom da saznamo što više, biće u centru pažnje kroz period kretanja tranzitnog Sunca.Početak septembra može doneti mali pad energije i prenatrpanost i umor, ali će se to kroz nekoliko dana srediti.Okrenutost zdravlju, fizičkom izgledu, zdravoj ishrani i menjanju navika može biti povoljno vreme kroz ovaj tranzit.Potreba za usavršavanjem ali i odricanjima biće razvijena.

Od aspekata:

Najznačajniji je svakako konjukcija tranzitnog Sunca I Jupitera koji će se aktivirati 27.08. 3 minuta posle ponoći.Odlično vreme za proširenja posla, kupovine, velike planove, materijalni napredak, rad.Ovaj srećan aspekt pojačava blagostanje, lakša rešenja,lični, duhovni rast, što zavisi preko kog astrološkog polja ćete ga osetiti.Odličan za kontakt sa bankama, bogaćenje, ulazak u veće poslove, investicije, berze.Ipak, zbog Device svakako da će sve ići opreznije I obazrivije.


1.09.(5:40am) Tranzitno Sunce u opoziciji Rx Neptuna u ribama( sklonost premišljanju, sumnjama u pozitivan ishod, osećaju neke prevare ili gubitka poverenja, pasivnosti, lenjosti I idealizaciji koja je u sukobu realnog.Povećanje razočarenja ili očekivanja od drugih.Može dolaziti do povećane preosetljivosti I osećaja” magle u glavi”.Potrebno je čuvati energiju I čuvati se predavanja, povlačenja ili nepotrebnog trošenja na nepotrebne detalje.Čuvati energiju i zdravlje.Ne primati stvari na prvu loptu, dobro razmisliti o svakoj odluci.Opreznost sa lekovima, porocima.Osećaj neke pogrešne iluzije ili žrtvovanja.


6.09.2015.(1:09am): Tranzitno Sunce u trigonu sa Rx Plutonom u jarcu( aspekt jake okrenutosti karijeri, položaju, ambicijama.Donosi izdržljivost I istrajnost.Odličan za pravljenje trajnijih poslova.Povoljan za odnos sa autoritetima.Mudrost I strpljenje mogu doneti neočekivane dobre lične promene.Aspekt sreće I dobre vitalnosti.
Autor: Nataša Paunovski