уторак, 23. јануар 2024.

Dnevna doza Lune - Januar 23


 U zanimljivoj smo astrološkoj nedelji iščekujući prvi Pun Mesec u Lavu, a gde možemo imati i mentalnu i fizičku motivaciju.Srećni aspekti Venere koja danas prelazi u zemljani znak Jarac mogu doneti posle Full Moona ipak vreme smirenije i optimističnije energije. 

O nedeljnom pregledu planeta, pisala sam na mom zvaničnom sajtu malo detaljnije: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-22-28-01-2024/


Venera od 9:50am ulazi u zemljani znak Jarac u kome će se zadržati sve do 16.02. Jarčevima otvara put ka ispunjenju, finansijskim i većim emotivnim akcijama, ali generalno ova Venera koja je mnogo uzdržanija, hladnija, racionalnija imaće akcenat na stabilnosti, poverenju, lojalnosti, dugotrajnim odnosima, ali i materijalnim vrednostima i karijeri. 

Detaljniji pregled tranzitne Venere u Jarcu imate na mom youtube kanalu: 

Mesec od juče u znaku Raka, u svom domu. Osećanja bujaju pred ovaj Pun Mesec pa sati suza, pa smeha mogu oscilirati. Podsećanja na prošlost, nostalgiju, ali veću sigurnost koju možemo osećati u intimnijem krugu mogu biti važni. U osetljivosti: grudi, stomak( želudac), materica. Preporuka: jedite laganiju i raznovrsniju hranu!

U vreme Meseca u znaku Raka, tjs njegovog tranzita sva skrivena osećanja izlaze napolje.Podsećanja, jaka usmerenost na članove porodice i potrebe doma, ali emotivna stanja koja mogu varirati. Mesec u Raku traži iskrenija i otvorena osećanja, spontanost, razumevanje i nežnost.Bežanje od problema ili skrivanje i povlačenje može izazivati kontradiktorne reakcije i situacije. Iz tog razloga danas je dobro aktivirati emocije, imati dosta kontakta sa vodom koja smiruje i piti dosta tečnosti. Kada je tranzitni Mesec u Raku mi svoje simpatije i antipatije možemo pokazivati neskriveno. Najmanje sitnice nas mogu uznemiriti. A s druge strane, emocije možemo usmeriti u pozitivne svrhe. Možemo biti veoma zaštitnički naklonjeni prema ljudima koje volimo, ali i prema životinjama. 


Kada je Mesec u Raku možemo imati potrebu: 
- da više vremena provodimo kod kuće i da ušuškani pogledamo neki stari film, učimo ili se prosto regenerišemo
- pisanje dnevnika, knjige, odgovaranje na stare emailove, nalaženje starih pisama i uspomena može probuditi dobre emocije
- Emocije se mogu dobro odraziti kroz umetnost/ muziku
- Koristite svoj instikt, ali i intuiciju
Negujte sebe, ali i druge
Izbegavate svadje, i trudite se da budete diplomatični
Razvijajte nove emocije, na osnovu prethodnih iskustava

Mesec i Saturn u pozitivnim aspektima od 9h mogu doneti potrebu za mirom, boljom organizacijom, porodicom, ali da sporo, ali sigurno idete ka svojim ciljevima i završetku obaveza. Sekstil Meseca i Jupitera može pozitivno uticati na polje obrazovanja, porodičnih proslava, dobitaka, poseta, radova u domu i sl.

 Posebnu pažnju bi trebalo obratiti na opoziciju Meseca i Merkura od 21:50 koja može doneti problem emocija i razumevanja, loše vesti, subjektivnost, plačljivost, osetljive dogovore ili komunikaciju sa voljenom osobom, članovima porodice, detetom. Ovo može biti i vreme loših odluka, a vozačima od početka nedelje je preporuka opreza i bolje koncentracije. U povećanju kvarovi ili kontakti sa osobama koje ne želite da čujete.

Sunce u polusekstilu sa Saturnom ipak može u periodu od 23-27.01 doneti odlične radne sposobnosti, etiku, okrenutosti moralnim vrednostima, istini.Dobro vreme da potražite stručnu pomoć ili da krenete na edukaciju. Dobro vreme za planiranje ili postavljanje dugotrajnih ciljeva.


Srećno - Astro Luna






Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski