петак, 27. октобар 2017.

DNEVNA DOZA LUNE -27.10.2017.

foto / Valeria Pisano


Danas je dan molitvi.Sveta Prepodna mati Paraskeva, zaštitnica majki, žena i dece.Molitva svakoj ženi i njenom srcu, njenoj borbi i želji da spoji ljubav, porodicu, mir.Moja majka je tako imala želju da se krsti u njenoj crkvi.To je stvarno bio poseban momenat za nju jer se u tom periodu  života suočavala sa nekim problemom iz koga u tom momentu zdrastveno nije nalazila rešenje.Taj problem je nestao kada se krstila.Od tad smo mislima  i molitvom i verom koju osećamo uz ovu divnu Svetiteljku čija crkva je izgradjena baš u blizini njene starije sestre Ružice.Njena crkva je posebno mesto gde možete sesti, popiti tu čarobnu vodu, osetiti neki mir.Jedno vreme dok sam živela na Kalemegdanu svake nedelje je to bilo nešto kao porodičan ručak, osećali smo njene zagrljaje i zaštitu.I sada je uvek uz nas i čuva nas uvek.Sinoć mi je jedna prijateljica koju ja zovem " sestra po životnoj borbi"  napisala da je dala moje ime na molitvu u crkvi koja nosi baš njeno ime.Bila sam jako zahvalna, jer to je za mene najlepši poklon koji neko može da uradi za vas, da se seti da se pomoli za vas, vaš napredak, da misli na vas na takav način.Nema lepšeg poklona od duhovne sreće i blagostanja za druge.Danas i ja vama šaljem molitvu za svu snagu koja vam je potrebna i svo rešenje problema koji vas muče, ali pre svega za zdravlje, ono je najbitnije -bez njega nema ničega, ništa nije bitno, verujte, samo da smo zdravi.

Nebo i njegov pogled često menja svet, misli i donosi jaka osvešćenja.Sinoc sam čula jednu divnu poruku za laku noć, Hvala do Urana, jer nas on menja, oplemenjuje, čini svežijim, koliko god bili u nekom momentu i buntovni i ludo hrabri da kažemo i uradimo nešto drugačije od očekivanog.Ali Uran je prijatelj svima i itekako zna da bude zahvalan.On nam pomaže da pokrenemo dete u sebi, ali da budemo ono što jesmo zapravo bez lažne skromnosti, i očekuje od nas da verujemo da čuda postoje, ali i slučajnosti i niz neobičnih spleta okolnosti.Danas imamo veoma turbuletne aspekte, a opet će se sve vrteti oko Vodolije kojom vlada Uran, pa će promene i želja za dinamikom, nečim novim biti jako interesatna.

Pre toga:

foto  /  Natalie Leavitt


Mesec u Jarcu do 15h u svojoj energiji doneće neki vid završavanja, iako postoji mogućnost da stvari idu sporije nego što očekujete.Potrebno je do tog vremena ostati strpljiv i mudrovati, i probati pokrenuti obaveze korak po korak, jer žurba može biti veliki problem prvog dela dana.Od 4:35am Mesec će biti na zvezdi Terebelum kja donosi svest o uspehu ne samo kroz lične ambicije, nego mogućnost osećanja da vi to možete, ako osetite -pokrenite.Autoriteti neće prijati i biće tu itekako pobune da ne može sve biti kako neko očekuje od vas.Biće prolaznih stanja tuge i osećaja da stojite u mestu, ali kako stoji treba ostati samo uporan ma koliko to dugo trajalo.Itekako, može biti nametanja nečeg što ne želite ili niste sigurni da razumete, pa je važno da pokažete da neke stvari treba uraditi i odmerenije.Saturn je dosao na 24 stepen i takodje ukazuje dobro vreme za poslovanje, karijeru što jeste u simbolici danas, ali veoma velikih odricanja.Merkur na zvezdi Kiffa može doneti provokativnost, cinizam, agresiju, svadjalacko ponasanje( posebno porast porodičnih svadja), jako strasnim govorima, ali govorima mržnje.Venera je na 15 stepenu Vage spremna za emotivnu pricu, komplimente, poklone i malo nema podršku potpunu, ali može uzivati i sama u svojim zeljama.

foto  /   soulseeds.com


Od 7:23am: Mesec u Jarcu u kvadratu sa Rx Uranom u Ovnu na 26,13 stepenu( naglo budjenje, naprasitost, svojeglavost, sklonost nemirima i naglim promenama raspoloženja, u pojačanju hronicni stres koji može doneti sklonost da kažete ili uradite nešto ne želite.Nepovoljno vreme za avio letove i daleka putovanja, razgovore sa prijateljima ili voljenim osobama.Može doći do porasta loše cirkulacije, problema sa pritiskom kao posledice napetosti.U ovo vreme može biti problema sa internetom, greškama kroz kompjutere, strujom.U porastu svadje i emotivni prolazni prekidi, ali pre svega jedna neujednačenost izmedju obaveza i potrebe da se oslobodite nečega.Probajte da nadjete način da se smirite i da radite ono što vam prija.Ako pak i morate proći kroz neki nemir i loše kontrole emocija, nadjite način da se izduvate na drugi način.

foto /nsmbl.nl


15:00: Mesec prelazi u znak Vodolije.U porastu promene, potreba za slobodom, oslobadjanjem od predrasuda, prijateljstvom, otvorenošću, druženjem, pokretom i izlaskom napolje.U ljubavi će biti naporna bila kakva dominacija ili nametanje nečeg što je protiv onog što osećate da vam prija.Biće tu itekako pobune, ali osećaja da je vreme za neku grubu transformaciju.


21:22: Mesec u Vodoliji trigon Mars u Vagi na 3,10 stepenu( vreme pozitivne vibracije, jakih fizičkih kontakta, naglih upoznavanja i dešavanja.Pozitivno vreme za ljubav, internet ćaskanja, ali emocije koje mogu biti u porastu.Potreba da se proba nešto novo, žurba, brza vožnja, osećaj nekog adrenalina.Odlično vreme za sport, odlazak na nova mesta, neplanirane, spontane, ali odlične provode.Dobro je u ovo vreme nešto novo započeti, kao i ući u nove projekte, ideje.Raspoloženje kao da ste priključeni na struju, sve bih sad i odmah, ali i vreme jedne sasvim sveže i drugačije energije.Sa jedne strane jaka potreba za požrtvovanjem ka drugima, sa druge intezivna i vrlo jaka seksualna energija, povezanost sa više obaveza, isplivavanje i tajni, uporednih veza.

Mesec u praznom hodu od 21:22-23:05

foto / Ana Carolina


22:31: Mesec u Vodoliji u kvadratu sa Jupiterom u Škorpiji na 3,45( ovo može biti period isplivavanja nekih destrukcija, sumnji, preterivanja u svemu od kojih se treba osloboditi.Veće želje od mogućnosti, porast raspoloženja kada se ide linijom manjeg otpora, kada može biti kopija, sujete, nepotrebnih samoistivanja, apatije.Potrebno je otvoreno pričati o problemu i truditi se ići ka istini ma kakva je ona.Vreme kada se mogu spojiti razlike i kada se mogu naći ipak neka rešenja, i uvesti promene.Treba izbegavati preterivanje na polju hrane, novca, kocka! Biće potrebno tako malo za sreću, ali će biti važno gajiti umerenost i znake pored puta.

ASTRO -VREMEPLOV

27.10.1939.rodjen je engleski glumac, komičar John Cleese( Leteći cirkus Monti Pajtona) u znaku Škorpije sa podznakom u Devici i energičnom Mesecu u Ovnu.

27.10.1952. rodjen je italijanski glumac,Oskarovac, producent i režiser( " Život je lep"), -Roberto Benigni u znaku sa podznakom u ozbiljnom znaku Jarca ali sa Mesecom u Vodoliji koji probija to svojim genijalnom dušom.
foto / Dan Fyuing Solo

27.10.1275. po julijanskom kalendaru osnovan je Amsterdam najveći grad u Holandiji, veoma važan finansijski i kulturan centar, rodjen u znaku Škorpije sa podznakom u Jarcu i Mesecu u Vodoliji.

27.10.1822. rodjen je italijanski violinista Nikolo Paganini u znaku Škorpije sa podznakom u Strelcu i senzitivnom Mesecu u Raku.

27.10.1958. rodjen je nekadašnji pevač grupe Duran Duran -Simon Le Bon u znaku Škorpije sa podznakom u emotivnom, ali tajanstvenom znaku Raka i čulnim Mesecom u Biku.

27.10.1922. rodjena je i Oskarovska americka glumica Ruby Dee u znaku Škorpije sa podznakom u Strelcu i Mesecu u znaku Vodolije.
foto /multitilinggualbooks.com

27.10.1978. rodjena je britanska umetnica i virtuoz Vanessa Mae u znaku Škorpije sa Mesecom u Devici.




Natasa Paunovski





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski