уторак, 14. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 14

 


Ne postoji odredjeno vreme.Ništa se ne dešava ni minut ranije, ni minut kasnije.Svako ima svoj sat sudbine.Ako se vaš sat ne poklapa sa trenutnim vremenom, to je samo vaš sat i vi treba da mu verujete.


Srećna slava Svetog Kozma i Damjana. Mlad Mesec. Još uvek na nebu jedna izazovna, krajnje ranjiva, teža energija. Sve se nešto vrti oko toga da nešto samo što ne eksplodira. Ovih dana možemo puno toga naučiti od drugih iako nam se dosta toga neće dopasti, jer emocije " izaziva" iznutra i udaju po egu. Treba biti umereniji sa rečima, energijom, treba pokušati pratiti svoj sat sudbine. Ne žuriti, jer sve ima svoje vreme. U suprotnom možemo upasti u veći oblak kiše ili se osećati da ne možemo napred. Iako ovih dana postoji tuga, praznina, potištenost, posebno emotivne provokacije, neke lekcije mogu izaći kao preduslov za narednu godinu. .Većina vas imaće bez obzira i na sam položaj neba, da dobro razmisli o svemu i stavi tačku na nešto bolno od pre, iako sve može ići po principu „ stepenik po stepenik“. Sa druge strane, u porastu može biti mazohizam, niske strasti, velika žrtvovanja radi emocija, ali izuzetna intuicija i na temu da je nešto tako i da sa bolom treba biti prihvaćeno. Pratite...

Detaljan pregled nedeljnih aspekata i položaja planeta za ovu nedelju možete pročitati na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-pregled-od-13-19-11-2023/


Mesec od ranih jutarnjih časova u znaku Strelca. Vera, nada, širina, okrenutost svetskim dogadjajima, učenju, idealizaciji, maštanju, zamišljanju, skretanju na nove teme, dosta komunikacije i veselosti. Mesec do 15h u kvadratu sa Saturnom može pojačati neke opterećujuće snove, neka odlaganja i kašnjenja, možda i nepotrebne brige oko sitnica ili preveliku analitičnost nečeg što se ne tiče direktno vas. Može dolaziti do krakotrajne uspavanosti ili osećanja iscrpljenosti.

Ipak popodnevni časovi nose konjukciju Meseca i Merkura i mogu doneti posete, interesatna putovanja, vesti, pozitivnije vreme za ispite, učenje, pokret, sitnije kupovine, druženja ili usmerenost na radne aktivnosti. Mesečev sekstil sa Venerom može ipak doneti dobro raspoloženje, poklone, ali i nešto lakše emotivne aspekte. Kontakti sa inostranstvom mogu biti korisni. Možete imati mogućnost podrške ili manje pomoći od voljene osobe.

Inkonjukcija Venere iz znaka Vage i R Jupitera od 14-17.11.može doneti neravnotežu u emocijama, u osećanju davanja i primanja emocija.Može dolaziti do nezadovoljstva ili pogrešne slike vašeg ljubavnog života.Možete osećati neki vid nepotrebne poniznosti ili strah od sramote.Emotivne ponude u raskoraku sa srcem.Ovaj aspekt savetuje na opreznost kroz ortačke poslove ili pravne poslove, pozajmice i sl. Može dolaziti i do neumerenosti na polju ishrane, pa bi trebalo obratiti pažnju na jetru, žuč, krvnu sliku, posebno kilažu!

Srećno - Astro Luna


Na današnji dan 1918 osnovana je Poljska, država u Srednjoj Evropi, rodjena u znaku Škorpije( razlog i zašto je bila prva država na udaru u drugom svetskom ratu, ali i država koja je pretrpela velike gubitke).Podznak Jarac ukazuje da Republika Poljska ima tradicionalnu vrednost i istoriju, ali i jak mentalitet naroda.
Na današnji 14.11.1948. rodjen je Charles sadašnji kralj Engleske, najstarije dete kraljice Elizabete.O njemu se mnogo toga i zna, pa neću previše o tome pisati, za one koje interesuje, Charles je rodjen u vodenom znaku Škorpije sa podznakom na veoma zanimljivom 5 stepenu Lava( 5 stepen kraljevski stepen, stepen princeva i svih onih koji nose ovakvu lozu ili to postaju, plus Lav dominantan, jakog ega, ponosan).Mesec na nultom stepenu Bika ukazuje i na majku rodjenu u znaku Bika kraljicu Elizabetu, ali i njegovu emotivnu ispunjenost koju je kasnije realizovao sa drugom ženom Kamilom.
14.11.1907. rodjena je švedska književnica Astrid Lindgren, poznata kao autor „ Pipi duge čarape, Braća Lavlje srce „ i mnogi drugi.Rodjena u dubokom vodenom znaku Škorpije sa idealističkim i maštovitim Mesecom u znaku Riba koji je i pomogao da napise tako divna decija dela.
14.11.1966. rodjena je američka političarka i bivša državna sekretarka Usa –Condoleezza Rice u znaku Škorpije sa podznakom u samostalnom i nezavisnom znaku Vodolije sa patriotskim Mesecom u Raku.
14.11.1889. rodjen je prvi Premijer Indije –Jawahar Nehru u znaku Škorpije sa podznakom i Mesecom u Lavu.Posle Gandija smatra se najsnaznijim borcem za slobodu Indije.
14.11.2003. okrivena je patuljasta planeta Sedna(trans neptunovski objekat) iz zvezdarnice Paloma u znaku Škorpije sa podznakom u Lavu i Mesecom u Raku.
14.11.1979. rodjena je ukrajinska glumica i model –Olga Kirilenko u znaku Škorpije sa Mesecom u Devici.
14.11.1972. rodjen je američki glumac( „ Las Vegas“) i bivši foto model Josh Duhamel u znaku Škorpije sa Mesecom u Vodoliji.
14.11.1982. rodjena je američka glumica Laura Ramsey sa znakom i Mesecom u Škorpiji.
14.11.1954. rodjen je grčki kantautor, kompozitor, pijanista –Yanni, u znaku Škorpije sa Mesecom u Raku.
14.11.1962. rodjen je Stefano Gabbana –modni dizajner u znaku Škorpije sa podznakom u Jarcu i Mesecu u Blizancima.
14.11.1719 rodjen je Leopold Mozart, otac Volganga Amadeusa Mocarta, inače kompozitor i violinista, smatran jednim od najtalentovanijih u to vreme.Rodjen u znaku Škorpije sa podznakom u Devici i Mesecu u Strelcu.
Све реакције:

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski