среда, 29. новембар 2023.

Dnevna doza Lune - Novembar 29


 Mesec pri samom izlasku iz znaka Blizanaca u ranim jutarnjim časovima u sudaru sa Merkurom u znaku Strelca - pojačani noćni nemir, znojenje, preterano opterećenje sitnicama, sukob emocija i razuma, čudnjikavi snovi ili meteropatske promene praćene hormonalnim oscilacijama. Negde može doći do sudara i disbalansa u porodičnim i emotivnim odnosima ili osećanja neke praznine. 

Mesec u praznom hodu do 8h, a njegov prelazak u znak Rak -znak svog doma od 7:55. To vreme može biti pravo predzimsko, uspavano, odsutno i ranjivo. Jutarnji časovi mogu povećati sitniju nervozu oko svakodnevnih obaveza, porodice, dece ili nositi pojačan stres oko dolaska na posao i odgovornosti koje su danas primarne.

Uticaj Meseca u znaku Raka do 1.12 do 17:02

Potreba za domom, ušuškanošću, toplinom, emocijama, bliskošću, nežnošću, lepim mirisima i kuhinjom, ali vraćanjem ka prošlosti. Negde se možemo setiti šta smo u ovo vreme radili pre 5 godina, ili pronaći neki davni poklon, sliku i uspomenu koja može da pokrene i neke suze radosnice. Raspoloženje baš mesečevo od neke nagle euforije do potištenosti i potrebe za intimom, svojom sobom, svojom playlistom i maštanjem. Nedostajanje pomešano sa signalima da nam ovih dana treba veća briga i bliskost biće veoma značajni. 

Mesec u Raku može povećavati i osetljivost: grudi, želuca, materice koji mogu biti povezani sa nečim podsvesnim, ali ishranom. 

Bilo bi dobro danas smiriti um, emocije usmeriti na strpljenje i neko razmišljanje o lepom, jer nas mogu nervirati tako male stvari koje nam mogu trošiti zdravlje. Mogu nas privlačiti stare pesme, ili pomalo tugaljive pesmice koje mogu da nas odvedu u neki boemsku konekciju.

Ono što danas može biti dobro: 

Trigon Meseca u znaku Raka sa Saturnom iz znaka Riba - odgovornost, briga o porodici, obnova ili završetak starih obaveza, organizacija i briga o domu, privatnom i porodičnom poslu, roditeljima. Mogu nas podići/ ili učiniti osetljivim upravo stvari koje su vezane za dom. Pozitivno za kućne poslove, ali kreativni deo naše duše koji ćemo spustiti u delu gde osećamo sigurnost. Možemo imati besprekornu želju da brinemo i osećamo druge. Briga o starijima i razumevanje da ono što je naučeno u prošlosti, gradi našu dušu u potrazi za nečim novim. 

Male stvari danas imaju posebno obeležje sreće. Ljubav, ah ta ljubav danas posebno pojačana ka starim ljubavima ili onima koji su nas naučili, ali i one koje osećamo da su nam bili karmički bitni. Venera u opoziciji sa Južnim čvorom posebnu vezu danas pravi uz dodatak Mesečevih aspekata kao jedan most izmedju prošlosti i budućnosti ka kojoj idemo. 

Sekstil Meseca u znaku Raka i R Jupitera iz znaka Bika donosi sreću i blagostanje, zaštitu kroz imovinske, materijalne, porodične, privatne poslove.Može biti ispunjena kroz emotivne odgovore ili saznanja. Možemo biti produktivni, ali imati potrebu da nešto proširujemo. Kontakti sa dragim osobama koje nismo videli dugo, mogu nam dati osećaj unutrašnjeg spokoja, ali unutrašnje motivacije koliko vredimo. 

Danas nas mogu povrediti najviše stvari koje dolaze od najbližih. Opreznost u rečima, govoru, dogovorima, zaključcima, nije loše malo poslušati svoju dušu. Osetljivost, uvredljivost, ali i zreliji pristup dnevnim obavezama. Iako prvi deo dana nosi malu " napetost" kroz papirologiju, putovanja, ispite ili obavljanje nečeg što morate, drugi deo dana može doneti mir. 

Ukoliko se osećate umornije, danas možete uraditi nešto što vam prija, ali ipak odvojiti vreme da se dobro odmorite.
Neka trenutna tuga ili nezadovoljstvo može biti izgovor za vremenske prilike...
Hrana može uticati na raspoloženje.
Slični se mogu sretati i povezivati čudnom energijom.

Možete se podsetiti nečeg što vam može biti dodatni motor za novi start. 

Srećno - Astro Luna


# currentmood# a-ha# moon in cancer



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski