понедељак, 5. август 2024.

Dnevna doza Lune -5.08.2024.


 Vratila sam se.... Dolazak u svoj grad je bio uzbudljiv uz uticaj Mladog Meseca u znaku Lava i Noletovu legendarnu Olimpijsku pobedu uz ciku i sreću u kolima. Kakav je Nole ljudina, majko moja, koje je to srce i ljudska veličina. Amin, 2 zlatooooo.... Trebaju nam ovakve vesti što više....


Već prvog dana nove nedelje Merkur kreće retrogradno( po drugi put ove godine) sa 4 stepena znaka Device u ranim jutarnjim časovima. Merkur će 15.08 ponovo ali sada u retrogradnom hodu ponovo ući u znak Lav, a u retrogradnom hodu doći do 21 stepena sve do 28.08.

Merkurov retrogradni hod pojačava sumnje i nepoverenje, prevelika mozganja i mentalnu neopuštenost, potrebu za tačnošću i perfekcijom koja se sada postavlja u jedan problem, jer može dolaziti do velikih kašnjenja i odlaganja, nespororazuma i problema u komunikaciji, saobraćaju, tehničkim apartima, internetu i sl. Trebaće nam sada mnogo mudrosti, strpljenja i umerenosti i taktičnih odluka. Analiza može doneti mentalnu paralizu, pojačane strahove i veliku mentalnu tenziju ako stvari ne idu baš kako bih želeli. Za sve što planirate, potrebno je da se pripremite da to možete uraditi iz više puta. 

Merkur će ove nedelje sačekati i Veneru sa kojom će doći u konjukciju na 4 stepenu 8.08. gde se mogu ipak pokrenuti i neke lepe vesti koje ste dugo čekali, može dolaziti do obnove starih kontakta, ali neće biti nemoguće i pokretanje ponovnih emocija ili kontakta sa osobama iz prošlosti. Ovaj aspekt može pokrenuti zanimljiva upoznavanja, kupovine, susrete, ali ipak i neke dobre vesti.

Retrogradni Merkur sa prelaskom ponovo u znak Lav možda naizazovniji aspekt imaće pri ponovnom susretu sa Uranom uoči Punog Meseca 18.08 kada može dolaziti do neprijatnih iznenadjenja, vesti, promena planova, a kolektivno to može biti vreme neprijatnosti, tenzija, naglih odluka, nestrpljivih poteza, problema sa kontrolom, poštovanjem i povećanjem besa. Ovaj aspekt smo imali i 22.07 kada je Merkur bio u normalnom kretanju i on može pokrenuti posebno probleme sa avio letovima, strujom, eksplozivne misli i napetost.


I Venera danas menja znak od ranih jutarnjih časova gde će preći u znak Device sve do 29.08. Njen uticaj je u padu, i donosi mnogo više strahova, neopuštenosti, kontrole u emotivnim odnosima. Može dolaziti s obzirom da Venera ulazi u Merkurov dom neke tuge, praznine, udaljenosti, nerazumevanja, ali da emotivni odnosi budu na velikom testu. Posebno treba obratiti pažnju na vreme Punog Meseca 19.08 kada će Venera imati težak aspekt opozicije sa retrogradnim Saturnom pa se može osećati tuga, praznina, briga, pesimizam, hladjenja na polju emocija, ali velikih kašnjenja ili izazova na polju finansija. Tu će Venera doći u kvadrat sa Jupiterom pa može dolaziti do prevara, razočarenja ili velikih očekivanja. Ljutnja i problemi u komunikaciji, mada naglašeniji fizički odnosi otvoreni su 23.08 kada će Venera imati i kvadrat sa tranzitnim Marsom. 

Potreba za perfekcijom i savršenstvom može otežavati partnerske odnose i unositi veća nezadovoljtva. Ljubav u ovom periodu može nositi probleme sa stomakom, psiholom, depresijom, zahladjenjima i nerazumevanjima. Potrebna je jednostavnost i strppljenje, ali pravljenje kompromisa, naravno u odnosima koji se pokazuju da vrede. 


Sa uticajem Meseca u Lavu počinjemo nedelju koja je pred nama. Malo više brzine, stresa, žurbe, euforije, naglih promena raspoloženja. Mesec i Uran u popodnevnim časovima mogu doneti nagle promene planova, sklonost preterivanju, jačem stresu i osetljivosti kroz tehničke aparate, ali i veću smelost i snalažljivost. Kolektivno vreme izazova.

Ipak, pri kraju dana, tačnije od 23:15 Mesec prelazi u znak Device. Kao da se energija, ali i spoljne temperature malo smiruju, ali sve deluje umerenije. Ipak, sklonost prevelikom mentalnom naprezanju, kontroli, može otežavati emotivne odnose i lakom nerviranju oko detalja ili sitnica na koje ćemo sada više obraćati pažnju. 

Zato je jako važno da nedelju započnemo malo sigurnije u sebe, bez straha ili u razmišljanjima šta dolazi, i da pokušamo da ne žurimo, ali da pokušamo da malo uključimo i svoj lični osećaj.

O Avgustu i aspektima ovog meseca možete pogledati na mom novom videu na youtube kanalu: 


Pozdrav, lp početak nedelje - Astro Luna


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski