уторак, 3. септембар 2024.

Dnevna doza Lune-3.09.- Mlad Mesec u Devici


 Septembar, školska godina, obećanja, protesti, zakuvavanja prošlosti su krenula. Temperature letnje. Jos uvek se preznojavamo, ali ne želimo jesenju kišu. Mesec ima dosta promena, od prelaska Marsa u znak svog pada, mesečev dom gde će se ukrštati patriotizam i nacionalizam u većem obliku, do potrebe da zaštitimo sve što nam je blisko. Pluton po zadnji put u znaku Jarca još retrogradan negde traži i zrelost i intuiciju. Merkur se još uvek muči, ali mu fali samo da prasne na najmanju sitnicu. Merkur će ovog meseca čak tri puta menjati znak, vraćajući se ponovo u znak Device sledeće nedelje, a od 26.09. i preći u znak Vage pa će nam istina, pravda, kolektivni balans, poruke mira i da neželimo rat u svetu biti važne. Kako će to sve ičći sa ovim ranjivim aspektima prošlosti, videćemo...

Venera raspoložena za druženje, ljubav, brak, kompletne odnose, podršku. Lakši uticaj je svakako kroz znak Vage, ali deluje nesigurna za sve što se predloži kao novo. Negde igra na sigurno. Od 23.09 prelaskom u znak Škorpije probudiće i strasti, i ljubomoru kroz poruku" Ne diraj to je samo moje" ali i kroz ponavljanja grešaka u partnerskim odnosima. Svima treba neka promena, ali im se ne dopada rutina jer septembar uvek miriše na jesen, ali jesen zvanično nije stigla. Device i Vage će slaviti rodjendan, pa nek se spreme za dodatnu energiju.

Možda i najzanimljiviji koncept ovog meseca je današnji Mlad Mesec u Devici, delimično Pomračenje meseca u noći izmedju 17/18.09., Uran koji grmi od prvog dana meseca takodje krenuvši retrogradno.Pomešane emocije, raspoloženje, neka zbunjena kolektivna energija koja se vše ne deli, već kao da se sve topi u kolotečini. Medjutim, ima ovaj septembar rezerve kako da prodrma stvari, pa posle početnog sporog starta i neke čudne idealizacije, ipak će biti tu svega. 

O nedelji koja dolazi pisala sam i na : https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/nedeljni-astro-prikaz-od-2-9-09-2024/ pa možete i to pročitati.


Od 3:57 am po našem vremenu imamo Mladinu u zemljanom znaku Device, koji je promenjive energije. Sunce i Mesec na 11 stepenu Device na nepokretnoj zvezdi Zosma u sazveždju Lava pokreću jednu poslovnu energiju praćenu strahovima, sumnjama u pozitivan ishod, konfuznosti i prenaglašenim željama i histeriji s vremena na vreme usled i dispozitora Merkura u Lavu koji će se do kraja nedelje približiti i kvadratu sa već sa retrogradnim Uranom.Zvezda Zosma iako nosi pozitivni blagoslov kroz moralne vrednosti, duhovnost, nesebičnost, ipak u opoziciji sa retrogradnim Saturnom može izazvati pesimizam, brige, ograničenja, opterećenje zdravljem, poslom, vremenom. Jedini način da se malo ublaže ovi aspekti su stavljanje fokusa na bitne dnevne aktivnosti, objektivnost, stavljanje ciljeva na papir prema kojima treba ići polako, ne vraćanje na ono što vas je povredilo, i pokušajte negde da se ne zaustavljate na sitnicama, jer ćete gubiti na vremenu. Uz Mars koji je u kvadratu sa R Neptunom, sve deluje nekako praznjikavo, depresivnije i melanholičnije. Ipak, stvari možete individualno popraviti kroz sagledavanje sebe, brigu o svom zdravlju, izbegavanju poroka i negativnog okruženja ili prosto pokretanju nekih korisnih stvari koje želite da uradite za sebe. 

Dal će to biti generalni zdrastveni pregled, upisivanje na kurs jezika, malo gledanja svog posla i produbljivanja poslovnih aktivnosti, kupovina sitnica ili okrenutosti jednostavnosti na vama je. Očistite svoj prostor, unesite sitan detalj u svoj prostor, udišite i pokrenite svoju energiju, gledajte ovih dana svoja posla, brinete o sebi. Iako Mlad Mesec jeste faza koja može biti dobra sve do Punog Meseca za početak nečeg novog, ipak obratite pažnju, jer stvari mogu ići malo sporije, sa zakašnjenjem nego što bi to želeli.


Mars u znaku Blizanaca biće u vrlo intezivnom kvadratu sa R Neptunom u znaku Riba - što posebno smeta da se možemo osećati konfuzno, umorno,dezorijentisano, a ovaj aspekt koji je na snazi do 6.09. može doneti i prevare, razočarenja, ogovaranja, pre svega nedostatak motivacije i energije, pa je preporuka ako to osetite da se okrenete duhovnosti, miru, punjenju baterija i smirite energiju.U ovo vreme možete dobiti ponude koje deluju izuzetno dobro, a da zapravo imaju skriveni motiv.Problemi u vezama mogu biti razlog velikih očekivanja, čudnih želja, sumnji, neopuštenosti i razlika.Posebna preporuka da obratite pažnju šta želite i kome možete verovati... U povećanju saobraćajne nesreće, problemi u komunikaciji, nepromišljeni prekidi odnosa.

Inkonjukcija tranzitnog Marsa i Rx Plutona dodatno pojačava zavere, intrige, neprijatne situacije u odnosu na okruženje, rodjake, pa je jako bitna mudra strana i biranje okruženja.Treba pripaziti na reči!

Kvadrat Meseca i Jupitera u večernjim časovima pokreće i lenjost, sklonost preterivanjima, očekivanjima i razočarenjima. Verujte sebi, uključite svoj osećaj, dišite, smirite energiju... Pokušajte da razmišljate pozitivno..

Srećno - Astro Luna

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski