среда, 4. септембар 2024.

Dnevna doza Lune -4.09.2024. - Ulazak Marsa u znak Rak



" Ako izgovoriš i samo jednu molitvu dnevno neka to bude - Hvala ti" - Rumi


Pod uticajem smo Mladog Meseca u znaku Device. Venera danas u snažnoj konjukciji sa Južnim čvorom i Lilitom u znaku Vage na 6 stepenu može da otvori neki deo Pandorine kutije. Izvesna predosećanja pomešana sa strahovima, ali i prepoznavanja na karmičkom nivou mogu biti otvorena. Neka gorka istina i može da izadje. A negde oni koji čekaju na ljubav mogu doživeti i potpunu transformaciju. Ima tu i nekog osećanja i poruke " Gde sam ja sreo/srela tu osobu" ?

Mesec od podneva u dosta dinamičnom aspektu sa R Uranom pa negde pokreće mogućnost novih planova, optimizma, dinamike, brzih rešenja, ali i potrebe da se odmah okrenete ka konkretizaciji i rešenju nečega. Popodnevni časovi mogu ponovno biti praćeni nekim oscilacijama i sukobom izmedju mašte, idealizma i realnih mogućnosti. Kvadrat Meseca i Marsa može pokrenuti i svadju, nemir, nervozu posebno oko 18h kada će biti dovoljan jedan kontakt da vas izbaci iz takta. Dišite, ignorišite ono što vam se ne dopada i pokušajte da se okrenete miru u sebi i u većem delu ovog dana. 

Opozicija Meseca i R Neptuna može povećavati iluzije, trošenja vremena i emocija na pogrešne ljude ili stvari, preveliko nerealno maštanje, ali može da pokrene i preosetljivost, lenju energiju ili sl.


Od 18:13 Mesec menja znak i ulazi u vazdušni znak Vage. Potreba za pomirenjem, balansom, lepim stvarima i okruženjem, ali najviše sjedinjavanjem i ljubavlju uz tranzitnu Veneru svakako će biti jako važna. Lepe reči, suptilnost, odmerenost, potreba za formom, modom, ulepšavanjem, druženjem, nežnim emocijama. 

Ono što ćemo imati pri kraju dana kao važno to je prelazak tranzitnog Marsa u vodeni, kardinalni znak Rak sve do 4.11. ove godine. Mars će se posebno dugo zadržati početkom sledeće godine kada će od 6.01. krenuti ponovno kroz znak Rak u retrogradnom hodu pa negde do 18.04.2025. biti u punoj snazi.

Uticaj Marsa u znaku Raka je  ovde u svom padu, što znači da se u mesečevom domu ne oseća najbolje. Može pokrenuti porodične svadje i podele, veliku uvredljivost i u ekstremnim situacijama porodično nasilje, prisilnu prodaju imovine, pojačane poslove u domu, ali pojačane emocije u odnosu na sigurnost, roditelje, dom, prošlost.Zato će biti potrebno u vreme njegovog tranzita da napravite promene tamo gde se vaše emotivno biće najbolje oseća. Svakako uloga Marsa u Raku odnosu na tranzit u Blizancima biće fokus na naše potrebe, dom, porodicu, ali najviše emocije.

Mars će ovog meseca jedan od značajnijih aspekata imati i to trigon sa R Saturnom iz znaka Riba 30.09. što nam može dati veće osećanje istrajnosti i odgovornosti da startujemo na duže staze ili da odradimo i uradimo nešto što smo dugo planirali/ želeli.


15.09. uoči i Delimičnog Pomračenja Meseca tranzitni Mars u znaku Raka će se naći u kvadratu sa Mesečevim čvorovima što može pokrenuti provokacije ili kontakte sa osobama iz prošlosti, može doneti nezrele emotivne reakcije i prekide, veći bes i neprijatnosti na porodično - emocionalnom nivou.


12.09 sekstil tranzitnog Merkura u Devici i Marsa mogu doneti sklad mentalnog i emotivnog, ali da možemo da se okrenemo preciznosti u radu, posvećenosti učenju, a možemo imati mogućnost da na pravi način kažemo šta osećamo i šta nam je potrebno.

Već 6.10. tranzitni Merkur iz znaka Vage i Mars će se suočiti i povećavati bes, nezgodne situacije, pretnje, da se iz nepravde donesu iracionalne i nagle odluke. Tu treba biti miran, brojati do 100, malo objektivnije razmišljati o odlukama i rečima!

8.10. će posebno biti strastven i emotivno plodan dan, jer će se tranzitna Venera iz znaka Škorpije i Mars naći u trigonu i doneti ljubav, neki adrenalin, jake fizičke odnose praćene pomirenjem, odličnu plodnost i jak intezitet emocija i seksualnih odnosa.Ovaj aspekt uticaće da se novac troši više nego što bi trebalo.




14.10. i Sunce iz znaka Vage i Mars naćiće se u izazovnom kvadratu i povećavati tenzije na polju autoriteta, oca, reputacije, politike, ali mogu doneti zbog ega niz nezadovoljstava i loših odluka. 

25.10. Mars i R Uran će doći u sekstil i doneti nagle neočekivane situacije, upoznavanja, emotivne veze, ali da ćemo imati potrebu da pokrećemo nešto novo ili probamo nešto potpuno nepoznato za nas. Osećaće se neki adrenalin i buntovnost u vazduhu.

28.10. - Tranzitni Mars i Rx Neptun doćiće u trigon i nosi duhovnu povezanost, jake snove, jaku intuiciju, slučajne susrete, maštovitost i kreativnost, jaku telepatiju, dobro za alternativna lečenja i kontakte sa inostranstvom, a poruke univerzuma mogu biti važne i ostvarljive.

Najproblematičniji aspekt Marsa biće u opoziciji sa R Plutonom pre ulaska u znak Lav baš pred početak američkih izbora 3.11 koji može uticati na veču agresivnost, pobunu, tragične situacije, ljutnju i povrede, pritiske, velike tenzije na kolektivnom nivou, povećanje napada iz zasede, veliku borbu za moć. Na individualnom nivou ovaj aspekt može doneti transformaciju i promene uz veoma oprezan način upravljanja energijom. 


Kolektivni nivo nosiće mnogo više tenzija ali pojačanog nacionalizma, šovinizma i pritisaka na male države. Posebno se mogu pokrenuti nove provokacije kroz stare probleme. Pitanje očuvanja ljudske, porodične zaštite, ali pre svega borbe za očuvanje ognjišta može biti prisutna i na našim prostorima. 


Astro Luna




Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski