четвртак, 31. август 2023.

Dnevna doza Lune - Avgust 31( Plavi Super Moon)


 Poslednji dan Avgusta 2023. Drugi Pun Super Moon na snazi.Vreme 3:37am. Negde prikupljana iskustva, emocije i kulminacije celog leta staju u njega i nose suočavanja. Ovaj Plavi Super Mesec se dešava na 7 stepenu znaka Riba u sazvežđu Vodolije i ravna se sa retrogradnim Saturnom i zato izaziva melanholične emocije, tugu, prazninu, zahladjenja, ali veću odgovornost za najbliže.S obzirom da se dešava u poslednjem zodijačkom znaku kome treba nežnosti i bliskosti, svakako kontakt sa R Saturnom može izazivati nesigurnost i nedostatak razumevanja, ali i povećanje depresije, pesimizma. Tokom ove faze na nebu imamo čak 6 retrogradnih planeta koje pojačavaju nesporazume, emotivnu distancu, izazove, nemir ili osećanje slabosti. Ipak, ovaj Pun Mesec drugi ovog meseca( mesec smo započeli Punim Super Meseom i završavamo ga na isti način) može pokrenuti da iz neke tuge se okrenete više veri, meditaciji, osami i da zapravo iz neke čudne usamljenosti napravite najbolje ideje. Iako Mesec u Ribama može da nas čini konfuznim i idealističnim svakako kontakt sa Saturnom povećava realnost, odgovornost, ali može doneti neki osećaj limita ili neopuštenosti na partnerskim odnosima. Može postojati kolektivni strah, ali strah od vremena koje brzo prolazi i onoga što dolazi.



Ovaj Plavi Pun Mesec budi nostalgiju i podsećanja. Čisti dušu pa može izazivati suze ili hronično nezadovoljstvo. Retrogradni Saturn nosi misiju brige o drugima i stavljanju fokusa na praktični nivo života, ali možete osećati da niste dovoljno vrednovani, poštovani ili voljeni na način kako to želite.Osećanje griže savesti, ali kritike od strane drugih može doneti prolazne emotivno poslovne drame.Medjutim, osećanja nikad iskrenija. Možete se ogoliti i otvoriti potpunim strancima. Možete sanjati ono što vas muči i što trebate da prebrodite. Podsvest vas može odati, a čitanje izmedju redova može biti sakriveno upravo racionalnim pristupom dnevnih aktivnosti. Osećanje sve je u redu, a zapravo osećanje kao da se sve raspada. 

Itekako je ovo faza koja ima humanu stranu, i osećanje emaptije, ali pokretanja društvenih odnosa. Ipak zbog sazvežđa Vodolije ovaj Pun Mesec može podići potrebu od bežanja od emotivnih dugih odnosa ili potrebu za traženjem nečeg.Veoma povoljan svim onima koji kreiraju ili pomažu drugima. Ovaj Mesec može pokrenuti da saznate nešto skriveno ili pronadjete nešto izgubljeno.Biće potrebe da se istražuje neistraženo ili da se okrećemo dubljim sferama života. U porastu izdaje manipulacije, laži, kradje i zavaravanja, nestanci, samoubistva, trovanja. Treba dobro otvoriti srce i biti pre svega iskren prema sebi.

Nemojte se iznenaditi da šetate ulicom i da su vam misli odlutale na potpuno drugu stranu, drugu planetu. Da ne možete da se povežete sa površnim sfeama ili da zatvarate oči i odgovarate potvrdno za nešto što vas zapravo uopšte ne dotiče. I velike ljubavi mogu imati dozu patnje, kao neki test kosmosa. Ova faza utiče na zbunjenost ili teže povezivanje stvari. Sve što ide iz srca i spontano imaće smisao.


" Oni koji te vole nisu prevareni greškama koje si napravio, ili mračnim slikama koje imaš o sebi. Sećaju se tvoje lepote kada se osećaš ružno, tvoje celovitosti kada si slomljen, tvoje nevinosti kada se osećaš krivim, i tvoje svrhe kada si zbunjen."
Alan H. Cohen

Mesec u toku dana prima i pozitivan aspekt sa Jupiterom pa vreme od 16:30-21h može nositi i neke srećne dogadjaje, podršku neba, zaštitu, mogućnost finansijskog rasta ili dobrih lekcija.

Posebna preporuka večernjih časova zbog opozicije Mesec/ retrogradni Merkur ali dispozitora retrogradnog Neptuna koji nose nesporazume, sudare, mentalne probleme, lošu komunikaciju, osetljivost psihe, hronični umor, preveliku maštu i nedostatak mentalne snage, loš uticaj okruženja, poroke, nestabilnost, ali problem emotivnog izražavanja ili prihvatanja.

Sledeci Super Mesec: 29.09. u znaku Ovna( četvrti i poslednji ove godine)
Sledeći Blue Full Moon: 19.08.2024. u znaku Vodolije

Srećno - Astro Luna

Današnji rodjendanci:
Св
31.08.12.n.e rodjen je Gaj Julije Cezar Germanik poznatiji kao Kaligula kao treće dete Germanika i Agripine Starije, u kombinaciji duple Device sa Mesecom u Raku.Kaligula je ostao upamćen po brojnim skandalima, smatrali su ga ludim I bahatim.On je prvi rimski car koga je ubila Pretorijanska garda.31.08.161.n.e rodjen je I rimski car Komod koji je vladao od 180-192 godine, rodjen u znaku Device sa Mesecom u Blizancima.
31.08.1920. rodjen je Oskarovac James Coburn u znaku Device sa podznakom u Ovnu I Mesecom u Ribama.
31.08.1955. rodjen je Olimpijski šampion I 1976 I 1984 Edwin Moses u znaku Device sa podznakom na najintuitivnijem I veoma interesatnim sportskim stepenom sreće 29 stepenom Riba I Mesecom u znaku Vodolije.
31.08.1970 rodjena je princeza Ranija el Abdulah, primećena kao jedna od lepših žena u Kraljevinama, rodjena u znaku Device sa Mesecom u Devici, borac za pravdu, prava žena, veoma inspirativna I skromna.
31.08.1949. rodjen je sjajni američki glumac, miljenik ženske publike –Richard Gere, u znaku Device sa podznakom u veoma emotivnom, ženskom plodnom znaku Raka, ali I vladaocem Mesecom u Strelcu koji donosi izuzetnu vizionarsku dušu, produhovljenost, okrenutost slobodi i jakoj potrazi za istinom. Mars u raku u svom padu pojačava preosetljivost, ali jaku intuitivnost, ali u opoziciji sa Jupiterom I dosta konflikata I sklonosti preterivanja u ranom periodu.Mislim da je Gere dugo tražio sebe u kompletnom smislu, ali da je bio veoma nesrećan u ranom periodu mladosti.Merkur, Venera I Neptun u vagi ukazuju da je šarmantan, harmoničan, da mu dom I sitnice veoma znače, da je esteta I da veoma voli lepe žene( bio je oženjen I sa super modelom Sindy Craford) iako horoskop ukazuje da je u tom odnosu bio ogranicen I da se veoma mucio što I jeste uzrokovalo ranim razvodom.Sunce I Saturnom u približnoj konjukciji ukazuju da je veoma temeljan, ozbiljan, da ima odličnu memoriju, da je sklon izuzetnom mentalnom perfekcionizmu, ali da ga pokreću lepe stvari, predmeti, harmonija I da teži balansu.
31.08.1945. rodjen je Van Morison irski pevač, muzičar I kantautor.Rodjen u znaku Device sa podznakom u Blizancima I Mesecom u Raku.
31.08.1970. rodjena je pop pevačica Debbie Gibson u znaku Device sa podznakom u Raku I Mesecom u Devici.
31.08.1971. rodjen je američki komičar poznatiji po serijalu filmova” Gas do daske” –Chris Tucker u znaku Device sa Mesecom u Jarcu.31.08.1967. rodjen je engleski glumac Jonathan Cake u znaku Device sa Mesecom u Raku.
31.08.1957 osnovana je Malezija-savezna i ustavna monarhija, sastavljena od 13 saveznih država u jugoistočnom delu Azije.Rodjena u znaku Device sa podznakom na 2 stepenu Blizanaca I Mesecom u znaku Škorpije.
31.08.1962. osnovan je Trinidad I Tobago-ostrvska država u Karibima, rodjena u znaku Device sa podznakom u Blizancima I Mesecom u Devici.





Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski