уторак, 5. септембар 2023.

Dnevna doza Lune - Septembar 5


 „Kada si umoran, nauči se odmoriti, a ne odustati.“

Banksy

Borba sa retrogradnim planetama, ali nekad treba pustiti da samo odredjeni ciklusi prodju. Treba se odmoriti, regenerisati energiju, ali ne odustajati. Mesec u Biku na poslednjim stepenima posebno danas u većem delu dana traže disanje, umerenost, pokretanje kreativnih potencijala i da ne ulazimo u dan sa žurbom. Danas ako možete okrenite se sebi. Potreba za sigurnošću veća, ali i za nekom ušuškanošću. Venera je krenula direktno ali jos uvek je u stacionarnom hodu dok od nedelje kreće brže. To možemo imati mogućnost sporijeg ali sigurnijeg opuštanja i rezimiranja postojeće situacije. Ipak Venera je već dugo u kvadratu sa Jupiterom koji je od juče krenuo retrogradno pa velike želje a manje realne mogućnosti postoje, nemoral, zabrane ili ograničenja na emotivnim odnosima, još uvek veći troškovi nego prihodi i duga planiranja ne mogu doći u obzir. Period posebno od 17-30.09. nosiće pravu sliku mnogih veza i rezova. Oktobar može nositi mirniju sliku ljubavi, ali umereniju. Zato sve mora ići korak po korak. To se odnosi i na naše zadovoljstvo, ljubav koju dajemo i primamo, ali i apetit, brojna unutrašnja nezadovoljstva koju Jupiter i Venera nemaju u skladu.

Zato danas treba otkriti svoju ženstvenost, brinuti o sebi, kupiti sebi sitnicu, zagrliti svoje dete ili naći ljubav u malim stvarima. To može i pozitivno uticati na sve brige koje muče i podsvesno i svesno i malo ublažiti i ovo promenjivo vreme.



Jutro može početi i sa manjim iznenadjenjima i promenama, ali stresom jer Mesec i retrogradni Uran će se naći u konjukciji.Od neke euforije, budjenja, do pojačane ljutnje. U jutarnjim časovima treba pripaziti na novac, ali i na reakcije i emotivne doživljaje, posebno treeba izbeći neki vid dodatnog stresa koji može danas napadati grlo, vid, posebno hormone! Od početka dana treba se konektovati sa svojom dušom, ulepšavati je detaljima, napraviti sebi neko lepo jelo i krenuti u dan polako.

Oko 14h Mesec će se naći na zloćudnoj zvezdi Algol tu imamo porast ljubomore i loših dela. Danas se treba distancirati od negativnosti i gledati svoja posla, ali ignorisati svadje ili mešanje u tudje probleme. Svakako da trigon retrogradnog Jupitera prema retrogradnom Merkuru i Suncu može doneti da rad, mali detalji, učenje, korisne stvari mogu pomoći da ne mislite o stvarima koje vam nedostaju ili koje vas bole. Posebno treba obratiti pažnju na poslovne odnose jer tu može biti kritika, osetljivih odnosa sa ženama ili osećanja neke nesigurnosti. Može biti kašnjenja u vidu završetka poslova do 17h.

Mesec i retrogradni Neptun susrešće se od 15:50 pa taj period može nositi srećne okolnosti, jaka čula, ali odličan osećaj intuicije. To bi trebalo pratiti u odlukama ili ličnim doživljajima. Danas bi trebalo čuvati emotivnu energiju i pokušati reagovati objektivno i bez panike. Od 18:45 Mesec u Biku naćiće se u trigonu sa retrogradnim Plutonom i može nositi osnaživanje volje, ali mogućnost rešavanja nečeg što može biti značajno preko prijatelja. Danas se ceo dan mogu vrteti misli oko finansija, posla, ali oscilacije mogu biti vezane za emocije.Popodnevni časovi mogu biti povoljni za bitne razgovore ili planiranje rešavanja nekih sitnijih kupovina i planiranja. Pozajmice mogu ići na vreme, a hrana može uticati na bolje raspoloženje.

Mesec prelazi u vazdušni znak Blizance od 22:08. Dispozitor retrogradni Merkur pod podrškom Sunca i retrogradnog Jupitera može pokrenuti bitne razgovore, ideje, ali i dalje je generalna preporuka bez žurbe i impulsivnih odluka!

Srecno - Astro Luna

Današnji rodjendanci:

Na današnji 5.09.1946 rodjen je Freddie Mercury, britanski muzičar grupe Quenn posebno ostao upamćen po sjajnim nastupima i veoma visokim glasovnim sposobnostima.Rodjen u znaku Device sa podznakom u vrlo dramatičnom znaku Lava, sa Mesecom u Strelcu u trigonu njegovog ascedenta koji je ukazivao na izuzetan kulturni napredak koji je ostavio na rokenrol muziku.
5.09.1969. rodjen je rok gitarista Dweezil Zappa, u znaku Device sa podznakom u Vagi i Mesecom u Raku.
5.09.1940. rodjena je Rakel Velč, američka glumica,rodjena u znaku Device sa podznakom u optimističnom znaku Strelca sa Mesecom u Škorpiji koja joj je donela i privlačnost i omiljenost, a uvrstana je u top najlepših žena sveta.
5.09.1951. rodjen je američki glumac, reditelj, producent i Oskarovac –Michael Keaton u znaku Device sa Mesecom u Škorpiji.
5.09.1967. rodjen je filmski i pozorišni glumac –Nikola Kojo, rodjen u znaku Device sa Mesecom u Devici i podznakom u hedonističkom i komfornom znaku Bika.
5.09.1973. rodjena je američka glumica italijanskog porekla Rose McGowan( poznatija po kultnoj seriji“ Čari“), rodjena u znaku Device sa podznakom u Blizancima i Mesecom u Strelcu.
5.09.1912 rodjen je jedan od najistaknutijih kompozitora 20 veka –John Cage(muzički teoretičar, pisac), pripadao umetničkom pokretu neodada,rodjen u kombinaciji duple Device sa Mesecom u Blizancima.
5.09.1990 rodjena je Olimpijska i Svetska šampionka u umetničkom klizanju(2007-2010) Yu –Na Kim u znaku Device sa Mesecom u Ribama.
5.09.1803. osnovan je Bufalo-drugi po veličini grad u saveznoj državi New York, rodjen u znaku Device sa podznakom u Škorpiji i Mesecom u Biku.
Све реакције:

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski